W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 14:36   #3571
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
śliczny maluszek

trzymam wszystko będzie dobrze

my się raczej zdecydujemy ... zastanawiam się tylko nad jednym - wagą - bo szukam czegoś w miarę lekkiego, mieszkamy na 2 piętrze - i niby że kamienica rodzinna, zamykana, to tacie kiedyś zginął rower z klatki więc nie będziemy wózka na dole zostawiać, chociaż na półpiętro będę musiała wnosić ...

Vvgh i Mysia- trzymam kciuki za bajkowe śluby

Ash piękne ciuszki

pół nocy nie spałam ... najpierw kot miał adhd, potem od 3.30 zaś - a potem zaś synuś zaczął mnie kopać tak na maksa mocno po szyjce ... to zaczyna być naprawdę bolesne już nie wiedziałam co robić, miałam wrażenie że zaraz się wykopie na zewnątrz, i z godzinę tak brykał ... wzięłam w końcu poduszkę drugą i dałam pod tyłek, z nadzieją że sturla się na brzuszek nie wiem czy to pomogło, czy zasnął, ale w końcu zasnęłam .... coraz bardziej martwi mnie, że jest tak nisko ciągle

w ogóle to ważyłam się wczoraj i dziś ... zaś kilogram na minusie, czyli waga jak przed ciążą ... wtf??
Wagą się nie przejmuj skoro z maluchem wszystko wporządku. Widocznie tak ma być
U mnie koniec 19 tyg i też nisko mnie maltretuje i też czasami takiego fikołka zrobi,że aż nie przyjemnie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
zauwazylyscie, ze najpierw byl wysyp chlopcow, a teraz dziewczynki uparcie ich gonia? jeszcze troche i nam sie to w miare wyrowna!
Niech gonią dziewuszki Może i ja się cudem załapię

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja to sobie wczoraj uświdomiłam, że nie wiem nic ile czego kupić. Np ile jakich butelek bo przecież nie wiem czy maleństwo będzie chciało z cyca jeść i czy będzie pokarm ile jakich ciuszków. Kurde nakupię ciuszkó np na 56, a jak maluch urodzi się duży to nawet ich nie założy.

Właśnie przyszły moje spodnie ciazowe. Są rewelacyjne, choć ten pas to na teraz nie wiem jak później bo na aż tak rozciągliwy nie wygląda, ale najwyżej mama mi wszyje jakąś gumkę. Najwazniejsze, że nowe spodnie, fajny jeans i kosztowały mnie 36zł.
Butelki można mieć w domu tak w razie czego. 1 większą i 1 mniejszą na wodę-herbatkę
Z ciuszków to narazie bym skupiła się na rozmiarze 62 bo dzieci bardzo szybko w niego wskakują ,a wrazie co rękawek podwiniesz i tyle..56 znacznie mniej.. chyba,że na ostatnim usg wyjdzie Ci ,że naprawdę kruszynka się szykuje to można dokupić tego mniejszego rozmiaru.

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
o jezuuuu... powiedzmy, że nadrobiłam.

u mnie lipa, Blanka znowu chora, byłam z nią dizś u lekarza i tydzień ma zostać w domu.....
to cud, że się jeszcze nie zaraziłam od niej....

ja byłam u gina wczoraj, mały ok, cytologia ok, łożysko ok.... czyli super

gorzej poszło, jak sie zapytałam o poród sn.... powiedział, że po cc raczej nie mogę teraz dostac znieczulenia do sn.... bo gdybym czuła jakiś ból typu np. rozrywanie się blizny po cc to bym tego nie czuła i to jest niebezpieczne.... załamka, nie wyobrażam sobie urozić bez znieczulenia chyba..... ale już się nastawiłam na sn, pójdę i popróbuję, może Kubuś nie będzie chciał męczyc mamy tak jak jego starsza siostra.... a jak coś to lekarz mnie potnie

czytam, że spieracie się o te pieluchy. Ja mogę tylko z własnego doświadczenia powiedzieć, że dziecko i tak zacznie sikać na nocnik wtedy kiedy samo uzna za słuszne, Ja tez wysłuchiwałam komentarzy typu: taka duża a jeszcze w pieluchy sika??? ale co mogłam zrobić jak mała była uczona przeze mnie już od początku zeszłego lata. A wołać zaczęła kilka tygodni temu! dopiero! efekt tylko taki, że codziennie prałam masę zasiuranych rzeczy i tak przez całe lato i jesień. Głup[ia byłam! Nie wiem, po co ludzie wysadzają półroczne brzdące na nocniki, dla mnie to czysta głupota, sorry, ale tak uważąm. A na temat bezpieluchowego wychowania to w ogóle wolę się nie wypowiadać, bo dla mnie to jakaś pomyłka. Nie chcę cię urazić Veronic, naprawdę nie bierz tego do siebie... ale myślę, że szybko ci się znudzi ten pomysł, jak będziesz miała wszystko dookoła zasrane. To jest wg mnie niewykonalne. Nie oszukujmy się, dziecko sra pod siebie i nie ma możliwości, żeby to kontrolować, i my tego nie nauczymy dziecka na tym etapie. Natury nie da się przeskoczyć. ja już teraz po 1 dziecku sobie odpuszczam dużo rzeczy i myślę, że mi będzie dużo łatwiej dzięki temu, bo nie będę się spinać tak jak przy pierwszym. I mam gdzieś co dziecko POWINNO robić. Ufam mojemu dziecku i wiem, ze jeśli czegoś nie chce zrobić to nie chce jeszcze i już!
ale zresztą, jak słusznie zauważyłyście, każdy i tak robi to co uważa i to jest jedyny zdrowy sposób na wychowywanie dzieci, bo to w końcu my będziemy matkami i my same decydujemy za dzieci, a wszyscy doradcy niech spadają. A nie znam nikogo, kto by powiedział, że nie popełnił żadnych błędów w wychowaniu dzieci..

jezu ale wy macie tempo dziewczyny, przestańcie tak skrobać!!!!!!!!!!!
Zgadzam się z Tobą w zupełności! No i zdrówka dla Blanki

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Za wizytę

Ja już na szybko po CH.
Buty numer jeden zareklamowane, po tygodniu odpowiedź czy zwrócą kasę czy mam wybrać nowe
Buty numer 2 - z powodu zapadniętej pięty, czego nie zauważyłam, po roku używania, mogłam sobie wybrać nowe, ale, że w deichmanie nic nie ma to wzięłam sobie tenisówki FILA
KAPPHAL - za ubranka warte 250 zł, przecenione już na 182 zł zapłaciłam 91 zł

Później wstawię

I najlepsze, spotykam koleżankę ze studiów, a ona "Maaaaarta, Boże jak Ty schudłaś" a ja w śmiech i mówię, jej że utyłam 6 kg i jestem w ciąży, nie wierzyła, musiałam zaprezentować brzuch
Faktycznie miałaś okazję

Cytat:
Najwyżej zrobią ci CC, a chcesz rodzić SN ?

Ja to raczej ćma

To my w 20w0d
Zdjęcie kombinezonu nie oddaje uroku

Swoją drogą ile czasu musi minąć by dziecko miało 68 cm?!
Każde dziecko rośnie swoim rytmem ale myślę,że jak urodzę w czerwcu to zaraz początkiem lipca będzie 62 ..a 68 to końcówka wakacji-wczesna jesień... zima to już 74

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
walcze ze sobą czy jechać do mothercare jeszcze dziś, bo jak zamykają to może jakaś wielka ostateczna wyprzedaż dziś??
Padłam.... ahahah

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 14:37   #3572
xal
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Jedynie nie moze mnie przytulac,bo strasznie ciezka zrobila sie jego reka polozona na mnie :P
O, też tak mam ...
Cytat:
ja kupuje x-move na 1000%
No właśnie u mnie też ten, jak trafisz jakąś okazję cenową to daj mi proszę znać.
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
dziękuję, ale czy to na pewno o mnie chodziło bo u nas potwierdzony siuraczek był już dawno
Co USG to się potwierdza, albo zmienia

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 14:37   #3573
maarchewka
Zakorzenienie

Mam dla Was zagadkę. Co tu jest napisane?
Lekarka mi napisała dawkowanie Tantum Verde..
http://obrazki.elektroda.pl/9244686900_1357828538.jpg

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 14:40   #3574
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
No to pięknie wszystko załatwiłaś
za ubranka

A co do figury to tylko się cieszyć

Mnie się te ostatnie takie smutno- zawstydzone wydają

Jak się dobrze czujesz to jedź

Wiem co bym zjadła Chyba zrobię w weekend jak tylko śmietanę kupię
One raczej wyglądają na zrezygnowane
Dzięki
Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
musze popatrzeć co zawiera dużo błonnika, może spróbuję

sliczny brzuszek
taki ładny kształtny, ja to mam jakis dziwny rozlany i mało ciazowy

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

byłam wczoraj na zakupach i obkupiłam się za całe 90zł jak ja lubie wyprzedaże
Ja tyszzz lubię :X
A co do brzuszka, zupełnie inaczej wygląda bez podkoszulki. Z przedziałkiem w pępku i taki galaretowaty, póki co bez ciążowego kształtu, więc się nie przejmuj, nie Ty jedna
Ważne, że kochamy najmocniej

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
3-4 razy po 3-4 wdechy
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Wagą się nie przejmuj skoro z maluchem wszystko wporządku. Widocznie tak ma być
U mnie koniec 19 tyg i też nisko mnie maltretuje i też czasami takiego fikołka zrobi,że aż nie przyjemnie

Niech gonią dziewuszki Może i ja się cudem załapię

Butelki można mieć w domu tak w razie czego. 1 większą i 1 mniejszą na wodę-herbatkę
Z ciuszków to narazie bym skupiła się na rozmiarze 62 bo dzieci bardzo szybko w niego wskakują ,a wrazie co rękawek podwiniesz i tyle..56 znacznie mniej.. chyba,że na ostatnim usg wyjdzie Ci ,że naprawdę kruszynka się szykuje to można dokupić tego mniejszego rozmiaru.

Zgadzam się z Tobą w zupełności! No i zdrówka dla Blanki

Faktycznie miałaś okazję

Każde dziecko rośnie swoim rytmem ale myślę,że jak urodzę w czerwcu to zaraz początkiem lipca będzie 62 ..a 68 to końcówka wakacji-wczesna jesień... zima to już 74

Padłam.... ahahah
Łooo tak szybko rosną? Chyba trza będzie kombinezon wełniany oddać :X

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 14:40   #3575
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:

Tantum verde

do gardła

3x4 dz (dziennie ) po 3-4 wdechy

Dobra, ja uciekam obiad tworzyć

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 14:42   #3576
Magiusa
Zakorzenienie

-
Cytat:
Moim zdaniem napisane jest tak:
" Tantum verde
do gardła
3-4 x dziennie po 3-4 wdechy"

I to ma sens tylko wtedy gdy to jest jakiś rozpylacz

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 14:44   #3577
humpback
Zakorzenienie

marchewka - 3-4 razy dziennie po 3-4 wdechy
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 14:46   #3578
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
3-4 razy po 3-4 wdechy
Cytat:

Tantum verde

do gardła

3x4 dz (dziennie ) po 3-4 wdechy
Dobra, ja uciekam obiad tworzyć
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
-

Moim zdaniem napisane jest tak:
" Tantum verde
do gardła
3-4 x dziennie po 3-4 wdechy"

I to ma sens tylko wtedy gdy to jest jakiś rozpylacz
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
marchewka - 3-4 razy dziennie po 3-4 wdechy
Dzięki dziewczynki.
No kupiłam w pastylkach, więc mnie te wdechy zupełnie rozbiły. Uznam, że 3-4 wdechy to pastylka... Chyba też jest wariant w spray'u

Wojtek
Stary 2013-01-10, 14:49   #3579
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
3-4 razy dziennie po 3-4 wdechy czyli pewnie chodziło jej o psiki ;-)

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczynki.
No kupiłam w pastylkach, więc mnie te wdechy zupełnie rozbiły. Uznam, że 3-4 wdechy to pastylka... Chyba też jest wariant w spray'u
No jest i pewnie o ten jej chodziło
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 14:50   #3580
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
my się raczej zdecydujemy ... zastanawiam się tylko nad jednym - wagą - bo szukam czegoś w miarę lekkiego, mieszkamy na 2 piętrze - i niby że kamienica rodzinna, zamykana, to tacie kiedyś zginął rower z klatki więc nie będziemy wózka na dole zostawiać, chociaż na półpiętro będę musiała wnosić ...
w ogóle to ważyłam się wczoraj i dziś ... zaś kilogram na minusie, czyli waga jak przed ciążą ... wtf??
1. Wagę ma standardową, a lżejszy jest navington tego samego producenta, model cadet bodajże ...
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Opinia koleżanki o szpitalu Bonifratrów z Katowic

Jak byście miały jeszcze jakieś pytania to piszcie i wyślę koleżance
Moje pytania są takie:
Była przyjęta pewnie bez problemu, ale w terminie, po, przed, z bólami, skierowaniem ... no i czy od ręki czy coś marudzili.
Czy szkoła rodzenia, o ile chodziła, pomogła jej coś przy porodzie?
Na który dzień wypisują?
Cytat:
Co do pieluch - po co wy te tetrowe pieluchy chcecie prasować?? Nie można ich po prostu złożyć i założyć?? Podobnie te wkłady?? Ja tak ze ścierkami robię...
Ścierką wycierasz garnki, a pielucha do pupci przylega, trzeba prasować
Cytat:
xal, deb- ja też mam problemy ze spaniam Ale nie wiem dlaczego się teraz z tego cieszę...

xal- my chcemy x landera x-move Nam się podoba wizualnie (mnie podobają się też inne ale TŻ przepierduje ), podoba mi się, że spacerówka jest zabudowana po bokach i dziecko jest "schowane" w wózku, budka jest spora i można ją naciągnąć bardzo nisko, fajnie się go prowadzi, ma solidne koła, jest dość wysoki (co dla nas jest ważne dla nas bo oboje jesteśmy wysocy w miarę ) i inne pierdółki, które podpasowały nam jak śmigaliśmy tym wózkiem po sklepie zanim jeszcze zaszłam w ciążę
Cieszysz się, bo nie jesteś sama z tym problemem.
Cytat:
Jak wózek wybraliście?
No więc, na początek "wybrałyście" bo byłam z kuzynką, dokładniej synową kuzynki męża, ale do rzeczy
X-lander X-move

Mąż tylko na GG jak mu napisałam, że wybrałam i że najdroższy to podsumował "no tak".
Ale jak nie chce ze mną jeździć i wybierać to niech siedzi i robi nadgodziny, jak mu wypłacą to mniej na wózek pójdzie z oszczędności, czyli tańszy będzie

Widzę, że dość popularny model, więc z ogólną prośbą, jakbyście widziały przeceny, promocje, okazje cenowe to poproszę info

Stary 2013-01-10, 14:54   #3581
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka
Chyba też jest wariant w spray'u
no tak by wynikało z tego opisu

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez xal
Mąż tylko na GG jak mu napisałam, że wybrałam i że najdroższy to podsumował "no tak".
Ale jak nie chce ze mną jeździć i wybierać to niech siedzi i robi nadgodziny, jak mu wypłacą to mniej na wózek pójdzie z oszczędności, czyli tańszy będzie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 14:55   #3582
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
No napisane,że do gardła 3-4 razy dziennie po 3-4 wdechy
Ale kurde daje dawkowanie na ten w psikaniu a przepisuje w tabletkach?

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 15:12   #3583
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dzien dobry już jutro wizyta
niech czas płynie szybciej
Ja też mam jutro wizytę i sporego stresa. Mam nadzieję, że wszystko z maleństwem i ze mną OK. Zastanawiam się czy nie poprosić go już o zwolnienie. Coraz ciężej mi w pracy, czuje się niby OK. Ale moje "koleżanki" z pracy nie są tak życzliwie do mojej ciąży nastawione jak szefostwo. Usiadziesz na chwile to juz się krzywo patrzą, nawet na przerwie czasem mi żadna miejsca nie ustąpi. Świnie.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
u mnie odkurzanie przejal tz.

kciuki mocno zacisniete! bedzie dobrze, nie stresuj dzieciaczka niepotrzebnie.

ktos sobie wymyslil sposob na biznes i sporo osob kupuje w formie wydrukowanej ksiazki. pamiatka fajna, ale mozemy sobie taka same zrobic - my pomyslowe majoweczki

bylam niedawno w swojej starej pracy i tez kolezanki pytaly o plec. mowie, ze nie wiem, bo dzidzius wstydliwy i uparty, wiec nie mozemy podgladnac. i znajoma zapytala wlasnie "a jak czujesz", a ja nie czuje nie mam kobiecej, matczynej intuicji hehe. z racji wysypu chlopcow w rodzinie myslalam od poczatku, ze raczej chlopak, choc mam wielka nadzieje, ze moze jednak pierwsza wnuczka...tz na poczatku chyba troche mi na zlosc mowil, ze i tak bedzie syn i mam nie ogladac sukienek ale jak przyszlo do wyboru imion to wybral tylko dziewczynkowe i do chlopiecych juz nie wrocil. wiec chyba mamy podobnie - nastawienie na dziewczynke, ale gdzies tam w glowie chlopiec krazy. zreszta innej opcji nie moze byc

dokladnie wkleilam link, bo reklamowali sie w ddtvn, a kto jak nie my powinien byc na biezaco z takimi gadzetami? oczywiscie madre mamy podpatrza i same cos takiego wyczaruja, zamiast chowac usg gdzies do szuflady

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/porada/4747,jak_uniemozliwic_zam iane_y_i_z
U mnie też sami wnukowie w rodzinie i też mam przeczucie, że pewnie będzie chłopiec. Babcia czeka na wnuczkę, dziadek też, ja też bym z TŻ chciała, ale z synusia tak samo będziemy się cieszyć, aby zdrowe.

A my wczoraj skończyliśmy 16 tygodni i zaczeliśmy 17 TC )
Może jutro dowiem się kto we mnie rośnie )
Stary 2013-01-10, 15:15   #3584
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisze ręcznie ten przepis, bo niestety nie mogę go znaleść w netcie, a z netu ściągałam kiedyś.

Skład:
3 banany
2 udka z kurczaka
2 pałki z kurczaka ( ja zamieniam i całość robię z 5 pałek bo je wolę)
1 łyżka curry
1 łyżeczka chilli
sól
pieprz
15 g świeżego korzenia z imbiru ( nie mam wagi kuchennej więc na oko sobie tego korzenia trochę kroję)
2 jabłka
1 papryka
1-2 cebuli
2 ząbki czosnku
100 g bulionu drobiowego
150 ml mleczka kokosowego ( jak się nie ma to można zamiennie ze zwykłym mlekiem, bo też tak robiłam, ale z kokosowym faktycznie smaczniejsze)

Mięso z kurczaka umyć, wytrzeć dobrawić curry, solą, pieprzem, chilli ( po prostu w takiej mieszance obtoczyć. My mamy smaka ostatnio na ostrzejsze rzeczy, więc dodajemy więcej chilli niż w przepisie) Jabłka umyć, pokroić w plastry, wyjąć pestki. Paprykę pokroić w 2 cm paski, Cebulę i banany pokroić w plastry. Czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez taką przeciskrnę.
I teraz układamy w naczyniu żaroodpornym lekko wysmarowanym masłem po kolei: plastry jabłek, paprykę, cebulę i banany,dorzucamy kawałki imbiru a na górze kurczaka. Wcisnąć w to czosnek. I włoży do piekarnka 200 stopni na 30-40 min. Po tym czasie wymieszać bulion drobiowy z mleczkiem kokosowym i zalać potrawę. Piec ją kolejne 30-40 minut
BArdzo lubię takie smaki, a curry to moja ulubiona przyprawa więc na pewno wypróbuję może w weekend.

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
o jezuuuu... powiedzmy, że nadrobiłam.

u mnie lipa, Blanka znowu chora, byłam z nią dizś u lekarza i tydzień ma zostać w domu.....
to cud, że się jeszcze nie zaraziłam od niej....

ja byłam u gina wczoraj, mały ok, cytologia ok, łożysko ok.... czyli super

gorzej poszło, jak sie zapytałam o poród sn.... powiedział, że po cc raczej nie mogę teraz dostac znieczulenia do sn.... bo gdybym czuła jakiś ból typu np. rozrywanie się blizny po cc to bym tego nie czuła i to jest niebezpieczne.... załamka, nie wyobrażam sobie urozić bez znieczulenia chyba..... ale już się nastawiłam na sn, pójdę i popróbuję, może Kubuś nie będzie chciał męczyc mamy tak jak jego starsza siostra.... a jak coś to lekarz mnie potnie
Mam nadzieję, że Blanka szybko dojdzie do siebie. A z tym porodem to kiepsko. Ale kto wie, może bez znieczulenia też pójdzie.

Cytat:
O, już Ci dziewczyny wyjaśniły Mam ten spray, jest ni niczego, więc może lepiej, że masz tabletki. Ja bym brała 1 tabletkę 3-4 razy dziennie.

Motylek gratuluję zakupów Miałam wczoraj brać to body friendly, bo jest super, ale jakoś się rozmyśliłam
Zobacz jak Ty kwitniesz w ciąży! Wczoraj miałaś rwanie, dziś komplementy od koleżanki! Tylko pozazdrościć
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 15:24   #3585
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mój tata pracował na kopalni i nie chciałąbym, żeby mąż pracował nawet dla tego węgla. Tata wcale nie dostawał az tyle na pewno bo chyba ok 6 czy 5 ton teraz jest na emeryturze i ma 3tony. Ale co przeżyłyśmy z mama to nasze. Ja już jako 5 letnie dziecko potrafiłam wstawac o 4 rano, żeby się z tatą pożegnać bo zawsze bałam się, że nie wróci. A nie daj boże jakby się spóźniał. Komórek nie było, a tata pracował na kopalni z zagrożeniem metanowym. Horror dla mnie.
No to nasza kopalnia jest jedną z bezpieczniejszych, nie zjeżdżają za nisko no i metanu praktycznie brak. Na co dzień o tym nie myślę ale czasem jak za długo go nie ma (a zdarza się, że muszą zostać dłużej) to umieram ze stresu... choć zazwyczaj prosi kogoś aby do mnie zadzwonili
Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
yyy nie wyobrażam sobie siebie za biurkiem po 60-tce a co dopiero górnikaciekawe co wymyślą, to jest taki długi okres czasu, że się to może jeszcze pięć razy zmieniać.

No nic, zmykaj do kolejki i trzymam kciuki, żeby Cię przepuścili
No dokładnie, wszystko się jeszcze się pozmienia...

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
A ja błagam o kciuki jutro od 16.30, bo jutro......ŚLUB.....
Jeeej

Cytat:
wyślij jako mms -w odbiorcę jak nr telefonu wpisz swój mail i zdjęcie będzie na kompie
serio? ja przez bluetooth wysyłam kabla jeszcze nie użyłam chyba

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
http://www.asos.com/ASOS-Maternity/A...rt=-1&clr=Mink ładny kolor
http://www.asos.com/ASOS-Maternity/A...rt=-1&clr=Navy a'la lata 60, mam pomysł na uczesanie do niej
http://www.asos.com/ASOS-Maternity/A...rt=-1&clr=Navy to co najbardziej lubię
http://www.asos.com/ASOS-Maternity/A...t=-1&clr=Cream może lepszy długi rękaw, ale nie wiem czy ten krój nie poszerza ramion, gdzie ta nasza forumowa VM- ka?
http://www.asos.com/ASOS-Maternity/A...t=-1&clr=Black najbardziej kobieca, pewnie Wam się najbardziej spodoba, ale nie wiem czy to mój styl, a napewno do kowbojek nie pasuje
Wszystkie ładne ale "to co najbardziej lubisz" - rewelacja, najbardziej mi się podoba
Cytat:
a dla siebie, a raczej pączka upolowałam świetną matę edukacyjną za którą zapłaciłam 70 zł zamiast 280
http://www.mothercare.com/Blossom-Fa...html#q=playmat
upolowałam też za 9 zł poduszkę do kompletu z kubusiem i za 25 też do kompletu worek na brudne ciuszki
a tak to kupiłam jeszcze dzwoniącego kota, szeleszczącą książkę, jeszcze jeden krem do sutków
Ale piękna
Cytat:
idę dopisac numer telefonu do karty, bo zawsze nie mam czasu, zapominam
też bym musiała

---

Wróciłam
Na kopalni masakra Tak pozmieniali, że dziś nie miałam szans na pobranie książeczki bo robią zapisy 80 osób dziennie i koniec no to zapisałam się na poniedziałek na 8:30
Później miasto i lody z koleżanką Zakupy w ross, chciałam jakąś książkę z bajkami ale nie mogłam się zdecydować nooo i kupiłam łososia na jutro na obiad

Nadrabiam dalej Gaduły

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 15:27   #3586
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
No napisane,że do gardła 3-4 razy dziennie po 3-4 wdechy
Ale kurde daje dawkowanie na ten w psikaniu a przepisuje w tabletkach?
nie ona mowila zeby kupic tantum verde nie mowiła jaki wariant, a w aptece dali mi w pastylkach

Wojtek
Stary 2013-01-10, 15:32   #3587
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
no to chyba czeka Cię to co ja miałam - koledzy codziennie kupowali mi pączki, ciasta, cukierki a nawet robili kanapki na śniadanieswoją droga ciekawa definicja prawidłowej diety ciężarnej jak prawie same słodycze mi wciskali, no ale to chłopy, chcieli dobrze
fajni koledzy
Cytat:
To my w 20w0d
Zdjęcie kombinezonu nie oddaje uroku

Swoją drogą ile czasu musi minąć by dziecko miało 68 cm?!

też się zastanawiam nad tym 68
Cytat:
walcze ze sobą czy jechać do mothercare jeszcze dziś, bo jak zamykają to może jakaś wielka ostateczna wyprzedaż dziś??
jedź
weź coś fajnego dla koleżanek
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wróciłam
Wózek wybrałam, oczywiście najdroższy model
Teraz tylko muszę polować na okazje cenowe albo uzywki ...
Nadrobię was jak zjem, bo padam z głodu.
gratuluje wyboru
Cytat:
Chciiałam zabłysnąć ale dziewczyny były pierwsze

Ash za ciuszki

Ja dziś kupiłam w tesco 2 pary skarpetek niebieskich za 3,60.. szkoda, ze nie było innych kolorów przecenionych..
Takie brzydkie chłopięce były po 17-20 zł za 5 par, ale beznadzieja

Jutro chyba wezmę Męża na cpacer po jakimś CH

wróciłam z objazdu salonów.. nie lubię 10go
nastałam się jak zwykle w banku.. bo na brzuch to się gapić potrafią, ale żeby przepuścić w kolejce to już nie
zjadłam
a teraz idę poleżęć
Nie piszcie tak dużo
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 15:34   #3588
Magiusa
Zakorzenienie

Jeju, muszę chyba w te wózki się wczytać. Ja sobie weszłam dziś na allegro i widzę np. nowy wózek za 690 pln i za 6000 pln i szczerze to ja nie wiem w czym jeden od drugiego jest lepszy.
Na pewno są jakieś najważniejsze wytyczne co wózek mieć powinien a co nie i tym się chyba zamierzam kierować.
Dodatkowe bajery pewnie i tak mi się nie przydadzą, a nie chcę wydawać dużo tysięcy na coś co 2 lata poużywam

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-01-10, 15:34   #3589
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

O, już Ci dziewczyny wyjaśniły Mam ten spray, jest ni niczego, więc może lepiej, że masz tabletki. Ja bym brała 1 tabletkę 3-4 razy dziennie.
pastylki daja radę, albo już malo wymagająca jestem, od 4 dni spać nie mogłam przez ten ból gardła, wszystko pomagało na jakieś 10 minut.. i jak w ciągu 10 minut nie zasnęłam to znowu musiałam wstawać i coś kombinować - a to inhalację, a to coś ciepłego..

Teraz czuje jakby mi znieczuliło gardło, troche jak przy znieczulenie u dentysty..

Wojtek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 15:36   #3590
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
gosiulka mnie tak boli, ale na plecach po prawej stronie i tylko w jednym miejscu...nie mam pojęcia od czego
to może być kolka nerkowa http://parenting.pl/portal/kolka-nerkowa-w-ciazy

Cytat:
I najlepsze, spotykam koleżankę ze studiów, a ona "Maaaaarta, Boże jak Ty schudłaś" a ja w śmiech i mówię, jej że utyłam 6 kg i jestem w ciąży, nie wierzyła, musiałam zaprezentować brzuch
nieźle

Cytat:
Widzę, że dość popularny model, więc z ogólną prośbą, jakbyście widziały przeceny, promocje, okazje cenowe to poproszę info
a moze kup używany masz jeszcze trochę czasu więc może trafisz w bdb stanie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja też mam jutro wizytę i sporego stresa. Mam nadzieję, że wszystko z maleństwem i ze mną OK. Zastanawiam się czy nie poprosić go już o zwolnienie. Coraz ciężej mi w pracy, czuje się niby OK. Ale moje "koleżanki" z pracy nie są tak życzliwie do mojej ciąży nastawione jak szefostwo. Usiadziesz na chwile to juz się krzywo patrzą, nawet na przerwie czasem mi żadna miejsca nie ustąpi. Świnie.
to gdzie Ty pracujesz... u mnie wszyscy sa mega mili, nawet głaszczą mnie po brzuchu jakies nie powazne koleżanki, jakby nigdy nie były w ciaży i nie planowały olej je.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 15:37   #3591
xal
Zakorzenienie

Zaczęłam szperać po necie w poszukiwaniu wózka i znalazłam fotelik 0-13 z regulacją oparcia
Tylko cena już bardziej
http://www.bobowozki.com.pl/product_...roducts_id=541

Stary 2013-01-10, 15:38   #3592
nuna2
Zakorzenienie

jak mnie nie bedzie stać na wózek to wezmę taki i za 700
Stary 2013-01-10, 15:38   #3593
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
a moze kup używany masz jeszcze trochę czasu więc może trafisz w bdb stanie
Chciałabym, ale nigdzie nie ma tego modelu uzywanego, dziwna sprawa.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 15:40   #3594
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju, muszę chyba w te wózki się wczytać. Ja sobie weszłam dziś na allegro i widzę np. nowy wózek za 690 pln i za 6000 pln i szczerze to ja nie wiem w czym jeden od drugiego jest lepszy.
Na pewno są jakieś najważniejsze wytyczne co wózek mieć powinien a co nie i tym się chyba zamierzam kierować.
Dodatkowe bajery pewnie i tak mi się nie przydadzą, a nie chcę wydawać dużo tysięcy na coś co 2 lata poużywam
ja też jeszcze się nie wczytywałam.. Z wstępnych różnych rozmów chce:
1. By miało obrotowe kółka
2. By był lekki (będę musiała go znosić sama z półpiętra - 8-10 schodów)
3. By zmieścił się do samochodu oraz do windy
4. Żeby był 4-kołowy

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-01-10 o 15:42
Stary 2013-01-10, 15:42   #3595
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
ja też jeszcze się nie wczytywałam.. Z wstępnych różnych rozmów chce:
1. By miało obrotowe kółka
2. By był lekki (będę musiała go znosić sama z półpiętra - 8-10 schodów)
3. By zmieścił się do samochodu oraz do windy
Co znaczy obrotowe kółka?
Bo ja tylko słyszałam że nie powinny być plastikowe , że albo kauczykowe albo pompowane

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-01-10, 15:43   #3596
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ja tylko słyszałam że nie powinny być plastikowe , że albo kauczykowe albo pompowane
Przednie koła skrętne to wygodniejsze manewrowanie wózkiem, a nie tylko, że jadą na wprost.

Stary 2013-01-10, 15:44   #3597
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Chciałabym, ale nigdzie nie ma tego modelu uzywanego, dziwna sprawa.
Bo x-move jest chyba od ubiegłego roku na rynku. Xa już prędzej znajdziesz używane np tu

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 15:46   #3598
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Bo x-move jest chyba od ubiegłego roku na rynku. Xa już prędzej znajdziesz używane np tu
Nówkę XA model 2011 kupisz za 1200-1300
Ale mi za bardzo nie odpowiada ...
Napaliłam się na X-move jak łysy na grzebień

Stary 2013-01-10, 15:49   #3599
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Ja już po wizycie. Zostałam trochę uspokojona. Za 3 tyg. będzie coś więcej wiadomo. A więc okazało się, że pierwsze badanie było robione gdzie indziej niż drugie, i to też ma spory wpływ na wyniki . Niby nie powinno tak być, ale co laboratorium to inny sprzęt a nawet personel, dziwne ale ponoć tak jest. Dla mojego gin. podejrzane było to, że za pierwszym i drugim razem IgM wychodziło ujemne (to jest najważniejsze) a była ośmiokrotna różnica w IgG! z 37.7 na 297.9 !!!!! Mówił, że gdyby coś było nie tak to IgM byłoby także dodatnie. Więc dał mi skierowanie na ponowne wykonanie tej toxo w szpitalu tam gdzie on pracuje. Mam to zrobić dopiero za 3 tyg. żeby wynik był wiarygodny. Mam nadzieję, że to głupie IgG się nie pogorszy. W przeciwnym wypadku dostanę antybiotyk dla kobiet w ciąży Rowamycynę. Gin mówił,że miał wiele pacjentek z toxo z dużo gorszymi wynikami i jeszcze nie spotkał się z przypadkiem żeby zaszkodziło to dziecku, mam nadzieję, że wszystko co mówił się sprawdzi, a za 3 tyg. jak wyniki będą dobre odspanę z 100% ulgą

Ash
- widziałam ciuszki, piękne są aż żałuję, że nie mam dostępu do tych wszystkich sklepów....

VVGH i Mysia - trzymam kciuki za wasze śluby, jestem pewna, że to będą jedne z najpiękniejszych dni w waszym życiu
Stary 2013-01-10, 15:49   #3600
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
kółka te po lewej:
http://www.google.pl/imgres?q=mutsy&...w=1173&bih=556

Wojtek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości