|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Hej
![]() Ja dziś z rana miałam spotkanie z człowiekiem od remontu. Powiedział, że nie ma co robić teraz 2 pokoi, a po 2 miesiącach łazienki, tylko lepiej wszystko na razi, bo jeden syf. I namówił nas od razu na remont przedpokoju ale będzie już ładniej...Dobrze, że mam zwolnienie, to na miesiąc się przeprowadzę do rodziców ![]() Trochę martwi mnie moja noga, w styczniu dowiedziałam się, że mam w mięśniu uda taką malformację naczyniową, coś w stylu żylaka tylko 4x6 cm, rok temu doszło u mnie w tym miejscu do zakrzepicy. Od wczoraj znowu zaczyna boleć, na szczęście mniej, niż wtedy, ale się martwię Posmarowałam sobie maścią z heparyną, założyłam pończochę przeciwżylakową i zobaczymy co dalej... Oby było bez zakrzepu![]()
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety tak, i przed chwilą pytałam się męża jak jednocześnie można był głodnym i być niedobrze
|
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam
![]() Ale będziesz miała odpicowane mieszkanko ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
3mam kciuki!!
A remont męczący, ale jak mieszkanko ładnie uszykowane na przyjście maleństwa będziesz miała.. ![]() U nas remont był na początku 2012.. akurat w trakcie trafiłam do szpitala, więc tydzień był przerwy.. ale na szczęście zdążyli pomalować i położyć podłogi wszędzie.. więc po przerwie jak leżałam już w domu, to łazienkę Pan robił.. i jakoś dało radę przeżyć. za to teraz to już zostało jak to mówię "Dourządzanie" (bardzo po polsku). Zanim maleństwo się pojawi musimy w końcu zorganizować porządnie pomieszczenie z garderobą, bo narazie to skład ciuchów, sprzętów kuchennych i wszystkiego, czego się nie da upchnąć gdzie indziej surka: mrożona pyszna Rigga:P mniaaam...
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
Na samym początku ciąży ciągle jadłam, a teraz mi się trochę uspokoiło i jem mniej więcej tak jak jadłam przed ciążą. No może tylko troszeczkę częściej bo pomiędzy posiłkami zajadam czasami jeszcze lody
Uwielbiam je w ciąży jeść ![]() Zrobiłam sobie właśnie zdjęcie brzucha, ale chyba jednak na tż poczekam żeby mi jutro zrobił bo chciałabym zobaczyć czy jest różnica pomiędzy tym pierwszym zdjęciem które sobie robiłam a tym dzisiejszym. Wydaje mi się, że trochę do przodu się wysunął, ale nie jestem pewna ![]() W ogóle to moi rodzice ciągle się śmieją z mojego brzucha Mama mówi, że jest taki fajniusi okrąglusi i że się nie może na niego napatrzeć (i przy tym ciągle się uśmiecha bo wie że tam jej wnusia rośnie ), a tata mówi że ciągle jak mnie widzi to jem i że mam brzuch jak "bochenek"
|
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Wchodzę na stronę fundacji rodzicpoludzku.pl, ale nie mogę tam znaleźć listy polecanych szpitali. Wie ktoś gdzie mogę to znaleźć?
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Będziemy musieli kiedyś spróbować
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i jeszcze jedno. Czasem warto poszukać po kodzie pocztowym, bo po miejscowości czasem nie chce znaleźć Edytowane przez Anulka_p Czas edycji: 2013-01-12 o 15:33 |
|
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
kooocur gratuluje wizyty i zdjęć, mimo, że nie wyraźne to i tak widać co trzeba. no niestety nie umiem zauważyć fistaszka, ale wierzę, że lekarz wiedział co mówi ) hahah
|
|
|
|
#3550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My juz po spacerku.Prawie godzine nas nie było ale i ja jestem zadowolona i psy przeszczęśliwe Wrócilismy jak bałwanki bo snieg pada ale bardziej to zawiewa bo to tego wiatr wieje ....Wystarczy mi na dzis ruchu.Sprzątanko i spacer dały rade ![]() Tż spi więc mu nie przeszkadzam ![]() Może sobie włoski naolejuję.I tak nigdzie sie dzis nie wybieramy.
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-01-12 o 15:43 |
||
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Co o nich sądzicie sexy mamy? http://allegro.pl/rurki-jeans-ciazow...916191064.html
|
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahah Kiedys zaczelam i ogladnelam 2 sezony teraz reszta![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
) fajnie fajnie.---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- kupilam dzis herbatke liptona .. cytrynowa i owoce lesne...cytrynowa taka sobie ale owoce lesne mmmniamm! Wogole dzis mnie zemdlilo i myslalam ze musialam sie polozyc u TZ bo przeciez dramat.. i tak przez chwile... ale na szczescie teraz jest lepiej...uf![]() Co porabiacie? |
||
|
|
|
#3556 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Masz zlecone badania na krzepliwość? Ja na następną wizytę mam właśnie zrobić, różne tam wskaźniki krzepliwości, coś z trombocytami, itd. I wtedy zobaczymy, czy włączymy Acard. Z tym, że u mnie chodzi o przepływy. Masz tendencje jakieś do zakrzepów? |
|
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Skoki, skoki w Zakopanem
![]() Przeżywam, oglądam, modlę się- wszystko na zmianę
|
|
|
|
#3558 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Po naprawach TŻ nasze autko padło całkiem
Zabiję go normalnie chyba![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak. I mam tak od początku ciąży. Jak nie zjem nic przez 2 godziny, to zaczyna mi być niedobrze. Ale ginka mówiła, że częste podjadanie zmniejsza mdłości. I w efekcie przybyło mi 3,5kg. Cytat:
Na dobre ci wyjdzie![]() A odnośnie nogi, to może wybierz się do lekarza... Nie wiem czy można jakoś zadziałać czy nie ![]() Ja to dzisiaj znowu poczułam takie pykanie w brzuchu Jak zdążę to pójdę do niej w poniedziałek
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
wielka fanka?:P haha
|
|
|
|
#3560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
|
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
opowiem Wam cos,jak ostatnio siedzialam z kolezanki cora ktora ma prawie 7 lat.. ogladalysmy cos no i szla reklama menopauzy no i mloda mowi do mnie...
N-Ciocia a co to jest menopauza?? D-Wiesz co kochanie,nie bede Ci teraz tego tlumaczyc ale jak bedziesz starsza,duzo starsza to bedziesz to napewno miec... N-Ciociaaaaaaa a to jest telefon komorkowy???? D- baahhahahahahahaah ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój tż też zawsze musi wszelkie sporty oglądać. Skoki teraz oczywiście też ogląda. |
|
|
|
|
#3565 |
|
Zadomowienie
|
po pracy zjadłam zupkę, później świeżego chlebka z pyszną świeżą wędliną na którą myślałam ze nie mam ochoty i popiłam kubkiem cacao...mam dość za dużo
![]() ale EDYTKA narobiła mi ochoty na truskawkę swoim awatarem
|
#3566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3567 |
|
Zadomowienie
|
nie mam truskawki zabieram się za pomarańcza, ktoś chętny?
A co do kawy inki karmelowej mąż był na zakupach i nie kupił mówił ze nie było, byłw 2 sklepach...ale moje miasto zacofane a myślałam że się napije
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-01-12 o 17:33 |
|
|
|
#3568 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
leżę sobie, posprzątałam dzisiaj trochę z tz ale na wszystko siły mi nie starczyło bo spanko zmogło i dwie drzemki dzisiaj już miałamCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale mam dzisiaj senny dzień, nic mi się nie chce
|
|
#3569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby z nogą było wszystko dobrzeCytat:
dzięki ale ja też niedawno jedną wciąglam
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez wyjatkowo dzisiaj nic sie nie chce.... ide po zamrozonego danonka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

ale będzie już ładniej...
Posmarowałam sobie maścią z heparyną, założyłam pończochę przeciwżylakową i zobaczymy co dalej... Oby było bez zakrzepu

Mama mówi, że jest taki fajniusi okrąglusi i że się nie może na niego napatrzeć (i przy tym ciągle się uśmiecha bo wie że tam jej wnusia rośnie

musialam sie polozyc u TZ bo przeciez dramat.. i tak przez chwile... ale na szczescie teraz jest lepiej...uf