W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-11, 21:02   #4381
xal
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
dzięki, wycieczki i tak 2-3 to standard
Jeszcze mi się przypomniało, w jakiejś reklamie tabletek na zgagę było o mięcie, możesz spróbować herbatę miętową a jak nie masz to może guma miętowa

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 21:06   #4382
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Wpiszę Ci ze znakiem zapytania

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Obstawiam, że w weekend a najpóźniej w poniedziałek będzie już nowy wątek
Poniedziałek?? Kochana tu nocna zmiana dzisiaj naklepie swoje. jutro wieczorem będzie kolejna część.
Swoją drogą... mega szybko

Uważam ,że tytułów w poprzedniej sądzie tyle,że nie trzeba dodawać nowych bo i tak już wybór ciężki

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 21:08   #4383
cloche
Zakorzenienie

nie nadrobię was oczywiście, liczę na skrót!!! ciekawam strasznie wizyt...........

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to tak odnośnie zabawy kompresorem
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...43296867_n.jpg
a ja tego jeszcze nie widziałam z mężem właśnie podziwialiśmy, świetny pomysł i super zrobione!
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Spróbuj następnym razem dziabnąć go palcem w żebra, albo łokciem szturchnąć. Albo przestanie, albo będziesz mieć chwilę ciszy, żeby zasnąć
ja tak robię. którąkolwiek kończyną, najlepiej w żebra właśnie. ale w udo też działa
Cytat:
ja praktycznie nic nie słyszę przez sen. rodzice mnie zaprawili w bojach jak byłam mała, kiedy oni imprezowali w pokoju obok a ja spałam
to mój mąż to jest taki przewrażliwiony że jak pomieszkiwaliśmy u moich rodziców podczas remontu, to nie mógł spać bo mu kot za głośno mruczał. a jak rozdzwoniły się dzwony kościelne o 6 rani, to wstał i nie mógł zasnąć. a ja nawet nie wiedziałam że u nas dzwony z kościoła słychać
ja miałam problem z zasypianiem po przeprowadzce do niemiec. w polsce wychowana na blokach - na ostatnim piętrze było słychać, jak sąsiad z parteru w nocy się kąpał a z koleżanką z piętra niżej gadałam przez kaloryfer - miałyśmy kod stukany, jak się go usłyszało, to do kaloryfera: ja na podłogę, a ona na stołek. i gadałyśmy do rury, rura doskonale i bez zakłóceń niosła głos przez strop
a w niemczech na początku wylądowałam na wsi. w klimatycznej bawarskiej chacie. leżąc w nocy w łóżku nie było widać NIC (latarnie nie świeciły, było czarno), nie było słychać NIC prócz własnego oddechu... nie mogłam spać a potem tak się przyzwyczaiłam, że u rodziców już nigdy nie spałam spokojnie przez te blokowiskowe hałasy...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 21:15   #4384
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
nie nadrobię was oczywiście, liczę na skrót!!! ciekawam strasznie wizyt...........

a ja tego jeszcze nie widziałam z mężem właśnie podziwialiśmy, świetny pomysł i super zrobione!

ja tak robię. którąkolwiek kończyną, najlepiej w żebra właśnie. ale w udo też działa

ja miałam problem z zasypianiem po przeprowadzce do niemiec. w polsce wychowana na blokach - na ostatnim piętrze było słychać, jak sąsiad z parteru w nocy się kąpał a z koleżanką z piętra niżej gadałam przez kaloryfer - miałyśmy kod stukany, jak się go usłyszało, to do kaloryfera: ja na podłogę, a ona na stołek. i gadałyśmy do rury, rura doskonale i bez zakłóceń niosła głos przez strop
a w niemczech na początku wylądowałam na wsi. w klimatycznej bawarskiej chacie. leżąc w nocy w łóżku nie było widać NIC (latarnie nie świeciły, było czarno), nie było słychać NIC prócz własnego oddechu... nie mogłam spać a potem tak się przyzwyczaiłam, że u rodziców już nigdy nie spałam spokojnie przez te blokowiskowe hałasy...

Oto skrót dla Ciebie

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4344

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 21:19   #4385
maarchewka
Zakorzenienie

a kocyk moze być z mikrofibry awierającej 100% włókna poliestrowe - ten mi się podoba - http://allegro.pl/kocyk-niemowlecy-d...906042543.html

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 21:19   #4386
xal
Zakorzenienie

Zrobiłam sobie nervosan z 1 torebki, właśnie nad nim siedzę ... mam nadzieję się wyspać tej nocy

Stary 2013-01-11, 21:20   #4387
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Tu masz skrót, tyle co pamiętam po nadrabianiu

1. Happy blue czeka na info czy będzie chodzić na bezpłatną SR
2. Marchewka dalej chora i podała sposoby leczenia => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4039
3. Vvgh jest już mężatką
4. Humpback wstawiła zdjęcie brzucha => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3894
5. Cloche miała rewolucje żołądkowe
6. Justi ma jutro egzaminy ale jeszcze się nie uczyła
7. Motylek ma problem, bo leci jej 3 tyg już krew z nosa
8. Lady i Sharp dzisiaj zabiegane
9. Magiusa kompletuje dalej wyprawkę i dziś przyszła do niej paka z zakupami
10. Inną dopadł dziś leń
11. U mnie i Xal dzisiaj pizza
12. Metropolitan chora i martwi się o egzamin i zostawienie córeczki
13. Can spaliła makaron
14. Motylek wyprała kurtkę puchową
15. Color opowiedziała sytuację z teściami

Na tapecie były też: wózki, karuzelki i bujaczki, wychowywanie dzieci, klapsy, ryby, pierwsze ruchy a termin porodu.

Wizyty:
* Color - wszystko ok, ale musi uważać na skurcze i za 10 dni połówkowe
* vil84 - wszystko ok, Synek ma już ok 800 g
* Nuna - wszystko ok, będzie dziewczynka , pierwszy raz mąż był w środku
* Humpback - wszystko ok, będzie chłopczyk i póki co z niego mały leniuszek
* Justi - wszystko ok, Bartuś będzie Bartusiem
ooo, świetnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-11, 21:21   #4388
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a kocyk moze być z mikrofibry awierającej 100% włókna poliestrowe - ten mi się podoba - http://allegro.pl/kocyk-niemowlecy-d...906042543.html
śliczne te kocyki. Ja z wyborem poczekam na płeć i wózek, żeby kolorystycznie mi się zgrało. Jeden kocyk mam, to jeszcze mojego taty i nawet jak będzie dziewczynka to pod niebieskim będzie jeździć/spać bo dziadziusiowy.

Stary 2013-01-11, 21:24   #4389
cloche
Zakorzenienie

chyba w takim razie mogę iść spać??? padam na ryjek...

aaa, tylko pochwalę się, co jadłam dzisiaj na kolację chciałam tak łagodnie, bo po rewolucjach żołądkowych to nie chce mi się szaleństwa... ugotowałam więc ryż, a z mrożonych owoców leśnych zrobiłam do tego gorący sos - mocno owocowy, kwaskowy, ale dosłodzony cukrem waniliowym... mniamuśne! i chyba nie będę dzisiaj rzygać

buziaki i dobranoc
Stary 2013-01-11, 21:24   #4390
xal
Zakorzenienie

Mam tytuł
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI odkrywają płeć dzieci. Chociaż to już może za późno na taki tytuł

Stary 2013-01-11, 21:24   #4391
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
na razie przejmuje się nimi średnio, ale muszę jakiś dobrych kandydatów skombinować i przygotować sobie odpowiednie argumenty dlaczego akurat oni. na wojnę z rodziną no i pewnie z mężem trzeba być przygotowanym ale mam na to jeszcze trochę czasu, wcześniej wyprawka
Spoko, takie problemy to nie problemy przecież z mężem musicie dojść jakoś do porozumienia, dla dobra dzieciaczka
My w sumie mamy w kolejce 4 chrzestnych (mój brat i 3ech braci Tż) i ani jednej babeczki, bo tak jakoś mało kobiet u nas w rodzinie, żadne z nas nie ma siostry, ja nie chce dawać żadnej koleżanki, tylko wolałabym kogoś z rodziny, za bratową średnio przepadam ale jakoś tym się nie przejmuje w ogóle

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-11, 21:25   #4392
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
śliczne te kocyki. Ja z wyborem poczekam na płeć i wózek, żeby kolorystycznie mi się zgrało. Jeden kocyk mam, to jeszcze mojego taty i nawet jak będzie dziewczynka to pod niebieskim będzie jeździć/spać bo dziadziusiowy.
Ja znam płeć, ale i tak takie rzeczy jak wanienki, kocyki, ręczniki itp będę dobierać neutralne, bo chcialabym, żeby mi na drugie dziecko też wystarczyło, a nie wiadomo jaka płeć będzie..

Wojtek
Stary 2013-01-11, 21:26   #4393
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Jakub
Jest coś na zgage oprócz migdałów i leków bo ich nie mam, mleko wypilam i nic, już nigdy nie zjem pizzy

ja na szczęście jeszcze nie miałam zgagi
według przesądu nasze Maleństwo będzie łyse

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Widzę, że dochodzimy już do 5000 postów

Cytat:
Może jutro wieczorem będzie nowy wątek.
Czas zacząć zbierać propozycje nazw do sondy
jestem w szoku, że to już

Cytat:
Wpiszę Ci ze znakiem zapytania

Cytat:
Która ma jakiś pomysł to proszę o info, najlepiej kolorem bo wtedy nie zginie [/B]
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ooo, świetnie
ja ostatnio się wypompowałam z pomysłow, teraz muszę czekać na wenę

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 21:28   #4394
maarchewka
Zakorzenienie

Kolejna zagadka:
Czym różnią się te dwa kocyki, oprócz ceny (ten sam sprzedawca):
http://allegro.pl/kocyk-niemowlecy-d...906042543.html

vs

http://allegro.pl/kocyk-niemowlecy-d...932003226.html

Wojtek
Stary 2013-01-11, 21:28   #4395
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ja znam płeć, ale i tak takie rzeczy jak wanienki, kocyki, ręczniki itp będę dobierać neutralne, bo chcialabym, żeby mi na drugie dziecko też wystarczyło, a nie wiadomo jaka płeć będzie..
Masz rację z tymi neutralnymi, ale jakoś kolorystycznie z wózkiem by mogło się zgrać a nie gryźć totalnie ...
Ziółka wypite, można iść spać

Stary 2013-01-11, 21:30   #4396
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejna zagadka:

vs

To proste, data zakończenia aukcji, cena podstawowa i cena dostawy w jednym ekonomiczny jest 0zł, w drugim 7zł.
Więcej różnic nie widzę.

Stary 2013-01-11, 21:30   #4397
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć, dwa dni latałam i dzwoniłam do ZUSu, jak oni mnie tam wkurzają płacić składki to ok i nie ma problemów, ale jak oni mają zapłacić zasiłek to już mega wąty Odebrałam wyniki krwi i dalej mam lekka anemie , a glukozę mam jakąś dziwną na czczo 73, a po 2 godz 79 myślałam, że to co najmniej do 100 podskakuje, miała któraś z Was tak ? bo boje się, że w tym laboratorium się rypli i będę musiała pić to jeszcze raz. A do tego TZ zakazał mi trzymania laptopa na kolanach i bardzo źle mi się pisze
Idę troszkę ponadrabiać
Ja glukozę na czczo miałam 3.63 (normy u mnie to min. 3.40 a max. 5.50)
glukoza po wypiciu 6.85 (wg normy max. to 7,80)
Stary 2013-01-11, 21:31   #4398
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
też tak myślę, zwłaszcza że jest dużo rzeczy w moich ulubionych pastelach, brązach,kremach itp.

przeglądam te wszystkie wyprawkowe rzeczy i wpadła mi w oko ta zabawka sensoryczna http://allegro.pl/babyono-przytulank...935195829.html
śliczna

Stary 2013-01-11, 21:32   #4399
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
To proste, data zakończenia aukcji, cena podstawowa i cena dostawy w jednym ekonomiczny jest 0zł, w drugim 7zł.
Więcej różnic nie widzę.
a no to by wyjaśniało, na to nie zwróciłam uwagi

Wojtek
Stary 2013-01-11, 21:32   #4400
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Wróciłam

Z kluczem na szyi biegałam, klapsy dostawałam a co będzie u nas? Nie wiem Choć wolałabym nie bić mojego dziecka.

W terminy porodu wg czucia pierwszych ruchów nie wierzę, wg mnie to jakieś ludowe wierzenia Jakoś sobie kobiety całe wieki musiały strzelać kiedy urodzą Wg tego by wychodziło, że urodzę w 37tc

My już po wizycie, nasz syn pozostał synem, ma taki sprzęt od razu zauważyłam
No i będzie Bartuś
Rozwija się prawidłowo, wszystkie pomiary w normie, tp bez zmian, więc rośnie nam super Waży jakieś 475g a przewidywana waga do porodu na dzień dzisiejszy to jakieś 3500g.
Gin mnie oczywiście zbadał na fotelu, wszystko super, stwierdził, że nie grozi mi przedwczesny na bank. No oby

Mały fikał nam takie koziołki Tak jak mała Ash nóżki zakładał na głowę, kręcił się jak szalony ale super był ułożony do badania serduszka I to wszystko nie za szokobąsa, za rybkę, o!

Kolejna wizyta 14.02 - w tym roku Walentajsy świętujemy w trójkę

---

zdałam relację, teraz zmykam się pouczyć
za wizytę
Stary 2013-01-11, 21:34   #4401
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejna zagadka:

vs

nie wiem czym
ale są śliczne

Stary 2013-01-11, 21:34   #4402
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt. Dziękuje za 3manie kciuków.
U mnie po wizycie wszystko OK. Ciśnienie 120/75. Wyniki spoko. Wcale nie przytyłam. Gin nic nie mówił, od 10 TC przytyłam tylko 0,5 kg. Teraz jestem w 17. Sporo jem, ale chyba trzeba więcej.
Co do płci, powiedział, że dopiero za miesiąc mi powie. Chyba ma za słabe USG ale ważne, że z maluchem wszystko OK. Jak to on powiedział "wszystko wygląda dobrze. Więcej powiem za miesiąc bo będę miał lepszy obraz już." Odstawił mi Dhupaston, kurcze tak z dnia na dzień z 2 tabletek dziennie na zero. Denerwuje się, żeby wszystko teraz było OK. Jakby coś się działo kazał przyjść. No i od poniedziałku L4, tzn od jutra, ale ubłagały mnie w pracy żebym jeszcze jutro przyszła.

Dziś po raz pierwszy był ze mną TŻ. Jeju jak on się wzruszył, sam się do siebie cieszył. Patrzyłam do niego i myślałam jak bardzo go kocham Nie ma nic wspanialszego niż taka reakcja ojca dziecka. Potem mówił, że aż go w gardle ścisnęło, a gdyby mu pokazał pipuszkę albo pindolka to wcale by chyba się popłakał )

KOLEJNA WIZYTA 11.02.2013 godzi. 10.30

A co do kocyków, czym się różnią? Formą wysyłki.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 21:35   #4403
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Mam tytuł
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI odkrywają płeć dzieci. Chociaż to już może za późno na taki tytuł
Większość mamusiek zna już płeć, ale do mnie pasuje. Ja jeszcze minimum 4 tygodnie poczekam
Stary 2013-01-11, 21:39   #4404
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tytuł
Fajny tytuł

No nie wszystkie jeszcze znają płeć, wiec by pasował

Na pewno dodam do sondy ten tytuł, wybaczcie nie pamiętam czyj pomysł

Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy nasze maluszki.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
przeglądam te wszystkie wyprawkowe rzeczy i wpadła mi w oko ta zabawka sensoryczna http://allegro.pl/babyono-przytulank...935195829.html
śliczna
Śliczna!
Zapisuję linka

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 21:44   #4405
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczna!
Zapisuję linka
strasznie się na nią napaliłam
może wypatrzę coś jeszcze u tego sprzedawcy i zamówię jedną przesyłką

Stary 2013-01-11, 21:46   #4406
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam sobie nervosan z 1 torebki, właśnie nad nim siedzę ... mam nadzieję się wyspać tej nocy
Oby się udało

Cytat:
jakiej wielkości kupilyście ręczniki z kapturem?? Myśle o 100x100 zeby było też jak będzie duże, ale znowu nie wiem może się będzie w tym topić i to będzie za duże..
Jeszcze nie wiem jakiej wielkości

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
strasznie się na nią napaliłam
może wypatrzę coś jeszcze u tego sprzedawcy i zamówię jedną przesyłką
Na pewno większe zakupy będą się opłacały
Zaraz też sobie pooglądam co tam jeszcze ma

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
no ja kupiłam 100x100, a jeden mam 75x75
I łącznie tylko 3 szt. A ile Ty zamierzasz? bo sama się zastanawiam czy 3 wystarczą...
Ja planuję 2-3

Cytat:
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt. Dziękuje za 3manie kciuków.
U mnie po wizycie wszystko OK. Ciśnienie 120/75. Wyniki spoko. Wcale nie przytyłam. Gin nic nie mówił, od 10 TC przytyłam tylko 0,5 kg. Teraz jestem w 17. Sporo jem, ale chyba trzeba więcej.
Co do płci, powiedział, że dopiero za miesiąc mi powie. Chyba ma za słabe USG ale ważne, że z maluchem wszystko OK. Jak to on powiedział "wszystko wygląda dobrze. Więcej powiem za miesiąc bo będę miał lepszy obraz już." Odstawił mi Dhupaston, kurcze tak z dnia na dzień z 2 tabletek dziennie na zero. Denerwuje się, żeby wszystko teraz było OK. Jakby coś się działo kazał przyjść. No i od poniedziałku L4, tzn od jutra, ale ubłagały mnie w pracy żebym jeszcze jutro przyszła.

Dziś po raz pierwszy był ze mną TŻ. Jeju jak on się wzruszył, sam się do siebie cieszył. Patrzyłam do niego i myślałam jak bardzo go kocham Nie ma nic wspanialszego niż taka reakcja ojca dziecka. Potem mówił, że aż go w gardle ścisnęło, a gdyby mu pokazał pipuszkę albo pindolka to wcale by chyba się popłakał )

KOLEJNA WIZYTA 11.02.2013 godzi. 10.30
Cieszę się, że wszystko ok!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-11, 21:48   #4407
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno większe zakupy będą się opłacały
Zaraz też sobie pooglądam co tam jeszcze ma
no właśnie jedną rzecz zamawiać to kiepska kalkulacja..
te kocyki też ma fajne http://allegro.pl/babyono-kocyk-dwuw...910005070.html
sporo ma śpiochów i półśpiochów, nawet koszule do karmienia..

Stary 2013-01-11, 21:49   #4408
vil84
Wtajemniczenie

ale mam nadrabiania po 4 godzinach
...
wzięłam to relanium, najmniejszą dawkę ... cały czas się schizuje, że zaszkodzę tym dziecku. niby jedni lekarze mówią, że można - tak jak moja lekarka, która brała to przez dwie swoje ciąże - i lekarze w niektórych szpitalach podają to w kroplówkach na skurcze - ale jest też mnóstwo opinii że absolutnie nie wolno i że powoduje wady płodu ale dziś już musiałam, miałam skurcze co pół h a w nocy zawsze mam gorzej - no i po tabletce uspokoiło się zupełnie ... mój mąż też mówi że lepiej wziąć niż wylądować w szpitalu z przedwczesnym porodem, ale i tak się boję

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 21:51   #4409
banka26
Zakorzenienie

Jenny superr nazwa nowego watkuu
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 21:54   #4410
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ale mam nadrabiania po 4 godzinach
...
wzięłam to relanium, najmniejszą dawkę ... cały czas się schizuje, że zaszkodzę tym dziecku. niby jedni lekarze mówią, że można - tak jak moja lekarka, która brała to przez dwie swoje ciąże - i lekarze w niektórych szpitalach podają to w kroplówkach na skurcze - ale jest też mnóstwo opinii że absolutnie nie wolno i że powoduje wady płodu ale dziś już musiałam, miałam skurcze co pół h a w nocy zawsze mam gorzej - no i po tabletce uspokoiło się zupełnie ... mój mąż też mówi że lepiej wziąć niż wylądować w szpitalu z przedwczesnym porodem, ale i tak się boję
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
i jutro mam mega zadanie-ustalić na 100% co i jak z zusem, macierzyńskim itd itp.. ale będzie wk urw
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
My kupijemy, meza siostra ma i juz drugie dziecko w nim siedzi i obie dziewczynki go uwielbiaja. Wibracje bardzo uspokajaja maluszka. Ich mama mowi, ze to najlepiej wydane pieniadze, jesli chodzo o dzieciece zakupy.
My będziemy mieć leżaczek z fishera, ten co pokazywała Lady
Gadałam z mamą i wezmą nam za punkty

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dobrze, ze meza przyjeli. Mam nadzieje,ze dostal cos go szybko postawi na nogi.
Też mam taką nadzieję no i że nic się do mnie nie przypląta

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
PIZZA ostatnio zamówiłam ale nie o to mi chodziło i dalej mam smaka
Następnym razem zrób pizzę z naszego wątkowego przepisu, jest mega!

Cytat:
A właśnie, dysk mi się rąbie w kompie, to tak do kolekcji wydatków z serii pilne
Oj

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości