Zaproszenie na studniówke a obacsy... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-12, 17:32   #1
Nersy
Przyczajenie

Zaproszenie na studniówke a obacsy...

Hejka dziewczyny,
Mam wielki dylemat... zaprosił mnie na studniówkę bardzo fajny chłopak i do tego przystojny, tylko jest problem, on jest mojego wzrostu... albo i z centymetr niższy;/ .
Zapytałam go czy moge ubrać obcasy, zgodził się, ale wiecie, na pewno nie chciał robić mi przykrości i kazać ubierać balerinki...
Nie wiem czy i ja i on będziemy się z tym dobrze czuć jak go będę przerastać o głowę...
Wiem, że to dla niego ważna impreza i chce wyjść jak najlepiej)

Doradźcie mi dziewczyny
Nersy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 17:34   #2
mm444
Władca Wizażu

Dot.: Zaproszenie na studniówke a obacsy...

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 17:38   #3
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Weź balerinki na zmianę i w zależności od tego jak się będziesz ty/on czuć przebierzesz lub nie
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 17:51   #4
leniwca
Zakorzenienie

[QUOTE=Nersy;38608775]Hejka dziewczyny,
Mam wielki dylemat... zaprosił mnie na studniówkę bardzo fajny chłopak i do tego przystojny, tylko jest problem, on jest mojego wzrostu... albo i z centymetr niższy;/ .
Zapytałam go czy moge ubrać obcasy, zgodził się, ale wiecie, na pewno nie chciał robić mi przykrości i kazać ubierać balerinki...
Nie wiem czy i ja i on będziemy się z tym dobrze czuć jak go będę przerastać o głowę...
Wiem, że to dla niego ważna impreza i chce wyjść jak najlepiej)

Miałam podobny problem. Ubrałam obcasy, ale niskie, coś jak tu
http://szafa.pl/c8428163-ccc-niskie-obcasy-rozm-38.html
Byłam wyższa od partnera, no ale te kilka cm to nie problem. Żadne z nas nie czuło się źle z tego powodu.
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 17:55   #5
karolinadobra
Wtajemniczenie

Nersy a nei łatwiej umówić się z nim na jakas kawkę czy spacer, załóż szpile i zobaczysz czy wzrostowo jest ok i czy nie przyszkadza to w kontakcie wzrokowym itp. zawsze możecie pospacerowac uliczkami gdzie można si e obejrzec w witrynie i bedziesz miała odpowiedz co do studniówki
Stary 2013-01-12, 18:12   #6
Nersy
Przyczajenie

Widziałam kiedyś się z nim będąc na obcasach, (wtedy nic nie planowaliśmy) Byłam wyższa i nie czuł się pewnie podczas rozmowy(
Stary 2013-01-12, 18:20   #7
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nersy Pokaż wiadomość
Widziałam kiedyś się z nim będąc na obcasach, (wtedy nic nie planowaliśmy) Byłam wyższa i nie czuł się pewnie podczas rozmowy(
Kwestia tego, jak wysokie obcasy.
Mój na początku też czuł się niezbyt fajnie- jak się spotykaliśmy przed studniówką nosiłam botki na platformie i wysoki obcas. Na studniówkę ubrałam połowę, jak nie więcej, niższe i poczuł się lepiej, że nie aż tak wysokie. Polecam tą metodę. ;p

A tak poważniej- da sie przyzwyczaić do różnicy wzrostu, jeśli nie jest duża. Spotykajcie się, poznawajcie, zbliżycie się trochę do siebie i zniknie dystans spowodowany wzrostem
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-12, 18:27   #8
Nersy
Przyczajenie

Wiesz, on dodatkowo jest bardzo dobrze zbudowany siłownia
między mną a nim to jest 30kg różnicy, mam nadzieje, że to też jakoś zmniejszy ten efekty wzrostu(
Stary 2013-01-12, 18:36   #9
ciasteczko0
Raczkowanie

ja miałam podobny dylemat. Założyłam niewysokie obcasy (tak koło 5 cm) na poloneza a póżniej do zdjęć i na zabawę przebrałam się w balerinki
ciasteczko0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 19:48   #10
dance makabre
Wtajemniczenie

Mój parter jest ode mnie o jakieś 4cm wyższy, a że nie znoszę niskich obcasów (paskudne są dla mnie takie kaczuszki) na poloneza zakładam baleriny (stabilność w tańcu się przyda ), a do zdjęć przebiorę się w obcasy.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 20:41   #11
Azime
Raczkowanie

Niektóre modele męskich butów mają "wyższy obcas"- specjalnie dla niższych Panów Kiedyś znajomy zaprosił mnie na studniówkę i miałam taki sam problem. Ubrałam buty na 6cm obcasie a on te męskie buty z "podwyższeniem" i wyszliśmy w sumie na równo
Azime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 22:22   #12
Ljus
Raczkowanie

weź balerinki, moga wyglądać równie ładnie jak obcasy a nie będziesz krępować partnera
Ljus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 22:56   #13
esylwusia
Przyczajenie

Ja mam chłopaka, który jest równy ze mną albo i niższy. Buty noszę płaskie gdy wychodzę z nim, zle sie czuje gdy jestem wyższa. I ciul ze wzrostem, uwielbiam go! Wzrost nie jest najważniejszy! I na twoim miejscu założyłabym baleriny bo to jest w końcu studiówka Twojego partnera. Powinnaś czuć się zaszczycona tym, że Cie zaprosił. Na pewno bedziesz dobrze się bawić i miło wspominać wiec zalożenie plaskich butów to chyba nie jest wielkie poświecenia.
esylwusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 02:36   #14
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Ja bym wzięła szpilki i balerinki. Balerinki na zmianę, jakbyś np. nie dawała rady późną nocą w tańcu.

Nie twoja wina, że partner jest niski. Skoro mu to nie przeszkadza, to ubierz takie buty, żeby wyglądać i czuć się ładnie Oczywiście możesz iść na kompromis i znaleźć buty na niższym obcasie.

Mój facet jest wyższy ode mnie o 7 cm, a ja kocham chodzić w wysokich szpilkach na wszelkie wyjścia towarzyskie. Na 13 cm obcasie (lub większym ) jestem od niego wyższa. Spytałam się go, czy to mu przeszkadza, porozmawialiśmy szczerze i wyszło, że wręcz przeciwnie - powiedział, że podobają mu się moje nogi, a na wysokich obcasach wyglądają jeszcze lepiej i czuje się dumny, że jestem jego dziewczyną
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości