Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM2014cz7 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-12, 16:53   #301
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20

Hej

Ale dzisiaj pospałam długo... Aż wstyd się przyznać do której

Waniliova, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

misiadelko, gratuluję zaklepania terminu w kościele

Motylek, miło Cię widzieć na wątku Brzusio masz śliczny, bardzo zgrabniutki jak na 5 miesiąc

Co do Targów to w Poznaniu są jutro Wybieramy się oczywiście W dodatku udało nam się sporo wejściówek zebrać, więc się podzielimy ze znajomymi Może uda nam się jakieś zniżki załatwić albo coś wygrać Już się doczekać nie mogę Nigdy na targach ślubnych nie byłam!

A co do godziny ślubu to u nasmoptymalne godziny to 15-16.30, czasem są o 17. Ja chciałabym ślub o 16 lub 16.30, ale to zalezy jeszcz ejaki kościół wybierzemy. BO jeśli ten bliżej sali to wtedy ślub mógłby być o 16.30 i tak po 17.30 byśmy wyjeżdżali (msza 45 minut + życzenia pod kościołem) i na sali bysmy byli tak o 18. Wiadomo, że na sali życzenia, toast, obiad i impreza zaczęłaby się wtedy 19.30-20. Nie wiem czy nie za późno?
Jednak bardziej skłaniam się do tego drugiego kościoła, ale stamtąd jest dalej na salę. Więc ślub musiałby być najpóźniej o 16 (albo i o 15.30), wtedy na sali byśmy byli po 18. Tylko z drugiej strony wcześniej niż o 16 bym nie chciała, bo od mojej mamy (tam będę się przygotowywać) do kościoła byśmy jechali tak ok. 40-45 minut, więc bardzo wcześnie byśmy musieli wyjechać z domu... Ehh sama już nie wiem co mam wybrać

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 16:53   #302
Kate Noir
Zakorzenienie

Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Cześć!

Tak piszecie o kosztach, to my się chcemy zmieścić w 30 tys...

Wesele na 100 osób +/-...
hej, zastanawiam się czy jest to możliwe. Możesz napisać coś więcej?
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 16:54   #303
ilussia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Jak to?

Mnie też sprawy finansowe przerażają nieco (ponad 30 tysięcy mi wychodzi, jak podliczam wszystko), ale powinniśmy dać radę.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

My robimy na ok. 80-90 i się w 30 tys. nie zmieścimy...
Nie wiem dlaczego w sumie No może sala sporo od nas ciągnie, ale mamy tanie foto, nie będzie kamerzysty i innych gadżetów.

A ile płacicie od os.?

I tak się zastanawiam, bo jest u nas możliwość zamówienia ciasta i wtedy dopłaca się 10 zł do osoby. Tylko nie wiem, czy to się opłaca czy zamówienie ze "swojej" cukierni?

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
hej, zastanawiam się czy jest to możliwe. Możesz napisać coś więcej?
My płacimy ok.130 zł od osoby... Więc jest to możliwe, chyba
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 16:54   #304
misiadelko
BAN stały

Ja mam na 115 osób listę, liczę, że będzie jakieś 100 i na razie wersja optymistyczna to trochę ponad 40 tys. Pesymistycznej nie liczę, chcę zaproszenia, winietki i te sprawy po kosztach, może mi się uda... Foto też nie mam drogich i wódkę mam (przynajmniej część) kupioną bardzo tanio... No i dj jakimś cudem okazał się o ponad połowę tańszy od tego, którego planowałam na początku... Także liczę, że jeśli zepnę poślady to w 45 się zmieszczę...

Poznanianka, a TŻ który kościół woli?

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2013-01-12 o 16:57
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 16:57   #305
poznanianka1990
Zakorzenienie

My planujemy budżet ok. 30 tysięcy (pomiędzy 25 a 30). Wesele na 50-60 osób.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-01-12, 17:00   #306
ilussia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
My planujemy budżet ok. 30 tysięcy (pomiędzy 25 a 30). Wesele na 50-60 osób.
To my chyba bardzo optymistycznie do tego podeszliśmy...
Musimy wszystko przenalizować dokładniej...
W sumie wódka będzie po kosztach, tak samo pozostałe napoje...
Orkiestra podoba nam się za 3000 tys.+oprawa kościoła 300 zł...
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 17:01   #307
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Siedzę tak i robię analizę finansową, powoli chyba zanosi się na to że pójdę w Pianki ślady... dziś pogadam jeszcze z tż...
Co Ty mówisz

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Jak to? ja jakiś czas temu robiłam taki kosztorys wesela i wyszło 18 tysięcy... mam przede wszystkim nadzieję, że w 20 się zmieścimy...
Ja wyliczając to za samą salę tyle zapłacimy z poprawinami...
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-12, 17:05   #308
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
A ile płacicie od os.?

I tak się zastanawiam, bo jest u nas możliwość zamówienia ciasta i wtedy dopłaca się 10 zł do osoby. Tylko nie wiem, czy to się opłaca czy zamówienie ze "swojej" cukierni?

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

My płacimy ok.130 zł od osoby... Więc jest to możliwe, chyba
220zł/os. ze względu na mniejszą liczbę osób. Przy 150 biorą 190 cczy 180zł.
Wiem, że dużo, ale strasznie nam się to miejsce podoba. Nie mogliśmy się powstrzymać

My zamawiamy ciasto w mojej osiedlowej cukierni- mają najlepsze migdałowce Poza tym, tyle tego jedzenia będzie (obiad, deser, 6 dań gorących, 14 przekąsek zimnych, cuda na kiju i jeszcze zastanawiamy się nad stołem wiejskim, a wraz ze stołem wiejskim na salę wjeżdżają pierogi i bigos ) Nie ma co szaleć z ciastem, moim zdaniem.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 17:11   #309
poznanianka1990
Zakorzenienie

misiadelko, z nim to ciężki temat... Pytam mu się, a on nie umie się wypowiedzieć w tej kwestii. Bo ten kościół co jest bliżej (o ten: http://www.mbww-swarzedz.pl/galeria/...zewntrz-wntrze) jest mały (przynajmniej na zdjęciach tak wygląda, na żywo go nie widzieliśmy jeszcze). Niby na nasze 60 osób byłby w sam raz, ale z drugiej strony byłam na 2 ślubach w takich małych kościołach i ludzie stali w przejściu to raz, dwa - nie chcę by ktoś nam "na plecy dmuchał". Tzn. wiesz o co chodzi, nie chcemy być w ścisku. Bo tam takie jest wąsie przejście i młodzi siedzą praktycznie zaraz obok ławek. Ale w sumie ten kościół na zdjęciach bardzo ładnie wygląda Taki trochę jakby nowoczesny jest, a ja lubię nowoczesne wnętrza (C. też). Proboszcz podobno ok, mój tata go zna, ale nie tak dobrze jak tego z tej drugiej parafii.
Natomiast drugi kościół (o ten: http://www.filipini.poznan.pl/galeria.php?TopicID=rozne) jest bardzo duży i boję się, że ludzie w nim "zginą". Ale za to jest przestronny i nikt na nas nie będzie siedział, będzie luźniej. Kościół z zewnątrz bardzo mi się podoba, okolica też. Wewnątrz był odnawiany ale nie powala wyglądem. Za to proboszcz jest bardzo fajny i bardzo dobrze z moim tatą się dogaduje, więc wszystko byłoby dobrze załatwione (w sensie protokołu, licencji itd.). C. stwierdził, że tak zbytnio mu się ten kościół nie podoba, ale nie powiedział ostatecznie NIE. Więc już sama nie wiem...

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

ilussia, my za samą salę płacimy ponad 11 tysięcy. Jeszcze doliczając obsługę (kamerzysta, fotograf, zespół) to za nich będzie jeszcze pewnie 600-700zł czyli w sumie ponad 12 tysięcy. Alkohol ponad 2 tysiące, kamerzysta i fotograf - chciałabym się w 4 tys. zmieścić, zespół nie wiem dokładnie ile bo to po znajomości ale myślę, że 3500zł wezmą. Czyli już mamy ponad 20 tysięcy. A jeszcze moja suknia - chciałabym się w 2 tys. zmieścić, garnitur dla C., tort, zaproszenia, zawiadomienia, podziękowania dla gości, opłata dla księdza, oprawę muzyczną w kościele mam nadzieję, że za symboliczną kwotę będziemy mieli, albo za darmo może nawet bo mój tata jest organistą i ma znajomości w tym środowisku Wolimy uzbierać więcej, żeby zostało niż by miało zabraknąć. Dlatego chcemy tak koło 30 tys, mieć

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-01-12, 17:12   #310
monikkad
Wtajemniczenie

Hej, widzę, że ostro szalejecie z nowym wątkiem
I że się załapałam nawet na 4 miejscu w TOP 5 Teraz już tak nie będzie, sesja daje się we znaki. Dzisiaj zajęcia na podyplomówce, jutro też... potem na dziennych, masakra...

My planujemy wydać do 25 tys. i MUSIMY zmieścić się w tej kwocie. Wesele na 50-60 osób. Raczej już chyba nie odwołamy nic, bo wszystko pozapisywane "Śmieję się" (;/), że wszystko mamy załatwione poza mieszkaniem ;]
A co do godziny to my też chcemy 16, ale dopiero w maju pójdziemy to załatwiać. Teraz ksiądz nie przyjmuje zapisów.
Stary 2013-01-12, 17:19   #311
Piankka
Zadomowienie

WANILIOWA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, DUŻO ZDRÓWKA, DUŻO KASY, POSŁUSZNEGO TŻ-ta, DUŻO ŁOGNISTYCH

tort mam dla Ciebie

PS. OSTATNIA SZANSA BY SPRÓBOWAĆ INNEGO
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pict0009-3.jpg (26,9 KB, 3 załadowań)

Edytowane przez Piankka
Czas edycji: 2013-01-12 o 17:22
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-12, 17:21   #312
misiadelko
BAN stały

Kurcze faktycznie ciężka sprawa... Pod względem wyglądu ten mały ładniejszy... Ale wiem o co Ci chodzi i rozumeim dylemat (sama jeszcze niedawno miałam taki, z tym ,że TŻ powiedział, że nie chce iść na pieszo z kościoła, a ja stwoerdziłam, że idiotycznie 300 m jechac samochodem, więc wzięliśmy ten oddalony o 1,5 km od sali... no ale u Ciebie to już są większe odległości...)
Stary 2013-01-12, 17:26   #313
misiadelko
BAN stały

Waniliova, stówka! Kinder bueno, pomarańczy, niech Ci TŻ seksownie tańczy

Tort już masz, więc ode mnie:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Piccolo.jpg (7,7 KB, 0 załadowań)
Stary 2013-01-12, 17:28   #314
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dokładnie... Większe i to sporo. Bo C. po mnie do mojej mamy przyjedzie (40km),potem od mamy do kościoła (albo do Poznania - prawie 40km, albo do Swarzędza - też 40km). Tyle, że potem na salę ze Swarzędza mamy ok. 20-25 minut drogi (droga szybkiego ruchu), a z Poznania pewnie z 40-50 minut (nie jechaliśmy jeszcze tą trasą, ale część drogi to autostrada). I właśnie tu pojawia się problem.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-01-12, 17:31   #315
MoTyleKsw
Zakorzenienie

poznanianka, kishlaczkowa, misiadelko dziękuję Wam

Zacznę się pewnie udzielać jak zacznę coś załatwiać, czyli jak zrobi się ciepło i będzie mi się chciało wychodzić
Póki co podczytuje Was, staram się być mniej więcej na bieżąco ale wiadomo, że się nie da Trzymam kciuki za Wasze dalsze załatwiania

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 17:34   #316
poznanianka1990
Zakorzenienie

Motylek, a imię dla dziecka macie już wybrane?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-01-12, 17:40   #317
wenedka
Zakorzenienie

Waniliowa, wszystkiego najlepszego
piją!

Stary 2013-01-12, 17:42   #318
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

Tak piszecie o kosztach, to my się chcemy zmieścić w 30 tys...

Wesele na 100 osób +/-...
jeśli macie np. salę OSP to na pewno się zmieścicie bo tam taniej dużo wychodzi

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Siedzę na zwolnieniu praktycznie od początku, ale to długa i zawiła historia Bo najpierw było jedno zatrudnienie, później następne, ale suma sumarum udało się tak, że praca zgodna z zawodem, z umową na czas nieokreślony, ale głównie po to by mieć możliwość macierzyńskiego ( i w tą pracę "załatwiliśmy" jak już byłam w ciąży)

Brzuch w 2ow0d

Jak ktoś nie wie to się nie zorientuje, że to 5 msc
Cytat:
Dziękuję, że pytasz
Bardzo dobrze
Jak to mój TŻ mówi wszystkim jak pytają co u mnie to "leżę i tyję"
Maluch daje o sobie znać od 31 grudnia, więc jestem spokojniejsza

Loczek_brown od ostatniej naszej rozmowy to nic nowego
Nadal nie chce mi się nic załatwiać, ale za to TŻ załatwił fotografa, ale nawet nie oglądałam jego zdjęć Muszę je oblookać...
I od wesela na sali chyba będzie cywilny z przyjęciem, tylko TŻ jeszcze nic nie wie
Śmiał się z pierścionka, że mamy taki sam
aaaa ale już masz śliczny ten brzusio urósł od naszego ostatniego spotkania !
Pochwal się później koniecznie fotografem a ślub nie ważne jaki, ważne, że dla Was i że się kochacie !
A z pierścionkiem to rzeczywiście jest śmiesznie mój nie chciał uwierzyć i trochę chyba zawiedziony był, bo myślał, że nikt takiego nie ma
3maj się cieplutkoo !!

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
UWAGA!! Jestem zapisana w kościele!!! Mój ślub odbędzie się 31 maja 2014 o godzinie 16.00 Nie wiedziałam, że tak przez tel. da się to załatwić
Gratulacje !! u nas jeszcze nie można zapisywać a byłabym spokojniejsza i miała sprawę z głowy zwłaszcza, że też celuję w konkretną godzinę

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3859945 8]ta jasna roza moze nie dac rady i sie przebarwic. tak to frezje sa

fioletowe gozdziki i zantedeskia daja rade. zantedeskia narzuca wydluzona forme berla troche. mozna probowac zrobic z niej kulke ale kiepsko to moze wyjsc.
a jaka masz posture? jestes wysoka czy niska?

piwonii nie bedzie hortensja bedzie tylko polecam kupno krzaku zamiast cietej

mysle ze dadza rade. tylko pamietaj ze nie zawsze wszystkie odmiany sa dostepne

w sierpniu wrzosu nie ma (wrzosiec moze juz byc ale ciety mega sie sypie) a lawenda powinna byc, jesli nie swieza to cieta (tez moze sie sypac)

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

spokojnie powinna byc.[/QUOTE]

lipa z tymi piwoniami bardzo mi się podobają bukiety z nich

Kulbensikowa ale bez względu na wszystko zostaniesz z nami

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 17:54   #319
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Motylek, a imię dla dziecka macie już wybrane?
Jeśli chłopak miał być Kacper, ale że jest to najbardziej popularne imię teraz to nowego nie mamy. Może Mikołaj... Nie wiem.
Dla dziewczynki póki co stanęła opcja Matylda, ale to też takie myślę, że chwilowe
Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
jeśli macie np. salę OSP to na pewno się zmieścicie bo tam taniej dużo wychodzi

aaaa ale już masz śliczny ten brzusio urósł od naszego ostatniego spotkania !
Pochwal się później koniecznie fotografem a ślub nie ważne jaki, ważne, że dla Was i że się kochacie !
A z pierścionkiem to rzeczywiście jest śmiesznie mój nie chciał uwierzyć i trochę chyba zawiedziony był, bo myślał, że nikt takiego nie ma
3maj się cieplutkoo !!

Gratulacje !! u nas jeszcze nie można zapisywać a byłabym spokojniejsza i miała sprawę z głowy zwłaszcza, że też celuję w konkretną godzinę

lipa z tymi piwoniami bardzo mi się podobają bukiety z nich

Kulbensikowa ale bez względu na wszystko zostaniesz z nami

Coś Ty nie urósł Wtedy miałam co innego na sobie to nie było widać :P
No mój też mówił, że na pewno inny, próbowałam mu wmówić, że ściągnął z Ciebie, ale Ciebie nie zna i sam wybierał więc :dupa:

A co do tego ślubu to jeszcze obawiam się, że może mi się milion razy odmienić

A fotograf to Basia Sadurska bo to koleżanka R. a drugie to http://studiovidizzi.pl/ bo to znów się okazało, że to studio kolegi i powiedział, że nawet odmówi komuś jak zdecydujemy się konkretnie, bo już mają sporo terminów na 2014 zajęte (ale oni akurat dla mnie nic specjalnego...)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-01-12 o 17:55
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 17:57   #320
Kate Noir
Zakorzenienie

MoTyleKsw my chyba nie miałyśmy okazji się poznać

Dziewczyny oto mój kosztorys na 120 os zmajstrowany na szybko. Gdzie przesadziłam?

-opłaty 1000
-sala 2250
-catering 15600 (120*130zł)
-foto 3000
-suknia 2000
-buty 300
-garnitur 1000
-w. stół 2000
-ciasta 1000?
-tort 500
-alko 3000 (tż twierdzi, że jeszcze więcej)
-akademik 2400 (2 noce dla 40 os)
-hotel 750 (2 noce dla 10 os?)
-kwiaty/wystrój 3000
-obrączki 1500
-biżuteria 1000?
-dj/zespół ok 3000

43300zł! jestem przerażona, a tż upiera się byśmy załatwili dojazd mojej rodzinie co będzie kosztować 8000zł! bo wypada... taniej wyjdą bilety na pociąg albo polski bus.

*o czym zapomniałam?

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-01-12 o 20:03
Stary 2013-01-12, 18:01   #321
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chłopak miał być Kacper, ale że jest to najbardziej popularne imię teraz to nowego nie mamy. Może Mikołaj... Nie wiem.
Dla dziewczynki póki co stanęła opcja Matylda, ale to też takie myślę, że chwilowe

Coś Ty nie urósł Wtedy miałam co innego na sobie to nie było widać :P
No mój też mówił, że na pewno inny, próbowałam mu wmówić, że ściągnął z Ciebie, ale Ciebie nie zna i sam wybierał więc :dupa:

A co do tego ślubu to jeszcze obawiam się, że może mi się milion razy odmienić

A fotograf to Basia Sadurska bo to koleżanka R. a drugie to http://studiovidizzi.pl/ bo to znów się okazało, że to studio kolegi i powiedział, że nawet odmówi komuś jak zdecydujemy się konkretnie, bo już mają sporo terminów na 2014 zajęte (ale oni akurat dla mnie nic specjalnego...)
no ta Basia fajne fotki robi widzicie wy chociaż macie znajomych i z rabatami wszystko, a my... złe towarzystwo chyba wybraliśmy za młodu
a to vizzi faktycznie nic specjalnego, Tżta Ci podeśle z aparatem i wyjdzie to samo a może i nawet lepiej

17.02 16.09
[*][*][*]
Stary 2013-01-12, 18:03   #322
poznanianka1990
Zakorzenienie

Kate Noir, Moim zdaniem przesadziłaś jeśli chodzi o cenę foto, ciasta i wystroju. Szczególnie ten wystrój - aż 3 tys. ?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-01-12, 18:05   #323
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny oto mój kosztorys na 150 os zmajstrowany na szybko. Gdzie przesadziłam?

-opłaty 1000
-sala 2250
-foto 3000
-suknia 2000
-buty 300
-garnitur 1000
-w. stół 2000
-ciasta 1000?
-tort 500
-kwiaty/wystrój 3000
-obrączki 1500
-biżuteria 1000?
-dj/zespół ok 3000

43300zł! jestem przerażona, a tż upiera się byśmy załatwili dojazd mojej rodzinie co będzie kosztować 8000zł! bo wypada... taniej wyjdą bilety na pociąg albo polski bus.

*o czym zapomniałam?
welon/sweterek, makijaż, fryzura, paznokcie

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Kate Noir, Moim zdaniem przesadziłaś jeśli chodzi o cenę foto, ciasta i wystroju. Szczególnie ten wystrój - aż 3 tys. ?
foto potrafi kosztować nawet i więcej zależy co się chce
a wystrój zauważ, że jest z kwiatami połączony więc pewnie i z wiązanką, butonierkami, kwiaty do kościoła, na salę... a i to sala wynajęta więc sporo dekoracji dojdzie więc się uzbiera 3 tys

17.02 16.09
[*][*][*]
Stary 2013-01-12, 18:05   #324
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny oto mój kosztorys na 150 os zmajstrowany na szybko. Gdzie przesadziłam?

-opłaty 1000
-sala 2250
-foto 3000
-suknia 2000
-buty 300
-garnitur 1000
-w. stół 2000
-ciasta 1000?
-tort 500
-kwiaty/wystrój 3000
-obrączki 1500
-biżuteria 1000?
-dj/zespół ok 3000

*o czym zapomniałam?
i za ciasta się nie zmieścicie chyba (jest ok 70-75zł za blachę, na 100 osób kucharka nam powiedziała około 12 blach a wy macie więcej gości, a do tego paczuszki z ciastem na pożegnanie na podkarpaciu to tradycja no i doliczając jakieś kruche ciasteczka to my na 100os liczyliśmy około 1700zł)

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 18:07   #325
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:

-opłaty 1000
-sala 2250
-foto 3000
-suknia 2000
-buty 300
-garnitur 1000
-w. stół 2000
-ciasta 1000?
-tort 500
-kwiaty/wystrój 3000
-obrączki 1500
-biżuteria 1000?
-dj/zespół ok 3000

*o czym zapomniałam?
Trochę sporo za kwiaty... Chyba że w tym masz wliczony wystrój sali, ale w dalszym ciągu- to sporo.

Wiejski stół- moim zdaniem powinniście się zmieścić w 1500zł przy takiej ilości osób. U mnie w hotelu koszt stołu wiejskiego to 13zł/os, więc ok. 1500zł przy 120 osobach.

A czy Wasza rodzina/znajomi na miejscu nie mogliby przenocować części gości?

A co z oprawą muzyczną w kościele? Rezygnujecie?

No i bez przesady z dojazdem Wystarczy, że zapewniacie nocleg gościom...
Boże, gdybym ja miała ludziom za loty płacić, to już mogłabym ogłosić własną bankurcję
piją!

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-01-12 o 18:08
Stary 2013-01-12, 18:07   #326
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
to za ile wg Ciebie ciasta trzeba kupić?

2015 - 38
Stary 2013-01-12, 18:11   #327
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja może na ciastach się nie znam, bo ja mam w cenie menu. Jeszcze nie ma uwzględnionego wynajęcia auta , jeśli przewidujesz.
Ale nadal 3 tys. za wystrój mnie przeraża Może rzeczywiście dlatego, że to sala wynajęta...
I po raz kolejny widzę, że wynajmowanie sali wcale nie wychodzi taniej niż wesele w restauracji/hotelu.

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

mala_czarna, mi kiedyś jeden z menegerów mówił, że liczy się 2,50zł za kostkę ciasta. Nie wiem jak Wy ale my mamy 2 kawałki na osobę - moim zdaniem wystarczy, przecież jeszcze tort będzie.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-12, 18:12   #328
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja może na ciastach się nie znam, bo ja mam w cenie menu. Jeszcze nie ma uwzględnionego wynajęcia auta , jeśli przewidujesz.
Ale nadal 3 tys. za wystrój mnie przeraża Może rzeczywiście dlatego, że to sala wynajęta...
I po raz kolejny widzę, że wynajmowanie sali wcale nie wychodzi taniej niż wesele w restauracji/hotelu.
no właśnie na pierwszy rzut oka 1000zł na ciasto to dużo, zależy czy chcą dawać na pożegnanie paczuszki czy nie. Sądze że na 130 osób muszą mieć 15 blach ciasta więc 15x75=1125 i to idzie na stół a jeszcze kilka blach idzie do pokrojenia do paczek więc około 1700zł my liczyliśmy przy stu osobach

edit: poznaniankanie wiem jak się liczy w kawałkach bo nam na blachy kucharka liczyła

2015 - 38

Edytowane przez mala_czarna_21
Czas edycji: 2013-01-12 o 18:13
Stary 2013-01-12, 18:14   #329
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
policzyłam z bukietem, wystrojem kościoła i sali. Mam nadzieję, że przesadziłam Z ciastem chyba rzeczywiście przesadziłam ale nie mam pojęcia ile to może kosztować Foto jeszcze nie mamy ale mam nadzieję, że wyjdzie taniej zamieniłam na 2tys.

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
welon/sweterek, makijaż, fryzura, paznokcie

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

foto potrafi kosztować nawet i więcej zależy co się chce
a wystrój zauważ, że jest z kwiatami połączony więc pewnie i z wiązanką, butonierkami, kwiaty do kościoła, na salę... a i to sala wynajęta więc sporo dekoracji dojdzie więc się uzbiera 3 tys
Zapomniałam o okryciu.. ile to może kosztować? z 200 zł? Bratowa ma salon kosmetyczno-fryzjerski, wiec pewnie jakoś się z nią dogadam.
Pierwszy raz to podliczyłam i
Stary 2013-01-12, 18:14   #330
misiadelko
BAN stały

U mnie ciasta jest 300 g na osobę (nie licze tortu bo sama kupuję).

co to jest w. stół? Ten stolik z kiełbasami i bimbrem???

Kate
biżuteria też dużo Ci wyszła, nie wiem co planujesz mieć oczywiście, ale to dużo jeśli chcesz srebro. No chyba, że złoto

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2013-01-12 o 18:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości