Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-11, 08:37   #1561
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Nie wiem czy kiedys tutaj o tym pisałam: Dziwi mnie to, że ktoś się wstydzi przyznać, że jako dziecko słuchał disco- polo (bo to przecież wstyd i siara) tylko od razu słuchał alternatywy i poezji śpiewanej.
Serio, czy to taki wstyd przyznać się, że oglądało się "Disco Relax" z rodzicami?
Nigdy nie słuchałam disco polo Moi rodzice też nie słuchają

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
A co jak ktoś na prawdę nie słuchał? Ja za gnoja słuchałam Modern Talking, Spice Girls, Ace of Base, Michaela Jacksona to wręcz wielbiłam, chociaż byłam chowana na rockowej muzyce to swoje etapy i odchyły miałam. Ale nigdy nie słuchałam disco polo więc nie bardzo mam się do czego przyznawać ani czego wstydzić.
I nie, nie mówiłam, "ęą włącz mię ojczę Schody do nieba" ale prosiłam o włączenie "piosenki z zegarem" (Time Floydów), "Mdżika" (A Kind of Magic Queen) albo "straszną piosenkę z mewami" (Echoes Floydów) lub "wygasło z grila" (High Hopes Floydów, w tekście było 'the grass was greener" ).
Mama mi podpowiada, że jeszcze było "piosenkę hahahe" czyli Mama Genesis.
Za bachora podobało mi się Kelly Family, Grechuta i Andrea Bocelli I oczywiście rzeczy, które leciały na Vivie jak Eiffel65 A w V klasie SP odkryłam HIM i Metallicę i zaczęłam byc trÓ

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 09:15   #1562
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Ale i tak wyższa półka niż klimaty disco polo.
Ja również nigdy nie słuchałam disco polo, ba, nawet było mi trochę głupio, że nie zachowuję się jak prawdziwa Polka i nie siadam w niedzielę po kościółku do oglądania programu "Disco Relax" .
Pamiętam jak pojechałam na wakacje do rodziny na wieś, a tam w niedzielę cała rodzina zasiadła przed tv i siedząc na krzesełkach oglądała disco relax, a ja sie czyłam że jestem kurna z innej bajki.

Sama słuchałam głównie MTV i VIVY i uwielbiałam Ace of Bace, Tic Tac Toe, Madonnę, i oczywiście Spice Girls.
Póżniej poszłam do liceum i zaczęłam słuchac zupełnie innych rzeczy.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 09:32   #1563
_Matilde_
Biała Dama

Wow a ja sluchalam disco polo, jak na wizazowe klimaty to widze dosc oryginalnie Vivy nie mialam wtedy. Pierwsza moja ulubiona piosenka to Fancy - Flames of love A potem bylo roznie bo jedna moja siostra sluchala wlasnie disco a druga polskiego rocka: Lady Pank, Kobranocke itp. Dlatego moze mi nie wpojono pogladu ze jedne gatunki sa lepsze od drugich. I dlatego mi by nie przyszlo do glowy uwazac ze Spice Girls jest z wyzszej polki niz polskie disco. Tylko dlatego ze po angielsku?

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 09:53   #1564
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Wow a ja sluchalam disco polo, jak na wizazowe klimaty to widze dosc oryginalnie Vivy nie mialam wtedy. Pierwsza moja ulubiona piosenka to Fancy - Flames of love A potem bylo roznie bo jedna moja siostra sluchala wlasnie disco a druga polskiego rocka: Lady Pank, Kobranocke itp. Dlatego moze mi nie wpojono pogladu ze jedne gatunki sa lepsze od drugich. I dlatego mi by nie przyszlo do glowy uwazac ze Spice Girls jest z wyzszej polki niz polskie disco. Tylko dlatego ze po angielsku?
zgadzam się. Tak samo jak Backstreet Boys czy A*Teens

Można powiedzieć, że to jest inny rodzaj muzyki, ale w mojej opinii ocierają się o to samo- o kicz.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 09:58   #1565
Marzena17
Rozeznanie

To ja nie dość, że słuchałam disco polo to jeszcze Modern Talking, Lady Pank, Budki Suflera (namiętnie ), Skaldów, Trubadurów, Maryli Rodowicz - i ich piosenki znam do tej pory na pamięć. Później zaczęły się słitaśne włoskie przeboje, Britney Spears, Loona, Natalia Oreiro, a dopiero na końcu nastała era MTV, VIVY i wszystkich innych programów muzycznych.
Wzbudzam ogólne zadziwienie, kiedy przypadkiem gdzieś poleci stary przebój Budki Suflera, a ja nie dość, że znam refren to jeszcze zwrotki zaśpiewam
Marzena17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 10:06   #1566
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Nigdy nie słuchałam disco polo Moi rodzice też nie słuchają

Za bachora podobało mi się Kelly Family, Grechuta i Andrea Bocelli I oczywiście rzeczy, które leciały na Vivie jak Eiffel65 A w V klasie SP odkryłam HIM i Metallicę i zaczęłam byc trÓ
O, to tak, jak ja
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 10:07   #1567
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
siarka, ale które? Modern Talking czy Floydzi?
Jedno i drugie wtedy mnie otaczało, acz MT i reszta były powszechniejsze.
Acz zasadniczo nie mogę powiedzieć, abym była wychowywana w takim, a nie innym nurcie muzycznym (choć do dzisiaj Edyta Geppert czy Abba kojarzą mi się z jazdą samochodem podczas wycieczek wakacyjnych ).

Dzisiaj Spice Girls bym nie odpaliła (dla przyjemności), Pink Floyd natomiast uwielbiam.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2013-01-11 o 10:08
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 10:15   #1568
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Nie wiem czy kiedys tutaj o tym pisałam: Dziwi mnie to, że ktoś się wstydzi przyznać, że jako dziecko słuchał disco- polo (bo to przecież wstyd i siara) tylko od razu słuchał alternatywy i poezji śpiewanej.
Serio, czy to taki wstyd przyznać się, że oglądało się "Disco Relax" z rodzicami? Bo ciężko mi uwierzyć, że takie kilkuletnie dziecko powie: "Tato nie mam zamiaru słuchać tego grafomaństwa- wyłącz ten Bayer Full i włącz Led Zeppelina- najlepiej z winyla, cobym miał co wspominać"
Nie mówię o rodzicach, którzy od dziecka wszczepiali dzieciom miłość do określonego gatunku- mój tata też tak robił- naprawdę zna się na muzyce, ale ma tez słabość do disco polo i (stety lub niestety) musiałam słuchać tego zawsze w soboty i niedziele. Tylko, że jak mówię o tym, że w podstawówce słuchałam "Majteczki w kropeczki łohohoho" a nie Grechuty to patrzą na mnie jak mainstreamowego wyrzutka.

Witaj w gronie mainstreamowych wyrzutków. Dobre określenie swoją drogą.

Akurat mój tata nie popierał mojego zamiłowania do disco polo na początku podstawówki i oglądałam sama, ale nikt mi nie zabraniał.

A mogłam szukać zespołów, które lubi 10 osób na świecie

Z disco polo jest tak, że nikt nie słucha, ale jak poleci gdzieś, gdzie ludzie wypili to nagle wszyscy znają i śpiewają

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:

Ja tró zaczęłam być dopiero w gimnazjum.
Zapomniałam nawet o istnieniu tego określenia "tró"

Nie wiem jak Ty, ale ja oczywiści zaczęłam słuchać tego i owego, bo podobał mi się ktoś tam i chciałam dołączyć do paczki osób z liceum (miałam gimnazjum połączone z liceum)
Przecież każdy wiedział lepiej niż ja.

A i glany mi się podobały czy co tam jeszcze.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2013-01-11 o 10:17
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 10:23   #1569
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja zaczęłam słuchać Metalliki w momencie wyjścia koncertu z orkiestrą symfoniczną. Namiętnie słuchałam go a potem chcąc poznać utwory "w oryginale" kupowałam kasety .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 10:46   #1570
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Witaj w gronie mainstreamowych wyrzutków. Dobre określenie swoją drogą.

Akurat mój tata nie popierał mojego zamiłowania do disco polo na początku podstawówki i oglądałam sama, ale nikt mi nie zabraniał.

A mogłam szukać zespołów, które lubi 10 osób na świecie

Z disco polo jest tak, że nikt nie słucha, ale jak poleci gdzieś, gdzie ludzie wypili to nagle wszyscy znają i śpiewają

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Nie wiem jak Ty, ale ja oczywiści zaczęłam słuchać tego i owego, bo podobał mi się ktoś tam i chciałam dołączyć do paczki osób z liceum (miałam gimnazjum połączone z liceum)

wpadłam jeszcze na określenie "mainstreamowy głupek", ale już było za późno i nie chciało mi się edytować ;D

ja w gimnazjum miałam etap słuchania hip- hopu na przemian z poezją śpiewaną, dopiero w technikum stwierdziłam, że chcę być tró i wciągnęłam się w słuchanie starszych kawałków odgrzebanych z młodości rodziców....
Stary 2013-01-11, 10:53   #1571
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez Marzena17 Pokaż wiadomość
To ja nie dość, że słuchałam disco polo to jeszcze Modern Talking, Lady Pank, Budki Suflera (namiętnie ), Skaldów, Trubadurów, Maryli Rodowicz - i ich piosenki znam do tej pory na pamięć. Później zaczęły się słitaśne włoskie przeboje, Britney Spears, Loona, Natalia Oreiro, a dopiero na końcu nastała era MTV, VIVY i wszystkich innych programów muzycznych.
Wzbudzam ogólne zadziwienie, kiedy przypadkiem gdzieś poleci stary przebój Budki Suflera, a ja nie dość, że znam refren to jeszcze zwrotki zaśpiewam
Noc komety np. Niedawno jakis zespol to zaśpiewal na nowo, ja jednak wole wersje z Urszula

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2013-01-11, 11:11   #1572
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Jedno i drugie wtedy mnie otaczało, acz MT i reszta były powszechniejsze.
Acz zasadniczo nie mogę powiedzieć, abym była wychowywana w takim, a nie innym nurcie muzycznym (choć do dzisiaj Edyta Geppert czy Abba kojarzą mi się z jazdą samochodem podczas wycieczek wakacyjnych ).

Dzisiaj Spice Girls bym nie odpaliła (dla przyjemności), Pink Floyd natomiast uwielbiam.
To piątka zdecydowanie http://www.rsvlts.com/wp-content/upl...high-five.jpeg

A ja czasem włączam kilka kawałków. Tyle wspomnień się z tym wiąże, śmiesznie na nie popatrzeć no i kurde pośpiewać też bo... do tej pory mam w głowie wszystkie teksty
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 11:47   #1573
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:

Nie-e, ja odkryłam w mamy płytach Black Album A jedynymi tró na całą podstawówkę byłam ja i koleżanka (tzn ja z wyglądu wtedy jeszcze nie, dopiero w gimie )

Stary 2013-01-11, 11:51   #1574
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Serio, czy to taki wstyd przyznać się, że oglądało się "Disco Relax" z rodzicami?
Ja tam się przyznaję i czasem ze znajomymi wspominamy te "hity". Mało tego, w niektórych sytuacjach nadal słucham, nawet nowego, perfidnego disco, lubię się przy tym powygłupiać.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 12:01   #1575
_Matilde_
Biała Dama

Po ostatnim sylwestrze trudno nie znac "Ona tańczy dla mnie"

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2013-01-11, 12:09   #1576
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Ja wolę tę wersję

http://www.youtube.com/watch?v=YdXr6epIwF0

Stary 2013-01-11, 12:23   #1577
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

Cytat:
ja tam tego nie znam, to znaczy wiem ze istnieje ale nie slyszalam ani razu, chyba sobie dzis eksperymentalnie poslucham zeby wiedziec o czym sie w ogole mowi

moi rodzice nie wpajali mi "milosci" do zadnego konkretnego rodzaju muzyki, ale w gronie ich znajomych a raczej dzieciakow ich znajomych bylam zawsze najmlodsza wiec zafascynowana starszym towarzystwem i bardzo szybko zaczelam sluchac Nirvany, metalliki, closterkeller itp i powiem wam ze to juz trwa jakies 18 lat a zmienilo sie tylko to ze nie nosze glanow i powyciaganych swetrow i dodatkowo po drodze sama odkrylam duzo swietnej muzyki (TOOL! The Gathering i Anneke!). I zaczelam sie uczyc gry na basie ostatnio
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 12:29   #1578
201604190949
Konto usunięte

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3858336 6]ja tam tego nie znam, to znaczy wiem ze istnieje ale nie slyszalam ani razu, chyba sobie dzis eksperymentalnie poslucham zeby wiedziec o czym sie w ogole mowi

moi rodzice nie wpajali mi "milosci" do zadnego konkretnego rodzaju muzyki, ale w gronie ich znajomych a raczej dzieciakow ich znajomych bylam zawsze najmlodsza wiec zafascynowana starszym towarzystwem i bardzo szybko zaczelam sluchac Nirvany, metalliki, closterkeller itp i powiem wam ze to juz trwa jakies 18 lat a zmienilo sie tylko to ze nie nosze glanow i powyciaganych swetrow i dodatkowo po drodze sama odkrylam duzo swietnej muzyki (TOOL! The Gathering i Anneke!). I zaczelam sie uczyc gry na basie ostatnio [/QUOTE]

Haj fajw, sis <3 <3 <3

Mi się wersja Cezika nie podoba tak samo jak oryginał. A może nawet bardziej bo oryginał jest po prostu zuy ale nie udaje, że jest dobry a do Cezikowej wersji podchodzę jak do kupy, którą chciano zapakować w ładny papierek ale nie wyszło.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Oczywiście rozumiem, że komuś może się podobać i nie miałam zamiaru nikogo urazić.
Stary 2013-01-11, 12:39   #1579
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
aaa... i dziwią mnie babcie, które przechodzą sobie przez ulicę nie zwracając uwagi na to, że mają czerwone światło i z naprzeciwka jedzie tramwaj.
I w ogóle dziwią mnie kierowcy- święte krowy, którzy wjeżdżają na tory mimo iż widzą, że jedzie za nim tramwaj. No przeciez go nie wyprzedzi
No dokładnie, te babcie doprowadzają mnie do szału Jeszcze dodam do tego czasami kobiety z wózkiem, które mają się chyba za święte krowy i nie rozglądają bo po co, przecież wszyscy powinni się zatrzymywać jak tylko je zobaczą Jak jeździłam jeszcze "L" to mi się taka wpakowała bez rozglądania na pasach zaraz przy zjeździe z ronda
W ogóle jeżdżąc na co dzień po centrum mam zszargane nerwy i mogłabym wypisać milion rzeczy, które mnie dziwią ( a raczej wk...), łącznie z jechaniem pod prąd (sytuacja z wczoraj)

Cytat:

Słyszałam to ze 2 razy i kompletnie nie pamiętam melodii, jakim cudem to zrobiło taką kariere???
Nawet nie wiem czy na Sylwestrze leciało...

Edytowane przez smerfetk_a
Czas edycji: 2013-01-11 o 12:41
smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 12:42   #1580
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Cezik!
Dwuletnia córka znajomych się domaga piosenki "lamnie lamnie", więc puszczają i mała się giba tak jak to dzieci potrafią najlepiej
U mnie 'disco relax' leciało czasami. Ale może mam bardziej otwartych znajomych czy coś, bo każdy wspomina jak to kiedyś było, że się siadało i słuchało, i fajne czasy i w ogóle takie do pośmiania się teraz
O! O! I tak jak któreś z Was uwielbiałam Bocelli. Podejrzewam, że tylko dlatego, że ma na imię tak jak ja i to była jedyna osoba o takim samym imieniu (rozpaczałam tylko, że facet )
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 12:48   #1581
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:

Mi się wersja Cezika nie podoba tak samo jak oryginał. A może nawet bardziej bo oryginał jest po prostu zuy ale nie udaje, że jest dobry a do Cezikowej wersji podchodzę jak do kupy, którą chciano zapakować w ładny papierek ale nie wyszło.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Oczywiście rozumiem, że komuś może się podobać i nie miałam zamiaru nikogo urazić.
Bzdurzysz

Stary 2013-01-11, 12:49   #1582
mary_poppins
sissy that walk

Też oglądałam Disco Relax To chyba moje pierwsze muzyczne wspomnienie z czasów dzieciństwa, na równi z kasetami Smerfne Hity Potem była faza na A*Teens, dawałyśmy z siostrą koncerty z playbacku Przeszłam też przez Enrique, Spice Girls, Britney Spears (żeby było śmiesznie, to leciała na zmianę z Majką Jeżowską), a potem już hity Vivy i moje pierwsze muzyczne miłości typu Avril Lavigne, Vanilla Ninja i Tokio Hotel VN do dzisiaj lubię, ale to już nie to samo co kiedyś, więc słucham sobie dawnych utworów (jak miały Maarję w składzie).

Tak sobie myślę, że wtedy przynajmniej miałam jakieś w miarę ustosunkowane upodobania muzyczne, nie to co teraz...
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 13:02   #1583
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Haj fajw, sis <3 <3 <3

Ja jakos lubie zawsze oryginalne wersje utworow zawsze. Cover moze byc ciekawy ale to nie to samo.
Ja to własnie slyszalam w sylwestra pierwszy raz, na poczatku mnie wkurzalo, ale wpada w ucho Do tego stopnia ze jedyne co wynioslam z mszy noworocznej to odkrycie ze ksiadz ma bardzo podobna barwe glosu co wokalista Weekendu
Ja sie nie czuje urazona bo o tym pisze z przymruzeniem oka, ale dziwi mnie nazywanie czegokolwiek goownem, chyba ze jestes po konserwatorium i znasz sie jak nikt Ja smiem co najwyzej powiedziec ze cos mi nie przypada do gustu

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2013-01-11, 13:03   #1584
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Też oglądałam Disco Relax To chyba moje pierwsze muzyczne wspomnienie z czasów dzieciństwa, na równi z kasetami Smerfne Hity Potem była faza na A*Teens, dawałyśmy z siostrą koncerty z playbacku Przeszłam też przez Enrique, Spice Girls, Britney Spears (żeby było śmiesznie, to leciała na zmianę z Majką Jeżowską), a potem już hity Vivy i moje pierwsze muzyczne miłości typu Avril Lavigne, Vanilla Ninja i Tokio Hotel VN do dzisiaj lubię, ale to już nie to samo co kiedyś, więc słucham sobie dawnych utworów (jak miały Maarję w składzie).

Tak sobie myślę, że wtedy przynajmniej miałam jakieś w miarę ustosunkowane upodobania muzyczne, nie to co teraz...
ale mi się te dziewczyny podobały
aż sobie włączę ;D
Stary 2013-01-11, 13:15   #1585
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Dziwi mnie jak ludzie mówią jakie to polskie teksty są nieambitne.
Bo przecież zagraniczne są.

http://www.youtube.com/watch?v=cC23dcdtgjM to było hitem.
A już widzę jak ludzie zachwycają się polską wersję.
"maaaam kaaaca lalala, za dużo wypiłem wczoraj w noooocy, nooocy"

Poza tym dziwi mnie, że ludzie lubią słuchać czegoś, w języku którego nie znają. Nie to, że szukam głębi w radiowych hitach, ale dziwnie by mi się słuchało, gdybym nie znała słów.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
wpadłam jeszcze na określenie "mainstreamowy głupek", ale już było za późno i nie chciało mi się edytować ;D
.
wersja z wyrzutkiem lepsza

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 13:25   #1586
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
No dokładnie, te babcie doprowadzają mnie do szału Jeszcze dodam do tego czasami kobiety z wózkiem, które mają się chyba za święte krowy i nie rozglądają bo po co, przecież wszyscy powinni się zatrzymywać jak tylko je zobaczą
Przypomniałaś mi sytuację, jakiej ostatnio byłam świadkiem. Jechałam autobusem, wypchany po brzegi, zatrzymuje się na przystanku, na którym stoi kobieta z wózkiem i próbuje nim wjechać do środka. Jakiś facet jej mówi, że raczej się nie zmieści, a ona w krzyk i rzuca tekstem 'ale ja tu mam małe dziecko, muszę się zmieścić'. Pan do niej, że się nie da, musiałoby z 1O osób wyjść, żeby ona się zmieściła. A kobieta 'to niech wyjdą i poczekają na następny autobus'.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 13:37   #1587
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Przypomniałaś mi sytuację, jakiej ostatnio byłam świadkiem. Jechałam autobusem, wypchany po brzegi, zatrzymuje się na przystanku, na którym stoi kobieta z wózkiem i próbuje nim wjechać do środka. Jakiś facet jej mówi, że raczej się nie zmieści, a ona w krzyk i rzuca tekstem 'ale ja tu mam małe dziecko, muszę się zmieścić'. Pan do niej, że się nie da, musiałoby z 1O osób wyjść, żeby ona się zmieściła. A kobieta 'to niech wyjdą i poczekają na następny autobus'.
Już lecą

Stary 2013-01-11, 13:42   #1588
paulinka1128
Zadomowienie

Cytat:
Poza tym dziwi mnie, że ludzie lubią słuchać czegoś, w języku którego nie znają. Nie to, że szukam głębi w radiowych hitach, ale dziwnie by mi się słuchało, gdybym nie znała słów.
oj tam...ja do nauki czesto slucham radio onlne z korei, finalndi, tajlandi itp bo nic nie rozumiem i teksty mnie nie rozpraszaja przy nauce czasem cos mi sie serio podoba wiec sobie sciagam

mam tez we wloszech kolege, ktory slucha polskiego rege bo mu sie podoba....a po polsku nie zna oczywisce
Stary 2013-01-11, 13:45   #1589
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Ja jakos lubie zawsze oryginalne wersje utworow zawsze. Cover moze byc ciekawy ale to nie to samo.
Ja to własnie slyszalam w sylwestra pierwszy raz, na poczatku mnie wkurzalo, ale wpada w ucho Do tego stopnia ze jedyne co wynioslam z mszy noworocznej to odkrycie ze ksiadz ma bardzo podobna barwe glosu co wokalista Weekendu
Ja sie nie czuje urazona bo o tym pisze z przymruzeniem oka, ale dziwi mnie nazywanie czegokolwiek goownem, chyba ze jestes po konserwatorium i znasz sie jak nikt Ja smiem co najwyzej powiedziec ze cos mi nie przypada do gustu
A ja nie uważam, że trzeba być po konserwatorium żeby móc nazwać piosenkę disco polo gównem, jeśli uważa się ją za gówno. Przy innym gatunku muzycznym pewnie bym się zawahała ale nie tu.

Poza tym nie nazwałam jej gównem tylko chciałam przedstawić obrazowo pewne zjawisko

Cytat:
Dziwi mnie jak ludzie mówią jakie to polskie teksty są nieambitne.
Bo przecież zagraniczne są.

http://www.youtube.com/watch?v=cC23dcdtgjM to było hitem.
A już widzę jak ludzie zachwycają się polską wersję.
"maaaam kaaaca lalala, za dużo wypiłem wczoraj w noooocy, nooocy"

Podałaś trochę ekstremalny przykład ale popularność tej piosenki jest duża z tego samego powodu co tej "ona tańczy dla mnie". Rytmiczna, prosta, dużo się powtarza, łatwo zapamiętać i poskakać do tego.
Z tego samego powodu kiedyś kiedyś hitem była "Bania u Cygana" (i tematyka podobna )
Stary 2013-01-11, 13:46   #1590
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości