Scent Bar XLVI - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-12, 16:38   #4951
golden_eye
Wtajemniczenie

Dot.: Scent Bar XLVI

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
też mdlałam co i rusz - of kors nieodkryto do dziś dnia przez lekarzy co się stanęło - za trudne

hehe bezedury niemożebne co nie? i po dezynfekcji rąk już nie naciska się klamki i nei dotyka reszty swiata ale to u nas nie chwyci, chwilowy szał - zn ludzie tego amsowo nei kupujo - wciska im sie ale nie biero
1. mię odradzono picie herbaty gorącej z rana i przed prysznicem, bo jakiś mondry lekarz to powiązał ze sobą jako że mdlałam jakieś pół h - 1h po wstaniu z łóżka i wieczorem po kąpieli i kolacji a tych w ciągu dnia nie powiązał z niczym i pow, że "taka pani uroda "

przeszło mi jak zmieniłam tabsy
Cytat:
bingo!!! o higienie miałam pisać

ja nie uważam, żeby codzienne lub dwukrotne lub nawet wielokrotne obmywanie sie było przesadne - ja, bo mówię za siebie, ale mniemam, że wielu ludzi ma podobnie - myje się wtedy kiedy czuje, że jest tak potrzeba czyli jest spoconym nieświeżym a to można być wiele razy dziennie - to nie jest przesada dla mnie

balsamów do ciała nie używam bo psujo efekt umycia i są bleh - jedynie raz na jakiś czas na suche łydki coś nawilżającego jakieś oliwki lub mleczko

Rejcz, mycie się jest ok, jak jest potrzeba to nie ma wybacz, ale używanie wszędzie antybakteryjnych mydeł, płynów, domestosów, mycie talerzy w wybielaczu, szorowanie kibla 8 razy dziennie bo bakterie (pomijając np. klamki od drzwi zewnętrznych, no bo kto by je mył, albo telefon, albo klawiaturę kompa albo pieniążki ) i chowanie dzieci w absolutnie sterylnych warunkach bez kontaktu z piaskiem, błotkiem, zwierzakiem czy okazyjnie nawet kupą jakąś na wsi to mi lekko trąci przesadą żyć się tak nie da, a wybiórcze szorowanie powierzchni użytkowych z pominięciem innych równie narażonych na przenoszenie bandytów chyba nie ma sensu tak bardziej ogólnie o przesadę mi chodziło, bo do prywatnej higieny nic nie mam, każdy się tak szoruje jak potrzebuje

Cytat:
chyba jednak większość lasek to lubi, ja z nielubieniem czuję się w mniejszości
nienafidzę do smarowania pyska się zmuszam, bo widzę efekty i czuję potrzebę, ale reszta trudno, musi sobie radzić, jak się wysmaruję to czuję się brudna i musze iść to zmyć więc ... zresztą ja się muszę wyszorować extraszorstką gąbką, bo inaczej mam wrażenie, że nieumyta jestem i brzydzę się sama sobą
Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
zapomniałam pochwalić się inteligencją, dziś rano zabrałam się za produkowanie soku z m.in. buraków, odziana w białe spodnie dresowe i białą koszulkę zorientowałam się w połowie produkcji ale nie chciało mi się przebierać mimo to jakimś cudem biel pozostała biała i bez kropek

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
Wszystkie warzywka pyszne som,nawet seler -korzeń na surowo
o fuj fuj

Baru kupiłam sobie napaszczowy krem nowy i ueb będę robić na brąz mocca i skończyłam o 2 w nocy serwetkę

Wintr - z ross miałam już 2 razy Londę raz Londa Grey cośtam, drugi Londa zwykła czerwone opak. dziś kupiłam 3 raz londę, tą czerwoną, bo greycośtam nie było. wnioski do obu: łapie siwe ładnie a to dla mnie najważniejsze, śmierdzi standardowo, trzyma się ładnie. tania. lepsza niż palette i musy gówniane jakieś
wcześniej lubiłam "10 min color", ale wycofali
Stary 2013-01-12, 16:40   #4952
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość

Mnie to nie przeszkadza, 2/3 żarcia jest niezdrowe, mam z głodu umrzeć
Mnie pozostaje ta 1/3 ,choć też grzeszę
Ale tłuszczów trans boję się jak ognia Wolę już zgrzeszyć masłem czekoladą niż waflem czy inszą pomadką

Ale miałam pyszny,zdrowy obiad...

Poporcjowany kurczak,sól,pieprz,majera nek,czosnek,olej (nie używam veget ani tym podobnych syfuf). Wszystko wymemłane i wrzucone do worka pieczeniowego. Na mięsko rzucone pokrojone w plastry: por,pietrucha, ze2 marchewki i do pieca. Do tego pieczone ziemniaczki wcześniej ugotowane w mundurkach,obrane i namaszczone masełkiem

Edytowane przez edytapa68
Czas edycji: 2013-01-12 o 16:44
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 16:43   #4953
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Mnie pozostaje ta 1/3 ,choć też grzeszę
Ale tłuszczów trans boję się jak ognia Wolę już zgrzeszyć czekoladą niż waflem czy inszą pomadką albo masłem
E tam, jak raz na 2 miesiące zjem takiego kurczaka to nic mi nie będzie, tym bardziej, że cholestrol mam piękny

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 16:46   #4954
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Odkrylam jeszcze genialna rzecz do kurczaka a mianowicie Winiary sposob na - papirus do smazenia. Nie potrzeba juz oleju ani przypraw, wsadza sie plaski kurzy cycek w papierek i na gola patelnie na 10 min, wychodzi pyszny, odpowiednio aromatyczny i mokry Kupilam sobie czosnkowo-jakies tam, sa tez ziola prowansalskie i moze cus jeszcze ale nie widzialam.

ja jak mysle o tym papiruje co w nim musi siedziec to mi od razu jakos gorzej...

uwazam ze to samo wyjdzie po upichceniu w foli samodzielnie przyprawione

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

jade na wyprz..szykuje sie jak na wyprawe...odpowiednia odziez, picie, jedzenie, siku i mozna ruszac
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 16:52   #4955
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
E tam, jak raz na 2 miesiące zjem takiego kurczaka to nic mi nie będzie, tym bardziej, że cholestrol mam piękny
Zgadza się i popieram,ale mnie cholesterol dobijał już do 310 Dietą zbijam do 220-260
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ja jak mysle o tym papiruje co w nim musi siedziec to mi od razu jakos gorzej...

Jak oglądam tę reklamę dostaję jakiegoś dziwnego grymasu,szczękościsku:brz ydal: Jest obrzydliwa!Żle mi się kojarzy
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 16:52   #4956
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość

Wintr - z ross miałam już 2 razy Londę raz Londa Grey cośtam, drugi Londa zwykła czerwone opak. dziś kupiłam 3 raz londę, tą czerwoną, bo greycośtam nie było. wnioski do obu: łapie siwe ładnie a to dla mnie najważniejsze, śmierdzi standardowo, trzyma się ładnie. tania. lepsza niż palette i musy gówniane jakieś
wcześniej lubiłam "10 min color", ale wycofali
Dla mnie ważniejsze, żeby nie niszczył włosów.

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2013-01-12, 16:53   #4957
Pin up girl
Zakorzenienie

Co do farb drogeryjnych, to używałam Londy Color Blend (czerwone opakowanie), ale kolor czarny, nie wiem, jak inne odcienie. Teraz od ostatnich 4 czy 5 farbowań używam Joanny Multi Cream Color. Zapach do zniesienia (Londa przy niej waliła amoniakiem), krycie ok, kolor nie wypłukuje się jakoś straszliwie, włosy są w dobrej kondycji). Używałam czerni, kasztanowego brązu, intensywnej miedzi i wiśniowej czerwieni, z wszystkich byłam zadowolona.
A, miałam jeszcze Wellaton, użyłam kilka opakowań, na poczatku był ok, przy ostatnim razie trochę zapiekła mnie skóra głowy, więc odstawiłam.
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 16:56   #4958
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu tak rzadko, skoro taki rewelacyjny?
Stary 2013-01-12, 16:56   #4959
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Mało wrażliwe na surową pieczarkę no taka surowa pieczarka smakuje surową pieczarką , a pieczarka w ogóle mało aromatyczna jest .
pieczarka przerobiona jest bardzo aromatyczna - w sumie świeża też ma mocny smak - pieczarkowy
Cytat:
albo jakieś inne pieczarki jadłyśmy, ja bym nie powiedziała że pieczarka się w zębach ugina tylko że chrupie
Cytat:
Może moja zwiendnienta była , a Twoja śfieża
ad wszystko otóż to !

Cytat:
miso też pycha ja robię na rybnym bulionie z warzywami i makaronem ryżowym Jak będziesz chciała przepis na rewelacyjną zupę rybną,to moge podać. Jest boska
tofu bleee
ja chętnie skorzystam
Cytat:
Ja kupilam gotowca (pisze o miso) w saszetkach, samodzielnie tworzyc wywaru z ryby niezbyt mi sie chce ale chetnie sie dowiem co dorzucasz do tej swojej Poki co planuje: glony, paluszki krabowe, kielki, tofu, grzybki, ewentualnie jakies kawalki ryby/owocow morza. Makarony i ryze nie bo niekoszerne.

Odkrylam jeszcze genialna rzecz do kurczaka a mianowicie Winiary sposob na - papirus do smazenia. Nie potrzeba juz oleju ani przypraw, wsadza sie plaski kurzy cycek w papierek i na gola patelnie na 10 min, wychodzi pyszny, odpowiednio aromatyczny i mokry Kupilam sobie czosnkowo-jakies tam, sa tez ziola prowansalskie i moze cus jeszcze ale nie widzialam.
1. pychaaaaa

2. dla mnie za słony
Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
mi kurak z papirusa nie smakował
przede wszystkim przesolony
a tłuszcz to tam jest, w dodatku trans-utwardzony, czyli najpodlejszej postaci
o!

Cytat:
Jaka farbę polecacie, taką dostępną np w Rossmannie lub w Naturze? Od paru lat kupuję tylko te droższe, profesjonalne, a może w drogerii też są jakieś dobre?
hmmm ale te profesjonalne ok 20 zeta z groszem na allu w rossmanie bywajo droższe - niemniej jestem wciąż przed kupnem - porzuciłam pasemka wkokufiajo mnie - trudno będę se palić skórę

Cytat:
Moja rybna nie jest jakoś skomplikowana:
Marchew,pietruchę,seler pokroić w kostkę,por w krążki.Zalać wodą,nie za dużo,nie za mało,aby zupa nie była wodnista. Ja daję dużo warzyw,bo lubię i ma dużo błonnika.
Kilka liści laurowych i ziela angielskiego,sól,pieprz,t roszkę chili

Dla koloru można dodać świezą paprykę (kawałek) pokrojoną w drobną kosteczkę.
Jak warzywa będą miękkie,dodać kawałki ryby,najlepiej mieszane gatunki,czyli łosoś,dorsz,morszczuk itd, paluszki krabowe przecięte najpierw wzdłuż potem w plasterki, jak mam to krewetki i inne ośmiorniczki.
Gotować ze 3 minuty,na koniec duuużo natki pietruszki
Można doprawić sosem sojowym. Jeśli nie ma tłustej ryby,dolać łychę oleju.

Proste,szybkie i pyszne Mogę jeść codziennie. Jak się znudzi,dodaję łychę pasty miso i też jest gut

Ale sobie smaka narobiłam
jej mówisz i masz

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-01-12 o 16:59
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 16:56   #4960
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
1. mię odradzono picie herbaty gorącej z rana i przed prysznicem, bo jakiś mondry lekarz to powiązał ze sobą jako że mdlałam jakieś pół h - 1h po wstaniu z łóżka i wieczorem po kąpieli i kolacji a tych w ciągu dnia nie powiązał z niczym i pow, że "taka pani uroda "

przeszło mi jak zmieniłam tabsy

Rejcz, mycie się jest ok, jak jest potrzeba to nie ma wybacz, ale używanie wszędzie antybakteryjnych mydeł, płynów, domestosów, mycie talerzy w wybielaczu, szorowanie kibla 8 razy dziennie bo bakterie (pomijając np. klamki od drzwi zewnętrznych, no bo kto by je mył, albo telefon, albo klawiaturę kompa albo pieniążki ) i chowanie dzieci w absolutnie sterylnych warunkach bez kontaktu z piaskiem, błotkiem, zwierzakiem czy okazyjnie nawet kupą jakąś na wsi to mi lekko trąci przesadą żyć się tak nie da, a wybiórcze szorowanie powierzchni użytkowych z pominięciem innych równie narażonych na przenoszenie bandytów chyba nie ma sensu tak bardziej ogólnie o przesadę mi chodziło, bo do prywatnej higieny nic nie mam, każdy się tak szoruje jak potrzebuje

nienafidzę do smarowania pyska się zmuszam, bo widzę efekty i czuję potrzebę, ale reszta trudno, musi sobie radzić, jak się wysmaruję to czuję się brudna i musze iść to zmyć więc ... zresztą ja się muszę wyszorować extraszorstką gąbką, bo inaczej mam wrażenie, że nieumyta jestem i brzydzę się sama sobą

Baru kupiłam sobie napaszczowy krem nowy i ueb będę robić na brąz mocca i skończyłam o 2 w nocy serwetkę :
1. - ciekawe zaiste są te stwierdzenia z ust mędrców medycyny - że taka ma uroda? ja tego nie kupuje - u mnie było bez znaczenie z tabsami bo miałam to niezależnie od ich brania i i niebrania - przez okres kilku lat
skończyła się moja uroda? być mejbi

2. ale ja się ze wszystkim zgadzam od początku - twierdzę identycznie

3. to samo z wyjatkiem że bez szorowania czuję się czysta ale lubię szorowanko - w zasadzie tylko dlatemu je robię - albo zamawiam bo lubię

4.
Stary 2013-01-12, 17:03   #4961
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
a czemu tak rzadko, skoro taki rewelacyjny?
Bo taki mam kaprys- raz na 2 miesiące
Cytat:

hmmm ale te profesjonalne ok 20 zeta z groszem na allu w rossmanie bywajo droższe - niemniej jestem wciąż przed kupnem - porzuciłam pasemka wkokufiajo mnie - trudno będę se palić skórę
Te które kupuję wychodzą drożej.

Stary 2013-01-12, 17:06   #4962
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
skończyłam o 2 w nocy serwetkę
Biedactfo, haftowalas do pozna, i po co tyle pic

Cytat:

uwazam ze to samo wyjdzie po upichceniu w foli samodzielnie przyprawione
1. mrowki faraona?
2. tia, ino trzeba umiec tak ladnie doprawic i zadbac o odpowiednia mokrosc po upieczeniu, mi to nie wychodzi.

Cytat:
Jak oglądam tę reklamę dostaję jakiegoś dziwnego grymasu,szczękościsku:brz ydal: Jest obrzydliwa!Żle mi się kojarzy
Nie widzialam, chyba dobrze.

Cytat:
mi kurak z papirusa nie smakował
przede wszystkim przesolony
a tłuszcz to tam jest, w dodatku trans-utwardzony, czyli najpodlejszej postaci
Lubie slone No tluszcz jest ale co tam...

Cytat:
e, ja już dawno to w Barze reklamowałam Tylko nie kupuj z Knorra, są beznadziejne
Sie nie interesowalam wowczas i przegapilam Zapamietam zeby Knorra omijac.

Cytat:
Moja rybna nie jest jakoś skomplikowana:
Marchew,pietruchę,seler pokroić w kostkę,por w krążki.Zalać wodą,nie za dużo,nie za mało,aby zupa nie była wodnista. Ja daję dużo warzyw,bo lubię i ma dużo błonnika.
Kilka liści laurowych i ziela angielskiego,sól,pieprz,t roszkę chili

Dla koloru można dodać świezą paprykę (kawałek) pokrojoną w drobną kosteczkę.
Jak warzywa będą miękkie,dodać kawałki ryby,najlepiej mieszane gatunki,czyli łosoś,dorsz,morszczuk itd, paluszki krabowe przecięte najpierw wzdłuż potem w plasterki, jak mam to krewetki i inne ośmiorniczki.
Gotować ze 3 minuty,na koniec duuużo natki pietruszki
Można doprawić sosem sojowym. Jeśli nie ma tłustej ryby,dolać łychę oleju.
A nie czuc tymi warzywami? Bo oczywiscie nie lubie marchewki, pietruszki, selera, ziela ang ani listka laur Ciekawe czy w kupnej miso tez siedzo? Bo smak kupnej mi nie przeszkadza.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 17:13   #4963
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Te które kupuję wychodzą drożej.
aha, kapuję

no niestety sama jestem w potrzasku bo jedyne dobre znane mi drogeryjne farby to te wycofane belle color no ale tak czy inaczej szukamy dwóch innych biegunów

doszłam do smutnego wniosku w sumie, że na moich tłustych cienkich i koszmarnie rzadkich włosach wyglądam jako tako wyłącznie w jasnym blondzie bo optycznie zagęszcza i nie widać tak bardzo łysej skóry w kucyku
na szarych naturalnych i na farbowanych na brązy i ciemne blondy skórne prześwity to jest koszmar dla kobiety

coś takiego poczebuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolor włosów 1.jpg (62,2 KB, 19 załadowań)
Stary 2013-01-12, 17:17   #4964
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Dobra, spadam na tę imprezę
miłego wieczoru oraz jutro dnia
Tylko nie przesadź z %, bo będziesz chora
Cytat:
Moja rybna nie jest jakoś skomplikowana: ...
Uwielbiam zupę rybną
Cytat:

Cytat:
3. to samo z wyjatkiem że bez szorowania czuję się czysta ale lubię szorowanko - w zasadzie tylko dlatemu je robię - albo zamawiam bo lubię
Ja muszę mieć mydło w kostce i ostrą gąbkę/myjkę, inaczej czuję się nieumyty jakiś (nie mam zaufania do żeli pod prysznic, no chyba, że dopiero po myciu wstępnym mydłem)

---

Ale mam zjazd formy

Rodzice bawią się w domowy wyrób kiełbasy, czuję się jak za dawnych czasów u dziadków, na wsi

Biżuteria męska? No nie fię...
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 17:17   #4965
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
doszłam do smutnego wniosku w sumie, że na moich tłustych cienkich i koszmarnie rzadkich włosach wyglądam jako tako wyłącznie w jasnym blondzie bo optycznie zagęszcza i nie widać tak bardzo łysej skóry w kucyku
na szarych naturalnych i na farbowanych na brązy i ciemne blondy skórne prześwity to jest koszmar dla kobiety

coś takiego poczebuje
ale ja mam włosy takie jak Ty i też trochę widać prześwity na czubku głowy, dlatego jak mam trochę odrostu to przedziałek robię nierówny i wygląda to ok. Blond odpuszczam, bo własnie od tego rozjasniania taki efekt

Stary 2013-01-12, 17:22   #4966
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Był temat brudasów (a właściwie jednego ), to teraz ja z innym pytaniem wyskoczę: Czy Was też wkurza, jak facet gra w grę? Nie chodzi o to, że jakoś nałogowo, całymi dniami, absolutnie nie. Po prostu ma jakąś tam jedną, pogra sobie max godzinkę wieczorem, a jak ja u niego jestem to nawet raz na parę dni, ale chodzi mi po prostu o fakt, że 30-letni facet zajmuje się takimi głupotami. I nie mogę mu przestać tego wytykać. Wiem, że ja po prostu zostałam wychowana w przekonaniu, że gry i w ogóle komputer to zło, i trzeba czytać książki, a nie bawić się w strzelanki, sama nigdy w życiu w nic nie grałam i jakoś (jego zdaniem niesłusznie) kojarzy mi się to z rozrywką dla maksymalnie 16-latków. Z drugiej strony on mówi, że przecież mi nie wytyka siedzenia na jakimś forum albo facebooku, a dla niego to też głupota i strata czasu

___
O pysznych rzeczach piszecie Nigdy nie jadłam ani tofu, ani zupy rybnej... Chociaż jadłam miso (fu!), więc może tofu tam było?
U mnie dziś plebejsko - zwykła sałatka z tuńczyka (ryż, groszek, kukurydza, jajko, ogórek kiszony).
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 17:39   #4967
gryx82
BAN stały

Cytat:
Biedactfo, haftowalas do pozna, i po co tyle pic

Cytat:
A nie czuc tymi warzywami? Bo oczywiscie nie lubie marchewki, pietruszki, selera, ziela ang ani listka laur
Z góry przepraszam za wścibstwo, ale jakim sposobem gotuje Pani zupy, taki rosół np.?
Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Czy Was też wkurza, jak facet gra w grę?
Mnie to dziwi tylko, ale pewnie dlatego, że nigdy nie przejawiałem podobnych ciągot (chociaż, wielogodzinne przesiadywanie na wizażu niektórzy też za dziwactwo uznać mogą)
Stary 2013-01-12, 17:40   #4968
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
joł szajs jak ta lala
co nie zmienia faktu, że chyba warto przeczyta
ć
bo pomysł nawet nawet ale wykonanie woła o pomstę do nieba, ten prymitywny język (trzeba być wytrzymałym i zapartym) i gupia jak but główna bohaterka (trzeba być b. wyrozumiałym)

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
1.ja czytam co mi w łapy wpadnie jakoś specjalnie nie szukam, lektura z mojego założenia ma być relaksem, a że czasem się męczę, no cóż życie
Ja jak się z czymś bardzo męcze to nie dokańczam Nawet jakby dla 99 % ludzi na świecie było to najlepsze dzieło ever

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Bardzo fajny sklep i miła obsługa, duży wybór ale większości nie znam i nie wiem co do czego
Normalnie te szczoteczki na all kosztują 28 coś, powiedziałam to a Pan mi policzył mniej
Moja krew

Cytat:

mechanicznej pomarańczy widziałam kawałek filmu i odpadłam , Odyseję 2001 widziałam całą i srodze sie rozczarowałam , bo filozoficzne przesłanie absolutnie nie przekonało mojego przyziemnego i pragmatycznego łba, pomijając , że nie byłam w stanie go dostrzec a stałam po bilety 4 godziny w kolejce
Czy jest ktoś komu się ten film podobał? Chyba jeszcze nie słyszałam pozytywnej opinii i dlatego mnie korci by spróbować obejrzeć

Cytat:
za to z książek które trzeba znać właśnie przeczytałam pierwsze dwa tomy Mikołajka
Jak to trzeba?

I czy tego Mikołajka? Ja nie mogę go dostać już od dłuższego czasu w jednej z bibliotek dziecięcych

Spod śniegu
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 17:40   #4969
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Był temat brudasów (a właściwie jednego ), to teraz ja z innym pytaniem wyskoczę: Czy Was też wkurza, jak facet gra w grę? Nie chodzi o to, że jakoś nałogowo, całymi dniami, absolutnie nie. Po prostu ma jakąś tam jedną, pogra sobie max godzinkę wieczorem, a jak ja u niego jestem to nawet raz na parę dni, ale chodzi mi po prostu o fakt, że 30-letni facet zajmuje się takimi głupotami. I nie mogę mu przestać tego wytykać. Wiem, że ja po prostu zostałam wychowana w przekonaniu, że gry i w ogóle komputer to zło, i trzeba czytać książki, a nie bawić się w strzelanki, sama nigdy w życiu w nic nie grałam i jakoś (jego zdaniem niesłusznie) kojarzy mi się to z rozrywką dla maksymalnie 16-latków. Z drugiej strony on mówi, że przecież mi nie wytyka siedzenia na jakimś forum albo facebooku, a dla niego to też głupota i strata czasu
nie wkurza
u ex-a wkurzało, bo to było notoryczne i grał jak chciałam spać, a klikanie mi przeszkadzało

obecny (35) usunął wszystkie jak uznał, że za dużo czasu mu zabierają, ale z siostrzeńcami od święta pogra.

sama grywam - w strategiczne i zręcznościowe ostatnio - poprawiaja refleks i spostrzegawczość, pozwalają się oderwać od natrętnych myśli, odreagować, odstresować.
chociaż może szachy lepsze, ale dzieci mnie ogrywają

ja na przykład nie oglądam telewizji - tylko jak jestem u kogoś lub w knajpie.
i nie rozumiem ściągania całych sezonów seriali, żeby być bardziej do przodu
a dziadkowie prawie cały dzień przed tv i nie mogą się nadziwić, że ja tyle samo przed kompem mogę wysiedzieć... tylko, że ja sobie zakupy zrobię, rachunki popłacę, poczytam trochę, pouczę się, pracy poszukam, roześlę cv, z ludźmi się pokomunikuję poznam nowych i inne takie....

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2013-01-12 o 17:48
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 17:52   #4970
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Mnie to dziwi tylko, ale pewnie dlatego, że nigdy nie przejawiałem podobnych ciągot (chociaż, wielogodzinne przesiadywanie na wizażu niektórzy też za dziwactwo uznać mogą)
Dla mnie dziwactwem jest wstawanie po południu

Stary 2013-01-12, 17:55   #4971
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
I czy tego Mikołajka? Ja nie mogę go dostać już od dłuższego czasu w jednej z bibliotek dziecięcych
Ja poczytałem sobie parę stron u siostrzeńca, fajna książka, bardzo dobrze napisana/przetłumaczona
Cytat:
a dziadkowie prawie cały dzień przed tv i nie mogą się nadziwić, że ja tyle samo przed kompem mogę wysiedzieć...
To chyba działa na podobnych zasadach, też się ojcu dziwię, że od rana do nocy tv ogląda, a sam nie lepszy jestem z tym siedzeniem na dupie
Stary 2013-01-12, 17:55   #4972
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
bo to pradawny instynkt nocnego łowcy z grupą krwi 0
Stary 2013-01-12, 17:57   #4973
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
bo to pradawny instynkt nocnego łowcy z grupą krwi 0
To dlatego ja z grupą A Rh + jestem zadziwiona

Stary 2013-01-12, 18:00   #4974
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
zapomniałam pochwalić się inteligencją, dziś rano zabrałam się za produkowanie soku z m.in. buraków, odziana w białe spodnie dresowe i białą koszulkę zorientowałam się w połowie produkcji ale nie chciało mi się przebierać mimo to jakimś cudem biel pozostała biała i bez kropek
No to

Cytat:
Był temat brudasów (a właściwie jednego ), to teraz ja z innym pytaniem wyskoczę: Czy Was też wkurza, jak facet gra w grę? Nie chodzi o to, że jakoś nałogowo, całymi dniami, absolutnie nie. Po prostu ma jakąś tam jedną, pogra sobie max godzinkę wieczorem, a jak ja u niego jestem to nawet raz na parę dni, ale chodzi mi po prostu o fakt, że 30-letni facet zajmuje się takimi głupotami.
To ja Ci powiem, znaczy powiem Ci że i 40-letni się tym zajmują i starsi też

Cytat:
I nie mogę mu przestać tego wytykać. Wiem, że ja po prostu zostałam wychowana w przekonaniu, że gry i w ogóle komputer to zło, i trzeba czytać książki, a nie bawić się w strzelanki, sama nigdy w życiu w nic nie grałam i jakoś (jego zdaniem niesłusznie) kojarzy mi się to z rozrywką dla maksymalnie 16-latków. Z drugiej strony on mówi, że przecież mi nie wytyka siedzenia na jakimś forum albo facebooku, a dla niego to też głupota i strata czasu
Ano właśnie

Chyba zależy to od tego ile czasu się spędza grając w grę lub siedząc na jakimś forum I to powinno denerwować, a nie sam fakt grania. Ja w gry nie gram, ale może kiedyś zacznę kto wie?

Stary 2013-01-12, 18:02   #4975
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Ja uwielbiam grać w Mahjongi A w domu ostatnio gramy w gry planszowe typu Bingo czy Biznes po polsku

Stary 2013-01-12, 18:06   #4976
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
A był rolnikiem, uzależnionym od pory dnia i roku
Stary 2013-01-12, 18:07   #4977
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

ja na przykład nie oglądam telewizji

Cytat:
a dziadkowie prawie cały dzień przed tv i nie mogą się nadziwić, że ja tyle samo przed kompem mogę wysiedzieć... tylko, że ja sobie zakupy zrobię, rachunki popłacę, poczytam trochę, pouczę się, pracy poszukam, roześlę cv, z ludźmi się pokomunikuję poznam nowych i inne takie....
O właśnie

Cytat:

Chociaż mój Tż często w weekendy do późna śpi No ale nie do 16

Cytat:
Ja poczytałem sobie parę stron u siostrzeńca, fajna książka, bardzo dobrze napisana/przetłumaczona
To dobrze

Cytat:
To chyba działa na podobnych zasadach, też się ojcu dziwię, że od rana do nocy tv ogląda, a sam nie lepszy jestem z tym siedzeniem na dupie
Tak ale co można od rana do nocy w tv oglądać jak z tego co słyszę od innych to "nic nie ma"?
Na kompie to już Betty napisała co można porobić + inne.

Cytat:

Stary 2013-01-12, 18:09   #4978
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Chyba zależy to od tego ile czasu się spędza grając w grę lub siedząc na jakimś forum I to powinno denerwować, a nie sam fakt grania. Ja w gry nie gram, ale może kiedyś zacznę kto wie?
No... W takim razie ja ze swoimi internetami jestem w sumie dużo gorsza niż te jego sporadyczne gry Ale mi właśnie o sam fakt grania chodzi. Chyba nie mam się już czego przyczepić i wymyślam, bo tak poza tym, to pod każdym względem.

Cytat:
Ja uwielbiam grać w Mahjongi A w domu ostatnio gramy w gry planszowe typu Bingo czy Biznes po polsku
My ostatnio próbowaliśmy w Backgammon. Tzn. ja próbowałam się nauczyć
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 18:11   #4979
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
W Mahjong pogrywałam jak byłam młodsza Ale rzadko.

Stary 2013-01-12, 18:12   #4980
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja mam włosy takie jak Ty i też trochę widać prześwity na czubku głowy, dlatego jak mam trochę odrostu to przedziałek robię nierówny i wygląda to ok. Blond odpuszczam, bo własnie od tego rozjasniania taki efekt
oj gdybyś miała tak nędzne jak ja to byś sobie nie fundowałą brązów - serio

a prześwity mam an całej głowie - wprost widać skórę na całej czaszce także takie drobiazgi jak czubek to wiesz jednak lepiej niż w mym przypadku

ja rozjaśniam bo juz wiem, że kłopoty włosowe mam nie od rozjaśniania - kwestia hormonów - piękne gęste włosię mam tylko po tabsach - tych na łysienie androgenowe - bo na swoich naturalnych hormo więcej włosów jest poza mną - czyt samochody, mieszkania które odwiedzam, ubrania - niż na mej głowie żyłam tak ponad rok nic nie farbując - ludzie myśleli że mam raka - bo kolor szary dopełniał obrazu nędzy i rozpaczy - chorość

no i potem odkryłam że czy je rozjaśniam czy nie - to nie ma wpływu - wypada zawsze tyle samo i tak samo tylko gorzej wygląda bez koloru no i koło się zamkło

moja Mam jest hepi że od kiedy sie wyprowadziłam to nie ma żadnych włosów do sprzątania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości