|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część V
Cytat:
NIkos zawsze cwiczyl joge razem z waybaloo ![]() Cytat:
Miki oglada przewaznie po ang i widze, ze wylapuje bardzo duzo slowek. Filemona jeszcze nie ogladalismy Ale przed snem, jesli akurat wybierze sobie mamusie do czytania to czytamy wlasnie reksia i franklina. Lubie franklina- takie dosc pouczajace sa te bajki---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() Z anmi napewno nie bedzie ci samotnie
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisz cos o sobie Dlugo tam mieszkasz, pracujesz?Spodziewasz sie chlopca czy dziewczynki?
|
|
#2824 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje za mile powitanie
![]() Mam na imie Basia,mam 28l,w Slough mieszkam troche ponad 2 lata,spodziewamy sie coreczki - Jessy Czuje sie swietnie,choc powoli robi mi sie ciezko,no i jakos tak przybita ostatnio jestem ![]() Nie pracuje,pracowalam w agencji wewnetrznej,ale szef jak dowiedzial sie o ciazy to mnie zwolnil,a ze pracowalam krotko,to nie moge nic zrobic ![]() To tak w duzym skrocie o mnie
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
hej Inna UK.
u mnie dopiero 14 tydzien, ale ciesze sie ze wiecej ciezarnych tutaj, przynajmniej mam kogo pytac co i jak )
|
|
|
|
#2826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O fajnie,nie jestestem sama ciezaroweczka ![]() Pewnie pytaj o co chcesz Jak bede mogla to odpowiem
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potty a pisalaś o mniejszej ilości szarych komórek...mi po ciązy zostało jakies takies roztargnienie ze az sama sie dziwie,ze jeszcze domu z dymem nie puściłam,dobrze ze mamy zamontowane czujniki gazu ![]() ja kiedyś człowiek mega zorganizowany i nigdy nie zapominalski a teraz? porażka |
|
|
|
|
#2828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oj tak,to roztargnienie w ciazy to jakas masakra,normalnie czuje sie jak nie ja,myslalam ze po ciazy wraca do normy,nie jest tak?? U mnie Tz sie smieje ze polowe szarych komorek oddajemy dziecku,i hmm zaczynam sie nad ta teoria zastanawiac
|
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
wiem wiem, będę pytać
)byłam wczoraj na basenie, zaczynam ćwiczyć, aby się nie zapuścić przez ciążę. |
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz troche mi przeszło ale to juz nie to samo,moze to wina zmęczenia i w sumie podzielności uwagi na dziecko. |
|
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina u mnie też jakoś wolniej mózg pracuje. Zapominalska się robię i mieszam rzeczy często.
Raz poszłam na urodziny koleżanki i nie wzięłam ze sobą kartki i prezentu i się zorientować dopiero na miejscu. Raz mój tż miał wrócić do domu o 10pm z pracy, a ja mu obiad przygotowałam na 9pm. Raz poszłam do pracy mimo, że miałam dzień off i musiałam wracać do domu. I takie rzeczy cały czas. A naprawdę wydawało mi się, że mam w głowie wszystko ok do tej pory! |
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
tez bym mogla mnozyc wpadki.Pociesze cie ze to przejdzie.W wiekszym stopniu
|
|
|
|
#2833 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Owszem mialam tak wczesniej,ale sporadycznie,a teraz to jest na pozadku dziennym Katerina hehe patrz na nasza "Lokalizacje"...az musialam 3 razy popatrzec bo myslalam ze mi sie wydaje
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2013-01-11 o 15:55 |
||
|
|
|
#2834 |
|
Rozeznanie
|
Witaj Inna
Ja tez jeszcze ciezarna się tu ostalam, ale u mnie to już koncoweczka 30 dni zostalo do terminu więc szybko zleci Ja niestety tez pogubilam szare komorki gdzies, tez zdarza mi się zostawic patelnie na gazie, chleb do lodowki schowac, ciagle leci mi cos z rak, roztargniona chodze, Samochodem poruszam się nadal i pewnie do konca tak bedzie ale staram się chociaż wtedy koncentrowac choc czasem bywalo ze się zagapilam |
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Innaja z Nowin a Ty?
|
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dorotce też się czasem zdarza robić to co oni Byliśmy w szkole (przy niej jest nursery)-dostaliśmy formularz do wypełnienia. Na szczęście wystarczy skrócony akt ur. Mamy wybrane dwie szkoły, musimy jeszcze pomyśleć o trzeciej, choć najbardziej bym chciała żeby dostała się do tej, w której dziś byliśmy
|
|
|
|
|
#2837 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oooo az Ci zazdroszcze,tez juz chcialabym byc przy koncowce. A chlopczyk czy dziewczynka ?? Ja z ER,wiec bliziutko ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() W takim razie trzymam zeby udalo sie przyjecie do tej szkoly
||
|
|
|
#2838 |
|
Rozeznanie
|
Inna ja spodziewam się drugiego chlopca, szkoda troche ze nie dziewczynka ale spodziewalam się ze chlopiec bedzie
|
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez chcialabym by Seba dostal sie do tej katolickiej, bo juz autoamtycznie pojdzie tam do szkoly No ale w razie czego wpisalam tez 2 inne znajdujace sie obok(naleza tez do tego okregu)
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to na którym nam zależy troszkę dalej, ale nie więcej niż 10 min. spacerkiem
|
|
|
|
|
#2841 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co, znalazlam tetrowe pieluchy w asda, w tesco nie było u nas. Za to mam problem z kupnem kombinezonu dla noworodka. Wszedzie sa tylko takie polarowe na podszewce, moim zdaniem to za cienkie jednak jest , znalazlam jeden czy dwa takie cieple ale dla wiekszych dzieciaczkow. No i nie wiem kurcze taki cienki wziac? Gdzie wuy kupowalyscie dzieciom
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To ja od poczatku "czulam" ze bedzie chlopiec,mowilam do brzusia Filipek itp,smialam sie tylko bo 2 scan mielismy w Wigilie stwierdzilam ze jak bedzie dziewczynka to bedziemy miec co robic w swieta,bo bedziemy wymyslac imie Jak sie okazalo Tz pragnal coreczki i wybral imie juz na samym poczatku hehe,a pozniej w swieta smial sie ze mnie ze On dostal prezent na swieta a ja nie Ale po 2 dniach dotarlo do mnie ze bedzie corcia i juz teraz jest moja mala Jessy
|
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Kupowałyście kiedyś dwie albo więcej rzeczy od jednego sprzedawcy na ebay?
W opisie aukcji jest napisane, żeby czekać na invoice. W tym invoice będzie jakiś link przekierowujący mnie do PayPal? |
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Hania jak Wam dzisiaj idzie siusianie?
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
haniakup i nie plac ale napisz wiadomosc zeby wystawili invoice z nowymi kosztami wysylki
Mi ostatnio przy placeniu zrobilo sie to automatycznie. Ula ja tetry kupowalam na ebay taka bundle 12 pieluch.A kombibezon w TxMaxx akurat. W asdzie widzialam fajne takie puchate. |
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znalazłam opis na ebay jak to zrobić-wynika z niego że liczą to automatycznie, ale sprzedawca pisze żeby czekać na invoice... Ale i tak muszę do niego napisać
|
|
|
|
|
#2850 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj widzialam w debenhams pelno takich cieplutkich kombinezonow dla noworodkow- wszystko na przecenie Cytat:
![]() dla Dorotki- swietnie wam idzie![]() My dzisiaj sikamy do nocnika , ale dalej w majtach Tz sie na mnie zlosci, ze to bez sensu, a ja sie ciesze, ze on sie przekonal do tego nocnika ( na sedes dalej nie siadzie![]() Maly mnie dzisiaj caly dzien strasznie kopie- brzuch mi az na boki lata Chyba mi kolejny pilkarz rosnie![]() Inna- jeszcze ja tu do brzuszkowatych sie zaliczam Wlasnie zaczelam 28 tydz
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

Do tej pory oglądała tylko trochę rano (Dora, Diego, Fifi), ale raz przełączyłam na bajki wieczorem i się zaczęło 

Ale przed snem, jesli akurat wybierze sobie mamusie do czytania

zeby udalo sie przyjecie do tej szkoly