Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM2014cz7 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-12, 20:57   #361
Kate Noir
Zakorzenienie

Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Kate ja poprosiłam o jakąś płytkę z wesela i mi pocztą przesłał Płacę prawie tyle samo

☠☠☠☠a przeraża mnie ten rok... Mój tata ma 50-tkę i trzeba wyprawić mu gdzieś... Ma sześcioro rodzeństwa, oni mają dzieci, które jeszcze mają dzieci... Szukam jakiejś sali na wynajem i jestem przerażona cenami... Bardziej niż jak szukałam sali dla siebie... Wyjdzie ok. 6-7 tysięcy. ZA URODZINY...
dzięki za radę mam nadzieję, że mi prześle.

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Masakra...

To tanio macie DJ-a
My niby 1500 zł, ale trzeba mu jeszcze opłacić paliwo 150 i ZAIKS 180
Jeszcze go nie "mamy" bo nie jestem pewna jakości jego usług. Mam nadzieję, że znajdę coś o nim na necie. Wydaje mi się to lepszą opcją niż zespół za 3tys. Z jakiego regionu jesteś?

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-01-12 o 20:59
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 21:02   #362
ane3kaa
Zakorzenienie

Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20

my płacimy za sale 170 zł od osoby mamy tam przystawke, obiad, 3 ciepłe dania, stół wiejski,szwedzki i jakiś owocowy, napoje bez limitu, oraz beczka piwa
Za poprawiny płacimy 80 zł od osoby ale to robimy grilla takiego wiec zamówimy na 50 osób jak zabraknie jedzonka można bez problemu dobrac
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 21:08   #363
velika
Winter is coming

heja
nie nadrabiam, zrobię to jutro rano, jestem osaczona, chłop chory i jęczy, że mam z nim leżeć, przytulać go i dbać o niego. A już miałam nadzieję, że go opinie ta epidemia, ale gdzie tam.
Idę nieść swój krzyż, miłego wieczoru

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 21:13   #364
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Miło mi

Ale Wy to szalejecie z kosztami to w tą czy wewtą co za różnica
Żartuje
A co do Basi to ona to raczej hobbystycznie robi z pasją, więc i kasy nie dużo bierze.
Będę prawdopodobnie robiła ciążową to zobaczymy
hi hi wiem do czego pijesz ale nie dało się inaczej zresztą TŻ się uparł, to niech ma :P teraz musimy zaoszczędzić na reszcie bo inaczej to chyba "zęby w tynk"
koniecznie pochwal się efektami !

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 21:15   #365
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
dzięki za radę mam nadzieję, że mi prześle.

Jeszcze go nie "mamy" bo nie jestem pewna jakości jego usług. Mam nadzieję, że znajdę coś o nim na necie. Wydaje mi się to lepszą opcją niż zespół za 3tys. Z jakiego regionu jesteś?
Z lubuskiego
Stary 2013-01-12, 21:21   #366
little_zosh
Rozeznanie

Hej dziewczyny! Teraz nie nadrabiam, może kiedyś, ale biorąc pod uwagę, że piszecie coraz więcej, to będzie ciężko Czas poważnie wziąć się za pisanie magisterki! No i sesja za pasem...

U mnie w sprawie wesela cały czas cisza. Dziś jedynie wyślę maile do trzech wodzirejów/dj'ów, których strony mi się spodobały, czy mają termin wolny i ile taka przyjemność kosztuje. Może coś ruszy w końcu

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 21:21   #367
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
ad1.Chodzi jeszcze o kształty. Bo wysokie i szczupłe dziewczyny z chłopięcą sylwetką mogą sobie pozwolić na kształty kuliste, a te bardziej kobiece kształtne raczej powinny ( ale wiadomo nigdzie nie jest to zapisane) mieć coś lejącego kaskadowego co dodatkowo wyciąga sylwetkę, tzn tak słyszałam, ale patrząc na logikę to coś w tym jest

ad2. 16 to późno ?

10zł za osobę, z tego co dziewczyny mówiły to nikt się nie wybiera

Nope, ale będziemy dzisiaj nad tym pracować
Jaki masz piękny brzuszek, maluśki!
Hmmm....cycków nie mam, za to biodra i tyłek jak u wzorowej matrony (w stosunku do góry, bo w 36/38 się mieści), mój TŻ mówi, że jestem stworzona do rodzenia dzieci przez moją miednicę

A co do godziny to dla mnie to późno, u nas normą są śluby o godzinie 12-13, dlatego się zdziwiłam i normalnie wszyscy do 2 w nocy wytrzymują (a przynajmniej Ci młodsi). My zastanawiamy się właśnie między 12, a 13, ale chyba jednak na 12 się zdecydujemy, bo zespół mamy na 12 godz, więc jak mniej więcej o 14 zaczną grać to o 2 w nocy skończą

To u Was tak krótko te wesela trwają?

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
o dobry pomysł, pomyślę o tym

ale Ci super gratki!!!!

ja ostatnio napisałam do parafii z zapytaniem o nauki przedmałżeńskie to mi nie odpisali

ja też bym tak strasznie chciała ten ślub za rok ale nasz budżet wyniósł ok 30tys i obawiam się, że jednak się nie wyrobimy biorąc pod uwagę, że ten kredyt na 50 tys trzeba będzie wziąć

gdyby tak wygrać w totolotka

zaraz się zbieram do TŻ pewnie jeszcze później zajrzę jak mi pozwoli bo jak On widzi już wizaż to jest cały chory
Ja pisałam jakiś czas temu do jednej parafii u mnie w mieście z pytaniem kiedy nauki się zaczynają u nich, bo wiem, że u nich jest tak, że cały tydzień codziennie i po tygodniu koniec, a nie umiałam na ich stronie terminu znaleźć, to wiecie co mi odpisali?! Że, widać że nie czytam ogłoszeń parafialnych i nie byłam ostatnimi czasy na mszy, bo bym wiedziała! Normalnie szczyt chamstwa, jakbym obowiązkowo musiała być z ich parafii. Odpisałam im, że jestem z innej parafii i mam prawo nie wiedzieć, ale na tym nasza rozmowa się skończyła, bo na pewno nie pójdę do nich na nauki!
Ale w sumie co się dziwić, oblaci to u nas najbardziej rygorystyczna parafia;/

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Cześć!

Tak piszecie o kosztach, to my się chcemy zmieścić w 30 tys...

Wesele na 100 osób +/-...
Mi się marzy, żeby zmieścić się w 40 tys

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Siedzę na zwolnieniu praktycznie od początku, ale to długa i zawiła historia Bo najpierw było jedno zatrudnienie, później następne, ale suma sumarum udało się tak, że praca zgodna z zawodem, z umową na czas nieokreślony, ale głównie po to by mieć możliwość macierzyńskiego ( i w tą pracę "załatwiliśmy" jak już byłam w ciąży)

Brzuch w 2ow0d

Jak ktoś nie wie to się nie zorientuje, że to 5 msc
Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tego brzuszka Też bym już taki chciała...

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3861152 1]mysle ze berlo. albo splywajaca kulka[/QUOTE]

Spływająca kulka? A co to za wersja? bo ja się nie znam, możesz pokazać jakąś? z kantadesek to wyjdzie?

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
O właśnie.
Które z Was robią poprawiny i z jakimi kosztami się to wiąże?

My się dopiero zastanawiamy nad poprawinami... Myślimy nad obiadem w jednej z restauracji na lubelskiej starówce. W razie czego możemy podpisać dodatkową umowę w hotelu, ale w sumie nie dopytałam o poprawiny, taka byłam zauroczona salą, że zapomniałam

My robimy, płacimy 195zł/os za te 2 dni bez napojów,ciasta i alko. Znajomi w tej samej sali robią miesiąc szybciej i robią jednodniowe, płacą 155zł/os więc wychodzi 40zł/os więcej, przy 100os to jest jakieś 4000...

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 21:24   #368
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Z lubuskiego
to prawie z drugiego końca Polski A już miałam nadzieję, że może podzielimy się dj'em
Stary 2013-01-12, 21:25   #369
poznanianka1990
Zakorzenienie

Nati_kk, nie wie jak u dziewczyn, ale u nas z reguły wesela zaczynają się już o 18 (tzn. zależy o której jest ślub) i trwają najczęściej do 4 rano Czyli z reguły trwają 10 godzin

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 21:34   #370
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Nati_kk, nie wie jak u dziewczyn, ale u nas z reguły wesela zaczynają się już o 18 (tzn. zależy o której jest ślub) i trwają najczęściej do 4 rano Czyli z reguły trwają 10 godzin
W lubelskim jest podobnie. Salę mamy zarezerwowaną do 5-tej rano, ale można przedłużyć
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-01-12 o 21:35
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 21:39   #371
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
O właśnie.
Które z Was robią poprawiny i z jakimi kosztami się to wiąże?

My się dopiero zastanawiamy nad poprawinami... Myślimy nad obiadem w jednej z restauracji na lubelskiej starówce. W razie czego możemy podpisać dodatkową umowę w hotelu, ale w sumie nie dopytałam o poprawiny, taka byłam zauroczona salą, że zapomniałam
Na mojej wybranej sali, cena za wesele to 200zł/os
poprawiny:
jedzenie z poprzedniego dnia -25zł/os
nowe jedzenie 50zł/
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 21:40   #372
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
to prawie z drugiego końca Polski A już miałam nadzieję, że może podzielimy się dj'em
Noo, nie opłacałoby Wam się za dojazd

U nas wesela tak od 16, 17 do 4 rano Do 4 mamy wynajętą salę.

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-01-12 o 21:42
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 21:44   #373
aszuelka
Zakorzenienie

Nati u Nas zaczynaja sie tak kolo 17-18 i do bialego rana, wiec nie sadze, ze krotko wystarczajaco, zeby sobie popic i sie wybawic

16.06.2018 ślub
https://www.suwaczek.pl/cache/33159b1b51.png
aszuelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 21:54   #374
Kate Noir
Zakorzenienie

To my możemy przedłużyć imprezę do poniedziałku ale tak to wesela trwają od 16-18 do 4-5 rano
Stary 2013-01-12, 21:54   #375
Piankka
Zadomowienie

Ja nie mam pojęcia jak się u mnie zaczynają wesela widziałam i takie o 12 i późniejsze, więc jak kto woli. Jeśli ktoś nie planuje wesela do późna to można zrobić już od rana i do wieczorka się bawić

Ja swoje planuję na godzinę 15/16, myślę, że 16ta będzie idealna no i zabawa do świtu
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 22:01   #376
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Hmmm....cycków nie mam, za to biodra i tyłek jak u wzorowej matrony (w stosunku do góry, bo w 36/38 się mieści), mój TŻ mówi, że jestem stworzona do rodzenia dzieci przez moją miednicę

A co do godziny to dla mnie to późno, u nas normą są śluby o godzinie 12-13, dlatego się zdziwiłam i normalnie wszyscy do 2 w nocy wytrzymują (a przynajmniej Ci młodsi). My zastanawiamy się właśnie między 12, a 13, ale chyba jednak na 12 się zdecydujemy, bo zespół mamy na 12 godz, więc jak mniej więcej o 14 zaczną grać to o 2 w nocy skończą

To u Was tak krótko te wesela trwają?

Ja pisałam jakiś czas temu do jednej parafii u mnie w mieście z pytaniem kiedy nauki się zaczynają u nich, bo wiem, że u nich jest tak, że cały tydzień codziennie i po tygodniu koniec, a nie umiałam na ich stronie terminu znaleźć, to wiecie co mi odpisali?! Że, widać że nie czytam ogłoszeń parafialnych i nie byłam ostatnimi czasy na mszy, bo bym wiedziała! Normalnie szczyt chamstwa, jakbym obowiązkowo musiała być z ich parafii. Odpisałam im, że jestem z innej parafii i mam prawo nie wiedzieć, ale na tym nasza rozmowa się skończyła, bo na pewno nie pójdę do nich na nauki!
Ale w sumie co się dziwić, oblaci to u nas najbardziej rygorystyczna parafia;/

Mi się marzy, żeby zmieścić się w 40 tys

Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tego brzuszka Też bym już taki chciała...

Spływająca kulka? A co to za wersja? bo ja się nie znam, możesz pokazać jakąś? z kantadesek to wyjdzie?

My robimy, płacimy 195zł/os za te 2 dni bez napojów,ciasta i alko. Znajomi w tej samej sali robią miesiąc szybciej i robią jednodniowe, płacą 155zł/os więc wychodzi 40zł/os więcej, przy 100os to jest jakieś 4000...
jak juz mowilam cantedeskia narzuca forme berla. czasami moze byc kulka jak tu: http://images.della.com/images/slide.../tr_redb_1.jpg

splywajaca kulka to cos takiego http://www.kwiatylaura.pl/big/1001.jpg
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 22:02   #377
misiadelko
BAN stały

Stukam się z wami martini ze spritem

U mnie wesela do 5-6 trwają, najwytrwalsi Kaszubi siedzą do 7, ale dja bym poslala do domu, choć w umowie mam, że do 7, ale to już takie niedobitki co nie tańczą Raz w życiu wytrwałam do końca imprezy, zespołu już nie było

Wkurza mnie, że u mnie niezależnie od iloci osób za poprawiny płaci się tyle samo, chyba pospraszam kolezanki...

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2013-01-12 o 22:07
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 22:09   #378
Loczek_brown
Zakorzenienie

upiekłam chlebek z przepisu małej_czarnej chlebek jest pyszny niestety troszkę mało mi wyrósł, ale to pewnie dlatego, że troszkę na oko dorzucałam składniki bo nie mam tutaj na mieszkaniu żadnej miarki ani nic :/

17.02 16.09
[*][*][*]
Stary 2013-01-12, 22:12   #379
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
A w Warszawie śniegu tyle co nic!!!
Ha! A dzisaj już jest całkiem ładnie

moooniaaaa my nie bierzemy kamerzysty

Cytat:
Napisane przez tajik girl Pokaż wiadomość
Już opowiadam Jesteśmy z Warszawy i jesteśmy razem 1,5 roku, chociaż znamy się dużo dłużej. Zaręczenie jesteśmy od 3 miesięcy No i niedługo mamy zamieszkać razem, ale remont nam się przeciąga koszmarnie

Poza tym, że nie możemy dojść do porozumienia kiedy ślub, to jeszcze mamy inne wizje wesela - tzn ja chcę obiad i do domu

Aktualnie jestem chora, siedzę w domu na zwolnieniu i zajadam kurczaka zrobionego przez TŻ
Witaj My też z Warszawy. Starsznie mało osób z W-wy tu jest. A takie miasto niby duże Zdrowiej szybko!

My chcielibyśmy mszę o 16:30/17 i wesele do 4 jakoś

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
Stary 2013-01-12, 22:13   #380
misiadelko
BAN stały

Loczek, Jezu jak kusisz... Jak wrócę do domu to chyba zrobię
Stary 2013-01-12, 22:16   #381
alloffkowa
Zakorzenienie

WItam laski. dziś poszło całkiem dobrze na egzaminach jeden profesor zrobił nam wejściówkę na której wyszedł, a jak wracał to zapukał
jutro tylko 2 ha na uczelni
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 22:18   #382
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość

Wkurza mnie, że u mnie niezależnie od iloci osób za poprawiny płaci się tyle samo, chyba pospraszam kolezanki...
bardzo dobry pomysł - spotkałam się z tym nie raz Niestety ja nie będe mogła pozapraszać koleżanek, bo wątpię by któraś chciała przejechać te 700km w jedną stronę tylko na poprawiny. Trochę mi szkoda.

Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
Ha! A dzisaj już jest całkiem ładnie

moooniaaaa my nie bierzemy kamerzysty

Witaj My też z Warszawy. Starsznie mało osób z W-wy tu jest. A takie miasto niby duże Zdrowiej szybko!

My chcielibyśmy mszę o 16:30/17 i wesele do 4 jakoś
Do tej pory naliczyłam 4 osoby
Stary 2013-01-12, 22:19   #383
aszuelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
WItam laski. dziś poszło całkiem dobrze na egzaminach jeden profesor zrobił nam wejściówkę na której wyszedł, a jak wracał to zapukał
jutro tylko 2 ha na uczelni
Spora macie uczelnie, ze az 2 hektary zajmuje swoja droga, jakas ostatnio mocno zakrecona chodzisz czyzby za malo czy powinnas moze sobie walnac bueno

16.06.2018 ślub
Stary 2013-01-12, 22:19   #384
Loczek_brown
Zakorzenienie

rób koniecznie ! bardzo łatwo się robi a jest na prawdę pycha następnym razem sobie zamiast cebuli nawrzucam ziaren i będzie wieloziarnisty

17.02 16.09
[*][*][*]
Stary 2013-01-12, 22:20   #385
aszuelka
Zakorzenienie

Ja pochodze z mazowieckiego, niestety troszke daleko od Warszawy ale zawsze blizej nam niz np na slunsk

16.06.2018 ślub
Stary 2013-01-12, 22:22   #386
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Do tej pory naliczyłam 4 osoby
A nie 5 już? myha618, Ty, Kishlaczkowa, tajik girl, no i ja. Chyba się zgadza...? Czy któraś się nie ujawniła?

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
Stary 2013-01-12, 22:25   #387
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aszuelka Pokaż wiadomość
Spora macie uczelnie, ze az 2 hektary zajmuje swoja droga, jakas ostatnio mocno zakrecona chodzisz czyzby za malo czy powinnas moze sobie walnac bueno
hahaha faktycznie chyba właśnie za dużo D:
idę do tż
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 22:28   #388
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
hahaha faktycznie chyba właśnie za dużo D:
idę do tż
Chciałabym miec za dużo niz za mało ;pp
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 22:44   #389
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
A nie 5 już? myha618, Ty, Kishlaczkowa, tajik girl, no i ja. Chyba się zgadza...? Czy któraś się nie ujawniła?
o faktycznie! Pewnie nie policzyłam siebie. To całkiem nas sporo

aloffkowa coś taka zakręcona jak ruski termos? przyznaj się!

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Chciałabym mieć za dużo niż za mało ;pp
o ja zdecydowanie też preferuję nadmiar

właśnie teżecior poprosił mnie do naszego pierwszego walca! Chciałabym móc powiedziec, że prawie nam wyszło.... jednak dobrze, że wesele jest za te 1,5 roku

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-01-12 o 22:47
Stary 2013-01-12, 22:56   #390
misiadelko
BAN stały

Idę spaaaać!! Kolejny dzień minął mi nie wiem kiedy... Za kilka dni 500 ddś... Dobranoc lejdis!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości