MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-11, 12:26   #1111
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny PYTANIE BO MAM ZAGADKĘ

jecie wątróbkę, niby raz piszą że nie wolno a drugi raz że zawiera tyle witamian i żeby nie przesadzić bo witamina A itp. itd.
Dziś dostałam listę z żywnością która zawiera najwięcej żelaza w 100g i tam w podrobach jak dobrze pamiętam widnieje wątróbka, nerki?, i coś tam jeszcze chyba salami ale nie chcę kłamać.
Co jeść nie jeść a ja tak uwielbiam wątróbkę choć myślę że jak raz na jakiś czas zjem to mi nic nie będzie bo bym sobie tak dziś na obiad zamówiła albo zrobiła
Nie - ma za dużo wit. A, której przedawkowanie grozi uszkodzeniami OUN - i wątróbka i nerki są niezalecane do jedzenia w ciąży bo każdy syf co dostaje się do organizmu zwierzęcia przechodzi przez jedno albo drugie

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 12:26   #1112
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

my już po wizycie dobrze że tą morfologię zrobiłam witaminy mam jeść codziennie i dużo żelaza w pokarmie jak nie to następnym razem dostanę dodatkowo żelazo. cukier z krwi na czczo mam tak niski że póki co lekarz oszczędził mi glukozę do wypicia no jeśli mam jej nie pić ok zobaczymy na kolejnej wizycie w 29 tygodniu (strippi ty też robiłaś później niż w 28 tygodniu).
Moja malutka została malutką czyli 3 potwierdzenie dziewczynki.
Ponadto miałam robione pierwsze ktg serduszko idealnie zero skurczów, szyjka ładna zamknięta, mała ułożona jest główkowo tak? dobrze pamiętam.
No i nie będzie żadne dziecko gigant po dzisiejszej wadze 734-738g w 25t3d lekarz powiedział że tak 3000-3200 powinna mieć chyba że pod koniec przyśpieszy ale na pewno nie będzie to 4 ani 5 kg. (widziałam ostatnio któraś z was pisała prawie w tym samym terminie a mały ważył prawie 1kg więc 300 gram to różnica) najważniejsze, że wszystko w porządku z malutką. następna wizyta 6 lutego na 11

Pozdrawiam i miłego dzionka wam życzę
za potwierdzenie córeczki i za wizyte

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

Dostaliśmy nystatyne, furagine i maść clotrimazolum
ale nie chciała jeść antybiotyku, furagina do łykania, a ona jeszcze nie łyka tabletek, więc dziś pojechaliśmy z samego rana do naszej lekarz, bo nawet nie napisali jak i ile to dawać.
Nasza kazała nie dawać antybiotyku (nystatyny) furagine też nie.
.
furagin można rozpuścić u nas kiedyś tak w nocy Julke pipka bolała jak miała zapalenie pęcherze i rozpuściłam jej pół tabletki na łyżeczce w kapce wody i lekarka później mówiła że w razie czego tak można dawać i jeszcze można nospe też rozpuścić i podać w razie silnych bóli
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 12:29   #1113
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

klementyna super że wróciłaś i że wszystko ok !
Stary 2013-01-11, 12:30   #1114
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Dzięki !

Rany 43 zł za 3 takie, drogo ! Aż mi się testować odechciało :P
pierwsze lepsze mi wyskoczyło ,może na allegro albo gdzie indziej będzie taniej.....
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Witam i o zdrowie pytam JA powróciłam ze szpitala Cała i dzięki Bogu zdrowa Steryd podany przez welflon (każda na oddziale miała ten celestyn czy jakoś tak) badania porobione, wymazy, tarczyce, krew, mocz dobrze. Szyjka 25mm, twarda, zamknięta. Dostałam no-spe forte i scopoloan 3x1 i oszczędny tryb życia. Na patologii nasłuchałam sie historii róznych, ale ogólnie opieka na Krasnickich bardzo dobra, atmosfera w porzadku Dzidziol ważył wczoraj ponad 1700gram. MAM 31 tydzień i 2 dni,a w karte wpisali mi 32 tydzien, przy wypisie już 33 tydzień;p Takze zaokraglali, że hoho;p No to u mnie tyle, jak sobie przypomnę to bede pisac
to wspaniale ,że wszystko ok !
Stary 2013-01-11, 12:31   #1115
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak Ci wykluczyli wody, tym papierkiem właśnie ? czyli ph ?
sprawdził wód ilość, szczelność szyjki... i spojrzał na wkładkę

Cytat:
Rany 43 zł za 3 takie, drogo ! Aż mi się testować odechciało :P
to może takie zwykłe lakmusowe? jak masz się czuć pewnie one grosze kosztują

Cytat:
jecie wątróbkę, niby raz piszą że nie wolno a drugi raz że zawiera tyle witamian i żeby nie przesadzić bo witamina A itp. itd.
ja uwielbiam wątróbkę... tzn uwielbiałam... ale w ciązy mi nie podchodzi mimo, że powinna... przez te ponad 6 m-cy jadłam raz - z królika od teściowej...

dla żelaza wcinam wołowinę (własnie mi się roladki "bejcują" na jutro w lodówce), szpinak no i zakwas z buraków żadnych podrobów nie przełknę!

Jejuuuu sama sobie narobiłam ochoty na COLĘ! Niech to szlak... muszę iśc kupić... nie ma bata!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-01-11 o 12:32
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 12:32   #1116
czarny flamaster
Zadomowienie

Zastanawia mnie jedna rzecz w związku z porodem.

Nie raz czytałam i słyszałam, że nie ma potrzeby by zaraz po odejściu wód jechać do szpitala jeśli skurcze nie są regularne i częste. Gdy oglądałam "Cud narodzin/Porodówka" wiele kobiet zjawiało się w szpitalu zaraz po odejściu wód i leżało parę dobrych godzin nim akcja się rozkręciła.
Przyznam się szczerze i bez bicia, że nie chcę spędzić tylu godzin leżąc i czekając
W takim wypadku- jeśli wody odejdą, a skurcze nie są jeszcze dość silne i częste, to mogę spokojnie poczekać w domu skoro szpital mam na wyciągnięcie ręki czy jednak powinnam się śpieszyć?
Wiadomo, czasami rodzi się po 5 minutach od odejścia wód, ale jesli nie ma skurczy?
Pokręciłabym się na piłce, spakowała, ogarnęła itd. Jakie jest Wasze zdanie?

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 12:33   #1117
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny PYTANIE BO MAM ZAGADKĘ

Dziś dostałam listę z żywnością która zawiera najwięcej żelaza w 100g i tam w podrobach jak dobrze pamiętam widnieje wątróbka, nerki?, i coś tam jeszcze chyba salami ale nie chcę kłamać.
Co jeść nie jeść a ja tak uwielbiam wątróbkę choć myślę że jak raz na jakiś czas zjem to mi nic nie będzie bo bym sobie tak dziś na obiad zamówiła albo zrobiła
myślę że nie przesadzając jak zjesz raz na jakiś czas to na pewno nie zaszkodzi jak wszystko np cola, chipsy niezdrowe i niezalecane a jak zjesz raz na jakiś czas to sie nic nie stanie

Cytat:
Jeżeli miałabym jeść wątróbkę - drobiową - bo innej nie jadałam, a i za tą nie przepadam, to kupiłabym eko kurczaka. Wiadomo, drób jest totalnie faszerowany antybiotykami - i te antybiotyki kończą swój los najczęściej w wątrobie. Więc ja bym tak zrobiła.
a jadłaś wątróbkę z królika u mnie teście chodują króliki więc co jakiś czas dostajemy udka z nich albo wątróbkę właśnie i musze powiedzieć ze ta z królika mi lepiej smakuje chociaż ogólenie w ciąży mnie odrzuciło od mięsa i jej dość rzadko

Cytat:
Witam i o zdrowie pytam JA powróciłam ze szpitala Cała i dzięki Bogu zdrowa Steryd podany przez welflon (każda na oddziale miała ten celestyn czy jakoś tak) badania porobione, wymazy, tarczyce, krew, mocz dobrze. Szyjka 25mm, twarda, zamknięta. Dostałam no-spe forte i scopoloan 3x1 i oszczędny tryb życia. Na patologii nasłuchałam sie historii róznych, ale ogólnie opieka na Krasnickich bardzo dobra, atmosfera w porzadku Dzidziol ważył wczoraj ponad 1700gram. MAM 31 tydzień i 2 dni,a w karte wpisali mi 32 tydzien, przy wypisie już 33 tydzień;p Takze zaokraglali, że hoho;p No to u mnie tyle, jak sobie przypomnę to bede pisac
witaj, super że wszystko dobrze
Stary 2013-01-11, 12:39   #1118
Sorceresss
Wtajemniczenie

klementynka, SUPER!
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość

Nie raz czytałam i słyszałam, że nie ma potrzeby by zaraz po odejściu wód jechać do szpitala jeśli skurcze nie są regularne i częste. Gdy oglądałam "Cud narodzin/Porodówka" wiele kobiet zjawiało się w szpitalu zaraz po odejściu wód i leżało parę dobrych godzin nim akcja się rozkręciła.
podobno to jest tak... że jak wody są w porzadku (nie zielone np) i nie masz skurczy regularnych i czestych to spokojnie możesz 4-6 godzin być w domu. Nam na szkole rodzenia babki mowiły, żeb wtedy się wykapać, dopakować... porobić co się ma porobić w domu i dopiero męża za fraki i do szpitala...

ja to się zastanawiam jak to będzie jak będą skurcze, a wody nie odejdą... i ja będę myśleć, że to jeszcze nie są te właściwe skurcze

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
myślę że nie przesadzając jak zjesz raz na jakiś czas to na pewno nie zaszkodzi jak wszystko np cola, chipsy niezdrowe i niezalecane a jak zjesz raz na jakiś czas to sie nic nie stanie

a jadłaś wątróbkę z królika u mnie teście chodują króliki więc co jakiś czas dostajemy udka z nich albo wątróbkę właśnie i musze powiedzieć ze ta z królika mi lepiej smakuje
widzę, że tak jak u mnie... mnie też teściowe króliki dają i ja chętnie biorę... tak samo jak kurczaki i jajka! no i latem zieleninę...
i ziemniaki....

Terry Pratchett

Czas edycji: 2013-01-11 o 12:41
Stary 2013-01-11, 12:41   #1119
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:

Przyznam się szczerze i bez bicia, że nie chcę spędzić tylu godzin leżąc i czekając
W takim wypadku- jeśli wody odejdą, a skurcze nie są jeszcze dość silne i częste, to mogę spokojnie poczekać w domu skoro szpital mam na wyciągnięcie ręki czy jednak powinnam się śpieszyć?
Wiadomo, czasami rodzi się po 5 minutach od odejścia wód, ale jesli nie ma skurczy?
Pokręciłabym się na piłce, spakowała, ogarnęła itd. Jakie jest Wasze zdanie?
Jak skurcze nie są regularne, nie występują częściej niż co 5 minut, to można w domu jszcze posiedzieć...
Z ciekawostek, wczoraj dziewczyna urodziła w samochodzie pod szpitalem!! 3 dziecko, poród tak szybko poszedł, że lekarka tylko wyleciała pod szpital do auta (mąz ja przywiózł), pepowine odcieła, dziecko w szlafrok, mame na łózko, kocem okryli i pojechali na górę
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 12:43   #1120
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
a jadłaś wątróbkę z królika u mnie teście chodują króliki więc co jakiś czas dostajemy udka z nich albo wątróbkę właśnie i musze powiedzieć ze ta z królika mi lepiej smakuje chociaż ogólenie w ciąży mnie odrzuciło od mięsa i jej dość rzadko
No właśnie my jacyś tacy średnio podrobowi, u mnie w domu się tego nie jadło, u TŻ też nie, teraz u nas w domu też tego nie ma. Króliczej nie próbowałam, choć samego królika bardzo lubię

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
podobno to jest tak... że jak wody są w porzadku (nie zielone np) i nie masz skurczy to spokojnie możesz 4-6 godzin być w domu. Nam na szkole rodzenia babki mowiły, żeb wtedy się wykapać, dopakować... porobić co się ma porobić w domu i dopiero męża za fraki i do szpitala...
Widać co szpital to inne podejście. U mnie mówił i ordynator i położna - że odejście wód - on zaleca przyjechanie, bo wiadomo że prędko może się nic nie dziać, ale coś tam można przegapić, więc dla tych moich właśnie wody albo skurcze to już powód żeby przyjechać bo chcą mieć na oku.
Stary 2013-01-11, 12:57   #1121
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

dzięki dziewczyny jednak skuszę się na kawałek u mnie w domu się też nie jadało ewentualnie od czasu do czasu wątróbkę a ja od początku ciąży mam takiego smaka na nią że chyba się skuszę.
I koleżankę poproszę by następnym razem jak będzie ubijała kurczaki to żeby mi wątróbkę odłożyła siedzi w domu to dla dzieciaczków hoduje kurczaki i króliki Ja siebie tak nie widzę nawet nie wiedziała bym od czego zacząć a ona w domu mąż w pracy a teściom musi pomóc a dzięki temu my mamy piękne zdrowe kurczaki
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 12:58   #1122
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

A co do spania to ja dzisiejszej nocy stwierdziłam niestety to samo, pół nocy nie spałam, tylko się wierciłam i ani na jednym boku ani na drugim nie szło zasnąć
ja to samo, od 3 nie spałam w ogole już, a rano koło 5 czy 6 jak zaczyna mnie ścinac to tzreba zachwile wstawac do pracy, i dziś meżuś to mnie normalnie zdzierał z łóżka bo byłam taka niepotomna haha

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 13:05   #1123
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

ObserwujeCię proszę tu link do stronki mają takie pojemniczki na akcesoria ale troszkę drogie szukam podobnych i tańszych ale może podpasuje.

W ogóle mam doła bo zdałam sobie sprawę ile musimy zrobić jeszcze przed narodzinami maleństwa i ile to środków pieniężnych pochłonie i boję się, że nam przybraknie tz na pewno nam zabraknie w przyszłym tygodniu przychodzą nam robić garderobę tz montaż troszkę zapłacone ale jeszcze 2/3 będzie trzeba im wpłacić no i na strychu mała będzie mieć pokój tak więc muszę zrobić barierki na schody i balustradę a cena tyle samo co garderoba pewnie wyjdzie masakra i jeszcze drzwi od garderoby poprawić (wstawić nowe) już mi się wszystkiego odechciało
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 13:09   #1124
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Steryd podany przez welflon (każda na oddziale miała ten celestyn czy jakoś tak) badania porobione, wymazy, tarczyce, krew, mocz dobrze. Szyjka 25mm, twarda, zamknięta. Dostałam no-spe forte i scopoloan 3x1 i oszczędny tryb życia.

miałaś jazdy po sterydzie?

Cytat:
Z ciekawostek, wczoraj dziewczyna urodziła w samochodzie pod szpitalem!!
czad szybka piłka!

Cytat:
No właśnie my jacyś tacy średnio podrobowi, u mnie w domu się tego nie jadło, u TŻ też nie
tak samo u nas, dopóki nie zjadłam przepysznej sałatki z wątrówbką w Zaułku Św. Tomasza stałam się fanką a i pyszna jest w barze mlecznym Górnik

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 13:12   #1125
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry

m
No i nie będzie żadne dziecko gigant po dzisiejszej wadze 734-738g w 25t3d lekarz powiedział że tak 3000-3200 powinna mieć chyba że pod koniec przyśpieszy ale na pewno nie będzie to 4 ani 5 kg. (widziałam ostatnio któraś z was pisała prawie w tym samym terminie a mały ważył prawie 1kg więc 300 gram to różnica) najważniejsze, że wszystko w porządku z malutką. następna wizyta 6 lutego na 11
ja pisałam że mój Synuś dokładnie w 25t4d wazył 998 takze to mój ten Smok hii, oby nie wdał się w tate -5 kg !!!!

Stary 2013-01-11, 13:19   #1126
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Zajrzałam na stronę Reserved i od razu poprawił mi się humor Zobaczcie jakie cudeńka dla Sławka znalazłam, hehe. Koszulki ze Star Wars mnie rozkładają na łopatki, on musi je mieć!
Mnie misiek powalił
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 13:24   #1127
czarny flamaster
Zadomowienie

klementyna1, Sorceresss

Dziękuję dziewczyny Na pewno jeszcze wypytam położną w SR co i jak. Coś czuję, że pewnie zacznę rodzić w tygodniu, mąż będzie w pracy, a chociaż mówię w żartach, że spacerkiem przejdę się do szpitala i na oddział, to jednak nie wiem czy dam radę

Jestem podekscytowana dzisiejszymi, pierwszymi, zajęciami

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2013-01-11, 13:28   #1128
mariolci
Rozeznanie

Cytat:

to może takie zwykłe lakmusowe? jak masz się czuć pewnie one grosze kosztują
ja właśnie keidys jak miałam schizy ze mi się wody saczą to miałam zamawiać na all
http://allegro.pl/paski-wskaznikowe-...908336294.html , ale doczekałam do wizyty i gin powiedziała ze z wodami wszystko ok, ale nic nie badała wydzieliny, tylko pomacała i usg robiła

Stary 2013-01-11, 13:28   #1129
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
super że już jesteś w domu i wszystko w porządku
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 13:29   #1130
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:

A co u Was? Bo nadrobić to na bank nie dam rady.
1. Czy wszystkie zdrowe, nie ma mam nadzieje przedwczesnych skurczy, porodów czy innych schorzeń?
2. Czy coś ciekawego, godnego uwagi mnie ominęło?
3. JAk sie ogólnie miewacie?
Ale za Wami tęskniłam...;-)
Witamy po powrocie
To teraz leż, jedz i pisz z nami i nic więcej.

Ogólnie jest u nas ok - w sensie nic nowego się nie urodziło
Stary 2013-01-11, 13:30   #1131
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ja to się zastanawiam jak to będzie jak będą skurcze, a wody nie odejdą... i ja będę myśleć, że to jeszcze nie są te właściwe skurcze
ja miałam tak 2 razy - czyli ani razu mi wody samoistnie nie odeszły ......
i z kubą i z ninką było to tak ,że ok.24 godz.przed odszedł mi czop (ale wiem ,że czasem odchodzi dużo wcześniej) i nic . a potem w nocy podczas snu - zaczął mnie pobolewać brzuch jak na miesiączkę ... co jakiś czas i dalej spałam ...tak po kilka razy aż ból stał się częsty doszły bóle krzyżowe i jak było co 5 min. to pojechałam do szpitala - w samochodzie miałam już co 2 min. i jak przyjechaliśmy to miałam rozwarcie na 8 cm . na porodówce musieli sami mi przebić pęcherz - a rodząc kubusia pęcherz tak mocno trzymał ,że szpikulec wkładali 3 razy i dopiero wtedy wody odeszły .....

właściwych skurczy nie idzie przeoczyć czy pomylić ..... może trudno to opisać ale każda z Was będzie wiedziała....

a! przebijanie pęcherza jest bezbolesne .
Stary 2013-01-11, 13:34   #1132
monicca1989
Zakorzenienie

ObserwujeCie zbadałam dzisiaj cukier po II śniadaniu 11.30 i wyszło mi 67 więc znów wydawało mi się za nisko, wziełam więc glukometr i poszłam do dziadzia zbadać na jego i o 11.50 wyszło 93 więc od razu jeszcze raz na swoim i 92
Więc chyba wychodzi na to, ze jednak wszystko z nim w porządku skoro minuta po minucie identyczne wyniki ale znów dumam skąd taka róznica w 20min
Stary 2013-01-11, 13:35   #1133
Mama Wikusi
Przyczajenie

Hej Dziewczyny
Ja mam termin na 20 marca i podobno ma być synek. Jestem już na zwolnieniu lekarskim więc chętnie będę się z Wami wymieniać doświadczeniami ciążowymi.
Jeśli chodzi o poród to trudno go przegapić i jestem takiego samego zdania jak mój lekarz, jak coś zaczyna się dziać lub mnie zacznie niepokoić lepiej udać się do szpitala.
Mama Wikusi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 13:37   #1134
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja miałam tak 2 razy - czyli ani razu mi wody samoistnie nie odeszły ......
i z kubą i z ninką było to tak ,że ok.24 godz.przed odszedł mi czop (ale wiem ,że czasem odchodzi dużo wcześniej) i nic . a potem w nocy podczas snu - zaczął mnie pobolewać brzuch jak na miesiączkę ... co jakiś czas i dalej spałam ...tak po kilka razy aż ból stał się częsty doszły bóle krzyżowe i jak było co 5 min. to pojechałam do szpitala - w samochodzie miałam już co 2 min. i jak przyjechaliśmy to miałam rozwarcie na 8 cm . na porodówce musieli sami mi przebić pęcherz - a rodząc kubusia pęcherz tak mocno trzymał ,że szpikulec wkładali 3 razy i dopiero wtedy wody odeszły .....

właściwych skurczy nie idzie przeoczyć czy pomylić ..... może trudno to opisać ale każda z Was będzie wiedziała....

a! przebijanie pęcherza jest bezbolesne .
U mnie było tak, że leżałam rano na łóżku i Igor raptem jakoś się zakręcił, aż mnie zabolało. I usłyszałam takie "pyk" (dźwięk pękającego balonu jakby). Wstałam i zrobiło chlup po kilku sekundach. Nie jakaś ogromna ilość wód, ale tak z pół szklanki, wyleciał też czop podbarwiony krwią. Spory glut taki. A za kilkadziesiąt minut zaczęły się wyraźne skurcze. Bolesne zaczęły się około 4 godziny później. Bardzo bolesne jeszcze później.
Stary 2013-01-11, 13:38   #1135
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Widać co szpital to inne podejście. U mnie mówił i ordynator i położna - że odejście wód - on zaleca przyjechanie, bo wiadomo że prędko może się nic nie dziać, ale coś tam można przegapić, więc dla tych moich właśnie wody albo skurcze to już powód żeby przyjechać bo chcą mieć na oku.
Teoria teorią... ja pewnie się szybko ogarnę i sru do szpitala Choćbym tam miała siedzieć i się nudzić to na pewno będę się czuć bezpieczniej o wiem! Scrabble wezmę hihihi

Cytat:
W ogóle mam doła bo zdałam sobie sprawę ile musimy zrobić jeszcze przed narodzinami maleństwa i ile to środków pieniężnych pochłonie i boję się, że nam przybraknie tz na pewno nam zabraknie w przyszłym tygodniu przychodzą nam robić garderobę tz montaż troszkę zapłacone ale jeszcze 2/3 będzie trzeba im wpłacić no i na strychu mała będzie mieć pokój tak więc muszę zrobić barierki na schody i balustradę a cena tyle samo co garderoba pewnie wyjdzie masakra i jeszcze drzwi od garderoby poprawić (wstawić nowe) już mi się wszystkiego odechciało
nie martw się... nie wiem czy Cię to pocieszy... ale my ciągle czekamy na nasze mieszkanko... mamy poumawianych facetów do roboty i tylko czekamy kiedy nam klucze dadzą... liczyliśmy, że w lutym, ale raczej się nie wyrobią (zresztą zgodnie z umową byłoby dopiero w VI)... nasz maluszek będzie musiał być na starym, brzydkim i brudnym mieszkaniu... No, może nie brudnym, ale już tak bym chciała na nowe, że... mówię Ci! Nie zwozimy rzeczy dla "Syneuszka" bo nie mamy nawet gdzie je poukładać... Mnie to okropnie wkurza i smuci w dni depresji... powoli sprzątam pokój, żeby był "sterylny" dla dzidziusia... ale wczoraj jak wywalałam stare książki z regałów to miałam ten pieprzony ból w plecach i twardy brzuch więc dzisiaj nie forsuję się.

Terry Pratchett
Stary 2013-01-11, 13:45   #1136
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

widzę, że tak jak u mnie... mnie też teściowe króliki dają i ja chętnie biorę... tak samo jak kurczaki i jajka! no i latem zieleninę...
i ziemniaki....
jak pisała Nestelle skurczy sie nie da przegapić chociaż ja miałam bezbolesne że nawet nie wiedziałam że mam a na ktg zaps wychodził że są

a co fajnego robisz z tych królików? bo mi już takie zwykłe udka się przejadły jakieś sprawdzone przepisy?

Cytat:
Z ciekawostek, wczoraj dziewczyna urodziła w samochodzie pod szpitalem!! 3 dziecko, poród tak szybko poszedł, że lekarka tylko wyleciała pod szpital do auta (mąz ja przywiózł), pepowine odcieła, dziecko w szlafrok, mame na łózko, kocem okryli i pojechali na górę
nieźle

i nie zacytowało mi Czarny Flmaster tak jak dziewczyny ci odpisały, ale mi jakby wody odeszły to chyba w panice bym od razu poleciała do szpitala
Stary 2013-01-11, 13:46   #1137
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mama Wikusi Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Ja mam termin na 20 marca i podobno ma być synek. Jestem już na zwolnieniu lekarskim więc chętnie będę się z Wami wymieniać doświadczeniami ciążowymi.
Jeśli chodzi o poród to trudno go przegapić i jestem takiego samego zdania jak mój lekarz, jak coś zaczyna się dziać lub mnie zacznie niepokoić lepiej udać się do szpitala.
Witaj
Stary 2013-01-11, 13:49   #1138
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
i z kubą i z ninką było to tak ,że ok.24 godz.przed odszedł mi czop (ale wiem ,że czasem odchodzi dużo wcześniej) i nic . .
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Nie jakaś ogromna ilość wód, ale tak z pół szklanki, wyleciał też czop podbarwiony krwią. Spory glut taki.

a jak przegapię ów czop?

tak serio to liczę, że się zorientuję... moja mama mówiła, że wstała rano, nic ją nie bolało, nic nie czuła, ale wiedziała, że dzisiaj będzie rodzić tak samo miała z ciążą

ja w sumie też... tydzień przed okresem mi piknęło coś w głowie i zrobiłam testy... takie przeczucie miałam

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
a co fajnego robisz z tych królików? bo mi już takie zwykłe udka się przejadły jakieś sprawdzone przepisy?
mało oryginalnie - zwykłe udka pieczone, albo duszę w sosiku własnym z jakimiś warzywami, albo klasyka - w śmietanie
w przyszłym tygodniu myślę, że jakąś potrawkę z króliczka zrobię, bo akurat mam kilka porcji jeszcze w zamrażarce.

Terry Pratchett

Czas edycji: 2013-01-11 o 13:50
Stary 2013-01-11, 13:49   #1139
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mama Wikusi Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
cześć i gratuluje synka
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
U mnie było tak, że leżałam rano na łóżku i Igor raptem jakoś się zakręcił, aż mnie zabolało. I usłyszałam takie "pyk" (dźwięk pękającego balonu jakby). Wstałam i zrobiło chlup po kilku sekundach. Nie jakaś ogromna ilość wód, ale tak z pół szklanki, wyleciał też czop podbarwiony krwią. Spory glut taki. A za kilkadziesiąt minut zaczęły się wyraźne skurcze. Bolesne zaczęły się około 4 godziny później. Bardzo bolesne jeszcze później.
......no to pewnie co dziewczyna to troszkę inna historia ....
ja mam nadzieję ,że jak 2 razy było tak samo to i za 3 będzie też. a tak poza tym to mój tż bardzo przeżywał ,że jak zaleję tymi wodami siedzenie w aucie to będzie syf- wtedy nie mieliśmy skóry w sam.( znajomemu to się przydażyło ,że wody w aucie odeszły - ponoć strasznie trudno to doczyścić ,wszystko wsiąkło i smród był potem straszny...)

mój kuba goni mnie po domu z szarańczą w ręku - ma taki ubaw a ja tak strasznie się boję tego paskudztwa....... nietety nasz kameleon najbardziej lubi jeść szarańcze ..... wiem to straszne ,dlatego to nasz ostatni zwierzak którego trzeba karmić czymś żywym ... tak mi żal tych robali ale i tak się mega boję ..... a mój kuba wyciąga i chodzi po domu "pokazując świat...." jak mówi .a mi tak strasznie ich żal ,że zaraz będą obiadem
Stary 2013-01-11, 13:51   #1140
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
a jak przegapię ów czop?

tak serio to liczę, że się zorientuję... moja mama mówiła, że wstała rano, nic ją nie bolało, nic nie czuła, ale wiedziała, że dzisiaj będzie rodzić tak samo miała z ciążą

ja w sumie też... tydzień przed okresem mi piknęło coś w głowie i zrobiłam testy... takie przeczucie miałam
Myślę, że zauważymy jak nam coś wyleci i nie będzie to zwykłe siku

Mojej znajomej w piątek wyciągnęli krążek. W sobotę sobie posprzątała, umyła okna, zrobiła pranie, bigos dla męża i w niedzielę wieczorem mówi do męza "No to jutro będę rodzić". On ją wyśmiał, a ta następnego dnia zaczęła rodzić

Sądzę, że niektóre kobiety potrafią to przewidzieć. Ja jednak ciąży nie przewidziałam więc się zastanawiam co będzie, hehe

02.08.2012 - nasz ślub
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości