|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||
|
Ha ha ha ha ha
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Cytat:
Moi rodzice też nie słuchająCytat:
Za bachora podobało mi się Kelly Family, Grechuta i Andrea Bocelli A w V klasie SP odkryłam HIM i Metallicę i zaczęłam byc trÓ
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama słuchałam głównie MTV i VIVY i uwielbiałam Ace of Bace, Tic Tac Toe, Madonnę, i oczywiście Spice Girls. Póżniej poszłam do liceum i zaczęłam słuchac zupełnie innych rzeczy. |
|
|
|
|
#1563 |
|
Biała Dama
|
Wow a ja sluchalam disco polo, jak na wizazowe klimaty to widze dosc oryginalnie
Vivy nie mialam wtedy. Pierwsza moja ulubiona piosenka to Fancy - Flames of love A potem bylo roznie bo jedna moja siostra sluchala wlasnie disco a druga polskiego rocka: Lady Pank, Kobranocke itp. Dlatego moze mi nie wpojono pogladu ze jedne gatunki sa lepsze od drugich. I dlatego mi by nie przyszlo do glowy uwazac ze Spice Girls jest z wyzszej polki niz polskie disco. Tylko dlatego ze po angielsku?
|
|
|
|
#1564 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Można powiedzieć, że to jest inny rodzaj muzyki, ale w mojej opinii ocierają się o to samo- o kicz. |
|
|
|
|
#1565 |
|
Rozeznanie
|
To ja nie dość, że słuchałam disco polo to jeszcze Modern Talking, Lady Pank, Budki Suflera (namiętnie
), Skaldów, Trubadurów, Maryli Rodowicz - i ich piosenki znam do tej pory na pamięć. Później zaczęły się słitaśne włoskie przeboje, Britney Spears, Loona, Natalia Oreiro, a dopiero na końcu nastała era MTV, VIVY i wszystkich innych programów muzycznych.Wzbudzam ogólne zadziwienie, kiedy przypadkiem gdzieś poleci stary przebój Budki Suflera, a ja nie dość, że znam refren to jeszcze zwrotki zaśpiewam
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1567 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Jedno i drugie wtedy mnie otaczało, acz MT i reszta były powszechniejsze.
Acz zasadniczo nie mogę powiedzieć, abym była wychowywana w takim, a nie innym nurcie muzycznym (choć do dzisiaj Edyta Geppert czy Abba kojarzą mi się z jazdą samochodem podczas wycieczek wakacyjnych ).Dzisiaj Spice Girls bym nie odpaliła (dla przyjemności), Pink Floyd natomiast uwielbiam.
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2013-01-11 o 10:08 |
|
|
|
#1568 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Akurat mój tata nie popierał mojego zamiłowania do disco polo na początku podstawówki i oglądałam sama, ale nikt mi nie zabraniał. A mogłam szukać zespołów, które lubi 10 osób na świecie ![]() Z disco polo jest tak, że nikt nie słucha, ale jak poleci gdzieś, gdzie ludzie wypili to nagle wszyscy znają i śpiewają ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Zapomniałam nawet o istnieniu tego określenia "tró" ![]() Nie wiem jak Ty, ale ja oczywiści zaczęłam słuchać tego i owego, bo podobał mi się ktoś tam i chciałam dołączyć do paczki osób z liceum (miałam gimnazjum połączone z liceum) Przecież każdy wiedział lepiej niż ja. A i glany mi się podobały czy co tam jeszcze.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-01-11 o 10:17 |
||
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam słuchać Metalliki w momencie wyjścia koncertu z orkiestrą symfoniczną. Namiętnie słuchałam go a potem chcąc poznać utwory "w oryginale" kupowałam kasety
.
|
|
|
|
#1570 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja w gimnazjum miałam etap słuchania hip- hopu na przemian z poezją śpiewaną, dopiero w technikum stwierdziłam, że chcę być tró i wciągnęłam się w słuchanie starszych kawałków odgrzebanych z młodości rodziców.... |
|
|
|
|
#1571 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
Niedawno jakis zespol to zaśpiewal na nowo, ja jednak wole wersje z Urszula
|
|
|
|
|
#1572 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.rsvlts.com/wp-content/upl...high-five.jpeg A ja czasem włączam kilka kawałków. Tyle wspomnień się z tym wiąże, śmiesznie na nie popatrzeć no i kurde pośpiewać też bo... do tej pory mam w głowie wszystkie teksty |
|
|
|
|
#1573 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
A jedynymi tró na całą podstawówkę byłam ja i koleżanka (tzn ja z wyglądu wtedy jeszcze nie, dopiero w gimie )
|
|
|
#1574 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Mało tego, w niektórych sytuacjach nadal słucham, nawet nowego, perfidnego disco, lubię się przy tym powygłupiać.
|
|
#1575 |
|
Biała Dama
|
Po ostatnim sylwestrze trudno nie znac "Ona tańczy dla mnie"
|
|
|
|
#1576 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Ja wolę tę wersję
![]() http://www.youtube.com/watch?v=YdXr6epIwF0
|
|
#1577 |
|
Konto usunięte
|
ja tam tego nie znam, to znaczy wiem ze istnieje ale nie slyszalam ani razu, chyba sobie dzis eksperymentalnie poslucham zeby wiedziec o czym sie w ogole mowi
![]() moi rodzice nie wpajali mi "milosci" do zadnego konkretnego rodzaju muzyki, ale w gronie ich znajomych a raczej dzieciakow ich znajomych bylam zawsze najmlodsza wiec zafascynowana starszym towarzystwem i bardzo szybko zaczelam sluchac Nirvany, metalliki, closterkeller itp i powiem wam ze to juz trwa jakies 18 lat a zmienilo sie tylko to ze nie nosze glanow i powyciaganych swetrow i dodatkowo po drodze sama odkrylam duzo swietnej muzyki (TOOL! The Gathering i Anneke!). I zaczelam sie uczyc gry na basie ostatnio
|
|
|
|
#1578 |
|
Konto usunięte
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3858336 6]ja tam tego nie znam, to znaczy wiem ze istnieje ale nie slyszalam ani razu, chyba sobie dzis eksperymentalnie poslucham zeby wiedziec o czym sie w ogole mowi
![]() moi rodzice nie wpajali mi "milosci" do zadnego konkretnego rodzaju muzyki, ale w gronie ich znajomych a raczej dzieciakow ich znajomych bylam zawsze najmlodsza wiec zafascynowana starszym towarzystwem i bardzo szybko zaczelam sluchac Nirvany, metalliki, closterkeller itp i powiem wam ze to juz trwa jakies 18 lat a zmienilo sie tylko to ze nie nosze glanow i powyciaganych swetrow i dodatkowo po drodze sama odkrylam duzo swietnej muzyki (TOOL! The Gathering i Anneke!). I zaczelam sie uczyc gry na basie ostatnio [/QUOTE]Haj fajw, sis Mi się wersja Cezika nie podoba tak samo jak oryginał. A może nawet bardziej bo oryginał jest po prostu zuy ale nie udaje, że jest dobry a do Cezikowej wersji podchodzę jak do kupy, którą chciano zapakować w ładny papierek ale nie wyszło. ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Oczywiście rozumiem, że komuś może się podobać i nie miałam zamiaru nikogo urazić. |
|
|
|
#1579 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Jeszcze dodam do tego czasami kobiety z wózkiem, które mają się chyba za święte krowy i nie rozglądają bo po co, przecież wszyscy powinni się zatrzymywać jak tylko je zobaczą Jak jeździłam jeszcze "L" to mi się taka wpakowała bez rozglądania na pasach zaraz przy zjeździe z ronda ![]() W ogóle jeżdżąc na co dzień po centrum mam zszargane nerwy i mogłabym wypisać milion rzeczy, które mnie dziwią ( a raczej wk...), łącznie z jechaniem pod prąd (sytuacja z wczoraj) ![]() Słyszałam to ze 2 razy i kompletnie nie pamiętam melodii, jakim cudem to zrobiło taką kariere??? Nawet nie wiem czy na Sylwestrze leciało... Edytowane przez smerfetk_a Czas edycji: 2013-01-11 o 12:41 |
|
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwuletnia córka znajomych się domaga piosenki "lamnie lamnie", więc puszczają i mała się giba tak jak to dzieci potrafią najlepiej U mnie 'disco relax' leciało czasami. Ale może mam bardziej otwartych znajomych czy coś, bo każdy wspomina jak to kiedyś było, że się siadało i słuchało, i fajne czasy i w ogóle takie do pośmiania się teraz O! O! I tak jak któreś z Was uwielbiałam Bocelli. Podejrzewam, że tylko dlatego, że ma na imię tak jak ja i to była jedyna osoba o takim samym imieniu )
|
|
|
|
|
#1581 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#1582 | |
|
sissy that walk
|
Też oglądałam Disco Relax
To chyba moje pierwsze muzyczne wspomnienie z czasów dzieciństwa, na równi z kasetami Smerfne Hity Potem była faza na A*Teens, dawałyśmy z siostrą koncerty z playbacku Przeszłam też przez Enrique, Spice Girls, Britney Spears (żeby było śmiesznie, to leciała na zmianę z Majką Jeżowską), a potem już hity Vivy i moje pierwsze muzyczne miłości typu Avril Lavigne, Vanilla Ninja i Tokio Hotel VN do dzisiaj lubię, ale to już nie to samo co kiedyś, więc słucham sobie dawnych utworów (jak miały Maarję w składzie).Tak sobie myślę, że wtedy przynajmniej miałam jakieś w miarę ustosunkowane upodobania muzyczne, nie to co teraz...
|
|
|
#1583 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
Ja to własnie slyszalam w sylwestra pierwszy raz, na poczatku mnie wkurzalo, ale wpada w ucho Do tego stopnia ze jedyne co wynioslam z mszy noworocznej to odkrycie ze ksiadz ma bardzo podobna barwe glosu co wokalista Weekendu Ja sie nie czuje urazona bo o tym pisze z przymruzeniem oka, ale dziwi mnie nazywanie czegokolwiek goownem, chyba ze jestes po konserwatorium i znasz sie jak nikt Ja smiem co najwyzej powiedziec ze cos mi nie przypada do gustu
|
|
|
|
|
#1584 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
aż sobie włączę ;D |
|
|
|
|
#1585 | |
|
zawsze mam racje
|
Dziwi mnie jak ludzie mówią jakie to polskie teksty są nieambitne.
Bo przecież zagraniczne są. http://www.youtube.com/watch?v=cC23dcdtgjM to było hitem. A już widzę jak ludzie zachwycają się polską wersję. "maaaam kaaaca lalala, za dużo wypiłem wczoraj w noooocy, nooocy" Poza tym dziwi mnie, że ludzie lubią słuchać czegoś, w języku którego nie znają. Nie to, że szukam głębi w radiowych hitach, ale dziwnie by mi się słuchało, gdybym nie znała słów. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
|
#1586 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1587 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#1588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czasem cos mi sie serio podoba wiec sobie sciagammam tez we wloszech kolege, ktory slucha polskiego rege bo mu sie podoba....a po polsku nie zna oczywisce |
|
|
|
|
#1589 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym nie nazwałam jej gównem tylko chciałam przedstawić obrazowo pewne zjawisko ![]() Cytat:
Z tego samego powodu kiedyś kiedyś hitem była "Bania u Cygana" (i tematyka podobna )
|
||
|
|
|
#1590 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

Moi rodzice też nie słuchają
).
A w V klasie SP odkryłam HIM i Metallicę i zaczęłam byc trÓ 
.
A potem bylo roznie bo jedna moja siostra sluchala wlasnie disco a druga polskiego rocka: Lady Pank, Kobranocke itp. Dlatego moze mi nie wpojono pogladu ze jedne gatunki sa lepsze od drugich. I dlatego mi by nie przyszlo do glowy uwazac ze Spice Girls jest z wyzszej polki niz polskie disco. Tylko dlatego ze po angielsku?

Jeszcze dodam do tego czasami kobiety z wózkiem, które mają się chyba za święte krowy i nie rozglądają bo po co, przecież wszyscy powinni się zatrzymywać jak tylko je zobaczą ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
)
czasem cos mi sie serio podoba wiec sobie sciagam