W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 21:06   #3811
gosiulka22
Wtajemniczenie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ale macie super z siostrą że wasze dzieci będą rówieśnikami
Najlepsze jest to że nasze dzieciaczki będzie dzieliło tylko niecałe 4 miesiące ja jestem najmłodsza a moja siostra najstarsza i obie bedziemy miały pierwsze dziecko. A moi rodzice zostana pierwszy raz dziadkami i to dwa razy w jednym roku Moja mama mówi że rok sie dopiero zaczyna więc może się uda że zostanie jeszcze 3 raz babcią
no i prawdopodobnie obie bedziemy miały dziewczynki

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A to na dobranoc hihi
piekny brzunio i usmiechnięty
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 21:07   #3812
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
śliczny brzunio

ja bym Ci streściła.. ale jakoś słabo pamiętam. Wiem, że nie było mnie od 14 do wieczora, a miałam do nadrobienia 6 stron

ja od wczoraj stron mam miliard.. więc może w jakiś spokojniejszy weekend..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 21:07   #3813
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Lonely, niby tak to wygląda, ale my z Mężem stwierdziliśmy, że nie potrzebujemy takiego rarytasu. Na większe zakupy dziecko w aucie do fotelika, później fotelik do wózka zakupowego i tyle. Do lekarza z samym fotelikiem, bo po co brać stelaż...
To tylko nasza opinia, nie będziemy z tego korzystać, więc sobie tą funkcję odpuściliśmy
a zawsze można dokupić adaptery w razie czego

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 21:08   #3814
xal
Zakorzenienie

Cytat:
zdarzyło mi się, że widziałam dzieciątko nie w gondoli tylko w foteliku wpiętym do wózka, ale
tak się zastanawiam, czy dziecku jest wygodnie i od którego miesiąca można je w nim wozić. Bo zimą to raczej odpada.
Znalazłam idealny fotelik tzn taki co można go położyć na płasko, ale cena no ale byłby wygodniejszy

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 21:09   #3815
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Fotelik w sensie samochodowy?
Np. na zakupy, albo jak jedziesz autem a musisz kawałek podejść do kogoś to tak w ręku dziecko ciężkie.
O to chodziło?

Termin ma na połowę lutego.
Tutaj masz kilka fotek jak to wygląda https://www.google.pl/search?q=fotel...og&sa=N&tab=wi

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 21:09   #3816
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Lonely, niby tak to wygląda, ale my z Mężem stwierdziliśmy, że nie potrzebujemy takiego rarytasu. Na większe zakupy dziecko w aucie do fotelika, później fotelik do wózka zakupowego i tyle. Do lekarza z samym fotelikiem, bo po co brać stelaż...
To tylko nasza opinia, nie będziemy z tego korzystać, więc sobie tą funkcję odpuściliśmy
Do Jedo na adapterach da się wpinać foteliki, tylko musisz sprawdzić jakich firm. Adaptery od 25-60 zależy do jakiego wózka i takie tam.

Stary 2013-01-10, 21:10   #3817
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
No naprzykład jak jedziesz do lekarza.. dziecko w aucie w foteliku. wysiadasz ,wpinasz fotelik w rame i cześć tak samo na zakupy do supermarketu.. po co tachać cały wózek i przekładać dziecko..
Cytat:
Fotelik w sensie samochodowy?
Np. na zakupy, albo jak jedziesz autem a musisz kawałek podejść do kogoś to tak w ręku dziecko ciężkie.
O to chodziło?
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no od początku, tak jak są przystosowane foteliki ale tu już dużo razy było pisane, że nie jest zalecane zbyt długie przebywanie dziecka w takim foteliku
moja koleżanka, która rodziła w maju woziła tak swoją miesięczną córkę, mała nie wyglądała na niezadowoloną ale pewnie wygodniej byłoby jej w gondoli jednak
dziękuję Wam za oświecenie
może to jest i wygodne dla nas. Ale tak na dłuższą metę to chyba szkoda by mi było niemowlaczka.. jednak w gondoli ma wygodniej.. sama nie wiem

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 21:11   #3818
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a zawsze można dokupić adaptery w razie czego
Otóż to

We wtorek się dowiedzieliśmy, że laska kumpla mojego Męża jest w 8 tyg i będzie w sierpniu rodziła Mężu będzie miał z kim na spacery latać

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-10, 21:12   #3819
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
A to na dobranoc hihi
Śliczny

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 21:12   #3820
xal
Zakorzenienie

Cytat:
może to jest i wygodne dla nas. Ale tak na dłuższą metę to chyba szkoda by mi było niemowlaczka.. jednak w gondoli ma wygodniej.. sama nie wiem
Kilka sprzedawców, niezależnie od siebie mówiło, że max 2h później trzeba co najmniej wyjąć i zmienić pozycję czy coś ... ale nie wiem skąd i dlaczego to wzięli.

Stary 2013-01-10, 21:14   #3821
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Najlepsze jest to że nasze dzieciaczki będzie dzieliło tylko niecałe 4 miesiące ja jestem najmłodsza a moja siostra najstarsza i obie bedziemy miały pierwsze dziecko. A moi rodzice zostana pierwszy raz dziadkami i to dwa razy w jednym roku Moja mama mówi że rok sie dopiero zaczyna więc może się uda że zostanie jeszcze 3 raz babcią
no i prawdopodobnie obie bedziemy miały dziewczynki

piekny brzunio i usmiechnięty
pomiędzy dzieckiem moim a mojego brata będzie 7 miesięcy różnicy
Stary 2013-01-10, 21:15   #3822
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Zapomniałam, czy mogłybyście mi na priva podrzucić linka do tych staników co żeście cobie tak nazamawiały?!? Tych "sportowych"...
Bo moje cycki wylewają się już z każdego stanika i muszę poszukać wygodniejszego rozwiązania...

Będę wdzięczna

A tymczasem się żegnam do jutra. Spadam, bo mnie plecy bolą od siedzenia przed kompem...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-01-10 o 21:18
Stary 2013-01-10, 21:18   #3823
nuna2
Zakorzenienie

wpadłam tylko powiedzieć dobranoc i sprawdzić , czy siurki nie odpadły ale jak widać nie...
jutro wizytuje ale dopiero o 15:45.... łosiwieje
dobranocka. A
Stary 2013-01-10, 21:19   #3824
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
No wiadomo,że wygodniej w gondoli,ale na ogół w niej będzieLekarz,czy sklep to tak sporadycznie przecież

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Zapomniałam, czy mogłybyście mi na priva podrzucić linka do tych staników co żeście cobie tak nazamawiały?!? Tych "sportowych"...
Bo moje cycki wylewają się już z każdego stanika i muszę poszukać wygodniejszego rozwiązania...

Będę wdzięczna

A tymczasem się żegnam do jutra. Spadam, bo mnie plecy bolą od siedzenia przed kompem...
dlatego ja leże

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
wpadłam tylko powiedzieć dobranoc i sprawdzić , czy siurki nie odpadły ale jak widać nie...
dobranocka. A
Ciekawa jestem kto tam u Ciebie mieszka w brzuchu

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 21:24   #3825
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
super, że chłopak rośnie zdrowogdzieś mi umknęło, że było cos niepokojącego, ale dobrze, że juz nie masz się czym martwić
bo się chyba nie chwalilam, że wyszło coś nie tak.. lekarz wtedy powiedział, żeby się nie martwić, ale, że USG trzeba będzie zrobić i sprawdzić..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 21:25   #3826
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Wróciłam z USG..
Lekarz sprawdził wszystko jeszcze raz co na połówkowym - torbieliki w mózgu się wchłonęły, a miedniczki nerkowe są dalej nie równe ale jeszcze w normie.. Lekarz powiedział, że jest wszystko w porządku..
Siuraka nie urwało w międzyczasie, więc Wojtek pozostaje Wojtkiem
No to super Brawa dla Wojtusia

Cytat:
Co do wyprawki mam tak:

Akcesoria:
butelka antykolkowa 1x150 ml, 1x 260ml (TT i Medela), zapasowe smoczki do Medeli, szczotkę do mycia butelek, pojemniki na mleko 2x240ml, 1x150ml, 1x180 ml (zamierzam karmić piersią i moim mlekiem z butelki jak będę chciała wyjść), frida + 4x wkłady zapasowe po 10 szt, pieluchy tetrowe 30 szt, pieluchy flanelowe 6 szt, pielucho-ceratki flanelowe 3 szt (do przewijania poza domem), nożyczki do paznokci, ręcznik z kapturkiem 2x, wanienka, miseczka, termometr do wody (był w zestawie, ponoć nie warto kupować), osłonki na sutki, wkładki laktacyjne, podgrzewacz do butelek z wtyczką samochodową (mieszczą się też słoiczki), materac, podkłady na łóżko.
Wózek: 3w1 ABC Design z fotelikiem Maxi Cosi.

Ubranka - wypisuję tylko te, na rozmiar 0-3 miesiące, 56-62 (bo 68 to już chyba nie wyprawka, bo na 3-4 miesięczne dziecko?):
Body krótki rękaw 16 szt
Body długi rękaw 6 szt
Pajace i śpiochy 9 szt
Spodnie i legginsy 8 szt
Bluzy 3 szt
Sukienki 2 szt i czekamy na letnie kolekcje
Czapeczki 4 szt
Skarpetki 5 par
Niedrapki 2 pary

Reszta rzeczy wybrana, więc tylko kwestia zebrania się i kupienia (termometr, adapter do isofix, przewijak, łóżeczko, pościel, becik), niektóre z zakupów w planach na dniach

Mogłam cos przeoczyć, ale tak ogólnie rzecz biorąc wygląda nasza wyprawkaJak dla mnie jesteśmy gotowi, bo to co zostało można dokupić w godzinkę
Świetnie, będę miałą ściągę kolejną, No i czywiście należne

Cytat:
A to na dobranoc hihi
Czaad!

Cytat:
A i Wojtek miał glowę w połowie drogi pomiędzy moją piczką a pępkiem a nogi prawie w żebrach.. I te ruchy co czuje to on chyba głową robi bo ja czuje na dole głownie...
On ciągle pozycję zmienia. Mówiłam Wam, że jak miałam USG dwa razy w jednym tyg to na jednym mała była ułożona głowką do dołu, na grugim miednicowo. Więc to tylko na tamta chwilę tak sobie leżał Póki ma miejsce to sobie pływa

Cytat:
Witajcie.

Chyba powoli do Was wracam... Cieszycie się?!?

Co u mnie?!? Chyba zaczyna mnie brać choroba. Bronię się jak mogę, jak na razie idzie mi całkiem nieźle, ale kto wie co będzie... Poza tym mam straszne problemy ze spaniem- okropnie drętwieje mi lewe biodro jak śpię na lewym boku, zresztą jak na prawym też, ale trochę mniej. Do tego mam ciągłe uczucie ciężkiej lewej łydki (tak jakby mnie jakiś mięsień ciągle ciągnął) i mnie to wpienia!

Mąż zrobił mi niespodziankę i we wtorek zabrał mnie na mega zakupy. Biorąc pod uwagę fakt, że moje konto puściuteńkie było, cieszyło mnie to podwójnie Obkupiliśmy maluszka, Męża no i ja nabyłam ciążowe spodnie i leginsy (te z Gatty są beznadziejne!). Oglądaliśmy też wózki. A że widziałam, że pisałyście o nich, to powiem tak, podobnie jak xal i Mysia (o ile dobrze pamiętam) też byłam napalona na X-landera X-move, ale przeraża mnie cena! I raczej nie możemy sobie pozwolić na taki rarytas. W Smyku natomiast wyczailiśmy coś takiego
http://allegro.pl/wozek-jedo-fyn-2w1...921244348.html
i powiem Wam, że chyba się na niego skusimy. Nie zamierzamy wozić fotelika w stelażu, więc 2w1 nam starczy. Fotelik kupimy jakiś inny, niekoniecznie pasujący do wózka. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie z wózkami tej firmy, może coś o nich słyszała?!? Bo generalnie na necie są raczej dobre opinie, no i cena zdecydowanie przystępniejsza niż X-landera...

Poza tym mam zmasakrowanego zęba . Wypadło mi chyba wszystko co mogło wypaść, mam już dwa kanały na wierzchu, dwa jeszcze przykryte odrobiną wypełnienia, ale to pewnie kwestia czasu. Na szczęście mam za tydzień wizytę, może jakoś wytrzymam...
Cóż jeszcze... Poszukiwania mieszkania stoją w miejscu. Mężu ma jakieś dziwne "wymagania" i Mu się ciągle nic nie podoba... A czas nas goni niestety...

Koniec smętów!

Witamy się z maluchem w 19 tygodniu
No jesteś wreszcie! Brawa za 19tc i za wybrany wózek Mam nadzieję, że Cię nie rozbierze i ząb wytrzyma do wizyty

Zyykam lulu panienki, Wam też to radzę.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 21:25   #3827
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ja od wczoraj stron mam miliard.. więc może w jakiś spokojniejszy weekend..

łeee, no to ja też mam sporo. wczoraj mnie nie było cały dzień, wieczorkiem tylko się odezwałam, ale nie nadrabiałam. Może w weekend poczytam, choć wątpię że mi się uda

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dobranocka. A
będzie dobrze, nie stresuj się

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
No wiadomo,że wygodniej w gondoli,ale na ogół w niej będzieLekarz,czy sklep to tak sporadycznie przecież[COLOR="Silver"]

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 21:34   #3828
xal
Zakorzenienie

Cytat:
łeee, no to ja też mam sporo. wczoraj mnie nie było cały dzień, wieczorkiem tylko się odezwałam, ale nie nadrabiałam. Może w weekend poczytam, choć wątpię że mi się uda
Marchewka pisała wczoraj i przed wczoraj super streszczenia
Dzisiaj chyba nie ...

Siedzę dzisiaj do oporu, wyczytałam, że w 23 tygodniu mogą się pojawić problemy ze snem, u mnie to już trwa tydzień, może dziecko nad wiek rozwinięte

Stary 2013-01-10, 21:34   #3829
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Hej!
streści ktoś coś?!
Dzisiaj po wczorajszym hardcorze było spokojnie, takie ciążowe pitu pitu.. Pewnie dlatego, że Ciebie Axella nie było i nie zarzuciłas pikantnym tematem
1. Atena się urządza i nie ma dla nas czasu
2. Karolina też dla nas czasu nie ma bo się uczy jeździć samochodem w Lublinie, kto w poblizu niech uważa..
3. Inna się próbuje uporać z papierami, coraz lepiej jej idzie
4. Coraz bliżej ślubów - vvg w piątek, Mysi w sobotę
5. Ja zgubilam kartę ciąży, ale ktoś zadzwonił i jest do odebrania co mi poprawilo wiarę w ludzi i świat..Warto wpisać nr tel w kartę ciązy!!
6. Za Pawie Oczko trzymałysmy pół dnia kciuki.. I się okazalo, że z Toxo te dziwne wyniki są spowodowane różnymi laboratoriami, ma znowu zrobić za 3 tygodnie..
7. Humpowi koledzy w pracy chcieli kupić chipsy, czy pączki?? i zrobic coś miłego bo się dowiedzieli, ze w ciąży
8. Był wątek ile zostajemy w pracy, tzn do kiedy pracujemu itp i o wyrzutach sumienia z tym związanym..
9. Ash ma bana na zakupy do konca stycznia..a jej mąz myślal ze po pierwszym dniu zakupów (półmetrowa sterta ciuszków) to oni wszystko już mają..naiwny
10. Jenny wkleila opinię kolezanki o szpitalu w katowicach na Bonifratów
11. Cynamon juz jest bardziej zadowolona ze swojej niezadowolonej wizyty bo przypadkiem znalazła zdjęcia z USG
12. Can szerzy pornografie i wysłała nam różne cycki, co byśmy sobie swoje dopasowały
13. Dalej tematy wózkowe
14. BYł temat brudnych i niewychowanych dzieci naszych znajomych/rodziny
15. Lublana już skompletowala wyprawkę
16. Pewnie coś pominęlam..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 21:34   #3830
antoinettee
Zadomowienie

Dobranoc
Stary 2013-01-10, 21:34   #3831
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a icie ile jest modeli wózków dla bliźniaków z bardzo dobrymi opiniami? ja widziałam 3. tak tak. 3 modele! normalnie wybór że klękajcie narody
Aaś pociesze Cie. zobacz jaki wybor maja rodzice trojaczkow

http://allegro.pl/wozek-do-trojaczkow-i2926340478.html
http://tablica.pl/oferta/wozek-troja...w-ID1LfL3.html

hehe
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 21:37   #3832
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

oj tam oj tam..

Laski- w pon się dowiem zapewne co tam siedzi.. ale od jakiegoś czasu jestem pewna.. no niewiem czy instynkt czy 6ty zmysł czy co ale ja WIEM, że to dziewczynka
Cipka jak nic, jeszcze wspomnicie moje słowa

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Dzisiaj po wczorajszym hardcorze było spokojnie, takie ciążowe pitu pitu.. Pewnie dlatego, że Ciebie Axella nie było i nie zarzuciłas pikantnym tematem
1. Atena się urządza i nie ma dla nas czasu
2. Karolina też dla nas czasu nie ma bo się uczy jeździć samochodem w Lublinie, kto w poblizu niech uważa..
3. Inna się próbuje uporać z papierami, coraz lepiej jej idzie
4. Coraz bliżej ślubów - vvg w piątek, Mysi w sobotę
5. Ja zgubilam kartę ciąży, ale ktoś zadzwonił i jest do odebrania co mi poprawilo wiarę w ludzi i świat..Warto wpisać nr tel w kartę ciązy!!
6. Za Pawie Oczko trzymałysmy pół dnia kciuki.. I się okazalo, że z Toxo te dziwne wyniki są spowodowane różnymi laboratoriami, ma znowu zrobić za 3 tygodnie..
7. Humpowi koledzy w pracy chcieli kupić chipsy, czy pączki?? i zrobic coś miłego bo się dowiedzieli, ze w ciąży
8. Był wątek ile zostajemy w pracy, tzn do kiedy pracujemu itp i o wyrzutach sumienia z tym związanym..
9. Ash ma bana na zakupy do konca stycznia..a jej mąz myślal ze po pierwszym dniu zakupów (półmetrowa sterta ciuszków) to oni wszystko już mają..naiwny
10. Jenny wkleila opinię kolezanki o szpitalu w katowicach na Bonifratów
11. Cynamon juz jest bardziej zadowolona ze swojej niezadowolonej wizyty bo przypadkiem znalazła zdjęcia z USG
12. Can szerzy pornografie i wysłała nam różne cycki, co byśmy sobie swoje dopasowały
13. Dalej tematy wózkowe
14. BYł temat brudnych i niewychowanych dzieci naszych znajomych/rodziny
15. Lublana już skompletowala wyprawkę
16. Pewnie coś pominęlam..

o dzięki Ci dobra kobieto!!

poszukam potem tych cycków od Can..
"lubie fajne cycki i zimną whisky"

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-10, 21:38   #3833
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

oo. pawie_oczko nie zauważyłam że byłaś z tą toxo u lekarza. wybacz
to dobrze że wszystko w porządku
spoko no mam nadzieję, że będzie w porządku

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Też tak czytam, czytam a nawet nie napiszę, że się cieszę, że wszystko dobrze. Spokojnie, 3 tygodnie zlecą i wszystko będzie w porządku po następnych badaniach.
Koleżanka z pracy miała toxo jak była w ciąży (19 lat temu). Urodziła zdrową córeczkę - teraz dziewczyna jest jedną z najlepszych uczennic w szkole
Też czytałam właśnie o wielu kobietach, które miały toxo i nic ostatecznie się nie działo. Ja nie jestem wg wyników obecnie chora na to, a jedynie moje przeciwciała szaleją albo po prostu w laboratoriach się je**********
Stary 2013-01-10, 21:39   #3834
xal
Zakorzenienie

Marchewko Ty mnie kobieto zadziwiasz (pozytywnie) tymi relacjami. Chyba jutro sobie w końcu jakiegoś offica zainstaluję i będę notować, a co

Stary 2013-01-10, 21:40   #3835
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
zdarzyło mi się, że widziałam dzieciątko nie w gondoli tylko w foteliku wpiętym do wózka, ale
tak się zastanawiam, czy dziecku jest wygodnie i od którego miesiąca można je w nim wozić. Bo zimą to raczej odpada.
Cytat:
Cytat:
Kilka sprzedawców, niezależnie od siebie mówiło, że max 2h później trzeba co najmniej wyjąć i zmienić pozycję czy coś ... ale nie wiem skąd i dlaczego to wzięli.
tak jest, i wzięło się to stąd, że te foteliki są zaprojektowane tak, by zapewnić maluszkowi maksymalne bezpieczeństwo podczas stłuczek samochodem. maluch jest w pozycji pół-leżącej, obciążającej zbytnio na dłuższą metę dół jego kręgosłupa. 2 godziny dziennie to max. jeśli jedziemy gdzieś dalej, to po dwóch godzinach przynajmniej pół godziny przerwy na płaskim. ale ogólnie się nie zaleca... najlepiej jak najmniej. czyli wyjazd do lekarza samochodem, zakupy czy coś... sporadycznie. gondoli to nie zastąpi
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 21:40   #3836
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
zaraz wrzucę kolejne nabytki tylko zjem kolacjęmiło mi, że się podobają
te pieluszki małe me sa własnie dośc drogie, atakie łądne, że musiałamno i polecone przez koleżankętańsze są nappime i babyetta po ok. 45-50 zł. Tańsze wielorazówki np. za 20 zł na allegro to moga być chińskie szity niestety.

A co do ciąży to wg mnie miałaś podstawy do zdenerwowania jak najbardziej, no bo jednak ta położna Cię nastraszyła no i wynik dziwny, ale zawsze trzeba byc dobrej myśli

zaraz oblookam

eh, już nie chce mi się nawet o tym myśleć.. co za babsko, mój gin z kolei to oaza spokoju....
Stary 2013-01-10, 21:41   #3837
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

Też czytałam właśnie o wielu kobietach, które miały toxo i nic ostatecznie się nie działo. Ja nie jestem wg wyników obecnie chora na to, a jedynie moje przeciwciała szaleją albo po prostu w laboratoriach się je**********

moja ciocia miała toxo i od 7mca ciąży do roku życia małego było kiepsko,bardzo kiepsko z nimi z tym,że ona miala problemy w kazdej ciazy..
na szczęście już jest wszystko ok.. ale co przeżyła to szkoda gadać..
jedna znajoma z toxo bezproblemowo.. tak więc to naprawde roznie

ZUZIAK 7.05.2013

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 21:43   #3838
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A to na dobranoc hihi
ja mam taki swiateczny z choinka...ale nie wrzucalam, bo tz malowal pastelami i kiepsko widac nie znalezlismy w domu farb :P
Stary 2013-01-10, 21:44   #3839
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
tak jest, i wzięło się to stąd, że te foteliki są zaprojektowane tak, by zapewnić maluszkowi maksymalne bezpieczeństwo podczas stłuczek samochodem. maluch jest w pozycji pół-leżącej, obciążającej zbytnio na dłuższą metę dół jego kręgosłupa. 2 godziny dziennie to max. jeśli jedziemy gdzieś dalej, to po dwóch godzinach przynajmniej pół godziny przerwy na płaskim. ale ogólnie się nie zaleca... najlepiej jak najmniej. czyli wyjazd do lekarza samochodem, zakupy czy coś... sporadycznie. gondoli to nie zastąpi
To ciekawe jak z tym fotelikiem co się rozkłada prawie na płasko ...

Stary 2013-01-10, 21:44   #3840
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
napisałam na dole co zostało, kilka rzeczy w tym rożektakich pierdół jak pampki czy kosmetyki nie liczę, bo to kwestia jednej wizyty w rossmanie no i dość oczywista sprawa, więc nie ma się nad czym rozwodzić
super zmotywowana jestes jeszcze tylko rzeczy dla Ciebie do porodu i jestes gotowa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości