W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-11, 22:51   #4441
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Założyłam sondę - zapraszam do głosowania

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 22:54   #4442
diabli
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
matko, teraz przeglądam butelki.. już sobie ograniczyłam sprzedawcę, ograniczylam do firmy Avent, juz nawet nie porównuje innych bo zwariuje.. Ale jest i w zestawie startowym i pojedyńczo.. różne pojemności, z jakimiś dziwnymi smoczkami..
kiedy używać ten smoczek : http://allegro.pl/butelka-philips-av...939990846.html

a kiedy ten: http://allegro.pl/avent-natural-bute...933393485.html
??
tez wlasnie jecze siostrze, ze powinien byc jeden model wozka, jedna wanienka, jedne chusteczki...a nie do dupki aloesowe, rumiankowe, sensitive...i badz czlowieku madry. ogladamy wanienki i musze wam cos wstawic
http://allegro.pl/tummy-tub-zestaw-w...917335824.html fotka noworodka suuuuper
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 22:57   #4443
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
matko, teraz przeglądam butelki.. już sobie ograniczyłam sprzedawcę, ograniczylam do firmy Avent, juz nawet nie porównuje innych bo zwariuje.. Ale jest i w zestawie startowym i pojedyńczo.. różne pojemności, z jakimiś dziwnymi smoczkami..
kiedy używać ten smoczek : http://allegro.pl/butelka-philips-av...939990846.html

a kiedy ten: http://allegro.pl/avent-natural-bute...933393485.html
??
Ja raczej będę stosowała tylko antykolkowe. Tak na wszelki wypadek.
Też chcę AVENT, bo słyszałam, że bardzo dobre
A smoczki jakiej firmy planujesz?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 23:02   #4444
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
tez wlasnie jecze siostrze, ze powinien byc jeden model wozka, jedna wanienka, jedne chusteczki...a nie do dupki aloesowe, rumiankowe, sensitive...i badz czlowieku madry. ogladamy wanienki i musze wam cos wstawic
http://allegro.pl/tummy-tub-zestaw-w...917335824.html fotka noworodka suuuuper
mnie te wiadra przerażają troche, wolę zwykła wanienkę..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 23:03   #4445
JennyAniolek
Zakorzenienie

Zmykam, dobrano

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 23:08   #4446
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
przeczytalam do zarzyganego wyrka..

Cytat:
Napisane przez acha131321 Pokaż wiadomość
Ja też walczyłam dopóki córeczka nie pojawiła się na swiecie, wówczas tatuś nie potrafił mi już odmówić, a w momencie gdy opijał pojawienie się córci na świecie wciąż powtarzał, że "kocham swoją Alunię..." Pewnie teraz będzie podobnie bo ja chcę Jaśka a on Andrzejka, ja Basię a on Marcjannę
No Twój to przynajmniej się określił jakie imina chce. A mój jak osioł uparty nic nie mówi. Ja mówię coś o Kubusiu, a On że żaden Kubuś nie będzie, a jak się pytam to jak nazwiemy w takim razie to mówi, że nie wie, ale nie Kubuś i tak w kółko. Olę na początku też zaakceptował, a teraz coś kręci nosem, ale swojego imienia wybranego nie ma...
I weź tu Go zrozum

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Poszło

Cytat:
Zmykam, dobrano
Ja też uciekam

Kolorowych snów laseczki!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 23:41   #4447
diabli
Zakorzenienie

ufff chyba powoli decydujemy sie na wozek rozmawialam z siostra i zostajemy przy graco. ona planuje obecnie drugie dziecko, wiec decyzje podejmujemy wspolnie :P padlo na graco symbio, byc moze kolorystyka mars albo moon...
http://allegro.pl/leo-wozek-symbio-g...915253840.html taki, tyle, ze w lepszej (czyt. tanszej) cenie (tu sa fajne fotki i parametry). waga 7.5kg. baza, nosidelko, gondola, przekladane siedzisko i raczka, pompowane skretne kola teraz tylko znalezc sensownego sprzedawce albo bedziemy jeczec bratu zeby przyslal z CA

http://allegro.pl/wozek-graco-symbio...922780255.html

http://www.youtube.com/watch?v=7HmCIpkORF0 filmik

temat wozkow naprawde jest ciezki... ciekawe ile razy zmienie jeszcze zdanie

jeszcze graco evo mi sie podoba http://allegro.pl/a-wozek-graco-evo-...929242118.html

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Cytat:
mnie tez, bo to jakis wynalazek ale fotki urocze

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja raczej będę stosowała tylko antykolkowe. Tak na wszelki wypadek.
Też chcę AVENT, bo słyszałam, że bardzo dobre
A smoczki jakiej firmy planujesz?
ja chyba kupie Tommee Tippee i Avent. obie te firmy mi sie podobaja i ciezko zdecydowac. podoba mi sie ten pomysl, ciekawe czy to bajer czy faktycznie cos daje http://allegro.pl/butelka-260-ml-tom...916298590.html

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-01-12 o 00:24

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-11, 23:46   #4448
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ufff chyba powoli decydujemy sie na wozek rozmawialam z siostra i zostajemy przy graco. ona planuje obecnie drugie dziecko, wiec decyzje podejmujemy wspolnie :P padlo na graco symbio, byc moze mars albo moon...
http://allegro.pl/leo-wozek-symbio-g...915253840.html taki, tyle, ze w lepszej cenie (tu sa fajne fotki i parametry). waga 7.5kg. baza, nosidelko, gondola, przekladane siedzisko i raczka, pompowane skretne kola zakochalam sie. teraz tylko znalezc sensownego sprzedawce albo bedziemy jeczec bratu zeby przyslal z CA

ja chyba kupie Tommee Tippee i Avent. obie te firmy mi sie podobaja i ciezko zdecydowac. podoba mi sie ten pomysl, ciekawe czy to bajer czy faktycznie cos daje http://allegro.pl/butelka-260-ml-tom...916298590.html
wózek dla mnie to na razie czarna magia, nie wiem co wybrać..
A co do butelki to fajna, może nawet taka kupię. Mam kupić 2 to mozę jednego aventa i jedna taką..

Wojtek
Stary 2013-01-11, 23:57   #4449
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

No czujnik też jest git...strasznie żałuje, że AVENT nie ma tak jak tommee czujnika razem z antykolowym smoczkiem.. Tommy w sumie słyszłam jako 2-gi ma dobre opinie.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 00:01   #4450
maarchewka
Zakorzenienie

tylko nie wiem czy od razu nie kupić smoczka na 0+ oraz na 1+, co by kilka razy za przesyłkę nie placić, czy jednak sie wstrzymać..

Wojtek
Stary 2013-01-12, 00:07   #4451
diabli
Zakorzenienie

dzisiaj koncze 21 tydzien, wiec od jutra witam sie w 22 tygodniu czy juz od dzis?

dobranoc mowi nocna zmiana, jak codzien niedobitek zamiast spac siedzi na wizazu i nadrabia, hehe. moj tryb nocny zaczyna mnie przerazac...ktoras tutaj pisala, ze jest sowa! przyznac sie bez bicia dlaczego to ja codziennie gasze swiatlo?

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ----------

Cytat:
wózek dla mnie to na razie czarna magia, nie wiem co wybrać..
A co do butelki to fajna, może nawet taka kupię. Mam kupić 2 to mozę jednego aventa i jedna taką..
tylko pamietaj, ze pozniej laktator albo podgrzewacz nie bedzie Ci pasowal...trzeba szukac uniwersalnego podgrzewacza do wszystkich typow butelek, bo te dwie firmy tak sie wycwanily, ze jedna do drugiej nie pasuje

ps. rozbudowalam posta o wozku graco dodalam filmik.

a tutaj macie x landera move http://www.youtube.com/watch?v=pbfWVUSxwBE

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-01-12 o 00:12
Stary 2013-01-12, 00:28   #4452
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
tylko pamietaj, ze pozniej laktator albo podgrzewacz nie bedzie Ci pasowal...trzeba szukac uniwersalnego podgrzewacza do wszystkich typow butelek, bo te dwie firmy tak sie wycwanily, ze jedna do drugiej nie pasuje
a widzisz dobrze, ze piszesz bo o tym nie wiedziałam.

---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ----------

to mnie rozwaliło:
http://allegro.pl/simple-wishes-bius...920236474.html

jeszcze tylko zagonić do obory i dać siano..

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ----------

Kurna ale ten laktator Avetna to strasznie drogi.. Dziewczyny jakiej firmy laktatory kupowalyście? Chodzi mi o elektryczny??

Wojtek
Stary 2013-01-12, 07:18   #4453
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Dziękuję!!

Bartosz

Nuna gratuluję córeczki

serio spadam!
gratuluje , że Bartosz zostanie Bartoszem i że wszystko ok
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
NUNA-wiedziałam!!!!!! i wiem,że też będę mieć pipkę !

xal-podenerwujemy się razem na którą..? ja na 19
hah myślę, że twoje rpzeczucia też się spełnią:P
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt. Dziękuje za 3manie kciuków.
U mnie po wizycie wszystko OK. Ciśnienie 120/75. Wyniki spoko. Wcale nie przytyłam. Gin nic nie mówił, od 10 TC przytyłam tylko 0,5 kg. Teraz jestem w 17. Sporo jem, ale chyba trzeba więcej.
Co do płci, powiedział, że dopiero za miesiąc mi powie. Chyba ma za słabe USG ale ważne, że z maluchem wszystko OK. Jak to on powiedział "wszystko wygląda dobrze. Więcej powiem za miesiąc bo będę miał lepszy obraz już." Odstawił mi Dhupaston, kurcze tak z dnia na dzień z 2 tabletek dziennie na zero. Denerwuje się, żeby wszystko teraz było OK. Jakby coś się działo kazał przyjść. No i od poniedziałku L4, tzn od jutra, ale ubłagały mnie w pracy żebym jeszcze jutro przyszła.

Dziś po raz pierwszy był ze mną TŻ. Jeju jak on się wzruszył, sam się do siebie cieszył. Patrzyłam do niego i myślałam jak bardzo go kocham Nie ma nic wspanialszego niż taka reakcja ojca dziecka. Potem mówił, że aż go w gardle ścisnęło, a gdyby mu pokazał pipuszkę albo pindolka to wcale by chyba się popłakał )

KOLEJNA WIZYTA 11.02.2013 godzi. 10.30
ha mój mąż też był pierwszy raz i cieszył się jak nie wiem najwazniejsze, że ok płeć jest mniej istotna chociaż wiem jak kusi
Cytat:
Ja znam płeć, ale i tak takie rzeczy jak wanienki, kocyki, ręczniki itp będę dobierać neutralne, bo chcialabym, żeby mi na drugie dziecko też wystarczyło, a nie wiadomo jaka płeć będzie..
też chcę tak zrobić
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ale mam nadrabiania po 4 godzinach
...
wzięłam to relanium, najmniejszą dawkę ... cały czas się schizuje, że zaszkodzę tym dziecku. niby jedni lekarze mówią, że można - tak jak moja lekarka, która brała to przez dwie swoje ciąże - i lekarze w niektórych szpitalach podają to w kroplówkach na skurcze - ale jest też mnóstwo opinii że absolutnie nie wolno i że powoduje wady płodu ale dziś już musiałam, miałam skurcze co pół h a w nocy zawsze mam gorzej - no i po tabletce uspokoiło się zupełnie ... mój mąż też mówi że lepiej wziąć niż wylądować w szpitalu z przedwczesnym porodem, ale i tak się boję
według mnie skoro Ci go zapisała to na pewno jest to mniej szkodliwe niżbyś miała dostać jakiś skurczy czy czegos jak nie musisz to nie bierz ale jak mocno daje popalić lepiej wziąć
Stary 2013-01-12, 07:28   #4454
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Witam się z rana

Cytat:
Głos już oddany, swoją drogą to niezłe mamy tempo
Jenny proszę o dopisanie mi wizyty na 31 stycznia
Stary 2013-01-12, 07:51   #4455
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
a

to mnie rozwaliło:

Czego to ludzie nie wymyślą...

Dzień dobry!

Normalnie się wyspałam, ani razu mi biodro nie zdrętwiało...
Cud czy wynik spania na plecach?!?

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-12, 07:55   #4456
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

to mnie rozwaliło:

Stary 2013-01-12, 07:58   #4457
Ashyshqa
Zakorzenienie

Nadrabiałam Was na telefonie więc juz nie cytuję, tylko na szybko co pamiętam:

Humpback brawa dla Synka za pokazanie, że nim jest I szokobąs słusznie mu się należy

Justi Czyli też mały akrobata? Może się w cyrku spotkają

Pewnie wszystkie nasze dzieci tak brykają, ale jedne lubią się popisać jak mają widownie, a inne nie lubią być podglądane

Cytat:
a co do Magdalen to do wszystkich znanych mi mówię Magda
noo, czasem Magdalena ale rzaaadko I każda Magda jaką znam w urzędzie jest Magdaleną
Wyobraźcie sobie, że moja teściowa ma na drugie Magda, a urodziła się w RPA TAkże imię takie jest, tylko na naszym polskim podwórku rzadziej spotykane.

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Nie ma wyjścia. Dziecko bezimienne nie może długo pozostać. Oby tylko przy tym wybieraniu imienia o jakiś rozwód nie zahaczyć
Wiesz co, Szprotka my mamy podobnie, z tym, że to ja jestem tą trudniejszą stroną sporu Rzucę jakieś imię, mąż się zgodzi, przyzwyczai, a ja zaraz zacznę wymyślać, dlaczego to imię jednak nie może być No i on się na mnie wkurza i mówi, że nie, będzie jak ustaliliśmy, a ja juz nie chcę tego imienia. Tak było i z Laylą i z Sofią (choć ona jeszcze jest na tapecie) i tak bardzo chciałabym wreszcie wpaść na imię do którego nie mogę się przyczepic....

Cytat:
Mnie też przerażają, ale moja przyjaciółka ma i wiadro i wanienkę i mówi, że jej syn tylko wiadro akceptuje, więc może dzieci czują sie w nim bezpieczniej. Sama nie wiem...

Diabli podzielam Twoją opinię odnośnie klapsów i tego by wcześniej szukać innych metod/kar by w sytuacji podbramkowej klaps nie był jedyną opcją jaka przychodzi nam do głowy. Popatrzę na te ksiązki, które poleciłaś.
Gorzej będzie z moim mężem. On uznaje klapsy, bo był wychowany w systemie, w którym nawet nauczyciel w szkole miał prawo Cię trzasnąć linijką... Więc będziemy mieli na tym tle spięcia. Mam nadzieję, że dla niego też znajdę jakąś literaturę w tym temacie.

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-01-12 o 08:00
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 08:07   #4458
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Pomocy kulinarnej potrzebuję
macie jakieś fajne sprawdzone przekąski, smakołyki, które można zaserwować na stół?
Robię 2 sałatki: grecką z kurczakiem i tradycyjną jarzynową. Oprócz tego będzie jeszcze tort, myślałam nad jajkami faszerowanymi, tylko jeszcze muszę obmyśleć farsz, no ale brakuje mi czegoś.....sama nie wiem czego,
Pomożecie?
Stary 2013-01-12, 08:08   #4459
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Wg tej teorii powinnam urodzić w 39 tc, bo ruchy poczułam w 19tc (18t0d), czyli 22.05-28.05
Ja ruchy poczułam w 16 tygodniu..więc co w 36 powinnam urodzić? ale ja nie chcę tak szybko
deb jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-12, 08:08   #4460
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
to fakt, że dla chłopców też jest mnóstwo ślicznych ubranek
najbardziej to mi szkoda sukieneczek, rajstopek i spineczek czy gumeczek do włosków

ale fajnie, ciekawa jestem jego reakcji
mój to oszalał z radości jak zobaczył siuraczka na usg
mi też szkoda tych zakupów dla dziewczynki ale za to wczorajsza radość męża była ekstra. oszalał ze szczęścia

Cytat:
W terminy porodu wg czucia pierwszych ruchów nie wierzę, wg mnie to jakieś ludowe wierzenia Jakoś sobie kobiety całe wieki musiały strzelać kiedy urodzą Wg tego by wychodziło, że urodzę w 37tc

My już po wizycie, nasz syn pozostał synem, ma taki sprzęt od razu zauważyłam
No i będzie Bartuś
Rozwija się prawidłowo, wszystkie pomiary w normie, tp bez zmian, więc rośnie nam super Waży jakieś 475g a przewidywana waga do porodu na dzień dzisiejszy to jakieś 3500g.
Gin mnie oczywiście zbadał na fotelu, wszystko super, stwierdził, że nie grozi mi przedwczesny na bank. No oby

Mały fikał nam takie koziołki Tak jak mała Ash nóżki zakładał na głowę, kręcił się jak szalony ale super był ułożony do badania serduszka I to wszystko nie za szokobąsa, za rybkę, o!
za wizytę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 08:11   #4461
nuna2
Zakorzenienie

Ash albo przeszło na moje biodra??:P to chyba jakiś symptom ciążowy Moi rodzice szaleją ze szczęscia, że będzie dziewczynka bo ostatnio urodził się wnuk to będzie parka U tsciów będzie trzecia wnuczka
Stary 2013-01-12, 08:13   #4462
banka26
Zakorzenienie

Helo witam w sobote boli mnie glowa za dlugo spalam
Pocztalam was troche ... Kocyki sliczne ..i karuzelka
Ide wstawic wode na capucino
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 08:14   #4463
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
macie jakieś fajne sprawdzone przekąski, smakołyki, które można zaserwować na stół?
Robię 2 sałatki: grecką z kurczakiem i tradycyjną jarzynową. Oprócz tego będzie jeszcze tort, myślałam nad jajkami faszerowanymi, tylko jeszcze muszę obmyśleć farsz, no ale brakuje mi czegoś.....sama nie wiem czego,
Pomożecie?
Ja farsz do jajek robię z żółtka, majonezu, papryki i koperku (albo zamiast papryki szczypiorek).
Do tego możesz zrobić koreczki powbijane w połówki jabłka (wychodzi taki jeżyk, fajnie to wygląda), pomidorek z mozarellą i bazylią polany oliwą i kiedyś u kogoś widziałam i jadłam wędlinę i żółty ser pozwijane w takie rurki i napchane jakąś mazią Pyszne to było, ale nie pamiętam co było w środku

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-12, 08:22   #4464
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt. Dziękuje za 3manie kciuków.
U mnie po wizycie wszystko OK. Ciśnienie 120/75. Wyniki spoko. Wcale nie przytyłam. Gin nic nie mówił, od 10 TC przytyłam tylko 0,5 kg. Teraz jestem w 17. Sporo jem, ale chyba trzeba więcej.
Co do płci, powiedział, że dopiero za miesiąc mi powie. Chyba ma za słabe USG ale ważne, że z maluchem wszystko OK. Jak to on powiedział "wszystko wygląda dobrze. Więcej powiem za miesiąc bo będę miał lepszy obraz już." Odstawił mi Dhupaston, kurcze tak z dnia na dzień z 2 tabletek dziennie na zero. Denerwuje się, żeby wszystko teraz było OK. Jakby coś się działo kazał przyjść. No i od poniedziałku L4, tzn od jutra, ale ubłagały mnie w pracy żebym jeszcze jutro przyszła.

Dziś po raz pierwszy był ze mną TŻ. Jeju jak on się wzruszył, sam się do siebie cieszył. Patrzyłam do niego i myślałam jak bardzo go kocham Nie ma nic wspanialszego niż taka reakcja ojca dziecka. Potem mówił, że aż go w gardle ścisnęło, a gdyby mu pokazał pipuszkę albo pindolka to wcale by chyba się popłakał )

KOLEJNA WIZYTA 11.02.2013 godzi. 10.30
za wizytę i fajnie że poszliście we dwójkę
Stary 2013-01-12, 08:31   #4465
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Pomożecie?
Ja mam 2 hity:

1. Makaron duże muszle (o takie: http://en.wikipedia.org/wiki/Conchiglie ) z farszem (np tuńczyk z kukurydzą i majonezem). Bardzo łatnie się prezentuje.

2. rolki z tortilli: torlille smarujesz sosem czosnkowym, kładziesz listki sałaty (albo mieszankę sałat) na to szynkę, zwijasz i kroisz w paseczki. Ładnie wygląda i jest bardzo smaczne.

Fajne są też te malutkie sucharki z biedronki, często je kupuję na imprezy i smaruję np. pastą łososiową i posypuję szczypiorkiem.

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

U mnie kulinarną inspiratorką dnia zostaje: mama humpback
Na obiad będą gołąbki z kaszą gryczaną zawijane w liście włoskiej kapusty
Stary 2013-01-12, 08:32   #4466
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja imiona mam wybrane (Mąż się co prawda z nimi nie zgadza, ale kij tam ), ale płci jeszcze nie znam... Ot, taki wybryk
no to ja od wczoraj zaczynam mówić o dzieciątku Ignaś, a mąż mi mówi że jemu to 'g' nie przejdzie przez gardło i że jego syn nie będzie nosił imienia kompozytora, tylko najlepiej inżyniera malinowskiego (ernest), albo jakiegoś fajnego króla (albo po stefanie batorym albo po bolesławie chrobrym).

Cytat:
przeczytalam do zarzyganego wyrka..
Stary 2013-01-12, 08:34   #4467
xal
Zakorzenienie

Witam się z rana
Widzę, że sonda skompletowana, nadrobię i głosuję.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 08:36   #4468
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no to ja od wczoraj zaczynam mówić o dzieciątku Ignaś, a mąż mi mówi że jemu to 'g' nie przejdzie przez gardło i że jego syn nie będzie nosił imienia kompozytora, tylko najlepiej inżyniera malinowskiego (ernest), albo jakiegoś fajnego króla (albo po stefanie batorym albo po bolesławie chrobrym).

Ignaś to dla mnie imię męskie numer 1! Przekonaj go jakoś! Trzymam kciuki, żeby się udało
Stary 2013-01-12, 08:37   #4469
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dzieeeeeen dobry baaaardzo

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 08:43   #4470
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
głos oddany

Cytat:
dzisiaj koncze 21 tydzien, wiec od jutra witam sie w 22 tygodniu czy juz od dzis?
za 22t

Cytat:
Pomożecie?
ja jaka faszerwoane robię z pieczarkami podsmażonymi, rozdrobnione wymieszac z ugotowanym żółtkiem, majonezem, przyprawami i odrobina chrzaną jak ktoś lubi.
a co do przekąsek to ostatnio u mnie hitem były koreczki albo właśnie krakersy posmarowane serkiem z jakimiś pomidorami albo innymi warzywkami

no to nadrobiłam mogę zacząć nowy dzień

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ignaś to dla mnie imię męskie numer 1! Przekonaj go jakoś! Trzymam kciuki, żeby się udało
no mam sporo czasu na przekonywanie zresztą miałam kilka typów imion męskich, ale po wczorajszym usg jakoś ten Ignacy rzucił mi się na mózg i wszystkie inne propozycje przepadły. no jeszcze może zaakceptowałabym Jacusia, ale Ignaś jest de best!

zbieram się powoli, trzeba by pojechać na zakupy musze wyczaić brązowy cukier w okolicy żeby zrobić te pyszne serduszka drożdżowe z nadzieniem orzechowym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości