|
|
#1051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
![]() Cytat:
... ja nie wiem..... moje spały bez tego typu rzeczy .
|
|
|
#1052 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale widać, że biedaka korci i ciągnie i mu się tylko hamulec włącza jak go mały przez brzuch zdzieli z kolanka
|
|
|
|
#1053 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
dobry tekst Cytat:
chyba o 3 wstałaśjakie ciacho? ![]() Cytat:
![]() U mnie dziś lekki mrozek i piękne słońce na błękitnym niebie. Aż chce się żyć ![]() Z przykrością muszę jednak stwierdzić, że nie mogę już spać ani na prawym, ani już nawet na lewym boku chyba zostaje mi już tylko spanie na siedząco ![]() ObserwujeCie, monicca1989, Sorceresss, kasia86bgo z tego co pamietam to dziś wkraczacie w 30 tydzień więc Malpka, masz jakieś wieści od Klementynki? |
||||
|
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1056 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1057 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizyte a co do wagi u mnie Julka w 32 tyg miała 2kg i ważyła 3720 ![]() Cytat:
za wizyte a co do szyjki to moja tez z tych krótszych bo 2,8Cytat:
Cytat:
![]()
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1060 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kolejnytydzień a chlebkiem mogę sie podzielić Cytat:
ale że później wolała spać na brzuchu rozłożona jak żabka(kiedyś wam wrzucałam fotkę) to już nie było mowy o zawijaniu w rożek ![]() Cytat:
Cytat:
wyszykowałam Julke do przedszkola tż ją odwiózł a ja pościeliłam łóżka i sie wziełam za ciacho a ciacho szybkie do robienia tzn czarny salceson , taki muszynek z jabłkami w środku i polewą![]() a co do Klementynki to tylko tego 1 smska mi pisała więcej nic nie wiem
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-01-11 o 09:59 |
||||
|
|
|
|
#1061 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam !
![]() Cytat:
Cytat:
Oj wygląda na mięciutki ten Twój ręczniczek, ja wczoraj szukałam, ale te dla dzieci z kapturkiem są bardziej szorstkie niż dla dużych ludzi jakieś fajne, więc się na nic zdecydować nie mogę, nawet takie po 50-60 zł są szorstkie... mam zgryza, na razie nie kupuję. Cytat:
![]() no to ja też się witam w skończonym 29 tygodniu. Ale mam teraz wizualizacje, wielka ciężarówka pełna niemowlaków nadchodzi )
|
|
|
#1062 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 29 t
![]() Byłam rano na morfologi mam nadzieję, ze hemoglobina się poprawiła. Troszkę ślisko i biało na drogach, spotkałam ciocię z kuzynką i zdziwione, że jeszcze sama jeżdżę samochodem hmm.,. może już nie powinnam? Wy jeździcie jeszcze? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
|
#1063 | |
|
Wtajemniczenie
|
nestelle brawo za 33
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Mój Mąż kochany za to bo jak wie, że mam gdzieś jechać, to mi moje auto odśnieża rano i podprowadza pod sam dom
|
|
|
#1064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też jeżdzę i pasy zapinam
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
A co do spania to ja dzisiejszej nocy stwierdziłam niestety to samo, pół nocy nie spałam, tylko się wierciłam i ani na jednym boku ani na drugim nie szło zasnąć |
|
|
|
|
|
#1068 | ||
|
Zakorzenienie
|
bardzo ładny!
Cytat:
no i za 30 tc! ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
|
#1069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za tydz.ja też jeżdżę i będę do końca .
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() heheI pasy też zapinam
|
|
|
|
|
|
#1071 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
współczuję bardzo, oby Julka szybko wyzdrowiała..![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzień dobry.. ![]() jak zobaczyłam co się dzieje u mnie za oknem to padłam, tak śniegiem nawala, że nic nie widać ![]() no ale niech dzieci mają na ferie.. bo właśnie się u nas zaczynają.. dopiero się będziemy z łóżka zwlekać i jakieś śniadanko robić.. i ogólnie lenia mam..
|
|
|
#1072 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny,
Wieki mnie tu nie było (ostatnio udzielałam się chyba w IIcz. wątku), ale jakoś ciągle doba jest dla mnie za krótka. Czasem, kiedy wygospodaruję chwilkę, to troszkę Was podczytuję, ale na odpowiednie już niestety czasu brakuje. Zauważyłam, że cześć z Was zmaga się ze zgagą. Podrzucę Wam kilka moich sposobów (walczę z refluksem praktycznie od początku ciąży) może którejś pomogą: - Orzechy laskowe, wszystko jedno czy ze skórką czy bez - w tej ciąży zjadłam ich takie mnóstwo, ze chyba przez całe życie tylu nie pochłonęłam, ale faktycznie mi bardzo pomagają. - Pomelo - ni to grapefruit, ni pomarańcza, całkiem skutecznie neutralizuje mi kwas w żołądku - mój ulubiony "neutralizator". - Mleko - czasami - Unikanie: słodyczy, pieczywa (tego z polepszaczami kategorycznie), wędlin. A co u nas? początek 27/28tc, z usg wychodzi 29tc. 10kg na plusie, przy czym ostatnie 3 kg w ciągu 2 dni po teście obciążenia glukozą!!! - załamałam się! Za to test obc. gluk. wyszedł całkiem przyzwoicie. Ach, no i wygląda na to, że będzie dziewczynka (nie wiadomo na 100% bo się mocno kryje) ... dyskusje na temat imienia trwają.
|
|
#1073 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() siostra tż, w ciąży tylko jako pasażer i obowiązkowo z przodu bo inaczej było 'niebezpiecznie'
|
|
|
#1074 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie to samo, chodze juz zaczepiam, ale ciagle cos glowa go boli - nie moze byc ![]() ![]() A tak w ogole dzien dobry Troche (1 str doczytalam), jeszcze sporo zostalo... ale nadrobie niedlugo. Ostatnie 2 dni mialam bardzo zajete. Przedwczoraj bylismy na badaniach w szpitalu : krzywa cukrzycowa i KTG pierwsze nasze. Krzywa nie wiem, wlasnie rozmawiaalm z lekarzem, ejszcze nie widzial wynikow, ale powiedzial, ze by do niego zadzownili z labolatorium jakby byly zle. Wiec jak dzis nie zadzwoni, to mam nadzieje, ze ok... A to KTG - mi sie wydawalo, ze jest ok, jak patrzylam. Ale jak wychodzilam z oddzialu, to ta polozna, ktora mnie wypuszczala, jak sie jej zapytalam jak wyszlo, to powiedziala, ze generalnie ok, jak na ten tydzien wszystkow normie, ale ze sa jakby takie malutkie "skurczyki" macicy co jakiś czas i ze moze moglabym wiecej polegiwac... Jeju, a ja chodze na fitness dla ciezarowek, teraz SR, wizyty, sporo spraw, tydzien mialam raczej biegajacy Ale teraz lekarz powiedzial, ze badanie wtorkowe i wyniki, ktore widzial, byly ok i nic nie trzeba zmieniac, to poslucham sie lekarza, choc tez bede patrzyla, zeby jednak dawke lezenia tez zaliczyc...A wczoraj bylismy na echo serca i jestem bardzo zadowolona i uspokojona. Mily, fachowy lekarz, dokladnie sprawdzil mojego malego. Wszystko ok ![]() No a teraz mam u siebie mamusie od wczoraj, wiec ma towarzystwo ![]() Jem sniadanko i nadrabiam ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
A najsmieszniejsze jest to, ze po tej glukozie w szpitalu wmusili mi zupe na odchodnym i potem jak jechalam do domu autem, caly czas chcialo mi sie slodkiego -ale myslalam, ze normalnie sfiksuje - i wciagnelam czekolade ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- No ja tez, aczkolwiek, wczoraj i przedwczoraj jak bylo tak slisko, to troche zaczely mnie nachodzic dziwne mysli, zawsze ktos moze w nas stuknac itd ...tfu tfu. Ale nie mozna dac sie zwariowac. Ja mieszkam w duzym miescie i nie moge inaczej niestety. |
||
|
|
|
|
#1075 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do siostry ost dzien w dzien sadzi - jajka sadzone na bekonie, na szczescie dla mnie takie cos jesc o 6-15 za wczesnie, no ale oni z Krzysiem na 7.15 w pracy musza byc wiec wiadomo - sniadanko wczesniej ![]() eeeeeeeeeeee czuje sie jakbym wcale sie nie czula ![]() ciesze sie ze coraz blizej P, ale to chorobsko mnie wykancza ![]() Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaa mialam nie pic juz COLI :P a chyba se dzis kupie - ale wisniowa czy waniliowa .... Cytat:
dobra dobra - to cala ciaza za mna PRAWIE, a ja nadal ciemna z tymi tyg - OC n- zaczynamy czy konczymy !! w sumie na suwaczku pisze 29 wiec myslalam caly czas ze zaczynam, a wy tez juz 30 i co mam odliczac jem sniadanko mam nadzieje ze mlodemu dzis przypadnie do gustu i nie bedzie jak wczoraj ![]() troche nie chce mi sie wychodzic z domu, niby slonce swieci ale mam -3 na dworze yhmmmm
|
|||
|
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj kończymy 29t jutro będzie pierwszy dzień 30t Na suwaczku piszę Ci 29t bo dzisiaj jest równe 29t0d wczoraj np byłoby 28t6d a jutro będzie 29t1d (czyli rozpocznie się 30) Edytowane przez monicca1989 Czas edycji: 2013-01-11 o 11:01 |
|
|
|
|
|
#1077 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) ale w smaku pycha ![]() Cytat:
u mnie ostatnio to wygląda tak, że pod prawym bokiem mam zrobiona fortyfikację z rogala i kołdry, żeby nie spać na plecach, więc w sumie śpię na plecach a jednak na lewym boku Cytat:
za dziewczynkę ![]() Cytat:
Dobra, zrobiłam pierwsze zamówienie rzeczy do szpitala i dla malucha idę zamawiać dalej
|
||||
|
|
|
|
#1078 |
|
Zadomowienie
|
Zajrzałam na stronę Reserved i od razu poprawił mi się humor
Zobaczcie jakie cudeńka dla Sławka znalazłam, hehe. Koszulki ze Star Wars mnie rozkładają na łopatki, on musi je mieć!
|
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
isc czy nie isc zaniesc L4 - w sumie mam 3dni na dosatrczenie, ew moge jeszcze jutro haha
|
|
|
|
|
|
#1080 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a jakoś głupio mi z nim gadać na ten temat
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.

[Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta.... i nadjeżdża wóz coca-coli z naszymi pakuneczkami... i puszkami coli]

( 
chyba o 3 wstałaś
chyba zostaje mi już tylko spanie na siedząco 
Badania wyszły dobre mocz-ok, coombs-ok, toxo naszczęście nie przechodziłam.
05.07.2008 

ale że później wolała spać na brzuchu rozłożona jak żabka(kiedyś wam wrzucałam fotkę) to już nie było mowy o zawijaniu w rożek
i świętowania?

współczuję bardzo, oby Julka szybko wyzdrowiała..

jak wczoraj