Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 11:53   #1201
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Myha brawa dla Martynki!

Patik jak Ala codziennie jadała banana to były problemy z kupą. dostaje teraz raz na jakiś czas a i to nie zawsze całego, ale piszę tylko co było u nas. inna sprawa, że jeżeli Sarę coś uczula (np. to mleko) bo ma szorstką skórę i te policzki to to coś może też te twardsze kupki powodować.
Ala jak miała prowokację mlekiem robioną to była istna masakra z kupą :/ płakała strasznie, zrobić nie mogła nawet czopki za bardzo nie pomagały wtedy.....

Dziubek współczuję marudery.

o rany Kolina, ale noc mieliście!
kciuki za wizytę zaciśnięte do czerwoności!

z tymi chłopami to coś jest chyba :/
u nas też nie jest różowo ostatnio, mimo że 40-tki na karku to jeszcze mój nie ma
szczegółów jednak Wam oszczędzę albo i sobie bo jak zacznę pisać to się tylko nawkurzam bezsensownie

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:58   #1202
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Patik a może to od czekolady?
Dajesz czasem?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:06   #1203
83monia
Zakorzenienie

w miescie zaczela znowu szkarlatyna fruwac... a moje nie mialy jeszcze...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:15   #1204
mamad1
Zadomowienie

Dzień dobry

Brumek
ale masz alpinistę
Jak dzisiejsza noc/dzień?
Jeśli Cię to pocieszy, to u nas noce tragiczne. Może po szczepieniu Ostatnio spał w miarę chyba jak byliśmy na wyjeździe, a teraz znowu pierwsza pobudka już do godziny po zaśnięciu i tak do rana sporo ich;/ (albo jaki skok rozwojowy, bo tak już kiedyś bywało, a potem mijało). Rano wstaje wcześniej niż zwykle - niewyspany, więc humor różny. Tylko na spacerach ok - on faktycznie długo w domu nie posiedzi i musi się wyszaleć na świeżym powietrzu (może Tymkowi tez trochę o to chodzi?)

Patik u nas problemów z kopą nie ma, ale Patryk dużo jeszcze UU je, więc może dlatego. A bananów w ogóle do ust nie bierze (a kiedyś bardzo lubił)

Dziubek ja to codziennie żyję z myślą "byle do wieczora", najpierw od rana do drzemki Patryka, a potem czekam tylko na magiczną godzinę 20., bo idziemy się kąpać i spać
Muszę stwierdzić, że ostatnio Twoje posty napełnione sa optymizmem Oby tak dalej!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:28   #1205
brumek
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Heluta ostatnio na parapet się władowała, razem z kotem świat podziwiali
Ma dobry wzór do naśladowania

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze
Zaczął płakać przy wkłuciu ale zaraz z mężem go zabawiliśmy telefonem
Chyba najlepsze szczepienie do tej pory.
Fajnie, ze tak to znosi

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Przypominam sie
Pamiętamy! Jak brzuszek?

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
brumek biedny Tymek - na pewno cos mu dolega, lub mial gorszy dzien (moja tez wczoraj miala gorszy dzien). A co do fotek - z Marysia by sie swietnie dogadali!!!!!!! ona robi to samo. Juz tv przed nia powiesilismy na scianie, to teraz wchodzi na ta szafke staje i operuje przy dekoderze, dvd, xboxie
U nas też nie ma już miejsc niedostępnych

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Dzisiaj Bartek ma w przedszkolu Bal przebierańców i wygląda tak: ( jeszcze zaspany, ale myslę że wybór srtroju jest ok)
Świetny strój

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Brumku to za wczorajsza noc. A jak dzis ?

U nas noc standardzik. Wiki spała od 21.30 do 7.20. Tak to mozna żyć. Teraz zjadamy śniadanie. Ja jem kanapki a Wiki ogórki z moich kanapek. Nadgryza kawałek i odkłada spowrotem na kanapkę
Koszmarna 5 pobudek, dwie po godzinie, a od 6.50 już nie spał. Na szczęście od 7.30 do 9 siedział sobie sam w łóżeczku i się bawił, więc jeszcze chwilę się zdrzemnęłam.
Wiki tak ładnie śpi
Tymek nie lubi ogórków...

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
1. ucałuj biedactwo od ciotki. Niezły numerek z niego, włazi na miejsce pracy rodziców i chce pomagać

2. Jakie kopy robią wasze dzieci? sara takie końskie bobki, po kilka mniejszych w pieluszce, nie jest to taki jeden klocek ( sorki za opis, ). I nie wiem czy to sa prawidłowe stolce, robi kilka mniejszych na dzień ostatnio.
I jeszcze na policzkach ma strasznie czerwoną i suchą skórę, aż takie wypieki jak przy gorączce. Nie wiem co to?
1.
To nawet nie miejsce pracy, bo chyba nigdy nas przy tym biurku nie widział To było biurko męż kiedyś, niby nadal jest, ale on z niego nie korzysta ani z tych kompów. pracuje zawsze z laptopem na kolanach.
2. U nas kupy są normalne. Nie umiem ich inaczej nazwać Plastelinowate, gładkie, ale z drugiej strony zawsze są w nich niestrawione resztki jedzenia, np. kukurydza, groszki, kawałki marchewki czy natka
Policzki u nas przez ostatnie tygodnie tez takie były: suche, chropowate, czerwone. Zaczęły się już wcześniej, razem z sezonem grzewczym, a bardzo nasiliły przy katarze. Teraz trochę złagodniały, ale nadal nie są ładne. I, tak jak mówię, myślę, ze to od suchego powietrza i kataru.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1) tak jaś zrobił sobie kupę
2) chciałabym zacząć starania latem ale sytuacja w pracy niestabilna
1. O, to bardzo udana wyprawa. Można powiedzieć - (d)efektywna
2. Jak fajnie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Brumek super, że wczorajsza noc była taka superowa! mam nadzieję, że dzisiaj też było ok.
ale masz akrobatę w domu )
Oj, tak, do cyrku by się nadał
Niestety noc taka, ze wolę zapomnieć
A Ala jak sypia?
I hani w sumie też jestem ciekawa. Bo nie raz od znajomych słyszę, że u 3-,4-latków to też ciężko bywa z nocami...

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Musze sie pochwalić-Martyna zrobiał dwa ray siku na nocnik. Zastosowałam metode Telika i odkreciąłm w lazience wode. Podziałało. Do tej pory było sadzanie na nocniku ale bez efektu-wie,ze siku=nocnik i ściga sobie rajtki. Teraz juz wie o jaki efekt mi chodzi

EVE dobrze, ze cie zregenerowali kroplówkami. Ja na szczescie obie ciaze przechodze lekko-ktos mi nawet powiedzial, ze jestem stworzona do rodzenia dzieci

STRONCZKU wiem o czym mówisz z tymi sasiadami-mam taka nad soba. Ma wnuka , óry jak do niej przyjezdza na dłuzej to lata czasami do 22 i rzuca czy popadnie. Ma 2,5 roku. Jak byłam w ciazy z Martyna posżłam do niej i powiedizałam, ze ja wszystko rozumiem itp, ale pare dni w takim halasie człowieka wyjkańcza i czy mogłaby cos z tym zrobic to jeszcze na mnie najechała. A ostatnio jak ktos nad nad nimi zrobil impreze i była głosna muzyka to stłukali w kaloryfery.
My zrobiliśmy tak, ze podwisiliśmy sufity i wygłuszylismy wełna-przynajmniej nie słychac jak gada przez telefon (a głos ma bardzo donośny)

BRUMKU widze, ze Tymek zwiedza każdy kat. U nas podobnie
Cytat:
Dzisiaj jestem kompletnie do niczego. Nie robiłam nic. Zjadłysmy tlko sniadanie. Wczoraj o tej porze miałam ugotowana zupę dla s, poodkurzane, pranie wstawione, obiad dla nas gotowy do upieczenia, dom jako tako ogarnęty, wizaż nadrobiony i na spacer wychodziłyśmy.
Spoko, nie można być zawsze na najwyższych obrotach

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
c
brumek, sporty wspinaczkowe po tacie?
widze żę ma myszkę przy uchu jako słuchawkę, tak mi się skojarzyło że Dawid nie wie że istnieją telefony na kablu, np domofonu nie przykłada do ucha, w domu nie mamy a w mieszkaniu prawie nie używamy, nie widział jeszcze że przez to się gada

jutro mam usg, jak uda się zrobić fajne zdjęcie bejbika to wkleję
a na teraz kciuki proszę
zaczęły się brzuszkowe czkawki, wczoraj miał dwie, Dawid miał bardzo często w brzuchu
- On wszystko, co przypomina kształtem telefon, przykłada do ucha Choć gada tylko do tych prawdziwych telefonów, więc rozróżnia, co jest udawane, a co nie
- za usg!
Stary 2013-01-10, 12:34   #1206
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Brumek
ale masz alpinistę
Jak dzisiejsza noc/dzień?
Jeśli Cię to pocieszy, to u nas noce tragiczne. Może po szczepieniu Ostatnio spał w miarę chyba jak byliśmy na wyjeździe, a teraz znowu pierwsza pobudka już do godziny po zaśnięciu i tak do rana sporo ich;/ (albo jaki skok rozwojowy, bo tak już kiedyś bywało, a potem mijało). Rano wstaje wcześniej niż zwykle - niewyspany, więc humor różny. Tylko na spacerach ok - on faktycznie długo w domu nie posiedzi i musi się wyszaleć na świeżym powietrzu (może Tymkowi tez trochę o to chodzi?)
Dzięki Mamadku
Jak pisałam, noc - delikatnie rzecz ujmując - średnio udana

A u Was... Może po szczepieniu faktycznie, a może chce pobyć z mamą Bo, powiem Ci, że dziś to w sumie obstawiam właśnie tę ostatnią przyczynę. Bo nic ani jeść nie chciał, ani go CHYBA nie bolało. A jak ostatni raz poprosiłam mężą, żeby do niego poszedł, bo ja już nie dawałam rada, to Tymuś wpadł w ogromną histerię, tak się zanosił straszliwie. A jak tylko ja go wzięłam na ręce to w pół sekundy się uspokoił, przytulił i za raz zaczął się uśmiechać. Ewidentnie chciał do mamy. Może Patryk tez to ma

Ze spacerami to nie wiem, jak jest. Bo Tymek nie jest jakoś "uzależniony" od spacerów, choć normalnie chodzimy codziennie. Ale jak nie idziemy teraz, to nie domaga się ich i szaleje w domu tak samo intensywnie, Tyle że go świeże powietrze nie owiewa...
Stary 2013-01-10, 12:39   #1207
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny[

QUOTE=aania_20;38546481] moi dostali kubki rok temu w święta, za każdym razem kiedy tam jestem (rzadko), stoją w szafce w tej samej pozycji. Chyba tylko na nie patrzą, bo na pewno nie używają. Bez łaski..

zamówiłam te http://allegro.pl/fotokalendarz-a3-1...860487918.html i powiem Ci że bardzo zadowolona jestem.
Niby mało szablonów do wyboru, jesli to komuś przeszkadza, ale poza tym super - kalendarze są śliczne, no i błyskawicznie je dostałam, mogę polecić

kiepska sprawa Na pewno nie można tego zostawić, trzymam kciuki żeby jutrzejsza rozmowa coś dała.
[/QUOTE]

dzięki zamówię bo nie chce mi się kombinować

Cytat:
Co czytasz?
hobbita, oraz " język dwulatka"

lecę ukręcić kluski Justynkowe na szybko

to nikt mi nie powie co z tą Nerolką????
Stary 2013-01-10, 12:43   #1208
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A u Was... Może po szczepieniu faktycznie, a może chce pobyć z mamą Bo, powiem Ci, że dziś to w sumie obstawiam właśnie tę ostatnią przyczynę. Bo nic ani jeść nie chciał, ani go CHYBA nie bolało. A jak ostatni raz poprosiłam mężą, żeby do niego poszedł, bo ja już nie dawałam rada, to Tymuś wpadł w ogromną histerię, tak się zanosił straszliwie. A jak tylko ja go wzięłam na ręce to w pół sekundy się uspokoił, przytulił i za raz zaczął się uśmiechać. Ewidentnie chciał do mamy. Może Patryk tez to ma
Może to kolejny etap lęku separacyjnego? Ja też raczej wykluczam ból jako przyczynę kiepskiego spania. W dzień też się wybudza z drzemki - biorę go na ręce i spi dalej, tylko jakby czujniej śpi i trudno go odłozyć do łóżeczka. W nocy mniej wiecej to samo. Poszłam spać przed 22., wstałam niby po 7., a spałam może ze 4 godziny:/
A mąż do niego nie wstaje, bo w nocy (i jak źle) to tylko mama

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2013-01-10 o 12:44
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:44   #1209
pieleszka
Wtajemniczenie

jestem ledwo żywa w pracy... ciśnienie mi nie sprzyja, do tego czuję się jakby mnie jakieś przeziębienie chciało dopaść, okropność

Brumku nocy współczuję! oby dzisiejsza była lepsza a alpinista cudny

Patik u nas kupy różnie, zależy od tego co zje najczęściej plastelinowate, ze skłonnościami do takich rzadszych ale Hanka bardzo dużo pije, nawet do 2 l dziennie, to pewnie dlatego

Kolinko kciuki za usg zaciśnięte!!
Iwa ja też wolę o tż i jego "fazach" się nie rozpisywać, bo po co sobie humor psuć

w sobotę prawdopodobnie pojedziemy do Poznania do ikei po mebelki do Haniowego pokoiku... u nas łóżeczko nieużywane stoi, więc trzeba je w końcu zlikwidować z naszej sypialni. no i ogólnie najwyższa pora urządzić jej kąt do zabawy, bo salon już też więcej jej "gratów' nie pomieści.

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:50   #1210
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek ja to codziennie żyję z myślą "byle do wieczora", najpierw od rana do drzemki Patryka, a potem czekam tylko na magiczną godzinę 20., bo idziemy się kąpać i spać
Muszę stwierdzić, że ostatnio Twoje posty napełnione sa optymizmem Oby tak dalej!
czyli rozumiesz mnie dziś wybitnie
a co do pogrubionego to wiesz różnie bywa, staram się nie denerwować ale wieczory niestety z morzem wylanych łez jak zaczynam liczyc , sprawdzać opłaty itd
no ale żyć trzeba

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
strescisz mi ??

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Może to kolejny etap lęku separacyjnego? Ja też raczej wykluczam ból jako przyczynę kiepskiego spania. W dzień też się wybudza z drzemki - biorę go na ręce i spi dalej, tylko jakby czujniej śpi i trudno go odłozyć do łóżeczka. W nocy mniej wiecej to samo. Poszłam spać przed 22., wstałam niby po 7., a spałam może ze 4 godziny:/
A mąż do niego nie wstaje, bo w nocy (i jak źle) to tylko mama
Szymek też ma bardzo często faze "tylko mama"
tata do niego idzie np w nocy jak budził sie z płaczem , niby się uspokajał
ale jak ja wchodziłam do pokoju to momentalnie do mnie raczki wyciągał i się przytulał
teraz często w ciagu dnia M chce go ode mnie wziąć to Szymuś kręci główką na "nie", odsuwa się od jego rąk i wczepia się we mnie , choć nic mu sie nie dzieje , ten typ tak ma chyba

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2013-01-10 o 12:52
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 12:53   #1211
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Jeszcze Wam pokażę, gdzie Małe Kudłate wlazło na koniec dnia
Słodziak mały
Borysek dopiero opanował wchodzenie na kanapę(i cale szczęscie
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 13:04   #1212
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Monia oby szkarlatyna ominęła Was szerokiem łukiem!

Mamad współczuję kiepskiego spadnia Patryka.

o widzę, że u Brumka też dzisiaj kiepsko. szkoda

co do spania Ali to szału nie ma, ale źle też nie jest. budzi się raz czy dwa, muszę iść, przytulić ją i zasypia. dzisiaj z kolei jojcała i popłakiwała co jakiś czas. zapomniałam jej w paszczę zerknąć przed drzemką bo podejrzewam, że druga 3-ka idzie i to dlatego. poza tym jak ją po tym jajku wysypało to ją strasznie nogi swędzą i to też daje jej się we znaki.
a z Hanią to różnie. często jest tak, że zaśnie wieczorem i dopiero rano ją budzę do przedszkola. czasami przebudzi się w nocy i mnie woła no to idę, położę się koło niej i szybko zasypia, ale tutaj też czekam do zabiegu w lutym bo ona śpiąc dużo chrapie, nie jest dotleniona tak jak być powinna i lekarz nam mówił, że wszystko powinno się poprawić po operacji.
ona też przeżywa różne rzeczy np. jakieś wydarzenie z przedszkola - wrażliwiec z niej na całego chociaż i tak jest duuużo lepiej niż kiedyś.
generalnie to zazwyczaj jest tak, że jak jedna śpi całą noc to druga ma jakieś pobudki - nie pamiętam kiedy położyłam się wieczorem i spałam do rana......

Pieleszko współczuję złego samopoczucia. nie daj się chorobie
oby zakupy w Ikei się udały koniecznie pokaż nam tutaj później pokoik Hani

muszę się Wam pochwalić
zaczynam kojarzyć większość z Waszych nicków i imiona Waszych dzieci

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-01-10, 13:04   #1213
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Witam

Hałasow na gorze ciąg dalszy. Zrobiłam głośniej tv

DaKaro przykro z taka sytuacja. Sami maja dzieci więc powinni rozumieć. Noz sie w kieszeni otwiera na takie zachowanie.

U nas noc standardzik. Wiki spała od 21.30 do 7.20. Tak to mozna żyć. Teraz zjadamy śniadanie. Ja jem kanapki a Wiki ogórki z moich kanapek. Nadgryza kawałek i odkłada spowrotem na kanapkę
Ja tez sie czasem zastanawiam czy moje dziecko za bardzo nie hałasuje, bo na panelach to tak wszystko słychac, ale stram sie nad tym panować(sasiada jeszcze u nas nie było,on zreszta tez do cichych nie należy, juz pare razy interweniowałam-za głosno muzyke puszcza-stary kawaler)

Borys obecnie nic nie chce jesc, kanapek,warzyw,nic nowego nie chce probowac, kiedys ladnie jadl, a teraz to jedzenie monotematyczne.Myslę ze to troszke przez zeby, bo od 3 miesiecy ciagle mu cos wychodzi.Cale szczescie 2 jeszcze tylko zostały

Cytat:

Hej.
U nas po 3 dniach powrót smoka.
Wczoraj w południe się zaczeło, nie chciała spać, płakała, coś jej dolegało i nie płakała o smoka, ale dałam jej i się uspokoiła. Usnęła, ale po pół godz wstała z płaczem i tak do wieczora. Dopiero po nurofenie jej się poprawiło. Wszystkie 3 jeszcze się tak dobrze nie przebiły, niby je widać ale pewnie jeszcze ją boli no chyba że to brzuszek bo było 3 kopy? ale nurofen na brzuch nie pomaga?
I w nocy też taki cyrk był. Chyba poczekam aż wszystkie 3 wyjdą i dopiero definitywnie wyrzucić smoczki, a póki co będę dawać tylko w razie konieczności.
Już kiedyś pisałam, że u nas spanie jest fazami. Miesiąc dobrze, z jedną pobudką na mm, a miesiąc źle . Teraz jest to drugie.

U nas zima się robi, ale z silnym wiatrem w tle.

Coś mało napisałyście od wczoraj.

Jakie kopy robią wasze dzieci? sara takie końskie bobki, po kilka mniejszych w pieluszce, nie jest to taki jeden klocek ( sorki za opis, ). I nie wiem czy to sa prawidłowe stolce, robi kilka mniejszych na dzień ostatnio.

I jeszcze na policzkach ma strasznie czerwoną i suchą skórę, aż takie wypieki jak przy gorączce. Nie wiem co to?
Jezeli chodzi o kupy to Borys rożne robi, jak malo pije to własnie takie twarde kulki, ale w zasadzie to takie plastelinowe.

U nas taki policzki sa zawsze jak zeby są juz prawie na wierzchu.
Jak chcesz to moge Ci podac przepis na pyszne Tiramisu(10 min roboty)?

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2013-01-10 o 13:05
Stary 2013-01-10, 13:06   #1214
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
B

lecę ukręcić kluski Justynkowe na szybko

to nikt mi nie powie co z tą Nerolką????

Hobbita w domu mam Jak tylko skończę obecną książkę czytać to się za niego biorę wrrrr

A Naroli jak widać nie ma
W K ją widać

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Jak dziś zobaczyłam Radka czwórki to się przeraziłam
Matko jakie ona są wielkie!
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 13:10   #1215
Marina1
Zakorzenienie

czesć dziewczyny!

melduje ze zyje i gorąco Was pozdrawiam!

Jak będę miała kiedyś internet na dłuższą chwilę to coś skrobne.
Mysle o Was!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 13:10   #1216
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

u nas dziś taki dzień
pt wstalem zmierzły i taki będę nadal
a i wszystko mnie denerwuje i wszystkim będę rzucał
byle do wieczora

witam się czwartkowo
gotuje małemu ziemniaczki , rybkę gotowaną mam dla niego
potem mam nadzieję,że się drzemnie a ja zrelaksuję przy lapku
sprzątać mi się nie chce
w sobote z M posprzątamy razem , co mu będe odbierać takie przyjemności
U mnie Dziubku podobnie, od 7.10 lata, mruuuudek straszny(ale wcale sie nie dziwie bo dziasło az granatowe), teraz zasnął.Ostatnie dwa dni spi mi prawie po 3 godziny w dzień(zawsze tak ma jak zęby wychodza).

Ja dzisiaj niestety musiałam ogarnąć mieszkanie, bo jutro opiekunka przychodzi.
Stary 2013-01-10, 13:13   #1217
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość

hm to by się zgadzało w sumie z moimi podejrzeniami co do 3-ki prawie na wierzchu
z tymże chyba do tej pory te policzki przy ząbkowaniu nie były takie czerwone.....

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-01-10, 13:14   #1218
patik87
Zakorzenienie

Dziubek a to jeszcze inne to Twoje tiramisu. Bo w tym gellwe to biszkopt jest z torebki i krem, a samemu się nasącza alko i kawą i posypuję kakaem. ALe powiem Ci, że średnie w smaku. Bez szału. Mój piekarnik nierówno piecze, środek biszkoptu bardziej wyrośnięty a boki opadnięte.

Kolina TWój tż wcale nie wygląda na 40 lat ! Kciuki za usg.

Cytat:
Patik jak Ala codziennie jadała banana to były problemy z kupą. dostaje teraz raz na jakiś czas a i to nie zawsze całego, ale piszę tylko co było u nas. inna sprawa, że jeżeli Sarę coś uczula (np. to mleko) bo ma szorstką skórę i te policzki to to coś może też te twardsze kupki powodować.
Ala jak miała prowokację mlekiem robioną to była istna masakra z kupą :/ płakała strasznie, zrobić nie mogła nawet czopki za bardzo nie pomagały wtedy.....

z tymi chłopami to coś jest chyba :/
u nas też nie jest różowo ostatnio, mimo że 40-tki na karku to jeszcze mój nie ma
szczegółów jednak Wam oszczędzę albo i sobie bo jak zacznę pisać to się tylko nawkurzam bezsensownie
może być i banan, albo jedno i drugie.. z tym że nie pręży się przy robieniu tych kop.
Ale od 0-6 mca życia też miała nutramigen, wysypana cała była, wieczne bóle brzucha i całodzienne wycie... masakra była. Potem mineło.

Cytat:
Patik a może to od czekolady?
Dajesz czasem?
nie daję..

Cytat:
Dzień dobry

Patik u nas problemów z kopą nie ma, ale Patryk dużo jeszcze UU je, więc może dlatego. A bananów w ogóle do ust nie bierze (a kiedyś bardzo lubił)

sara może codziennie w sumie jeść banana, a mi jakoś tak wygodnie jej go dać. tak się przyzwyczaiłam. Chociaż ostatnio polubiła mandarynki ( za 5 razem chyba.. ), kiwi też zje czy jabłko..

Też tak czasami mam że aby do wieczora, a potem aby do rana... i życie kołem się toczy.

Cytat:

Koszmarna 5 pobudek, dwie po godzinie, a od 6.50 już nie spał. Na szczęście od 7.30 do 9 siedział sobie sam w łóżeczku i się bawił, więc jeszcze chwilę się zdrzemnęłam.
Wiki tak ładnie śpi
Tymek nie lubi ogórków...

- On wszystko, co przypomina kształtem telefon, przykłada do ucha Choć gada tylko do tych prawdziwych telefonów, więc rozróżnia, co jest udawane, a co nie
- za usg!
Współczuję nocki. Sara też nie lubi ogórków. ani kiszonych, ani świeżych.
Sara nienawidzi jak się przy niej rozmawia przez tel, od razu podchodzi do nogi i zabiera, każe kończyć i kwęczy. A jak jej przykładam do ucha że tata dzwoni to nie chce.
Jak muszę zadzwonić to wychodzę do innego pokoju, tż zresztą też bo nie da porozmawiać...
Telefon do zabawy jednak jest fajny .

Pieleszka taki dupowaty dzień dzisiaj chyba
A na jakie mebelki się czaisz z ikei? Hania będzie miała swój pokój własny? czy kącik w salonie?

A mój tż to dopiero ma fazy
Stary 2013-01-10, 13:21   #1219
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
hm to by się zgadzało w sumie z moimi podejrzeniami co do 3-ki prawie na wierzchu
z tymże chyba do tej pory te policzki przy ząbkowaniu nie były takie czerwone.....
U Borysa wlasnie sa czerwone - 1,2 dni przed wyjsciem zeba(czasami jeszcze krostki są).Wczesniej tez nie wiedziałam czy to na pewno od zebów jest, ale poczyniłam obserwacje i jestem pewna ze u Borysa zęby to powodują.
Stary 2013-01-10, 13:27   #1220
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

muszę się Wam pochwalić
to nie lada wyczyn w tak krótkim czasie

Cytat:
U mnie Dziubku podobnie, od 7.10 lata, mruuuudek straszny(ale wcale sie nie dziwie bo dziasło az granatowe), teraz zasnął.Ostatnie dwa dni spi mi prawie po 3 godziny w dzień(zawsze tak ma jak zęby wychodza).

Ja dzisiaj niestety musiałam ogarnąć mieszkanie, bo jutro opiekunka przychodzi.
no moj już po drzemce , całe 40 minut pospał
teraz do wieczora dotrwać albo do powrotu taty

Cytat:
Dziubek a to jeszcze inne to Twoje tiramisu. Bo w tym gellwe to biszkopt jest z torebki i krem, a samemu się nasącza alko i kawą i posypuję kakaem. ALe powiem Ci, że średnie w smaku. Bez szału. Mój piekarnik nierówno piecze, środek biszkoptu bardziej wyrośnięty a boki opadnięte.

Współczuję nocki. Sara też nie lubi ogórków. ani kiszonych, ani świeżych.
Sara nienawidzi jak się przy niej rozmawia przez tel, od razu podchodzi do nogi i zabiera, każe kończyć i kwęczy. A jak jej przykładam do ucha że tata dzwoni to nie chce.
Jak muszę zadzwonić to wychodzę do innego pokoju, tż zresztą też bo nie da porozmawiać...
Telefon do zabawy jednak jest fajny .
to polecam tiramisu z winiar
bez pieczenia

u nas telefon to przyjaciel bierze , gada do niego
kiedys wziął i musiał wybrac przez przypadek nr do dziadka (był w ostatnich połączeniach ) i gadał sobie z dziadkiem

uwielbia tel ale przykłada do ucha i mówi do wszystkiego (myszki komp., piloty itp )czasem lata z dwoma przy obu uszach a jak gestykuluje przy tym , jakie dzwięki wydaje strasznie nas naśladuje
Stary 2013-01-10, 13:29   #1221
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
U Borysa wlasnie sa czerwone - 1,2 dni przed wyjsciem zeba(czasami jeszcze krostki są).Wczesniej tez nie wiedziałam czy to na pewno od zebów jest, ale poczyniłam obserwacje i jestem pewna ze u Borysa zęby to powodują.

w sumie AZS też może zaostrzyć się przy ząbkowaniu a Alę byle kiedy mi wysypuje
teraz obstawiłam jajko bo do tej pory Ala nie lubiła a 2 dni temu jak zobaczyła, że Hania je to i ona chciała i zjadła całe
no nic zobaczymy w takim razie czy to od zębów czy czegoś innego....

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-01-10, 13:32   #1222
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

też myślałam że może od zębów być..
Pewnie, podaj.

Cytat:

muszę się Wam pochwalić
szybko się wtopiłaś w nasz watek, dzieki temu ze dużo piszesz. I tak trzymać.

Cytat:
Hobbita w domu mam Jak tylko skończę obecną książkę czytać to się za niego biorę wrrrr

A Naroli jak widać nie ma
W K ją widać

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Jak dziś zobaczyłam Radka czwórki to się przeraziłam
Matko jakie ona są wielkie!
ja wogóle nie rozumiem fascynacją tą fantastyką. Nigdy nie oglądałam i nie czytałam tolkiena, hobbita.. zupełnie nie mam przekonania. Jakoś mnie nie ciągnie.
Chyba dziwna jestem? Harrego potera tylko czytałam jako dzieciak jeszcze, ale tylko ze 3 części.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
czesć dziewczyny!

melduje ze zyje i gorąco Was pozdrawiam!

Jak będę miała kiedyś internet na dłuższą chwilę to coś skrobne.
Mysle o Was!
heeej Napisz coś więcej, jak u Was , jak Igi, czy zdrowy, jak Twoje włosy, zołądek. Tż pracuje? Jak z teściową? chyba nie tak kiepsko, bo jej nie ma w domu jak pracuje?
Stary 2013-01-10, 13:33   #1223
marzena_S
Zadomowienie

Hej kobitki.
Wizyta u pediatry za Nami. Pani doktor potwierdziła, że ząbki są lekko odwapnione . Mamy zrobić dwie kuracje z wapnem w syropie i pokazać się u stomatologa. Hania płakała tylko przez chwilę, szybko się uspokoiła a jak dostała naklejkę dzielnego pacjenta to już w ogóle była pełnia szczęścia. Uff, myślałam że będzie gorzej. Na przyszłą środę jesteśmy już zarejestrowani do Klinika Słonia Zębalskiego. Prawdopodobnie Hanie czeka lakowanie zębów... ciekawe czy się uda.

Mme_Audrey, brawa dla małej malarki. A bal przebierańców już za Wami. Może pokażesz Nam Helę? Najlepiej ze zwierzyńcem.

Kolina, trzymam mocno za wizytę!

Brumku, ma chłopak zacięcie alpinistyczne.

Stronczku, współczuję problematycznych sąsiadów. Nie daj się i walcz o spokój jeśli będzie tak dalej.

Telik
, ceny w Coccodrillo rzeczywiście potrafią powalić na kolana. Mi ostatnio udało się upolować ich body w outlecie za 19zł. Są rewelacyjne jakościowo.

Pieleszko, do Poznania???? I Ty to tak spokojnie mówisz? W jakich godzinach będziecie? Tż co prawda na wyjeździe, ale mogłabym z Hanią podjechać do Was tramwajem. Zdaje się, że tam jest sala zabaw z kulkami, dziewczyny mogły by razem pobrykać. Co Ty na to?
Stary 2013-01-10, 13:34   #1224
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:

no moj już po drzemce , całe 40 minut pospał
teraz do wieczora dotrwać albo do powrotu taty

to bez szału...

Ala śpi godzinę, ale co chwilę jojcy :/
tata wraca dzisiaj późno - może i dopiero jak dziewczyny zasną ehhhh

a co do tel. to Ala w moim często Peppę ogląda
mam zgrane parę odcinków - kiedyś był to ratunek dla Hani np. jak do lekarza czekałyśmy gdzieś (Klub Myszki Miki też bo to Hania uwielbia, ale to już dłuższe jednak)
teraz Ala czasami przynosi tel. i mówi PEPPA to jej włączam (tylko blokuję tel. żeby mi gdzieś nie zadzwoniła albo usunęła czegoś), obejrzy 2-3 odcinki i oddaje mi telefon
swoją drogą jak nie raz jestem gdzieś w sklepie i jest kolejka a ona ma już dość to jej daję ten tel. i ratuje mi sytuacje - a nie raz jak się ludzie potrafią gapić - czekałam kiedyś tylko aż ktoś mi jakimś komentarzem wyjedzie

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-01-10, 13:36   #1225
pieleszka
Wtajemniczenie

Patiku Hania dostanie w spadku mój panieński pokoik chcę jej kupić łóżko i stolik z krzesełkami, do tego kilka akcesoriów w stylu wiszące półki-koszyki, kilka pudełek na drobnostki, jakieś ładne dzieciowe zasłonki i wsio. w pokoju zostanie regał po mnie i moja szafa. bardzo wysilac się nie będziemy, bo to nie nasze mieszkanie efekt końcowy na pewno pokażę
a tutaj linki do tego, co planuję kupić
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...06/#/S39836495
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50177671/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10177668/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...641/#/70050812
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...166/#/70115578
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...450/#/80098583
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00097097/

Stary 2013-01-10, 13:38   #1226
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:

ja wogóle nie rozumiem fascynacją tą fantastyką. Nigdy nie oglądałam i nie czytałam tolkiena, hobbita.. zupełnie nie mam przekonania. Jakoś mnie nie ciągnie.
Chyba dziwna jestem? Harrego potera tylko czytałam jako dzieciak jeszcze, ale tylko ze 3 części.

Tolkiena ani Rowling też nie czytałam
ale film Władca Pierścieni oglądałam już chyba z 4 razy
natomiast Harry Poter to nie moja bajka - oglądałam 1 część i nie zdzierżyłam do końca
przyniosłam kiedyś z biblioteki Sapkowskiego, ale też nie dałam rady przeczytać - nie podobało mi się i tyle.

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-01-10, 13:39   #1227
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
to bez szału...

Ala śpi godzinę, ale co chwilę jojcy :/
tata wraca dzisiaj późno - może i dopiero jak dziewczyny zasną ehhhh

a co do tel. to Ala w moim często Peppę ogląda
mam zgrane parę odcinków - kiedyś był to ratunek dla Hani np. jak do lekarza czekałyśmy gdzieś (Klub Myszki Miki też bo to Hania uwielbia, ale to już dłuższe jednak)
teraz Ala czasami przynosi tel. i mówi PEPPA to jej włączam (tylko blokuję tel. żeby mi gdzieś nie zadzwoniła albo usunęła czegoś), obejrzy 2-3 odcinki i oddaje mi telefon
swoją drogą jak nie raz jestem gdzieś w sklepie i jest kolejka a ona ma już dość to jej daję ten tel. i ratuje mi sytuacje - a nie raz jak się ludzie potrafią gapić - czekałam kiedyś tylko aż ktoś mi jakimś komentarzem wyjedzie
kochana mój odblokowuje sobie sam nie ma na niego mocnych
już rózne rodzaje odblokowywań ściągalismy na telefony a on i tak rozpracuje temat

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hej kobitki.
Wizyta u pediatry za Nami. Pani doktor potwierdziła, że ząbki są lekko odwapnione . Mamy zrobić dwie kuracje z wapnem w syropie i pokazać się u stomatologa. Hania płakała tylko przez chwilę, szybko się uspokoiła a jak dostała naklejkę dzielnego pacjenta to już w ogóle była pełnia szczęścia. Uff, myślałam że będzie gorzej. Na przyszłą środę jesteśmy już zarejestrowani do Klinika Słonia Zębalskiego. Prawdopodobnie Hanie czeka lakowanie zębów... ciekawe czy się uda.
Marzenko a przypomnij mi jakie objawy z ząbkami u Was były
Stary 2013-01-10, 13:39   #1228
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Patiku Hania dostanie w spadku mój panieński pokoik chcę jej kupić łóżko i stolik z krzesełkami, do tego kilka akcesoriów w stylu wiszące półki-koszyki, kilka pudełek na drobnostki, jakieś ładne dzieciowe zasłonki i wsio. w pokoju zostanie regał po mnie i moja szafa. bardzo wysilac się nie będziemy, bo to nie nasze mieszkanie efekt końcowy na pewno pokażę
a tutaj linki do tego, co planuję kupić
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...06/#/S39836495
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50177671/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10177668/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...641/#/70050812
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...166/#/70115578
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...450/#/80098583
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00097097/

fajne zakupy planujecie

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-01-10, 13:41   #1229
pieleszka
Wtajemniczenie

Marzenko byłoby super się spotkać, ale tym razem to nierealne. jedziemy bez Hani, na szybko - mam gotową listę zakupów, które chcę i przykazane mężowi, że się nie rozglądam, tylko biorę, co muszę i uciekamy. jesteśmy wieczorem umówieni do znajomych w gorzowie na małe spotkanie urodzinowe i musimy się wyrobić... dlatego nawet mojej przyjaciółce mieszkającejw Poznaniu nie mówię, że się wybieramy... ale innym razem, przy bardziej sprzyjających okolicznościach, dam z siebie wszystko, żeby móc poznać ciebie i Hanię

Stary 2013-01-10, 13:43   #1230
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
kochana mój odblokowuje sobie sam nie ma na niego mocnych
już rózne rodzaje odblokowywań ściągalismy na telefony a on i tak rozpracuje temat
ja mam taki malutki przycisk z boku telefonu, którego Ala jeszcze nie odkryła bo jak tel. jest zablokowany i wystarczy dłużej kłódkę na ekranie przytrzymać to też daje radę, ale właśnie tym przyciskiem jak zablokuję jak coś ogląda to póki co jeszcze nawet nie kombinuje

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hej kobitki.

super, że Hania taka dzielna
jaka nazwa Kliniki
oby i z lakowaniem poszło tak sprawnie

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości