|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 |
|
8 | 16,67% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 |
|
3 | 6,25% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
7 | 14,58% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
ja juz z takim smakiem chodze od soboty...i przynajmniej do soboty musze wytrzymac,a coraz trudniej powstrzymac slinotok :/
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#3452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Cytat:
ale dzieciece moga byc fajne, nigdy do nich nie dotarlam, wiec pewnie podjade.Cytat:
siostra do 5 miesiaca mowila na Szymka Milenka |
||
|
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)a potem to grosik taxi. |
|
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od kiedy dziecko słyszy? od 17t? no to już niedługo u mnie więc mogę zacząć mówienie
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jedno napisze. dziewczynka byla chora, potrzebowala nowej watroby. tata zolnierz nie mogl jej pomoc. zdecydowali, ze dawca bedzie mama. okazalo sie jednak, ze jest w ciazy. rodzina sie cieszyla, rodzice tez, ale ciagle mysleli co z ich corka. watroba byla pilnie potrzebna. dziewczynka zachwycona, bo bardzo chciala mlodszego brata. w 12 tyg mama poronila, wiec przeszczep jest znow mozliwy i nie beda czekac na niespokrewnionego dawce...
|
|
|
|
|
#3457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki, nawet lepiej
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to fajnie wykorzystuj ich ile można ale niech się bardziej wysilą a nie tylko chipsy ![]() super ![]() czekamy na Wasze recenzje śliczności, już sobie wyobrażam Waszą małą Akrobatkę w tych ciuszkach |
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3461 | |||
|
Zadomowienie
|
też mam na coś ochotę a nie wiem na co. to pewnie na mandarynki
![]() powodzenia ![]() Cytat:
postaraj się nie denerwować! Cytat:
ban tylko do końca stycznia? no, może wytrzymasz ![]() boję się, że z przesiadką autobusem nie dojedzie sam, chociaż opanowałam strone stołecznego zmk- a i widać na mapce to może da radę... Cytat:
na szczęście jak coś się dzieje to naprawdę ze starości, po latach
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co dziś robicie na obiad ? ja nie mam jako,s weny i ochoty żeby kombinować czy iść na zakupy. Chyba pójdę na łatwiznę, odmrożę filet i zrobię gyrosa z frytkami
![]() Achh.. ale my się odżywiamy dobrze, że moja mama tego nie widzi.. Przed wczoraj zrobiłam pizzę, wczoraj byliśmy tak zalatani (prawnicy i inne sprawy) że wcale obiadu nie było. A dziś gyros z frytkami ![]() hmmm... chyba muszę złożyć mocne postanowieni poprawy
|
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś wyjątkowo nie ma ich w moim pracowym zestawie śniadań
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do komunikacji, jeszcze leszą od strony ztm jest strona jak dojadę - lepiej pokazuje trasę - latwiej sobie wyobrazić. Powodzenia dla męża. Poza tym, musisz w niego wierzyć i jego męski zmysł orientacji
|
|
|
|
|
#3465 |
|
Wtajemniczenie
|
śliczności
![]() od wczoraj boli mnie w prawym boku, pod żebrami jakby. CZuje coś jakby ucisk... Myślicie że może to być dziecko? tylko wydaje mi się ze na dziecko to za wysoko...hmm |
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3467 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Niestety z tymi infekcjami to tak jest, że lubią wracać... Może zapytaj gina o jakiś doustny probiotyk czy można go brać bo powinien zmniejszyć ryzyko infekcji. Ja brałam długo provag bodajrze i lepiej było ale nie wiem jak to się ma do ciązy. Cytat:
Cytat:
Też nie miałam na karcie ciąży numeru tel. Byłam na zakupach bo Tż ma urodziny w sobotę. Główny prezentu już wcześniej kupiłam bo nie było prosto go wybrać. Chciałam dobre słuchawki w doberej cenie, a to nei takie proste. Dzisiaj dokupiłam mu to co sobie życzył ( piórka do lotek ), a przy okazji kupiłam sobie baletki niebieskie na wyprzedaży i jestem bardzo zadowlona bo bardzo dużo chodzę w baletkach, a jeszcze spacery z maluchem dojdą wiec na pewno wykorzytam
|
|
#3468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też chcę maj i mojego Jurka
|
|
#3469 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
stronke sobie zaraz poogladam "ku pociesze oka", bo uwielbiam blizniaki! Cytat:
urzadzanie mieszkania to super sprawa. moze niekoniecznie w ciazy, przynajmniej ja nie mialabym tyle zapal i energii ale zazdroszcze! my planujemy przeprowadzke jak zrobi sie cieplo. moja mama postanowila zamienic sie z nami mieszkaniem, bo ma 3pokoje a po rozwodzie jest sama. my mamy dwupokojowa kawalerke, wiec jej tutaj bedzie wygodniej i rachunki mniejsze. tez licze na maly remont (na pewno bedzie malowanie) i troche obawiam sie pakowania, przewozenia naszych gratow...znajac moja rodzine niewiele bede mogla im pomoc, wiec niektore moje skarby moga dziwnym trafem zaginac w akcji a naleze do tych chomikowych...Cytat:
jeden wklad wystarcza na miesiac? czyli jakies 15-20zl miesiecznie. nie jest zle o wklady najbardziej sie martwilam, bo sam kosz nie jest wielkim wydatkiem. mozna go znalezc w rozsadnej cenie. widzialam, ze sa jeszcze inne firmy, ale ten tommy chyba ma najwieksze branie na aukcjach.
|
||||
|
|
|
#3470 |
|
Zadomowienie
|
coraz bardziej wierzę w to, że jutro czeka mnie pobudka o 6 i osiem godzin (tam i z powrotem) w pociągu..
|
#3471 |
|
Wtajemniczenie
|
Hah, no musi byćć!
|
#3472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też tak miewałam, a wypróżnienia regularne? (zabrzmiało jak u lekarza)
|
|
#3473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3474 | ||
|
Wtajemniczenie
|
śliczny maluszek
![]() Cytat:
wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
Vvgh i Mysia- trzymam kciuki za bajkowe śluby Ash piękne ciuszki pół nocy nie spałam ... najpierw kot miał adhd, potem od 3.30 zaś - a potem zaś synuś zaczął mnie kopać tak na maksa mocno po szyjce ... to zaczyna być naprawdę bolesne już nie wiedziałam co robić, miałam wrażenie że zaraz się wykopie na zewnątrz, i z godzinę tak brykał ... wzięłam w końcu poduszkę drugą i dałam pod tyłek, z nadzieją że sturla się na brzuszek nie wiem czy to pomogło, czy zasnął, ale w końcu zasnęłam .... coraz bardziej martwi mnie, że jest tak nisko ciągle w ogóle to ważyłam się wczoraj i dziś ... zaś kilogram na minusie, czyli waga jak przed ciążą ... wtf?? Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-01-10 o 12:54 |
||
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze troche i nam sie to w miare wyrowna!
|
|
|
|
|
#3476 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzisiaj mam barszczyk z uszkami a potem rybkę z warzywkami żeby zabić wyrzuty sumienia
|
|
|
|
|
#3478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Haha, no jasne, potem jak wstawimy zdjęcia, to Jurek będzie wybierał laskę wizażu. Miss maj/czerwiec ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- O jaaaaa Muszę się nauczyc, kto kogo bedzie miał
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas dzisiaj to co wczoraj czyli daniejedno- dwu- patelniowe Ash- pytałaś co gotuję na zdjęciu - kawałki boczku i kiełbasy podsmażone z cebulą, na drugiej patelni duszona marchewka z kawałkiem włoskiej kapusty, a potem podsmażone te warzywa z krążkami ziemniaków (podgotowanych) na koniec ocet balsamiczny i pomieszanie zawartości obu patelń. Jako sałatka- jakby za mało było warzyw komuś- fasolka szparagowa z oliwą pieczywko i już ![]() też mega zdrowo i nietłusto
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

no ale wpadnę tam w sobotę może akurat coś dziecięcego mnie zachęci, bo zakupy Ash dają nadzieję
ale dzieciece moga byc fajne, nigdy do nich nie dotarlam, wiec pewnie podjade.

, jak wrócę to postaram się nadrobić bo teraz nie ogarniam 

dobrze, że moja mama tego nie widzi.. Przed wczoraj zrobiłam pizzę, wczoraj byliśmy tak zalatani (prawnicy i inne sprawy) że wcale obiadu nie było. A dziś gyros z frytkami
za wizytę
Ślub 27. X. 2012

wszystko będzie dobrze