W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 09:07   #3301
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A prawda to, że ma się za darmo węgiel?
Tzn pewnie jakiś przydział jest ?
Yyyy no nie każdy ma Ja mam bo mi się należy po zmarłym ojcu (dopóki będę się uczyła) no i małż ma bo pracuje na kopalni a reszta musi sobie kupić normalnie ja mam 3 tony a mężu 8
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no to powodzenia ze stękaniem i załatwianiem
dzięki

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

podeprzyj plecy ręką, wypnij brzuch i zacznij szybko oddychać jk przy porodzie
właśnie wczoraj tak ćwiczyłam i mąż stwierdził, że niezła jestem

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:09   #3302
humpback
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Z wczorajszej wizyty: Pan dr (inny niż ostatnio) mówi, że nic między nóżkami nie widzi więc raczej dziopa będzie, ale życie zweryfikuje
i idziemy potem a tatuś mówi do mnie: "boże mam nadzieję, że bedzie dziewczynka" i żegna sie trzy razy jak to ma w zwyczaju
ja: ale czemu, że się nastawiliśmy czy co?
a on mi na to:

helou jak sobie wyobrażam że jego syn ma mieć coś ledwo dostrzegalnego miedzy nogami i żegna sie znowu (trzy razy) , śmiertelnie poważny

wychowawczy jest bezpłatny. ale przy założeniu macierzyńskiego w wymiarze 1 rok plus wykorzystanie urlopu wypoczynkowego to wychowawczy nie będzie potrzebny
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:11   #3303
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze mąż odkurza, ale w tym tygodniu mu zabraniałam zarzekając się, że następnego ranka odkurzę
a z tymi brzuchami to ciężko wyczuć jak jest, zakładając jeszcze wszystki wzdęcia, bóle dopuszczalne, rozciągania...ech, zwariować można, ale nie trzeba się niepokoić, tylko być dobrej myśli, prawda?
a lekarze w 80% uspokajają

jak wyżej, odnośnie przeczuć

1) właśnie w polskim USC robią problemy, jakoś tu od początku planowaliśmy, zamiast w Grecji

2) ja poszłam od początku na L4 i czułam dokładnie jak Ty, wyrzuty pomieszane z przekonaniem, że mam prawo do takiej decyzji, też wcześnie poinformowałam, przyjęli od stycznia w końcu kogoś na zastępstwo

3) ja sobie tylko w ramkę stópkę wrzucę, a resztę do kopertki

4) dobry pomysł z tym kupowaniem w Smyku, ech nie mogę się doczekać jak już będę miała coś kupionego, choćby małe skarpeteczki

e, z tą intuicją. też miałam i pierwszy raz nie zadziałała

Z wczorajszej wizyty: Pan dr (inny niż ostatnio) mówi, że nic między nóżkami nie widzi więc raczej dziopa będzie, ale życie zweryfikuje
i idziemy potem a tatuś mówi do mnie: "boże mam nadzieję, że bedzie dziewczynka" i żegna sie trzy razy jak to ma w zwyczaju
a on mi na to:

helou jak sobie wyobrażam że jego syn ma mieć coś ledwo dostrzegalnego miedzy nogami i żegna sie znowu (trzy razy) , śmiertelnie poważny

i że doktor w sytuacji jak będziemy mieli syna to powie że trzecia nogę widzi

dokładnie, warszawski TK MAXX wygląda o niebo lepiej, a ja tam też zawsze idę tylko w dwa kąty: buty i dom
wszystkie się wybieramy w takim razie w sobotę
a który polecasz, M1 czy Bonarkę? byłam tylko w Bonarce

Magnez może tu być powodem zważywszy na ilość kawy jaką piję a tym samym wypłukuję, poza tym brałam wcześniej 2x magnez i b6 a teraz wykańczam femibion, niby też ma mg

a z tym zachodzeniem na wychowawczym w ciążę to jest myśl, ostatnio koleżanka tak wykombinowała, tylko ja chyba nie będę mogła pozwolić sobie na wychowawczy. on jest bezpłatny prawda?

dzień dobry, dzień dobry

a czyli nie siedziała za długo na takim bezpłatnym wychowawczym, nieno dobre

doczytałam do "dziecko z autyzem" i przestałam
Mąż bezbłędny

No i przeoczyłam czy nie chwaliłaś się dziewczynką???

Wpisana na 1 stronie??

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Witam się po 2dniowej nieobecności
Po krótce Was nadrobiłam, dużo sprawnej mi to poszło po Marchewki streszczeniach- dziekuje

Witam nowe mamuśki
Chorowitki niech wracają szybko do zdrowia

Vvgh gratuluje synka
Ashyshq gratuluje zakupów sukieneczka z majteczkami najbardziej mi się spodobała
Mysia mysz za takie zakupy- ja z takich rzeczy powiedzmy kosmetycznych, pielęgnacyjnych dla małej niemma jeszcze nic

Ja ostro działam z mężęm w nowym mieszkaniu, kuchnia już urżadzona, tylko karnisz zawiesić, firanki, roletę, w salonie tylko malowanie zostało, sypilka niezaczeta, ale przynajmniej kolor ścian już wybrany i panele no i wkońcu decyzje odnośnie drzwi do pokojów i łazienki podjeliśmy jednoznacznie, bo co do koloru farb to cięzko było....kupiliśmy farby jednego dnia, a na drugi dzień po pomalowaniu kawałka ściany stwierdziłam,że niepodobają mi się i je oddaliśmy, kupiliśmy nowe i chyba te kolory lepsze bo naturalne, poastelowe. Kwiatki na nowe parapety już kupione, koljeny storczyk do kolekcji również
Dziś Tż w delegacji, spaghetii mam z wczoraj wiec obiadu niegotuje i moge się skupić na pakoaniu rzeczy do kuchni, czyli paorcelane, miski, salaterki, szklanki i inne tego typu pierdoły by je jutro przewieźć już do nowego mieszkania.

Postaram się do was jeszcze dziś zajrzeć wieczorkiem, a jak nie no to najpredzej dopiero po weekendzie.
Ale Wam zazdroszczę tego urządzania się
Oby sprawnie poszło i wracaj do nas

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:11   #3304
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
moja koleżanka kupiła ze mną właśnie bo jej kupy smierdzą, do tego wrzuca tylko kupy, a siki pod zlew - tak mi mówiła

działa to tak, że wsadzasz pieluchę i zakręcasz - każda jest szczelnie zapakowana i nie śmierdzi. Kosz mieści 26 pieluch, a wkład starcza na ok miesiąca. Na allegro 6 wkładów kosztuje 100 zł więc nie wychodzi to drogo nasza wspólna koleżanka ściągała to z Angli i jest bardzo zadowolona

ps. ja myślę o zastosowaniu na kocie kupy
To fakt kosz jest suuper,mialam juz z nim stycznosc,chyba jedyny typ z ktorego nie smierdzi
Juz ogladalam takie u nas,ale kosztuja ok.25-50funtow,ale widzialam ne e-bay'u uzywane sa juz nawet od 5f.A mi nie przeszkadza to ze uzywany,wkoncu to tylko kosz na zuzyte pampersy
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:11   #3305
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
To ja już potrzymam

Kurcze, musiałabym pójść na kopalnię załatwić węgiel ale tam ponoć na 3h czekania a ja jakoś nie potrafię ciąży wykorzystywać
może sami zauważą ludzie i Cię puszczą....jeśli miałabym czekać trzy godziny to szybko bym sobie wiedzę wykorzystywania ciąży przyswoiła!

Cytat:
halo mówię cześć i idę nadrabiać wątek od wczoraj od 15
cześć, nie masz dużo
Cytat:
jak mówicie o tych wielorazówkach i tetrach to mnie jedna kwestia zastanawia, jak taki maluch np. 10 razy dziennie na początku jest przewijany i trzeba to wszystko wyprać, to potem cały dom w suszarkach z pieluchami będzie obstawiony? szybko to schnie? bo w lecie luzik ale na jesieni przy wilgoci to pewnie ze 2 dni
słuszne pytanie, ale myślę, że przy grzejniku to max 8 godzin wyschną

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nie zawsze taka sama stawka, bo w międzyczasie np. mogły być nagrody czy premie, które nie wczodzą z racji 12 miesięcy. Może być też w górę L4 bo wzrasta płaca minimalna, albo pensja pracownika.
u nas premie, nagrody są tak rzadkie, że hej...a podwyżki max 100 brutto..

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Jurek - buźka i dowód jego męskości

Tak się ruszał na usg i lekarz się śmiał, że ruchliwe dziecię
bardzo słodkie
Stary 2013-01-10, 09:13   #3306
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
no to powinnaś być pierwsza w kolejce jak masz wszystko przećwiczone
Stary 2013-01-10, 09:13   #3307
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Yyyy no nie każdy ma Ja mam bo mi się należy po zmarłym ojcu (dopóki będę się uczyła) no i małż ma bo pracuje na kopalni a reszta musi sobie kupić normalnie ja mam 3 tony a mężu 8
dzięki

Yyyy czyli macie 11 ton węgla na zimę z kopalni za free?
Ja pierdykam ale macie super!!!!!!!!!!
Nam na zimę tutaj by 2 tony starczyły tak od października do marca.
Póki co tona poszła i zostały resztki drzewa:/

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 09:15   #3308
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a on mi na to:

leję świetny jest

Stary 2013-01-10, 09:16   #3309
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
dzięki za wczorajsze pocieszenie. przydało się bo dzień był fatalny. mąż wrócił z pracy o 22:30 bo ma tyle roboty. i wstał dzisiaj o 6 i jeszcze coś robił
ale wózki w necie pooglądaliśmy i chyba zdecydujemy się na ten:
http://blizniaki.waw.pl/product.php?id_product=40
of kors będziemy polować na używany ale i tak nas pewnie wyjdzie całość ok. 2 tys

double trouble, ale też podwójna radość, wynagrodzą Wam
Cytat:
Witam się po 2dniowej nieobecności
Po krótce Was nadrobiłam, dużo sprawnej mi to poszło po Marchewki streszczeniach- dziekuje

Witam nowe mamuśki
Chorowitki niech wracają szybko do zdrowia

Vvgh gratuluje synka
Ashyshq gratuluje zakupów sukieneczka z majteczkami najbardziej mi się spodobała
Mysia mysz za takie zakupy- ja z takich rzeczy powiedzmy kosmetycznych, pielęgnacyjnych dla małej niemma jeszcze nic

Ja ostro działam z mężęm w nowym mieszkaniu, kuchnia już urżadzona, tylko karnisz zawiesić, firanki, roletę, w salonie tylko malowanie zostało, sypilka niezaczeta, ale przynajmniej kolor ścian już wybrany i panele no i wkońcu decyzje odnośnie drzwi do pokojów i łazienki podjeliśmy jednoznacznie, bo co do koloru farb to cięzko było....kupiliśmy farby jednego dnia, a na drugi dzień po pomalowaniu kawałka ściany stwierdziłam,że niepodobają mi się i je oddaliśmy, kupiliśmy nowe i chyba te kolory lepsze bo naturalne, poastelowe. Kwiatki na nowe parapety już kupione, koljeny storczyk do kolekcji również
Dziś Tż w delegacji, spaghetii mam z wczoraj wiec obiadu niegotuje i moge się skupić na pakoaniu rzeczy do kuchni, czyli paorcelane, miski, salaterki, szklanki i inne tego typu pierdoły by je jutro przewieźć już do nowego mieszkania.

Postaram się do was jeszcze dziś zajrzeć wieczorkiem, a jak nie no to najpredzej dopiero po weekendzie.

nowe mieszkanie, urządzanie- zazdroszczę nie przeciąż się tam, nie przesadź z pakowaniem i w ogóle ostrożnie!
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Mąż bezbłędny

No i przeoczyłam czy nie chwaliłaś się dziewczynką???

Wpisana na 1 stronie??

Ale Wam zazdroszczę tego urządzania się
Oby sprawnie poszło i wracaj do nas
Jakżesz mogłam się nie chwalić Wpisana
Stary 2013-01-10, 09:17   #3310
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
może sami zauważą ludzie i Cię puszczą....jeśli miałabym czekać trzy godziny to szybko bym sobie wiedzę wykorzystywania ciąży przyswoiła!
no zobaczę jak sprawa będzie wyglądała
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no to powinnaś być pierwsza w kolejce jak masz wszystko przećwiczone

Cytat:
A no... jedną dajemy mamie, dwie spalamy z reszta zostaje i ten węgiel nam ratuje dupę bo bez niego nie wiem jakbyśmy wyprawkę dla młodego skompletowali

Stary 2013-01-10, 09:18   #3311
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
jak mówicie o tych wielorazówkach i tetrach to mnie jedna kwestia zastanawia, jak taki maluch np. 10 razy dziennie na początku jest przewijany i trzeba to wszystko wyprać, to potem cały dom w suszarkach z pieluchami będzie obstawiony? szybko to schnie? bo w lecie luzik ale na jesieni przy wilgoci to pewnie ze 2 dni
dlatego ja nie będę używac tych pieluch przy noworodkua później chce miec zestaw ok. 30 sztuk, żeby pranie robić co drugi, może trzeci dzień. Schnie to koło jednego dnia a na kaloryferze szybciejno i dlatego wkładów bambusowych nie chce dużo, bo one dłużej schną. A ogólnie pranie mi nie przeszkadza, bo u nas dzień bez suszarki to święto a przy dziecku i tak będzie więcej prania. No i jak się ta pralka zepsuje i kupię z suszarką to juz w ogóle będzie raj

Cytat:
Nie zawsze taka sama stawka, bo w międzyczasie np. mogły być nagrody czy premie, które nie wczodzą z racji 12 miesięcy. Może być też w górę L4 bo wzrasta płaca minimalna, albo pensja pracownika.
no wiadomo indywidualne przypadki zawsze się znajdą, mam na mysli to, że nadal biorą po średniej pi razy oko. Z resztą zazdroszczę pracy w firmie która podczas macierzyńskiego daje nagrody i premie, mi takie cuda nie znane

Cytat:
1) właśnie w polskim USC robią problemy, jakoś tu od początku planowaliśmy, zamiast w Grecji

3) ja sobie tylko w ramkę stópkę wrzucę, a resztę do kopertki
pewnie się w Pl greckiej czcionki przestraszyli

Ponoć zdjęcia usg blakną po jakimś czasie, więc ja robię zdjęcie zdjęciu, żeby nie zniknęła pamiątka i gdybym robiła album to bym na papierze foto nowe wydrukowała ale ja ani uzdolnina plastycznie ani jakoś specjalnie sentymentalna, więc pewnie skończy se na folderze na kompie

Cytat:
a on mi na to:

Cytat:
dokładnie, warszawski TK MAXX wygląda o niebo lepiej, a ja tam też zawsze idę tylko w dwa kąty: buty i dom
wszystkie się wybieramy w takim razie w sobotę
a który polecasz, M1 czy Bonarkę? byłam tylko w Bonarce
dla mnie i tu i tu to samo, ale chyba ten w Bonarce większy, częściej byłam w M1, ale powiem Ci, że nie jestem dobrym recenzentem tego typu sklepów, bo nie potrafię się odnaleźć w sklepach, w których jest burdel

Cytat:
a z tym zachodzeniem na wychowawczym w ciążę to jest myśl, ostatnio koleżanka tak wykombinowała, tylko ja chyba nie będę mogła pozwolić sobie na wychowawczy. on jest bezpłatny prawda?
ale wiesz jak się załapiemy na roczny macierzyński no to tak - skończy sie w maju/czerwcu jak maluch będzie miał roczek, do tego 26 dni urlopu z 2013 i 26 dni z 2014 + zaległy jak ktoś ma z 2012, więc spokojnie jest czas na działanie z drugim dzieckiem
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 09:19   #3312
xal
Zakorzenienie

Cytat:
no tak,a le ten wkład też musi wyschnąć po praniu o to mi chodzi
Wkładów kupuje się więcej niż pieluch.
Cytat:
u nas premie, nagrody są tak rzadkie, że hej...a podwyżki max 100 brutto..
Ważne, że są

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:19   #3313
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Wiesz to nie tak za free,bo trzeba tam pracowac,i zjezdzac codziennie na dol ze swiadomoscia ze nigdy nie wiesz czy wrocisz :/
Wujek pracowal na kopalni,to ciocia zawsze opowiadala jak sie bala kazdego dnia,bo nigdy nie wiedziala czy wroci do domu z pracy :/

U mnie znow babcia pracowala na elektrowni i mielismy znizke na prad...kiedys tak bylo w zakladach pracy,teraz wszystko prywatyzuja i nic nie daja :/
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:21   #3314
Aaś
Zakorzenienie

Justi ja tam też nie potrafię ciąży wykorzystywać
chociaż wszyscy mi mówią że mam się pchać i się nie patrzeć na ludzi.
nawet mi kolega wczoraj w pracy powiedział że mam pieprznąć tę robotę w cholerę i iść nawet jutro na zwolnienie. już swoje się napracowałam.
ale ja jakoś nie potrafię tak z dnia na dzień
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:23   #3315
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki

Nie chodziło mi, że każdy kto mieszka na Śląsku Tylko właśnie o to, że Ci co pracują w kopalniach mają przydział
Dużooooo węgla

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-01-10 o 09:24
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:23   #3316
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
To czemu jak ja pisałam rano, że chcę któraś napisała, że już ich nie ma??
No coż za późno zajrzałam na forum.

Lublany TŻ był i pewnie nie zauważył ich, bo one leżały nisko na półce schowane stąd taka informacja poszła
Stary 2013-01-10, 09:26   #3317
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ponoć zdjęcia usg blakną po jakimś czasie, więc ja robię zdjęcie zdjęciu, żeby nie zniknęła pamiątka i gdybym robiła album to bym na papierze foto nowe wydrukowała ale ja ani uzdolnina plastycznie ani jakoś specjalnie sentymentalna, więc pewnie skończy se na folderze na kompie
Dobrze wiedzieć Ja sobie skany porobiłam tych, któr emam do tej pory
Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Wiesz to nie tak za free,bo trzeba tam pracowac,i zjezdzac codziennie na dol ze swiadomoscia ze nigdy nie wiesz czy wrocisz :/
Wujek pracowal na kopalni,to ciocia zawsze opowiadala jak sie bala kazdego dnia,bo nigdy nie wiedziala czy wroci do domu z pracy :/

U mnie znow babcia pracowala na elektrowni i mielismy znizke na prad...kiedys tak bylo w zakladach pracy,teraz wszystko prywatyzuja i nic nie daja :/
A no to prawda... Jak chodził na noc a ja się budziłam rano i jego nie było to od razu wpadałam w panikę a on zazwyczaj sobie szedł na piwko a nie pisał mi do nie chciał budzić, dostał ochrzan, wolę być 15 razy obudzona ale wiedzieć, że z nim wszystko ok A jeszcze nieraz mi przychodzi z pracy i opowiada, że był śmiertelny wypadek Nie mogę tego słuchać

No ponoć na Elektrowni miały się świetnie pracownice

Stary 2013-01-10, 09:27   #3318
Aaś
Zakorzenienie

Justi a to nie jest też tak że kazdemu się ten węgiel należy kto jest związany jakkolwiek z górnictwem? nawet pani krysi z kadr co to nawet nigdy pod ziemią nie była?
bo ja rozumiem że jak się wykonuje taką mega ciężką pracę to ok. nawet i 20 ton węgla się należy ale słyszałam kiedyś że to właśnie dosłownie KAŻDEMU pracownikowi kopalni się należy.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:27   #3319
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chodziło mi, że każdy kto mieszka na Śląsku Tylko właśnie o to, że Ci co pracują w kopalniach mają przydział
Dużooooo węgla
haha no ludzie różnie sobie myślą, więc wolałam powiedzieć dokładnie
No sporo ale tak kombinują, że ten węgiel to kwestia czasu i nam odbiorą

Cytat:
Lublany TŻ był i pewnie nie zauważył ich, bo one leżały nisko na półce schowane stąd taka informacja poszła
Dobrze schowałaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 09:30   #3320
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś
chociaż wszyscy mi mówią że mam się pchać i się nie patrzeć na ludzi.
nawet mi kolega wczoraj w pracy powiedział że mam pieprznąć tę robotę w cholerę i iść nawet jutro na zwolnienie. już swoje się napracowałam.
ale ja jakoś nie potrafię tak z dnia na dzień
pewnie że się pchaj! jak się niestety nie upomnisz o swoje prawa, to choćbyś miała brzuch olbrzymi, to większość nie zauważy

ja się wczoraj czaiłam na kasę pierwszeństwa, ale akurat trafiła się nam kasa gdzie byliśmy pierwsi w kolejce, bo pani dopiero co ją otworzyła
Stary 2013-01-10, 09:31   #3321
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
dzięki za wczorajsze pocieszenie. przydało się bo dzień był fatalny. mąż wrócił z pracy o 22:30 bo ma tyle roboty. i wstał dzisiaj o 6 i jeszcze coś robił
ale wózki w necie pooglądaliśmy i chyba zdecydujemy się na ten:
http://blizniaki.waw.pl/product.php?id_product=40
of kors będziemy polować na używany ale i tak nas pewnie wyjdzie całość ok. 2 tys
bardzo ładny, ten czerwony stelaż jest superposzukaj też na niemieckich stronachjuż nie tłucz tak ta głową w ścianę, bo bliźniaczki będą miały ogłupiałą matkę

Cytat:
pamiętam, że wieszanie karniszy to była katorgapowodzen iaa kolory farb miałam wybrane a w sklepie jak przyszło do kupowania w dwie minuty zmieniłam decyzję na całkiem inne kolorki

Cytat:
i chustkę na głowie zawiąż

Cytat:
moja koleżanka kupiła ze mną właśnie bo jej kupy smierdzą, do tego wrzuca tylko kupy, a siki pod zlew - tak mi mówiła

działa to tak, że wsadzasz pieluchę i zakręcasz - każda jest szczelnie zapakowana i nie śmierdzi. Kosz mieści 26 pieluch, a wkład starcza na ok miesiąca. Na allegro 6 wkładów kosztuje 100 zł więc nie wychodzi to drogo nasza wspólna koleżanka ściągała to z Angli i jest bardzo zadowolona

ps. ja myślę o zastosowaniu na kocie kupy
też bym to kupiła gdybym używała jednorazówek, bo kupy na prawdę śmierdzą

Cytat:
A no... jedną dajemy mamie, dwie spalamy z reszta zostaje i ten węgiel nam ratuje dupę bo bez niego nie wiem jakbyśmy wyprawkę dla młodego skompletowali
fajnie, że macie mozliwość to wykorzystać

Cytat:
i dwie babki z obsługi z nim szukały i powiedziały, że nie ma już
Stary 2013-01-10, 09:33   #3322
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

a zostało coś jeszcze?
Stary 2013-01-10, 09:36   #3323
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a zostało coś jeszcze?
Niestety, sępy Justi, Potterka i Xal się rzuciły na resztki

Stary 2013-01-10, 09:37   #3324
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
A no to prawda... Jak chodził na noc a ja się budziłam rano i jego nie było to od razu wpadałam w panikę a on zazwyczaj sobie szedł na piwko a nie pisał mi do nie chciał budzić, dostał ochrzan, wolę być 15 razy obudzona ale wiedzieć, że z nim wszystko ok A jeszcze nieraz mi przychodzi z pracy i opowiada, że był śmiertelny wypadek Nie mogę tego słuchać
mój kolega z kolei jest w kopalni jakimś takim jakby nadzorcą nie iem jk to nazwaćw każdym razie od bezpieczeństwa no i od razu po studiach sru go pod ziemię na to stanowisko, ci górnicy tam go zlewali, palili papierosy i mieli w dupie jego zwracanie uwagi, także tak się mówi, że ktoś zaniedbał, że wypadki a czasem sami ludzie prowokują los. On mówił, że to jest mega stresująca praca tez jak się widzi te wypadki, człowiek nigdy nie wie co go spotka na dole, spod ziemi wyjeżdża nie brudny tylko upierd... Ja tak nigdy się nie wczuwałam w pracę górników, ale jak mi tak ten kumpel opowiadał niektóre rzeczy to mam większy szacunek dla tych ludzi, ale też kwurwia ich głupota momentami jak np. z tymi fajkami.
Stary 2013-01-10, 09:39   #3325
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

i dwie babki z obsługi z nim szukały i powiedziały, że nie ma już

głupie pipy pewnie sobie później przypomniały, że mają na zapleczu
Stary 2013-01-10, 09:40   #3326
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
mój kolega z kolei jest w kopalni jakimś takim jakby nadzorcą nie iem jk to nazwaćw każdym razie od bezpieczeństwa no i od razu po studiach sru go pod ziemię na to stanowisko, ci górnicy tam go zlewali, palili papierosy i mieli w dupie jego zwracanie uwagi, także tak się mówi, że ktoś zaniedbał, że wypadki a czasem sami ludzie prowokują los. On mówił, że to jest mega stresująca praca tez jak się widzi te wypadki, człowiek nigdy nie wie co go spotka na dole, spod ziemi wyjeżdża nie brudny tylko upierd... Ja tak nigdy się nie wczuwałam w pracę górników, ale jak mi tak ten kumpel opowiadał niektóre rzeczy to mam większy szacunek dla tych ludzi, ale też kwurwia ich głupota momentami jak np. z tymi fajkami.
No z tymi fajkami masz rację, powinni zaraz mieć dyscyplinarne zwolnienie albo kuźwa trzeźwi zjeżdżają a na czworaka wyjeżdżają albo jak kretyni na taśmach jeżdżą bo im się nie chce iść 5km a tu raz dwa może człowieka wciągnąć i zostają same flaki

Stary 2013-01-10, 09:40   #3327
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Niestety, sępy Justi, Potterka i Xal się rzuciły na resztki

wariatki i tak się boję trochę kupować, bo co jeśli nie będę karmić piersią? Myślicie, że to zakup który może poczekać, aż będziemy mieć pewność, że karmimy, czy musi być od pierwszych dni?
Stary 2013-01-10, 09:41   #3328
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
głupie pipy pewnie sobie później przypomniały, że mają na zapleczu
straszny tam mają bałagan z tym zamknięciem i pewnie nie ogarniały co dokładnie mają albo Mysia schowałaale fakt głupie, co to za obsługa która nie zna swojego asortymentujesz cze mój biedny mąż dostał 10 sekundowego foszka przez nie
Stary 2013-01-10, 09:43   #3329
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Ash super ciuszki

A co do ząbków to na pewno słodycze robią swoje. I te wszystkie słodkie, sztuczne soczki.

ja kupuje tlyko soki 100%, sprawdzam czy w składzie nie ma cukru osttanio czytałam, ze jak się maluchwoi podaje soczki to lepiej rozcieńczać wodą, żeby nie przyzwyczajac kubków smakowych do dużej ilości cukru
Stary 2013-01-10, 09:44   #3330
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry
melduję, że udało mi się nadrobić. ufff...
choć cytowałam wszystko na raz i nie wiem czy połowy mi nie wcięło

Cytat:
Aaaa i witam się w 21 tc i dziś jest POŁOWA

Cytat:
Hej! Nie wiem, czy Jenny wczoraj przekazywała Wam, ale byłam na usg prywatnie i już na 100 % CHŁOPIEC!!!!!!!!!!!!!

Potem Wam pokażę zdjęcia I dostaliśmy usg zgrane na dvd i jedno zdjęcie 3D buźki Malucha
Jenny już nam wczoraj przekazała Twojego smska. Gratuluję Jureczka

Cytat:
Aha i jest duży, lekarz mówił, że jest trochę większy niż normalnie dzieci są w tym czasie Czyli gigant Stópkę ma 3.57cm, a ogólna mniej więcej jego wielkość to 25,78cm I waga: 522g Wielki no i to 22 tydzień i 6 dni.
Mały Gigancik
śliczną ma tą buźkę, a ten komplet marynarski bombowy

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Hej wszystkim

Proszę o magiczne kciukersy od 14:00 , mam nadzieję, że u mnie z tymi wynikami to nic poważnego bo już jajko od wczoraj znoszę
oczywiście masz zapewnione

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość

Jakos nie mam weny na pisanie,nawet nie bardzo wiem co napisac.Od wczoraj boli mnie glowa,juz dawno tak nie mialam...

Cytat:
wszystko jest do przejściajesteście we dwoje, czekacie na dzidziusia i co by sie nie działo dacie radę sobie z tym poradzić

zgadzam się

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Łe wczoraj oglądałam strasznie smutny reportaż.. Małżeństwo miało dziecko z autyzmem.. Potem chcieli mieć drugie dziecko, ale się strasznie bali.. Lekarze mowili, że to niemożliwe, żeby mieć dwoje chorych dzieci, zeby spróbowali.. I urodzila.. I po 2 latach okazało się, że to drugie też z autyzmem.. I najgorsze, że takim dosyć zaawansowanym, praktycznie brak kontaktu z człowiekiem.. I ona mówila, że marzy tylko o tym by czasami mieć chwile dla siebie i mężą, bo ona musi ich non stop pilnować, nawet na minutę nie może zostawic.. Czasem ma problem, żeby pójść siku, albo cos zjeśc, ubrać się... - a to najstarsze to tak z 8 lat miało..
też oglądałam

Cytat:
Kurcze, musiałabym pójść na kopalnię załatwić węgiel ale tam ponoć na 3h czekania a ja jakoś nie potrafię ciąży wykorzystywać
trzymam kciuki za życzliwość ludzi..
chociaż z nią w dzisiejszych czasach kiepsko.
ostatnio mój Tż był w urzędzie pracy, kolejka masakryczna.. ciągle obserwuje jak kobieta w zaawansowanej ciąży czeka.. i po jakimś czasie nie wytrzymał- zainterweniował. Wiecie jak się wszyscy oburzyli.. masakra

Cytat:
Umówiłam się na dzisiaj z kuzynką i pojedziemy oglądać wózki. Może ona coś mi podpowie ... ale przynajmniej nie muszę jeździć sama, a ona pewnie i tak siedziałaby w domu
Męzuś nie ma czasu ostatnio ...
przyjemnych i udanych polowań

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości