Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17. - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-11, 12:47   #2071
Gucia0987
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
To mnie też zastanawiam.
Tak samo jak to, czy to, że jak dziecko sobie ciućka te owoce, to po pierwsze zamiast uczyć się gryźć, dalej ssie, a po drugie, trzyma to w dziobie dłużej, niż trzymałoby owoca i mogą się psuć zęby, jak np. przy wszystkich tych soczkach okropnie słodzonych... ale to tylko ja się zastanawiam, nie wiem, czy tak jest!
myślę, że tu chodzi bardziej o to, że takiemu małemu dziecku nie można dać kawałka np jabłka bo mogłoby za dużo ugryźć i się zakrztusić, a tu może samo próbować jabłka bez żadnej kontroli.

choć do mnie ten wynalazek nie przemawia. Takie lizanie lizaka przez szybkę no i zadbanie o czystość może tu być kłopotliwe mocno.

Stokrotko sen, wow!

Tasia może zostaw sobie 1 ucznia, żebyś miała też trochę czasu dla siebie

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 12:47   #2072
mysia1986
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Uwielbiam Cię!
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 12:48   #2073
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Stokrotko! Wow...szok!! I tak dokładnie cały ten sen pamiętasz? Niesamowite!!! To na pewno coś oznacza..ale nie wiem co
pamiętam dokładnie bo śniło to mi się jak tz już poszedł do pracy a ja jeszcze zasnęłam w ciąży dużo więcej mi się śni i pamiętam więcej
a pewnie ogólnie to wyszło, że się boję o dziecko i jestem zazdrosna o tz, ale nie tak oczywiście

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
ja przeczytałam i wyglądam tak albo nie... tak wyglądam
Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Stokrotka, ja przeczytałam i to nawet przez tel... WOW ale sen!!!
i skąd takie rzeczy się biorą w głowach

Cytat:
A ja też miałam sen w weekend... Śniło mi sie, żemsy sie wszystkie w realu spotkały. Byłysmy na takiej wielkiej sali, siedziałysmy przy wielkim okragłym stole, ale zamiast ze soba rozmawiac.... pisałsymy do siebie na kartkach I pamietam, ze był czas kiedy pisałaysmy i potem nstepowała przerwa.... na kawie itp. i potem wracałysmy i znowu pisałaysmy. Przy jednej takiej przerwie, kiedy chciałam dokonczyc cos na tej nieszczesnej kartce, Aaby - pełniąca funkcje osoby pilujacej czasu i przerw - wyrwała mi kartke i nie pozwoliła dokonczyc

o takie co mi sie sniło i zapomniałam Wam napisac
też nieźle to trzeba się spotkać po prostu

martynko wszystkiego najlepszego spełnienia marzeń, urodzenia zdrowego dzidziusia i samych pogodnych dni

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 12:50   #2074
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

też nieźle to trzeba się spotkać po prostu

No trzeba Tylko plisss... rozmawiajmy ze soba a nie piszmy.. bo aaby miała naprawde groźna mine jak sie nie wyrobiłam z pisaniem Nastepnym razem mnie jeszcze zleje
Marcel <3

Stary 2013-01-11, 12:52   #2075
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
choć do mnie ten wynalazek nie przemawia. Takie lizanie lizaka przez szybkę no i zadbanie o czystość może tu być kłopotliwe mocno.
Też o tym pomyślałam - że w sumie powinno się przed każdym podaniem wygotowywać

Cytat:
w ciąży dużo więcej mi się śni i pamiętam więcej
Jeszcze więcej?! Toć mi już się non stop te głupoty śnią

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
No trzeba Tylko plisss... rozmawiajmy ze soba a nie piszmy.. bo aaby miała naprawde groźna mine jak sie nie wyrobiłam z pisaniem Nastepnym razem mnie jeszcze zleje
To widać, jaki masz obraz mnie

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 12:54   #2076
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
A w ogóle to wiecie padłam dzisiaj z ciekawości zrobiłam test owulacyjny 23dc i kreskę testowa wyszła maksymalnie czerwona, czerwieńsza od kontrolnej trochę się wystraszyłam, gdzie w tym cyklu już dwa razy mi wychodził podwyższony poziom LH to teraz trzeci raz?
Za chwilę powtórzyłam test i wyszła kontrolna, a na miejscu mocnej czerwonej testowej pojawiła się bladziocha prawie niewidoczna nie wiem co to było za pierwszym razem
Może felerny test
ja rano nigdy nie robiłam testu owu, powinno się raczej wieczorem robić, więc się tym nie sugeruj

Cytat:
Też się zastanawiam, jak ludzie mogą to pić

Ja przeczytałam! I widzę, że nie tylko ja mam idiotyczne sny! Choć i tak uważam (i mój mąż też ), że jestem mistrzynią durnych snów
Przedwczoraj też miałam dziwny sen. A jak zaczęłam go opowiadać mężowi i przy okazji analizować, to w ogóle się wystraszyłam.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Uwielbiam Cię!
opowiedz nam sen ja też mam dużo dziwnych snów, kiedyś miałam religijne i ich się strasznie bałam, np widziałam jak Jezus na krzyżu umierał i inne w kościele ale już nie pamiętam.

Cytat:
nie będziemy pisać, na pewno szkoda, że ja mam do wszystkich daleko

Łukaszek
Stary 2013-01-11, 12:55   #2077
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:

To widać, jaki masz obraz mnie
Ja mam jak najbardziej poprawny obraz Twojej osoby - tylko tak jakos wyszło , ze w moim snie przypadła Ci taka rola
Marcel <3

Stary 2013-01-11, 12:55   #2078
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
myślę, że tu chodzi bardziej o to, że takiemu małemu dziecku nie można dać kawałka np jabłka bo mogłoby za dużo ugryźć i się zakrztusić, a tu może samo próbować jabłka bez żadnej kontroli.

Do mnie też nie przemawia, zdecydowanie

Cytat:
pamiętam dokładnie bo śniło to mi się jak tz już poszedł do pracy a ja jeszcze zasnęłam w ciąży dużo więcej mi się śni i pamiętam więcej
a pewnie ogólnie to wyszło, że się boję o dziecko i jestem zazdrosna o tz, ale nie tak oczywiście
Ee, z tego, co ja wiem, to snów nie interpretuje raczej tak wprost
Mam jakieś pomysły, ale mogą być mocno naciągane i okazać się zdecydowaną nadinterpretacją

Cytat:
No Aaby jest do tego zdolna, na pewno

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 12:56   #2079
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:

hmm.. ja mam do wszystkich chyba podobną odległość z centralnej Polski
Marcel <3

Stary 2013-01-11, 12:56   #2080
(t)asia
Zadomowienie

stokrotka24 widzę że nie tylko ja jestem nie ten teges...
Cytat:
A ja też miałam sen w weekend... Śniło mi sie, żemsy sie wszystkie w realu spotkały. Byłysmy na takiej wielkiej sali, siedziałysmy przy wielkim okragłym stole, ale zamiast ze soba rozmawiac.... pisałsymy do siebie na kartkach I pamietam, ze był czas kiedy pisałaysmy i potem nstepowała przerwa.... na kawie itp. i potem wracałysmy i znowu pisałaysmy. Przy jednej takiej przerwie, kiedy chciałam dokonczyc cos na tej nieszczesnej kartce, Aaby - pełniąca funkcje osoby pilujacej czasu i przerw - wyrwała mi kartke i nie pozwoliła dokonczyc
Dobrze że nie siedziałyśmy na widowni konkursu piosenki, a ja nie paradowałam na scenie z czerwoną torebką
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 12:57   #2081
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Coś mi umkęło, czy Madziowej Mai wyleciały ząbki, które już miała? hihi

A jeśli to przeznaczone dla dzieci bez ząbków jeszcze, to nie mam tej pewności, czy takiemu dziecku dawać cukier?
Nie mówiąc o tym, że mogą urosnąć od razu zepsute ząbki, bo mogą się psuć już zawiązki zębów, które caly czas są w dziąsłach, nawet jak jeszcze nie urosną Nie chcę się oczywiście wymądrzać, ale takie mam zdanie.
no ale nie gryzioe jeszcze sama duzych kawałkow

A owoce ze sloiczka albo starte?To co? Co innego?Nie zawieraja naturalnego cukru z owocow
To to samo dac swiezy owoc czy warzywo wlasnie w ten sposób przez siatke

Cytat:
dokładnie tak
Stary 2013-01-11, 12:59   #2082
ButterBear
Zakorzenienie

Mi ostatnio, po oglądaniu Pięknego umysłu, śniło się, że jestem chora psychicznie, że mi się wydawało, że ktoś mnie śledzi i prześladuje. I że poszłam z mamą na rozdanie nagród Grammy i tam mnie ktoś namierzył, potem porwał, mama mnie nie broniła...ale potem mnie szukała, a ja byłam w jakimś okratowanym mieszkaniu koło jakiegoś targu
Dla odmiany, tej samej nocy, mojemu mężowi, który był na Hobbicie, śniło się, że orki napadły na nasz dom i mój ojciec z mieczem i pochodnią w rękach bronił domu, miotał tą pochodnią i odganiał potwory -

Hania

Stary 2013-01-11, 13:00   #2083
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
stokrotka24 widzę że nie tylko ja jestem nie ten teges...

Dobrze że nie siedziałyśmy na widowni konkursu piosenki, a ja nie paradowałam na scenie z czerwoną torebką
aha..
Marcel <3

Stary 2013-01-11, 13:01   #2084
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
no ale nie gryzioe jeszcze sama duzych kawałkow
A owoce ze sloiczka albo starte?To co? Co innego?Nie zawieraja naturalnego cukru z owocow
To to samo dac swiezy owoc czy warzywo wlasnie w ten sposób przez siatke
Blonde, ale mi chodzi o to, że jak je owoc 'bez siatki', to dajesz, dziamga, połyka, a w tej siateczce, to głównie dziamga i niepotrzebnie trzyma w buzi tego owoca tak długo... no ale nieważne, to tylko moje laickie zdanie

Hania

Stary 2013-01-11, 13:01   #2085
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Mi ostatnio, po oglądaniu Pięknego umysłu, śniło się, że jestem chora psychicznie, że mi się wydawało, że ktoś mnie śledzi i prześladuje. I że poszłam z mamą na rozdanie nagród Grammy i tam mnie ktoś namierzył, potem porwał, mama mnie nie broniła...ale potem mnie szukała, a ja byłam w jakimś okratowanym mieszkaniu koło jakiegoś targu
Dla odmiany, tej samej nocy, mojemu mężowi, który był na Hobbicie, śniło się, że orki napadły na nasz dom i mój ojciec z mieczem i pochodnią w rękach bronił domu, miotał tą pochodnią i odganiał potwory -
tiaa.. Siła filmów
Marcel <3

Stary 2013-01-11, 13:01   #2086
Nikita...
Zakorzenienie

Stokrotka,

o matko alez sen! Moze jakis film o zolnierzach ostatnio ogladalas?

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 13:01   #2087
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Do mnie też nie przemawia, zdecydowanie

Ee, z tego, co ja wiem, to snów nie interpretuje raczej tak wprost
Mam jakieś pomysły, ale mogą być mocno naciągane i okazać się zdecydowaną nadinterpretacją

napisz bo ciekawa jestem

Łukaszek
Stary 2013-01-11, 13:02   #2088
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Blonde, ale mi chodzi o to, że jak je owoc 'bez siatki', to dajesz, dziamga, połyka, a w tej siateczce, to głównie dziamga i niepotrzebnie trzyma w buzi tego owoca tak długo... no ale nieważne, to tylko moje laickie zdanie
tak...tylko,ze pisalas o cukrze
Stary 2013-01-11, 13:06   #2089
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
tiaa.. Siła filmów
Taaa, żebyś wiedziała

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
tak...tylko,ze pisalas o cukrze
No bo dalej chodzi mi o cukier, który jest w owocach żeby nie trzymać za długo tego słodkiego w buzi, bo cukier uszkadza ząbki albo zawiązki zębów. Owoca normalnie połyka się od razu, a w tej siateczce się trzyma w dziobie.
Mam na myśli próchnicę butelkową tzw.

Hania

Stary 2013-01-11, 13:06   #2090
mysia1986
Zakorzenienie

Dobra laski , ogarniam sie i spadam do tego dermatologa...
Prosze o kciuku, zeby sie okazał ogarniety i pomógł w końcu
Marcel <3

Stary 2013-01-11, 13:08   #2091
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
jakoś podobnie mi się wydaje z tą czystością, ale nie wiem bo nie używałam - choć przypomina mi to matę do wanienki dla dzieci, w której zbierają się bakterie i że z tego względu nie każdy jej używa.

Cytat:
ja rano nigdy nie robiłam testu owu, powinno się raczej wieczorem robić, więc się tym nie sugeruj
wiesz co ja w dniach w których mogłam mieć owu robiłam dwa razy dziennie testy: rano i wieczorem... i powiem że dwa poprzednie razy, gdzie wyszła mi prawdopodobna owulka (nie wiem w który z nich i czy w ogóle któryś dzień była owu) ale ta kreska nigdy testowa nie była aż taka czerwona jak tym razem - wcześniej były tego samego koloru, a może nawet testowa ociupinkę jaśniejsza.
Teraz natomiast ta krecha testowa duuzo ciemniejsza niż kontrola, dziwne
Stokrotko przepraszam, że snu nie przeczytałam, może nadrobię, ale jestem rozkojarzona tymi testami, a do tego mam się uczyć a oczywiście szperam po necie

Martynko 100 lat
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 13:09   #2092
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
opowiedz nam sen

Ok, więc jeśli chodzi o sen...
Braliśmy z mężem ślub (ale już drugi raz, bo w śnie sama przyznałam, że za pierwszym razem było więcej gości). I sen zaczął się, jak wychodziliśmy z kościoła. Przed kościołem straszny harmider, wnet jak normalnie na ulicy w centrum miasta, i my tak staliśmy i co jakiś czas ktoś do nas podszedł z życzeniami. Grupka podeszła, odeszła, chwila przerwy, znów grupka... i tak parę grupek takich było. I podchodzi do nas mojego kuzyna żona ze swoją teściową (moją ciocią), w śnie moja ciocia już była wdową od iluś lat (a nie jest) i pytam tę dziewczynę "A gdzie Bartek i..." (tu podałam imię siostry Bartka, czyli mojego kuzyna, który jest jedynakiem), a ona mówi, że zginęli w wypadku jak wracali z Wisły parę tygodni temu Ja w szoku, łzy mi poleciały, a ona o tym mówiła jak gdyby nigdy nic. I parę osób później podchodzi drugiego kuzyna żona (też sama), ale nie pytałam, gdzie Wojtek, tylko tak smutno do niej powiedziałam "Słyszałam" i ją przytuliłam... A potem inni ludzie składali życzenia, dobiegło końca, postaliśmy chwilę i stwierdziliśmy, że chyba już nikt nie przyjdzie...
I nagle widzę salę weselną, część gości gdzieś usiadła, część stoi rozmawia... I zaraz po tym inna sala, w której jestem ja, mój mąż, fotograf (ten, który był u nas) i jakaś jego pomocnica, i ten fotograf miał jakieś jazdy, i ja krzyknęłam mu, że to nie my mu popsuliśmy humor, że jak go coś wkurzyło, to niech teraz na nas się nie wyżywa, że jest dla nas i ma robić foty. On rzucił kubkiem i gdzieś polazł, ja wyszłam w drugą stronę i trzasnęłam drzwiami... I to musiało być pomieszczenie chyba gdzieś obok sali weselnej, bo nagle już była kilkadziesiąt kroków od tych gości i ktoś do mnie podbiega i mówi, żebyśmy już przyszli, bo goście już czekają, że czas na pierwszy taniec. Patrzę na zegarem, a tam już 4 rano I tak jakby w zwolnionym tempie idę na tę salę, a tam w tle widzę siebie z mężem ćwiczących pierwszy taniec. I jeszcze tak chwilę patrzyłam na tę salę, na tych gości, na nas tańczących i się obudziłam
Nie chcę myśleć, dlaczego byłam w dwóch miejscach jednocześnie i dlaczego na koniec widziałam wszystko z góry

A myślałam, że to ja mam do wszystkich daleko, bo widzę, że większość tu z południa i tylko ja taki biedny żuczek z kuj-pom

Cytat:
Ja mam jak najbardziej poprawny obraz Twojej osoby - tylko tak jakos wyszło , ze w moim snie przypadła Ci taka rola
Tak jakoś wyszło

Cytat:
D
No Aaby jest do tego zdolna, na pewno
Osz Ty!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2013-01-11 o 13:12
Stary 2013-01-11, 13:11   #2093
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

No bo dalej chodzi mi o cukier, który jest w owocach żeby nie trzymać za długo tego słodkiego w buzi, bo cukier uszkadza ząbki albo zawiązki zębów. Owoca normalnie połyka się od razu, a w tej siateczce się trzyma w dziobie.
Mam na myśli próchnicę butelkową tzw.
no ale nie memla tego całego dnia, bez przesady, wszystko z rozsadkiem+ odpowiednia higiena zabkow od poczatku i problemow nie powinno byc

BTW butelki tez nie dasz, smoczka tez, bo prochnica?

U Nas ta siatka akurat nie sprawdziła sie, Seba nie chciał czegos takiego do buzi- kilka razy wzial, ale z takim niesmakiem i nie meczylam go
Stary 2013-01-11, 13:12   #2094
Nikita...
Zakorzenienie

Widze, ze Butter i Blond debatuja o tym, ile jest cukru w cukrze

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 13:13   #2095
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
za egzamin! Ogarniaj się szybko z sesją i wracaj do nas!

Ja też pożeram wszystko, choć i tż ostatnio polubił słodycze. Wczoraj wcinał czekoladki merci i popijał gorącą czekoladą! Po takim zestawie zwymiotowałabym !!

Ja po wczorajszej kąpieli stwierdziłam, że basta! Dziś kupiłam rogala do kawy tylko dla babci i tż. Ja nie mogę dotykać słodyczy, kategorycznie !

Cytat:
DZIEWCZYNY!! Ewunia już na świecie!!!!! Gocha napisała: 'Jest! Urodziła się o 19:55! Ja dochodzę do siebie'
Wielkie gratulacje dla dzielnej mamy, taty i braciszka

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość

Lasencje, moje zdjecia z okresu swiatecznego z Portugali do lukniecia w moim profilu jak ktoras ma ochote!
Pięknie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A ja dziś zaklepałam CC na 23/01...
Już niedługo poznasz córcię

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
No wlasnie wydawalo mi sie, ze w PRT przytylam bo zarlam jak glupia ale faktem jest, ze tez biegalam co 2-3 dni 10km i chyba to sprawilo, ze sie troche skurczylam.
Kurcze nawet na urlopie ćwiczysz! Respect! Za Twoją figurę oddałabym wiele...

Cytat:

Obejrzałam wieczorem "Jak urodzić i nie zwariować". Lekki, odmóżdżający, ale nie powalił nie wiadomo jak...
Mi się ten film nie podobał, a tż zasnął po 15 minutach

Cytat:

dobra a teraz wam opowiem mój sen nie wiem skąd takie jazdy mi się biorą, ale jak wstałam to płakać mi się chciało.
Więc w śnie przeplatały się dwie płaszczyzny teraźniejsza nowoczesność- telefony, samochody i wcześniejsza jakieś 30-40 lat w wstecz- wyglądy pomieszczeń, my z tz młodzi. Śniło mi się, że byliśmy z tz w jakiejś szkole, oboje się uczyliśmy ale byliśmy małżeństwem. Do szkoły przyjechaliśmy naszym autem i każde z nas poszło na swoje zajęcia. Na przerwach spotykaliśmy się gdzieniegdzie i tylko machaliśmy do siebie ale ja na ostatnich przerwach zauważyłam, że tz mnie ignoruje. Byłam jeszcze odwiedzić koleżankę która urodziła (leżała w stołówce szkolnej) a tz stwierdzi, że za nim łażę. Zaczął się dziwnie zachowywać, podrywał moją koleżankę. Wkurzona poszłam na lekcje a po lekcji on dalej siedział w stołówce i podrywał inne dziewczyny. Byłam zła totalnie, zazdrosna i zaczęłam robić mu awanturę, a on swoje, że ma mnie dosyć, bo zazdrosna jestem itp. Nawet biłam się z jakąś laską co podeszła do niego i dała mu buzi w policzek ale zła ogólnie poszłam na ostatnią lekcję a tz miał na mnie czekać i po lekcji mieliśmy jechać do domu. Ale tak długo błam w tej stołówce, ze minęło pól lekcji i stwierdziłam, że nie ma co iść już i że wracam sama nogami do domu, bo mam dość tz. No i tak sobie idę i patrzę a ja w torebce mam kluczyki do auta więc zaczęłam się wracać i dzwonię do tz, że jedziemy do domu. Ten przez telefon mi zaczął gadać, ze nigdzie nie jedzie, ze on z kolegą drzewo idzie rąbać i że nie chce gadać ze mną. Rozłączył się i drugi raz to samo. To idę zła do auta i miałam na smyczy mojego psa co już nie żyje i nagle z zza zakrętu wylatuje wojsko takie ze starych filmów i strzelają do wszystkich. Ja upadam i udaję, ze nie żyję, a że trafili mojego psa, to jego krew jest na mnie. Oczy mam otwarte i wszystko obserwuję, jak zabijają innych. I strasznie się boję bo sobie przypominam, ze ja w ciąży jestem i muszę uratować dziecko. Po jakimś czasie żołnierze przenoszą trupy na kupkę i mnie też, ale ja ciągle udaję nieżywą. W końcu jest moment i uciekam stamtąd i biegnę tz szukać do tej stołówki. Wbiegam tam a stołowka wygląda jak pociąg, tz nigdzie nie ma, coraz więcej kobiet wchodzi do tej stołówki, pchają się i nie mogę wyjść. przez okna widać, że pełno ludzi stoi na zewnątrz i żołnierze w nich strzelają. Nagle ta stołówka rusza bo okazuje się, ze to wagon i jedziemy gdzieś. Pytam ludzi co sie dzieje, a oni, ze uratowaliśmy się i wyjeżdżamy gdzieś na Słowację, czy do Rosji a ja zaczęłam płakać, ze tz już nigdy nie zobaczę, że sama będę musiała dziecko wychować. Poszłam tylko po jakieś jedzenie bo byłam strasznie głodna

nie wiem czy któraś to przeczytała ale jak tak to podziwiam za wytrwałość
O mamo ! Mam czasami podobne sny

Cytat:

o takie co mi sie sniło i zapomniałam Wam napisac

Cytat:

A jeśli to przeznaczone dla dzieci bez ząbków jeszcze, to nie mam tej pewności, czy takiemu dziecku dawać cukier?
Nie mówiąc o tym, że mogą urosnąć od razu zepsute ząbki, bo mogą się psuć już zawiązki zębów, które caly czas są w dziąsłach, nawet jak jeszcze nie urosną Nie chcę się oczywiście wymądrzać, ale takie mam zdanie.
Z tymi zepsutymi zębami to wydaje mi się, że problem pojawia się jak dziecku słodzimy napoje, dajemy ogrom słodkości typu czekolada czy wafelki. Od owoców, których nie zjada nie wiadomo ile, problem chyba nie robi się na tyle poważny. Ale jak mówię, tak mi się tylko wydaje.

Martyna sto lat

Dzień dobry,

Ja na chwilkę, nadrobiłam i zaraz znowu do nauki
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 13:14   #2096
aaby
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Dobra laski , ogarniam sie i spadam do tego dermatologa...
Prosze o kciuku, zeby sie okazał ogarniety i pomógł w końcu
!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-01-11, 13:18   #2097
ButterBear
Zakorzenienie

Stokrotko

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2013-01-11 o 18:48
Stary 2013-01-11, 13:18   #2098
malamaluczka87
Zadomowienie

Stokrotko - padłam;-) I powiem ci, że ja też mam teraz dużo więcej znów i takie bujniejsze...a dawno tak nie miałam. I też dużo pamiętam. Ostatni raz śniło mi się, że kręciłam ze swoim starym matematykiem...;P w szczegóły nie chcę wchodzić....A dziś w nocy we śnie prawie na łyso wyczesałam swojego psa buahahahah

Ana- czy ty nie masz jakiś problemów hormonalnych? Tak się dzieje przy PCO i wielokrotnie o tym pisałam. Ale również inne schorzenia wywołane hormonami mogą to powodować. Rekordzistką na forum była jedna dziewczyna, która miała pco i testy owulacyjne wychodziły jej codziennie pozytywne;D A to, że są dwie kreski, wcale nie oznacza, że pęcherzyk pęknie.

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 13:21   #2099
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
no ale nie memla tego całego dnia, bez przesady, wszystko z rozsadkiem+ odpowiednia higiena zabkow od poczatku i problemow nie powinno byc

BTW butelki tez nie dasz, smoczka tez, bo prochnica?

U Nas ta siatka akurat nie sprawdziła sie, Seba nie chciał czegos takiego do buzi- kilka razy wzial, ale z takim niesmakiem i nie meczylam go
No pewnie dam, smoczek ok... a co do butelki, to myślę, że dziecko nie musi z niej pić soczków typu Hipp, czy słodzonej herbatki. Znam mnóstwo dziecki, które piją wodę i ziołowe herbatki bez cukru do momentu aż nie rezygnuje się z butli i dają radę
Blonde, na pewno każdy może mieć własne zdanie, moje może być mniej wartościowe, bo nie jestem mamą, dlatego mówię, że to tylko moje zdanie

Hania

Stary 2013-01-11, 13:22   #2100
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
Ana- czy ty nie masz jakiś problemów hormonalnych? Tak się dzieje przy PCO i wielokrotnie o tym pisałam. Ale również inne schorzenia wywołane hormonami mogą to powodować. Rekordzistką na forum była jedna dziewczyna, która miała pco i testy owulacyjne wychodziły jej codziennie pozytywne;D A to, że są dwie kreski, wcale nie oznacza, że pęcherzyk pęknie.
No jakieś zaburzenie na pewno mam, bo inaczej @ miałabym regularne - podejrzewam, że coś z progesteronem ale pco nie, pęcherzyki są ale inne niż przy pco podobno...
Czytałam o tym przypadku mi wyszła ta krecha testowa mega wyraźna jak nigdy przedtem, ale jak za chwilę powtórzyłam test owu (z innego siusiania) to już tej krechy nie było, może akurat pechowy test trafiłam
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości