|
|
#541 |
|
Zona najukochanszego Meza
|
Dot.: Świece zapachowe cz. II (m.in. Yankee Candles)
Your Angel - z YC nie mialam jeszcze Tumblerow i swiec, mialam za to namietnie wielkie ilosci z Bolsiusa i niestety bylo to samo
![]() Juz sie nie moge doczekac nowych woskow
|
#542 | ||
|
Raczkowanie
|
Zamówiłam 15 wosków i 3 samplery
Wykupiłyście kawę i trawy Liczę, że następnym razem coś dla mnie zostawicie ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#543 |
|
czyli Endżi
|
No widzisz, mnie to zastanawia, bo nieraz na filmikach widziałam zachwyty, że wosk wypala się do samego końca - tylko należy dać mu spokój. Więc stąd moja konsternacja.
A na jakie woski się zasadzasz?
|
#544 |
|
histoire abracadabrante
|
Gdzie znajdujecie takie niezłe wyprzedaże? Bo już zgłupiałam, ciągle ktoś pisze o wyprzedażach, a ja na światzapachów nie widziałam nic ciekawego
|
|
|
|
#545 |
|
Zadomowienie
|
Grypsko mnie wykończyło i nie miałam siły nawet was podczytywać. Zaraz idę nadrabiać, a tymczasem wrzucam zdjęcie mojej kolekcji YC. Przepraszam, że wygląda jakby było robione kalkulatorem.
Jako że nazw niektórych wosków nie da się odczytać podaję listę: Red Velvet River Valley Midsummer's Night Blissful Autumn Warm Spice Spiced Orange Lemon Lavender Cherries on Snow Sandalwood Vanilla Cranberry Chutney Fluffy Towels Pink Lady Slipper Vanilla Lime a w woreczkach są całe Sparkling Snow i Soft Blanket. Jak widać po zdjęciach przyszła moja przesyłka z Zapachu Domu. Kominek okazał się matowy, chociaż byłam przekonana, że jest lakierowany, ale i tak bardzo mi się podoba więc nie ma problemu, za to słój Camomile Tea pachnie dużo mocniej niż wosk co mnie oczywiście bardzo bardzo cieszy.
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do mikrofali nie wolno wkladac metali
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
|
#547 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Na oko niestety ciężko ocenić co to za patent.
|
|
#548 |
|
Wtajemniczenie
|
kurczę, dziewczyny, nie nadążam Was czytać
![]() oj, coś mi się zdaję że na początku lutego zrobię sobie jakieś zamówienie woskowe... kominek do olejków gdzieś tam zalega w szafie ![]() a jeszcze mam pytanie czy możecie polecić jakieś świece / olejki / inne cosie o zapachu lotosu? uwielbiam ten zapach a cieżko dostać cokolwiek
|
#549 | |
|
Zadomowienie
|
Niestety nie było na tej świeczce nic po czym dałoby radę rozpoznać firmę.
Cytat:
W sumie dopiero niedawno pojawiły się przecieki co do Q2 więc raczej nie ma. Zapomniałam, że miałam też napisać o granulkach z Aromatelii. Pachną w kominku nieco mniej intensywnie niż woski YC, ale tylko nieco. Próbowałam też wciągać je do odkurzacza przed odkurzaniem i tu sprawdzają się rewelacyjnie, odkurzając zapachniłam cały dom. Co do zapachów to są zdecydowanie mniej naturalne niż te z Yankee Candle, ale bardzo przyjemne. Angel Wings pachnie faktycznie dokładnie jak Angel TM
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#551 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mnie jakoś szczególnie nie zachwycił, muszę go odpalić jeszcze raz, bo narazie zapach z niczym konkretnym mi się nie kojarzy ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Uwielbiam granulki z Aromatelli (tzn one są innej firmy, ale kupuję je na Aromatelli). Mam narazie: Angel Wings=Angel English Rain- przyjemny zapach, dość delikatny. ale nie kojarzy mi się z niczym konkretnym taki łazienkowy. Dreams of Angel- strasznie słodki, jak ulepek Hawaiian Paradise+ kokosowo+owocowy w moim odczuciu. ![]() Miałam też małe odsypki innych granulek i planuję za jakiś czas zakup kolejnych ![]() Czekam też niecierpliwie na dostawę nowych zapachów na ŚwiatZapachów
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękności
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tez sobie sprawie taki odkurzaczowy odswiezacz
|
|
#555 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję.
![]() Cytat:
English Rain jest zdecydowanie łazienkowy. Cytat:
|
|
#556 |
|
Wtajemniczenie
|
Trafilam w koncu u mnie na sklep z Yankee Candle.
![]() Szczescie w nieszczesciu - maja obnizke 25% bo niestety ale maja sie wkrotce zamknac. ![]() Na poczatek kupilam 4 tarty - Garden Sweet Pea, Fresh Cut Roses, Cranberry Chutney i Christmas Cookie. To ostatnie teraz sie u mnie pali , strasznie slodkie i waniliowe.
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie, to wygląd to lepiej niż niejeden oglądany przeze mnie kominek. to takie ustrojstwo z tealightem w srodku, a na wierzchu czarna zakrętka od słoja, w której mniejsza zakrętka od słoika po oliwkach, a w tej zakrętce roztapiam wosk. Dopóki nie znajdę kominka, który mnie zauroczy, to będę topiła w takiej konstrukcji Ciekawa jestem ogromnie wszelakich świeżych zapachów, a póki co wybierałam wszystko z przyprawami i jabłkami. Może zapach nie jest bardzo intensywny,ale za to rano pachniało w domu po wieczorze topienia wosku. Pewnie nie doczytałam, ale czy woski w tartach i w świecach to inne substancje, czy tylko inna forma? |
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- widzialam dzis w SP w promocji te patyczki bez i rozany ogrod za 8,99, w rossku sa po 14,99 dalej, a juz sa ne zapachy stad moze taka obnizka
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#559 |
|
|
A ja do Blissful Autumn dodalam odrobine okropnego Coastal Waters i niezawodnego cynamonu z Cinnamon Stick - kolor wyszedl czekoladowy
ale zapach udany. Lubie mieszac te woski
|
#560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do mdlego Christmas Cookie dodalam Cranberry Chutney i od razu zrobilo sie przyjemniej
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie aktualnie Camomile tea - jestem przyjemnie zdziwiona - naprawdę w 100% pachnie jak herbata z cytryną i miodem (niekoniecznie rumiankowa). Super zapach, kojarzy mi się ze słonecznym popołudniem w domu, albo podwieczorkiem u babci. Mniej z jesienią, bardziej z latem, nie wiem czemu. Chętnie kupię jeszcze jeden wosk z tej serii, naprawdę zapach ma charakter! Jedyne zastrzeżenie - jest słaby, bardzo delikatnie go czuć (palę 1/4).
|
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a próbowałaś red apple wreath? Jest bardzo jabłkowy |
|||
|
|
|
#564 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie Fluffy Towels
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak któraś z Was dostanie info od Pana z all, że ma już woski i może wysłać, to dajcie znać na wątku ok?
Strasznie chciałabym je już mieć u siebie ![]() P.S. A swoją drogą, to nie myślicie, że jak tyle dziewczyn zapłaci mu poza all, to jednak czmychnie sobie z naszą kasą i nie wyśle wosków? Tak tylko głośno myślę
|
#566 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nic nie pomaga.... Ani bezposrednie topienie, ani wieksza dawka, ani przeporwadzka do sypialni ![]() Pozale sie Wam, bo uwielbiam, jak w domu pachnie Do niedawna uzywalam olejkow (moje ulubione to cedrowy i paczulowy), bylo je dosc intensywnie czuc, od razu po wejsciu do mieszkania. Wiadomo, z czasem parowania wody zapach byl coraz slabszy, ale jak sie mieszanke regularnie uzupelnialo, pachnialo pieknie. Tak sie naczytalam ochow i achow o woskach, ze jeszcze intensywniejsze, ze ladniejsze zapachy itp. a tu mam klopsa ![]() Nawet w malym pomieszczeniu ledwo cos tam sie snuje... Tak sie cieszylam, a rozczarowalam bolesnie. |
|||
|
|
|
#567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
|
|
#568 |
|
|
A cos wiadomo kiedy mamy mu placic? Ja swoje zaklepalam i od tej pory pan sie nie odezwal.
Ogladalam dzisiaj woski na ebayu z USA - i wyszlo ze chetnie przygarnelabym ok 50 szt, a i tak w drodze do mnie ok 70 szt innych. Na razie sie powstrzymuje, ale nie wiem ile jeszcze. Woski sa super - szkoda tylko ze z USA wychodza tak drogo
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakos na roze nie mam nastroju, teraz te wszystkie zimowe i ciasteczkowe wariacje sa na topie ![]() Napisze Wam, nad ktorymi sie jeszcze zastanawiam - podpowiedzcie mi, jak u nich z intensywnoscia, co? ![]() HONEY & SPICE GARDEN HIDEAWAY BEACH WOOD MIDSUMMERS NIGHT RIVER VALLEY BLACK COCONUT PARADISE SPICE KITCHEN SPICE CAMOMILE TEA BLISSFUL AUTUMN SANDALWOOD VANILLA SPARKLING CINNAMON (o tym czytalam, ze dosc intensywny, zgadza sie?) LEMON LAVENDER VANILLA LIME |
|
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

Wykupiłyście kawę i trawy
Liczę, że następnym razem coś dla mnie zostawicie 
zrobionego z metalowego pojemnika na ołówki i zakrętki od słoika. Zrobiłam zamówienie w Zapachach domu na 70zł, choć i tak kilka tart, które oglądałam kilka dni temu znikło z oferty. No to wsiąkłam.