|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6
Cytat:
Gratuluje ![]()
![]() |
#4742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja właśnie prowadzę burzliwą dyskusję z TŻ przez sms-y ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też fajny tytuł ![]() No ja też chce gdzies w wakacje wyjechać "sami" ale zobaczymy jak to będzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Uciekam spac ![]() Dobranoc ![]() ![]()
![]() |
#4744 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4745 |
Winter is coming
|
witam się z rana serkiem wiejskim
![]() ![]() kroooliczek89 dobry pomysł z tym wyjazdem przed sezonem, będzie mniej ludzi i dużo taniej. Ja na wakacje najbardziej lubię koniec czerwca i początek września, bo tłumów jeszcze albo już nie ma takich strasznych, ceny rozsądniejsze. Planuję w tym roku dla odmiany Tatry pod koniec czerwca ![]() ![]() uciekam do pracy, miłego dnia!
#4746 | |
Zakorzenienie
|
nie widzę takiej potrzeby. Mój P- jak to artysta, sam potrafi zrobić piękny album wyklejany zdjęciami.
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() witam się i idę po kawkę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
BAN stały
|
Żukowianka Żukowo - nie polecam, zresztą -opinie na trojmiasto.pl mówią same za siebie (w tym jest tam moja opinia
![]() Pod Lipami Łęgowo - może w zielonej sali jest ok, ja chciałam japońską i była tragiczna (takie wiszące na suficie materiały, jakaś kula dyskotekowa, sztuczne kwiaty przez całą salę na ścianach. Ściągnąć nie można, bo "to przecież sala japońska, a to są kwiaty wiśni, no jak pani sobie to wyobraża?" ![]() Sala Ollimp niedaleko Pruszcza Gd., sala była przepiękna, to sama sala niestety, więc bez noclegów, noclegi kilka kilometrów od sali, w samej sali co najwyżej 3 pokoje. To raz. Dwa to to, że jeszcze tam wesela nie robili (dopiero w tym roku będą pierwsze wesela, nie chciałam ryzykować). I trzy - najważniejsze. Właścicieli nie ma w Polsce, są za granicą. Salę pokazywał nam ojciec faceta, nic nie wiedział, ani za ile, ani jak, ani co... No to zrezygnowaliśmy, I jeszcze na koniec zostawiliśmy sobie Cedrowy Dworek w Cedrach Wielkich (całkiem w drugą stronę czyli nie Kaszuby) - gdyby nie to, że TŻtowi się nie podobała, to tam by było moje wesele ![]() Aaa i jest jeszcze sala Bankietowa w Lublewie niedaleko Kolbud- z dobrego serca radzę - to jest najgorsze miejsce na wesele... Dwie osoby z mojego otoczenia były tam na weselu i bardzo, bardzo nie polecają. Jedzenie niedobre, wystrój "z doopy", nic do siebie nie pasuje, jakieś żyrandole-kwiatki, czerwone ściany, nowoczesne węże świetlne, do tego barokowe złote zasłony... I do tego o wszystko trzeba po kilka razy prosić kelnerki, jakieś siksy co sobie dorabiają... Poza tym był umówiony tort na inną godzinę, dobrze, że dj się zapytał a nie zapowiedział, bo kelnerki powiedziały, że one podadzą przed północą. Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2013-01-10 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie ma nowego watku?
![]() ![]()
#4749 |
BAN stały
|
Kelnerzy w tym dniu to Bogowie, a o dobrego kelnera, który obsługuje tak że się go praktycznie nie zauważa bardzo trudno. Już kiedyś to mówiłam i warto to sprawdzić ile osób podlega pod jednego kelnera. Bo może się okazać że na całe wesele będą dwie takie osoby, a wtedy to kiepsko...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
Tu masz racje, ja wiem, ze akurat u mnie w Palacu zawsze jest sporo kelnerow, moja mamcia tam pracowala
![]()
#4751 |
BAN stały
|
1 na 20 to dużo czy mało? Bo wszędzie gdzie pytałam o to (w trzech miejscach) tak było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 | |
Blond forever!
|
Cytat:
![]() No my po sesji pojedziemy na pewno do Kartuz ![]() ![]() No nic, będziemy działać w lutym (mam nadzieję, że nie za późno ![]() ![]() W sumie to wpadłam tylko się przywitać i spadam - mam bana na wizaż do wieczora, bo nauki mam w.pi.p, a sama do głowy nie wejdzie, jak i zadania się same nie rozwiążą... ![]() Także uciekam, wieczorem Was nadrobię, więc nie smarujcie za dużo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
BAN stały
|
Blondi, ja ze swojej strony radzę zadzwonić i wstępnie zaklepać terminy do lutego, bo potem może być już za późno. Ja się tak już dwa razy przejechałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zadomowienie
|
Witam się z Wami zieloną herbatą z cytryną oraz aneksami i innymi zadaniami z pracy
![]() Dziękuję Wam za gratulacje, co do zespołu. Poszłam spać z takim bananem i najlepsze, że śnił mi się zespół, który wybraliśmy ![]() ![]() Piękne, bo pisała któraś o pokoju aby było gdzie dzieci położyć. Bo my planujemy wziąć opiekunkę do nich i na piętrze jest wielki pokój z wyjściem na balkon, gdzie ma zostać dla nich przygotowany wraz ze słodkościami. Sądzicie, że to dobry pomysł? Dziewczyna nie weźmie dużo, bo to znajoma mojej przyjaciółki - świadkowej, a na liście mamy 20 dzieci (wiem, wiem sporo - postarała się rodzinka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzwoniliśmy do dj, prosił o maila jak to miałoby wyglądać. ![]() wysłalismy i czekamy na odpowiedź. z fotografem spotkamy się w lutym po sesji ![]() coś się ruszyło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
A i ustaliliśmy że chcemy aby ślubu udzielił nam biskup
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 |
Zadomowienie
|
Witam piekne Panny Mlode
![]() Przychodze do Was z pytaniem i prosba o rade czy jesli zaczne za miesiac wszystko organizowac to uda mi sie jeszcze zrobic wesele w 2014? Czy uwazacie, ze to nie mozliwe. Czy maja wolne terminy na sale dowiem sie za kilka godzin. Chce orientacyjnie dowiedziec sie czy to ma sens, gdyz bardzo nam zalezy na szybszym slubie bo za rok to chcemy z tz juz o malenstwo sie starac ![]() Edytowane przez Marie Madeleine Czas edycji: 2013-01-10 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
BAN stały
|
Były rozmowy o usadzaniu: http://www.bialeinspiracje.pl/?p=26037
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jestem dzisiaj zawalona nauką, bo w weekend mam 3 zaliczenia także będę dopiero wieczorem. Nie piszcie za dużo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Marie Madeleine moim zdaniem bez problemu dacie radę, zostało jeszcze dużo czasu.
![]() |
#4765 |
Zadomowienie
|
Dziekuje tego mi bylo trzeba :-*
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
BAN stały
|
3/4 Polek niestety nosi na przykład standardowe 75B a powinny nosić rozmiar totalnie inny na przykład 60F
![]() Co do kelnerów jeszcze to mamy znajomych z knajpy na starym mieście, którzy obsługują też wesela i najczęściej jeden ma pod opieką 15 osób. Jeśli ekipa jest zgrana i każdy wie co ma robić i uzupełniają się jak zębatki to 20 osób pod jednego kelnera też będzie spoko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Rozeznanie
|
ja noszę 60 F/G :P
![]() |
#4768 |
BAN stały
|
Ja mam 70E
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakiś czas temu, któraś wrzuciła taki link http://www.panoramaprojekt.com/ - zainspirował mnie.
Jest tam taki filmik "podziękowanie dla rodziców". Pomyślałam, że może nakręcimy z TŻem coś w tym stylu, tylko sami (nie będziemy mieli kasy na wynajęcie ekipy), mamy kamerę cyfrową, tylko nie wiem czy da się tak osiągnąć zadowalającą jakość. Co myślicie?
#4770 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo moją świadkową będzie moja przyjaciółka(bez partnera obecnie) U tż świadkiem będzie jego brat( zaraz 40lat z dwójką dzieci) Więc odpada u nas siedzenie ze świadkami. Z rodzicami też chyba nie chcemy siedzieć, bo: wy bo wyglądało tak tż'ta rodzice, moja mama z moim bratem 11letnim, no i bym musiała usadzić moją babcię(bo dziadzia nie żyje) więc też odpada. Ze znajomymi nie usiądziemy bo zaś byśmy chyba musieli mieć stół na 30osób ![]() Tata tż ma 3 braci 1brat - Warszawa to będzie 6os(brat teścia z żoną, + 2 synów z żonami) 2brat - USA też 6-7os 3brat - 500km od nas - tam z 12osób Mama tż 3siostry 1siostra - +mąż, córka(kuzynka) z mężem, + 2braci(kuzyni) 2siostra- niezamężna 3siostra - mąż+syn + od tż - brat z żoną +2dzieci, rodzina z Pzn z 8os I ja się pytam JAK TO ROZSADZIĆ?! ![]() Ode mnie z rodziny z ok 20 osób No i znajomi to z 30 osób (bez osób towarzyszących) Więc wyjdzie na to chyba, że z TŻ usiądziemy sobie sami, jego rodzina po jego stronie, moja po mojej no i znajomi wspólnie i dzieciaki razem. Uznałam, że winietek też mieć nie będziemy, bo zaś będą po winietkach goście szukać, a jak wystawię tablicę z tym kto gdzie siedzi, to zaś będzie tłum przy tablicy. I tak pomyślałam, że sobie rozrysuję kto gdzie siedzi ponumeruję stoliki i gdy będę wysyłać zaproszenia zaś w zaproszeniu będzie zawarte, bądź dorzucę karteczkę z numerem stolika i zaś zajmą sobie przy odpowiednim stoliku miejsce które będą chcieli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.