|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: i mamy krakowskie oczko!!!- nastała część XXI:)
Cytat:
Jutro jestem w pracy na Długiej 16-20, można podejść Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() O matkoo, biedna!
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymaj się
Śliski chodnik Miałam ją skręconą już jak się widziałyśmy
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz, bo źle zapamiętałam. Badanym osobom skłamano, że z tą drugą grupą jest coś nie tak. A w rzeczywistości byli zdrowi. Ja też bym jej tak nie opisała, ale wydaje mi się, że o nią gg chodzi Wiesz, jaka ta nasza dzi dzi jest..... ;p;p;p
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Osobom skłamano tylko, że rażą ich prądem, co nie było prawdą .Dlatego nie rozumiem po co teraz przenosić eksperymenty i naukę do sztuki . Ale rozumiem - kasa . Nie dość, że nie trzeba wywalić na eksperyment, to badani jeszcze sami za to płacą .
|
|
|
|
|
#2465 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sztuka – dziedzina działalności ludzkiej, uprawiana przez srtystów. Nie istnieje jedna spójna, ogólnie przyjęta definicja sztuki, gdyż jej granice są redefiniowane w sposób ciągły, w każdej chwili może pojawić się dzieło, które w arbitralnie przyjętej, domkniętej definicji się nie mieści. Sztuka spełnia rozmaite funkcje, m.in. estetyczne, społeczne, dydaktyczne, terapeutyczne, jednak nie stanowią one o jej istocie. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
Czasem bardziej liczą się doznania i emocje z nimi związane. |
||
|
|
|
#2466 |
|
Nie depcze krokusów
|
oj
O, a nie prowadzą co 2 miesiące? Bo styczniowy już wystartował.
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38561384]Ale jedno wcale nie wyklucza drugiego. Pojęcie sztuka jest bardzo śliskie, dla jednego coś będzie już sztuką, dla drugiego nie.
Sztuka – dziedzina działalności ludzkiej, uprawiana przez srtystów. Nie istnieje jedna spójna, ogólnie przyjęta definicja sztuki, gdyż jej granice są redefiniowane w sposób ciągły, w każdej chwili może pojawić się dzieło, które w arbitralnie przyjętej, domkniętej definicji się nie mieści. Sztuka spełnia rozmaite funkcje, m.in. estetyczne, społeczne, dydaktyczne, terapeutyczne, jednak nie stanowią one o jej istocie. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Wcale nie zawsze i wszędzie chodzi o kasę Czasem bardziej liczą się doznania i emocje z nimi związane.[/QUOTE] Nigdy do mnie nie będzie przemawiać powoływanie się na definicje - nawet taką, która mówi, że nie ma definicji . Dla mnie Marina nie robi sztuki i to, co robi jest dla mnie głupie i bzdurne .Może i tak - ale jak tutaj jest nie wiemy . Możemy tylko przystać na własne domysły .
|
|
|
|
#2468 |
|
Copyraptor
|
Hm, tak obserwuję kolejne, powstające wątki dla krakowianek i się zastanawiam, czy faktycznie tak trudno się do nas wbić...
|
|
|
|
#2469 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
![]() ale dla mnie to też eksperymenty, nauka, nie sztuka. w ogóle jestem fanką sztuki "tradycyjnej", a tzw. nowoczesnej nie rozumiem ni ch...
|
|
#2470 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
To różnie. Były kursy zarówno październik-listopad jak i listopad-grudzień, w grudniu żaden się nie zaczynał, teraz jest styczeń-luty, za miesiąc też się zacznie luty-marzec i marzec-kwiecień chyba też będzie.
|
#2472 |
|
Copyraptor
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38561965]Wcale nie planuję Cię tutaj nawracać, bo żeby czuć sztukę trzeba mieć do tego predyspozycje, a Ty jesteś po prostu chyba trochę zbyt logiczna i ścisła na to
No właśnie widzę... ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- to może my wbijemy na ich spotkanie i pokażemy jakie jesteśmy fajne? [/QUOTE]E, nie brzmią zbyt zachęcająco i "otwarcie"... |
|
|
|
#2473 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38560282]1) http://www.charakteryzacja.com/index...pr,500464.html
10 g wychodzi 10,59 zł z najtańszą przesyłką hmmm wydaje mi się, że chyba będzie dla mnie za jasny dobrze:d ale krótko a jednak! właśnie o tą mi chodzi- była beznadziejna ups i co znowu gips?Cytat:
![]() Cytat:
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||
|
|
|
#2474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38559936] 3) Sztuka polega na odkrywaniu i ukazaniu do czego człowiek jest zdolny nie będąc kontrolowanym. Tak naprawdę jesteśmy zezwierzęceni (choć to nie do końca dobre określenie) i jeśli tylko ktoś nam pozwoli (nie zaprostestuje, nie nałoży żadnych zakazów) to weźmiemy kijek i zgwałcimy nim kobietę. ALbo weźmiemy nóż i potniemy drugiego człowieka. A po co? Ze zwykłej ciekawości i chęci podniesienia sobie adrenaliny... Oczywiście dochądzą tu również takie aspekty jak strach i ile jesteśmy w stanie znieść czując paraliżujący strach. Ale to tylko ułamek wszystkiego.[/QUOTE] Mam kompletnie odmienne rozumienie definicji "sztuka" ![]() To o czym piszesz, to jakieś makabryczne eksperymenty psychologiczne, mające więcej wspólnego z nauką niż artyzmem. [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38560282]3) ze sztuką to jest tak, że albo ją czujesz, albo nie nie ma tu co brać na logikę, tylko trzeba to poczuć...[/QUOTE] Ale nawet jeśli, bo z tym się mogę zgodzić, to nic nie jest tu uniwersalne. Czyli jak czujesz performens z siedzeniem bez ruchu, instalację z patyków o tytule "Sens życia" oraz obraz przedstawiajacy czerwona kropke na białym tle, to czujesz sztukę, a jak nie, to nie ![]() Nie ma więc chyba sensu dyskusja o tym co sztuką jest, a co nie kiedy każdy ma odmienną jej definicję. Ta przytoczona przez hiper na przykład jest tak pojemna, że można pod nią podciagnąć dosłownie wszystko. Każdy skandal, nietypowe zachowanie, dzieło z dupy.... Nie jestem zwolennikiem takiego podejścia. Nie wszystko mi się zacytowało, więc nie wiem co jeszcze chciałam napisać
|
|
|
|
|
#2475 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38561965]Wcale nie planuję Cię tutaj nawracać, bo żeby czuć sztukę trzeba mieć do tego predyspozycje, a Ty jesteś po prostu chyba trochę zbyt logiczna i ścisła na to
A ja ją nawrócę! <krzyknęła buńczucznie Lenka> SdC, mogę Ci pożyczyć książkę. O-tą-o! http://www.smyk.com/s-z-t-u-k-a,p104...i-dla-dzieci-p ![]() Jak wynika z opisu - sztuką może być wszystko. Jak chcecie żebyśmy miały napływ świeżynek to proponuję przestać numerować wątki i pisać czarno na białym, że to już pińcetpionta część wątku.
|
|
#2477 | |
|
Copyraptor
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38562363]Ale my w ich odczuciu możemy brzmieć podobnie
[/QUOTE]Bardzo możliwe ![]() Cytat:
myślę, że za każdym razem ciepło witamy nowe osoby i chcemy je wciągnąć w dyskusję. Wymaga to niestety sporej dozy dobrej woli, bo główna zaleta tego wątku jest również jego wadą - jest tu dużo osób, strony lecą szybko, trzeba nadrabiać i się orientować...pewnie faktycznie też onieśmielające jest to, że się często już nieźle znamy. Ale jednak pojawiają się nowe osoby, które dają radę "wsiąknąć", więc nie jest to niewykonalne. Jeżeli ktoś nie chce wiele plotkować a tylko się czasem spotykać, no to chyba nie można mu tego zabronić ani go zachęcać do przychodzenia tutaj
|
|
|
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam obojętny stosunek do innych krakowskich wątków - chcą to niech tworzą, miejsca na serwerach pod dostatkiem. Zresztą.... jeżeli by nas wciąż dochodziło i dochodziło, to po jakimś czasie w celu zorganizowania spotkania wymiankowo-plotkowego trzeba by było rezerwować lokal a później sale konferencyjne. Jako, że ja i gg mamy w tym wprawę, pewnie rola przypadłaby nam, a ja nie mam na to najmniejszej ochoty.... No! Idąc tą drogą dedukcji, to stwierdzam, że jednak nie mam obojętnego stosunku. Cofam to! Mam pozytywny stosunek do powstawiania osobnych wątków. Howgh! Jestem rozczarowana ![]() nicru, przeglądając zakładkę "nowe posty" trafiłam na wątek, który może Cię zainteresuje: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=643791 W sumie to nigdy nie rozkminiałam czy na zdjęciach wychodzę lepiej czy gorzej niż w rzeczywistości. Natomiast to, co mi w tej chwili przyszło do głowy to to, że od dobrych już kilku lat nie słyszę "ach, jaka Ty jesteś fotogeniczna!", co kiedyś zdarzało się nagminnie. Chyba powinno mi to dać do myślenia
|
|
|
#2480 | ||
|
Konto usunięte
|
Może być, ale też niekoniecznie. Filozofować tu nie będę, bo produktu nie znam
Ale przynajmniej więcej dla mnie ![]() noico zaczęłam Ci odpisywać, ale doszłam do wniosku, że nie ma to za bardzo sensu, bo to jest kwestia właśnie definicji, a najwyraźniej mamy odmienne ![]() Ale tak z czystej ciekawości - czy któraś z Was była na jakimś performance? Widziała na żywo co się w takim miejscu dzieje? ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2481 |
|
Copyraptor
|
No trudno. Ja tam lubię nasze małe, śmierdzące kółeczko wzajemnej adoracji.
|
|
|
|
#2482 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Poza tym u nas średnia wieku nie jest wcale taka niska, a często koleżanek szukają studentki I roku, dla których jesteśmy zbyt poważne. Nie wszystkie świeżynki są zainteresowane wspólnymi zakupami i wtedy wątek traci 90% treści, więc zamiast przewijać kolejne strony można założyć wątek studentek stricte do plotkowania. Mi to kompletnie nie przeszkadza. Cytat:
|
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak serio to przecież każda z nas kiedyś była nowa i musiała się wbić. My jesteśmy otwarte na nowe osoby, a jak komuś nie chce się włożyć trochę pracy i zaangażowania w zawarcie znajomości no to sorrrryyyy.... Lenka- zajrzałam na ten wątek i padłam- dziwię się, że ludzie mają czas na rozkminianie takich pierdół (albo ja już jestem tak bardzo zadufana w sobie )
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
|
#2484 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Na pewno nie jest to stosunek 90% - 10% |
||
|
|
|
#2485 |
|
Copyraptor
|
No bo już jesteśmy takie zastałe...zatęchłe...zapl eśniałe...jak kiełki Ineso
|
|
|
|
#2486 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2487 |
|
Nie depcze krokusów
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38563430]Może przeglądnij sobie ostatnie 3 strony i policz ile gadałyśmy o zakupach, a ile o innych tematach
Na pewno nie jest to stosunek 90% - 10% Nie mam na to czasu i nie chce mi się, ale nie wmawiaj mi, że wątek nie jest zdominowany przez zakupy, bo od dawna jest. Gdyby nie było klubu zakupowego, panowałby tutaj całkowity chaos Jeden z nowych wątków od początku kręci się wokół tematu spotkania. Ciekawe, kiedy się dziewczyny dogadają co do konkretnego terminu i miejsca ![]() U nas spotkań jest mało, a ich głównym motywem jest... odbiór zamówień ![]() Nie uważam, że nowe osoby nie mogą się tu wbić, bo są leniwe i nie umieją wykazać inicjatywy. Nie ma na Wizażu obowiązku prowadzenia tylko 1 wątku na dane miasto, więc nie rozumiem oburzenia, że powstają jakieś inne. Zgodnie z informacjami na ostatnich stronach w tym wątku nie można mieć kompleksów, niezdrowo się odżywiać ani broń Boże mieć złego dnia i chcieć sobie ponarzekać
|
|
#2488 |
|
Copyraptor
|
Przecież nikt się nie oburza
ja tylko się zastanawiałam, czy faktycznie tak trudno się do nas wbić. Moim zdaniem wątek zupełnie nie jest zdominowany przez zakupy. I nawet jeżeli ty bywasz tylko na tego typu spotkaniach, to ja dość często spotykam się niektórymi dziewczynami na ploty i picie wina. Więc nie przesadzaj
|
|
|
|
#2489 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Kreci się wokół spotkania, bo laski są niezorganizowane. U nas to rzucenia hasła i jak jest odzew to każdy wie co ma robić. 3. Yyyyyy co za bzdura. Ostatnio chodzę na mnóstwo spotkań i prawie na żadnym nic nie odbieram. Aż się dziwię, że tak mało zamawiam... 4. Oburzenia? A któż tu się oburza? ![]() 5. Tak, masz rację, to są najlepie wyciagnięte wnioski z ostatnich stron jakie mogłaś sobie wydedukować. Brawo
|
|
|
|
|
#2490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż mi nic nie smierdzi [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38563430]Ale dlaczego śmierdzące to ja nie rozumiem ja też nie, ale widać może Cholerce (od Cholerki) coś bije ![]() Cytat:
2. jeżeli tak uważasz to dlaczego sama spotkania nie zorganizujesz, ba! nie przychodzisz na te, które są? 3. a kto się oburza? raczej się wy-po-wia-da-my, a to zupełnie co innego 4. niby dlaczego nie można? czy w wypowiedźi m.in. mojej na temat narzekania nicRu padło coś na temat tego, że jej zabraniam? czy jak Lenka pisze o tortilli to ktoś jej mówi "ty głupia nie wolno ci! jak zjesz to będziesz przeklęta?" otóż nie. Owszem bodajże Cholerka zasugerowała co mogłaby innego zrobić/zjeść zamiast tortilli na mieście, ale ja osobiście to odebrałam jako jakąś formę pomocy z Lenki "walką" ( ) z niezdrowym jedzeniem.
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

co się stało?
. I to było w ramach eksperymentu, a nie "sztuki"
.
.
. Nie dość, że nie trzeba wywalić na eksperyment, to badani jeszcze sami za to płacą 

i co znowu gips?
myślę, że za każdym razem ciepło witamy nowe osoby i chcemy je wciągnąć w dyskusję. Wymaga to niestety sporej dozy dobrej woli, bo główna zaleta tego wątku jest również jego wadą - jest tu dużo osób, strony lecą szybko, trzeba nadrabiać i się orientować...pewnie faktycznie też onieśmielające jest to, że się często już nieźle znamy. Ale jednak pojawiają się nowe osoby, które dają radę "wsiąknąć", więc nie jest to niewykonalne.