|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
słyszałam szał pał ale piz jeszcze nie idę zobaczyć te zakupy
|
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() boskie!
|
|
#364 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A poważnie to zawsze się zastanawiałam co faceta pcha do takiej specjalizacji? Choć uważam, że kobiety są gorszymi ginekologami i sama więcej bym do żadnej nie poszła ![]() Cytat:
Ale może chodzi też o to: http://zdrowie-kobiety.pl/forum/index.php?topic=840.0 Cytat:
podanie, dwa zdjęcia i 2 tygodnie czekania ![]() A jak dzidzia ma na imię? Ile ważył? Wzrost? Więcej informacji poproszę ![]() Cytat:
całe szczęście ![]() za szczepienie
|
||||
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#367 |
|
Wtajemniczenie
|
Co mam zrobić jak mi ta Czorcica kolo11/11 kaszkic z owocami za nic jeść nie chce???próbowałam tez teraz 2h po mleku i poluje choć wcześniej jadła ładnie...a obiadek czy kolację to zjada ze smakiem....nie rozumiem...
No i mamy drugi zabek na wierzchu-mały Kroliczek
|
#368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Dep ja mam chłopca, ale wiem z innego forum że dziewczyny pisały sobie, że lekarze tam zaglądają, bo ponoć dziewczynki mogą miec już rózne wydzieliny, które mogę się zbierac w wargach i sprzyjac infekcjom
Mamy chłopców tez mają podobnej natury prblem, niektóre lekarki naciagają siusiaki
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiecie, że Luśka umie wyciągać zabawki z pudełka plastikowego, w którym je trzymam? Jeszcze mogłaby się nauczyć sama je tam wkładać z powrotem
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-01-10 o 14:06 |
|
|
|
|
#373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Authentic ![]() W moje urodziny urodziła ![]() Cytat:
![]() Idziemy się szykować na spacer, ładna pogoda jest, więc szkoda nie skorzystać ![]() Dzisiaj znowu dałam czopka. Fabi nie umie sam zrobić kupy Są zbyt gęste...
|
||
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- teraz jest git, zapomniałam o zmniejszeniu jpgów z napisami
|
|
#375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byłam z małą na spacerze, a teraz jeszcze śpi więc mam czas na wizaż
Cytat:
![]() ad 2. widzę, że trzymasz rękę na pulsie Super, że urodziła. Na pewno jest teraz niesamowicie szczęśliwa Cytat:
![]() Ech koniec czytania. Mała już się obudziła. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#376 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
helołłł wczoraj mnie nie było, byłam w pracy tak tylko w odwiedzinach ehhhh czemu mnie tam nie ma
z dobrych wiadomości to przestawiłam moje dziecko całkowicie na zasypianie w wózku - bez bujania, już się sam tego dopomina i położony dość szybko zasypia, nie było to az takim problemem jak sie spodziewałam ![]() no i Młody opanował turlanie Młody mnie podgryza jak je i to mocno ale nie robi tego specjalnie, nie wiem co zrobić żeby to zmienić, na początku było ok ale teraz jak te ząbki są większe to robi się nieciekawie :/acha zapomniałam o najważniejszym, dziękuje wszystkim piersiowym mamusiom za wypowiedzi odnośnie liczby karmień wychodzi na to że 12 to max, Cytat:
a mój wysłać mnie na odwyk, i chyba ma trochę racji ![]() no ale po pierwsze to trzeba przyznać się do uzależnienia, ja na przyznaniu się zakończę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
chciałabyś żeby ktoś nazywał Cie pindą?gratuluje!! choć byłam pewna że to już cały egzamin, nie wiedziałam że teraz zdaje się "na raty", no i jeszcze spóźnione życzenia urodzinowe, życzę Ci wszystkiego co da Ci szczęście i spokój ducha ![]() Maciejka i dla RAlexandra i dla Sblu i dla Tyni i wszystkim innym solenizantom których nie zapamiętałam również![]() mamanusi witaj druga mamusię tez witamolcia super zakupy ![]() Cytat:
![]() za szczepienie no i podziwiam Cie jak Ty to wszystko teraz ogarniaszEdytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-01-10 o 14:32 |
||||||
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
mała ma 2 banie a jak dotykam to pod nimi czuc ostre ząbki. Więc lada moment wyjdą. O dziwo mała dzis caly dzien usmiechnięta . Wlasnie sie obudzila i z usmiechem na twarzy Ciekawe jaki bedzie wieczor.....
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- zaszalałam w rosmanie i stracilam 250 zl wszystko da niuni
|
#378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzidzia ma na imię Paweł Franciszek - długo się zastanawialiśmy czy dać tak czy odwrotnie... W końcu został Pawełek, dla przyjaciół Franuś - tak na niego wołali gdy był jeszcze w brzuszku i postanowiliśmy dać tak na drugie dla upamiętnienia tego faktu ![]() Ważył 3150 gram, mierzył 55 cm, dostał 9 w skali Apgar ![]() Jest nerwuskiem - po tatusiu, rannym ptaszkiem, który wcale nie potrzebuje snu - to po mamie (podobno byłam bardzo nieospałym dzieckiem) i wszystkich ustawia, mały blondasek o czarujących, niebieskich oczkach, którymi wszyscy się zachwycają i to tak w skrócie chyba tyle ![]() Cześć wszystkim
|
|
|
|
|
#379 |
|
Rozeznanie
|
Moja też jest już od jakiegoś czasu ważona z pieluchą, na początku tylko bez (zawsze posikała wszystko wokół łącznie z wagą
). No ale solidnie wygląda więc tam te gramy od pieluchy mało ważne![]() Zamawiałam na allegro opaskę dla niuni różową, a przyszła czerwona W sumie olałabym to ale niunia nie ma nic czerwonego oprócz jednej bluzki która i tak przymała już jest.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój też wszystkich ustawia i spać nie chce za bardzo- znaczy w ciągu dnia, bo w nocy zazwyczaj jest ok![]() Ciastek ja też mam nadzieje, że lada chwila te zęby wyjdą, bo u nas dla odmiany jest okropne marudzenie dziś- dziąsła też potwornie napuchnięte.
|
|
|
|
|
#381 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
młody śpi. Nagle słyszę takie wołanie jak mu smoczek wypadnie. Wchodzę do pokoju, rzeczywiście nie ma smoczka. Więc zaglądam do łóżeczka - brak smoczka. Szukałam wszędzie - pod dzieckiem, za dzieckiem, między materacem a ochraniaczem (choć tam to by się nie zmieścił). I wiecie gdzie znalazłam smoczek - w nogach łóżeczka. Nie wiem czy nim tak rzucił przez sen czy przekopał, ale był daleko od swego pierwotnego miejsca czyli buzi małego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I przypominam, że miałaś się do mnie wybrać a ja czekam... Karolina, zrobiłam pierś z indyka wg Twojego przepisu. PYCHA masz jeszcze coś równie prostego i dobrego?---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() Paweł bardzo ładne imię |
|||||
|
|
|
#382 |
|
Zadomowienie
|
cZESC melduje się!
Sol-gratuluję zdanego egzaminu!!! ![]() Ogólnie wybaczcie, ale na wizaż ostatnio mam malo czasu ( jak nie w pracy to w domu wojuję z małym marudą...i tak w kółko...a poza tym ze zdrowiem mojej teściowej bardzo niedobrze... i smutno nam tak na co dzień.
|
|
|
|
#383 |
|
Wtajemniczenie
|
Na stronie dodomku.pl kaszki Hipp 250 gram są po 8,40zł. pampersy Baby Activ po 14,50 (rozm. 3 - 22szt., rozm. 4+ - 18szt., rozm. 5 - 16 szt.)
|
|
|
|
#384 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Co do ważenia... No mój też ważony z pieluchą, zawsze w ten sam sposób i zawsze trochę odejmują od tej wagi za tą pieluchę, ale przybiera, nie ma problemu, więc to chyba bez różnicy ![]() Ząbki... Zmora wszystkich rodziców U nas takich marudnych dni było kilka, można policzyć na palcach jednej ręki... Zęby wyszły na razie dwa, więc zdaję sobie sprawę, że jeszcze dużo przed nami, ale te co są wylazły dość szybko chyba, więc jest szansa, że i u was się zaraz pojawią, zwłaszcza jak są już wyczuwalne
|
|
|
|
#386 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co pamiętam to nie zaczynają wcześniej dawać papek Mandi i Agunia.
|
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- dep nasza pediatra nie zagląda a jesli chodzi o wazenie to wazy bez pieluszki. I w spziotalach tez wazyli Ją bez pieluszki
|
|
#388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U Nadii ząbków nadal brak, chyba nie spieszy się jej . Pogoda do bani ciągle pada jak nie śnieg to za chwilę deszcz i tak w kółko Nadalka my BlW nie będziemy stosować mimo, że książkę przeczytałam bardzo uważnie chociaż jak będzie gotowa to wolę , aby jadła z nami posiłki , zobaczymyDep nasza też nie zagląda ...ale jak trafiłyśmy do szpitala tydzień po urodzeniu to było to pierwsze miejsce , które sprawdzali a ważenie koniecznie bez pampersa Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2013-01-10 o 15:49 |
|
|
|
|
#389 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#390 |
|
Wtajemniczenie
|
Wy też tak "siedzicie" z dzieckiem w domu?
![]() http://demotywatory.pl/4015776/Czym-ty-jestes-zmeczona |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

i musimy podkładać poduszki, żeby nie leżał w nim całkiem płasko
To już ostatnie chwile tego leżaczka 

ale masz przynajmniej pretekst do nowych zakupów!

ja uważam, że lepiej, żeby tam zaglądali i sprawdzali, czy nic się nie dzieje.

za szczepienie.

wychodzi na to że 12 to max, 
zero błędów!