|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promuj± odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczno¶ci, tzw. "diety g³odówkowe", które nie maj± nic wspólnego ze zdrowym od¿ywianiem.
|
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() G³odówka. Jak zacz±æ?
Hej, mianowicie jak w temacie. Wa¿e 58 kg i chcê zej¶æ do 52, maks do 50. Dorobi³am siê do takiego stanu pól roku temu przez tabletki.. Chcia³abym schudn±æ, bo nie potrafiê siebie takiej zaakceptowaæ. Zaokr±gli³y mi sie beczki i robi sie okr±g³y brzuch. Dla mnie wygl±da to fatalnie.... Czy mog³aby mi jaka¶ z Pañ pomóc? Napisaæ jak ma wygl±daæ taki dzien? Co mam je¶æ i w jakich godzinach? Oraz przez ile tak robiæ? Chyba, ze która¶ z pan by³aby mi na tyle pomocna, ze pomog³a by mi u³o¿yæ taka niby dietê.. Proszê o pomoc...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 493
|
Dot.: G³odówka. Jak zacz±æ?
Proszê o przeniesienie na KZ
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam ciê na zawsze. Nie szukaj mnie, to siê na nic nie zda. Na skutek klêsk i nieszczê¶æ, które na mnie spad³y, zosta³am wied¼m±. Czas na mnie. ¯egnaj."
Michai³ Bu³hakow - Mistrz i Ma³gorzata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 603
|
Matko bosko. Zapraszam na forum fitness, tam Ci dziewczyny doradz± jak zrzuciæ boczki, a nie g³odówka w g³owie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Jestem tu nowa, wiêc nie wiem gdzie o to zapytaæ.... A bardzo mi zale¿y...o jaki¶ link mogê prosiæ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
O ¿aden. G³odówka to nie sposób. Chcesz sobie rozwaliæ metabolizm i tyæ potem od ka¿dego kêsa czego¶ innego ni¿ marchewka? Bo o ile teraz masz problem tylko z boczkami, to po czym¶ takim bêdziesz mia³a ogromny k³opot z utrzymaniem wagi.
S± te¿ inne nieprzyjemne skutki: Cytat:
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam ciê na zawsze. Nie szukaj mnie, to siê na nic nie zda. Na skutek klêsk i nieszczê¶æ, które na mnie spad³y, zosta³am wied¼m±. Czas na mnie. ¯egnaj."
Michai³ Bu³hakow - Mistrz i Ma³gorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2013-01-07 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
A by³aby¶ w stanie mo¿e mi pomóc u³o¿yæ taki dzieñ co je¶æ, czy co¶? Kiedy mo¿na je¶æ i w ogóle ?
Edytowane przez Kocica994 Czas edycji: 2013-01-08 o 00:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Przeczytaj w±tki podwieszone pod dietetykê (10 przykazañ ¿ywieniowych, Dietetyczne FAQ, U³ó¿ w³asn± dietê) i na ich podstawie bêdziesz w stanie sama to zrobiæ. Ja nie znam Twoich preferencji smakowych, a dieta, poza dzia³aniem, powinna tak¿e byæ ró¿norodna i smaczna
![]() ![]()
Michai³ Bu³hakow - Mistrz i Ma³gorzata |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 168
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 793
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 603
|
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=19 Tu jest forum o æwiczeniach - si³ownia, fitness. Je¶li chcesz zrzuciæ boczki to polecam æwiczenia z Tiffany Rothe, na prawdê dzia³aj±. http://www.youtube.com/watch?v=r_J8btnIEKQ
Plus zdrowa dieta, NIE g³odówka |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Podstaw± chudniêcia jest racjonalne od¿ywianie i du¿o przemy¶lanych æwiczeñ. Nie g³odówka. Mam w rodzinie przypadek, gdzie babka ju¿ po czterdziestce, nie zmieniaj±c w zasadzie wcale nawyków ¿ywieniowych, jedynie samymi intensywnymi æwiczeniami naprawdê du¿o zrzuci³a (z rozmiaru 44 do 40!). Oczywi¶cie nie trwa³o to miesi±c czy dwa, ale po dwóch latach regularnych æwiczeñ dwa razy w tygodniu wygl±da naprawdê rewelacyjnie. DLATEGO MO¯NA - trzeba mieæ bardzo du¿o samozaparcia i ¶wiadomo¶æ, ¿e pój¶cie na ³atwiznê nie przyniesie wiêkszych efektów.
Odno¶nie diety: najlepiej jest trafiæ na dobrego lekarza (dietetyka), który wska¿e, jakie produkty s± w³a¶ciwe, a jakich nale¿y unikaæ. Ja jestem na diecie nie ze wzglêdu na wagê, lecz mam inne problemy zdrowotne i to w³a¶nie z ich powodu mam ¶ci¶le wskazany zakres produktów, które mogê spo¿ywaæ. Ju¿ niemal od 5 miesiêcy nie jem w ogóle s³odyczy (i nie mówiê tutaj tylko o popularnych ciastach, cukierkach itp., ale tak¿e nie pijam s³odkich napojów, nie jem cukru, miodu, do niedawna nie mog³am w ogóle je¶æ nawet owoców!), jestem te¿ na diecie bezmlecznej. Odno¶nie diety odchodzaj±cej: najlepiej spo¿ywaæ posi³ki regularnie, bez po¶piechu. Absolutnie nie kupowaæ gotowców (o wszelkich mro¿onkach, fast foodach, gotowych kanapkach mo¿na zapomnieæ), kupowaæ produkty niezawieraj±ce E1334983421345 (naprawdê siê da, poniewa¿ ja ze wzglêdu na moj± dietê nie mogê je¶æ produktów z ulepszaczami, dlatego zawsze bardzo uwa¿nie czytam wszelkie etykietki; odpadaj± takie "pyszne" produkty jak parówki, kabanosy, spulchniane serki itp.). Polecam bardzo uwa¿nie czytaæ etykietki pieczywa, poniewa¿ w zwyczajnym chlebie potrafi± upchn±æ cuda na kiju (najlepiej by by³o je¶æ domowy chleb, wtedy masz 100% pewno¶ci, co jest w nim zawarte). Najlepsze pieczywo ciemne (bo wiadomo, pszenica nie sprzyja chudniêciu). Ograniczenie t³uszczów jest wysoce wskazane, najlepiej spróbowaæ alternatywnych ¼róde³ t³uszczu w stosunku do mas³a (margarynê omijaæ z daleka!) - np. oliwa z oliwek, olej lniany, olej z wiesio³ka itp. (nie kupuj olejów w plastikowych butelkach, tylko szklane). Do smarowania chleba polecam awokado (miêkkie ma "t³ust±" konsystencjê, idealne do posmarowania kanapki zamiast mas³a). Polecam równie¿ wypisywaæ sobie codziennie wszystko, co siê zjad³o - ma siê wówczas dobry ogl±d spo¿ytych produktów, ró¿norodno¶ci dañ itd. Co do æwiczeñ - bardzo dobrze jest æwiczyæ pod okiem do¶wiadczonego trenera. W wielu centrach fitness mo¿na wykupiæ tzw. trening personalny, gdzie gostek ustala ci plan æwiczeñ na kilka tygodni, który nastêpnie wykonujesz i wykonujesz i wykonujesz ju¿ samodzielnie, a¿ za którym¶ razem przychodzi ci to ju¿ naprawdê ³atwo i wtedy nastêpuje moment zmiany uk³adu æwiczeñ. Przede wszystkim du¿o samozaparcia jest niebêdne do osi±gniêcia sukcesu - znam dziewczyny, które po prostu w³±czaj± p³ytê i potrafi± siê zmotywowaæ do systematycznej pracy w domu. Co kto lubi. Jeszcze na koniec: ³ykanie wspomagaczy, tabletek, picie herbatek odchudzaj±cych to magia. Je¶li chcesz co¶ trwale osi±gn±æ, nie wyniszczaj±c przy tym swojego organizmu, to najlepiej siêgaj po tradycyjne metody. Powoli, a¿ do skutku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 328
|
Rêce opadaj± jak siê czyta takie w±tki...
Jak mo¿na podpowiadaæ komu¶ jak g³odowaæ? I jak mo¿na z drugiej strony o takie co¶ prosiæ?? Za s³abe nerwy mam na te w±tki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
moja g³odówka, któr± czaczê³am 2 lata temu ciagnie siê w sumie do dzisiaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 290
|
g³odówkê najlepiej zacz±æ od wizyty u psychologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
SPAMER
Nieop³acona reklama Zarejestrowany: 2012-11
Wiadomo¶ci: 43
|
G³odówka to totalnie g³upi pomys³. Ani to mi³e, ani skuteczne ani d³ugotrwa³e. Po ci siê mêczyæ skoro efekt bêdzie mizerny i nie utrzyma siê d³ugo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.