|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Śmieszno i straszno
![]() ![]() Pewnie nadejdą i czasy, gdy II wojna światowa będzie uznawana za trend w kinematografii Nie powiem, że w literaturze też, bo pewnie ta cześć kultury upadnie całkowicie, a książki będzie można obejrzeć jedynie przez szybkę w muzeum |
|
|
|
#1652 | ||
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Też mnie dziwi jakim cudem takie "kwiatki" są dopuszczone do druku/reklamy, przecież przed wydaniem widzi je co najmniej kilku jak nie kilkunastu ludzi? A może to taka durna forma reklamy, żeby głośno było? Niedoścignione są dla mnie 2 reklamy Ralpha Laurena, gdzie modelki wyglądały jakby im łep odcięli i przykleili do lalek czy coś, horror Cytat:
|
||
|
|
|
#1653 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwi mnie pani sprzedawczyni w pobliskim sklepie, która po tym jak jej zwróciłam uwagę, że źle wydała mi resztę rzuciła mi z pogardą pieniądze
![]() Młoda dziewczyna a zachowuje się jak sprzedawczynie z filmów Barei
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
tyle było gadki o muzyce na poprzedniej stronie, ale tak naprawdę nie trzeba być kimś wybitnym by stwierdzić, że zdecydowana większość obecnej twórczości to chłam
|
#1655 |
|
Biała Dama
|
Jesli sluchasz RMF to mozesz miec takie wrazenie
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, co ludzie potrafią zjeść w imię idei
![]() Ogląda ktoś "zapraszam do stołu" na BBC? Dzisiejszy odcinek to była perełka
|
|
|
|
#1657 |
|
Rozeznanie
|
A o czym było? Ja w ogóle niestety nie kojarzę nawet tego programu, więc jeśli chce Ci się trochę opowiedzieć to było fajnie
Zaintrygowało mnie to "jedzenie w imię idei".
|
|
#1658 |
|
Raczkowanie
|
no cóż...
Dziwi mnie wrzucanie a fejsa zdjęć z procentami przez osoby niepełnoletnie ;o
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To znaczy, rozumiem zdjęcia z imprez, gdzie chodzi o ludzi, a alkohol jest niejako w tle.. ale już niejednokrotnie spotkałam się np. z dodawaniem zdjęć samego stołu, coby sie pochwalić ile alkoholu było
Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest Czas edycji: 2013-01-13 o 01:14 |
|
|
|
|
#1660 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam koleżankę, która raz mi opowiada coś tam, że taaaaaka była imprezaaaa, tak się naje***ła.... a potem tego samego dnia, tylko później, znowu coś opowiadała, i wymsknęło jej się, że na tej imprezie wypiła tylko jedno piwo. No to ja nie wiem, czy się naje****ła w końcu, tak jak mówiła na początku
|
|
|
|
|
#1662 | ||
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Cytat:
Też mnie to zawsze rozwala, a wrzucanie zdjęć z alkoholem bardziej mnie dziwi u osób pełnoletnich, bo jako takie ogarnięcie tacy ludzie powinni już mieć. A lans na "aśnaebauam" to już w ogóle dla mnie niepojęte zjawisko
|
|
#1663 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1664 |
|
Raczkowanie
|
Mnie dziwią ludzie, którzy relacjonują swoje życie i swoje związki na fejsbuku, zasypują tablice znajomych zdjęciami z misiaczkiem, a potem się dziwią, że ludzie są ciekawscy i mają czelność się tym interesować
|
|
|
|
#1665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1666 |
|
Rozeznanie
|
W temacie fejsbukowym: mam koleżankę z pracy, która ciągle wstawia zdjęcia swojej córki. Ciągle. Po kilkanaście. I każdej takie serii nadaje durne nazwy typu "Moja mała Księżniczka", "Moja Mała Strojnisia", "Moja gimnastyczka Kochana". I żeby to były jeszcze jakieś fajne zdjęcia. Ale nie, zwykłe, takie domowe, z dywanem tureckim na ścianie i kupą prasowania na wersalce. I dziecko niezbyt urodziwe.
Tego nie rozumiem. Jeszcze jedno takie coś wrzuci, to ją wywalam, beskitu.
|
#1667 |
|
Konto usunięte
|
Wystarczy jak sobie zablokujesz, żeby Ci się nie pokazywała w aktualnościach.
|
|
|
|
#1668 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Twojej znajomej od statusów napisałabym wersję pod koloryzowaną, tzn. że tak samo jest ze statusem związku, że można zmienić określoną ilość razy a potem się zablokuje i bam, nie będzie mogła już wrócić/odejść bezkarnie ![]() U mnie kilka mamuś z pieluszkowym zapaleniem mózgu tez wyleciało ze znajomych (wtedy jeszcze nie dało się blokować wpisów)
|
|
#1669 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No fajnie, że potrafisz tyle wypić, ale co mnie to obchodzi? |
|
|
|
|
#1670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także ja się tam już nie wtrącam.
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Program w skrócie - grupa (zazwyczaj 4 osoby) obcych ludzi spotyka się co wieczór i przygotowuje dla siebie proszoną kolację, oceniają się wzajemnie, a zwycięzca wygrywa kasę - polska wersja to Ugotowani. Jedna z gospodyń wieczoru pojechała wczoraj po bandzie Fanka ekologii i nomadzkiego życia (pomieszkuje u znajomych, a własne mieszkanie wynajmuje, żywi się tym co znajdzie przy drodze). Znaczy, przejedzie się z miasta do miasta i jak tylko wypatrzy na poboczu rozjechane truchło, cap je bagażnika i jedzie dalej, chyba że trafi się większa "zdobycz", typu sarna, wtedy zjeżdża na pobocze i rozbiera padlinę na miejscu Po co chodzić do sklepu i wydawać kasę, skoro można pozbierać mięcho z jezdni? ![]() Przystawka - rozjechany bażant. Gospodyni zapewniła, że korpus był nienaruszony, a jedynie łeb utrącony. Znalazła biedaka przy drodze w sąsiednim miasteczku, no to go zabrała na kolację, co się będzie marnował. Zaznaczyła też, że piekła go dłużej niż należało żeby bakterie zdechly, więc bez obaw można spożywać. Dodatkowo, by rownież sposób prezentacji pasował do tematu przewodniego wieczoru, odbiła na talerzach wzór bieżnika Danie główne - nic strasznego, ot gulasz z bizona. Za to na stole pojawiło się zdjęcie uroczego stadka, z sugestywną strzałką wiodącą ku jednemu z osobników. I tu zacytuję jednego z gości: " Wyjątkowo na walory smakowe dania wpływa informacja, iż mięso, które właśnie jem miało na imię James" Deser - wydawało się lajtowo (Creme Brulee), ale po nim wjechała na stół patera egzotycznych niespodzianek z pieczonych robali - larwy, chrząszcze i szarańcza, do wyboru. W roli wisienki na torcie wystąpił skorpion w czekoladzie ![]() Witki mi opadły ![]() Ja rozumiem, że to TV, program jest rozrywkowy i pewnie reżyserowany ale myśl, że gdzieś tam są ludzie jedzący padlinę z drogi...
|
|
|
|
|
#1672 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ludzie są naprawdę dziwni |
|
|
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pogrubione - podobno dla każdej matki jej dziecko jest najpiękniejsze na świecie, więc to akurat bardzo subiektywna kwestia... |
|
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uznałam, że i tak Ci z którymi się widuje czy pisze to i tak się dowiedzą. Ja mam znajomych (parę), która co 1-2 tygodnie zmieniają status najpierw "w związku", później "to skomplikowane" aż wreszcie "wolny/a". Takie to irytujące. Ja to nie rozumiem co co komu 200 zdjęć na face ? Wytłumaczcie mi bo nie rozumiem. |
|
|
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko co właśnie mnie jeszcze dziwi - że jak opowiadam o jakiejś imprezie, na której 'nie byłam naebana', to niektórzy od razu myślą, że to musiała być słaba impreza i pewnie nudna..U mojej koleżanki raczej chodzi typowo o chwalenie się byłamnaebana. A to raczej ma niewiele z prawdą wspólnego. Bywałam z nią na różnych wyjściach, gdzie piła jedno piwo lub nawet dwa i nic nie wskazywało na naebaniesię, więc wątpię czy nagle wypracowała jakiś szczególny system ekonomicznego picia tak żeby sie naebać. ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- A co do fejsbuka, ja pamiętam, jak moja koleżanka (mając 18 lat) spotykała się z pewnym chłopakiem już jakiś czas i przeżywała, że chciałaby ustawić sobie na fejsie status w związku, no ale przecież ona nie ustawi pierwsza tam tego chłopaka, bo jak to będzie wyglądać, to on musi ją ustawić! Jakby to miało jakieś znaczenie...
Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest Czas edycji: 2013-01-13 o 10:53 |
|
|
|
|
#1676 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój Tż przez pół roku miał status związku: wolny. Moja koleżanka chciała mi delikatnie powiedzieć, że to odkryła. Powiedziałam jej, że wiem, że to ma ustawione i jakoś mi to nie przeszkadza. Ale się zdziwiła
|
|
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze jak czytam o takich zachowaniach, mam wrażenie, że ci ludzie byli w domach zbyt krótko trzymani i muszą pewien etap nadrobić, właśnie ten gimnazjalny
|
|
|
|
|
#1678 | |||
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Cytat:
I wkurza mnie jak znajomy daje sobie na zdjęcie główne dziecko. Jestem znajomym z nim czy z niemowlakiem, czyje to konto w końcu?? Zazwyczaj najpierw patrzę na avatar a potem dopiero nazwisko więc nie wiem kto to jest bo wszystkie dzieci wyglądaja podobnie. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
No nic, ludzie zawsze będąmnie zadziwiać
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

Zaintrygowało mnie to "jedzenie w imię idei".

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)