|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cześć dziewczęta
zdezerterowałam z zajęć w połowie, nie dałam rady. Tzn były nudne więc wolałam wrócić do domu, nakarmić Zochę bo wizja siebie z laktatorem gdzieś na uczelni mnie poraziła. Byliśmy też u mojej teściowej, była szwagierka. Ma córkę 3 tyg. młodszą od Zośki. No i zaczęło się porównywanie Po pierwsze, Zosia nie umie ssać smoka i wsadza palce do buzi (źle). Po drugie, odłożona do łóżka zaraz się budzi (źle). Po trzecie, nie umie zasnąć sama tylko przy cycu (bardzo, bardzo źle!). I na pewno jest głodna na samej piersi i dlatego nie śpi (bardzo, bardzo zła matka!). No co ja poradzę że nie mogę jej w dzień uśpić inaczej(oprócz spaceru i auta)? Trafił się jej niezwykły egzemplarz... Dostałam serię porad, ale włos mi się raczej zjeżył na głowie. Laska daje dziecku co 3h 130ml mm - mała grzecznie śpi, ale szwagierce mało, i daje jej zagęszczone żeby spała dłużej czy to ja mam nie takie pomysły na odżywianie dziecka?No i poradziła mi żebym jej dawała zagęszczone... tylko moje dziecko śpi całą noc, dostaje wtedy mm i zjada ok. 120ml, uważam że to wystarczy. Jej dziecko ma 2 m-ce i waży 5700. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O kurka :/ a ja sobie funduję raz dziennie przynajmniej... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1832 |
|
Rozeznanie
|
Ech małam nadrobić, ale mała dopiero zasnęła, a mąż wrócił od sąsiadów w stanie wskazującym na spożycie alkoholu
idę się umyć i spać, bo to może być ciężka noc...dobranoc
|
#1833 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
biedny Kubuś szybkiego powrotu do zdrowia Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja uwazam ze bezwzgledu na wszystko maz zawsze powinien byc po stronie żony! pamietam ze nawet na naukach przedmałżeńskich nam o tym mowili. nie potrafie zrozumiec co ona ta za ta mamuska jestCytat:
![]() ![]() Cytat:
aa bym zapomniała Melcia cudowna slicznotka kochana!!! dziewczynki skormnie prosze jutro o 9 o kciukasy ![]() ![]()
|
|||||||
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Uff Jasiu zasnął. Dzisiaj orawie w ogłe nie spał za to gadał i śmiał się.
Przykro mi czytac dziewczyny o Waszych problemach z TŻ - ami. Mam nadzieje, że podejmiecie najlepsze dla Was i Maluchów decyzje Lourose a czym ona to zagęszcza? Katiem kciuki będą zaciśnięte
|
#1835 |
|
Wtajemniczenie
|
kochana wybacz, może pisałas ale przeoczyłam, dlaczego potrzebne kciuki ?oczywiście trzymam
|
|
|
|
#1836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
egzamin
|
|
|
|
|
#1837 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1838 |
|
Raczkowanie
|
uff padam już na twarz ale nadrobiłam pracy co nie co
mały grzecznie śpi na szczęście ale już chyba pójdę spać bo nie widzę już na oczy (ale na wizaż wejść musiałam :P )dzięki za kciuki dziewczyny i wsparcie jutro kolejne podejście c.d.pisaniakasiam trzymam kciuki za egzamin ![]() współczuję dziewczyny problemów z TŻami naprawde jestem z Wami ![]() tamlin ja mam wózek z PegPerego od cioci odkupiony - zdecydowała się na używany bo w nim gondola jest duża a wózek mimo wszystko lekki i zwrotny więc nam starczy jeszcze na jakiś czasjutro musze wystawić na Allegro 4 body do sprzedania w rozm.74, kupiłam na stronie z Glucka (za 96zł cztery pary) a jak wyprałam to się okazało że są dobre ale mój mały jest zbyt szeroki... wystawię więc na Allegro z inf o wymiarach to może ktoś się skusi chyba że chcecie to pokażę Wam na maila jutro..kurcze zła jestem bo są to dobre jakościowo rzeczy a małemu ani razu ich nie ubrałamzmykam spać dobranoc
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,ale bede miec nadrabiania
nie pisze bo edukuje sie,to weekend szkoły ![]() Mam zły humor,wszystko mnie smuci... napisze o tym potem. Wogole od miesiaca znowu nie ma sexu wczoraj dzieci szybko usneły, tz lezal kolo mnie w lozku i ja chcialam cos inicjowac a on strasznie zmeczony i jak spoglądałam na niego to strasznie oczy zamykal i ziewał,wiec poszlam spac,po czym budze sie o 1 patrze a tz na komputerze! Mam tego coraz bardziej dosc.
|
|
|
|
#1840 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Moje libido jest równe 0. Ech... Poza tym jakość już nie ta :/ Kasiam trzymam kciuki za egzamin. Ja też znikam na zajęcia, a Tżt chce nauczyć dziś Zosię ssania smoka |
||
|
|
|
#1841 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Noc nie była zła. Mała spała do 7, Tż na podłodze do 2, bo chyba wcześniej nie miał siły na łózko wejść. Ja byłam tak zmęczona że tylko dwa razy sie przebudziłam zajrzeć do małej, więc jestem wyspana. Ale Pola obudziła się ze strasznym kaszlem. Wczoraj miała tylko katar. Jutro pewnie znów do lekarza będę dreptać W piątek jej nie zaszczepiłam. Nie zrobię tego dopóki nie będę miała pewności że nie ma żadnego zastoju i zapalenia układu moczowego. Lekarka podciagnęła to powiększenie miedniczki jako wadę wrodzoną i tym samym szczepienie na pneumokoki mamy za darmo. Cytat:
. Zapomniałam już nawet co to jest. Wybrałam teraz całe opakowanie tabletek anty ale nic się nie zapowiadało, więc narazie więcej nie biorę, bo po co sie truć, jak i tak nic nie ma.Jest już 9, więc zaciskam mocno kciuki. Powodzenia Kochanie Idę nadrabiać.
|
|
#1842 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Mój gnom znów co godzinę domagał się cyca ale dostał smoka i przykaz wstania za godzinę na cyca. Wstawał jak w zegarku ![]() Dziś Paulinka występuje na orkiestrze u nas, także lecę z aparatem moje szczęście uwiecznić. Cytat:
![]() Trzymam, mam nadzieję że nie za późno Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak juz to jemu bo mam synka ![]() Od dzisiaj dam 2x samo mleko i 2-3x z zagęszczeniem. Zresztą już dzisiaj pił samo mleczko ![]() Po co mam walczyc o pokarm jak on cyca nie chce bo leci maluśko i sama woda, a on zawsze wolał butle z tym że przetrzymałam do 3,5 m-ca żeby ssał. Teraz co mu daje to robi bleee i gada do cyca jak do mikrofonu ![]() Jaki za mały!!!!??? Ma ponad 4 m-ce a od ponad miesiąca jadł stopniowo kaszki i kleiki. Zaczynałam od malutkich dawek raz na dzień i nic sie nie dzieje złego. Wręcz przeciwnie, ładnie przybiera i szczęśliwy. Jak ide z butlą to aż piszczy
|
|
|
|
|
#1844 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Iga mnie dziś obudziła po 6 ale takim cudownym uśmiechem, że odleciałam właśnie zasnęła po tym jak skakała po całym łóżku, co ona wyprawiała to szok, żałuję że nie nagrałam jej ![]() Dziś jedziemy z Tż na targi ślubne, u nas w galerii są a nóż coś wygramwogóle to jestem zła, bo do ślubu od zawsze chcieliśmy jechać sami jakimś kabrioletem , a teraz znaleść nic nie możemy w okolicy i chyba będziemy jednak musieli mieć szofera
|
|
|
|
#1845 | ||
|
Rozeznanie
|
Właśnie zmieniałam małej pieluchę i przypomniało mi sie że miałam Was zapytać czym zwalczyć mocne zaczerwienienie w miejscu (załamaniu) między pupą a udami, bo próbowalam chyba już wszystkiego
. A wogóle to uczulił nas krem Nivea przeciw odparzeniom i teraz walczymy jeszcze z czerowną pupą. Posmarowałam Bepantenem na noc a rano jeszcze gorzej. Zostanę jednak wierna Sudocremowi, bo u nas najlepiej sprawdza sie na odparzenia. Cytat:
Cytat:
My też pod materacem mamy klin.
|
|
#1846 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
Cytat:
Doczytałam, że coś się popsuło u Was.. Przykro mi, mam nadzieję że to tylko chwilowe. Cytat:
), ja bardzo często się z tym spotykam. Ja na początku walczyłam trochę z TŻ o temp w domu i o spacery jak zimno. Ale mocno nie walczył, choć on przyzwyczajony od wysokich temp w domu właśnie. A u mnie zawsze np zakręcony kaloryfer w sypialni.Cytat:
Cytat:
Ja mam jedno i drugie, dla mnie katarek lepszy bo nie trzeba samemu ciągnąć. Cytat:
![]() Lilka, Maggie przykro mi z powodu tego co się dzieje w Waszych związkach. Lilka piszesz że u Was było wcześniej wszystko ok a mąż/TŻ (przepraszam, nie pamiętam) był kochany... Ja sądzę, że skoro było wcześniej super, to warto powalczyć jeszcze. Wiesz, faceci są jacy są, nam się wydaje że postępują głupio, że myślą tylko o sobie itp a każdy jakieś tam swoje racje ma i warto ich wysłuchać i ewentualnie skorygować A może warto udać się do jakiejś poradni, choć wierzę że nie takie to proste byłoby. Ja ze swoim jak pamiętasz też się kłócę, z tym że my jesteśmy ze sobą 1,5 roku i od początku były spięcia i czasem sobie myślę że po prostu do siebie nie pasujemy i nic z tego nie będzie. Ale jak emocje opadają i pogadamy to widzę, że on wie co robi źle tylko to czasem silniejsze od niego. No i myślimy sobie, że u nas to tak nie po kolei wszystko więc może początki mamy trudne żeby z czasem było coraz lepiej.Maggie, nie wiem jak to jest u Was, ale tak jak któraś z dziewczyn podpowiadała, że teściowa prawdopodobnie podburza męża przeciwko Tobie być może używając argumentu, że on tez powinien móc decydować o wychowaniu Waszego dziecka. A Ty byś chciała postawić na swoim. Ja się zgadzam z Twoim podejściem co do tych spacerów itp, ale TŻ poczuł się zapewne odrzucony i niepotrzebny, a mamusia to jeszcze podkręciła. Nie staję po stronie Waszych facetów, ale ta ich męska duma potrafi nieźle namieszać i może czasem trzeba im trochę poluzować. Ja widzę, że im bardziej naciskam na mojego tym on mocniej się stawia i jego obroną jest atak, a jak podejdę ze sprawą jakąś delikatnie i z uśmiechem to jestem w stanie więcej osiągnąć. Przepraszam, jeśli nie trafiłam, bo nie znam dokładnie Waszych sytuacji. Dziewczyny, boli mnie pogryziony cyc. Tzn poza brodawką, boli mnie spód piersi i mam tam jakby zgrubienie. Już rano opróżniłam tą pierś, najpierw laktatorem, potem dałam małemu jeszcze, była pusta, zrobiłam też delikatny masaż. Co jeszcze mogę zrobić? Bo to pewnie jakiś zastój czy zapalenie?? |
|||||
|
|
|
#1847 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() u nas troszkę lepiej, zaczerwienienie jeszcze jest ale Lenę chyba już tak nie boli, bo nie płacze podczas jedzenia.oby szybko to cholerstwo poszło. najgorzej jest ze smarowaniem chorego miejsca, mała nie da sobie włożyć patyczka do buzi, od razu ma odruch wymiotny ![]() o ile nystatynę jeszcze jakoś zaaplikuje to gencjana niestety odpada, wszystko w koło jest fioletowe oprócz wnętrza buzi spróbuję jej psikać tantum verde, poczytałam trochę w internecie na jego temat, można używać go u niemowląt, więc zobaczymy czy pomoże. |
|
|
|
#1848 |
|
Raczkowanie
|
tamlin racja racja..ja jestem bardzo zadowolona z tej firmy,kupowalam tam ciuszki na rozm.62 i 68 i byly super,kupowalam jednak bodziaki zakladane w koperte i zapinane po bokach a od rozm.74 produkują juz tylko wciągane przez glowe..na szczęście reszta ktora kupilam,tj.pajacyki,kafta niki lub śpiochy jest fajna
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
dzięki kochane za słowa otuchy ale ja już widzę duśkę w gipsiorze jakimś ,.. nie wiem czy możliwe żeby się coś tam cofnęło bądź żeby się te bioderka jakiejś dysplazji nabawiły .. ehh muszę to sprawdzić koniecznie .. i od dzisiaj wszystko na prawo robimy ... wiem że tego nie lubi i będzie mega płacz ale od dzisiaj definitywny koniec humorków muszę ją nauczyć że prawa strona nie jest od parady i jak tylko do zabawki chce to się wtedy przewróci a tak na lewą .. od dzisiaj wszystkie zabawki na prawo będę ją w ten sposób nastawiać .. ehh nie spałam pół nocy .. mimo żer Duśka do 6 spała ja zasnęłam o 1 a o 4,30 już byłam w oknie i jak jełop patrzyłam na ten świat ehhh .... mąż mnie niby pociesza że na pewno jest dobrze ale też sam patrzy czy te fałdki są nierówno ...
|
#1850 |
|
Raczkowanie
|
Wogole mi sie wydaje ze mam duże dziecko które odziedziczylo geny po tatusiu :p 74 ma juz na styk jeśli chodzi o warstwy zewn.ubioru a body 68 jeszcze niektore nosi..chyba ze to normalna wielkość :p ale patrzac w przychodniach na inne dzieci to wg umiejętności które przypadają na okr.mce i po tym mozna wydedukować mniej wiecej wiek to są same kruszynki
ok zmykam bo znowu pisanie mnie czeka..mam nadzieje ze dzis uda mi sie skonczyc i zostanie mi juz tylko końcowa obrobka...
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2013-01-13 o 10:54 |
|
|
|
#1851 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i częste wietrznie pupy, staram się by Lena codziennie poleżała chociaż godzinkę bez pieluchy. pod tyłek podkładam jej taki ceratkowy podkład, na to tetrową pieluchę i przykrywam ją flanelką. a jaką ma radochę z rozkopywania się co ją przykryję to ona fik nogami i już tyłek na wierzchu ![]() a na problemy w jamie ustnej polecam Ci te pastylki: http://www.domzdrowia.pl/33297,choli...-pastylek.html dla mnie najlepsze na wszelkie stany zapalne ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
u nas od samego początku fałdki na nóżkach Leny nie są równe, ale zarówno badania jak i usg nie wykazało żadnych nieprawidłowości. sama wielkość fałdek nie jest żadnym wyznacznikiem. |
||
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
U nas niestety katar na całego Ale bez kaszlu i gorączki. Konczi nie martw sie, bedzie dobrze. ![]() Martusia26 ja smaruje Jasiowi oliwką w fałdkach i nie ma odparzeń. Aga ton super że z Lenką już lepiej Jaś od dzisiaj zaczał obserwować swoje rączki
|
#1853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro, go kochasz to chyba warto wypróbować, porozmaiwac szczerze czy on chce z Tobą nadal byc, ale nie ze wzgledu na małą. Mój też sie zmienił po narodzinach Jagody, stał sie bardzoej wybuchowy, nerwowy, czasami wrecz ordynarny :/ nawet nie tylko wobec mnie, ale tez wobec swoich rodzicow. Nawet oni to zauważyli i powiedzieli, ze kiedy taki nie byl, ze zmienil sie strasznie. Rozmawialiśmy o jego zachowaniu, o tym, ze przykro mi gdy o byle głupotę wybuchnie, ublizy w nerwach i powiedział, ze się poprawi. to było początkiem grudnia. odpukac jak na razie jest o niebo lepeij. Czasem wybuchnie ale hamuje sie ze słowami. Te zmianę tłumaczy tym, ze teraz czuje sie bardziej odpowiedzialny za nas, gdy jest nas troje. Ze bardzo boi sie sytuacji, ze malej czegoś zabraknie. Ze denerwuje go, ze nie moze wiecej zarobić by żyło sie nam lepiej, by wystarczało bez pozyczania itp. poroZmawiaj ze swoim, bo moze go te coś gryzie o cz nie chce ci ppwoedzie. i duszac tp w sobie wyzywa sie na Tobie.
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam na maila i
Kaczuszka jaka cudna Oliwia Maggie - super fotki! Naprawdę. Zuzinka przesłodka, jaką burzę włosów miała po urodzeniu! A Ty oczywiście piękna kobitka z uroczymi dołeczkami ![]() Agnes śliczna Twoja Paula Afternoon - Filipek niezmiennie przystojny
|
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
wpadlam tylko na chwile, bo mezul w domu i czasu nie mam. Wczoraj mała zasnela o 18, obudziła sie po 21na butle i spala dalej. a my wypełniamy winko, zamowoliismy pizzę i mielisny bardzo fajny wieczor we dwoje. porozmawialiśmy, później pobaraszkowalismy
nie pisze wiecej, bo atmosfera na watku i klubie nie sprzyja. smutno mi strasznie, ze Ci nasi faceci tak sie zmienili, po narodzinach dzieci. Za nami te trudny okres, ale po grudniowych złych dniahc obecnie jest słońce
|
#1857 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może daj mu jeszcze jedną, tą ostatnią szansę, właśnie dla dobra Waszej córki?
|
|
#1858 |
|
potworkowa
|
a z problemami przez błędy żywieniowe rodziców mały człowiek boryka się potem całe życie
![]() za egzamin ![]() martusia jak wróciłyśmy z małą ze szpitala, to miała strasznie odparzoną dupkę po antybiotyku, smarowałam wszystkim co miałam na odparzenie i pomogło w końcu odstawienie wszystkiego, nie smarowałam niczym i się zagoiło ![]() co do facetów... ja jestem zdania, że to facet powinien zabiegać o kobietę, a jak jest ojcem, to już w ogóle powinien stanąć na głowie, żey było dobrze, więc lilka na Twoim miejscu bym odpuściła i poczekała. sama się wtedy przekonasz, czy tż się opamięta. bo jak mu dasz jeszcze jedną szansę, to może stwierdzić, że nie ma po co się starać, bo Ty i tak pierwsza rękę wyciągniesz... maggie a Twojego męża nie rozumiem, jesteście małżeństwem, więc mąż powinien stawać za Tobą murem, nawet jeśli w jakiejś kwestii nie miałabyś racji... zielona przybij piątkę, u mnie też posucha od miesiąca ale akurat z niczyjej winy, tż miał trochę problemów zdrowotnych, a jak mu przeszło, to mnie rozłożyło ![]() colds nie wiem, co się u Ciebie dzieje, bo widzę, że klub jest zamkniety dla reszty mamuś, ale trzymam żeby się wszystko wyjaśniło.
|
|
|
|
#1859 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj normalnie święto u mnie, pierwszy raz w tym roku się na prawdę wyspałam!
Położyłam mała o 22, o 23 budzi się z dzikim krzykiem, ale zauważyłam, że się pręży, więc wymasowałam jej brzuszek i po 5 minutach poszły gaziki i uśmiech od ucha do ucha, potem ja nakarmiłam, przewinęłam i spała od 24 do 3, ok. 3 się obudziła i byłam pewna, że to koniec snu jak ostatnio, v tu niespodzianka, zasnęła od razu po karmieniu i spała do 10!! Cytat:
. U mnie na szczęście w rodzinie nie ma małych dzieciaczków, ale teściowa i tak nie omieszkała w zeszły weekend zauważyć, że inna wnuczka, gdy była w tym wieku co Kinga trzymała grzechotkę i bawiła się zabawkami , teraz sobie przypomniałam, bo na tle jej innych wkurzających tekstów to zbladło . Karmienie zagęszczonym mlekiem takiego maluszka nie jest zbyt odpowiedzialne, żeby malutka potem otyła nie była, chociaż moja Kinga w wieku 7 tyg. ważyła 5800 , ale na piersi to ponoć inaczej jest i potem dziecku łatwiej zgubićCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ehh my juź 8 lat razem, bez ślubu dodam, więc to nie mój małżonek .Nam się na prawdę długo super układało, ale jak już pisałam coś czuję, że on mnie nie kocha już, więc nie wiem czy warto się bawić w jakieś poradnie itp., jak wyraźnie mnie olewa i traktuje jako dodatek do dziecka, mało istotny, takie mam wrażenie. Cytat:
, a na USG byłyśmy wczoraj i wszystko ok. ale wiadomo, dla spokojnego sumienia możesz przejść się do lekarza ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1860 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
od piątku próbuję was nadrobić i chyba dziś w końcu mi się uda niestety nie zacytuję, bo za dużo natworzyłyście Iwa jesteś cudowną mamą i fajną babeczką sądząc po tym co piszesz, więc nie zadręczaj się miałaś gorszą noc, ale twojemu mężowi i dziecku bez ciebie byłoby na pewno bardzo źle Sojka mój jeden procent też pójdzie dla twojej córci - do tej pory dawałam na fundację tvn Katee dziękuję-niezmiernie mi miło ja też jak cię poznałam to od razu poczułam, że dobrze byśmy się dogadały i że wspaniała z ciebie kobieta Oczywiście zdrówka dla wszystkich chorujących mam i dzieciaczków Temat teściowych też interesujący - dobrze że moja za bardzo się nie wtrąca, choć czasem zdarzy jej się dobrą radę sprzedać, ale dobrą w sensie że przydatną a nie jakąś głupotę życzę wam cierpliwości i zrozumienia w kontaktach z mamami mężów Przykro mi, że mężowie i tżtowie dają teraz niektórym z was w kość - wiem jakie to paskudne i wyniszczające uczucie, więc życzę wam, żeby wszystko poukładało się jak najlepiej dla was samych i maluszków Ula również dołączam do grona "adoracji" twojego zorganizowania - może i mi kiedyś się uda tak wszystko poukładać, że będę miała czas się ponudzić przy własnych dzieciach Kaczuszka grono klubowe nie jest zamknięte, ale akurat jak zakładałyśmy klub to kilka mamuś było z nami dość krótko lub mało się udzielało i stwierdziłyśmy, że pomyślimy o ich zaproszeniu, jak pobędą z nami dłużej lub więcej się poudzielają, żebyśmy mogły się lepiej poznać Asiulka jest założycielką klub a ona teraz w Mexico no i to ona musi wysłać zaproszenia a my pewnie potrzebowałybyśmy wyrazić swoje zdanie na temat nowych członkiń Lewek to przeżyłaś chwilę grozy zapewne - matko aż nie umiem sobie wyobrazić co się czuje jak się widzi swojego maluszka nie mogącego odetchnąć aa jeszcze o depilatorach pisałyście ja mam najzwyklejszego philipsa i już kilka lat mi służy czas chyba wymienić go na nowy i skoro brauna tak chwalicie to może teraz w takiego zainwestuję no i w ciąży mi wolno włosy rosły na ciele a teraz to masakra tak jak Maggie pisała na nogach to prawie jak u chłopa mam włosy i pomimo depiacji mega szybko mi odrastają no i jeszcze ten wąsik nieszczęsny się pojawił chyba powinnam iść i zbadać sobie znowu hormony a teraz wam napiszę, jaki wariacki miałam piątek jak wiele z was wie jestem kierownikiem na stacji paliw żeby dostać wypłatę swoją i na wynagrodzenia pracowników muszę wysłać do centrali koncernu fakturę od trzech lat wysyłam ją kurierem, bo raz poczta mi zagubiła dokumenty i nie dostałam pieniędzy na czas tylko ze sporym opóźnieniem, bo musiałam wysyłać jeszcze raz no i właśnie w tym miesiącu po raz pierwszy kurier nawalił i nie dostarczył mojej faktury i jeszcze po mojej interwencji łaskawie stwierdzili, że może w poniedziełek czyli jutro uda im się dostarczyć dokumenty no tak się wściekłam, że nie macie pojęcia, bo gdyby chodziło tylko o moje pieniądze to ok mogę poczekać ale ja muszę ludziom zapłacić wynagrodzenia więc z mężem i z małą w samochód, na stacji zrobiłam redruk faktury i jazda do Płocka, żeby ją dowieźć jak najszybciej, żeby przelew mogli puścić no i tym sposobem prawie cały dzień spędziliśmy w samochodzie a po powrocie mała była marudna i trzeba było jej poświęcić uwagę ale pierwszy raz zbluzgałam kogoś przez telefon-tego kuriera który mi tej faktury nie dowiózł wstyd mi ale nazwałam go debilem, bo jak się okazało później on wiele razy już woził różne przesyłki do centrali a mojej najwyraźniej już mu się nie chciało i próbował zwalić winę na kancelarię, że tam mu odmówili przyjęcia przesyłki ![]() wczoraj za to byli u nas znajomi i najpierw musiałam mieszkanko ogarnąć całe bo bałagan był - oczywiście mąż mi pomagał, bo my zawsze razem sprzątamy no a jak już goście byli to nie wypadało na wizażu buszować ![]() i tym sposobem dopiero dziś ogarniam co napisałyście tak lepiej, bo wcześniej podczytywałam na tel i mam nadzieję, że się nie obrazicie, ale żeby ogarnąć co piszecie i poczytać to brałam ze sobą tel jak musiałam iść do toalety ![]() kończę nadrabiać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

zdezerterowałam z zajęć w połowie, nie dałam rady. Tzn były nudne więc wolałam wrócić do domu, nakarmić Zochę bo wizja siebie z laktatorem gdzieś na uczelni mnie poraziła.
czy to ja mam nie takie pomysły na odżywianie dziecka?
w ogóle dla mnie to super wózek 
. Dla mnie niestety los nie jest tak łaskawy, a może sama jestem sobie winna?

.
ja uwazam ze bezwzgledu na wszystko maz zawsze powinien byc po stronie żony! pamietam ze nawet na naukach przedmałżeńskich nam o tym mowili. nie potrafie zrozumiec co ona ta za ta mamuska jest

nie pisze bo edukuje sie,to weekend szkoły