MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-12, 11:13   #1261
klementyna1
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A myślisz, że to te sterdydy miały wpływ na to?
O tym nie pomyslałam.... W szpitalu ciekła mi tylko siara, to połózna mówiła,ze nie przejmowac się to laktacja i niech sobie cieknie, ale nie miałam głazów i bolących... Moze to i sterydy...
Zaraz biore się za segregacje ciuszków do prania...W ilu stopniach je prać? Bawełna w 60? a kocyki?żeby sie nie zbiegły...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 11:15   #1262
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:

Byle do 17 marca, byle do 17.
Hahaha! Mnie wczoraj dziewczyny w pracy pytały na kiedy mam termin, bo im się daty pomyliły, na co im mówię- "Ważne by minąć 17 marca, a dalej to mi obojętne"

Pora wyruszać na zakupy spożywcze. Łososiu, makrelo i pączki- nadciągamy!

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 11:40   #1263
alliw
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
a więc najpierw najważniejsze!! mam wózek!!! ale mam radoche jutro wstawie fotki za dnia bo dziś już ciemne będą. Ale prezentuje się świetnie, lekki, zwinny i już nawet woziłam chrześnice w spacerówce po domu hehe nie chciała z niego zejść bardzo łatwo się wszystko montuje, składa, demontuje - klik - klik i gotowe

Mamusia kupiła mi pościel ręcznik kąpielowy i rożek a ja podokupywałam jakieś duperele i wychodzi na to, że mam prawie wszystko do zakupienia zostały gaziki jałowe, octenisept i woda morska do noska! Ale jestem happy

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
my dziś zalatani cały dzień bo jutro ślub
także trzymajcie kciuki żeby obyło się bez stresu
życzę żeby to był wspaniały dzień, a każdy następny - szczęśliwy dla Was

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się chciałam zdać relacje po wczorajszej wizycie u Pani Doktor. Michałek waży już 807 g (25 tydzień), Jest zdrowy, Pani Doktor sprawdziła serduszko, pomierzyła go całego na wizycie jak nigdy był bardzo ruchliwy, leżał brzuszkiem do góry...kolejna wizyta 6 lutego.

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam

30 tydzień mi stuknął. Jadę do galerii meble oglądać. Choć jest tam też dział dziecięcy, tylko kasy brak. Wczoraj nazamawiałam trochę rzeczy na allegro do wyprawki
Stary 2013-01-12, 11:40   #1264
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
EHhh nie wiem, nie chce panikować, bo pisza, ze nabrzmiałe piersi w ciązy to norma, ale mam taki ból mocny w obu...i twarde są, ale wczoraj w szpitalu wypiłam 2 kawy zbożowe, podobno one pobudzaja laktacje, moze to po tym? W necie pisza, ze niepokojące jest jak z piersi leci krew lub sa guzki, a u mnie sa całe twarde i b. bolesne, guzków nie wyczuwam...Nie będe chyba, po zadnych poradniach laktacyjnych jeździć....w poniedziałek mam szkołę rodzenia, więc poradze się położnej, jakos wytrzymam te 2 dni.... JA to mam przejscia...nie mogło mnie to złapac w szpitalu, tylko 4 godziny po wyjsciu...
może po jakichś lekach? nie pomogę bo u mnie biust "normalny" w sensie, że ani siary, ani nabrzmiały, ani tkliwy, nic. nie wiem czy to może być wina kawy, ja inkę piję od początku ciąży jako 2, czasem 3 kawę w ciągu dnia. fakt, że nie codziennie, ale jednak często i nic. mam nadzieję, że w poniedziałek położna podpowie coś sensownego.

Cytat:
Zaraz biore się za segregacje ciuszków do prania...W ilu stopniach je prać? Bawełna w 60? a kocyki?żeby sie nie zbiegły...
co do ciuszków to popatrz na metki. niby bawełna ale jak ja patrzyłam to na sporej części jest 40 a nawet 30 stopni. ja zamierzam prać wszystko w 40 stopniach, tak jak piorę wszystkie swoje ciuchy, tylko chyba na pierwsze pranie wezmę jakiś dłuższy program a nie na zwykły codzienny jak swoje.

właśnie, miałam Cię pytać bo orientujesz się w ciuchlandach, gdzie szukać ciuszków dla maleństwa? był fajny komis dziecięcy na bursztynowej chyba, na przeciwko kościoła w takim białym budynku, ale z tego co wiem jest już zlikwidowany. i nie wiem gdzie szukać, tylko o tym słyszałam, że był polecany.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 11:54   #1265
bmma
Zadomowienie

Witam i ja sobotnio
Cytat:
Witam

30 tydzień mi stuknął. Jadę do galerii meble oglądać. Choć jest tam też dział dziecięcy, tylko kasy brak. Wczoraj nazamawiałam trochę rzeczy na allegro do wyprawki
za tygodnie
Ja też czaję na Allegro. Doszły wam pościele i rożki?? Przeoczyłam opinie co do jakości?

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Bardzo wredny komentarz
wybaczcie, ale tak w pierwszej chwili pomyślałam... bo co jej winna koleżanka? Wstyd mi teraz

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2013-01-12 o 11:59
bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 11:55   #1266
LiwkaO
Wtajemniczenie

Hej Laseczki!
Mój wczorajszy super humor po zakupowy przerwał telefon do TŻ...Długo coś go nie było i zadzwoniłam spytac o której będzie w domu (wracał z Wawy) i usłyszałam, że miał wypadek chwilę przed tym jak zadzwoniłam! Boże myślałam, że zejdę na zawał i urodzę w 5 sekund!!! Wjechał na czołówkę, koła zblokowało na zakręcie i samochód sunął prosto na drugi pas! Na szczęście nic poważnego się nikomu nie stało. Samochód (służbowy) do kasacji! zgnieciony cały przód, poduszki wystrzeliły. Nie życzę nikomu przeżywać w tym momencie tego co ja!!! Dziś strasznie go boli głowa i nie słyszy na uszy;/ taki huk był od uderzenia. Trochę siniaków na ciele od pasów - aż dziwne, że tak potrafią się odbić na ciele pomimo ciepłej kurtki zimowej, którą miał na sobie.

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się chciałam zdać relacje po wczorajszej wizycie u Pani Doktor. Michałek waży już 807 g (25 tydzień), Jest zdrowy, Pani Doktor sprawdziła serduszko, pomierzyła go całego na wizycie jak nigdy był bardzo ruchliwy, leżał brzuszkiem do góry...kolejna wizyta 6 lutego.
Brawo!!! duży chłopak z niego już!

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Ale miałam dziś dzień! Niech to szlak!
Wyobraźcie sobie...
W środe moja yoreczka miała zabieg usunięcia przepukliny pachwinowej. Pojechaliśmy do najlepszego weta jeśli chodzi o chirurgiczne sprawy. Wcześniej oglądało to też kilku weterynarzy i wszyscy gołym okiem widzieli ów "jajko". On sam przed zabiegiem też.
I dziś dwa dni po zabiegu odwracam psa do góry kołami i co widzę Zoperowana jest nie ta strona po której jest widoczna przepuklina!!! A to (jajko) z którym przyszliśmy na zabieg jest nadal widoczne gołym okiem!!!
Aż własnym oczom nie wierzyłam. Wcześniej tego nie zauważyliśmy, bo nasza psina taka delikatna, że nie dała się oglądać, tylko zwijała się w kulkę. Pojechaliśmy do kliniki, bo i tak mieliśmy przyjechać na zastrzyk, tego weta nie było, wyjechał na ferie, był inny, przyznał nam rację, że popełniono błąd. Ale co dalej Tak naprawdę doopóki tamten weterynarz nie wróci z urlopu nie dowiemy się co on tak naprawdę jej zooperował, skoro z drugiej strony przepukliny nikt nie stwierdził. Najbardziej wkurza i boli mnie to, że pies niepotrzebnie teraz cierpi, ma ranę, szwy, a pewnie za jakiś miesiąc powtórka z rozrywki. Tż tak wkurzony, że trąbi mi za uchem że poniosą tego konsekwencje. A ja w tym wszystkim próbuję zachować względny spokój, choć od środka mnie szlak trafia. Przez to wszystko aż się pokłóciliśmy...
Sorry że tyle tu ględze i się żale, do tego ni jak się to ma do tematu forum, ale liczę na to że mi ulży. Bo czuję się fatalnie przez tą sytuacje, aż się ryczeć chce..
Ale lekarz! ciekawe czy w ogóle wie o tej pomyłce!!!

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Super

LiwkaO, kupiłaś w końcu TAKO Tombero czy jakoś tak? Ja się nad nim zastanawiam, więc też czekam na fotki.
Tutek Tambero później wstawie fotki

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
też byłam przekonana, że lepiej w szpitalu być jak najwcześniej a teraz sama nie wiem. położna na tej szkole rodzenia tłucze nam do głów, że to wcale nie będzie dla nas dobre bo te pierwsze godziny powinnyśmy być w domu, korzystać z spokoju z własnej łazienki, itp i obserwować zamiast jeździć w kółko po mieście bo jak te regularne skurcze co 5 minut nie będą trwały dłużej to na IP powiedzą, że jeszcze nie i i tak nie przyjmą nas. więc w takim wypadku może i lepiej być w domu niż w poczekalni pod IP albo wracać do domu i za pół godz/godzinę jechać znowu ale jak będzie to się okaże, teraz tylko sobie gdybam.
Wiesz, ja patrze po swojej siostrze. Jej odeszły wody w nocy koło2 godziny i pojechali zaraz do szpitala. Musiała dostać antybiotyk - nie wiem jaki - z uwagi na to, że Mała nie miała już w czym pływać. Ja wolę jechać i ewentualnie zostac odesłana do domu niż później żałowac czegokolwiek.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 12:03   #1267
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Hej Laseczki!
Mój wczorajszy super humor po zakupowy przerwał telefon do TŻ...Długo coś go nie było i zadzwoniłam spytac o której będzie w domu (wracał z Wawy) i usłyszałam, że miał wypadek chwilę przed tym jak zadzwoniłam! Boże myślałam, że zejdę na zawał i urodzę w 5 sekund!!! Wjechał na czołówkę, koła zblokowało na zakręcie i samochód sunął prosto na drugi pas! Na szczęście nic poważnego się nikomu nie stało. Samochód (służbowy) do kasacji! zgnieciony cały przód, poduszki wystrzeliły. Nie życzę nikomu przeżywać w tym momencie tego co ja!!! Dziś strasznie go boli głowa i nie słyszy na uszy;/ taki huk był od uderzenia. Trochę siniaków na ciele od pasów - aż dziwne, że tak potrafią się odbić na ciele pomimo ciepłej kurtki zimowej, którą miał na sobie.

Wiesz, ja patrze po swojej siostrze. Jej odeszły wody w nocy koło2 godziny i pojechali zaraz do szpitala. Musiała dostać antybiotyk - nie wiem jaki - z uwagi na to, że Mała nie miała już w czym pływać. Ja wolę jechać i ewentualnie zostac odesłana do domu niż później żałowac czegokolwiek.
Zdrówka dla męża, oby wszystko OK było.
Co do P, ja też nie zamierzam czekać, chyba, że na transport, ale to chwilę. Sama to nie chcę prowadzić samochodu w takim stanie.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 12:04   #1268
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
może po jakichś lekach? nie pomogę bo u mnie biust "normalny" w sensie, że ani siary, ani nabrzmiały, ani tkliwy, nic. nie wiem czy to może być wina kawy, ja inkę piję od początku ciąży jako 2, czasem 3 kawę w ciągu dnia. fakt, że nie codziennie, ale jednak często i nic. mam nadzieję, że w poniedziałek położna podpowie coś sensownego.

co do ciuszków to popatrz na metki. niby bawełna ale jak ja patrzyłam to na sporej części jest 40 a nawet 30 stopni. ja zamierzam prać wszystko w 40 stopniach, tak jak piorę wszystkie swoje ciuchy, tylko chyba na pierwsze pranie wezmę jakiś dłuższy program a nie na zwykły codzienny jak swoje.

właśnie, miałam Cię pytać bo orientujesz się w ciuchlandach, gdzie szukać ciuszków dla maleństwa? był fajny komis dziecięcy na bursztynowej chyba, na przeciwko kościoła w takim białym budynku, ale z tego co wiem jest już zlikwidowany. i nie wiem gdzie szukać, tylko o tym słyszałam, że był polecany.
komis fajny jest na Armii kajowej, w garażach wraz z wypożyczalnią strojów. Ciuszki fajne sa wszędzie, trzeba tylko trafic Ja kupowałam w tym dużym przy Krąsnickich-wypad z Lublina przy tzw. tulipanie (końcowy przystanek krasnickich) na Jutrzenki- pisałam Ci juz kiedyś, i na Bursztynowej- na przeciw Stokrotki w pasażach
Stary 2013-01-12, 12:11   #1269
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Boże myślałam, że zejdę na zawał i urodzę w 5 sekund!!! .
wcale się nie dziwię. szczęście w nieszczęściu....

Cytat:
Musiała dostać antybiotyk - nie wiem jaki - z uwagi na to, że Mała nie miała już w czym pływać. Ja wolę jechać i ewentualnie zostac odesłana do domu niż później żałowac czegokolwiek.
a może miała paciorkowca?!

u mnie stres z jazdą do szpitala o tyle większy, że ja zaszyta także mnożę sobie scenariusze

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 12:20   #1270
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
wcale się nie dziwię. szczęście w nieszczęściu....

a może miała paciorkowca?!

u mnie stres z jazdą do szpitala o tyle większy, że ja zaszyta także mnożę sobie scenariusze
Nie miała własnie

Stary 2013-01-12, 12:21   #1271
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Hej Laseczki!
Mój wczorajszy super humor po zakupowy przerwał telefon do TŻ...Długo coś go nie było i zadzwoniłam spytac o której będzie w domu (wracał z Wawy) i usłyszałam, że miał wypadek chwilę przed tym jak zadzwoniłam! Boże myślałam, że zejdę na zawał i urodzę w 5 sekund!!!
zdrówka dla tż i Ty się trzymaj
Stary 2013-01-12, 12:27   #1272
bzinka
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Ja właśnie wróciłam z glukozy w diagnostyce, nie było nawet tak źle,oprócz tego,że poczekalnia była zaprana na maksa i nie dało się nawet oddychać, więc przesiedziałam 2 godziny w aucie na parkingu czytając książkę. Jestem ciekawa wyniku, wieczorem powinny być w necie. A tymczasem jem śniadanko, a potem inka i ciasteczka z dynią
Mi wczoraj przyszedł rożek, prześcieradła i pokrowce na przewijak. Wcześniej nie oglądałam takich rożków w sklepie, dlatego byłam zdziwiona,że to wyciągane "usztywnienie" na plecach jest takie miękkie myślałam,że to taki rodzaj tekturki jest a to gąbeczka normalna

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 12:43   #1273
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja właśnie wróciłam z glukozy w diagnostyce, nie było nawet tak źle,oprócz tego,że poczekalnia była zaprana na maksa i nie dało się nawet oddychać, więc przesiedziałam 2 godziny w aucie na parkingu czytając książkę. Jestem ciekawa wyniku, wieczorem powinny być w necie. A tymczasem jem śniadanko, a potem inka i ciasteczka z dynią
Mi wczoraj przyszedł rożek, prześcieradła i pokrowce na przewijak. Wcześniej nie oglądałam takich rożków w sklepie, dlatego byłam zdziwiona,że to wyciągane "usztywnienie" na plecach jest takie miękkie myślałam,że to taki rodzaj tekturki jest a to gąbeczka normalna
raz byłam w sobotę w laboratorium i nigdy więcej. właśnie na glukozie. masakra, jakie tłumy, całe rodziny z małymi dziećmi na badania (2-3 dorosłe osoby z każdym dzieckiem), do tego sporo ciężarnych z partnerami właśnie na glukozę, ale tak to jest jak na tygodniu nie ma z kim pojechać, a jednak trzeba liczyć ze 3 godz na to badanie z dojazdem. na pierwsze pobranie czekałam wtedy przynajmniej pół godziny w kolejce a pobierali na 2-3 stanowiskach.

ja się muszę rozejrzeć za rożkiem. położna w SR mówiła, żeby był wiązany, a jeśli ma rzep to żeby wiązanie też było bo rzep nie będzie dobrze trzymał. prawda to? szukałam na all ale prawie wszystkie są właśnie na te nieszczęsne rzepy tylko.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 12:52   #1274
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megi-megi;385999[COLOR=Silver
6]

[/COLOR]Chanel_Coco - swoją drogą to ciekawe, czy polskie prawo przewiduje takie przypadki. Bo jakoś nie umiem znaleźć nic w pamięci na ten temat. Gdyby spaprał operację na człowieku, to zupełnie inna sprawa.
Tak czy siak bardzo współczuje. Jak miałam psa był dla mnie członkiem rodziny i jego chorobę przeżywałam strasznie. Każde cierpienie dzieliłam z nim. Bardzo, bardzo współczuję.
Dzięki za wsparcie. Dziś chyba odreagowuję tą całą sytuację i cały czas chce mi się ryczeć.
U nas też psa traktuje się jak członka rodziny, może nie powinnam tak pisać, ale to takie nasze pierwsze dziecko, dlatego jego cierpienie jest dla nas tak bolesne.

Cytat:
że miał wypadek chwilę przed tym jak zadzwoniłam!

Ale lekarz! ciekawe czy w ogóle wie o tej pomyłce!!!
Dobrze że mężowi nie stało się nic poważnego, niech szybko wraca do zdrowia!

A odnośnie lekarza, podejrzewam, że nie ma pojęcia o swojej pomyłce. Ale tego dowiemy się dopiero za jakiś tydzień-dwa.

Pamiętaj o fotka wózka
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 13:02   #1275
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
raz byłam w sobotę w laboratorium i nigdy więcej. właśnie na glukozie. masakra, jakie tłumy, całe rodziny z małymi dziećmi na badania (2-3 dorosłe osoby z każdym dzieckiem), do tego sporo ciężarnych z partnerami właśnie na glukozę, ale tak to jest jak na tygodniu nie ma z kim pojechać, a jednak trzeba liczyć ze 3 godz na to badanie z dojazdem. na pierwsze pobranie czekałam wtedy przynajmniej pół godziny w kolejce a pobierali na 2-3 stanowiskach.

ja się muszę rozejrzeć za rożkiem. położna w SR mówiła, żeby był wiązany, a jeśli ma rzep to żeby wiązanie też było bo rzep nie będzie dobrze trzymał. prawda to? szukałam na all ale prawie wszystkie są właśnie na te nieszczęsne rzepy tylko.
No właśnie ja w tygodniu pracuję, więc nie mam jak na to badanie jechać, tylko w soboty, inaczej musiałabym się zwolnić, ale wtedy mam problem z dojazdem bo w innym mieście pracuję i jeżdżę ze znajomym do pracy.
Ale głupio zrobiłam,bo zamiast do Krakowa mogłam jechać do diagnostyki do Wieliczki, mam taką samą odległość, a podobno jest znacznie luźniej tam i szybko się załatwia. Nie pomyślałam.

Co do rożka, to nie wiem nic o wiązaniu, ale widzialam na allegro kilka ładnych przewiązywanych, np:
http://allegro.pl/arus-becik-rozek-u...935195769.html

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 13:05   #1276
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Hej Laseczki!

Całe szczęscie, że nic się takiego nie stało!

Co do P to prawda po co później żałować.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 13:12   #1277
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:

NAm tez mówiła, ze nie na rzepy tylko dodatkowo wiązany...I takiego szukałam na Allegro i jest sporo....nawet nie bardzo drogie, np: http://allegro.pl/usztywniony-rozek-...939819146.html

http://allegro.pl/rozek-becik-usztyw...940567775.html
http://allegro.pl/baby-raj-rozek-z-f...942732341.html
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
No właśnie ja w tygodniu pracuję, więc nie mam jak na to badanie jechać, tylko w soboty, inaczej musiałabym się zwolnić, ale wtedy mam problem z dojazdem bo w innym mieście pracuję i jeżdżę ze znajomym do pracy.
Ale głupio zrobiłam,bo zamiast do Krakowa mogłam jechać do diagnostyki do Wieliczki, mam taką samą odległość, a podobno jest znacznie luźniej tam i szybko się załatwia. Nie pomyślałam.

Co do rożka, to nie wiem nic o wiązaniu, ale widzialam na allegro kilka ładnych przewiązywanych, np:
http://allegro.pl/arus-becik-rozek-u...935195769.html
Jesli w tygodniu pracujesz, to pracodwaca ma obowiazek wyznaczyć Ci dzień lub kilka godzin wolnych na zrobienie potzrebnych badań

Dzwoniła do połóżnej, kazała nic z piersiami nie robić, nosić biustonosz (ale mnie to boli) i w poniedziałek na SR obejrzy piersi... Oby tylko nie robiło się zadnych zastojów...Pzredchwila zmeniałam wkłądke, to poleciała mi ciurkiem siara...
Stary 2013-01-12, 13:30   #1278
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzwoniła do połóżnej, kazała nic z piersiami nie robić, nosić biustonosz (ale mnie to boli) i w poniedziałek na SR obejrzy piersi... Oby tylko nie robiło się zadnych zastojów...Pzredchwila zmeniałam wkłądke, to poleciała mi ciurkiem siara...
Współczuje tych bolących piersi!!! ciekawe co powie połozna w poniedziałek. A może kapustą przykładaj???

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Robiąc zakupy w hurtowni wczoraj babeczka chciała mnie namówić na woreczki do sterylizacji smoczków, butelek etc. i sterylizacje w mikrofalówce. Nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje! Nie wzięłam ich jednak bo cena była koło 30zł. Chyba wygotuje normalnie 3-5 minut i tyle. Mamy doświadczone jak sterylizowałyście butelki itd. przed pierwszym użyciem??? Nie mam sterylizatora i chyba nie będę kupować...

Stary 2013-01-12, 13:32   #1279
Malpka
Zakorzenienie

hej
to i ja was pomału zaczynam nadrabiać

Cytat:
Napisane przez Mama Wikusi Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Ja mam termin na 20 marca i podobno ma być synek. Jestem już na zwolnieniu lekarskim więc chętnie będę się z Wami wymieniać doświadczeniami ciążowymi.
Jeśli chodzi o poród to trudno go przegapić i jestem takiego samego zdania jak mój lekarz, jak coś zaczyna się dziać lub mnie zacznie niepokoić lepiej udać się do szpitala.
witamy

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Inna sprawa, kto by się tym zajął od jesieni jak wrócę do pracy hihi musiałabym nianię dla moich kur wynająć

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać, że skończyłam 33 tydzień i zaczynam 34

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ja pisałam No to Tż z dzidzią średnio sie może dogadywać
Ale jeśli Wasz Florek przyjdzie na świat przed 21 lutego, no to będzie wodnik (żywioł powietrza), czyli ok
U nas jeśli mały przyjdzie w terminie lub później (na co bardzo liczę) - to będzie 3 x ogień Chyba się nie pozabijamy
a umnie tż i Julka są Ziemia a ja z małym będziemy woda
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 13:37   #1280
czarny flamaster
Zadomowienie

Udało nam się przeżyć na zakupach. Kurczę, czuję się jak lokomotywa jakaś! Ciepło, muszę się rozbierać w tych sklepach, a to mi słabo, a to napić się chcę, a to coś. Starość nie radość
Kupiłam Nescafe 3w1, bo tak mnie naszło na smak kawy. W sumie kawy nie pijam, ale tą lurę z Nescafe lubię Mam nadzieję, że Sławkowi nic się nie stanie.
Mąż mi dzisiaj powiedział, że brzuch mam nisko..... Taaaa, mały od wczoraj się wierci. Chyba szuka dobrego miejsca dla siebie Okey, chwila oddechu i biorę się za sprzątanie.

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2013-01-12, 13:42   #1281
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Laseczki!
Dobrze, że nic poważniejszego się nie stało.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 13:44   #1282
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
no i oczywiście zapomniałam - witamy się w 31 tygodniu
Z jednej strony Ale z drugiej strony

ja też zaczynam mieć stres a najgorsze że nic nie poszykowane ale teraz czekam aż tą łazienkę skończą i dopiero się wezme za szykowanie i kupowanie mam nadzieje że jeszcze trochę wytrzymam

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
mam pytanie..
któraś z was chyba Malpka pisała o jakichś kropelkach do nosa po których przeszedł katar Julce.
Jakbyś mogła przypomnieć nazwę i czy są na receptę? Będę wdzięczna baaaardzo.. [COLOR="Silver"]
:
tak ja pisałam o Mucofluid krople są na recepte, ale nam pomogły próbowałam wszystkich już bez recepty i nic nie dały a te po 2 dniach już był widoczny efekt a po 3 czy 4 katar całkiem poszedł

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
Przed chwilą wróciłam z apteki i aż mnie trzepie wewnetrznie na ludzką wredote. Wchodzę, i ide do kasy uprzywilejowanej bo juz marzlam zeby byc w domu. Jakos dzisiaj tak niewyraznie sie czulam. I co? I babsko wciska sie w kase uprzywilejowaną przede mnie. Mąż jej zwraca uwagę ze wisi kartka iz to kasa pierwszenstwa dla kobiet w ciazy a ona ze ona tam stoi godzinę i ja bola korzonki! A ciąza to nie choroba i moge sobie jeszcze 5 minut postac. Tyle ze ja po leki na cisnienie polazłam a nie po sok z gumi jagod!
Ja do niej ze głupota ludzka to tez nie choroba i skoro stała godzinę to piec minut wiecej tez moze postac (pomijam fakt ze w tej aptece 4 inne kasy byly czynne poza ta uprzywilejowana.) Na to ona ze jak ona byla w ciazy to nikt jej nie przepuszczał i ona tez nie bedzie ustepowac jednej gwiezdzie ktora jest w ciazy. Poprostu typowa przywara Polaków. Ja nie mam/nie miałem to inni tez niech nie maja!
Mąz ja troche zbluzgał bo sie kobieta zaczela galopowac per ty nagle zaczela mi mowic choc razem zesmy wodki nie piły
Farmaceutka otworzyla mi kase i na odchodne dała probki olejku dla dziecka jak sie urodzi.

Ale gdybym codziennie z tego korzystała to jak cie moge ale ja pierwszy raz odkad w ciazy jestem chcialam skorzystac bo sie dziwnie czulam a tu taki babsztyl. Nawet w kasach w Tesco dla ciezarnych stoje grzecznie w kolejce a tu taka bedzie mnie obrazać ... no co za ludzie......
co za babsztyl
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 13:47   #1283
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Hej Laseczki!
Mój wczorajszy super humor po zakupowy przerwał telefon do TŻ...Długo coś go nie było i zadzwoniłam spytac o której będzie w domu (wracał z Wawy) i usłyszałam, że miał wypadek chwilę przed tym jak zadzwoniłam! Boże myślałam, że zejdę na zawał i urodzę w 5 sekund!!!
o matko.. dobrze, że nic poważniejszego się nie stało

Cytat:

jejku współczuję.. dzidziusia jeszcze nie ma a problem z piersiami już się pojawił..

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
tak ja pisałam o Mucofluid krople są na recepte, ale nam pomogły próbowałam wszystkich już bez recepty i nic nie dały a te po 2 dniach już był widoczny efekt a po 3 czy 4 katar całkiem poszedł
dzięki wielkie..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 13:55   #1284
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
NAm tez mówiła, ze nie na rzepy tylko dodatkowo wiązany...I takiego szukałam na Allegro i jest sporo....nawet nie bardzo drogie, np: http://allegro.pl/usztywniony-rozek-...939819146.html

http://allegro.pl/rozek-becik-usztyw...940567775.html
http://allegro.pl/baby-raj-rozek-z-f...942732341.html

Jesli w tygodniu pracujesz, to pracodwaca ma obowiazek wyznaczyć Ci dzień lub kilka godzin wolnych na zrobienie potzrebnych badań

może jakiś ciepły okład? kolezanka mówila ze jej to bardzo pomoglo
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 13:59   #1285
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Hej Laseczki!

Najważniejsze ze nic powaznego mu sie nie stało. Sama wyszłam cało z czołówki i przez tydzien mnie glowa i bark bolał. :/ zdrówka dla męza
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 14:24   #1286
szyszczunia
Przyczajenie

Witam mamusie mam do was pytanko jakie buteleczki kupujecie dla swoich pociech , Bo własnie mam dylemat czy Adwent czy TT , Macie moze jakies typy .

Pozdrawia Kwietniowa mamusia
szyszczunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 14:28   #1287
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szyszczunia Pokaż wiadomość
Witam mamusie mam do was pytanko jakie buteleczki kupujecie dla swoich pociech , Bo własnie mam dylemat czy Adwent czy TT , Macie moze jakies typy .

Pozdrawia Kwietniowa mamusia
Właśnie zamówiłam jedną TT (mam zamiar karmić piersią więc tylko jedną na początek, w razie potrzeby dokupię więcej potem)
I mam 2 Avent od kuzynki Tż więc do tych w razie potrzeby dokupię tylko smoczki.
Ale mam nadzieję, że się nie przydadzą, ewentualnie na jakieś moje małe wyjście
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 14:47   #1288
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
ja dzisiaj przez całą noc jeżdziłam autobusem- w śnie, ....nie wiem czy to ukryte pragnienia czy co...... tak w sumie to z komunikacją miejską niewiele miałam do czynienia .... Fajnie było !
Cytat:
30 tydzień mi stuknął.

Cytat:
No i nam też - dopiero teraz spojrzałam, że mamy ten sam termin. Ale nie krępuj się - przepuszczam Cię w kolejce

Cytat:
EHhh nie wiem, nie chce panikować, bo pisza, ze nabrzmiałe piersi w ciązy to norma, ale mam taki ból mocny w obu...i twarde są, ale wczoraj w szpitalu wypiłam 2 kawy zbożowe, podobno one pobudzaja laktacje, moze to po tym? W necie pisza, ze niepokojące jest jak z piersi leci krew lub sa guzki, a u mnie sa całe twarde i b. bolesne, guzków nie wyczuwam...Nie będe chyba, po zadnych poradniach laktacyjnych jeździć....w poniedziałek mam szkołę rodzenia, więc poradze się położnej, jakos wytrzymam te 2 dni.... JA to mam przejscia...nie mogło mnie to złapac w szpitalu, tylko 4 godziny po wyjsciu...
Lunka!-pieknych chwil dzis zyczę!
mi się wydaje ,że to różnie .pisząc Ci ,że ja nigdy nie miałam w ciąży tylko dopiero po urodzeniu pojawia mi się siara-mleko nie chciałam Cię zdenerwować .... tu dużo dziewczyn ma już wycieki.... ale kontroluj piersi- czy nie tworzą się grudki, jakby kamienie .... jeśli tak to myślę ,że trzeba udać się do położnej lub kogoś w tym typie ....
... wiem ,że jest stary ale skuteczny sposób - okłady z kapusty - osobiście byłam świadkiem jak dziewczyna leżąca ze mną w szpitalu miała ogromne problemy z biustem i jej to pomogło.
Cytat:
Boże myślałam, że zejdę na zawał i urodzę w 5 sekund!!! Wjechał na czołówkę, koła zblokowało na zakręcie i samochód sunął prosto na drugi pas! Na szczęście nic poważnego się nikomu nie stało.
to dobrze ,że w sumie nic takiego mu się nie stało . szczęście w nieszczęściu .
Stary 2013-01-12, 14:58   #1289
czarny flamaster
Zadomowienie

Jestem w raju....

Wypiłam sobie Nescafe 3w1, usmażyłam sobie połowę dzwonka z łososia i warzywa na patelnię, mam posprzątane....
Malutki pływa i skacze sobie radośnie, hehe.

Wiecie jaka była reakcja męża jak wrócił do domu i zapytał o SR? Zobaczył reklamówkę z gazetami i paczuszkę z J&J i mówi: "Gratisy dostałaś? Za darmo? Jak będą znów dzielić to MASZ brać wszystko!"

Może uda nam się we dwójkę pójść na kolejne spotkanie, a tym razem będzie o karmieniu piersią.
A teraz....słoooodkie lenistwo przy Master Chef

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2013-01-12, 15:00   #1290
booziaczek
Zadomowienie

klementyna1 co do twojego pyt o te sterydy i wpływ na laktacje ja miałam podawane sterydy ale nic z biustem mi sie nie działo i nie dzieje a to juz tydzien odkad mnie wypuscili
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości