|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
hahaha z tym kotem to rzeczywiście pojechałaś
![]()
#3332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem od 5 miesięcy w Niemczech i już strasznie strasznie mi się nie chce, ale muszę jeszcze jakoś 7 miesięcy wytrzymać. W każdym razie na początku jeden z moich dwóch chłopców też odstawiał cyrki w samochodzie. Jak tylko zaczynał robić coś niebezpiecznego, to mówiłam, że zaraz go wysadzę i dalej będzie sobie radził sam, bo ja nie mam ochoty się z nim użerać. Jeśli od razu nie przestawał, to zatrzymywałam samochód i powtarzałam, że jeśli się natychmiast nie uspokoi, to ma wysiadać. Tu zazwyczaj się kończyło, ale parę razy wysadziłam tego małego diabełka mówiąc, że jeśli nie siedzi cicho i spokojnie w aucie, to mnie rozprasza i może być wypadek, a ja nie chcę ani sobie, ani jemu krzywdy zrobić, więc lepiej będzie jeśli do domu wróci sam piechotą. Przynajmniej w moim przypadku działało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czytam i czytam i uwierzyć nie mogę, ze Twoja hostka sie tak na wszystko godzi ! Ba ! Ona Ci jeszcze opowiada, ze poprzednia au pair płakała przez jej dziecko i ona, jak widać, nic z tym nie zrobiła. Co to ma być w ogóle ? U mnie mała miała 2 lata i 3 miesiące jak tam przyjechałam i od razu wiedziała co jej wolno, a co nie. Nie wiem, matka nie zwraca jej uwagi jak robi Ci krzywdę ?
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co robicie jak Wam się już tak strasznie, ale to strasznie nie chce? Jakiegoś doła złapałam, dzieciaki mnie okropnie męczą, tylko odliczam godziny do końca dnia...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego SA3CNT za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
haha otoz to, bajki i odpoczywaj!
![]() do " moich" dzieci dzis przyjechala nowa au pair. moja imienniczka. Mysle, ze sie poznamy najpozniej w sobote. dziwne uczucie, jak po 2.5 roku ktos inny bedzie sie moimi szkrabami zajmowal...
#3338 |
Zakorzenienie
|
Hostka nie byłaby zadowolona, gdyby zobaczyła, albo dowiedziała się od dzieciakow, ona jest bardzo przeciwko telewizji i laptopom itd. (ogłupia blablabla) Niestety często wpada o różnych porach do domu, więc mogłaby przyłapać
![]() roux, ale cieszysz się, prawda? Coś kojarzę, że już dość dawno chciałaś się pożegnać? |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurka, ale dzieciom sie nalezy w granicach zdrowego rozsadku oczywiscie troche bajek... A nie dasz rady ich czyms zajac? jakies prace reczne ? Taaak, musialam ich zostawic, bo juz mieszkam z Tz i nie moge sobie pozwolic na kieszonkowe au pair przy pracy codziennie...no i kilka innych rzeczy. Ale bede tesknic za moimi maluchami. Na szczescie nowa dziewczynka ktora sie opiekuje zna moje dzieci i ...lubia sie, wiec bedziemy robic play dates z nowa au pair ![]()
![]() |
#3340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Owszem nakrzyczy na nia itd, ale nie zawsze to dziala. Moja 5-latka jest z tych dzieci, co po prostu lubia dokuczac. Jak cos zbroi, to jeszcze sie cieszy. Dzis bylo ok, jazda przebiegla normalnie. Mam nadzieje, ze teraz bedzie juz tylko lepiej. Maggie, w ktorej czesci Niemiec jestes? Ja tez operkuje w De ![]()
14.06. 2010 ![]() 14.02.2015 ![]() 13.08.2016 ![]() Ex Au pair De Edytowane przez very niceee Czas edycji: 2013-01-10 o 15:16 Powód: ach Stuttgart, slepota ze mnie:) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że znalazła się dobra następczyni. Przynajmniej wiesz, że oddajesz dzieci w dobre ręce ![]() Cytat:
![]() A ja jestem na głębokim zadupiu gdzieś pośrodku pomiędzy Norymbergą a Stuttgartem. A Ty? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Raczkowanie
|
Co chwilę piszą do mnie rodziny, a ja ciągle je odrzucam, bo mi coś nie pasuje
![]() A pracował/pracuje ktoś z Was u samotnego ojca? Jak to wygląda? Jesteście wtedy bardziej sprzątaczką/panią domu czy jednak ciągle opiekunką? Mam w sobotę gadać z samotnym ojcem z dwójką dzieci i sama nie wiem czy to dobry pomysł... Nie chciałabym potem przedpołudnia spędzać na ciągłym praniu, prasowaniu, gotowaniu, robieniu zakupów itd., a popołudniami jeszcze zajmować się dziećmi. Inna rodzina ma znowu 4 dzieci- chłopcy 11 i 9, dziewczynki 5 i 3. Na profilu jest mowa tylko o zabawie z dziewczynkami, ale przecież są Ci chłopcy... chociaż starsi to przecież ciągle dzieci. Edytowane przez blanca7 Czas edycji: 2013-01-10 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3344 |
Zakorzenienie
|
szkoda
![]() ja żałuję, że pojechałam do takiej dziury. Nie mam tu za bardzo z kim się spotykać, przez co jeszcze ciężej wytrzymać. A jakoś głupio samej do miasta pojechać i zaczepiać obcych w barze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Rozeznanie
|
wrócę jeszcze do sprawy kradzieży w moim pokoju, bo takiej osoby jak moja hostka to jeszcze nie poznałam
![]() ![]() ![]() ktoś tam pisał, że ma dosyć i robić, ymm ja po powrocie z PL, taką depreche złapałam, że szkoda gadać.. takie coś powinnam mieć gdy tu przyjechałam po raz pierwszy, a nie miałam tak, a teraz nie wiem co się dzieje.. trochę mi już lepiej, ale pierwsze dni... było też coś o bajkach, hmm najchętniej to bym puszczała tylko bajki :P no ale przez moją kamerę w pokoju, cały dzień nie mogę im puszczać.. karzą je uczyć np ehhhh w ogólę, chyba od października wybieram się na studia o.O ale szok dla mnie... kierunek filologia angielska, język w biznesie, stacjonarne mega stres, że sobie nie poradzę.. i wybrałam sobie uczelnie a ona chyba prywatna, ponieważ płaci się za semestr 2890zł... Edytowane przez lovelyashley Czas edycji: 2013-01-10 o 22:14 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Zakorzenienie
|
lovelyshley> tylko do czego ci te studia.. wiesz jak wyglada nauka angielskiego po polsku? tragedia.. lepiej od razu zapisac sie na jakiś kurs z certyfikatem cambridge albo teofl i bedzie o wiele wiecej wart niż ten świstek z Uczelni
![]() ![]()
#3348 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
tak jak pisze, 4 miesiace zostaje, bedzie ktos chcial mnie tutaj zastapic ? ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
dla mnie to w ogole, duzy krok, ze sie na to decyduje :O |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zadomowienie
|
a nie lepiej tutaj isc na studia?? chcesz wrocic do polski tylko na studia??
Wysyłane z mojego SA3CNT za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#3350 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak woli studia w Polsce to przecież nikt jej nie broni ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Cytat:
Blog podróżowo-dietetyczno-przemyśleniowy ![]() Edytowane przez gorzala Czas edycji: 2013-01-11 o 12:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Zadomowienie
|
przeciez tylko pytalam czy nie lepiej tu studiowac/zostac niz po powrocie z Anglii studiowac jezyk tego kraju
![]() Wysyłane z mojego SA3CNT za pomocą Tapatalk 2
#3352 |
Zakorzenienie
|
ale papierek jest dosc istotny w dzisiejszych czasach, a teraz to, ze zyjesz w obcym kraju nie zawsze się równa temu, że umiesz język, zwłaszcza na wyspach :P a studia w uk jak juz mowilam drogieeee
#3353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak na marginesie to naprawde mam dosc mojej 5-latki.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3354 |
Zakorzenienie
|
haha a ja znowu nie miałam tego problemu.. właściwie wkręciłam się w ekipę bardzo dobrych przyjaciół, ale z otwartymi ramionami mnie przyjęli i czuję się wśród nich jakbyśmy się co najmniej 2 lata znali
![]()
#3355 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, właśnie napisałam wiadomość na Au Pair in London
![]()
#3356 |
Zakorzenienie
|
w lipcu XD?
![]()
#3357 |
Raczkowanie
|
No ja nie wiem, pytam dlatego
![]()
#3358 |
Zakorzenienie
|
Bo to wszystko zalezy kiedy się kto bierze za szukanie :P jak niektórzy nawet nie myślą jeszcze o summer au pair to gdzie tam do wrzesnia
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Kurde miśki, zaczynam powaznie myśleć nad au pair w Stanach na 12 m-cy. Oczywiście za półtorej roku zaraz po licencjacie.. ale mija mi się to z moimi planami zamieszkania w Irlandii, studiów magisterskich w Dublinie i życia z moim miśkiem i przyjaciółmi tam.. I tak mieszami się w głowie, gdy przeglądam te wszystkie blogi au pairek w Ameryce to sama nabieram ochoty ![]() No ale wszystko by było najwcześniej w 2014 i teraz mam taki mętlik w głowie, czy spełniać jedno czy drugie marzenie... ~.~
#3359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja szukam rodziny przez CulturalCare, jak na razie jestem zadowolona i polecam tę agencję. A co do APiA i tych 3 opcji, to słyszałam, że tylko z tym zwykłym programem opłaca się jechać, bo w innych opcjach jest na prawdę BARDZO mało rodzin. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
ale tak jak piszesz w Anglii są inne kryteria plus właśnie mieszkanie itd |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.