W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 11:18   #3451
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
A mi Inna_UK zrobiła smaka na eklerka
ja juz z takim smakiem chodze od soboty...i przynajmniej do soboty musze wytrzymac,a coraz trudniej powstrzymac slinotok :/
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:20   #3452
diabli
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
nie jest wcale taki duży, dział dziecięcy jest za kasami po lewej stronie, nie tak od razu, kawałek dalej. Też uważam, że to jest jak wielki ciucholand, niby tam weszłam parę razy, ale takie szmaty są i to wcale nie tanie, że jeszcze nic poza wazonem nie kupiłamwłaśnie jedyne spoko rzeczy są na artykułach wnętrzarskich, reszta to chyba co się nie sprzedało na zachodzie, co się nie sprzedało w Wawce ląduje w Krkno ale wpadnę tam w sobotę może akurat coś dziecięcego mnie zachęci, bo zakupy Ash dają nadzieję
mnie ten sklep w bielsku do tej pory nie przekonal. na wieszakach wszystko i nic. ceny wysokie. faktycznie taki drogi ciucholand ale dzieciece moga byc fajne, nigdy do nich nie dotarlam, wiec pewnie podjade.

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Moja intuicja nie zawiodła - mam synusia w brzuchu Wybraliśmy imię Jurek i wszyscy mówili Jurek Jurek.. A dla dziewczynki było Kalina, ale ja tak ciągle gadałam, że będzie na pewno chłopiec, że nikt już nie pamiętał imienia dla dziewczynki
moze ta metoda i u nas sie sprawdzi? siostra do 5 miesiaca mowila na Szymka Milenka
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:21   #3453
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Aaaa od dziś do 13.01 dla klubowiczów kapphal jest 50 proc na przecenione już produkty A dla dzieci trochę rzeczy było, dlatego muszę namówić kogoś by mnie zawiózł, bo TŻ rano zaprowadził auto do mechaniora.
kusisz
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:22   #3454
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
wpadła kolejna w szał zakupów też widzę biegasz Ash, jakie są w Wawie tanie taksówki, znasz może?
night drivers są najtańsi (jak ci nie przeszkadza przewóz osób i cywilny samochód )
a potem to grosik taxi.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:23   #3455
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli
moze ta metoda i u nas sie sprawdzi? siostra do 5 miesiaca mowila na Szymka Milenka
to daj znać jakie będą efekty. może my też wprowadzimy od kiedy dziecko słyszy? od 17t? no to już niedługo u mnie więc mogę zacząć mówienie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:25   #3456
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Łe wczoraj oglądałam strasznie smutny reportaż.. Małżeństwo miało dziecko z autyzmem.. Potem chcieli mieć drugie dziecko, ale się strasznie bali.. Lekarze mowili, że to niemożliwe, żeby mieć dwoje chorych dzieci, zeby spróbowali.. I urodzila.. I po 2 latach okazało się, że to drugie też z autyzmem.. I najgorsze, że takim dosyć zaawansowanym, praktycznie brak kontaktu z człowiekiem.. I ona mówila, że marzy tylko o tym by czasami mieć chwile dla siebie i mężą, bo ona musi ich non stop pilnować, nawet na minutę nie może zostawic.. Czasem ma problem, żeby pójść siku, albo cos zjeśc, ubrać się... - a to najstarsze to tak z 8 lat miało..

W ciaży takich rzeczy się chyba nie powinno oglądać, bo na psychę strasznie się rzuca, żeby tylko zdrowe było..
ja bardzo lubie ogladac "operacja zycie", o przeszczapach narzadow. wczoraj byl odcinek o dzieciach. nie bede Wam opisywac zebyscie sobie do lbow nie braly ale jedno napisze. dziewczynka byla chora, potrzebowala nowej watroby. tata zolnierz nie mogl jej pomoc. zdecydowali, ze dawca bedzie mama. okazalo sie jednak, ze jest w ciazy. rodzina sie cieszyla, rodzice tez, ale ciagle mysleli co z ich corka. watroba byla pilnie potrzebna. dziewczynka zachwycona, bo bardzo chciala mlodszego brata. w 12 tyg mama poronila, wiec przeszczep jest znow mozliwy i nie beda czekac na niespokrewnionego dawce...
Stary 2013-01-10, 11:28   #3457
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
night drivers są najtańsi (jak ci nie przeszkadza przewóz osób i cywilny samochód )
a potem to grosik taxi.

dzięki, nawet lepiej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 11:30   #3458
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
jak mówicie o tych wielorazówkach i tetrach to mnie jedna kwestia zastanawia, jak taki maluch np. 10 razy dziennie na początku jest przewijany i trzeba to wszystko wyprać, to potem cały dom w suszarkach z pieluchami będzie obstawiony? szybko to schnie? bo w lecie luzik ale na jesieni przy wilgoci to pewnie ze 2 dni
ja tak na logike to biore - moja pralka ma opcje "dziecko" czas trwania cyklu (z gotowaniem) 2godz., wiec wrzucilabym do pralki wiecej naraz. wysuszyc stado pieluch to tez potrzebna bedzie dodatkowa suszarka albo i dwie. pozniej prasowanie...mysle, ze tetra to opcja dla cierpliwych i lubiacych prace domowe
Stary 2013-01-10, 11:31   #3459
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
noc i podróż
ja właśnie myślę nad jakimś krótkim wyjazdem we dwoje dopóki nie mamy dziecka na głowie

uwielbiam moich kolegów, właśnie wystrzelili z tekstem że jak mam ochotę na chipsy albo coś to oni skoczą mi kupić
chipsy ?
no to fajnie wykorzystuj ich ile można ale niech się bardziej wysilą a nie tylko chipsy

Cytat:
Jeee ja dzisiaj też jadę oglądać wózki
super
czekamy na Wasze recenzje

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Zdjęcia się nie dodały
śliczności, już sobie wyobrażam Waszą małą Akrobatkę w tych ciuszkach

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:31   #3460
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli
ale jedno napisze. dziewczynka byla chora, potrzebowala nowej watroby. tata zolnierz nie mogl jej pomoc. zdecydowali, ze dawca bedzie mama. okazalo sie jednak, ze jest w ciazy. rodzina sie cieszyla, rodzice tez, ale ciagle mysleli co z ich corka. watroba byla pilnie potrzebna. dziewczynka zachwycona, bo bardzo chciala mlodszego brata. w 12 tyg mama poronila, wiec przeszczep jest znow mozliwy i nie beda czekac na niespokrewnionego dawce...
z jednej strony straszne, a z drugiej strony dziewczynka ma większą szansę na przeżycie dzięki szybkiemu przeszczepowi. ale ja nie lubię takich ciężkich przypadków
Stary 2013-01-10, 11:32   #3461
happy blue
Zadomowienie

też mam na coś ochotę a nie wiem na co. to pewnie na mandarynki

Cytat:
Jeee ja dzisiaj też jadę oglądać wózki
powodzenia

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za kciuki i miłe słowa Ja już uciekam bo robię zapiekankę makaronową dla zabicia czasu.., mam nadzieję, że u mnie jednak nie będzie tragedii, dlatego kciuków nie puszczajcie, jak wrócę to postaram się nadrobić bo teraz nie ogarniam do później

postaraj się nie denerwować!

Cytat:
Happy, nie znam sie na taxi, za biedni jesteśmy Ale może wyszukiwarka jakdojade wystarczy, bo komunikacją wszędzie szybko dojedziesz. Twój mąż też, jestem pewna

Dobra, oto moje zakupy dzisiejsze. Taki misz masz damsko-męski Ale mam to gdzieś, te "chłopięce" rzeczy też wystylizujemy na babskie, a były w świetnym stanie. Urzełk mnie strój kompielowy (nie wiem czy wykorzystamy, ale kosztował 1zł) bo wygląda jak dla małego surfera , cieszę sie też ze sweterka (mothercare) bo też jest w bardzo dobrym stanie

No i oczywiście mam bana na zakupy do końca stycznia

Jeszcze się Wam poskarżę, że mam zgagę po śniadaniu a zjadłam kanapeczki z twarożkiem własnej produkcji...

ban tylko do końca stycznia? no, może wytrzymasz
boję się, że z przesiadką autobusem nie dojedzie sam, chociaż opanowałam strone stołecznego zmk- a i widać na mapce to może da radę...

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Aaaa od dziś do 13.01 dla klubowiczów kapphal jest 50 proc na przecenione już produkty A dla dzieci trochę rzeczy było, dlatego muszę namówić kogoś by mnie zawiózł, bo TŻ rano zaprowadził auto do mechaniora.

Poza tym, muszę oddać dwie pary butów na gwarancję. Na jedne jestem tak zła, że szok. Buty zamszowe, firmówki, typ sportowy i normalnie pękł zamsz ?! Ciekawe czy mi uznają, bo może powiedzą, że zahaczyłam i rozdarłam. Wściekła będę, bo kupę kasy za nie dałam :[
A drugie kozaki z deichmana, ale tam to raczej problemów nie robią.
nie cierpię jak mi się rozlatują buty, bo wszystkie które kupuje kocham na szczęście jak coś się dzieje to naprawdę ze starości, po latach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 11:34   #3462
lonely_lady
Zakorzenienie

Dziewczyny co dziś robicie na obiad ? ja nie mam jako,s weny i ochoty żeby kombinować czy iść na zakupy. Chyba pójdę na łatwiznę, odmrożę filet i zrobię gyrosa z frytkami
Achh.. ale my się odżywiamy dobrze, że moja mama tego nie widzi.. Przed wczoraj zrobiłam pizzę, wczoraj byliśmy tak zalatani (prawnicy i inne sprawy) że wcale obiadu nie było. A dziś gyros z frytkami
hmmm... chyba muszę złożyć mocne postanowieni poprawy

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:36   #3463
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue
też mam na coś ochotę a nie wiem na co. to pewnie na mandarynki
mandarynki to zdrowo dziś wyjątkowo nie ma ich w moim pracowym zestawie śniadań
Stary 2013-01-10, 11:38   #3464
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
ban tylko do końca stycznia? no, może wytrzymasz
boję się, że z przesiadką autobusem nie dojedzie sam, chociaż opanowałam strone stołecznego zmk- a i widać na mapce to może da radę...
Nowy miesiac - nowy budżet
A co do komunikacji, jeszcze leszą od strony ztm jest strona jak dojadę - lepiej pokazuje trasę - latwiej sobie wyobrazić. Powodzenia dla męża. Poza tym, musisz w niego wierzyć i jego męski zmysł orientacji
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:39   #3465
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdjęcia się nie dodały
śliczności sukieneczki sa mega piekne

od wczoraj boli mnie w prawym boku, pod żebrami jakby. CZuje coś jakby ucisk... Myślicie że może to być dziecko? tylko wydaje mi się ze na dziecko to za wysoko...hmm
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 11:40   #3466
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dziewczyny co dziś robicie na obiad ? ja nie mam jako,s weny i ochoty żeby kombinować czy iść na zakupy. Chyba pójdę na łatwiznę, odmrożę filet i zrobię gyrosa z frytkami
Achh.. ale my się odżywiamy dobrze, że moja mama tego nie widzi.. Przed wczoraj zrobiłam pizzę, wczoraj byliśmy tak zalatani (prawnicy i inne sprawy) że wcale obiadu nie było. A dziś gyros z frytkami
ja wczoraj prosiłam męża żeby zrobił omleta bo ja nie mam koncepcji, dziś też nie bardzo więc chyba będą tortille z czymś ala nadzienie meksykańskie. zobaczę co mi się nawinie jak wrócę do domu
Stary 2013-01-10, 11:41   #3467
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
No teraz to sie poczulam grubo....a myslalam ze jako jedyna powoli przybieram na wadze...ale ja mam 5 kg na plusie

O ja teraz to sie zamotalam,to w ktorym ja jestem miesiacu,jak Ty jestes w 5 OMG
Ja też w 5 jestem i od początku przytyłam około 3,5kg. Jestem zadowolona bo chciałabym max 8kg przytyć. Jak będzie wiecej to trudno. Nie żebym się odchudzała bo głupia nie jestem ale dużo rzeczy nie mogłam jeść bo po prostu było mi nie dobrze i miałam mdłości wiec przez długi czas jadłam tylko tosty z serkiem topionym na śniadanie.

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
za wizytę

A ja ostatnio jak byłam na badaniach to była duża kolejka i pani która mi spisywała badania i rejestrowała powiedziała żebym sobie odrazu weszła do pokoju pobrań. Oczywiście tłum ludzi na mnie ze wściekłością ale co mieli zrobić, przepiścili mnie
Ja jak chodzę na badania to mąż jeździ ze mną i siada w kolejce do pobrania, a ja idę do rejestracji i jak prawie się zarejestruje to mam ze 2 osoby przed sobą. Ludzie krzywo patrzą. Ostatnio przyszła taka babulinka o lasce z córką i ta córka mówi jej usiądz sobie w kolejce do pobrania, a ja pójde do rejestracji i taka babka po 40 zwróciła jej uwagę, że nie wolno, że i tak w kolejności od rejestracji. No kurde babulinka ledwo dyszała. A ta baba była już po bo wchodziła po mnie ale mi nic nie powiedziała. Ludzie to są na prawdę. Ja np. nie dam rady dużo czau bez jedzenia od wstania z łożka bo zaraz mi się chce wymiotować i nie dam rady siedzieć tam pół godziny bo tak się babie zamarzyło.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hump tyle ze dopiero co w sobote skończyłam brać globulki

dziś na obiad pomidorowa
Też mamy pomidorową z wczoraj i zapiekankę makaronową.

Niestety z tymi infekcjami to tak jest, że lubią wracać... Może zapytaj gina o jakiś doustny probiotyk czy można go brać bo powinien zmniejszyć ryzyko infekcji. Ja brałam długo provag bodajrze i lepiej było ale nie wiem jak to się ma do ciązy.

Cytat:
To ja przed ciaza mialam male B75,a teraz dobre D85,a juz myslalam ze wiecej rosnac nie beda i kupilam przed swietami C85...
A byłaś kiedyś u brafitierki?? Bo ja nie miałam jakiegoś wielkiego biustu, małego też nie ale po wizycie w salonie z bielizna pani mi dopadowała stanik 70F, a wcześniej też myślałam, że mam 75B. Teraz na ciąże nie będę kupować firmowych staników ale po na pewno wróce bo dużo lepiej się w nich czuję.

Cytat:
ja juz z takim smakiem chodze od soboty...i przynajmniej do soboty musze wytrzymac,a coraz trudniej powstrzymac slinotok :/
Ja od początku ciąży mam ochotę na szarlotkę na ciepło z lodami tylko czały czas męczy mnie jakiś kaszel albo ból gardła i nie chcę ryzykować.

Też nie miałam na karcie ciąży numeru tel.

Byłam na zakupach bo Tż ma urodziny w sobotę. Główny prezentu już wcześniej kupiłam bo nie było prosto go wybrać. Chciałam dobre słuchawki w doberej cenie, a to nei takie proste. Dzisiaj dokupiłam mu to co sobie życzył ( piórka do lotek ), a przy okazji kupiłam sobie baletki niebieskie na wyprzedaży i jestem bardzo zadowlona bo bardzo dużo chodzę w baletkach, a jeszcze spacery z maluchem dojdą wiec na pewno wykorzytam

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:42   #3468
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Vvgh trzymamy kciuki z Leoskiem

Jeszcze 3dni i trochę i do domku, oby jak najszybciej zlecialo, najważniejsze ze nie boli ale i tak do poniedziałku muszę tu być, jutro mój Maz ma zjazd na studiach i do niedzieli go nie będzie, już za nim tęsknię
Leosiek kopie codziennie i to już nie tak lekko chciałabym już maj i mieć go przy sobie i utulic
Dziękuję!
Też chcę maj i mojego Jurka
Stary 2013-01-10, 11:42   #3469
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Z wczorajszej wizyty: Pan dr (inny niż ostatnio) mówi, że nic między nóżkami nie widzi więc raczej dziopa będzie, ale życie zweryfikuje
i idziemy potem a tatuś mówi do mnie: "boże mam nadzieję, że bedzie dziewczynka" i żegna sie trzy razy jak to ma w zwyczaju
ja: ale czemu, że się nastawiliśmy czy co?
a on mi na to:

helou jak sobie wyobrażam że jego syn ma mieć coś ledwo dostrzegalnego miedzy nogami i żegna sie znowu (trzy razy) , śmiertelnie poważny

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
dzięki za wczorajsze pocieszenie. przydało się bo dzień był fatalny. mąż wrócił z pracy o 22:30 bo ma tyle roboty. i wstał dzisiaj o 6 i jeszcze coś robił
ale wózki w necie pooglądaliśmy i chyba zdecydujemy się na ten:
http://blizniaki.waw.pl/product.php?id_product=40
of kors będziemy polować na używany ale i tak nas pewnie wyjdzie całość ok. 2 tys
sliczny wozek i cena jak za tani samochod stronke sobie zaraz poogladam "ku pociesze oka", bo uwielbiam blizniaki!

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość

Ja ostro działam z mężęm w nowym mieszkaniu, kuchnia już urżadzona, tylko karnisz zawiesić, firanki, roletę, w salonie tylko malowanie zostało, sypilka niezaczeta, ale przynajmniej kolor ścian już wybrany i panele no i wkońcu decyzje odnośnie drzwi do pokojów i łazienki podjeliśmy jednoznacznie, bo co do koloru farb to cięzko było....kupiliśmy farby jednego dnia, a na drugi dzień po pomalowaniu kawałka ściany stwierdziłam,że niepodobają mi się i je oddaliśmy, kupiliśmy nowe i chyba te kolory lepsze bo naturalne, poastelowe. Kwiatki na nowe parapety już kupione, koljeny storczyk do kolekcji również
Dziś Tż w delegacji, spaghetii mam z wczoraj wiec obiadu niegotuje i moge się skupić na pakoaniu rzeczy do kuchni, czyli paorcelane, miski, salaterki, szklanki i inne tego typu pierdoły by je jutro przewieźć już do nowego mieszkania.

Postaram się do was jeszcze dziś zajrzeć wieczorkiem, a jak nie no to najpredzej dopiero po weekendzie.
fajnie tak z dzidziusiem na nowym urzadzanie mieszkania to super sprawa. moze niekoniecznie w ciazy, przynajmniej ja nie mialabym tyle zapal i energii ale zazdroszcze! my planujemy przeprowadzke jak zrobi sie cieplo. moja mama postanowila zamienic sie z nami mieszkaniem, bo ma 3pokoje a po rozwodzie jest sama. my mamy dwupokojowa kawalerke, wiec jej tutaj bedzie wygodniej i rachunki mniejsze. tez licze na maly remont (na pewno bedzie malowanie) i troche obawiam sie pakowania, przewozenia naszych gratow...znajac moja rodzine niewiele bede mogla im pomoc, wiec niektore moje skarby moga dziwnym trafem zaginac w akcji a naleze do tych chomikowych...

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
moja koleżanka kupiła ze mną właśnie bo jej kupy smierdzą, do tego wrzuca tylko kupy, a siki pod zlew - tak mi mówiła

działa to tak, że wsadzasz pieluchę i zakręcasz - każda jest szczelnie zapakowana i nie śmierdzi. Kosz mieści 26 pieluch, a wkład starcza na ok miesiąca. Na allegro 6 wkładów kosztuje 100 zł więc nie wychodzi to drogo nasza wspólna koleżanka ściągała to z Angli i jest bardzo zadowolona

ps. ja myślę o zastosowaniu na kocie kupy
dzieki zatem bede przekonywala tz, ze taki potrzebujemy jeden wklad wystarcza na miesiac? czyli jakies 15-20zl miesiecznie. nie jest zle o wklady najbardziej sie martwilam, bo sam kosz nie jest wielkim wydatkiem. mozna go znalezc w rozsadnej cenie. widzialam, ze sa jeszcze inne firmy, ale ten tommy chyba ma najwieksze branie na aukcjach.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 11:43   #3470
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Nowy miesiac - nowy budżet
A co do komunikacji, jeszcze leszą od strony ztm jest strona jak dojadę - lepiej pokazuje trasę - latwiej sobie wyobrazić. Powodzenia dla męża. Poza tym, musisz w niego wierzyć i jego męski zmysł orientacji
coraz bardziej wierzę w to, że jutro czeka mnie pobudka o 6 i osiem godzin (tam i z powrotem) w pociągu..
Stary 2013-01-10, 11:43   #3471
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
no tak, noc poślubna wiadomo
tylko nie szalejcie za bardzo
Hah, no musi byćć!
Stary 2013-01-10, 11:44   #3472
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
śliczności sukieneczki sa mega piekne

od wczoraj boli mnie w prawym boku, pod żebrami jakby. CZuje coś jakby ucisk... Myślicie że może to być dziecko? tylko wydaje mi się ze na dziecko to za wysoko...hmm

też tak miewałam, a wypróżnienia regularne? (zabrzmiało jak u lekarza)
Stary 2013-01-10, 11:44   #3473
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
VVgh! przede wszystki gratuluję Jureczka Jeśt piękny i będzie marynarzem
W Mothercare kupiłam tylko 3-pak bluzeczek w rozmiarze 62 i zapłaciłam 49zł. Nie byłam w tym likwidowanym bo nie dojechałam do Krakowa przez bezsenność

.
Dziękuję! A ciuszki na prawdę cudne

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 11:44   #3474
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Jurek - buźka i dowód jego męskości
śliczny maluszek

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Proszę o magiczne kciukersy od 14:00 , mam nadzieję, że u mnie z tymi wynikami to nic poważnego bo już jajko od wczoraj znoszę
trzymam wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Która z Was ma wybrany wózek X-landera?
Tak się skłaniam ku tej firmie, ale chciałabym się dowiedzieć co Was przekonało, a któraś mówiła o x-move ...
my się raczej zdecydujemy ... zastanawiam się tylko nad jednym - wagą - bo szukam czegoś w miarę lekkiego, mieszkamy na 2 piętrze - i niby że kamienica rodzinna, zamykana, to tacie kiedyś zginął rower z klatki więc nie będziemy wózka na dole zostawiać, chociaż na półpiętro będę musiała wnosić ...

Vvgh i Mysia- trzymam kciuki za bajkowe śluby

Ash piękne ciuszki

pół nocy nie spałam ... najpierw kot miał adhd, potem od 3.30 zaś - a potem zaś synuś zaczął mnie kopać tak na maksa mocno po szyjce ... to zaczyna być naprawdę bolesne już nie wiedziałam co robić, miałam wrażenie że zaraz się wykopie na zewnątrz, i z godzinę tak brykał ... wzięłam w końcu poduszkę drugą i dałam pod tyłek, z nadzieją że sturla się na brzuszek nie wiem czy to pomogło, czy zasnął, ale w końcu zasnęłam .... coraz bardziej martwi mnie, że jest tak nisko ciągle

w ogóle to ważyłam się wczoraj i dziś ... zaś kilogram na minusie, czyli waga jak przed ciążą ... wtf??

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-01-10 o 11:54
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:45   #3475
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

No i przeoczyłam czy nie chwaliłaś się dziewczynką???

Wpisana na 1 stronie??
zauwazylyscie, ze najpierw byl wysyp chlopcow, a teraz dziewczynki uparcie ich gonia? jeszcze troche i nam sie to w miare wyrowna!
Stary 2013-01-10, 11:45   #3476
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
czyli jednak Jurek? super
Na bank Jurek!
Stary 2013-01-10, 11:45   #3477
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się, ja jestem w domu a mam smaki na same takie szybkie rzeczy. Ostatnio kupiłam 2,5 kg frytek karbowanych i najchętniej jadłabym je codziennie
A dzisiaj mam barszczyk z uszkami a potem rybkę z warzywkami żeby zabić wyrzuty sumienia
deb jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 11:48   #3478
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
cuuuudna buzka swietna pamiatka i jedno z nielicznych usg na ktorych ja cos widze

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

piekny komplecik i ta mucha! elegancik, bedzie rwal wszystkie nasze forumowe laski

Haha, no jasne, potem jak wstawimy zdjęcia, to Jurek będzie wybierał laskę wizażu. Miss maj/czerwiec

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Zdjęcia się nie dodały

O jaaaaa Cuda! rOzumiem, że córeczka? Bo ja już nie pamiętam Muszę się nauczyc, kto kogo bedzie miał
Stary 2013-01-10, 11:48   #3479
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
pół nocy nie spałam ... najpierw kot miał adhd, potem od 3.30 zaś - a potem zaś synuś zaczął mnie kopać tak na maksa mocno po szyjce ... to zaczyna być naprawdę bolesne już nie wiedziałam co robić, miałam wrażenie że zaraz się wykopie na zewnątrz, i z godzinę tak brykał ... wzięłam w końcu poduszkę drugą i dałam pod tyłek, z nadzieją że sturla się na brzuszek nie wiem czy to pomogło, czy zasnął, ale w końcu zasnęłam .... coraz bardziej martwi mnie, że jest tak nisko ciągle
Czytałam, że jak dziecko bardzo dokucza w brzuszku można spróbować się kołysać na boki i powinno to malucha uspokoić i uspać. Sama jeszcze nie próbowałam -a le może akurat pomoże
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:49   #3480
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

u nas dzisiaj to co wczoraj czyli daniejedno- dwu- patelniowe Ash- pytałaś co gotuję na zdjęciu - kawałki boczku i kiełbasy podsmażone z cebulą, na drugiej patelni duszona marchewka z kawałkiem włoskiej kapusty, a potem podsmażone te warzywa z krążkami ziemniaków (podgotowanych) na koniec ocet balsamiczny i pomieszanie zawartości obu patelń. Jako sałatka- jakby za mało było warzyw komuś- fasolka szparagowa z oliwą pieczywko i już
też mega zdrowo i nietłusto

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości