|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1622 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Cytat:
I nie, nie jestem z tych co Sodoma i Gomora, upadek, panie, gdzie ci mężczyźni i kolorowe jarmarki i kiedyś było lepiej. Cytat:
Ale też widziałam takie kwiatki, że po prostu śmiech na sali. |
||
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1624 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1625 | |
|
Konto usunięte
|
Dzięki
Cytat:
Zawsze lepiej, w porządku, Twoim zdaniem zawsze lepiej I wrócę do tego, że zaczęłam określać to mianem gówna dopiero kiedy Ty stwierdziłaś, że to zrobiłam. A ja używałam obrazowej 'metafory' na wrażenie jakie wywarła na mnie piosenka Cezika. Oczywiście, mogłam napisać o złotym pierścionku, z którego schodzi pozłocenie a pod spodem metal ale po pierwsze ja lubię metal a po drugie lubię mocniejsze słowa bo ja prosta dziewczyna z miasta jestem.---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- NIESAMOWICIE WAŻNE PYTANIE! Krupnik - jęczmienna czy pęczak? Serio pytam, nie mogę się zdecydować i do nocy tej zupy nie zrobię
|
|
|
|
|
#1626 |
|
Copyraptor
|
Pęczak
|
|
|
|
#1627 |
|
Konto usunięte
|
Ufff dziękuję
|
|
|
|
#1628 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1629 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do drugiego pogrubienia... hm czy powinnam odnieść wrażenie, że wypowiadasz się tonem autorytarnym, jak nie przymierzając ksiądz z ambony, że takie zachowanie jest niepoważne? Jeśli ktoś czyta to od początku - czy poczułaś jakbym autorytarnie stwierdzała, że coś jest lepsze od drugiego, czy może zorientowałaś się, że to moje zdanie, którego nie narzucam innym? |
|
|
|
|
#1630 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
Jak odbierane sa slowa: Boga nie ma a jak: nie wierze w Boga? Pierwsze zawsze kogos uraza i wbrew pozorom nie o Boga w nich i w tym oburzeniu najczesciej chodzi, tylko o ton wypowiedzi. W pierwszej w domysle: sluchajcie glupcy, a w drugiej: moim skromnym zdaniem. Nie szukajac daleko, piszesz, ze to ze Pit Bull jest najpopularniejszy o czyms swiadczy. A ja pytam, o czym? Tylko o tym tak naprawde ze Pit Bull jest obecnie najpopularniejszy (swoja droga musze nadrobic braki bo to mi sie tylko z psem kojarzy). A Twoje niedopowiedzenie sugeruje cos w stylu: gust dzisiejszej publiki jest beznadziejny. I jestem pewna ze nie tylko ja to tak odebralam i ze to zamierzone |
|
|
|
|
#1631 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I jeszcze raz zwrócę Ci uwagę na mój pierwszy post na ten temat. Powiedziałam, że kawałek "Ona tańczy dla mnie" jest, cytuję "zuy". |
|
|
|
|
#1632 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
większość artystów i "artystów" jest popularna nie dlatego, że ludzie szukają muzycznych fascynacji i wybierają akurat ich w tym procesie, lecz po prostu z powodu promowania tychże osób. Masz pieniądze/jesteś w dużej wytwórni/znasz kogoś, kto może ci pomóc (oczywiście nie za darmo ) -> możesz sobie kupić puszczanie swoich piosenek w radiu i tv. Większość ludzi nie jest wybredna, jeśli chodzi o muzykę, nie oszukujmy się, i podoba im się to, co słyszą w radiu z czy rmf, czy sk. Uważają, że skoro ktoś jest w mediach, to na pewno na to zasłużył, ma wielki talent i zayebistą twórczość.
|
|
|
|
|
#1633 |
|
Konto usunięte
|
Bardzo trafne spostrzeżenie.
Tzn. ja je za takie uważam. |
|
|
|
#1634 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1635 |
|
Konto usunięte
|
Jak najbardziej poważnie. Tylko to "uważam, że" dodaję z ostrożności procesowej.
|
|
|
|
#1636 |
|
Konto usunięte
|
W temacie muzyki, dziwi mnie, że niektórzy ludzie myślą, że puszczanie przez godzinę w kółko tego samego utworu, bardzo głośno, od godziny 22 za coś normalnego i fajnego. Rozszarpię następną osobę, która puści przy mnie Ona tańczy dla mnie, czy takie katowanie muzyką nie podlega pod jakąś konwencje dot. praw człowieka
. Gdybym wiedział gdzie mieszka ten meloman z bożej łaski to bym chyba
|
|
|
|
#1637 |
|
Konto usunięte
|
ja ostatnio w środku nocy miałam koncert "My heart will go on"
|
|
|
|
#1638 | ||
|
Biała Dama
|
Cytat:
Ciesze sie ze to zrozumialas---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
(a moze nawet czesciej) oplaca sie tworzyc mniej wzniosle, ale popularnie. Oczywiscie najlepiej jedno i drugie
|
||
|
|
|
#1639 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1640 |
|
Biała Dama
|
Czyli nie zrozumialas.
Jesli mowisz ze cos jest uwazane za jakies to sugerujesz, ze uwazane jest za takie przez jakis ogol, jakas wiekszosc. Jak to uslyszy ktos bez wlasnego zdania to na ogol latwo uwierzy bez stosownego zastanowienia, bo co sie bedzie wychylal. Jak mowisz ze Ty uwazasz custam to znaczy ze Ty to uwazasz, a inni moga sie zgadzac albo nie. I to po prostu uczciwsze i bardziej eleganckie imho
|
|
|
|
#1641 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1642 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Dziwią mnie takie fotoszopy
![]() http://www.dailymail.co.uk/femail/ar...treatment.html
|
|
#1643 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja w ogóle dziwię się, niektórym zdjęciom na okładce gazet. Jeszcze to, że grafik przyszedł "wczorajszy" do pracy, albo chce zrobić kawał nielubianej artystce, ale że na to pozwala redaktor naczelny?
|
|
|
|
|
#1644 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widzisz tu ogół? Jest tu gdzieś ogół? Większość? Ty się skupiaj na tekście, który czytasz, ja cię bardzo proszę. ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1589 "żeby móc nazwać piosenkę disco polo gównem, jeśli uważa się ją za gówno. " Gdzie ten ogół? |
|
|
|
|
#1645 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
![]() Wybacz, staram sie skupic ale skupiam sie tez na muzyce i co ciekawe, tym razem nie na disco polo. Kto z wizazanek slucha lp3? |
|
|
|
|
#1646 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
NIE mówię o tym jak o prawdzie objawionej. Ja jakoś jestem w stanie domyślić się, że to co mówią ludzie jest ich osobistą opinią a nie faktem kiedy wypowiadają zdanie na temat utworu, obrazu, artysty, książki, gry, elementu garderoby, wystroju. Nie wiem jak to robię, może mam wrodzony dar, może czarodziejskie moce, może anioł mi szepce do ucha i podpowiada "pssst, to jest opinia tej osoby, to nie jest fakt". Nie wiem ale jak się dowiem to zapakuję to i ci wyślę. |
|
|
|
|
#1647 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
|
|
#1648 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
Dzieki za ciekawa dyskusje, doceniam to
|
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
A tam! Od kiedy wyprowadził się sąsiad "elo elo mortadelo" fan hip hopów i innych, to teraz bardzo dobrze słyszę sąsiadów z innej klatki. Śląskie szlagiery to jest coś co mnie zabija w piątki, soboty i niedziele
A tak jeszcze w ramach tego co mnie dziwi. W połowie grudnia była wielka rozpacz, że śniegu nie ma. Pokazywanie wszędzie jak to my jesteśmy gotowi na zimę stulecia i jak spadnie śnieg to go nawet na drogach nie zobaczymy. Chwała, że spadł śnieg i utwierdził mnie w tym gdzie ja żyję Dopiero wtedy kiedy zrobił się ogromny korek, autobusy przestały zatrzymywać się na przystankach, a inne w ogóle jechały inną trasą. To wszystko dlatego, że autobus nie potrafił wyjechać pod górkę i stoczył się do rowu. Niesamowicie dziwi mnie to, że mieszkam w terenie górzystym. Gdzie się jedzie/ idzie to pod górkę, a ludzie nie pomyślą żeby posypać/ odśnieżyć/ jakkolwiek zabezpieczyć drogę przed takimi akcjami
|
|
|
|
#1650 |
|
and cigarettes
|
http://assets0.ordienetworks.com/ima...width_640x.png
Aaa, nie ogarniam. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

a po drugie lubię mocniejsze słowa bo ja prosta dziewczyna z miasta jestem.

. Gdybym wiedział gdzie mieszka ten meloman z bożej łaski to bym chyba
Ciesze sie ze to zrozumialas