MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-12, 15:01   #1291
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Wstawiam obiecane fotki wózka i pościeli przy okazji. Niestety nie mam dobrego aparatu i kiepski ze mnie fotograf sorki za jakość...w rzeczywistości fioletowy daszek jest hmmm bardziej fioletowy, wyrazisty
A dodam, że spacerówka rozkłada się praktycznie na płasko, po rozłożeniu jej i podniesieniu podnóżka kąt nachylenia oparcia jest może w granicy 5-7 stopni więc minimalnie do góry. Budkę w spacerówce można opuścić bardzo nisko tak, że w czasie deszczu czy śniegu dziecko jest całkowicie osłonięte. Kółka skrętne są świetne! śmiga się po mieszkaniu ekspresowo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1060081.jpg (46,1 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060082.jpg (46,9 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060083.jpg (46,7 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060085.jpg (47,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060088.jpg (43,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060075.jpg (51,5 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060090.jpg (54,6 KB, 67 załadowań)
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

Edytowane przez LiwkaO
Czas edycji: 2013-01-12 o 15:03
LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 15:03   #1292
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Wstawiam obiecane fotki wózka i pościeli przy okazji. Niestety nie mam dobrego aparatu i kiepski ze mnie fotograf sorki za jakość...w rzeczywistości fioletowy daszek jest hmmm bardziej fioletowy, wyrazisty
Mamuśka! Ty to masz teraz brykę pierwsza klasa Nic tylko fajne ciuszki i na miasto Bardzo ładny wózek! No i łóżeczko cudne

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 15:05   #1293
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Jestem w raju....

Wypiłam sobie Nescafe 3w1, usmażyłam sobie połowę dzwonka z łososia i warzywa na patelnię, mam posprzątane....
Malutki pływa i skacze sobie radośnie, hehe.

Wiecie jaka była reakcja męża jak wrócił do domu i zapytał o SR? Zobaczył reklamówkę z gazetami i paczuszkę z J&J i mówi: "Gratisy dostałaś? Za darmo? Jak będą znów dzielić to MASZ brać wszystko!"

Może uda nam się we dwójkę pójść na kolejne spotkanie, a tym razem będzie o karmieniu piersią.
A teraz....słoooodkie lenistwo przy Master Chef
a ja nie z mojej winy opusciłam 2 zajecia w szkole rodzenia miały byc co tydzien pierwsze były 3 to ja dziarsko pomaszerowałam w ten czwartek i co i okazało sie ze przeniesli je na srode

do tego mam zły dzien nic mi sie nie udaje a mikser chciał mnie zabic....a moje swieto wyglada tak ze musze siedziec w garach i gotowac dla 15 osób co zapowiedziały sie dzis i nie rozumieja słowa ze chce na urodziny chwile wytchnienia i spokoju
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 15:08   #1294
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie miała własnie
hm to ciekawe dlaczego albo jak jej ten antybiotyk zdiagnozowali..

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Mi wczoraj przyszedł rożek, prześcieradła i pokrowce na przewijak.

Cytat:
Starość nie radość
hehe raczej ciąża - sama radość

Cytat:
Wstawiam obiecane fotki wózka i pościeli przy okazji.
piękna bryka
no i krówki mnie rozwaliły

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 15:19   #1295
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
A dodam, że spacerówka rozkłada się praktycznie na płasko, po rozłożeniu jej i podniesieniu podnóżka kąt nachylenia oparcia jest może w granicy 5-7 stopni więc minimalnie do góry. Budkę w spacerówce można opuścić bardzo nisko tak, że w czasie deszczu czy śniegu dziecko jest całkowicie osłonięte. Kółka skrętne są świetne! śmiga się po mieszkaniu ekspresowo
Super wózek i ten fiolet bardzo mi się podoba
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 15:21   #1296
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

hehe na szczęście tak tłuczesz?!
haha nooo Baaa na nowe mieszkanie przy przeprowadzce sie Stukly

no ja pospalam do 13 i teraz ludzie do domu sie schodza, i widac ze ludkow za duzo bedzie wiec bedzie z kim grac w te karty
hahah

LiwkaO
boshe dobrze ze mezowi nic sie nie stalo
a wozek 1wsza klasa

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 15:23   #1297
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
wedle nauk liczy się godzina od pierwszego kęsa (węglowodany szybko się przyswajają). i posiłek max. 10-15 minut ma trwać.
ale rozumiem, że to kwestia sprawdzenia, jak u Ciebie będzie hulać

hehe na szczęście tak tłuczesz?!
wiem, ze od pierwszego, ale czasami się je i je oby zjeść, dlatego jeszcze takie rozwiązanie przyszło mi do głowy- ja się właśnie wkurzam jak mój bąk je i czyta książkę, wtedy posiłek trwa dwa razy tyle.

Cytat:
Współczuje tych bolących piersi!!! ciekawe co powie połozna w poniedziałek. A może kapustą przykładaj???

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Robiąc zakupy w hurtowni wczoraj babeczka chciała mnie namówić na woreczki do sterylizacji smoczków, butelek etc. i sterylizacje w mikrofalówce. Nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje! Nie wzięłam ich jednak bo cena była koło 30zł. Chyba wygotuje normalnie 3-5 minut i tyle. Mamy doświadczone jak sterylizowałyście butelki itd. przed pierwszym użyciem??? Nie mam sterylizatora i chyba nie będę kupować...
Hmm, nie miałam sterylizatora, przed pierwszym użyciem wygotowałam wszystkie i tyle.

Cytat:
O raju- ten wózek mi się za☠☠☠iście podoba i jest w takich kolorach w jakich mi się marzy.... Dużo zapłaciłaś? (sorry za bezpośredniość), nie pamiętam - w sklepie stacjonarnym czy w necie kupiłaś? zwariowałam

Byłam w Tesco na zakupach- przecenione są ciuszki dziecięce- bodziaki, koszulki, no generalnie wszystko (F&F)- co prawda w tym co ja byłam bardzo poprzebierane zostały ciuszki, ale może Wam się uda trafić.
My kupiłyśmy butki (nie wiem po co- ale były cudne) i kombinezon taki bardziej przejściowy przeceniony ze 100 na 49
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 15:27   #1298
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Wózek czad! też bym brała fiolet, jak będzie z modelu, który wybiorę

A ja już odebrałam wyniki badań, no i niestety glukoza jest High

Glukoza na czczo 4,60 mmol/l 3,40 5,50 N

prawidłowa glikemia na czczo: 3,4-5,5 mmol/l
nieprawidłowa glikemia na czczo: 5,6-6,9 mmol/l, wskazane wykonanie testu OGTT
cukrzyca: ≥ 7,0 mmol/l, wynik uzyskany w dwukrotnym badaniu.
Wg PTD 2012.

Glukoza po 2 godz. 8,55 mmol/l 7,80 H

Mam się bać?
Wizytę u lekarza mam dopiero 22 stycznia.
Koniec ze słodyczami?

Oprócz tego w krwi mam podwyższone Leukocyty, Neutrofile i Monocyty, a za niskie Limfocyty nie wiem, czy to źle.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2013-01-12 o 15:30
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 15:38   #1299
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
haha nooo Baaa na nowe mieszkanie przy przeprowadzce sie Stukly
na szczęście na zdrowie, na ten Nowy Rok i nowe mieszkanie! niech marzenia się spełniają

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ale czasami się je i je oby zjeść
cały czas tak jem... ale cały czas mam w głowie tekst pielegniarki: "Pani ma traktować posiłki jako 6 kolejnych tabletek. To lekarstwo..."
Kobieto doświadczona z cukrzykami, jak to jest że wczoraj po obiedzie miałam 111 a dziś po tym samym żarciu (ten sam makaron, to samo mięso, ten sam sos) 141?!
wczoraj zjadłam dużo więcej mięsa i surową marchewkę po obiedzie, dziś bez marchewki ale za to z cukinią wkrojoną do środka... gdzie tu sens, gdzie logika?!

Cytat:
A ja już odebrałam wyniki badań, no i niestety glukoza jest High
ciężkie to jest bardzo...
ale damy radę!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 15:41   #1300
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
wszystko śliczne!

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 15:46   #1301
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
za pościel i za wózek !
a fiolecik przepiękny - z tym czarnym ..... super !

a ja śmigam na sanki z dzieciakami i tżtem a potem wieczorkiem do kina i może jeszcze gdzieś...... dzieci dziś nocują u babci .....
Stary 2013-01-12, 15:53   #1302
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
na szczęście na zdrowie, na ten Nowy Rok i nowe mieszkanie! niech marzenia się spełniają

cały czas tak jem... ale cały czas mam w głowie tekst pielegniarki: "Pani ma traktować posiłki jako 6 kolejnych tabletek. To lekarstwo..."
Kobieto doświadczona z cukrzykami, jak to jest że wczoraj po obiedzie miałam 111 a dziś po tym samym żarciu (ten sam makaron, to samo mięso, ten sam sos) 141?!
wczoraj zjadłam dużo więcej mięsa i surową marchewkę po obiedzie, dziś bez marchewki ale za to z cukinią wkrojoną do środka... gdzie tu sens, gdzie logika?!

ciężkie to jest bardzo...
ale damy radę!
właśnie nie ma logiki, jeśli takie same ilości i tak samo ugotowany makaron to powinno być tak samo, może nawet mniej bo cukinia ma niższy indeks glikemiczny niż marchewka...
( a nie miałaś wczoraj większego wysiłku? albo się dzisiaj czymś nie zdenerwowałaś- bo u nas jeszcze to ma wpływ)
Stary 2013-01-12, 15:56   #1303
bmma
Zadomowienie

Cytat:
super

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 16:10   #1304
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Co wy macie z tą colą ??????? Ja przed ciążą nie piłam takich napoi praktycznie wiadomo sporadycznie gdzieś w knajpce do obiadu tu łyka od tż od kiedy w ciąży jestem to może łącznie wypiłam puszkę coli nie mam ciągotek, chipsów nie jadam w ogóle. Czekolada, batonik sporadycznie ale kiedyś nie wyobrażałam sobie życia dnia bez czekolady jakoś zaczęłam ograniczać słodycze i mnie ogólnie nie ciągnie a ile słodyczy wydaję dzieciaki są przeszczęśliwe [COLOR="Silver"]
powiem ci ze mnie do coli tez nie ciągnie ale nigdy za nia nie przepadałam czasem od święta pół szklaneczki a do słodkiego to mnie zawsze ciągneło że hoho za to teraz trochę mi ta chcica odpuściła hehe jednak co chłopak to chłopak

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
roladki z wołowiny vel roladki śląskie... poezja

w płaty wołowiny zawijam różne duperele - cebule, ogórka, paprykę, boczek, śliwki suszone (nie wszystko na raz, ale różne kombinacje) podsmażam, a potem duszę w sosiku - MNIAM
No, do tego kluski śląskie i modra kapusta

o coś takiego:
smaczniutko wygląda

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Wredne babsko!!!
Ale miałam dziś dzień! Niech to szlak!
Wyobraźcie sobie...
W środe moja yoreczka miała zabieg usunięcia przepukliny pachwinowej. Pojechaliśmy do najlepszego weta jeśli chodzi o chirurgiczne sprawy. Wcześniej oglądało to też kilku weterynarzy i wszyscy gołym okiem widzieli ów "jajko". On sam przed zabiegiem też.
I dziś dwa dni po zabiegu odwracam psa do góry kołami i co widzę Zoperowana jest nie ta strona po której jest widoczna przepuklina!!! A to (jajko) z którym przyszliśmy na zabieg jest nadal widoczne gołym okiem!!!
Aż własnym oczom nie wierzyłam. Wcześniej tego nie zauważyliśmy, bo nasza psina taka delikatna, że nie dała się oglądać, tylko zwijała się w kulkę. Pojechaliśmy do kliniki, bo i tak mieliśmy przyjechać na zastrzyk, tego weta nie było, wyjechał na ferie, był inny, przyznał nam rację, że popełniono błąd. Ale co dalej Tak naprawdę doopóki tamten weterynarz nie wróci z urlopu nie dowiemy się co on tak naprawdę jej zooperował, skoro z drugiej strony przepukliny nikt nie stwierdził. Najbardziej wkurza i boli mnie to, że pies niepotrzebnie teraz cierpi, ma ranę, szwy, a pewnie za jakiś miesiąc powtórka z rozrywki. Tż tak wkurzony, że trąbi mi za uchem że poniosą tego konsekwencje. A ja w tym wszystkim próbuję zachować względny spokój, choć od środka mnie szlak trafia. Przez to wszystko aż się pokłóciliśmy...
Sorry że tyle tu ględze i się żale, do tego ni jak się to ma do tematu forum, ale liczę na to że mi ulży. Bo czuję się fatalnie przez tą sytuacje, aż się ryczeć chce..
kurcze ale narobili biedna psinka
no przecież po to jesteśmy żeby się żalić i sobie doradzać nie koniecznie tylko odzieciach

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się chciałam zdać relacje po wczorajszej wizycie u Pani Doktor. Michałek waży już 807 g (25 tydzień), Jest zdrowy, Pani Doktor sprawdziła serduszko, pomierzyła go całego na wizycie jak nigdy był bardzo ruchliwy, leżał brzuszkiem do góry...kolejna wizyta 6 lutego.
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 16:10   #1305
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
No i nam też - dopiero teraz spojrzałam, że mamy ten sam termin. Ale nie krępuj się - przepuszczam Cię w kolejce

Byle do 17 marca, byle do 17.
Mnie w zasadzie wszystko jedno. I tak mam taką pracę, że z przedłużonego urlopu macierzyńskiego nie będę mogła skorzystać.

Liwka, kurde, dobrze, że nic poważniejszego się nie stało!
Mój jutro przywozi samochod do Wawy, a będzie jechał pierwszy raz tą trasą i po samej Wawie też nie umie jezdzic, wiec juz sie boję...

Wózek superancki

Zamieszałyście mi z tymi rożkami. Ja dostałam w prezencie i on jest jedynie na rzep.

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
do tego mam zły dzien nic mi sie nie udaje a mikser chciał mnie zabic....a moje swieto wyglada tak ze musze siedziec w garach i gotowac dla 15 osób co zapowiedziały sie dzis i nie rozumieja słowa ze chce na urodziny chwile wytchnienia i spokoju
Masz dziś urodziny? Wszystkiego najlepszego!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 16:14   #1306
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
daje a mikser chciał mnie zabic....a moje swieto wyglada tak ze musze siedziec w garach i gotowac dla 15 osób co zapowiedziały sie dzis i nie rozumieja słowa ze chce na urodziny chwile wytchnienia i spokoju
Sto lat, sto lat
Stary 2013-01-12, 16:24   #1307
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
powiem ci ze mnie do coli tez nie ciągnie ale nigdy za nia nie przepadałam czasem od święta pół szklaneczki a do słodkiego to mnie zawsze ciągneło że hoho za to teraz trochę mi ta chcica odpuściła hehe jednak co chłopak to chłopak
Ja w pierwszych miesiącach nie miałam zupełnie ochoty na słodkie. Jednak od jakiegoś czasu mam obsesję na punkcie czekolady. Nie wiem ile dużych tabliczek zwykłej mlecznej Milki już zjadłam
A najlepiej smakuje po makreli, hehe

Co do coli- piję dużo soków, ale jak trafię na Mirindę czy własnie colę (ale to bardzo rzadko), to piję aż czkawki dostanę Widać po kim mały to ma Za to chipsy mi nie podchodzą. Wolę pączki z cukrem pudrem

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 16:26   #1308
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
może jakiś ciepły okład? kolezanka mówila ze jej to bardzo pomoglo
W połogu okłady z kapusty i zimne lub ciepłe wskazane, ale teraz połózna kazała nie dotykac, żeby bardziej nie pobudzac laktacji i nie powodowac skurczy...Jakoś przezyje może...dzieki dziewczyny za dobre radyAle troche sie wystraszyłam...JAk nie urok to...ehhh

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
ja dzisiaj przez całą noc jeżdziłam autobusem- w śnie, ....nie wiem czy to ukryte pragnienia czy co...... tak w sumie to z komunikacją miejską niewiele miałam do czynienia .... Fajnie było !

mi się wydaje ,że to różnie .pisząc Ci ,że ja nigdy nie miałam w ciąży tylko dopiero po urodzeniu pojawia mi się siara-mleko nie chciałam Cię zdenerwować .... tu dużo dziewczyn ma już wycieki.... ale kontroluj piersi- czy nie tworzą się grudki, jakby kamienie .... jeśli tak to myślę ,że trzeba udać się do położnej lub kogoś w tym typie ....
... wiem ,że jest stary ale skuteczny sposób - okłady z kapusty - osobiście byłam świadkiem jak dziewczyna leżąca ze mną w szpitalu miała ogromne problemy z biustem i jej to pomogło.

to dobrze ,że w sumie nic takiego mu się nie stało . szczęście w nieszczęściu .
Ja przed chwilą tez spałam i całą drzemkę lepiłam pierogi z truskawkami..Zatem po przebudzeniu wyjełam ostatnia paczuszke truskawek na kluski z nimi
Dzięki za rady odnośnie piersi, właśnie czytam na necie,ze mój przypadek to rzadkosć...
nestellka jak ja Ci zazdroszcze, ze tak dobrze czujesz sie w ciązy, mozesz (a troche musisz) być aktywna taka Ja poszłam po chleb do piekarni 15m i nie mam już siły, brzuch ciągnie...Zatem życzę duanego wieczorku!

Przypomniało mi się, że dziewczyny mówiły, że jak jadły mandarynki w szpitalu i przyszedł lekarz i zobaczył, to im zabronił...., bo podobno wywołuja skurcze.... Tzn w zdrowej ciązy pewnie nie szkodzą, ale one wszystkie z krótkimi szyjkami i skurczami lezały i kazał odstawic pomarańcze i mandarynki...A ja je tak zarłam na kilogramy...Mam andzieje, ze nie stąd te skurcze....
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 16:34   #1309
myaja
Rozeznanie

hej
my dalej chore... ehhhh.... temp od srody 37,4... masakra...
w poniedzialek do roboty a mam tyyyle do zrobienia,ze przysiegam mie wiem za co sie chwycic

chyba pojde sie dzemnac... bo mnie oczy pieka Mala chyba juz zmeczona tym wszystkim bo kopie jak sobie wspomni...

a wozek PIEKNY!!! blagam - PODAJ MARKE I MODEL!!!
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 16:45   #1310
maria28
Kniaginia

Wymiękłam dziś na tym dziale dziecięcym i kupiłam 2 pary śpioszków. To są pierwsze moje nowe ubranka dla dziecka Dalej się wstrzymuję, bo po kuzynkowej Julce pewnie będzie sporo, w tym dużo różowości.

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2023-12-20 o 13:13
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 17:04   #1311
Malpka
Zakorzenienie

Luna wiem ze już późna godzina ale mam nadzieje ze ślub był piękny dużo szczęścia

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam

30 tydzień mi stuknął. Jadę do galerii meble oglądać. Choć jest tam też dział dziecięcy, tylko kasy brak. Wczoraj nazamawiałam trochę rzeczy na allegro do wyprawki

Cytat:
Hej Laseczki!
Mój wczorajszy super humor po zakupowy przerwał telefon do TŻ...Długo coś go nie było i zadzwoniłam spytac o której będzie w domu (wracał z Wawy) i usłyszałam, że miał wypadek chwilę przed tym jak zadzwoniłam! Boże myślałam, że zejdę na zawał i urodzę w 5 sekund!!! Wjechał na czołówkę, koła zblokowało na zakręcie i samochód sunął prosto na drugi pas! Na szczęście nic poważnego się nikomu nie stało. Samochód (służbowy) do kasacji! zgnieciony cały przód, poduszki wystrzeliły. Nie życzę nikomu przeżywać w tym momencie tego co ja!!! Dziś strasznie go boli głowa i nie słyszy na uszy;/ taki huk był od uderzenia. Trochę siniaków na ciele od pasów - aż dziwne, że tak potrafią się odbić na ciele pomimo ciepłej kurtki zimowej, którą miał na sobie.
ojejku współczuję przeżyć, szybkiego powrotu do zdrowia dla męża

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

ja się muszę rozejrzeć za rożkiem. położna w SR mówiła, żeby był wiązany, a jeśli ma rzep to żeby wiązanie też było bo rzep nie będzie dobrze trzymał. prawda to? szukałam na all ale prawie wszystkie są właśnie na te nieszczęsne rzepy tylko.
a ja miałam na rzepy i mi sie nie rozpinały zawsze można dokupić w pasmanteri tasiemke i doszyć ale jak widze już dziewczyny pokazały ze są i z troczkami

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

Jesli w tygodniu pracujesz, to pracodwaca ma obowiazek wyznaczyć Ci dzień lub kilka godzin wolnych na zrobienie potzrebnych badań
Dzwoniła do połóżnej, kazała nic z piersiami nie robić, nosić biustonosz (ale mnie to boli) i w poniedziałek na SR obejrzy piersi... Oby tylko nie robiło się zadnych zastojów...Pzredchwila zmeniałam wkłądke, to poleciała mi ciurkiem siara...
współczuje kłopotów z cycuchami nie wiem co poradzić bo ja przy Julce siare miałam dopiero po porodzie teraz też mi nic nie cieknie

Cytat:

[/COLOR]Robiąc zakupy w hurtowni wczoraj babeczka chciała mnie namówić na woreczki do sterylizacji smoczków, butelek etc. i sterylizacje w mikrofalówce. Nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje! Nie wzięłam ich jednak bo cena była koło 30zł. Chyba wygotuje normalnie 3-5 minut i tyle. Mamy doświadczone jak sterylizowałyście butelki itd. przed pierwszym użyciem??? Nie mam sterylizatora i chyba nie będę kupować...
ja smoczki wygotowałąm w wodzie tak jak pisze na opakowaniu butelki też a później po każdym karmieniu przelewałam wrzątkiem żaden sterylizator nie był potrzebny

Cytat:

Wiecie jaka była reakcja męża jak wrócił do domu i zapytał o SR? Zobaczył reklamówkę z gazetami i paczuszkę z J&J i mówi: "Gratisy dostałaś? Za darmo? Jak będą znów dzielić to MASZ brać wszystko!"

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
wózek i pościel cudne super

Cytat:

i najlepszego z okazji urodzin

Cytat:
Ja w pierwszych miesiącach nie miałam zupełnie ochoty na słodkie. Jednak od jakiegoś czasu mam obsesję na punkcie czekolady. Nie wiem ile dużych tabliczek zwykłej mlecznej Milki już zjadłam
A najlepiej smakuje po makreli, hehe

Co do coli- piję dużo soków, ale jak trafię na Mirindę czy własnie colę (ale to bardzo rzadko), to piję aż czkawki dostanę Widać po kim mały to ma Za to chipsy mi nie podchodzą. Wolę pączki z cukrem pudrem
no ja teraz też coraz częściej po słodkie sięgam ale z Julką to od początku i tylko słodkie a teraz na początku po 1 kostce czekolady mnie zamulało a teraz też najpierw kanapka z chrzanem a po tym czekolada

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

no dobra gaduły chyba nadrobiłam jeśli kogoś pominełam to przepraszam
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 17:12   #1312
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

patrzcie co znalazłam
http://sklep.ekodzieciak.pl/dziecka-...u-c-39_62.html

chyba kupię Michałkowi
Stary 2013-01-12, 17:17   #1313
monicca1989
Zakorzenienie

booziaczek wszystkiego najlepszego
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 17:23   #1314
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Wstawiam obiecane fotki wózka i pościeli przy okazji.
fajowa fura

Cytat:
100 lat w dobrym zdrowiu i szczęściu i odrobiny spokoju

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a ja śmigam na sanki z dzieciakami i tżtem a potem wieczorkiem do kina i może jeszcze gdzieś...... dzieci dziś nocują u babci .....

miłego wieczoru
Stary 2013-01-12, 17:28   #1315
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczynki za miłe opinie odnośnie wózka ))

Cytat:
a ja nie z mojej winy opusciłam 2 zajecia w szkole rodzenia miały byc co tydzien pierwsze były 3 to ja dziarsko pomaszerowałam w ten czwartek i co i okazało sie ze przeniesli je na srode

Booziaczek to wszystkiego najlepszego! głowa do góry!

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

O raju- ten wózek mi się za☠☠☠iście podoba i jest w takich kolorach w jakich mi się marzy.... Dużo zapłaciłaś? (sorry za bezpośredniość), nie pamiętam - w sklepie stacjonarnym czy w necie kupiłaś? zwariowałam
hihih płaciłam 1553zł za 3 w 1 w sklepie u siebie w mieście bo przez internet wychodziło drożej

Cytat:

Przypomniało mi się, że dziewczyny mówiły, że jak jadły mandarynki w szpitalu i przyszedł lekarz i zobaczył, to im zabronił...., bo podobno wywołuja skurcze.... Tzn w zdrowej ciązy pewnie nie szkodzą, ale one wszystkie z krótkimi szyjkami i skurczami lezały i kazał odstawic pomarańcze i mandarynki...A ja je tak zarłam na kilogramy...Mam andzieje, ze nie stąd te skurcze....
heee??? pierwszy raz słysze!!! a ja pożerałam dosłownie je kilogramami!!!!????

myaja - wózek Tutek model Tambero

Stary 2013-01-12, 17:29   #1316
bmma
Zadomowienie

Cytat:
nie rozumieja słowa ze chce na urodziny chwile wytchnienia i spokoju
Sto lat

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 17:29   #1317
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
patrzcie co znalazłam

chyba kupię Michałkowi
hmmm a to się nie oderwie??? bałabym się dawać maluchowi takie małe groszki do gryzienia...

Stary 2013-01-12, 17:39   #1318
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
no nic tylko rodzić
a i dobrze że tżtowi nic sie nie stało
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
patrzcie co znalazłam

chyba kupię Michałkowi
ja bym sie bała

booziaczek sto lat!
LunaO wszystkie naj naj najlepszego z okazji ślubu

uff nadrobiłam

ide się uczyć

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 17:47   #1319
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
NAm tez mówiła, ze nie na rzepy tylko dodatkowo wiązany...I takiego szukałam na Allegro i jest sporo....nawet nie bardzo drogie, np: http://allegro.pl/usztywniony-rozek-...939819146.html

http://allegro.pl/rozek-becik-usztyw...940567775.html
http://allegro.pl/baby-raj-rozek-z-f...942732341.html
chyba zależy co dla kogo jest nie drogie. za tą cenę można mieć 2 rożki na rzepy. ni nic, pomyślę jeszcze. dzięki za linki.

Cytat:
Mam się bać?
Wizytę u lekarza mam dopiero 22 stycznia.
Koniec ze słodyczami?
jak wynik za wysoki to lepiej jak najszybciej idź do lekarza po skierowanie do poradni z tego co czytam jak dziewczyny opisują dietę cukrzycową to nie tylko koniec ze słodyczami.. współczuję, ale dasz radę
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 17:47   #1320
OtTakaJa
Zakorzenienie

Usiadłam do kompa z zamiarem zamówienia czegoś dla dziecka i wiecie co, ja nie mam pojęcia od czego zacząć. Normalnie nie wiem, nie mam nic Chyba jestem jedyną mamusią z wątku, która nie ma kompletnie niczego

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości