|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
![]() I tym pozytywnym akcentem mówię DOBRANOC
|
|
#3242 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj na dwie tury was czytałam/nadrabiałam, ale jakoś zwolnilyście tempo - na szczęśccie
![]() Ja na moją tesciowa nie mogę narzekać, spoko babka. (odpukać). Co do wizyt - płacę 150zł (na każdym mam usg) lub 0zł jak idę z firmy na abonament do drugiego, wszelkie badania mam z firmy za free też. W 3mieście to całkiem przyzwoita cena...u dobrego lekarza. Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Witamy )Cytat:
ale ty chudzinka jesteś.. więc troszkę jakbyś się trochę bardziej objadła...tylko tak od dołu:PCytat:
Cytat:
)upss...:P gratki )
|
|
#3243 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczor
bardzo sie ciesze ze wszystkich udanych wizyt i sama odliczam czaas do swojej a mam ja 19 sty czyli za 8 dni chyba ze wczesniej wyladuje w osrodku zdrowia bo niestety mdlosci wrocily i dzis sie masakrycznie czuje trzymajcie kciuki zeby jutro bylo lepiej dobranoc dziewczyny
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co od jakiegos czasu sie zastanawiam czy nie pójść juz na l4 do końca ciąży.
Dzisiaj byłam pierwszy dzień w pracy po 2 tygodniach zwolnienia, bo miałam juz drugi raz w miesiacu ostre zapalenie zatok z gorączką. Dzisiaj szefowa pyta jak sie czuje, a ja jej mówie ze nie jest najlepiej, ze szybko sie mecze i ogólnie jestem mniej sprawna ( bo to prawda) Wiec ona mi na to tylko tyle, ze mam sie ustosunkować, czy choruje czy nie choruje. I znowu mi wbiła kołek.... Lubie swoją pracę ale wiem że jest wykańczajaca psychicznie szczególnie (pracuje z młodzieżą usamodzielniającą się z domu dziecka). Wszyscy wokół mówią że po co ja "nerwuję" swoje dziecko skoro moge spokojnie ten okres przetrwac. Ach... nie lubie wybierac miedzy jednym i drugim. Ogólnie załamka, chcę a widze ze mi nie wychodzi ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- No i zapomniałam dodać, że od dziś rozpoczął się 15 tydzień, jeszcze 5 tygodni i półmetek (strasznie szybko to mija) Gratuluje zdrowych dzieciaczków i zazdroszcze Wam widoku maleństw- ja już za swoim tęsknie żeby zobaczyc :P |
|
|
|
#3245 |
|
Zadomowienie
|
Czy któras z was się może orientuje co to znaczy,że macica jest z przodu? To dobrze,czy źle?
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt. Sama radość czytać, że dzieciaczki zdrowo się rozwijają Tylko jeszcze, żeby nam mamuśką minęły wszystkie dolegliwości ciążowe, to już w ogóle byłoby gitCo do dolegliwości, to od ostatniego tygodnia u mnie rutynowo wieczorny hafcik Po kolacji i prysznicu, zawsze pomiędzy godz. 20 a 21 lecę przed kibelek i zwracam co zjadłam lub wypiłam wczoraj kupiłam sobie bobofruta z nadzieją, że mi posmakuje..mała buteleczka 3 zł kosztowała!, a ja później go 'oddałam'![]() ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- aaaa i witam nowe członkinie naszego klanu ![]() Neni brzusio rośnie ładnie, delikatnie, ale widać Ja mam taki jakiś zatłuszczony bebech, że mi przed cycki już wymarsz zrobiłEdytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-01-11 o 07:00 |
|
|
|
|
#3247 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ale jeżeli chodzi o łożysko jest ułożone z przodu lub z tyłu to jest ok ![]() Problem jest gdy łożysko jest przodujące... Cytat:
No i czekamy na potwierdzenie Twoich słów odnośnie Brzucha w postaci jego zdjęcia ![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- dotkaa, kooocur, b a r b a r a Od rana zaciśnięte za dzisiejsze wizyty ![]()
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
)Jak dobrze ze już pt.. wymęczył mnie ten tydzień w pracy... intensywnie... i szybko zleciał, ale zdecydowanie za dużo pracy.. wczoraj to jak nieżywa byłam jak wróciłam...(wyszło od 7 45- 18 plus dojazd), zjadłam obiad, dlugi prysznic i leżenie.... Wieczorkiem się zmierzyłam w talii i brzuchu i biodrach...i chociaz to było wieczorem,a nie z rana to zanotowałam +10 w brzuchu i talii i +4cm w biodrach. Najbardziej to talia mnie zaskoczyła, bo brzuch to juz mam dość wyraźny w porównaniu z tym co miałam..plusy zanotowane do stanu z sierpnia (gdzie od miesiąca juz nie ćwiczyłam, więc brzuszek znowu zaczynał iść w przod no ale nie było jeszcze źle). Za to na wadze (dane na weekend) tylko +1kg od początku ciązy..Cytat:
))Miłego dnia!
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich
![]() Ja dziś też w pracy jeszcze jutro i 1 dzień wolnego...w końcu ![]() Wiecie ci zrobiłam się strasznie leniwa i ospała, wczoraj maż mi posprzątał, poodkurzał pomył naczynia przed praca a ja przyszłam napaliłam w piecu, zrobiłam pranie-znaczy pralka i poprasowałam. i już byłam padnięta. Na obiad kupiłam pierogi, zawsze sama robię ale jakoś nie miałam chęci robić. Czy wy też jesteście takie leniwe i ospałe...przecież ciąża to nie choroba a ja się zmieniam w lenia. A do tego strasznie dużo piję czy wy też? Cały czas MI SIĘ CHCE PIĆ... dziś zamierzam zrobić zupkę jarzynową
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-01-11 o 08:28 |
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale się objadłam na śniadanie
Niby tylko dwie kanapki a czuje się jakbym przez tydzień nic innego nie robiła tylko siedziała i jadła ![]() Chyba pora dostosować porcje do potrzeb ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
Ja od zawsze leniwa wiec bardziej się już nie da Piję... chyba normalnie niespecjalnie więcej ![]() A na obiad będzie barszcz, póki mam jeszcze buraki od rodziców
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluję udanych wizyt ![]() Ja już się swojej nie mogę doczekać. Już tak dawno nie widziałam dzidziola. Mam nadzieję, że poznam już płeć. Ustaliliśmy z mężem, że wtedy wrócimy do rozmów o imieniu (zaprzestaliśmy, bo szlak nas trafiał). Chciałabym już mówić do brzuszka po imieniu ![]()
|
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Ania jeszcze tylko dwa tygodnie z małym hakiem
![]() Ale za to widok Malucha zrekompensuje te chwile oczekiwania
|
#3253 |
|
Zadomowienie
|
no ja też leniwa byłam ale nie zawsze, jak już zacznę coś robić to nawet nie odpocznę ... może to i zmęczenie w pracy od pon. do soboty w domu dziecko aaaahhhh, zacznijmy od tego ze ja lubię spać uwielbiam...
męczy zgaga po Kubusiu
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Jejku współczuję wam tego wstawania do pracy. Myślę o powrocie, ale jak teraz mam wstawać i Małgosię na 8 do przedszkola zawieźć to mnie trzęsie. A do pracy na 7 chodziłam. Zobaczymy na koniec miesiąca co mi lekarz powie, ale jakoś się nie nastawiam na tak przez ten amoniak. Zjadłam sobie mozarellę z pomidorkiem i bazylią, a teraz myślę o owsiance. Normalnie jej nie jem, ale w ciąży mnie naszła ochota. Zresztą wychodzę z założenia, że jak się czegoś dużo je to potem dzidziol nie będzie miał alergii pokarmowych bo przyzwyczajony będzie Bo mówią, żeby po urodzeniu z nabiałem uważać, a mi dzień po porodzie na śniadanie dali owsiankę. Zjadłam i nic małej nie było.Aha leniwa zawsze byłam i to się chyba już nie zmieni. Teraz mam wymówkę, że się źle czuję i muszę poleżeć. No ale to prawda. Co do ceny dupka to u mnie w aptece jest po 25 zł!!!!! A jak teraz kosztuje luteina dowcipna?
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-01-11 o 09:07 |
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Tez wczoraj poszlam na wizyte
Ryzyko tych wszystkich trisomii po testach PAPPA jeszcze mi spadlo nizej Ja poszlam z mocno twardniejaca w taki scisniety kamien macica, dostalam luteine 3x dziennie i ma przejsc po niej. W sumie dr proponowal L4, ale zrezygnowalam poki co. Powiedzial, ze w razie czego moge w kazdej chwili po L4 podejsc bez wizyty, a widzimy sie na wizycie dopiero po skonczonych 18 tygodniach na szczegolowym USG. Kobietki, jezeli mam jeszcze cale opakowanie podjezykowej luteiny 50mg, to moge wybrac zamiast dowcipnej 0.05? Mi dr wrozy coreczke, bo juz dwie mamy, wiec prawem serii - ponoc w jego praktyce od 30 lat to sie sprawdza, ze faceci majacy po 2, 3 corki nadal plodza corki czesciej duzo niz synow :P Plec upolujemy za 4 tygodnie Milego dnia zycze wszystkim!!
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc pewne prawdopodobieństwo dalej jest No i oczywiście za wizytę i te wszystkie prawdopodobieństwa są niewielkie
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3259 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Czytałam, że w 12tc zarówno chłopcy i dziewczynki mają to samo między nóżkami, więc myślę że 14tc to i tak wcześnie na poznanie płci, chociaż podobno chłopca można wcześniej wypatrzyć. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Jak wracam z pracy to robię szybko obiad i później już praktycznie do wieczora odpoczywam z książką. Nie chce mi się nawet na spacer wyjść, jedyny ruch to zestaw ćwiczeń wieczorem staram się zrobić, ale to też nie zawsze mam ochotę. Chodzę spać o 21, rano z łóżka się nie mogę zwlec do pracy :/ A niby od 2 trymestru miały przyjść dodatkowe pokłady energii i ogólne dobre samopoczucie.. ehh już naprawdę przestałam wierzyć w te książkowe objawy i opisy, każdy organizmy jest inny.
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kathe za udaną wizytę
|
|
|
|
|
#3261 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
ja też idę spać o 21 padam, a rano po 6 z ledwością wstaje... przyjdzie dzidzia to w nocy będą pobudki...ale póki mała dzidzia będzie będę spała razem z nią ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- macie też tak...nie wiem co będę miała ale chciała bym córeczkę i cały czas mówię że to ona ...hmmm mam już synka i do końca nie wiedziałam co będzie ale wiecie co zastanawiałam się wtedy tylko nad imieniem dla syna...nawet przez myśl mi nie przyszło że może być dziewczynka, no więc może teraz...każdy mi życzy bo u nas w rodzinie w koło same chłopaki. Wiem ważne by było zdrowe
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś innej opcji nie bierzemy pod uwagę
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co ja mu na to?- Kochanie, to ja mam go w środku, czuje jak trąca mnie siusiakiem
|
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony on wie co majstrował
|
|
#3265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hahaha , dobre to trąca siusiakiem...Mąz mógł powiedzieć Wiem czym
|
|
#3266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hahaha
|
|
|
#3267 |
|
Konto usunięte
|
Ponoć jak jest zapłodnienie przed owu, to jest na dziewczynkę, a po - na chłopca, bo plemniki dziewczynkowe są silniejsze i dłużej potrafią przetrwać :P
U nas było kilka podejść do sprawy, więc się nie sugeruję niczym
|
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dziewczyny jakieś ćwiczenia w ciąży robicie? Zastanawiam się czy jogę można. Nigdy jej nie uprawiałam więc nawet nie wiem na czym polega. Ogólnie bałam się cokolwiek uprawiać bo chuda jestem i żeby tylko nie schudnąć. Aczkolwiek jazda konna też swoje wyciąga. No ale to pasja.
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38580606]Ponoć jak jest zapłodnienie przed owu, to jest na dziewczynkę, a po - na chłopca, bo plemniki dziewczynkowe są silniejsze i dłużej potrafią przetrwać :P
U nas było kilka podejść do sprawy, więc się nie sugeruję niczym [/QUOTE]Kilka dni przed owu jest większa szansa na dziewczynkę. Ale my nie mamy 100% pewności, że tego i tego dnia była owulacja. Nie robiliśmy monitoringu cyklu i tez mieliśmy kilka prób w bliskim odstępie czasu, więc ciężko stwierdzić. A tak już na serio, to chciałabym pomimo moich przypuszczeń niewiadomego pochodzenia żeby była to dziewczynka, bo okazało się, że moja siostra, która jest w 22 tc będzie mieć właśnie córeczkę. Fajnie gdyby były dwie, w tym samym wieku kuzyneczki ![]()
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I tak średnio raz na 2 tygodnie chodzimy z mężem na godzinę na basen i pływam żabką, nie jest to żaden wyczyn bo średnio umiem pływać, ale jak się porozciągam trochę w tej wodze to czuje się lepiej.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

a wiec tak:
spacery, tanczyc i w ogole i od tej pory moja ciaza nie jest zagrozona bo przebiega normalnie 

[COLOR="Silver"]
, ale jeżeli chodzi o łożysko jest ułożone z przodu lub z tyłu to jest ok