MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 10:00   #871
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

w pytaniu na śniadanie mówili dopiero o porodach i pokazywali Dom Narodzin przy Szpitalu św. Zofii w Warszawie. ale bajeranckie pokoje do rodzenia tam mają, jak w domu i nawet łóżeczko dla dzidzi stało identyczne jak jolanT wczoraj pokazywała

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Moje też ma wystające dwa boki ale jakoś nie patrzałam na to pod kątem tego, że wystaje i może Mała będzie w to walić głową
heh to tylko mnie takie dziwne myśli nachodzą

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

kwiatuszekkk21 ja bym brała tańsze, resztę gadżetów można dokupować sukcesywnie, jak zobaczysz czy chcesz, ale ja jestem dziwna bo mi się te około łóżeczkowe śmierciory nie podobają.

A maszynkę polecam bardzo, my nie kupujemy pieczywa wcale, a często eksperymentujemy z chlebkami z oliwkami, cebulką, czosnkiem, no co kto lubi, zaraziliśmy całą rodzinkę bo i moja Mama i teściowie dostali od nas i wujek i wszyscy na prawdę używają i sobie chwalą.
jeśli chodzi o cenę samego łóżeczka to oba podobnie wychodzą, różnica 10 czy 20zł a te śmieciory i mi się nie podobają, tyle tego nawalili że potem ciężko dziecko będzie znaleźć te wszystkie falbanki, baldachimy itp wg mnie są w ogóle nie potrzebne a poza tym już widzę jak tż pozwala mi założyć baldachim na synka łóżko powiedziałby, że chłop to ma być chłop a nie księżniczka ale on z tych bardziej męskich co to się boją jakiegokolwiek kremu itp a jak posmaruję się błyszczykiem i dam buziaka to lamentuje jakby niewiadomo co mu się stało
Stary 2013-01-10, 10:04   #872
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry mamusie
Stary 2013-01-10, 10:05   #873
Leonikowa
Rozeznanie

dziękuję dziewczyny Tż właśnie wrócił od lekarza dopadła go grypa :/ lekarz zalecił chodzenie w maseczce żeby mnie nie zrazić.....ochh paskudne choróbska

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 10:12   #874
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a ile tak mniej więcej taka dobra maszynka do chleba kosztuje? kupowaliście w sklepie czy przez neta?
Naszą kupiliśmy kilka lat temu w euro agd za 600 zł moulinexa niby z bajerami - opcją pieczenia bagietek i robienia konfitur - oczywiście ani razu nie użyte te opcje D Teściom wyszukaliśmy już na promocji w media markt za jakieś 300 stówki, a mojej Mamie w lidlu za 200 I wszystkie bdb się sprawują Zwłaszcza że to chyba dość prosty mechanizm jest, bo raz jak w naszej coś zaczęło stukać pukać to się chłop do niej włamał / największa trudność pokonać zabezpieczenia serwisowe.../ i sam naprawił

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o cenę samego łóżeczka to oba podobnie wychodzą, różnica 10 czy 20zł a te śmieciory i mi się nie podobają, tyle tego nawalili że potem ciężko dziecko będzie znaleźć te wszystkie falbanki, baldachimy itp wg mnie są w ogóle nie potrzebne a poza tym już widzę jak tż pozwala mi założyć baldachim na synka łóżko powiedziałby, że chłop to ma być chłop a nie księżniczka ale on z tych bardziej męskich co to się boją jakiegokolwiek kremu itp a jak posmaruję się błyszczykiem i dam buziaka to lamentuje jakby niewiadomo co mu się stało
Różnice w wyglądzie, wd mnie są bardzo subtelne więc bierz które wolisz.
Mój jest za to bardzo wyluzowany. Najmłodsze dziecko mojej przyjaciółki od której brałam ciuszki to córka więc na okres 0-4 miesiące na prawdę masa ciuchów jest w kwiatki, róże i inne ale z bardzo fajnej bawełny ! więc stwierdziliśmy, że co najwyżej nie będziemy mu w tym zdjęć robić, a poza tym olewka i się nie przejmujemy )
Stary 2013-01-10, 10:17   #875
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry
A ciekawe czy można by np zapłacić za poszczególne spotkania i iść tylko na te o oddychaniu, porodzie?
no probowałam sie cos dowiedziec, i tam nic panie nie wiedziały, powiedziała ze o jakies konkrety to trzeba przyjsctam we wtorek na spotkanie i wtedy powiedzą czy można tak by zrobić zeby tylko na te spotkania przyjsć

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 10:22   #876
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Witam sie z rana
Noc Koszmarna ...!!! Budzilam sie srednio co 45minut z kaszel na ustach bylo mi masakrycznie Cieplo ale bylam twarda i probowalam sie na dlugi czas nie odkrywac ew 1-2min max zeby sie przewietrzyc, spocilam sie jak swinia glowa mnie boli kazdy miesien na plecach i brzuch tak napiety ze bardziej chyba nie moze byc :-(
Naskrobalam sms do zmianowej ze nie przyjde i teraz czekam do 10 i ide do lekarza. Ciekawa jestem co mi Jest ;-(
zdrówka ,oby to nie grypa.
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
no co ty zobaczysz ze na żywo to bedzie inaczej wyglądać to wystające a dziecko potrafi sie i o niewystającą rzecz uderzyć pamiętam jak Julka zadowolona stała w łóżeczku i miała głowe nad barierką i się zachwiała i brodą walneła w barierkę a nic nie wystawała a płaczu było hehe Jak ci sie podoba to bierz
...he,he ... dokładnie
Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny Tż właśnie wrócił od lekarza dopadła go grypa :/ lekarz zalecił chodzenie w maseczce żeby mnie nie zrazić.....ochh paskudne choróbska
to nie wesoło ..... zdrówka dla was- aby tż wyzdrowiał i Ciebie nie zaraził
może ja też powinnam psu założyć maseczkę??
Stary 2013-01-10, 10:24   #877
jolanT
Zadomowienie

hej dziewczyny!

mnie chyba też dopadło przeziębienie.. cały czas kicham i smarkam..
noc u mnie też koszmarna! wiercę się i wiercę.. na żadnym boku nie mogę spać dłużej niż godzinę! mam wrażenie, żę moje biodra rozchodzą się poza moje łóżko!

wczoraj byłam na zakupach i przywiozłam całą siatę ciuszków :P
na razie stopuję bo mała ma powoli więcej ciuszków ode mnie!

kupiłam dwie butelki.. zdecydowałam się na Chicco jednak.. jedna małą i druga większa

oliwka__
jeszcze jest trochę czasu..
my tak powolutku już kupujemy i urządzamy, żeby później nie na hura..

z wózkiem naszym jaja jak berety..
zamówiliśmy go na e-bay'u ale mąż coś tam pokićkał i napisali mu, że anulowali.. i stwierdziliśmy, że zamówimy inny model

no i właśnie dzwoniła moja kuzynka z wiadomością, że urodziła dziś w nocy termin miała na 14 ale lekarze stwierdzili, że lepiej aby rodziła wcześniej z jakiś tam przyczyn..
no i jest dzidziuś!

pokażę Wam parę rzeczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0226.jpg (52,8 KB, 45 załadowań)

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 10:25   #878
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
może ja też powinnam psu założyć maseczkę??
Albo teściom
Stary 2013-01-10, 10:27   #879
Sorceresss
Wtajemniczenie

Obserwuje, narobiłaś mi ochoty na taką maszynkę! To są z tych co wrzucasz składniki do środka i wszystko się samo robi???

Kurde... już mam na liście maszynkę do suszenia (uwielbiam jabłka suszone) i sokowirówkę ale TŻ zabronił mi wydawać kasę na cokolwiek dopóki nie wprowadzimy się na swoje. Sporo mamy sprzętu "ślubnego". Dostaliśmy np taki piekarnik halogenowy - w pierwszej chwili byliśmy niezadowoleni, ale teraz... używamy go do wszystkiego prócz ciast. Dużo bardziej ekonomiczny niż zwykły piekarnik i wszystko ładnie pięknie widać oczywiście ma tysiące bajerów, a ja korzystam tylko z pokrętła do temperatury i czasu pieczenia

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 10:29   #880
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
w pytaniu na śniadanie mówili dopiero o porodach i pokazywali Dom Narodzin przy Szpitalu św. Zofii w Warszawie. ale bajeranckie pokoje do rodzenia tam mają, jak w domu i nawet łóżeczko dla dzidzi stało identyczne jak jolanT wczoraj pokazywała
oglądałam, widziałam

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 10:31   #881
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
pokażę Wam parę rzeczy
ogrodniczki superanckie!

eh... zaczynam Wam zazdrościć tych dziewczyńskich strojów!

My pod koniec stycznia jedziemy do kuzynki po wyprawkę po jej dzieciątku Fakt, faktem miała córcię, ale spora część tych pierwszych ciuszków była uniwersalna. Moja mama wczoraj to podsumowała:
"Przecież po domu możesz maluszkowi założyć bluzeczkę ze stokrotką. Bylebyście go ubierali po męsku jak ktoś przyjdzie, jak Wy będziecie gdzieś szli... i nie róbcie mu zdjęć w różowym! Broń Boże! Bo się potem będzie biedaczek wstydził jak dorośnie..."

Terry Pratchett
Stary 2013-01-10, 10:32   #882
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
ja znalazłam tylko jeden kocyk za 59 zł http://www.mamasandpapas-polska.pl/p...mpparsnip_bees
też mam taką nadzieję, dziękuję
Leonikowa mi się właśnie podobały te polarowe za 59-77 zł ale widzę że 2 znikły a ja kupiłam właśnie ten co linka wkleiłaś

i tym sposobem mam już 2 ręczniki, 2 kocyki, 5 pieluszek muślinowych, troszkę ciuszków no i zamówioną matę bo trzeba czekać.
Po jutrzejszej wizycie biorę się za zakupy typu przbornik dla malucha )(nożyczki, cążki, szczoteczka chyba kupię ten zestaw z tt). I tak po kolei będę odhaczać z listy wyprawkowej

pani22ka ale fajna przyjaciółka zazdraszczam
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 10:34   #883
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
noc u mnie też koszmarna! wiercę się i wiercę.. na żadnym boku nie mogę spać dłużej niż godzinę! mam wrażenie, żę moje biodra rozchodzą się poza moje łóżko!

kupiłam dwie butelki.. zdecydowałam się na Chicco jednak.. jedna małą i druga większa

oliwka__

zamówiliśmy go na e-bay'u ale mąż coś tam pokićkał i napisali mu, że anulowali.. i stwierdziliśmy, że zamówimy inny model

no i właśnie dzwoniła moja kuzynka z wiadomością, że urodziła dziś w nocy termin miała na 14 ale lekarze stwierdzili, że lepiej aby rodziła wcześniej z jakiś tam przyczyn..
no i jest dzidziuś!

pokażę Wam parę rzeczy
ojej następna choróbka ,zdrówka .
gratulacje dla kuzynki !
za ciuszki !

Cytat:
Albo teściom
pomysł dobry he,he..... przydałoby się im tak na co dzień ,
ale ja ich i tak nie widuję to mam gdzieś ......
Stary 2013-01-10, 10:35   #884
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
hej dziewczyny!

oliwka__

no i jest dzidziuś!

pokażę Wam parę rzeczy
jolanT jakie śliczne ciuszki no ja też już powoli zaczynam bo później to będzie meksyk a lepiej jak wydawanie kasy rozłoży się w czasie to będzie wygodniej.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 10:37   #885
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Witam was laseczki
nic mi się nie chce, od rana standardowo leje i wieje:/
Byłam Julę zaprowadzić do przedszkola, teraz lenię się do wieczora, bo potem Julę odbierają moi rodzice i idzie do nich

Zaraz idę nadrobić Porodówkę
i potem was, bo widzę trochę nabazgrałyście
Stary 2013-01-10, 10:38   #886
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Obserwuje, narobiłaś mi ochoty na taką maszynkę! To są z tych co wrzucasz składniki do środka i wszystko się samo robi???
Tak dokładnie taka !

Na zachętę powiem, że można nią też wyrabiać ciasto drożdżowe - Mąż woli to wyrabiane ręcznie, ale czasem, tak na leniucha wrzucić wszystkie składniki i po 3 godzinkach mieć ciasto też miło

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
i tym sposobem mam już 2 ręczniki, 2 kocyki, 5 pieluszek muślinowych, troszkę ciuszków no i zamówioną matę bo trzeba czekać.
Po jutrzejszej wizycie biorę się za zakupy typu przbornik dla malucha )(nożyczki, cążki, szczoteczka chyba kupię ten zestaw z tt). I tak po kolei będę odhaczać z listy wyprawkowej
A te muślinowe są delikatniejsze od tetrowych czy o co chodzi ?

Ja właśnie szukam kosmetyczki na przyrządy kosmetyczne i kosmetyki dla dziecka, ale jakiegoś mega wyboru nie ma, może jakoś w przyszłym tygodniu się przejdę po sklepach bo nie może być większa nić 25x34x28 bo tyle mam miejsca na to w szafce pod zlewem ! Nie lubię kosmetyków na wannie czy innych - chaos i muszę każdy podnieść jak sprzątam łazienkę - wolę mieć wszystko pochowane
Stary 2013-01-10, 10:44   #887
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
A, że TŻ nie ma to mnie nawet nikt nie przytulił o!!!!!
szuja

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
pani22ka ja wzięłam kocyk (59 zł odjąć mały rabacik) i jeden ręcznik bo mnie urzekł choć ca tą cenę mogła bym mieć ze 2 ręczniki. Dawno temu któraś z Was wstawiła tą stronkę i po nocach śnią mi się niektóre rzeczy z niej i czasami daję się skusić.
na pewno kupię (jak już się zdecyduję/odważę :P) jakiś gadżet ładny no i skorzystam z Twojej dzisiejszej stronki, albo to będzie bajer z muzpony, albo kocyk la millou.
Jakieś szaleństwo musi być

Cytat:
kochana przyjaciółka... zazdroszczę takiej
noooo... ja sobie też

Cytat:
Muszę się Wam pochwalić... miałam wczoraj takiego smaka na pomidory, że o mało nie mordowałam ludzi I udało mi się kupić smaczne... oczywiście koktajlowe za miliony złotych za 200g, ale są smaczne! smakują pomidorami!
chłop kupuje cherry w Kaufie (ok. 3 zł) ale przynajmniej smakują pomidoropodobnie kiedyś kupowałam zimą pomidory tylko w Polo (w dawnym kinie Wanda), bo tylko stamtąd pachniały pomidorowo
te zwykłe/sklepowe to.. heh... zimowy wyrób. Dlatego mój doktorek tak poleca przetwory pomidorowe ze względu na potas. Dobry przecier, dobry keczup, sok pomidorowy bez cukru (gdzie na 100 g produktu pomidor nie stanowi 10%).

Cytat:
Miałam to !
uf uf uf. dziękuję. trochę opanowałam panikę. jutro zjem tak jak mówisz
w ogóle sobie przypomniałam, że wczoraj mówili o podziale I posiłku. Tylko jak wtedy mierzyć?! pomyślę. wykminię.

Cytat:
lekarz zalecił chodzenie w maseczce żeby mnie nie zrazić.....

Cytat:
więc stwierdziliśmy, że co najwyżej nie będziemy mu w tym zdjęć robić, a poza tym olewka i się nie przejmujemy )

no ja też mam po dziewuszce ale jakieś neutralsy wybrała mi koleżanka. choć czasem jakiś kwiatek się trafi

Cytat:

a rzeczy cudniaste

Cytat:
Albo teściom

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 10:49   #888
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak dokładnie taka !

Na zachętę powiem, że można nią też wyrabiać ciasto drożdżowe - Mąż woli to wyrabiane ręcznie, ale czasem, tak na leniucha wrzucić wszystkie składniki i po 3 godzinkach mieć ciasto też miło

hm... no to może mu pojęczę troszkę... bo wolałabym taką bez bajerów - bo z nich po prostu nie korzystam...

chyba mam kaca - wypijam już pod rząd drugi kubek taki 350ml herbaty czarnej z cytryną! ależ mnie smak wziął...

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Najmłodsze dziecko mojej przyjaciółki od której brałam ciuszki to córka więc na okres 0-4 miesiące na prawdę masa ciuchów jest w kwiatki, róże i inne ale z bardzo fajnej bawełny ! więc stwierdziliśmy, że co najwyżej nie będziemy mu w tym zdjęć robić, a poza tym olewka i się nie przejmujemy )

jakbym moją mamę słyszałam to samo podejście

Terry Pratchett
Stary 2013-01-10, 10:51   #889
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
ojej trzymajcie się a Ty na wszelki wypadek pij herbatę z sokiem malinowym, bierz wit.c żeby się troszeczkę chronić. zdrówka

Cytat:
Mój jest za to bardzo wyluzowany. Najmłodsze dziecko mojej przyjaciółki od której brałam ciuszki to córka więc na okres 0-4 miesiące na prawdę masa ciuchów jest w kwiatki, róże i inne ale z bardzo fajnej bawełny ! więc stwierdziliśmy, że co najwyżej nie będziemy mu w tym zdjęć robić, a poza tym olewka i się nie przejmujemy )
i macie rację, nie ma co się przejmować takimi rzeczami.
mój wychował się z 3 braćmi więc w domu oprócz mamy sam testosteron ale ogólnie w większości spraw też jest wyluzowany, nie wstydzi się że lubi gotować, zmywać itd a ostatnio nawet przyłapałam go z mokrymi oczami na Apollo 13
ale jeśli chodzi o synka to czuję że będzie pewnych spraw pilnował może dlatego że jest uczulony na tych wszystkich zniewieściałych justinków bimberków itp z resztą ja też nie lubię takich typów

a co do chleba to moja mama sama robi, na swoim zakwasie tyle, że w piekarniku. ogólnie nie lubię ciemnego pieczywa ale ten jej jest boski i to nie to co w sklepie że następnego dnia albo guma albo skała się robi no i wiadomo co się do niego wrzuca. mówię jej nie raz że powinna go sprzedawać, bo chętnych na pewno miała by sporo zakwasem już obdzieliła połowę znajomych, nawet raz ciotce do Warszawy i do Olsztyna wysyłała

Cytat:
śliczne ciuszki

Cytat:

eh... zaczynam Wam zazdrościć tych dziewczyńskich strojów!
no nie? ja też śliczne te wszystkie małe sukienusie, leginsy, bluzeczki, sweterki. w ogóle mam wrażenie że w sklepach jest więcej fajnych ciuchów dla dziewczynek... nawet w lumpeksach. żeby nie to że u nas ma być chłop już bym miała zapas sukienek na cały rok
Stary 2013-01-10, 10:52   #890
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
chłop kupuje cherry w Kaufie (ok. 3 zł) ale przynajmniej smakują pomidoropodobnie

o, dobrze wiedzieć! chociaż do kauflanda raczej rzadko zaglądamy...

Terry Pratchett
Stary 2013-01-10, 10:54   #891
bzinka
Zadomowienie

Ha, spięłam się w sobie i ponieważ nadal nie potrafię wybrać łóżeczka, to zamówiłam rożek z wyjmowanym usztywnieniem, 3 prześcieradła i 2 pokrowce na przewijak Oczywiście ani materaca ani przewijaka jeszcze nie mam
Dodatkowo scykorowałam się pręgą na piersi i zamówiłam krem i oliwkę Mama Mio Tummy Rub kosztowały majątek

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 10:55   #892
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
witamy z 'białego rana'
u nas dosłownie bo od wczoraj sypie że w metr nie widać

noc przeszła szybko, bo padła i w przeciągu 3minut zasnęłam jak zabita
mąż mnie wczoraj porwał na hobbita do kina - film na prawdę fajny, efekty też fajne, tylko dla mnie jakiś taki troszkę bezpłciowy ... w porównaniu z trylogią WP to hobbit taki jakiś wyblakły ...

poza tym zaczynam PANIKOWAĆ!!!
przez wasze zakupy, uzupełnianie zapasów, dokoptowanie wyprawki dla was i malucha... kurde MY NIE MAMY NIC! poza garścią ciuszków
musimy się W KOŃCU zmobilizować ... ehhhh... ale raz z kasą tak sese, a dwa to nadal nie mam swoje 'cudownej' listy

lezę do papierów... jeszcze tylko 8h

dziewczyny pytanie za 100pkt - stricte zawodowy (może ktoś doradzi...)
ja mam lic z zarządzania projektami - wiadomo w Polsce ten zawód gdzieś tam dopiero zaczyna się przebijać ale na prawdę tego nie widzę... czy na moim miejscu zrobiłybyście np. mgr z administracji / hr itp.
potem kurs pedagogiki - cel: próbować dorwać godziny w szkołach licealnych, technikach itp. z przedmiotów admin/księgowość, kadry itp.

albo zacząć całkiem nowe studia np. informatyka, geodezja i kartografia próbować podjąć nową pracę? ...

nie oczekuję oczywiście sprecyzowanych odpowiedzi, co mam robić tylko co Wy sądzicie i czy macie jakieś sugestie
wg mnie może się okazać nie wiem jak z tym przedmiotem który mogłabyś uczyć że jedno to są uprawnienia pedagogiczne u nas to się własnie kurs nazywa a drugie to tytuł mgr. nie wiem czy np. w liceum nie musisz mieć mgr więc zaczęłabym od tego. b. często jest w szkołach tak ze jak masz tytuł to szkolenie pedagogiczne można dorobić w trakcie.
zwłaszcza na wyższych uczelniach
u nas np. ja mam uprawnienia na wszystkie szczeble edukacji a koleżanka robiła tylko przyspieszony kurs i np. w liceum nie może uczyć.
ja jak pracowałam w liceum to właśnie mnie sprawdzali z wszystkiego z tytułów uprawnień zdobytych na kursie itd.

może nie odpowiedziałam wprost ale warto to sprawdzić
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 10:58   #893
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
na pewno kupię (jak już się zdecyduję/odważę :P) jakiś gadżet ładny no i skorzystam z Twojej dzisiejszej stronki, albo to będzie bajer z muzpony, albo kocyk la millou.
Jakieś szaleństwo musi być
kocyk la millou Też planuję jakieś małe szaleństwo na koniec ) jak już sobie sama udowodnię jak ekonomicznie i bez popadania w konsumpcjonizm mi się udało ogarnąć temat wyprawki to wtedy sobie kupię ! o w sensie jemu :P

Cytat:
uf uf uf. dziękuję. trochę opanowałam panikę. jutro zjem tak jak mówisz
w ogóle sobie przypomniałam, że wczoraj mówili o podziale I posiłku. Tylko jak wtedy mierzyć?! pomyślę. wykminię.

:
Ja robię tak, pomiar na czczo, I śniadanko białkowo-warzywkowe dajmy na to o 7 - pomiar o 8, śniadanko z węglami 8:30 - pomiar o 9:30 ( w pierwszych dniach mierzyłam też po 2 h, teraz już wiem że nie kryje się tam dalej niespodzianka więc nie mierzę)

Cytat:
hm... no to może mu pojęczę troszkę... bo wolałabym taką bez bajerów - bo z nich po prostu nie korzystam...
No my bajerów nie wykorzystaliśmy ani razu, więc polecam tę prostą wersję, myślę że zwłaszcza na okres bycia w domu, macierzyński super sprawa - ale my naprawdę regularnie używamy od ładnych kilku lat - zwłaszcza że jesteśmy dość wybredni jeśli chodzi o pieczywo, a w sklepach o ile to nie jest jakaś fajna piekarnia w krk wd mnie piekarnia mojego taty, to lipny ten chleb. A kolejny plus to wychodzi dużo taniej jeśli chodzi o kg chleba z dobrej mąki niż kupny Z tego co pamiętam właśnie w piekarni mojego taty, koszt bochenka to jakieś 10-13 zł za kg a w domu kg mąki z pełnego przemiału to jakieś 4 zł, woda, oliwa, drożdże - liczyliśmy to kiedyś i mega zysk, a można piec z eko mąki po 8 zł za kg. Do wyboru do koloru. I można na noc ustawić a rano się ma świeży, ciepły chleb
Stary 2013-01-10, 11:01   #894
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
życzę zdrówka

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Zaraz idę nadrobić Porodówkę
A gdzie ją oglądasz bo ja nawet nie wiem co to ani gdzie leci ale może bym oglądnęła
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 11:02   #895
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć
u nas też po nocy biało ale widać, że zaraz się się rozpuści

gratuluję wszystkim nowych tygodni coraz bliżej końca

Kasia zdrowiej szybciutko, wiem przez co przechodzisz mi już na szczęście powoli przechodzi, kaszel jeszcze dokucza ale tego nie tak łatwo się pozbyć

pomożecie mi? mam do wyboru 2 łóżeczka, każde ma swoje wady i zalety i nie mogę się zdecydować
1- http://allegro.pl/005-lozeczko-szufl...918639242.html kolor wenge
2- http://allegro.pl/show_item.php?item=2912837215 kolor ciemny orzech

bardziej ciągnie mnie do tego pierwszego (ładniejszy kolor, nie ma takiego dużego odstępu między szufladą a dnem łóżeczka więc to co w środku nie będzie aż tak widoczne no i sprzedawca ma mniej negatywnych komentarzy ) ale ma też wadę- boję się, że jak mały zacznie już wstawać i chodzić przy szczebelkach będzie uderzał o tą trochę wystającą zaokrągloną belkę na krótszym boku... jak myślicie? w tym drugim ona jest tak jakby bardziej schowana w dół
ja patrzyłam pod innym kątem. cenowo jest spora różnica nie wiem czy za materacyk i pościel warto az tyle dopłacać czy taniej nie wyjdzie kupić osobno. co do szuflady chyba obie maja przykrycie wiec nie ma znaczenia co w srodku a rękę chyba łatwiej włozyć żeby wysunąć? i nie musisz wtedy mieć idealnie poukładanego :P
co do belki mysmy z siostra potrafiły wyleźć podnosząc materacyk od spodu albo jedna po drugiej :P także na to chyba nie masz wpływu
15.10. 2011.

Stary 2013-01-10, 11:04   #896
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

a co do chleba to moja mama sama robi, na swoim zakwasie tyle, że w piekarniku. ogólnie nie lubię ciemnego pieczywa ale ten jej jest boski i to nie to co w sklepie że następnego dnia albo guma albo skała się robi no i wiadomo co się do niego wrzuca. mówię jej nie raz że powinna go sprzedawać, bo chętnych na pewno miała by sporo zakwasem już obdzieliła połowę znajomych, nawet raz ciotce do Warszawy i do Olsztyna wysyłała
Moja babcia piecze chleb na zakwasie w takim dużym piecu, jeden bochenek to jak ...siedzisko od krzesła
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 11:08   #897
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
ale jeśli chodzi o synka to czuję że będzie pewnych spraw pilnował może dlatego że jest uczulony na tych wszystkich zniewieściałych justinków bimberków itp z resztą ja też nie lubię takich typów
Ja tam nie mam takich uprzedzeń, niech każdy będzie jaki mu pasuje. Z dwojga złego wolę nastolatka w typie Bibera, niż jakiś pseudomacho którzy uważają, że kolor ubrania czy fryzura ma cokolwiek wspólnego z męskością lub jej brakiem. Od tego już krok, do takich mądrości o babskich czynnościach i męskich i innych na które mam uczulenie.... Jak mój syn będzie chciał mieć pokój wyklejony Biberem, Gagą jego czasów ,a będzie szczęśliwy to mam to gdzieś i tyle.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Moja babcia piecze chleb na zakwasie w takim dużym piecu, jeden bochenek to jak ...siedzisko od krzesła
Stary 2013-01-10, 11:14   #898
myaja
Rozeznanie

ja pierd*le ...
właśnie przyszły mi rachunki za grudzień na 'jedyne' 9 800zł
niby ok, ale ja w budżecie zeszłorocznym zaplanowałam na to wydatek rzędu max 7000zł i co teraz?! ... .. Skarbniczka to mnie powiesi... nosz kur*a nie uczyliśmy się przez 10dni, ludzi nie było a rachunki takie jakbyśmy tu pluton ogrzewali...
i teraz jaja bo ja w budżecie robiłam przesunięcia i wszystko pozamykane, wyzerowane i kaplica... 2012 jest nie do ruszenia a ja mam 2 rachunki zapłacić wstecznie na2012 rok
i teraz ani mi nie dadzą kasy, ani nie wyrównają ani nic.. źle przeliczyłam/ wydumałam kwoty do zapłacenia niż za listopad... chociaż nie wiem jakim cudem bo i tak dałam więcej niż za 11.2012 myślałam, że jak i tak się w szkole nie uczymy prawie 2tygodnie to rachunek bd jeszcze mniejszy i masz...
jestem w dup*e i nie mam pojęcia jak to powiedzieć mojej szefowej - baba mnie zasztyletuje a co gorsza nie wiem jak to teraz rozwiązać ... i czy to ja nie bd musiała pokrywać jakiś dodatkowych kosztów ...
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 11:24   #899
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
moja też tak kiedyś robiła ale już nie ma tego pieca

Cytat:
Ja tam nie mam takich uprzedzeń, niech każdy będzie jaki mu pasuje. Z dwojga złego wolę nastolatka w typie Bibera, niż jakiś pseudomacho którzy uważają, że kolor ubrania czy fryzura ma cokolwiek wspólnego z męskością lub jej brakiem. Od tego już krok, do takich mądrości o babskich czynnościach i męskich i innych na które mam uczulenie.... Jak mój syn będzie chciał mieć pokój wyklejony Biberem, Gagą jego czasów ,a będzie szczęśliwy to mam to gdzieś i tyle.

do obklejania pokoju nic nie mam, sama miałam 4 ściany w plakatach spice girls, potem britnej spears ale jesli mój nastoletni syn zacznie się malować to będe starała się go do tego zniechęcić a przynajmniej na chwilę obecną mam takie zdanie, mam jednak nadzieję, że do tego nie dojdzie
Stary 2013-01-10, 11:25   #900
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
ja pierd*le ...
właśnie przyszły mi rachunki za grudzień na 'jedyne' 9 800zł
niby ok, ale ja w budżecie zeszłorocznym zaplanowałam na to wydatek rzędu max 7000zł i co teraz?! ... .. Skarbniczka to mnie powiesi... nosz kur*a nie uczyliśmy się przez 10dni, ludzi nie było a rachunki takie jakbyśmy tu pluton ogrzewali...
i teraz jaja bo ja w budżecie robiłam przesunięcia i wszystko pozamykane, wyzerowane i kaplica... 2012 jest nie do ruszenia a ja mam 2 rachunki zapłacić wstecznie na2012 rok
i teraz ani mi nie dadzą kasy, ani nie wyrównają ani nic.. źle przeliczyłam/ wydumałam kwoty do zapłacenia niż za listopad... chociaż nie wiem jakim cudem bo i tak dałam więcej niż za 11.2012 myślałam, że jak i tak się w szkole nie uczymy prawie 2tygodnie to rachunek bd jeszcze mniejszy i masz...
jestem w dup*e i nie mam pojęcia jak to powiedzieć mojej szefowej - baba mnie zasztyletuje a co gorsza nie wiem jak to teraz rozwiązać ... i czy to ja nie bd musiała pokrywać jakiś dodatkowych kosztów ...
może sprawdz na spokojnie kalkulacje. poszukaj sobie co podskoczyło i o ile więcej niż zakładalaś. trzymam kciuki żeby się udało. zresztą muszą mieć przecież jakieś srodki zapasowe?
15.10. 2011.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości