|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Za miesiąc przeczytamy, że mu grzybową daje
|
|
|
|
#452 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pomijając aspekt zdrowia przewodu pokarmowego to biednemu maluchowi próchnica zeżre zęby nim mu dobrze wyjdą, no ale jej bratu i jej nic nie było więc co ma przyjemności dziecku odmawiać |
||
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nadwaga też może być konsekwencją jedzenia czekolady w zbyt wczesnym wieku... A ona chyba do szczupłych nie należy
|
|
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce mi się z nią dyskutować i pisać o próchnicy, nadwadze etc. Mam wrażenie, że i tak by do niej nic nie dotarło
![]() Na jakiejś stronie o rozszerzaniu diety (nie mogę jej teraz znaleźć, a nie zapisałam sobie...) przeczytałam, że ogórki kiszone można podawać od 10 m.ż. I nawet to mi się wydało za wcześnie... u nas takie "hardcorowe" jedzenie było dopiero po roku. |
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz wyskoczyła ze smarowaniem za każdym razem zaczerwienionej pupy tormentiolem
nóż się w kieszeni otwiera...---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Haniu a ogórki małosolne? Bo kiszone to mega słone, małosolne chyba można by po 10 mż podać
|
|
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie świeże to może bym po 10. miesiącu dała, co do małosolnych to nie wiem, bo sama nie bardzo je lubię Tutaj takich ani nie kupię, ani nie zrobię
|
|
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Noc do bani. To wypluwanue smoka mnie dobija. Zaraz zaczynam edukacje. Jestem niezywa. Houserka biedna Pola sie wykonczyla!! Linka zazdroszcze tak szybkiego przystosowania do zasypiania w lozeczku. Milego dnia! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Młody przebudzil sie o 5, zmieniłam pampersa, nakarmilam a teraz słodko śpi na brzuszku szkoda tylko, ze ja nie mogę spać. Mam nadzieje, ze za chwile mnie zmuli
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas noc do kitu, mlody obudził sie o 1.20 nakarmilam go i się tak robudził, że wszytsko go ciekawiło tylko nie spanie, po róznych próbach uspyiania wciąż nie mógł zasnac, marudził, w kocy usnął o 3.00 połozyłam sie o 22 zeby sie wyspać i i tak sie nie udało bo standardowo obudził sie o 6.30 zaraz jedziemy do teściów, miłego dnia!
|
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. U nas średnio. Mała marudzi cały czas. Wczoraj o 23 postanowiła zrobić 3 zielone kupy ze śluzem. Trochę do pieluchy trochę na przewijak. Potem jeszcze przed 1 obudziła nas wrzaskiem bo zaklinowała się w szczebelkach. Teraz też wrzeszczy a mnie strasznie głowa boli:/
|
|
|
|
#461 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Po szczepieniu znowu było inne jedzenie- więc dziś muszę pilnować, żeby mi się laktacja nie rozbujała.
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2013-01-11 o 09:21 |
|||
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas nocka jak zawsze czyli ok. Mała obudziła.się z uśmiechem na ustach wieć dzień od razu zapowiada się miłej.Dzisiaj jestem u mamy wieć działam na komórce a to oznacza że poczytam ale nie popisze Widziałam błota do którego Sol wrzuciła.wczoraj linia i jestem przerażona. Czekolada lizaki - zaraz pomyślałam o jego zębach i KaroliniePW ![]() Mała śpi wieć sobie poczytam |
|
|
|
#463 |
|
Przyczajenie
|
witam się
No i po wczorajszym szczepieniu dobrze zero gorączki na szczęście chociaż w nocy mała troszkę pojękiwała ale nawet się wyspałam. Moje dziecie waży 8080 i mierzy 69cm ![]() Dziękuję kochane za bardzo miłe przywitanie
|
#464 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.
|
|||||
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() mala sie w nocy wiercila chyba bylo jej za cieplo bo podkrecilismy troszke odgrzewanie bo zrobilo sie u nas zimno. Musze przykrecij jej grzejnik w pokoju. teraz ide dokonczyc fasolke po bretonsku a pozniej zmykam do kolezanki
|
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
i stawiam ciacho z okazji pół roczku małej ![]() ![]() zabki jej jeszcze nie wyszły, ale sa bardziej wyczywalne pod opuchlizną. jest bardzo dzielna bo nie płacze nie marudzi tylko sie ciagle smieje
|
#467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama czasem nie wiem komu jest trudniej przy tych ząbkach... Małemu czy mnie Choć i tak nie możemy narzekać... A zęby mamy 2 na razie ![]() Pół roczku... Wszystkiego naj z tej okazji ![]() My mieliśmy w Nowy Rok
|
|
|
|
|
#468 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, moja jutro kończy pół roku.
|
|||
|
|
|
#469 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj moja mała kończy 5 miesięcy
![]() Z tej okazji dała mamie pospać i jak małż ją nakarmił o 2 to spała do 7:30 ciągle!potem zjadła i spałyśmy do 9.Moje dziecko chyba dorasta wcześniej się budziła w nocy co 1-1,5 godz.Prince wszystkiego najlepszego dla Rozalki
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio stawiałam to samo ciacho ![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem czy ludzie są ślepi Zamówiłam na all słodzik, w poniedziałek razem z zamówieniem przesłałam kasę na payu, dzisiaj piszę kiedy będzie - a ona do mnie że jak prześlę kasę
|
||
|
|
|
#471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i 2 kolejne w drodze dziekujemy![]() ![]() Cytat:
![]() Od rana srzatam piore itp. Ale mam dzis powera
|
|
#472 | |||
|
Zadomowienie
|
Co tu tak cicho dzisiaj?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tzn. raz zrobiła, jak dawałam jej cukinię - aż się otrząsała z obrzydzenia |
|||
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję.
Dodam, że mi szósty minął błyskawicznie. Poważna dziewczynka. Hmm... to ja lepiej zjem resztę wczorajszej pizzy. Allebazi - w innych sytuacjach się nie otrząsa. Za to zaczęła ostatnio (leżąc na plecach) podnosić pupę do góry, jakby chciała bez marudzenia przekazać, że ma mokrą pieluszkę. Ale może ten mostek jest po prostu ćwiczeniem mięśni potrzebnych do siadania i wstawania. |
|
|
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie!
Oczywiście buziaki dla jubilatek ![]() U nas noc jak zwykle taka sobie - ja już wymiekam... Mala w nocy srednio spi (budzi sie kilka razy) a w dzien prawie wcale - teraz wlasnie się obudzila po... 10 min - wczesniej jak zasnela po 20 min placzu to obudzila sie tez po 10 min Moze jestem okropna ale przestaje reagowac na jej krzyki juz - dobrze ze moge cos napisac bo ja widze a ona mnie ale pewnie zaraz i ta przyjemnosc zostanie mi odebrana... Juz jest wyk wiec ide... |
|
|
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
WYGRALIŚMY WOJNĘ Z UBEZPIECZALNIĄ!!! WSZYSKO ZOSTANIE ZAPŁACONE....CZEKAM NA TEL.OD REHABILIT.KIEDY JEJ PASUJE I MYSLE ZE OD PONIEDZIALKU RUSZAMY!!!!!!!!!
pisalam wam ze mała podniosi glowke zaczynajac prostowac rączki??wczoraj bylam na kontroli zbiorniczka i lekarz chwalil mala jak super sobie radzi,ze widac jak rehabilitacja pomaga wiec jak sie dowiedzial ze do dzis sama cwicze to musial szczeke z podlogi zbierac..... |
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
W przypadku niemowląt zakazany, ale przy odparzeniach, na które nic innego nie pomaga nawet niektórzy pediatrzy go zalecają (chociaż pewnie po cichu).
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Pisałaś o podnoszeniu głowki. Gratuluję. Po rehabilitacji malutka będzie się rozwijać jeszcze szybciej. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-01-11 o 12:16 |
|
|
|
|
#478 |
|
Zadomowienie
|
Muminku przynosisz wspaniale wieści!
Gratuluje sukcesów już osiągniętych i trzymam za kolejne
|
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam wszystko jestem na bieżąco
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam Emilowi kleik ryżowy
najpierw minkę miał nietęgą a później zacieszał jak nie wiem nawet rączkę do łyżeczki wyciągał ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- mam wrażenie że ci z zfoto to jakieś imbecyle
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.

Byliśmy w kinie na Hobbicie. Super film oczywiście jeśli ktoś lubi tego typu filmy.

zaraz jedziemy do teściów, miłego dnia!

Tylko dziecka szkoda...

za kolejne