|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Moja Amelka miała robione zdjęcie, żeby wykluczyć zapalenie płuc. Ale morfologia nic mi nie wiadomo
|
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
morfologia pozwala wykazać stan zapalny, ale równie dobrze może być stan zapalny w morfologii nie związany z zapaleniem płuc
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku jak bylam z Werka w szpitalu wtedy na tą salmonellozę to byla tam dziewczynka ktorą badalo 5 lekarzy i żaden nie umial zdiagnozowac choroby dopiero po drugim badaniu rtg stwierdzono już przewlekłe zapalenie pluc a OB miala ponad 130....
dziewczynka miala tylko wysoką goraczke, zadnego kaszlu jak tam trafila , dopiero pozniej sie rozwinelo bardziej a u Werki stwierdzono wtedy stan zapalny bo miala wysokie CRP
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Zrobiłam dziś tylko wymazy, pobrała pani w laboratorium Krew chciałam, żeby wykluczyć zapalenie płuc. Poczekam na wyniki wymazu i wtedy zdcyduję co dalej. Buziaki
|
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona, to super, że udało się zrobić wymazy Napisz, czy coś wyszło, pewnie dopiero w poniedziałek będą wyniki, co? Ja przed chwilą dzwoniłam do innego laba, do którego mam bliżej i jeśli będzie taka konieczność to tu zaniosę, mają czynne od pn do soboty od 7. do 22. ![]() *** Śnieg u nas pada
|
|
#3876 |
|
BAN stały
|
Hejka u nas też biało
Mąż odbierze dzisiaj wyniki morfologii i moczy Amelkii, zobaczymy jakie wyjdą. Boję się, że może mieć znowu anemie ;/
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam sprzątać, zasiadłam z kawą, ale widzę, że tu nadal przeciąg
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
ale-ślisko-u-nas,namęczylam-się-przy-zakupach,ale-dotarłam-w-końcu-do-domu. myślę-co-na-kolację-zrobić,bo-na-obiad-zrobiłam-kluski-śląskie,bo-mi-ziemniaki-zostały-z-obiadu-wczorajszego. nic-mi-sie-nie-chce-idę-po-herbatkę-i-pomarańcza-na-drugie-śniadanie-zjem |
|
|
|
#3879 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dzis mam dzien lenia... w dodatku wymioty mecza.....
|
|
#3880 |
|
Ola-Unhola
|
|
#3881 |
|
BAN stały
|
Ja od godziny około 11 zaczęłam sprzątać i teraz dopiero usiadłam
|
|
|
|
#3882 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry
![]() siedze i szukam tego fotelika. Niestety sporo kosztują ![]() Idziemy robić obiadek dla Alana, a potem będziemy z Młodym robić pizze. W poniedziałek jade zawieźć mocz do badań , we wtorek rtg, w czwartek gin i mam nadzieję, że w poniedziałek przyszły pójdę juz z wynikami do neurologa. Wyniki krwi już są od wczoraj ale odbiore w poniedziałek, bo nie chciało mi się lecieć specjalnie. Jolu właśnie miałam Cie pytać o te Geomagi, czy fajne, ale widzę ,że pisałaś, że Kubie się podobają. Hmmm, tak sie zastanawiam, może Alanowi bym sprawiła ? Niewiem co lepsze, ciastolina czy geomagi? A co do Bactrimu jeszcze, to też zabardzo nie pomoge, bo u Alana po żadnym antybiotyku czy innym leku nie widzę osłabienia organizmu. Tylko, że u nas to też jest inaczej, bo Alan w domu, a w przedzkolu to wiadomo. Wojtusiu pokazywałaś brzuszek ??? Kiedy masz termin ? Mariola jakim cudem przeczytałaś już tyle książek w tym roku?? Ja uwielbiam, czytać, ale nie bardzo mam kiedy, a Ty przecież jeszcze pracujesz . Svi chciałam na Ciebie kliknąć na fb, ale nie mogłam znaleźć. Nie mam żadnej z Was na fb. Czeko czyli wychodzicie na prostą? Jak małzowi sie praca podoba ? A co u Werki słychać, nic nie mówiłaś o Niej ostatnio. Gorgulku ja na tych wymazach sie nie znam. szczerze mówiąc to ani ja ani Alan nigdy nie robilismy żadnych wymazów. Nawet niewiem na czym to polega. niewiem co jeszcze małam. Alan kończy oglądać Reksia i idziemy. Mieszkanko ogarnęłam, mimo ogromnej niechęci
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to i to fajne, a ciastoliny jeszcze nie miał Alan żadnej? No właśnie, przy chodzeniu do przedszkola jest inaczej, bo po kuracji, dziecko znów jest narażone na większy kontakt z innymi niespodziankami
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
yyy-osttanio-nie-pokazywłam.jakaś-fota-jest-wrzucona,ale-aktualnej-nie.
na-połowę-kwietnia-
|
|
|
|
#3885 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o widzisz, dobrze prawisz miał, ale bez żadnej maszynki, same kubeczki z ciastoliną ![]() właśnie to miałam na mysli Cytat:
a teraz ojej to juz niedługo Alan ma dzis fazę na bajki, nie mogę Go odciągnąć od tv na dłuzej niż 30 minut Znowu leży i ogląda, już dziś przegiął z tymi bajkami.
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3887 |
|
Ola-Unhola
|
Dzieci jakby mogły to cały dzień by bajki oglądały
![]() ja z tego względu, zeby nie było kłótni czy samodzielnego włączania nie mam kanałów dziecięcych na tv. Tyle co dobranocka lub puls wieczorkiem. Rano w weekend cos się trafi na publicznej czasami i tyle. Wojtusia pokaż brzuszek ![]() Wczoraj pojechalismy Małzowi spodnie kupić.....W sieciówkach nie ma na niego rozmiaru. Za wielki jest (wagowo i wzrostowo). Od poniedziałku jest na diecie (tzn jestesmy), ale to i tak potrwa, a nie mogę patrzec jak chodzi ubrany. W garniturze jeszcze, ale tak na luzie, to masakra...Gdzie ten chłop, którego poznałam.... Choć On twierdzi, ze wtedy przykładał do wyglądu wage, bo szukał dziewczyny, a teraz....juz nie musi.... Zimę przechodził w białych adidasach , kurtka przykrótka, bluza jedna na krzyż opinająca bebech... Jak ja nic nie kupie to sam nie kupi. Ale spodni nie dam rady, bo musi mierzyć. W HM tylko jeden model ma jego rozmiar...i to taki, który mi się nie podoba za bardzo... To się napisałam
|
#3888 | |
|
Wtajemniczenie
|
ha ha ha
![]() Cytat:
![]() O Boziu, ja na swojego czasami też już patrzeć nie mogę. Tylko, że mój to lubi sie stroić, ale ostatnio wymyslił sobie, że będzie jak Ferdek Kiepski albo Al Bundy i całymi dniami łazi w samych gaciach Zachowuje sie jak czubek. A mnie aż na wymioty zbiera ![]() Idziemy pieczarki obierać.
|
|
#3889 |
|
Ola-Unhola
|
Antoś ma zapalenie spojówek. Kupiłam na razie jakies homeopatyczne krople (homeopatic), ale musze szukać okulisty.
![]() Bidula, ma tak czerwone oczy...
|
#3890 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz większość sklepów oferuje jakiś czas na zwrot/wymianę i ja z tego korzystam. Nakupuję co mi się podoba w 2 rozmiarach, a potem oddaję.Cytat:
Cytat:
, jeszcze na weekend ![]() Niech mu się szybko poprawi
|
|
|
#3891 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skąd to sie wzięło ?Cytat:
Niestety my mamy całkiem inne gusty, a poza tym mąż musi zawsze wszystko sobie SAM wybrać. Jak baba![]() śmiej sie, śmiej, ale jak ja go widzę takiego rozmemłanego to mi do śmiechu nie jest. Podobnie jak u Oli, mój P. stwierdził, że już sie starać nie musi ![]() **** A mówiłam Wam, że Alan też do okulisty musi iść ? Zapisałam Go już do CZD. Coś zezować zaczął ![]() Wiecie co, wkurzyłam się, bo małż był dziś u księgowej, żeby rozliczyła jego i mnie z działalności, no i wychodzi na to, że męża źle rozliczyła Teść prowadził działalność w tym samym czasie co mąż i już sie rozliczył i ma całkiem inaczej popisane wszystko Właśnie siedzimy na stronie ZUS-u i próbujemy dojść co i jak, no i faktycznie, wychodzi na to, że księgowa się walnęła
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2013-01-11 o 20:55 |
||
|
|
|
#3892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym czytam kiedy wszyscy spia, po nocach. Pracujac na nocki raczej nie pojde spac o 22.00, bo moje cialo tak nie funkcjonuje, tylko jakies 3 godziny pozniej, wiec czytam nie ogladam praktycznie tv w pracy, jesli jest spokoj, a moje pacjnetki spia, to tez czytam ![]() Cytat:
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Wczoraj uciełam poł opuszka na krajalnicy w pracy a dzis sobota gdzie trzeba myc posadzki - i z tym palcem bedzie szczypaccc![]() Aga na prosta no my szybko nie wyjdziemy ale to jest dobra droga, jak narazie malz ma same szkolenia, jedno szkolenie bedzie mial w Łodzi 3 dniowe ale to bedzie praca "na chwile" bo malz poznal goscia, ktory chce otworzyc meksykanska knajpke i malz ma mu to prowadzic(za konkretna kase ) a dzisiaj jedzie dla niego gotowac![]() Ola biedny Antos
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
czeko jak fajnie,że zaczyna się u was układać Tyle co ost.pisałam,że dziewczyny zdrowe i chyba w złą chwilę to powiedziałam.Blanka coś psika.No nic... OlaUnhola, wiesz ,że bardzo tęsknie za tobą? :cry;
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu mam nadzieje ze w koncu bedzie tak jak powinno - malz tez zaczyna odzywac dzieki pracy
![]() Pije kawke, rosol pyrka , na drugie bigos wyjety z zamrazalnika- jednym slowem odpoczywam przed praca
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2013-01-12 o 10:12 |
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Czeko , oby Wam sie poukladalo.Katarzynko, dla Blanki
|
#3897 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wirusisko nie odpuszcza Jedyny plus jest taki, że dziś noc w końcu przespała i obyło się bez przeciwgorączkowych... Bo wczoraj w dzień miała 39,5 I czekamy na rozwój wypadków.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czeko trzymam za Was kciuki ![]() *** Zrobiłam babkę jogurtową z przepisu Nigelli ![]() Zosia śpi już chyba 2 godziny.
|
|
#3898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, niech się szybko zagoi Cieszę się, że idzie ku lepszemu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3899 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć ![]() Widzę, że choróbska i Was dopadły, zdrówka dla wszystkich dzieciaczków
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
![]() dzięki kobietki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

Napisz, czy coś wyszło, pewnie dopiero w poniedziałek będą wyniki, co? 

a teraz
Zachowuje sie jak czubek. A mnie aż na wymioty zbiera 
Niestety my mamy całkiem inne gusty, a poza tym mąż musi zawsze wszystko sobie SAM wybrać. Jak baba
Teść prowadził działalność w tym samym czasie co mąż i już sie rozliczył i ma całkiem inaczej popisane wszystko