Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 12:58   #1411
gda
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Ja chyba jeszcze dokupię dziś skrzyp i pokrzywę do parzenia, bo jak piłam to efekty były świetne
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 13:00   #1412
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a no na czas odkurzania starczy.

Nikt sie nie przejmuje ze umieram. Przyszedl do mnie Oskar i patrzy na noge moją biedną a ja do niego -widzisz synu jak mama cierpi.. a on ma w mnie w tyłku i mowi -a,wiesz ze tata mnie kocha.. i nikt mnie nie pocieszy,nawet lekarz jak go zapytalam co mam zrobic zeby juz tak nie wrastał bo wrasta co pol roku,a on do mnie uciąc palec. No nikt mnie nie rozumie haha
ja sie przejmowac moge jeśli Cie to pocieszy

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Może teraz się uda
Ale tylko jedno, resztę spróbuję później

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 13:01   #1413
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
anusia
moj sie podnosi ale nie az tak.Chyba ze lezy polezaco na podusi to do pionu potrafi na chwile siedziec. A co do noszenia do na lezaco juz od jakis dwoch miesiecy nie mozna go nosic bo placze tak samo jak musi byc przodem do swiata a nie przodem do mamy.

A tu zdjecie,widzicie jak cierpie ;(
Współczuje Kochana
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 13:02   #1414
angel166
Zakorzenienie

[QUOTE=afternoon;38562914]Katiem dopiero troszke ponad tydzień biorę, 2 x dziennie powinnam, ale czasem zapominam o drugiej tabletce pani w aptece powiedziała mężowi, że z miesiąc regularnego przyjmowania jest potrzebny, aby zobaczyć efekty; to ponoć najlepszy specyfik tego typu w tej chwili

Zielona współczuję, wierzę, że musi boleć

Angel nosidełka womar nie są korzystne dla bioderek naszych maleństw, dziewczyny pisaly już o tym[/QUOTE]
wiem ale ja już je miałam kupione wczesniej dlatego sporadycznie je uzywam puki nie kupie lepszego:/

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

w ogóle udało mi sie wreszcie odłozyc małą skutecznie do łożeczka i mam czas dla siebie ciekawe co z nim zrobie chyba poszperam na all,bo renciocha przyszła
ale pierw opłaty porobie...

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2013-01-10 o 13:03
Stary 2013-01-10, 13:09   #1415
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Tragedia. Nas na szczęście nauki o planowaniu itp ominęły bo ja położna. Nawet dostałam propozycję prowadzenia takich zajęć
mnie też ominęły, bo również mam uprawnienia

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

i mam pytanko.. my po usg bioderek wsio pięknie było i byliśmy 2 razy więcej przychodzić nie kazali czy to standardowo ???

Konczi a kiedy byłaś na usg ten drugi raz?

bo ja byłam tylko raz w 6 tyg. wszystko było ok, ale powiedzieli żeby przyjść na kontrolę za miesiąc. nie poszłam. moja pediatra twierdzi, że nie trzeba iść drugi raz. wynik usg jest prawidłowy, więc już się nie pogorszy

co o tym sądzicie?

Cytat:
ale lepiej vanish w plynie czy w proszku? kupie i sprobuje,vanish teraz zawsze sie przyda jak maly zacznie jesc słoiki.
A takie podroby np z Biedronki OXY czy cos to raczej lipa bedzie?
używam vanisha do kolorów w płynie. nalewam na plamę, czekam 15 min. i wkładam do pralki. jak do tej pory, wszystko mi się doprało

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane,

Dzisiaj jestem w domku, wczoraj odwiedziłam moją pracę i swoich pracowników , złożyłam wniosek o ten dodatkowy 4 tygodniowy macierzyński i od razu wniosek urlopowy tak więc sielanka ma trwa do 1 marca. 4 marca powrót - oj czuję że ciężko będzie . Byłam tam z Sonią, która była niebywale grzeczna, gugała, śmiała się i śliniła na maksa. Ale płaczu zero po prostu aniołek takie mam dobrze wychowane maleństwo

Sonia pierwsze USG miała w szpitalu zaraz po porodzie i drugie po 6 tygodniach i już po tym drugim usg ortopeda powiedział, że wszystko jest pięknie i kolejny raz przychodzić nie musimy
mamusia sympatyczna, to i córka fantastyczna
Bafi to ja już nie muszę iść na to usg?

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

u nas nauki prześlubne to 5 spotkań , od niedzieli do czwartku ale jest jeszcze jakaś poradnia rodzinna w którym nawiedzona babka każe wykresy robić i mierzyć temperaturę i obserwować śluz dacie wiarę?
Jutro właśnie idziemy na pierwsze nauki i aż sie boję co tam wymyślą
hehe dasz radę, to jest mega proste. podbiłabym Ci, gdybym mogła, ale nie pracuję w żadnej poradni
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 13:24   #1416
ula2689
Wtajemniczenie

Taka jestem strojnisia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12518.jpg (91,5 KB, 45 załadowań)
Stary 2013-01-10, 13:26   #1417
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Miałyście rację spotkania z wizażankami są SUPER

My właśnie jesteśmy po spacerze z Matą i Zuzią było jak już napisałam super dziękuję Wam dziewczynki przepraszam tylko, że jestem taką gadułą
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 13:31   #1418
afternoon
Rozeznanie

Ula ale śliczna Niunia

Niegrzeczna jaki model sukni ślubnej planujesz, może wrzuciłabyś jakieś foto? uwielbiam oglądać suknie ślubne
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 13:42   #1419
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
48 godzin. Podaję narazie jeden słoiczek przez 3 dni - ok godz 13 - podałam dziś kilka łyżeczek, jutro podam troszkę więcej, pojutrze dokończymy słoik. Oczywiście każdą porcyjkę przekładam sobie ze słoiczka do osobnego naczynia.
Też tak postanowiłam robić. Dzisiaj dostala trochę marchewki ze słoiczka i zajadała aż miło Niestety z rozpędu zapomniałam przełożyć porcję do miseczki, ale to się więcej nie powtórzy.

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Ja parę dni temu na to hasło weszłam, ale nie ściągnęłam bo nie mam tyle miejsca na kompie
Będę jeszcze próbowała, może wejdzie. Oby.

Cytat:
Ale ja nadal nie rozumiem co ma kleik do obiadu. Przecież kleik daje się na noc.
To, że Alicja musi coś zjeść jak zostanie z dziadkami sama. Skoro nie zje mleka z butli to chociaż kleiku z łyżeczki może zje.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Taka jestem strojnisia
Panieneczka śliczna
Stary 2013-01-10, 13:42   #1420
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
super, że skończyły się krzyki.

Iwa, dzięki za opinie. Muszę to zrobić bo zapowiada się smakowicie. Ale tymczasem nie wiem co zrobić na obiad, jakieś podpowiedzi?
Ja jak nie wiem co zrobić to robię "zapiekankę na winie" - co się nawinie to do zapiekanki

Cytat:

U nas też tak jakoś
Ja do żelazka zwykłą kranówkę leję. Trzeba inna?
Ja leję demineralizowaną, żeby mi się kamień nie osadzał i żeby żelazka nie zajechać, bo mam strasznie zakamienioną kranówę. No ale baniak 5 l to mi na pół roku starcza bo ja mało prasuję.
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
hey kochane my po szcZepieniu. dzięki za kciuki!
mała jak zwykle krzyczala wnieboglosy w przychodni :/ w ogóle zaczela robić zadyme przy mierzeniu główki nie wiem czemu, bo pierwszy raz tak. krZyCzała jak wtedy w nocy :/
do tego momentu była jak aniolek, uśmiechala sie, gadalq do Pani dr i wogóle. pediatra pochwalila, ze bardzo pogodna z niej dziewczynka.
przybrała w ciągu 5tyg równy kilogram. wazy teraz 6300. to 30dag mniej niz gdy ją w domu wazylam.
pytałam sie o te jedzenie i placze małej kazała nie budzic jej w nocy, bo ladnie prZybiera i widocznie to co zje w dzien jej wystarcza. dzieci ktore dobrze przybieraja nie trzeba w nocy karmic skoro nie chca.
co do placzu to powiedziala, ze mała zdrowa i pogodna, ze widocznie coś ją musiało denerwowac wtedy w nocy, bo ma charakterek :rolleys: ze czasem tak jest szczególnie przy małych terrorystach, ze robią afere o jakiś drobiazg i denerwują sie tym, ze rodzice nie wiedza o co chodzi...
i tyle mi pomogla :/

no i nadal nie wiem ile mierzy, bo jak poprosiłam to usłyszałam, ze rośnie i nie trzeba mierzyc , aż mnie zatkalo
ze mierzą obwod glowy i klatki oni tylko. Główka 40 klatka 42cm

psynia mi chodziło o smoczek uspokajajacy do butli tez mamy tommee tippe jednak uspokajacza z tt nie chce mała, canopola toleruje na spacerze :/a chce w domu uwolnić sie os wieczornwgo usypiania cycem i tak nad domkami niby sie zqstanawiam czy wisienke czy symetryczny hm...
Dobrze że nie dzieje się nic niepokojącego. A co do mierzenia to faktycznie takich maluszków się nie mierzy, mi lekarz powiedział że dopiero po 6 miesiącach, bo teraz to by było niezdrowe dla stawów biodrowych tak wyprostować dziecko do zmierzenia.

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
mnie też lecą, mówią, że w 3 miesiącu po porodzie to naturalny proces bo lecą te włosy które nie wypadły przez okres ciąży, Ja przy myciu i czesaniu wyciągam tony włosów, co najmniej 50 ich jest bo ja ogolnie włochata jestem. Ale wkurzające to jest bo jak się kąpie to mnie szlag trafia, bo zbieram je z dna wanny
Oj, mi też zaczęly wypadać. Ale jeszcze nie panikuję bo trochę ich mam.
Zastanawiam się tylko nad skróceniem ale mąż mi nie pozwala

Cytat:
Mam wyciety paznokiec CAŁY!!! znieczulenie bolało,wyrywanie nic. Czekam az znieczulenie zejdzie i bedewyc z bolu bo juz zaczyna poszczypywac.
AUĆ
Cytat:
Może teraz się uda
Przepiękna jest

Cytat:
Taka jestem strojnisia
jakie mychy

niegrzeczna dzięki za info o nawilżaczu, cena która mnie interesuje jest elastyczna, zastanowię się

Nadziwić się nie mogę jak Alicja uwielbia marchewkę!
Stary 2013-01-10, 13:51   #1421
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Taka jestem strojnisia
ale śliczna panienka

Jagódka
Stary 2013-01-10, 13:52   #1422
ula2689
Wtajemniczenie

A u mnie dziś na obiad kurczak cytrynowy
Jeszcze by chciała zrobić roladę jabłkowo makową ale lenia mam
Stary 2013-01-10, 13:54   #1423
Katiaskaa
Zadomowienie

Cytat:
mała jak zwykle krzyczala wnieboglosy w przychodni :/ w ogóle zaczela robić zadyme przy mierzeniu główki nie wiem czemu, bo pierwszy raz tak. krZyCzała jak wtedy w nocy :/
do tego momentu była jak aniolek, uśmiechala sie, gadalq do Pani dr i wogóle. pediatra pochwalila, ze bardzo pogodna z niej dziewczynka.
przybrała w ciągu 5tyg równy kilogram. wazy teraz 6300. to 30dag mniej niz gdy ją w domu wazylam.
pytałam sie o te jedzenie i placze małej kazała nie budzic jej w nocy, bo ladnie prZybiera i widocznie to co zje w dzien jej wystarcza. dzieci ktore dobrze przybieraja nie trzeba w nocy karmic skoro nie chca.
co do placzu to powiedziala, ze mała zdrowa i pogodna, ze widocznie coś ją musiało denerwowac wtedy w nocy, bo ma charakterek :rolleys: ze czasem tak jest szczególnie przy małych terrorystach, ze robią afere o jakiś drobiazg i denerwują sie tym, ze rodzice nie wiedza o co chodzi...

no i nadal nie wiem ile mierzy, bo jak poprosiłam to usłyszałam, ze rośnie i nie trzeba mierzyc , aż mnie zatkalo

psynia mi chodziło o smoczek uspokajajacy do butli tez mamy tommee tippe jednak uspokajacza z tt nie chce mała, canopola toleruje na spacerze :/a chce w domu uwolnić sie os wieczornwgo usypiania cycem i tak nad domkami niby sie zqstanawiam czy wisienke czy symetryczny hm...
To dobrze, że z tym płaczem to nic niepokojącego z tymi mierzeniem dziwne... może sama spróbuj zmierzyć a smoczka mój to nie chce żadnego, a kciuk gałgan zaczyna ssać

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Tradycyjny

Ja biorę Centrum i wcieram Seboradin lotion z rzepą Jest troszkę lepiej
To muszę spróbować ten tradycyjny. Mamy Prestige i nie chce go ssać, ale jest ciut lepiej, niż z innymi smoczkami. Ogólnie fajne smoczki, taki miękki silikon mają ten Seboradin muszę wybróbować
Cytat:
Może teraz się uda
Ślicznota
Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Katiem dopiero troszke ponad tydzień biorę, 2 x dziennie powinnam, ale czasem zapominam o drugiej tabletce pani w aptece powiedziała mężowi, że z miesiąc regularnego przyjmowania jest potrzebny, aby zobaczyć efekty; to ponoć najlepszy specyfik tego typu w tej chwili
To trzeba spróbować, tylko u mnie słabo z regularnością
Cytat:
Taka jestem strojnisia
Laleczka mała marzy mi się kiedyś córcia, żeby móc ja stroić
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
moje dziecko zwariowałotrzeba go nosić pionowo,bo jak sie go położy na rąkach to sie wścieka
a przy karmieniu dźwiga sie prawie pod kąt 90 stopni! Normalnie jakby chciał usiąść. Wasze maluchy też tak robią?
Jeszcze sobie coś uszkodzi
normalnie jeszcze troche to biegać kurdupel zacznie

Zielona trzymam kciuki aby nie bolało!
Antek ogólnie jak leży na rękach to się wkurza i próbuję się podnosić, siadać najlepiej by chciał

Dzisiaj znowu dałam mu marchewki, troszkę więcej, niż wczoraj i potem nie chciał cycka, mimo że głodny nadal był dopiero po chwili się uspokoił. Pojedynek marchewka- cycek, wygrała marchewka

Edytowane przez Katiaskaa
Czas edycji: 2013-01-10 o 13:59
Katiaskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 13:55   #1424
lidka0308
Zadomowienie

Witam!

fryzjer z rana zaliczony

no i to była ta przyjemna część dnia
mniej przyjemne są wizyty w toalecie bo i mnie dopadły hemoroidy
ale wczoraj nabyłam w aptece środek na to cholerstwo i mam wielką nadzieję, że już dziś będzie lepiej
po takim czasie od porodu to już myślałam że mi się to nie przytrafi bo nigdy wcześniej nie miałam a tu bach

no i jest jeszcze ciekawsza rzecz
mam po dziurki w nosie tej pociążowej huśtawki hormonalnej bo uwaga - musiałam wydepilować wąsik no to już mnie załamało totalnie
zostałam babą z wąsem

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość

sliczny

Nie zostawiła bym nigdy w życiu. Psa też nie zostawiam, u nas kradną sznaucery podobno. Nie obwiniaj się, że jesteś złą matką, teraz już tak nie zrobisz

Uwielbiam swojego dentystę odstresowałam się u niego i odpoczęłam od dziecka po całym tygodniu
a tak się stresowałaś przed wizytą i proszę - relaks u dentysty cię spotkał

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Kładę się do łóżeczka poczytać jeszcze troszkę książkę. Dobranoc spokojnej nocki.
a co czytasz?

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Czuję się podle....jak Kubuńko wstał,bardzo,bardzo go wyprzepraszałamjes tem naiwna,nie pomyślałam,co może się stać
Tak patrzyłam w te jego piękne,niebieskie oczka i jak pomyślałam,że ktoś mógłby mu zrobić krzywdęWy nie zostawiacie psów,a ja zostawiłam dziecko

Dzięki,jednak okropnie się z tym czuje.
Brawo dla Filipka za nowe osiagnięcia

Ja też nie lubię fermowych jajek.Nie ma to jak wiejskiejajeczn ice od razu wyczuje z jakich jajek robiona.

chyba nie zaszkodzi

o matkoja też.Nawet jak mąż mi kiedyś przyniósł wypaproszoną rybe bez głowy,żeby ją tylko pociąć na dzwonki,brało mnie na Mam obrzydzenie nawet jak przy piersi z kurczaka jest krew.Na widok krwi słabo mi.

Dziękuję za pochwały mojego 5-letniego smoka

Dobrej nocy dziewczyny,
niech maluchy dadzą nam pospać.Pa
Katee starszy synek smok pierwszorzędny
i nie zadręczaj się
mi też by do głowy nie przyszły takie rzeczy o których dziewczyny tutaj pisały
być może to naiwność albo po prostu ty sama nie wyobrażasz sobie jak można zrobić dziecku krzywdę i nie wzięłaś pod uwagę, że ktoś inny potrafi się zachować agresywnie w stosunku do dziecka
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 13:56   #1425
Lewek
Zakorzenienie

Dziękujemy za komplementy

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

A wyobraźcie sobie, że poprosiłam męża by wziął wolne na dzisiaj bo mam kilka spraw do załatwienia i chciałam by pomógł. On rano wziął urlop a wieczorem już sam dostał dreszczy, łamania w kościach
No przecież to jest jakiś obłęd. Chciałam pomocy to jeszcze ten mi doszedł do opieki.... Można się w d..pę ugryźć.
Chory chłop w domu do dopust boży.

Cytat:
ale spryciarz! u nas tez dalej ciemieniucha... pediatra płyn kazala na nią kupic z apteki jakiś. gdzies mam kartkę ale teraz karmie mala i nie mam jak sprawdzić
O to byłabym wdzięczna, bo ja tylko jakąś ciemieniuszką oliwką, ale bardzo to opornie idzie.

Cytat:
a no na czas odkurzania starczy.

Nikt sie nie przejmuje ze umieram. Przyszedl do mnie Oskar i patrzy na noge moją biedną a ja do niego -widzisz synu jak mama cierpi.. a on ma w mnie w tyłku i mowi -a,wiesz ze tata mnie kocha.. i nikt mnie nie pocieszy,nawet lekarz jak go zapytalam co mam zrobic zeby juz tak nie wrastał bo wrasta co pol roku,a on do mnie uciąc palec. No nikt mnie nie rozumie haha
No to lekarz sprzedał poradę, nie ma co

Dziewczyny, co do wypadających włosów to mi kiedyś pomogły tabletki vichy inneov - nie wiem tylko czy można brać karmiąc. Ja nie umiem stwierdzić czy mi wypadają, bo mam krótkie, za to widzę że mam ich mniej na pozostałych częściach ciała i bardzo mi to odpowiada, ciekawe tylko czy to na stałe efekt, nie wiecie?
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 13:56   #1426
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze ze już po szczepieniu

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
CZeśc laski

Byliśmy u Pana doktora i póki co osłuchowo czyściutko. U Pawełka to zwykłe przeziębienie. Jednemu i drugiemu mam robić te inhalacje z soli.
Ale tak myślę, że zaopatrzę się w ten mucosolvan i pulmicort do inhalacji i jakby co to w domu już będzie.

Przy okazji dostałam namiary do 2 pediatrów i jakby co będę dzwonić.

A wyobraźcie sobie, że poprosiłam męża by wziął wolne na dzisiaj bo mam kilka spraw do załatwienia i chciałam by pomógł. On rano wziął urlop a wieczorem już sam dostał dreszczy, łamania w kościach
No przecież to jest jakiś obłęd. Chciałam pomocy to jeszcze ten mi doszedł do opieki.... Można się w d..pę ugryźć.
dobrze że osłuchowo czystko,zdrówka dla Was

Cytat:
Mi wlosy wogole nie wypadaja moze temu ze zrem wszystko i za dwoch

Tamlin ja nie jezdze do intermarche ale moze kiedys tzeta wysle.

Mam wyciety paznokiec CAŁY!!! znieczulenie bolało,wyrywanie nic. Czekam az znieczulenie zejdzie i bedewyc z bolu bo juz zaczyna poszczypywac.
Dobrze ze masz juz to za sobą,do wesela się zagoi

Cytat:
Może teraz się uda
Piękna Melcia

Cytat:
Taka jestem strojnisia

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Miałyście rację spotkania z wizażankami są SUPER

My właśnie jesteśmy po spacerze z Matą i Zuzią było jak już napisałam super dziękuję Wam dziewczynki przepraszam tylko, że jestem taką gadułą

Potwierdzam,było super
Również dziękujemy za spacerek i do zobaczenia

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 14:00   #1427
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
A u mnie dziś na obiad kurczak cytrynowy
Jeszcze by chciała zrobić roladę jabłkowo makową ale lenia mam
Kurde, brzmi pysznie i kojarzy mi się z wakacjami można prosić o przepis
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2013-01-10, 14:00   #1428
afternoon
Rozeznanie

Lewek może jakiś makaron na obiad? Ja często korzystam z tej opcjimoże cytrynowy? pierś z kurczaka, śmietanka 30%, ewentualnie pieczarki, tymianek, czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz. Makaron najlepiej rurki lub kokardki, bo fajnie się sosem oblepiająPolecam, przepyszny.
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 14:04   #1429
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Ło matko, współczuję.

Cytat:
A tu zdjecie,widzicie jak cierpie ;(
Biedactwo

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
ponawiam swój post bo nikt nie zauważył
A Ty nie zauważyłaś odpowiedzi
Mój się też próbuje podnosić. W ogóle pozycja leżąca jest beeeeeee.
Siedzenie jest super a najlepiej wstawać.

Cytat:
Może teraz się uda
Cudeńko
Stary 2013-01-10, 14:05   #1430
kraven
Zakorzenienie

Nasze dzieciaczki są śliczne

Właśnie siedze z przyjaciółką i pijemy kawe

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 14:08   #1431
zielona1911
Zakorzenienie

Dzieki za współczucia,jakos mniej przez to mnie boli
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 14:11   #1432
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Dzieki za współczucia,jakos mniej przez to mnie boli
To ja też współczuję może teraz już zupełnie przestanie boleć. A co robiłaś, że musiał być ściągany paznokieć? Auć, na samą mysl mam dreszcze.....
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2013-01-10, 14:13   #1433
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Matko jak u nas leje..miała przyjść zima a chyba jesień wróciła
Iga dopiero zasnęła od rana, no mam dosyć, wymiękam
Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Ula ale śliczna Niunia

Niegrzeczna jaki model sukni ślubnej planujesz, może wrzuciłabyś jakieś foto? uwielbiam oglądać suknie ślubne
też uwielbiam oglądać
a co do sukienki, mniej więcej coś w ten deseń
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (21,9 KB, 47 załadowań)

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 14:14   #1434
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Taka jestem strojnisia
Śliczna

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

po takim czasie od porodu to już myślałam że mi się to nie przytrafi bo nigdy wcześniej nie miałam a tu bach
Mnie też teraz dopadły
Stary 2013-01-10, 14:16   #1435
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
To dobrze, że z tym płaczem to nic niepokojącego z tymi mierzeniem dziwne... może sama spróbuj zmierzyć a smoczka mój to nie chce żadnego, a kciuk gałgan zaczyna ssać

To muszę spróbować ten tradycyjny. Mamy Prestige i nie chce go ssać, ale jest ciut lepiej, niż z innymi smoczkami. Ogólnie fajne smoczki, taki miękki silikon mają ten Seboradin muszę wybróbować

Ślicznota

To trzeba spróbować, tylko u mnie słabo z regularnością

Laleczka mała marzy mi się kiedyś córcia, żeby móc ja stroić

Antek ogólnie jak leży na rękach to się wkurza i próbuję się podnosić, siadać najlepiej by chciał

Dzisiaj znowu dałam mu marchewki, troszkę więcej, niż wczoraj i potem nie chciał cycka, mimo że głodny nadal był dopiero po chwili się uspokoił. Pojedynek marchewka- cycek, wygrała marchewka
To uważaj, bo mnie się marzyla córcia to dostałam córcię i synka w pakieciesynek gratis, taki bonus
Stary 2013-01-10, 14:21   #1436
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

ale wczoraj nabyłam w aptece środek na to cholerstwo i mam wielką nadzieję, że już dziś będzie lepiej
Ej, weź nie strasz byłam pewna, że to chol...ers....two się pojawia podczas porodu, a jak się wtedy nie pojawi, to już git..... ja się tu cieszę a jednak jest szansa, że się to dziadostwo jeszcze pojawi eh

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:

też uwielbiam oglądać
A u nas wiosna

Sukienka bardzo ładna co prawda nie mój styl, ale i tak mi się podoba

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
To uważaj, bo mnie się marzyla córcia to dostałam córcię i synka w pakieciesynek gratis, taki bonus
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2013-01-10, 14:21   #1437
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Kurde, brzmi pysznie i kojarzy mi się z wakacjami można prosić o przepis
Można ale robię 1 raz to nie gwarantuję smaku

Ok. 600g kurczaka umyj,natrzyj solą,1 łyżeczką bazylii, 1 łyżeczką papryki słodkiej i 1 łyżeczką skórki otartej z cytryny.Włóż do naczynia żaroodpornego, skrop 1 łyżka sosu sojowego i 1 łyżką oleju.Obłóż cytryną pokrojoną w plasterki i 2 ząbkami czosnku pokrojonymi w plasterki.Dolej 1/2 szklanki wody.Przykryj folią aluminiową.Piecz 50 min w 200 stopniach.
Stary 2013-01-10, 14:22   #1438
Katiaskaa
Zadomowienie

Cytat:
To ładny pakiecik a jak sobie radzisz z bliźniakami? Ja pamiętam pierwsze usg, jak powtarzałam sobie w myślach byle nie bliźniaki bo Antek nie planowany, a rodzeństwo TŻta jest z bliźniaków a następne planuję za przynajmniej 5 lat to wtedy może być nawet dwójka :d z tż planowaliśmy kiedyś czwórkę dzieci, jemu nie przeszło, a mi owszem
Katiaskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 14:24   #1439
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:

też uwielbiam oglądać
śliczna, mam nadzieję że nie wierzysz w zabobony bo tam perełki widzę
Stary 2013-01-10, 14:25   #1440
martusia26
Rozeznanie

Hej dziewczyny,
przepraszam ale nie nadrobię ostatnich dni ale postaram się być już na bieżąco. u nas ostatnio bieganina po lekarzach, bo tak wszystkie wizyty się ułożyły. I tak: szelki niestety nosimy nadal, co najmniej do połowy lutego, ale na szczęscie Pola ostatnio jakoś dzielnie to znosi . Teraz właśnie w nich śpi. Anemia nam się nie pogarsza, morfologia b/z. Musimy zrobić to kontrolne usg brzucha w związku z poszerzeniem tej miedniczki w nerce, ale nawet prywatnie to dopiero ok. 20 stycznia, a jutro mamy szczepienie. Strasznie się boję, bo jak ma jakieś zapalenie czy zastój to nawet o tym nie wiem. Trzymajcie proszę kciuki aby wszystko było dobrze i żadnych komplikacji poszczepiennych nie było
A i moje dziecko kompletnie nie chce dźwigać głowki. Dobrze jej szło a teraz ni chuchu. głowa leci na bok przy próbie podnoszenia do siadu, a na brzuszku leżeć nie chce, zaraz sie denerwuje. Wkurza mnie to strasznie. Neonatolog powiedziała ze za chwilę czeka nas rehabilitacja jak tak będzie dalej. Zobaczymy co powie jutro pediatra...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości