|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIV
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;38577229]Ja nie znam pojęcia dieta
Uwieeeeelbiam jeść ![]() Teraz się z TŻ nie widziałam jakiś czas podczas @ to stwierdził, że chyba ominęło go najgorsze i że jego lodówka by tego nie wytrzymała Uroki głodomora Basiu dieta w sensie sposób żywienia, a nie dieta w sensie redukcja, bo to dość obce mi słowo, niestety
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja była sprytniejsza, robiła nam chleb z czosnkiem pokrojonym na plasterki i solą i przedstawiała to jako rarytas. Szamaliśmy to, chociaż w sumie nie lubiłam takich smaków, ale chyba też ta sól robiła swoje.
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;38576929]Też rozdzielam wafelki
i odgryzam wszystkie ścianki czekolady z ptasiego mleczka [/QUOTE]to też ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4324 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
-utłuszczone do barszczu białego -w kostkach w zupie ogórkowej -w warzywach na patelnię -w gulaszu warzywnym Jak mi ktoś da ziemniaki to zjem, ale sama żebym codziennie jadła to niekoniecznie. Chleb jem, ale nie mam tak jak inni ludzie, że koniecznie na śniadanie i kolację kanapki. Akurat mam blisko siebie sklep z dobrym pieczywem, bo jakbym miała jeść gumiaste bułki to pewnie bym mniej chętnie jadła. Ja w ogóle pewnie 'wybrzydzasz jestem' Nie rozumiem zup z makaronem, nie licząc ogórkowej i barszczu białego to lubię zupy baardzo gęste, do tego grzanki czy coś.Dla mnie makaron to tylko z sosem, czy tam szpinakiem itd. I np osobno zjem kotlet sojowy, za godzinę sałatę z sosem itd. ![]() Nie zmieściłabym zresztą naraz sałatki, tego kotleta i jeszcze frytek do tego. Nie wspominając jeszcze o zupie za jednym zamachem. Z odmawianiem w gościach nie mam problemu, bo prawie wszędzie znajdzie się dodatek czegoś odzwierzęcego, więc nie ma że ktoś mnie nakłoni do 10 potraw za jednym zamachem. A lista rzeczy niejadalnych dla mnie jest dłuuuga. Czasami to w sklepie mam ochotę walnąć głową w ścianę, bo już mi brak sił do sprawdzania wszystkiego. Ostatnio mam ochotę na koktajle owocowe i tym podobne płynne rzeczy. I bieluchy hurtowo wcinam- zawsze jakieś białko, a dużo zmaczniejsze niż serki wiejskie Serek ma 10 gram białka na 100 gram to ma niecałe 9.
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie jestem wege, ale też wybrzydzam
Chleb wybieram ciemny, nie jem tłustego ani smażonego mięska. Ziemniaki tylko z wody i bez omasty. Czosnek mi szkodzi, więc sosy tylko bez niego. Nie zjem majonezu, więc sałatki tylko z jogurtem naturalnym. Makaron też tylko pełnoziarnisty durum. Jak coś ma za długi skład i w nim dużo E-... to wolę to odłożyć na półkę. Jogurtów owocowych nie jem, wolę miksować naturalny z jakimiś owocami i sypnąć tam jeszcze otręby. Ze słodyczy wolę sięgnąć po domowy wypiek niż słodycze sklepowe. Zamiast cukru używam miodu. Kawy nie piję tylko Inkę zbożową. I mogłabym tak jeszcze sporo wymieniać W domu mają mnie dosyć i sama sobie gotuję
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, widzę ze nie tylko ja jestem wybredna jeżeli chodzi o jedzenie
![]() Ale od dzieciństwa wybrzedzałam - pamiętam jak jadłam zupę a na sciankach talerza ukladałam wszytsko co mi nie pasowało (czyt-wiekszosc składników w zupie ).
|
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że to jakaś dobra zupa-krem nie zabielana śmietaną A barszczu to nawet powąchać nie mogę...blee.
|
|
#4328 |
|
BAN stały
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;38571695]To ja jem wszystko osobno
najpierw całe mięso, potem surówki, potem ziemniaki Generalnie chodzi mi o to, że nie łączę smaków, delektuję się wszystkim z osobna, a jak mi ktoś wymiesza składniki obiadu (nie mówię tu oczywiście o potrawach typu miszmasz) to mam ochotę zabić ![]() I bardzo wolno jem [/QUOTE]Ja tak właśnie jem. Osobno surówka, osobno ziemniaki, osobno kotlet sojowy. Z reguły zaczynam od ziemniaków, potem przerzucam się na surówkę i zakańczam kotletem sojowym ![]() [1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;38572683]Oooo ktoś mnie rozumie w końcu w kwestii jedzenia A najgorzej tak podczas wizyty u kogoś, jak najpierw coś zjem w całości to na ogół padają pytania typu "Ojej, nie tknęłaś suróweczki, nie smakuje Ci?" "Nie zjadłaś nic z ziemniaczków, nie lubisz ich?" A jak potem odpowiadam, że ja tak po prostu jem wszystko osobno, to się na mnie dziwnie patrzą [/QUOTE]Uwielbiam te pytania i miny, gdy mówię o swoich przyzwyczajeniach. Gdy byłam dzieckiem, moja ciotka przy każdej okazji wypominała mi, że jestem dziwolągiem Ale na szczęście nikomu więcej to nie przeszkadzało
|
|
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja mamuśka też jakoś szybko wszystko zużywa. Obie używamy np. podkladu pixie. Mamie się kończy 2 razy szybciej niż mi. Mamuśki mają na to jakiś sposób chyba :P
Cytat:
![]() Ja często też. gdy jem w domu i nikt nie widzi :P (no Tż nie liczę) |
|
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jestem u kogoś to zazwyczaj zgadam tylko parę lyżek (oczywiscie przebranych) dla pozoru
|
|
|
|
|
#4331 |
|
zawsze mam racje
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;38568261]Albo jak napiszę recenzję, że coś jest kompletnym bublem, jedyne plusy jakie znajdę chowają się pod stertą minusów, a ktoś pisze coś w stylu "No no, ciekawy produkt, muszę wypróbować - na pewno jest świetny!"
No chyba nie...[/QUOTE]nieesia miała post z jakimiś pieluszkami z mikrofibry, tylko że były kupione w celu wycierania twarzy i takie tam. Oczywiście pod postem dyskusja pieluszki materiałowe vs pampersy. Bo po co czytać... Owszem i mnie czasem linijka umknie jak czytam, coś mi przerwie i potem kończę, ale ludzie ewidentnie nie czytają. A niektórzy byle na szybko coś złapać, zostawić komentarz (licząc, że wejdzie na ten blog autorka i jeszcze inni) i jedziemy dalej ---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Ja nie zjem ciasta z piekarni/kawiarni Ale słodycze sklepowe jadam (ale tylko te bez podejrzanych tłuszczy itd) Tęsknie za delicjami, ale boję się e471, więc niestety. Ja mam sporą listę rzeczy lubianych i lubianych. Ale na co dzień aż tak się tym wszystkim nie przejmuję. Na szczęście mało kto umie zrobić jedzenie bez tych 1500 rzeczy, które boję się jeść, więc sobie robię po swojemu. No i jeśli chodzi o zakupy spożywcze, to żeby sobie dogodzić musiałabym iść do 10 sklepów Bo w tym dobry barszcz biały, w almie jedyne kostki do zupy jakie jem. A, że jeszcze nie oszalałam to robię zakupy dobre na tyle na ile się da. Jadłam kiedyś makarony pełnoziarniste (no oprócz tego spaghetti, jego sobie nie wyobrażam w wersji pełnoziarnistej) Ale teraz nie umiem odejść od jasnych. Chleb też jem zwykle jasny, z tym że żytnio-pszenny, nie taki całkowicie pszenny (po takim jakaś zamulona jestem) Nabiał wybieram niesłodki- najczęściej spożywam serek bieluch i maślankę, czasami kefir. Maślanka dlatego, że ma więcej białka niż kefir. No i lubię jej smak- no w większości, bo niektóre firmy niedobrą mają. Ja zawsze piję mrągowską. Tata mówi, że zakupy dla mnie to misja niemożliwa, więc jak wpadam na weekend to chodzi blady. A nie wiem czemu, zawsze są jakieś jadalne dla mnie rzeczy w szafkach i lodówce. A jeśli chodzi o e-cośtam to nie wszystko to jakieś złe i groźne rzeczy Czasami to zwykłe, naturalne składniki ukryte pod literkami.Mnie zawsze koszenila zastanawia, jaka jest prawda o niej.
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
prawda jest taka że to takie chrabąszczyki, które się mieli
t ja już wolę sztuczne barwniki niż zajadać robale
|
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jem sałatek, zrobię, ale nie zjem, pomidorów, ogórków też, no nie podeszło mi to. Ale za to płatki z musli mogłabym jeść tonami, uwielbiam
|
|
|
|
|
#4334 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wałkujecie temat o jedzeniu ) Ale za to skrzydełka już bardzo lubię z grilla Nie lubię karkówki, a tyle osób się nad nią rozpływa. CHYBA, ŻE Z GRILLA Żeberek też nie lubię.W ogóle to najchętniej z mięsa to jadłabym mielone najlepiej we włoskim daniu NIENAWIDZĘ surówki z marchewki. Choć samą marchewkę już lubię. Ale surówka - bleeee. To samo jest z winogronem. Rodzynki są paskudne, ale samo winogrono mogę wcinać ![]() Z sałatek uwielbiam buraczaną taką z jajkiem i cebulką. Pychotka
|
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio w ogóle nie mogę patrzeć na mięso, nie smakuje mi wcale. Ewentualnie zjem schabowego, ale to od wielkiego dzwonu
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kapustę białą i czerwoną niet, ale kiszoną już pod każdą chyba nazwą zjem, gotowaną, surową, smażoną, duszoną ![]() Dzień dobry
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() sypieeeeee pewnie jutro będę przez ogromne zaspy się przebijać żeby na uczelnie dotrzeć
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4339 |
|
Klientka w krawacie
|
Wczoraj miałam wyjątkowo owocny dzień i w porywie optymizmu/euforii/chęci życia odpaliłam płytę Jillian Michaels. I to był błąd, wszystko mnie boli
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
oj...
w sumie dobrze, że ja chora to odpadają mi takie prace
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moi znajomi nie mogli uwierzyć, że ja swojego pierwszego hamburgera z maca jadłam dopiero rok temu, w dodatku w Maroko i tylko dlatego, ze nie mieliśmy czasu szukać restauracji,a akurat Mac był po drodze. Nie zjadłam go zresztą nawet całego, co to za pomysł, żeby produkt mięsopodobny upychać w słodkiej bułce? Ohyda
|
|
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Tylko trzy strony do nadrabiania?
|
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
w większości barwionych na czerwono rzeczy - jogurtach truskawkowych, wiśniowych czy malinowych, w sokach Hortex z czerwonej pomarańczy, w lodach... błe !
|
|
|
|
#4344 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety môj Tż, utwierdzany przez swoją matkę uważa, że to najlepsze żarcie świata. Często rozważam trzepnięcie ich przez łeb a w duchu dziękuję mojej mamie, że nie karmiła mnie świnstwami.
|
|
|
|
|
#4347 |
|
Zadomowienie
|
Ja też z chęcią jem warzywa
Ale mój TŻ z tych co to obiadu bez mięsa nie uznają Dzisiaj robię makaron z ciecierzycą to już mi smęci, że nie będzie mięsa ![]() ![]() Dziewczyny wczoraj któraś z blogerek ofiarowała się wysłać na maila wszystkie częście Grey'a w pdf. Kojarzycie może bo mi link uciekł w tym gąszczu? Przeczytałam na razie 220 stron I części i mi się nawet spodobało, chciałabym wiedzieć co dalej
|
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tak siostra ma
ja jestem w połowie balms away a ona już 3 opakowanie ma Teraz wiadomo, że jest inaczej bo ja się za często nie maluję także i nie zużywam
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

Uwieeeeelbiam jeść 

Serek ma 10 gram białka na 100 gram to ma niecałe 9.

Ale na szczęście nikomu więcej to nie przeszkadzało

t
13.03.2008
11.10.2014
taką z jajkiem i cebulką. Pychotka 
おはよう!