Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-11, 17:23   #691
mmm12345
Rozeznanie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
No wlasnie, wydawalo mi sie ze 3 klucia

Ja chyba powoli szaleje czuje ze zaniedlbuje swojego synka bo np on biedny siedzi w lezaku i patrzy na mame a mama pranie wiesza, naczynia myje.... heh wiem ze to glupie ale mam poczucie ze jak siedze z nim w domu to powinnam caly czas do niego mowic, jakos go rozwijac, zabawiac.... powiedzcie ze przesadzam
a jak na kompie siedze jak on nie spi to juz w ogole okropne uczucie!
też tak mam a najgorszy wyrzut sumienia jak czytam wizaż, a dziecię leży samotnie i w sufit patrzy ;(
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 17:26   #692
Ma_majka
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

dziś lepiej, zaliczyliśmy nawet spacer porządny
a jutro już miesiąc kończy

Mój pojutrze

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Kocurkaa Pokaż wiadomość
Cześć mamusie przyjmiecie mnie do swojego zacnego grona?? Cichaczem czytałam wszystkie wątki, jedynie parę razy odezwałam się odnośnie cukrzycy ciążowej bo jakoś odwagi mi brakowało na wbicie się;d aż do teraz Miło poczytwać wasze wypowiedzi i rady, mam nadzieję że mnie przyjmiecie<plis>;d
Witaj!!! Gratuluję synka

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Kocurkaa Pokaż wiadomość
oto i my
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 17:30   #693
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
Mi też lekarka mówiła właśnie o tej rtęci jeśli chodzi o tradycyjne i skojarzone szczepionki.
Że nie ma go w skojarzonych? A wiesz może co ze skwalenem?
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 17:32   #694
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie, wydawalo mi sie ze 3 klucia

Ja chyba powoli szaleje czuje ze zaniedlbuje swojego synka bo np on biedny siedzi w lezaku i patrzy na mame a mama pranie wiesza, naczynia myje.... heh wiem ze to glupie ale mam poczucie ze jak siedze z nim w domu to powinnam caly czas do niego mowic, jakos go rozwijac, zabawiac.... powiedzcie ze przesadzam
a jak na kompie siedze jak on nie spi to juz w ogole okropne uczucie!
nie zaniedbujesz Kubusia

choc jak ja siedze przy kompie to tez mam wyrzuty sumienia
ale czas, kiedy Bartek nie spi staram sie wykorzystywac na maksa- pokazuje mu rózne rzeczy, rozmawiamy sobie, "bawimy się" wiec czasem na chwile dla siebie przy wizazu czy fb tez zasluguje

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
oj tam, przestań przestań. Na pewno dziecinki nie zaniedbujesz. Szczęśliwa mama, to szczęśliwe dziecko - a wizaz szczęscie daje. W sumie wizaz jak wizaz, ale my, My, MY!! skromność...

Cytat:
W ogole to zaczynam sie martwic..... w kwietniu konczy sie macierzynski, ja musze isc do pracy i co z Kubusiem?? zlobka nie ma, babcia musialaby zrezygnowac z pracy i cetni to zrobi ale ja wolalabym sama zostac z Kubisiem tak mi go szkoda, 5 miesiecy i juz bez mamy?? ehh ;( w ogole martiwie sie ze bedzie bardziej zwiazany z babcia niz ze mna przez to.... a to jeszcze tesciowa, ktora naprawde daaaawno sie zajmowala dziecmi :/ cholera...
ja tak samo w kwietniu koncze macierzynski i Bartek najprawdopodobniej zostanie z tesciowa jeszcze nie wiem co do konca bedzie z moja praca. ale najchetniej poszłabym na ten wychowawczy dwuletni, no ale z jednej pensji meza nie damy rady sie utrzymac

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Dzisiaj też byłam u lekarza z Małym, przytył od porodu 600g (przez 4 tygodnie), trochę mało, nie Lekarz niby mówi że ok, ale ja się martwię. Oczywiście pielęgniarka zrobiła się podejrzliwa, pewno myślała że szukam wymówki żeby nie karmić piersią
wydaje mi sie, ze w miare ok przybiera- a skoro jeszcze lekarz powiedział, ze ok, to mysle ze nie masz sie czym martwic
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 17:43   #695
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
my już mamy kupiony leżaczek, od kiedy wkladałyscie dzieci do nich?
Ponoć powinno się najwcześniej od drugiego miesiąca.
Moja jutro będzie miała 2 tygodnie a 'siedziała' w bujaczku 2 razy. Podkładam jej pod pupę i plecki koc, żeby było bardziej na płasko ale troszkę na siedząco (rozumiecie? ) jak się spina na kupkę. To ją wtedy trochę noszę, trochę machamy nóżkami i tak z 15 minut sobie siedzi w bujaczku. Na razie absolutli nie dłużej.

Cytat:
Czy Wasze dzieci czesto kichaja?? wiem, podobno maluchy tak oczyszczaja nosek ale ja juz sama nie wiem czy nie za czesto, pare razy dziennie to normalne?? jak czesto czyscicie frida?
Moja codziennie po parę razy sobie strzeli kicha. Ostatnio kichnęła podczas przewijania i się skupkała
Fridy użyliśmy raz i to dość nieudolnie. Za to dzisiejsza pani doktor kazała psikać przed każdym karmieniem solą morską do nocha.

Cytat:
Szczęśliwa mama, to szczęśliwe dziecko - a wizaz szczęscie daje. W sumie wizaz jak wizaz, ale my, My, MY!! skromność...
Polać jej

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
a teraz cieszę sie jak usnie
Święte słowa

Cytat:
Dzisiaj też byłam u lekarza z Małym, przytył od porodu 600g (przez 4 tygodnie), trochę mało, nie Lekarz niby mówi że ok, ale ja się martwię. Oczywiście pielęgniarka zrobiła się podejrzliwa, pewno myślała że szukam wymówki żeby nie karmić piersią
E tam mało. Mi się wydaje, że gut.
Ja póki co wymyśliłam, że kontrolnie w ciągu dnia będę odciągać, żeby wiedzieć ile wcina. W nocy lecimy na cycku. A i przy okazji laktacja mi się rozkręci lepiej bo jak widzę ta do tej pory taka średniawa była...

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 17:43   #696
Kocurkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość

Na moim dzisiejszym przykładzie widać, że se można w tyłek wsadzić co mówią bo kadży mówi co innego. Chociaż tu akurat masz rację

Moje wyduźdało butlę jakby tydzień nie jadło. Czyli chyba się nie najadała... Chyba będę w dzień odciągać żeby jadła z 2 naraz a w nocy dawać cyca ile będzie se chciała pociumkać. Myślicie, że to ma ręce i nogi?
Wystawiłam ją na balkon żeby nie marudziła i poszła spać ale wolimy jednak marudzić
Pewne że to ma sens, mój ogólnnie jadł z butelki moje mleko i praktycznie co chwile. Moja mama twierdziła że mam słabe mleko i dlatego co chwile chce a potrafił zjeść 120ml i po godzinie dalej krzyczał z głodu

Kocurkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 17:48   #697
Ma_majka
Zakorzenienie

jesli chodzi o rtęć w szczepionkach, to w skojarzonych może być jej więcej niż w tradycyjnych bo mają one więcej konserwantów z metalami ciężkimi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-11, 17:48   #698
Kocurkaa
Raczkowanie

Co do mleka to ja karmię Bebiko Ha, na poczatku karmiłam Nan-em ale za ciężki był i mały okropnnie mi się męczył. Potem dawałam normalne Bebiko ale mały dostał skazy i pediatra kazał dawac Ha i jest już lepiej.
Co do leżaczka to jestem mega zadowolona, gdyby nie to nic bym nie zrobiła a tak np gotuję obiad i biorę małego sobą do kuchni

Mały mi dzisiaj w dzień praktycznie pospał, ja sama ucięłam sobie drzemkę:d Teraz ojciec z nim siedzi a ja wybieram się na spacerek z piesiem

Stary 2013-01-11, 17:49   #699
judkama
Zakorzenienie

Hej laski
mam sajgon od 3 dni
mala sie budzi rano i ani chwili nie ulezy sama w lozeczku, najlepiej zeby caly czas nosic, ale to i tak nie do konca odpowiada bo marudzi caly dzien a popoludnie to jzu w ogole ryk, nie wiem czy kolki to nie sa, czy co, ale akurat teraz nie wprowadzalam sobie nowych rzeczy do jedzenia, i nawet co zjem to takie w sumie lagodne, zadnych nowych wrazen, zman tez nie bylo
moze to ten pierwszy skok rozwojowy, ale juz nie wiem jak ja uspokajac
bo z placzu potrafi sie zaniesc
kupki oki sa, baczki robi, wiec niby nie brzuszek bo sie nie prezy

ale z plusow to spi lepiej w nocy i dluzej, wiec moze jednak to ten skok, tylko wysiadam, bo jestem sama z dwojka, a Tomek tez daje czadu strasznie, robi histerie, zanosi sie z placzu jak tylko klocek mu upadnie, albo powiesz ze czegos nie wolno
gdyby nie nosidelko, to nie wiem chyba bym w wariatkowie byla
bo siusiu to nawet robie z nia w nosidelku
zeby chociaz z 5 minut sama polezala pod karuzelka albo w lezaczku to nie a obiad zrobic trzeba takze zycia mi nie ulatwia

co do przybierania maluszkow to norma jest ze minimum 20 g dziennie z tego co pamietam wiec Ma_Majka sie miescisz w normie

zauwazylam ze Tomek szybciej przybieral niz Malutka
on ciagnal piers do konca, a ona zaczyna krzyczec i juz nie chce ssac a mleko dalej leci, podobno im miejsza waga urodzeniowa tym wiecej jedza maluchy i to u mnie by sie zgadzalo

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 17:50   #700
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość

Polać jej
o! o! , tylko po jednym za każdą z Was, bo każda z nas uszczęśliwia którymś postem

Cytat:
jesli chodzi o rtęć w szczepionkach, to w skojarzonych może być jej więcej niż w tradycyjnych bo mają one więcej konserwantów z metalami ciężkimi
Właśnie wydawało mi się że tak czytałam o tych skojarzonych, tylko nie byłam do końca pewna.
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 17:50   #701
justa86
Zadomowienie

Cytat:
To pewnie teściowa będzie musiała się nim zająć. Ja miałabym dokładnie taką samą sytuację, tylko Prezeska ode mnie z pracy nie przedłużyła mi umowy i będę w domku póki czegoś nie znajdę. A jakbym pracowała to jedynie opiekunka musiałaby przychodzić.
Mi tez nie przedluzyli, a prace mialam calkiem niezla, a raczej wyplate...teraz juz tak nie bedzie

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
też tak mam a najgorszy wyrzut sumienia jak czytam wizaż, a dziecię leży samotnie i w sufit patrzy ;(
Lojej to moje w sufit nie patrzy ale ja nie wiem czy mama bardziej ineresujaca niz sufit

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
nie zaniedbujesz Kubusia

choc jak ja siedze przy kompie to tez mam wyrzuty sumienia
ale czas, kiedy Bartek nie spi staram sie wykorzystywac na maksa- pokazuje mu rózne rzeczy, rozmawiamy sobie, "bawimy się" wiec czasem na chwile dla siebie przy wizazu czy fb tez zasluguje

ja tak samo w kwietniu koncze macierzynski i Bartek najprawdopodobniej zostanie z tesciowa jeszcze nie wiem co do konca bedzie z moja praca. ale najchetniej poszłabym na ten wychowawczy dwuletni, no ale z jednej pensji meza nie damy rady sie utrzymac

wydaje mi sie, ze w miare ok przybiera- a skoro jeszcze lekarz powiedział, ze ok, to mysle ze nie masz sie czym martwic
Czyli nie tylko u mnie taki problem.....
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-11, 18:11   #702
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
co do przybierania maluszkow to norma jest ze minimum 20 g dziennie z tego co pamietam wiec Ma_Majka sie miescisz w normie
no tak, ale to dolna granica tej normy!
Stary 2013-01-11, 18:13   #703
judkama
Zakorzenienie

tpe
Cytat:
U mnie 5w1 100zl , sama sie zastanawiam czy to dobra szczepionka skoro tyle, szczepionka o nazwie Pentaxim, nie wiem cos wspominala Judkama ze szczepila nim synka
Wydaje mi sie ze moze juz nie byc taki milutki, 30 wystarczy
tak szczepilam Pentaximem, lekarka mi wtedy tak doradzila i teraz tez tym zaszczepimy ale cena u nas 120 chyab albo wiecej juz

no normalnie mam nadrabiania pare stron
ale wrocil wlasnie TZ to chyba sobie film jakis puscimy, bo mala w koncu zasnela

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-01-11, 18:19   #704
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze wiedzieć. Choć te metale ciężkie nie napawają optymizmem

Cytat:
Hej laski
mam sajgon od 3 dni
mala sie budzi rano i ani chwili nie ulezy sama w lozeczku, najlepiej zeby caly czas nosic, ale to i tak nie do konca odpowiada bo marudzi caly dzien a popoludnie to jzu w ogole ryk, nie wiem czy kolki to nie sa, czy co, ale akurat teraz nie wprowadzalam sobie nowych rzeczy do jedzenia, i nawet co zjem to takie w sumie lagodne, zadnych nowych wrazen, zman tez nie bylo
moze to ten pierwszy skok rozwojowy, ale juz nie wiem jak ja uspokajac
bo z placzu potrafi sie zaniesc
kupki oki sa, baczki robi, wiec niby nie brzuszek bo sie nie prezy

ale z plusow to spi lepiej w nocy i dluzej, wiec moze jednak to ten skok, tylko wysiadam, bo jestem sama z dwojka, a Tomek tez daje czadu strasznie, robi histerie, zanosi sie z placzu jak tylko klocek mu upadnie, albo powiesz ze czegos nie wolno
gdyby nie nosidelko, to nie wiem chyba bym w wariatkowie byla
bo siusiu to nawet robie z nia w nosidelku
zeby chociaz z 5 minut sama polezala pod karuzelka albo w lezaczku to nie a obiad zrobic trzeba takze zycia mi nie ulatwia
Podobno kolki są często właśnie w godzinach popołudniowych.

Podziwiam Cię jak dajesz radę

Nie wiem czy u Twojej są to kolki, ale dzisiaj wrzucałam ciekawy artykuł o kolkach. Wiem, że nie masz czasu więc jeszcze raz wrzucę linka:
http://dziecko.onet.pl/24047,6,9,ata...c,artykul.html

Cytat:
Mi tez nie przedluzyli, a prace mialam calkiem niezla, a raczej wyplate...teraz juz tak nie bedzie
Współczuję Trzymam kciuki, żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli.
Stary 2013-01-11, 18:20   #705
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
normalną szczepionką dziecko dostaje 4 zatrzyki przy pierwszym szczepieniu w obie nóżki i rączki, a 5w1 zastępuje się 3 zastrzyki jednym, a drugi jest na żółtaczkę, potem kolejne szczepienia już po 1 zastrzyku
mój dostał chrypy od darcia się po 2 zastrzykach, aż się zanosił masakra, a jeszcze musiałam mu nogi trzymać

ja karmię NAN 1
o ludzie, to moja beksa chyba sobie płuca wypruje na szczepieniu

Cytat:
Czyli jesteśmy dwie, które szczepiły normalną szczepionka, czy jest nas więcej?

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

oj tam, przestań przestań. Na pewno dziecinki nie zaniedbujesz. Szczęśliwa mama, to szczęśliwe dziecko - a wizaz szczęscie daje. W sumie wizaz jak wizaz, ale my, My, MY!! skromność...
My też normalnymi szczepimy

a jak

Cytat:
Taaak! wizaz jak wizaz ale Wy!!
Kuba spi, wyrzuty minely

W ogole to zaczynam sie martwic..... w kwietniu konczy sie macierzynski, ja musze isc do pracy i co z Kubusiem?? zlobka nie ma, babcia musialaby zrezygnowac z pracy i cetni to zrobi ale ja wolalabym sama zostac z Kubisiem tak mi go szkoda, 5 miesiecy i juz bez mamy?? ehh ;( w ogole martiwie sie ze bedzie bardziej zwiazany z babcia niz ze mna przez to.... a to jeszcze tesciowa, ktora naprawde daaaawno sie zajmowala dziecmi :/ cholera...
tez mam taką traumę. Tzn. może uda mi się we wrześniu dopiero do pracy wrócić, albo październiku, ale i tak sobie wkręcam już, że Ulencja będzie bardziej zżyta z babcią i ojcem niż ze mną Babcia na zasiłku przedemerytalnym, a tatuś godziny nienormowane + praca w domu. Tylko ja tyram w kołchozie na 2 zmiany, w weekendy i świątek-piątek...... Hipermarkety rządzą

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 18:21   #706
judkama
Zakorzenienie

d
Cytat:
a Adas wyglada na glodnego? moze tyle wlasnie potrzebuje
bylby niespokojny jakby niedojadal
przeciez dzieci roznie rosna
zawsze mozesz rozkrecic laktacje dodatkowo po kazdym karmieniu odciagajac troche mleka nawet recznie
tylko pytanie czy by jadl wiecej

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-01-11, 18:23   #707
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
o! o! , tylko po jednym za każdą z Was, bo każda z nas uszczęśliwia którymś postem

Cytat:
Ale jeśli mieści się w normie to chyba ok. A jak się zachowuje? Nie jest apatyczny?
Stary 2013-01-11, 18:31   #708
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć. Choć te metale ciężkie nie napawają optymizmem

Podobno kolki są często właśnie w godzinach popołudniowych.

Podziwiam Cię jak dajesz radę

Nie wiem czy u Twojej są to kolki, ale dzisiaj wrzucałam ciekawy artykuł o kolkach. Wiem, że nie masz czasu więc jeszcze raz wrzucę linka:
http://dziecko.onet.pl/24047,6,9,ata...c,artykul.html

Współczuję Trzymam kciuki, żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli.

dzieki za link
no wlasnie nie wiem czy to kolki
bo jednak nie placze calutki czas, cos ja nagle zainteresuje np dzwiek grzechotki i przestaje na na chwile
nie wiem w nosidelku sie wycisza
wiec ono moim wybawieniem, tylko caly dzien tez w nim nie moze byc...
teraz spi jak zabita zasnela sluchajac grzechotki

na razie sklaniam sie ku wersji skoku rozwojowego, bo wiecej rzeczy ja zaczelo interesowac, wiec moze tak to przechodzi

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-01-11, 18:53   #709
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
d

a Adas wyglada na glodnego? moze tyle wlasnie potrzebuje
bylby niespokojny jakby niedojadal
przeciez dzieci roznie rosna
zawsze mozesz rozkrecic laktacje dodatkowo po kazdym karmieniu odciagajac troche mleka nawet recznie
tylko pytanie czy by jadl wiecej

no właśnie problem polega na tym że on je bardzo często, jak zaśnie to na 2 godz max, ale jak nie śpi to potrafi jeść co chwilę
nie wiem może źle ciągnie może to przez te cholerne nakładki

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Ale jeśli mieści się w normie to chyba ok. A jak się zachowuje? Nie jest apatyczny?
apatyczny nie jak już to apetyczny taki do schrupania
myślę ze zachowuje sie w normie, poza tym że czesto kwęczy bo jest głodny, ale jak się naje to potrafi poleżeć, popatrzyć na świat
Stary 2013-01-11, 18:59   #710
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie problem polega na tym że on je bardzo często, jak zaśnie to na 2 godz max, ale jak nie śpi to potrafi jeść co chwilę

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

myślę ze zachowuje sie w normie, poza tym że czesto kwęczy bo jest głodny, ale jak się naje to potrafi poleżeć, popatrzyć na świat
Apetyczny to na pewno

Może rzeczywiście coś jest z tymi nakładkami. Bo z tego co patrzyłam na pierwszej stronie to niedługo będzie miał miesiąc, a to chyba Ty kiedyś pisałaś, że laktacja normuje się gdzieś przez miesiąc czasu, więc już chyba powinien się najadać szybciej.

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2013-01-11 o 19:01
Stary 2013-01-11, 19:01   #711
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Norma to norma jak się mieści, to bez paniki

Cytat:

Moja też tak. Pociumka cycka, wypluje go i przyśnie. Podnoszenie do odbicia czy wybudzanie jej łaskotaniem nic nie daje - śpi na kamień. Po 2h się budzi (czasami po godzinie) i dalej w kółko to samo...

Stary 2013-01-11, 19:08   #712
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

wiesz 2 godz to nie tak zle, mi Tomek do 8 miesiaca jadl co 1,5 - 2 godz przez cala dobe i nie mial ani jednej dluzszej przerwy

moze faktycznie przez te nakladki gorzej mu ciagnac, a czemu wlasciwie przez nie je, bo juz nie pamietam?
moze dalby rade bez nich?

co do normy to wiesz moze i dolna granica ale jednak przybiera a to najwazniejsze

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Wiecie co jak ona teraz spi to nie wiem co ze soba zrobic, tyle wolnego czasu a przede wszystkim wolne rece

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-01-11, 19:12   #713
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co jak ona teraz spi to nie wiem co ze soba zrobic, tyle wolnego czasu a przede wszystkim wolne rece
Moja też usnęła i zastanawiam się co z tym zrobić. Póki co siedzę na forum
Najchętniej to bym się wykąpała, ale nie wiem czy mogę już dupsko moczyć w wannie? Czy sobie wmówiłam, że sie nie powinno po porodzie? Szwy mi się porozpuszczały i wygoiło się tam wszystko, więc chyba mogę?

Stary 2013-01-11, 19:19   #714
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Apetyczny to na pewno

Może rzeczywiście coś jest z tymi nakładkami. Bo z tego co patrzyłam na pierwszej stronie to niedługo będzie miał miesiąc, a to chyba Ty kiedyś pisałaś, że laktacja normuje się gdzieś przez miesiąc czasu, więc już chyba powinien się najadać szybciej.
to już nawet nie chodzi o to że tak długo je, tylko o to że mimo że tak długo, to mało przybiera

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Norma to norma jak się mieści, to bez paniki

Moja też tak. Pociumka cycka, wypluje go i przyśnie. Podnoszenie do odbicia czy wybudzanie jej łaskotaniem nic nie daje - śpi na kamień. Po 2h się budzi (czasami po godzinie) i dalej w kółko to samo...
ooooo właśnie, mój identyko

macie rację, nie będę panikować, a tydzień pójdę na kontrolę i zobaczymy

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
wiesz 2 godz to nie tak zle, mi Tomek do 8 miesiaca jadl co 1,5 - 2 godz przez cala dobe i nie mial ani jednej dluzszej przerwy

moze faktycznie przez te nakladki gorzej mu ciagnac, a czemu wlasciwie przez nie je, bo juz nie pamietam?
moze dalby rade bez nich?

co do normy to wiesz moze i dolna granica ale jednak przybiera a to najwazniejsze

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

bo mi brodawki pękały i krwawiły
próbuję bez, ale mały nie za dobrze chwyta gołego cyca

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Cytat:
kup sobie coś na allegro
Stary 2013-01-11, 19:21   #715
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Moja też usnęła i zastanawiam się co z tym zrobić. Póki co siedzę na forum
Najchętniej to bym się wykąpała, ale nie wiem czy mogę już dupsko moczyć w wannie? Czy sobie wmówiłam, że sie nie powinno po porodzie? Szwy mi się porozpuszczały i wygoiło się tam wszystko, więc chyba mogę?
wiesz co, ja raz tylko prysznic po porodzie w domu wzielam, nie moglam inaczej wanna kusila
mysle ze tez mozesz

dobra narzuce na siebie pizamke, zrobie papu i filmik i spaciu

w miedzyczasie glodzilla pewnie sie przyssie pare razy

dobranoc

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-01-11, 19:26   #716
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
kup sobie coś na allegro
Nie wiem jak judkame, ale mnie przekonałaś. Wanna poczeka

Cytat:
wiesz co, ja raz tylko prysznic po porodzie w domu wzielam, nie moglam inaczej wanna kusila
mysle ze tez mozesz

dobra narzuce na siebie pizamke, zrobie papu i filmik i spaciu

w miedzyczasie glodzilla pewnie sie przyssie pare razy

dobranoc
Czyli postanowione - ide do wanny. Filmik też bym obejrzała jakiś
A z papu muszę przystopować bo wpierdzielam wieczorami i się zastanawiam, czemu waga stanęła w miejscu Teraz, póki nie spacerujemy codziennie przynajmniej godzinę, po kąpieli tylko jabłka. No chyba ,że jednak się złamię, bo przecież z czegoś ten pokarm w nocy muszę wyprodukować, nie?

Stary 2013-01-11, 19:27   #717
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Wiecie co jak ona teraz spi to nie wiem co ze soba zrobic, tyle wolnego czasu a przede wszystkim wolne rece

Cytat:
to już nawet nie chodzi o to że tak długo je, tylko o to że mimo że tak długo, to mało przybiera[COLOR="Silver"]
Mnie chodziło o to, że jak są te nakładki to być może jest mniejsze ciśnienie, dlatego non stop ciągnie, bo się nie najada - tak jakbyś próbowała napić się wody z kranu, gdzie woda skapuje np. po kropelce. Ale to tylko takie moje gdybanie, bo nigdy z tego nie korzystałam.

Ale tak jak napisałaś narazie się zamartwiaj - cały czas jest w normie. Trzeba to po prostu kontrolować.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-11, 19:48   #718
Kocurkaa
Raczkowanie

Dobry wieczór:d

Ja po spacerku, jak to dobrze wyjść. Dziś mam wolny wieczór, tzn tż zajmuje sie małym i śpi dzisiaj z nim także sobie pośpię Az se walne drinka jakiegoś:d

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Nie wiem jak judkame, ale mnie przekonałaś. Wanna poczeka

Czyli postanowione - ide do wanny. Filmik też bym obejrzała jakiś
A z papu muszę przystopować bo wpierdzielam wieczorami i się zastanawiam, czemu waga stanęła w miejscu Teraz, póki nie spacerujemy codziennie przynajmniej godzinę, po kąpieli tylko jabłka. No chyba ,że jednak się złamię, bo przecież z czegoś ten pokarm w nocy muszę wyprodukować, nie?
Ja to w końcu się wzięłam za siebie z jedzeniem. Po porodzie zostały mi 2 kg ale zaczęłam jeść razem z małym (nawet w nocy) i przybyło mi dodatkowe 2 kg.

Stary 2013-01-11, 19:51   #719
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

kup sobie coś na allegro
wlasnie zakupy takie musze ograniczyc
chociaz szukam dziadka do orzechow dla TŻ na imieniny i chodzi o takie urzadzenie
i cos dla 3 latka bo niedlugo do nas przyjda w odwiedziny i nie wiem co
jakis dresik moze fajny u zabawke

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-01-11, 19:53   #720
jo_manh
Rozeznanie

Witam, my właśnie dziś byliśmy się szczepić i wybrałam skojarzoną. Kiedy zobaczyłam jak strasznie płakało dziecko przed nami jak je 3 razy ukłuli to się upewniłam w decyzji. Absolutnie nie potępiam nikogo za wybór tradycyjnych szczepionek, ale ja przy jednej prawie płakałam z małym, nie wiem co byłoby przy trzech. No i powiedziano mi, że największą różnicę widać jak sie podaje 3 dawkę kiedy dziecko ma 1,5 roku. Dla takiego dziecka 3 ukłucia to już nie przelewki. Podobno czasami niezłe cyrki się dzieją. Niektóre dzieci dwie dorosłe osoby muszą trzymać przy drugiej i trzeciej szczepionce.

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości