W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 22:24   #3871
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
albo cale stadko, w przedziale 0-2
najlepiej w ogóle wózki powinni wypożyczać

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 22:25   #3872
diabli
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
tez mnie to zastanawia..jutro pewnie mi przyjdzie..

nie będę pewnie zadowolona ale wygodniej pewnie będzie
niecierpię szmaciaków ale innej opcji chyba nie mam
a te wkładki.. już się boję
tez tak myslalam, ale od pewnego czasu moj organizm nie toleruje usztywnianych stanikow, fiszbin itd. nawet staniki typowo ciazowe bez fiszbiny (lekko usztywniane podobne jak w h&m) mnie draznily. poza tym rozmiar ciagle sie zmienia. w sportowym najpierw tylko spalam, a teraz chodze juz w nim caly czas. nic mi nie skacze, nie wisi, jest wygodnie smaruje cyce kremem ujedrniajacym dla mam, wiec licze na to, ze nawet jesli im troche luzniej to nie beda obwisle

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Maciejeszcze takie cycki - tu jest wiecej do porownywania
po karmieniu - cucumbers
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 22:26   #3873
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziękuję

Mleczko wypite, ziółka na jutro zaparzone, można iść nyny
Nie ma sprawy
Dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 22:27   #3874
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
tez tak myslalam, ale od pewnego czasu moj organizm nie toleruje usztywnianych stanikow, fiszbin itd. nawet staniki typowo ciazowe bez fiszbiny (lekko usztywniane podobne jak w h&m) mnie draznily. poza tym rozmiar ciagle sie zmienia. w sportowym najpierw tylko spalam, a teraz chodze juz w nim caly czas. nic mi nie skacze, nie wisi, jest wygodnie smaruje cyce kremem ujedrniajacym dla mam, wiec licze na to, ze nawet jesli im troche luzniej to nie beda obwisle
oby też mi się "przyjęło" fajnie by było :P

mi nie ma co zwisać hehehhe,wiec smaruje od czasu do czasu tylko

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 22:30   #3875
JennyAniolek
Zakorzenienie

Justi nie zapomnij se jutro na wizytę wziąć pen driva i koniecznie po czekam na relację

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Maluch aktywny dziś wieczór, oho..
A mój dzisiaj spokojny...

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-10, 22:31   #3876
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Te standardowe wkładki ze staników nie zachodzą na sutki.
dlatego napisalam, ze ta gabka jest taka jak w... i ze wkladka jest duza, wiec sobie biust sama dopasujesz do wkladki. widac na zdjeciach to nie ma rozmiaru.
Stary 2013-01-10, 22:31   #3877
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Justi nie zapomnij se jutro na wizytę wziąć pen driva i koniecznie po czekam na relację
Nawet mi nie mów mój pen jest u koleżanki od września i ta małpa oczywiście do dnia dzisiejszego go nie oddała mimo, że pisałam, dzwoniłam na szczęście chrzestny mi pożyczy. Ciekawe czy dostanę więcej fotek

---
wciągnęłam płatki na mleku, idę spać bo jutro przede mną ciężki dzień i chciałabym ciut wcześniej wstać
wołajcie mnie rano głośno

dobranoc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 22:32   #3878
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
najlepiej w ogóle wózki powinni wypożyczać
otworz wypozyczalnie, bedziesz bogata! pomysl na biznes idealny
Stary 2013-01-10, 22:34   #3879
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

A mój dzisiaj spokojny...
mój mnie trochę postraszył..noc nic..rano nic.. dopiero w busie coś tam się powiercił łobuziak.. teraz daje jak szalony

Cytat:
Nawet mi nie mów mój pen jest u koleżanki od września i ta małpa oczywiście do dnia dzisiejszego go nie oddała mimo, że pisałam, dzwoniłam na szczęście chrzestny mi pożyczy. Ciekawe czy dostanę więcej fotek

---
wciągnęłam płatki na mleku, idę spać bo jutro przede mną ciężki dzień i chciałabym ciut wcześniej wstać
wołajcie mnie rano głośno

dobranoc

właśnie na tyo mam ochotę

idę spaciu! papa!

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-01-10 o 22:35
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 22:41   #3880
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Laski- w pon się dowiem zapewne co tam siedzi.. ale od jakiegoś czasu jestem pewna.. no niewiem czy instynkt czy 6ty zmysł czy co ale ja WIEM, że to dziewczynka
Cipka jak nic, jeszcze wspomnicie moje słowa
Ciekawe czy przeczucie się sprawdzi

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
aha! chciałam wam się pochwalić, że będę miała koleżankę brzuchatą w pracy ma termin 5 tygodni po mnie, w biurze siedzimy od siebie jakieś 3 metry i możemy plotkować po polsku, bo w promieniu kilkudziesięciu metrów nie ma żadnego innego polaka
Super!!

Cytat:
Marchewka pisała wczoraj i przed wczoraj super streszczenia
Jeszcze raz dla Marchewki

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
mój mnie trochę postraszył..noc nic..rano nic.. dopiero w busie coś tam się powiercił łobuziak.. teraz daje jak szalony
Mój wczoraj był aktywny, a już najbardziej to 2 dni temu - odzywał się cały dzień, nawet jak siedzieliśmy w bankach to śmiać mi się chciało, bo co chwilę kopał

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Jenny to czeka Cię wyprowadzka od męża z łóżka
Chyba tak

Chociaż jak miałam się zarazić to już by mnie coś brało, bo on od 2 dni jakiś taki słaby, a dopiero dziś mu wyszło

Cytat:
Jenny, hehe moja nie dzialala na pogotowiu tez sobie sprawdzilam. a jak zapytalam lekarza, czy tz ma cos wirusowego, bo ja w ciazy jestem i nie moge sie zarazic, uslyszalam "jak sie pani miala zarazic, to sie juz zarazila" oby skonczylo sie na goraczce i kaszlu! dbaj o mezczyzne i wspolczuje chorego faceta i szpitala w domu!
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
dużo zdrówka dla Twojego Tż, oby grypa się nie rozwinęła i szybko mu przeszło
i obyś Ty się nie zaraziła. Kup sobie może ten syropek dla ciężarnych. Wcinaj czosnek, pij mleczko z miodem, sok z malin i łykaj cerutin
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja jestem w sytuacji, że przeżyłam jakoś chorobę Męża, teraz u moich rodziców wszyscy zagrypieni, a sama pociągam nosem i jakoś mi tak dziwnie. W każdym razie kupiłam Prenalen (wypiję buteleczkę i dam sobie spokój), jem Rutinoscorbin (2x1tabl), piję wapno z wit C, piję herbatki (z miodem albo z syropem malinowym) i do tego ciepłą wodę z miodem i cytryną. Na razie jakoś dycham. Spróbuj może takiej wybuchowej mieszanki- zaszkodzić nie powinna, ale może pomóc!
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Zdrówka dla męża i mam nadzieję,że nie załapiesz od niego...
Dzięki
Mam nadzieję, że mąż szybko wyzdrowieje i mi nic nie będzie

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Współczuję , ale byle ma Wam kto pożyczyć

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Co do wyprawki mam tak:

Akcesoria:
butelka antykolkowa 1x150 ml, 1x 260ml (TT i Medela), zapasowe smoczki do Medeli, szczotkę do mycia butelek, pojemniki na mleko 2x240ml, 1x150ml, 1x180 ml (zamierzam karmić piersią i moim mlekiem z butelki jak będę chciała wyjść), frida + 4x wkłady zapasowe po 10 szt, pieluchy tetrowe 30 szt, pieluchy flanelowe 6 szt, pielucho-ceratki flanelowe 3 szt (do przewijania poza domem), nożyczki do paznokci, ręcznik z kapturkiem 2x, wanienka, miseczka, termometr do wody (był w zestawie, ponoć nie warto kupować), osłonki na sutki, wkładki laktacyjne, podgrzewacz do butelek z wtyczką samochodową (mieszczą się też słoiczki), materac, podkłady na łóżko.
Wózek: 3w1 ABC Design z fotelikiem Maxi Cosi.

Ubranka - wypisuję tylko te, na rozmiar 0-3 miesiące, 56-62 (bo 68 to już chyba nie wyprawka, bo na 3-4 miesięczne dziecko?):
Body krótki rękaw 16 szt
Body długi rękaw 6 szt
Pajace i śpiochy 9 szt
Spodnie i legginsy 8 szt
Bluzy 3 szt
Sukienki 2 szt i czekamy na letnie kolekcje
Czapeczki 4 szt
Skarpetki 5 par
Niedrapki 2 pary

Reszta rzeczy wybrana, więc tylko kwestia zebrania się i kupienia (termometr, adapter do isofix, przewijak, łóżeczko, pościel, becik), niektóre z zakupów w planach na dniach

Mogłam cos przeoczyć, ale tak ogólnie rzecz biorąc wygląda nasza wyprawkaJak dla mnie jesteśmy gotowi, bo to co zostało można dokupić w godzinkę
Wyprawka prawie gotowa

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-10, 22:43   #3881
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Wróciłam z USG..
Lekarz sprawdził wszystko jeszcze raz co na połówkowym - torbieliki w mózgu się wchłonęły, a miedniczki nerkowe są dalej nie równe ale jeszcze w normie.. Lekarz powiedział, że jest wszystko w porządku..
Siuraka nie urwało w międzyczasie, więc Wojtek pozostaje Wojtkiem
cieszę się że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A to na dobranoc hihi
ale fajny brzusio

co do fotelików mocowanych na stelażu, to my chcemy tak robić, ale nie na codzienne spacery, tylko na zakupy i ewentualnie jakbyśmy jechali do rodziny do Gliwic, żeby całego bagażnika wózkiem nie zapychać. ale nie jest tak, że szukamy wózków pod tym kątem specjalnie - tylko te, co akurat nam się podobają mają taką funkcję więc będziemy korzystać

ja też się denerwuje przed jutrzejszą wizytą u gin - o to, czy maleństwo urosło, czy główka jest już większa, i jakieś głupie schizy mam że po badaniu mi powie że szyjka bardzo skrócona i do szpitala

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 23:22   #3882
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-10, 23:39   #3883
diabli
Zakorzenienie

dobranoc mowie i ja nocna zmiana przekazuje paleczke!
Stary 2013-01-11, 06:14   #3884
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam z USG..
Lekarz sprawdził wszystko jeszcze raz co na połówkowym - torbieliki w mózgu się wchłonęły, a miedniczki nerkowe są dalej nie równe ale jeszcze w normie.. Lekarz powiedział, że jest wszystko w porządku..
Siuraka nie urwało w międzyczasie, więc Wojtek pozostaje Wojtkiem

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A to na dobranoc hihi
dla mnie na dzień bardzo dzień dobry cudo

szprotka za 19t

Cytat:
Napisane przez gosiulka22
Najlepsze jest to że nasze dzieciaczki będzie dzieliło tylko niecałe 4 miesiące ja jestem najmłodsza a moja siostra najstarsza i obie bedziemy miały pierwsze dziecko. A moi rodzice zostana pierwszy raz dziadkami i to dwa razy w jednym roku Moja mama mówi że rok sie dopiero zaczyna więc może się uda że zostanie jeszcze 3 raz babcią
no i prawdopodobnie obie bedziemy miały dziewczynki
fajnie tak

marchewka jesteś genialna w swoich relacjach

dzień dobry
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 06:34   #3885
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Najlepsze jest to że nasze dzieciaczki będzie dzieliło tylko niecałe 4 miesiące ja jestem najmłodsza a moja siostra najstarsza i obie bedziemy miały pierwsze dziecko. A moi rodzice zostana pierwszy raz dziadkami i to dwa razy w jednym roku Moja mama mówi że rok sie dopiero zaczyna więc może się uda że zostanie jeszcze 3 raz babcią
no i prawdopodobnie obie bedziemy miały dziewczynki

piekny brzunio i usmiechnięty
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Śliczny

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Zapomniałam, czy mogłybyście mi na priva podrzucić linka do tych staników co żeście cobie tak nazamawiały?!? Tych "sportowych"...
Bo moje cycki wylewają się już z każdego stanika i muszę poszukać wygodniejszego rozwiązania...

Będę wdzięczna

A tymczasem się żegnam do jutra. Spadam, bo mnie plecy bolą od siedzenia przed kompem...
patrzylam ale aukcja sie skonczyla z tego linka
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
wpadłam tylko powiedzieć dobranoc i sprawdzić , czy siurki nie odpadły ale jak widać nie...
jutro wizytuje ale dopiero o 15:45.... łosiwieje
dobranocka. A
to kciukasy trzymam
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No to super Brawa dla Wojtusia

Świetnie, będę miałą ściągę kolejną, No i czywiście należne

Czaad!

On ciągle pozycję zmienia. Mówiłam Wam, że jak miałam USG dwa razy w jednym tyg to na jednym mała była ułożona głowką do dołu, na grugim miednicowo. Więc to tylko na tamta chwilę tak sobie leżał Póki ma miejsce to sobie pływa

No jesteś wreszcie! Brawa za 19tc i za wybrany wózek Mam nadzieję, że Cię nie rozbierze i ząb wytrzyma do wizyty

Zyykam lulu panienki, Wam też to radzę.

Cytat:
ja mam taki swiateczny z choinka...ale nie wrzucalam, bo tz malowal pastelami i kiepsko widac nie znalezlismy w domu farb :P
to dawaj foteee ww tam ja pomadka hehhe
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
cieszę się że wszystko ok

ale fajny brzusio

co do fotelików mocowanych na stelażu, to my chcemy tak robić, ale nie na codzienne spacery, tylko na zakupy i ewentualnie jakbyśmy jechali do rodziny do Gliwic, żeby całego bagażnika wózkiem nie zapychać. ale nie jest tak, że szukamy wózków pod tym kątem specjalnie - tylko te, co akurat nam się podobają mają taką funkcję więc będziemy korzystać

ja też się denerwuje przed jutrzejszą wizytą u gin - o to, czy maleństwo urosło, czy główka jest już większa, i jakieś głupie schizy mam że po badaniu mi powie że szyjka bardzo skrócona i do szpitala

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

dla mnie na dzień bardzo dzień dobry cudo

szprotka za 19t

fajnie tak

marchewka jesteś genialna w swoich relacjach

dzień dobry
hehehe a to dobrze

W Szczecinie śniegg syypie wiec musze wyjsc wczesniej zeby odsniezyycc do pozniejj
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 07:03   #3886
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Witam w 20 tc :love: :D :jupi:
Za tydzień w czwartek połowa będzie za nami :eek: ale ten czas za... szybko leci :D :crazy:
:oklaski: za 20 tydzień:) połowa, trudno mi w to uwierzyć :) jeju, ja chcę wiosnę!

Cytat:
Wiesz, byłam napalona na XA ale przeczytałam opinie i większość średnich to chyba wolę wózek 700zł tańszy i z mniejszą ilością negatywnych opinii :noniewiem: w każdym razie jeszcze decyzja nie zapadła, musimy się wybrać na oglądanie :-)
a że wózek będzie dla drugiego to nawet nie liczę :cojest: bo teraz wszystko jednorazowe robią :rolleyes:
to ja czekam na Twój wybór, bom ciekawa

Cytat:
Do america to czytałam opinie, ze muszki lecą ;)
ale opinia :D życiowa :D
powinna być też w przeglądach rubryka "przyciąga komary" tak/ nie"

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ooo, to szkoda. Bo w tym warszawkim było bardzo fajnych rzeczy, a ceny: bodziaki: ok 15zł, śpioszki ~20, śpiworki 50-60, i jakieś wypasione komplety bliżej 40-50. Ceny takie jak na przecenach we wszystkich sieciówkach a ubranka boskie. Szkoda, że w Bielsku nie było tak fajnie :(
Ciekawe jak Kraków...
Kraków zda relację w weekend

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ładny brzuszek i śliczne zakupy:Dszczególnie dżinsy:-)

ja pojechałam i znów się obkupiłam:jupi::jupi::jup i:ale juz pustki są, prawie nic nie ma, tyle co pare ciuchów i gadżetów dla mam, ale ja i tak znalazłam co chciałam:DWyprawka skompletowana, mission completed:D

piękne:love:

oj widzisz, nie wygląda to tak źle:-)oby kolejne wyniki rozjaśniły wszystko na plus a nawet gdybyś musiała brać antybiotyk to na pewno nie zaszkodzi maluszkowi, z resztą za trzy tygodnie to Ty już będziesz w III trymestrze;)

Super, naprawdę już wszystko macie? :) To czekamy na listę i kosztorys :D
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
A to druga strona medalu... o której mąż nie musi wiedzieć póki co :diabelek::D

Mogą być i kupki :cojest:
Wiesz, ja już tyle ufafulonych wózków widziałam, że aż mi się niedobrze robi :mur: Najlepsze jest to, że znam osoby, które uważają, że im bardziej dziecko obślinione, brudne i zasmarkane tym słodziej wygląda... :rzygi: Ja rozumiem, że nikt za dzieckiem nie będzie z ręcznikiem biegał ale jak ktoś się spodziewa gości to wypadałoby Potomka doprowadzić do ładu a nie potem taki mały, usmarkany człowiek kładzie mi się na spodniach albo wersja gorsza, będąc u mnie wyciera mi się o kanapę i poduszki :yyyy: I aż mną trzęsie kiedy słyszę "Będziesz miała swoje dzieci to zobaczysz jaki będziesz miała syf w domu..." :p:
Ale dobra, koniec bo z wózków przeszłam do wychowywania dzieci :brzydal:
też nie toleruję

Cytat:
Może im się w magazynach skończyły? Ostatni raz przed świętami były.

ta, jak poszło info na naszym forum

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja planuje kupować wózek luty/marzec to dam znać:) kupuje Europę

też mam taki brzuch:/ żaliłam się TŻ, że nie widać, że jestem w ciąży tylko wyglądam jak gruba a TŻ do mnie 'po cyckach widać' :cojest:

co kupiłaś? ja pojechałam też, ale już nie było nic co mnie interesowało w sumie więc wzięłam tylko 3 bodziaki za 22 zł i pasek tapety na ścianę z misiami do pokoiku:)

za to weszłam do HM i kupiłam 2 pary butów:P różowe baletki za 20 zł i beżowe buciki ze złotą koturną za 40:)

te na koturnie to dla bejbika? też byłam w hm i widziałam butki za 20 zł, ale się powstrzymałam, bo szukałam swetra :)
a zapomniałam oblukać czy nie mają tych słodkich skarpetusiów i love mum, i love dad

Cytat:
400gr
maliny byly chyba 2zl drozsze. poza tym sporo mieszanek "kompotowych" z agrestem, porzeczkami itd. i jagody w koszyczku za 11 czy 12zl - kusily, ale odpuscilam :D

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

w kauflandzie sa ;) przynajmniej moim, hehe.

kompotowych? nigdy nei wiedziałam po co są te mieszanki :D chciałam użyć do muffin
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Motylek- wcięło mi Twojego posta, ale pamiętałam ;)
:oklaski: za brzuszek :) i za ciuszki :)

ja na razie nie mam pojęcia o wózkach, ale te parametry co wymieniłaś nasza bryka tez powinna spełniać

:oklaski: za wybór wózka. Jeszcze sporo czasu, może upolujesz jakiś używany na allegro albo na tablicy.
a co Cię zachwyciło tak bardzo w tym modelu który wybrałyście? :>

No to dobrze, że lekarz Cię uspokoił. Na pewno będzie wszystko ok. W takim razie za 3 tygodnie trzymamy :kciuki:

:oklaski: :party:
jeśli chodzi o zapierdzielanie czasu: z jednej strony mi się dłuży.. a z drugiej jak pomyślę, że jeszcze nic nie mamy to jakoś mi zapierdziela za bardzo :brzydal:

my też nic nie mamy :kwasny:
jedynie ten komlecik z H&M który wrzucałam i 3xbodziaki z lumpka.. :prosi:

też bym chciała chustę, ale mam trochę stracha czy nauczę się ją dobrze wiązać. Choć ostatnio położna mnie uspokoiła, że to nie jest aż takie trudne..
też się trochę boję, ale jak obejrzałam filmiki , które dziewczyny podesłały z youtube, to byłam w szoku, że to tak prosto wygląda ;) ale też zapytam położnej ogólnie co myśli, czy są jakieś przeciwwskazania etc

wczoraj padłam bo wojażach miejskich, mieszkania oczywiście nie poszliśmy oglądać. pisałam Wam ostatnio, że dzwoniłam do szpitala w sprawie szkoły rodzenia i pani powiedziała, że miejsc nie ma, ewentualnie na lipiec. wczoraj dorwałam mojego lekarza, szedł do sklepu przed pracą, tak to byśmy się minęli, bo ja byłam tylko w recepcji L4 poprawić. Pytam go, czy jak nie ma miejsc to nie ma? A on, że nie nie i żebym zadzwoniła dziś do niego (pewnie ma dyżur). Wiem, że się już zaczął kurs, ale co tam, nadrobię ;) Cieszę się, bo nie miałabym funduszu na płatną.
Nadrabiam dalej...Pięknie śnieży, mam dziś plan wybyć do centrum znowu po nowy śnieżnobiały telefon a potem coś dobrego mężowi ugotować na kolację, po całym dniu w podróży.
Stary 2013-01-11, 07:05   #3887
maarchewka
Zakorzenienie

A ja dzisiaj muszę porobić coś konstruktywnego, głównie zrobic parę rzeczy pracowych..
A i powiem Wam, że kurna dalej mnie to przeziębienie trzyma, już wczoraj myślałam, ze mnie puści, ale po wizycie na USG, przez to, że wychodzilam na dwór znowu jest gorzej.. Także jak jest okres grypowo-przeziębieniowy to Wy, kto jeszcze tego nie zrobił, sobie może kupcie ten syrop - Prenalen on wzmacnia odporność i pijcie sok malinowy codziennie może Was tak nie znura jak mnie.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 07:20   #3888
humpback
Zakorzenienie

w końcu! dziś miałam od rana jakieś mega problemy z zalogowaniem..

zdjęcie rano zrobiłam, teraz proszę o króciutką instrukcją gdzie i jak je tu wstawić. z góry dziękuję

no i kciuki za dzisiejsze wizyty , za ślub van goga za mnie też poproszę żeby było wszytsko ok
Stary 2013-01-11, 07:27   #3889
nuna2
Zakorzenienie

dzień dobry
wizytuje dziś i prosze o kciuki ale nie zapeszając od wczoraj popołudnia przestał mnie boleć brzuch pierwszy raz od zeszłej niedzieli

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

humpback, antoinettee, Justi, colorblue za dzisiejsze wizyty
van gogu życymy pięknego slubu, i aby miłość trwała wiecznie

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

a i kończe dziś 17 tydzień i zaczynam18
teraz ponadrabiam

Edytowane przez nuna2
Czas edycji: 2013-01-11 o 07:30
nuna2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-11, 07:29   #3890
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
wizytuje dziś i prosze o kciuki ale nie zapeszając od wczoraj popołudnia przestał mnie boleć brzuch pierwszy raz od zeszłej niedzieli

super za zakończenie 17 t i kciuki oczywiście będą, tym bardziej że masz szansę na poznanie płci
Stary 2013-01-11, 07:40   #3891
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
dzień dobry

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

humpback, antoinettee, Justi, colorblue za dzisiejsze wizyty
van gogu życymy pięknego slubu, i aby miłość trwała wiecznie

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

a i kończe dziś 17 tydzień i zaczynam18
teraz ponadrabiam

i
Stary 2013-01-11, 07:41   #3892
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Ciekawa jestem kto tam u Ciebie mieszka w brzuchu
powiem ci, że czasem mam takie parcie, żeby się dowiedzieć, po czym stwierdzam, że trudno dowiem sie to sie dowiem kobieta zmienną jest
Cytat:
Dzisiaj po wczorajszym hardcorze było spokojnie, takie ciążowe pitu pitu.. Pewnie dlatego, że Ciebie Axella nie było i nie zarzuciłas pikantnym tematem
1. Atena się urządza i nie ma dla nas czasu
2. Karolina też dla nas czasu nie ma bo się uczy jeździć samochodem w Lublinie, kto w poblizu niech uważa..
3. Inna się próbuje uporać z papierami, coraz lepiej jej idzie
4. Coraz bliżej ślubów - vvg w piątek, Mysi w sobotę
5. Ja zgubilam kartę ciąży, ale ktoś zadzwonił i jest do odebrania co mi poprawilo wiarę w ludzi i świat..Warto wpisać nr tel w kartę ciązy!!
6. Za Pawie Oczko trzymałysmy pół dnia kciuki.. I się okazalo, że z Toxo te dziwne wyniki są spowodowane różnymi laboratoriami, ma znowu zrobić za 3 tygodnie..
7. Humpowi koledzy w pracy chcieli kupić chipsy, czy pączki?? i zrobic coś miłego bo się dowiedzieli, ze w ciąży
8. Był wątek ile zostajemy w pracy, tzn do kiedy pracujemu itp i o wyrzutach sumienia z tym związanym..
9. Ash ma bana na zakupy do konca stycznia..a jej mąz myślal ze po pierwszym dniu zakupów (półmetrowa sterta ciuszków) to oni wszystko już mają..naiwny
10. Jenny wkleila opinię kolezanki o szpitalu w katowicach na Bonifratów
11. Cynamon juz jest bardziej zadowolona ze swojej niezadowolonej wizyty bo przypadkiem znalazła zdjęcia z USG
12. Can szerzy pornografie i wysłała nam różne cycki, co byśmy sobie swoje dopasowały
13. Dalej tematy wózkowe
14. BYł temat brudnych i niewychowanych dzieci naszych znajomych/rodziny
15. Lublana już skompletowala wyprawkę
16. Pewnie coś pominęlam..
dziewczyno powinnaś dostawać szokobonsa:P
Cytat:
super za zakończenie 17 t i kciuki oczywiście będą, tym bardziej że masz szansę na poznanie płci
coś czuje, że mi dziś nie powie:P jakieś takie przeczucie
Stary 2013-01-11, 07:43   #3893
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
A ja dzisiaj muszę porobić coś konstruktywnego, głównie zrobic parę rzeczy pracowych..
A i powiem Wam, że kurna dalej mnie to przeziębienie trzyma, już wczoraj myślałam, ze mnie puści, ale po wizycie na USG, przez to, że wychodzilam na dwór znowu jest gorzej.. Także jak jest okres grypowo-przeziębieniowy to Wy, kto jeszcze tego nie zrobił, sobie może kupcie ten syrop - Prenalen on wzmacnia odporność i pijcie sok malinowy codziennie może Was tak nie znura jak mnie.
prenalen mi się skończył, starczył na 2- 3 dni...dziś poszukam może gdzieś prawdziwego soku malinowego i wracam do kuracji czosnkowej, to połączenie powinno dać te same efekty co prenalen.

Cytat:
w końcu! dziś miałam od rana jakieś mega problemy z zalogowaniem..

zdjęcie rano zrobiłam, teraz proszę o króciutką instrukcją gdzie i jak je tu wstawić. z góry dziękuję

no i kciuki za dzisiejsze wizyty , za ślub van goga za mnie też poproszę żeby było wszytsko ok

humpback- górny pasek, ikonka spinacza w oknie w którym odpowiadasz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-11, 07:44   #3894
humpback
Zakorzenienie

no to macie - mam nadzieję że zadziała zdjęcie dziś po śniadaniu tj. 16t 5d
Stary 2013-01-11, 07:47   #3895
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
no to macie - mam nadzieję że zadziała zdjęcie dziś po śniadaniu tj. 16t 5d
o ile dobrze widze coś się tam powolutku zarysowywujeklask i:
Stary 2013-01-11, 07:50   #3896
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
coś czuje, że mi dziś nie powie:P jakieś takie przeczucie
dużo zależy od ułożenia dzieciaczka ja tam jestem ciekawa czy twoja intuicja dobrze ci podpowiada że będzie córeczka

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
humpback- górny pasek, ikonka spinacza w oknie w którym odpowiadasz
dzięki dodałam jakoś, ale nie wiem czy działa, więc jak coś to dajcie znać
Stary 2013-01-11, 07:54   #3897
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
dużo zależy od ułożenia dzieciaczka ja tam jestem ciekawa czy twoja intuicja dobrze ci podpowiada że będzie córeczka

dzięki dodałam jakoś, ale nie wiem czy działa, więc jak coś to dajcie znać
no właśnie mnie tez to zastanawia... jak będzie dziewczynka to chyba raczej Julia... Mieszkam na wi i tu nie ma takiego,,okupowania " imion... rodzi się góra 8 dzieci wiec...
Stary 2013-01-11, 07:54   #3898
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
o ile dobrze widze coś się tam powolutku zarysowywujeklask i:
dzięki to tak baardzo powoli się coś zmienia, na razie jak chodzę w normalnych ciuchach to nic nie widać. mąż się śmieje że będzie trzeba skombinować sprężone powietrze i trochę napompować mi brzuch, żeby dziecko miało więcej miejsca.
Stary 2013-01-11, 07:56   #3899
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki to tak baardzo powoli się coś zmienia, na razie jak chodzę w normalnych ciuchach to nic nie widać. mąż się śmieje że będzie trzeba skombinować sprężone powietrze i trochę napompować mi brzuch, żeby dziecko miało więcej miejsca.

a mój w miare jak brzuch rośnie chyba zaczyna wierzyć, że będzie tatą bo całuje brzuch czasem coś do niego powie smiesznego, przytula sie.... ok idę sprzatnąc powolutku 2 pokoje a mąż potem porobi co gorsze:P
Stary 2013-01-11, 07:56   #3900
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

no cóż... teraz jest perfekcyjnie, a będzie.... nie chcę myśleć
Cytat:
co do głupotek to mój sen pobił dziś wszystko.. był obrzydliwy i jak się obudziłąm to nie mogłam skończyć się śmiac.. tysiąc razy lepiej tak niż smutne głupoty
a opowiadałaś go gdzieś??????????? ale to mi już!!! też chcę głupawe sny
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Maciejeszcze takie cycki - tu jest wiecej do porownywania

jestem watkowym erotomanem
taaa... z grape fruit zrobi nam się to, co bezpośrednio pod nim na obrazku

a ja wczoraj wieczorem znów rzygałam. nie żebym się obżerała czy coś, normalnie jadłam... ale coś dziecku nie zasmakowało no i jak się zacznie, to do wypróżnienia żołądka tak to idzie... i pod koniec trochę krwi było może to po prostu gardło się gdzieś rozdrapało czy coś??? no w każdym razie przytyć póki co nie mam szans. ale i tak brzuszek jest
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości