Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-11, 16:26   #1621
smerfetk_a
Żona Gargamel

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

1700

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 16:29   #1622
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Moze tym gorzej. Ale chyba wiadomo, ze Chopin czy Mozart nie tworzyli zeby byc wielkimi za pare pokolen. Oni robili dokladnie to samo co Weekend czy Boys, chcieli byc popularni. Moze wedlug owczesnej publicznosci ktos na to zaslugiwal duzo bardziej
Możliwe. Ale jeśli Chopin był w tamtych czasach najpopularniejszy a teraz najpopularniejszy jest Pit Bull to moim zdaniem o czymś świadczy. I nie będę uważała Pit Bulla za super artystę tylko dlatego, że większość ludzkości się nim jara.
I nie, nie jestem z tych co Sodoma i Gomora, upadek, panie, gdzie ci mężczyźni i kolorowe jarmarki i kiedyś było lepiej.

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Dziewczyny, większy hardcore jest z domami i mieszkaniami. My szukamy aktualnie domu i jak się przegląda niektóre oferty to... Na jednej stronie cudeńko w ładnej okolicy, fajnie urządzone, przestronne za 250 000 zł, a na drugiej buda wielkości stodoły, ciemna, w mieścince gdzie wrony zawracają, z prysznicem w kuchni bo w łazience nie ma miejsca, za jedyne... 1 250 000 zł Serio. I to nic, że ogłoszenie wisi na stronie od trzech lat i nikt się nawet do właścicieli nie odezwał w tym czasie - za mniej nie sprzedamy, bo dom ma wartość sentymentalną
Może opłaca im się nie sprzedawać, czekają aż umrze ktoś z kim musieliby się podzielić kasą za ten dom.
Ale też widziałam takie kwiatki, że po prostu śmiech na sali.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 16:30   #1623
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Możliwe. Ale jeśli Chopin był w tamtych czasach najpopularniejszy a teraz najpopularniejszy jest Pit Bull to moim zdaniem o czymś świadczy. I nie będę uważała Pit Bulla za super artystę tylko dlatego, że większość ludzkości się nim jara.
I nie, nie jestem z tych co Sodoma i Gomora, upadek, panie, gdzie ci mężczyźni i kolorowe jarmarki i kiedyś było lepiej.

Stary 2013-01-11, 17:12   #1624
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
I nie, nie jestem z tych co Sodoma i Gomora, upadek, panie, gdzie ci mężczyźni i kolorowe jarmarki i kiedyś było lepiej
Ale oczywiscie ze zaden artysta, nawet ten Chopin nie mogl byc pewny ze osoba xyz, czy powiedzmy 1000days go polubi, nikt nie dogodzi wszystkim. Ale ze Ty nie uwazasz Pit Bulla za super artyste nie swiadczy o niczym wiecej niz o tym ze Ty go nie uwazasz za super artyste, a wypowiadasz sie w sposob jakby bylo inaczej, jakby akurat Twoje slowo bylo rozstrzygajace. Dlatego uwazam ze zamiast mowic ze cos jest gownem, szczegolnie ze taka swoboda wypowiedzi dotyczy jak sama piszesz najpredzej jednego gatunku muzycznego, zawsze lepiej powiedziec ze Tobie to nie odpowiada. Wtedy nie trzeba przepraszac za to ze moglo sie kogos urazic, i brzmi zwyczajnie powazniej

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 17:26   #1625
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Dzięki

Cytat:
Ale oczywiscie ze zaden artysta, nawet ten Chopin nie mogl byc pewny ze osoba xyz, czy powiedzmy 1000days go polubi, nikt nie dogodzi wszystkim. Ale ze Ty nie uwazasz Pit Bulla za super artyste nie swiadczy o niczym wiecej niz o tym ze Ty go nie uwazasz za super artyste, a wypowiadasz sie w sposob jakby bylo inaczej, jakby akurat Twoje slowo bylo rozstrzygajace.
Dlatego uwazam ze zamiast mowic ze cos jest gownem, szczegolnie ze taka swoboda wypowiedzi dotyczy jak sama piszesz najpredzej jednego gatunku muzycznego, zawsze lepiej powiedziec ze Tobie to nie odpowiada. Wtedy nie trzeba przepraszac za to ze moglo sie kogos urazic, i brzmi zwyczajnie powazniej
I niczego innego nie twierdzę. Ja nie odniosłam takiego wrażenia ani nie miałam takiego zamiaru, jeśli Ty odniosłaś takie wrażenie no to przykro mi ale trudno. Nie wiem czy ktoś inny również tak to odebrał?

Zawsze lepiej, w porządku, Twoim zdaniem zawsze lepiej

I wrócę do tego, że zaczęłam określać to mianem gówna dopiero kiedy Ty stwierdziłaś, że to zrobiłam. A ja używałam obrazowej 'metafory' na wrażenie jakie wywarła na mnie piosenka Cezika.
Oczywiście, mogłam napisać o złotym pierścionku, z którego schodzi pozłocenie a pod spodem metal ale po pierwsze ja lubię metal a po drugie lubię mocniejsze słowa bo ja prosta dziewczyna z miasta jestem.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

NIESAMOWICIE WAŻNE PYTANIE!
Krupnik - jęczmienna czy pęczak? Serio pytam, nie mogę się zdecydować i do nocy tej zupy nie zrobię
Stary 2013-01-11, 17:40   #1626
cholernarejestracja
Copyraptor

Pęczak
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 17:56   #1627
201604190949
Konto usunięte

Ufff dziękuję
Stary 2013-01-11, 18:00   #1628
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Dzięki

I niczego innego nie twierdzę. Ja nie odniosłam takiego wrażenia ani nie miałam takiego zamiaru, jeśli Ty odniosłaś takie wrażenie no to przykro mi ale trudno. Nie wiem czy ktoś inny również tak to odebrał?

Zawsze lepiej, w porządku, Twoim zdaniem zawsze lepiej

I wrócę do tego, że zaczęłam określać to mianem gówna dopiero kiedy Ty stwierdziłaś, że to zrobiłam. A ja używałam obrazowej 'metafory' na wrażenie jakie wywarła na mnie piosenka Cezika.
Oczywiście, mogłam napisać o złotym pierścionku, z którego schodzi pozłocenie a pod spodem metal ale po pierwsze ja lubię metal a po drugie lubię mocniejsze słowa bo ja prosta dziewczyna z miasta jestem
Ja uwazam ze wypowiadasz sie tonem autorytarnym, jak nie przymierzajac jak ksiadz z ambony, mnie akurat cos takiego drazni i uwazam to za niepowazne jesli nie masz po temu kompetencji, i nie wazne jakich zwrotow uzyjesz jesli przekaz jest jeden: coś jest (w takim wielofunkcyjnym niemieckim znaczeniu) złe, gorsze od czegos innego

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2013-01-11, 18:29   #1629
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Ja uwazam ze wypowiadasz sie tonem autorytarnym, jak nie przymierzajac jak ksiadz z ambony, mnie akurat cos takiego drazni i uwazam to za niepowazne jesli nie masz po temu kompetencji, i nie wazne jakich zwrotow uzyjesz jesli przekaz jest jeden: coś jest (w takim wielofunkcyjnym niemieckim znaczeniu) złe, gorsze od czegos innego
Twoje prawo tak uważać, ja zaznaczam(łam), że to jest tylko moja opinia a nie prawda objawiona. Tak, moim zdaniem jedno jest gorsze od drugiego tak jak moim zdaniem grzybowa jest gorsza od ogórkowej ale jeśli trafię na fana grzybowej to nie będę ganiać za nim z chochlą

Co do drugiego pogrubienia... hm czy powinnam odnieść wrażenie, że wypowiadasz się tonem autorytarnym, jak nie przymierzając ksiądz z ambony, że takie zachowanie jest niepoważne?

Jeśli ktoś czyta to od początku - czy poczułaś jakbym autorytarnie stwierdzała, że coś jest lepsze od drugiego, czy może zorientowałaś się, że to moje zdanie, którego nie narzucam innym?
Stary 2013-01-11, 18:55   #1630
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Twoje prawo tak uważać, ja zaznaczam(łam), że to jest tylko moja opinia a nie prawda objawiona. Tak, moim zdaniem jedno jest gorsze od drugiego tak jak moim zdaniem grzybowa jest gorsza od ogórkowej ale jeśli trafię na fana grzybowej to nie będę ganiać za nim z chochlą

Co do drugiego pogrubienia... hm czy powinnam odnieść wrażenie, że wypowiadasz się tonem autorytarnym, jak nie przymierzając ksiądz z ambony, że takie zachowanie jest niepoważne?

Jeśli ktoś czyta to od początku - czy poczułaś jakbym autorytarnie stwierdzała, że coś jest lepsze od drugiego, czy może zorientowałaś się, że to moje zdanie, którego nie narzucam innym?
Zabawne ze podkreslilas fragmenty w ktorych pisze: Ja uwazam. Bo wlasnie o to mi chodzi, te dwa slowa i nie byloby nieporozumien.
Jak odbierane sa slowa: Boga nie ma a jak: nie wierze w Boga? Pierwsze zawsze kogos uraza i wbrew pozorom nie o Boga w nich i w tym oburzeniu najczesciej chodzi, tylko o ton wypowiedzi. W pierwszej w domysle: sluchajcie glupcy, a w drugiej: moim skromnym zdaniem.

Nie szukajac daleko, piszesz, ze to ze Pit Bull jest najpopularniejszy o czyms swiadczy. A ja pytam, o czym? Tylko o tym tak naprawde ze Pit Bull jest obecnie najpopularniejszy (swoja droga musze nadrobic braki bo to mi sie tylko z psem kojarzy). A Twoje niedopowiedzenie sugeruje cos w stylu: gust dzisiejszej publiki jest beznadziejny. I jestem pewna ze nie tylko ja to tak odebralam i ze to zamierzone

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2013-01-11, 19:04   #1631
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Zabawne ze podkreslilas fragmenty w ktorych pisze: Ja uwazam. Bo wlasnie o to mi chodzi, te dwa slowa i nie byloby nieporozumien.
Jak odbierane sa slowa: Boga nie ma a jak: nie wierze w Boga? Pierwsze zawsze kogos uraza i wbrew pozorom nie o Boga w nich i w tym oburzeniu najczesciej chodzi, tylko o ton wypowiedzi. W pierwszej w domysle: sluchajcie glupcy, a w drugiej: moim skromnym zdaniem.

Nie szukajac daleko, piszesz, ze to ze Pit Bull jest najpopularniejszy o czyms swiadczy. A ja pytam, o czym? Tylko o tym tak naprawde ze Pit Bull jest obecnie najpopularniejszy (swoja droga musze nadrobic braki bo to mi sie tylko z psem kojarzy). A Twoje niedopowiedzenie sugeruje cos w stylu: gust dzisiejszej publiki jest beznadziejny. I jestem pewna ze nie tylko ja to tak odebralam i ze to zamierzone
Rozumiem, że MUSI być "uważam, że..." a "jeśli uważa się ją" już jest fe?

I jeszcze raz zwrócę Ci uwagę na mój pierwszy post na ten temat.
Powiedziałam, że kawałek "Ona tańczy dla mnie" jest, cytuję "zuy".
Stary 2013-01-11, 19:13   #1632
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Że się tak wtrącę, uważam, że większość artystów i "artystów" jest popularna nie dlatego, że ludzie szukają muzycznych fascynacji i wybierają akurat ich w tym procesie, lecz po prostu z powodu promowania tychże osób. Masz pieniądze/jesteś w dużej wytwórni/znasz kogoś, kto może ci pomóc (oczywiście nie za darmo ) -> możesz sobie kupić puszczanie swoich piosenek w radiu i tv. Większość ludzi nie jest wybredna, jeśli chodzi o muzykę, nie oszukujmy się, i podoba im się to, co słyszą w radiu z czy rmf, czy sk. Uważają, że skoro ktoś jest w mediach, to na pewno na to zasłużył, ma wielki talent i zayebistą twórczość.
crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 19:19   #1633
201604190949
Konto usunięte

Bardzo trafne spostrzeżenie.

Tzn. ja je za takie uważam.
Stary 2013-01-11, 19:27   #1634
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo trafne spostrzeżenie.

Tzn. ja je za takie uważam.
Ironizujesz czy mówisz poważnie?
Stary 2013-01-11, 19:31   #1635
201604190949
Konto usunięte

Jak najbardziej poważnie. Tylko to "uważam, że" dodaję z ostrożności procesowej.
Stary 2013-01-11, 19:34   #1636
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

W temacie muzyki, dziwi mnie, że niektórzy ludzie myślą, że puszczanie przez godzinę w kółko tego samego utworu, bardzo głośno, od godziny 22 za coś normalnego i fajnego. Rozszarpię następną osobę, która puści przy mnie Ona tańczy dla mnie, czy takie katowanie muzyką nie podlega pod jakąś konwencje dot. praw człowieka. Gdybym wiedział gdzie mieszka ten meloman z bożej łaski to bym chyba
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 19:47   #1637
201604200942
Konto usunięte

ja ostatnio w środku nocy miałam koncert "My heart will go on"
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 20:26   #1638
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Rozumiem, że MUSI być "uważam, że..." a "jeśli uważa się ją" już jest fe?

I jeszcze raz zwrócę Ci uwagę na mój pierwszy post na ten temat.
Powiedziałam, że kawałek "Ona tańczy dla mnie" jest, cytuję "zuy".
Tak jest Ciesze sie ze to zrozumialas

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez crystalmethod Pokaż wiadomość
Że się tak wtrącę, uważam, że większość artystów i "artystów" jest popularna nie dlatego, że ludzie szukają muzycznych fascynacji i wybierają akurat ich w tym procesie, lecz po prostu z powodu promowania tychże osób. Masz pieniądze/jesteś w dużej wytwórni/znasz kogoś, kto może ci pomóc (oczywiście nie za darmo ) -> możesz sobie kupić puszczanie swoich piosenek w radiu i tv. Większość ludzi nie jest wybredna, jeśli chodzi o muzykę, nie oszukujmy się, i podoba im się to, co słyszą w radiu z czy rmf, czy sk. Uważają, że skoro ktoś jest w mediach, to na pewno na to zasłużył, ma wielki talent i zayebistą twórczość.
Ale co w tym dziwnego? Tak bylo od wiekow, krolowie, ksiazeta promowali muzykow, wplywowi ludzie, na tym to polega. Talent nie wystarczy, trzeba sie umiec wkrecic i plynac na fali. Co z tego ze np. Ty bedziesz pisala zayebiste utwory jesli nie postarasz sie o to zeby ujrzaly swiatlo dzienne? Wiec czasami
(a moze nawet czesciej) oplaca sie tworzyc mniej wzniosle, ale popularnie. Oczywiscie najlepiej jedno i drugie

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2013-01-11, 20:33   #1639
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Tak jest Ciesze sie ze to zrozumialas
żal
Stary 2013-01-11, 20:54   #1640
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
żal
Czyli nie zrozumialas.
Jesli mowisz ze cos jest uwazane za jakies to sugerujesz, ze uwazane jest za takie przez jakis ogol, jakas wiekszosc. Jak to uslyszy ktos bez wlasnego zdania to na ogol latwo uwierzy bez stosownego zastanowienia, bo co sie bedzie wychylal.
Jak mowisz ze Ty uwazasz custam to znaczy ze Ty to uwazasz, a inni moga sie zgadzac albo nie. I to po prostu uczciwsze i bardziej eleganckie imho

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2013-01-11, 21:06   #1641
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Jak najbardziej poważnie. Tylko to "uważam, że" dodaję z ostrożności procesowej.
Ok, dzięks

Cytat:
Ale co w tym dziwnego? Tak bylo od wiekow, krolowie, ksiazeta promowali muzykow, wplywowi ludzie, na tym to polega. Talent nie wystarczy, trzeba sie umiec wkrecic i plynac na fali. Co z tego ze np. Ty bedziesz pisala zayebiste utwory jesli nie postarasz sie o to zeby ujrzaly swiatlo dzienne? Wiec czasami
(a moze nawet czesciej) oplaca sie tworzyc mniej wzniosle, ale popularnie. Oczywiscie najlepiej jedno i drugie
Nie napisałam, że mnie to dziwi, tylko, że tak wygląda sytuacja, jeśli chodzi o "gwiazdy" muzyki.
Stary 2013-01-11, 21:12   #1642
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Dziwią mnie takie fotoszopy
http://www.dailymail.co.uk/femail/ar...treatment.html

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 21:26   #1643
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
jakie nogi
ja w ogóle dziwię się, niektórym zdjęciom na okładce gazet. Jeszcze to, że grafik przyszedł "wczorajszy" do pracy, albo chce zrobić kawał nielubianej artystce, ale że na to pozwala redaktor naczelny?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 21:46   #1644
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Czyli nie zrozumialas.
Jesli mowisz ze cos jest uwazane za jakies to sugerujesz, ze uwazane jest za takie przez jakis ogol, jakas wiekszosc. Jak to uslyszy ktos bez wlasnego zdania to na ogol latwo uwierzy bez stosownego zastanowienia, bo co sie bedzie wychylal.
Jak mowisz ze Ty uwazasz custam to znaczy ze Ty to uwazasz, a inni moga sie zgadzac albo nie. I to po prostu uczciwsze i bardziej eleganckie imho
Jeśli uważa się ją za XXX. Skup się. Można powiedzieć o zupie smaczna jeśli uważa się ją za smaczną.
Widzisz tu ogół? Jest tu gdzieś ogół? Większość?
Ty się skupiaj na tekście, który czytasz, ja cię bardzo proszę.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1589
"żeby móc nazwać piosenkę disco polo gównem, jeśli uważa się ją za gówno. "

Gdzie ten ogół?
Stary 2013-01-11, 21:47   #1645
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Jeśli uważa się ją za XXX. Skup się. Można powiedzieć o zupie smaczna jeśli uważa się ją za smaczną.
Widzisz tu ogół? Jest tu gdzieś ogół? Większość?
Ty się skupiaj na tekście, który czytasz, ja cię bardzo proszę.
A, w takim razie. Ale przyjdzie ktos i ma pelne prawo zapytac jakie masz podstawy aby mowic ze zupa jest smaczna, a Ty masz tylko takie ze Ty ja uwazasz za smaczna. A mowisz o tym jak o prawdzie objawionej. Jakbys od razu zastrzegla ze to tylko Twoja opinia to obeszlo by sie bez wyczerpujacych wyjasnien
Wybacz, staram sie skupic ale skupiam sie tez na muzyce i co ciekawe, tym razem nie na disco polo. Kto z wizazanek slucha lp3?

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2013-01-11, 21:52   #1646
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
A, w takim razie. Ale przyjdzie ktos i ma pelne prawo zapytac jakie masz podstawy aby mowic ze zupa jest smaczna, a Ty masz tylko takie ze Ty ja uwazasz za smaczna. A mowisz o tym jak o prawdzie objawionej. Jakbys od razu zastrzegla ze to tylko Twoja opinia to obeszlo by sie bez wyczerpujacych wyjasnien
Wybacz, staram sie skupic ale skupiam sie tez na muzyce i co ciekawe, tym razem nie na disco polo. Kto z wizazanek slucha lp3?
Aaaaahahahahahahaha

NIE mówię o tym jak o prawdzie objawionej.
Ja jakoś jestem w stanie domyślić się, że to co mówią ludzie jest ich osobistą opinią a nie faktem kiedy wypowiadają zdanie na temat utworu, obrazu, artysty, książki, gry, elementu garderoby, wystroju. Nie wiem jak to robię, może mam wrodzony dar, może czarodziejskie moce, może anioł mi szepce do ucha i podpowiada "pssst, to jest opinia tej osoby, to nie jest fakt". Nie wiem ale jak się dowiem to zapakuję to i ci wyślę.
Stary 2013-01-11, 21:52   #1647
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Postoi jeszcze 20 lat i będzie retro/vintage czy jak się tam teraz na to mówi

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 22:05   #1648
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Aaaaahahahahahahaha

NIE mówię o tym jak o prawdzie objawionej.
Ja jakoś jestem w stanie domyślić się, że to co mówią ludzie jest ich osobistą opinią a nie faktem kiedy wypowiadają zdanie na temat utworu, obrazu, artysty, książki, gry, elementu garderoby, wystroju. Nie wiem jak to robię, może mam wrodzony dar, może czarodziejskie moce, może anioł mi szepce do ucha i podpowiada "pssst, to jest opinia tej osoby, to nie jest fakt". Nie wiem ale jak się dowiem to zapakuję to i ci wyślę.
Bede wdzieczna Dzieki za ciekawa dyskusje, doceniam to

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2013-01-11, 22:17   #1649
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ja ostatnio w środku nocy miałam koncert "My heart will go on"
A tam! Od kiedy wyprowadził się sąsiad "elo elo mortadelo" fan hip hopów i innych, to teraz bardzo dobrze słyszę sąsiadów z innej klatki. Śląskie szlagiery to jest coś co mnie zabija w piątki, soboty i niedziele

A tak jeszcze w ramach tego co mnie dziwi.
W połowie grudnia była wielka rozpacz, że śniegu nie ma. Pokazywanie wszędzie jak to my jesteśmy gotowi na zimę stulecia i jak spadnie śnieg to go nawet na drogach nie zobaczymy. Chwała, że spadł śnieg i utwierdził mnie w tym gdzie ja żyję U mnie spadło dosłownie 20 cm śniegu. W porywach do 30. I dramat. Autobusy opóźnione pół godziny o ósmej rano. Ale to jeszcze nic. Te wszystkie piaskarki, solarki i odśnieżarki wyruszyły na drogi o 7:30 Dopiero wtedy kiedy zrobił się ogromny korek, autobusy przestały zatrzymywać się na przystankach, a inne w ogóle jechały inną trasą. To wszystko dlatego, że autobus nie potrafił wyjechać pod górkę i stoczył się do rowu. Niesamowicie dziwi mnie to, że mieszkam w terenie górzystym. Gdzie się jedzie/ idzie to pod górkę, a ludzie nie pomyślą żeby posypać/ odśnieżyć/ jakkolwiek zabezpieczyć drogę przed takimi akcjami
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 22:47   #1650
coffee
and cigarettes

http://assets0.ordienetworks.com/ima...width_640x.png
Aaa, nie ogarniam.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości