|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Jezuuuuu, Was dogonić....
![]() Cześć! U nas wsio dobrze. Wszytkiego dobrego w Nowym Roku! Myślę, że za jakiś czas będzie mnie tu więcej ![]() Buziaki! |
|
|
|
#1412 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
za dużo obowiązków codziennych ![]() wooow!! tymek ma talent Cytat:
![]() a co się wydarzy, że będzie Cię więcej? ![]() hejo moje Karolcia też jest ostatnio na NIE - żeby zjadła coś normalnie, to tylko nie i nie i papa ![]() i córeczka tatusia strasznie się zrobiła! tuli się do niego, tylko do niego na rączki i tylko woła 'taaaataaa' ach nie daje mi napisać, muszę z nią puzle poukładać ![]() w ogóle to taka sprytna już jest - sortery bezbłędnie kształty dopasowuje, puzle układa, klocki duplo składa. Słówek tez ma co raz więcej w repertuarze - najlepiej wychodzi jej 'auto' ![]() No i my się musimy odsmoczkować ...będzie trudno
|
||
|
|
|
#1413 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam coś napisać to przylazła już mała przylepa...
|
|
|
|
#1414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Wszystkie dzieci po kolei zaczynają się buntować. Aż się boję ![]() I u Was też faza na tatę? Też chyba większość to teraz przerabia. Ciekawe czy i u nas będzie... 3. Brawa dla Karolci ![]() Elliko, a co u Ciebie poza tym? Jam z mamą? Mało Cie tu ostatnio... Hej, hej ![]() A ta obietnica... Czyżbyś np. była w ciąży i szykowała się na zwolnienie? ![]() Cytat:
i ![]() 2. Ale żadnych dziewczyn! No i dzień dobry
|
|
#1415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co? W ciazy jestes? ![]() ide nadrabiac, moze sie czegos dowiem aaa Wodaqua zaczelam dukana, dukam, dukam i juz mam 3 kg mniej |
|
|
|
|
#1416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Brumciu- niesamowity kubek,
Jutro pędze szukać tych farbek i będę zgapiać No i brumiatko urzekające Dziubku- Denis już jest taki duży i taka dorosłą minę ma przy tej zabawie autami Nasze dzieci dorośleją Cytat:
Ogarnelam mieszkanie i leglam na kanapie na słodkie lenistwo póki Yahu śpi potem zmykamy zobaczyć do ośrodka dowodzenia WOŚP w TelikowieOd 2 dni Jasiulek ma czerwona wysypke na lewej stronie brzuszka i na lewym ramieniu, jutro chyba zobaczę sie z pediatra
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
odezwę się wieczorkiem
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
dzieci bawia sie samochodami wiec pisze
bylismy dzis na jaselkach a potem na dzialce zobaczyc jak sie ma i bylismy z 3h na swiezym powietrzu. Kinga spala w wozku chociaz nie chciala sie uspic. Ciagle cos ja rozpraszalo. Byc moze wiatr tez przeszkadzal bo jak mocniej opatulilam to padla. A jz jakos padam i sama bym sie zdrzemnela...
|
|
|
|
#1419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mama też dobrze się czuła. no ale teraz do domu wróciła i jej dolegliwości też no jest wymagająca, kilka razy w tygodniu trzeba do niej zajechać, ostatnio ogrzewanie jej się coś psuje, więc mój tż najwięcej do niej jeździ na interwencje. Poza tym TE leki działają - to najważniejsze, jest stabilniejsza, spokojniejsza także ogólnie jest lepiej![]() ![]() lece na światełko do nieba |
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Powolutku wracam do świata żywych Moje zdrowie znowu zaczyna mi płatać niemiłe figle, 3 dni wycięte z życiorysu...Całe szczęście zastrzyki zaczęły działać i czuję się lepiej. Moi chłopcy dali sobie radę "beze mnie". Ja trzy dni spałam Dzisiaj Was jeszcze nie dam rady nadrobić, bo okropnie oczy mi się męczą. Pozdrawiamy i całujemy cioteczki |
|
|
|
#1421 |
|
Zadomowienie
|
Natko dlaczego mialas zastrzyki??
|
|
#1422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chciałam napisać, ze dwie identyczne dziewczynki na sankach siedzą, ale na drugim zdjęciu w tle widzę, ze jednak są trzy identyczne
Cytat:
Grunt, że leki działają. Ale nie tak do końca, skoro piszesz, że dolegliwości wróciły, tak? Cytat:
Weź nie strasz! Co się dzieje????
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Aga gratuluję spadku wagi!
jak tam byliście na balu? my nie. dziewczynom tak dobrze się spało (miałyśmy od 9), mi też się w sumie nie chciało znowu od samego rana być na wysokich obrotach i sobie darowałyśmy. Natko a co się dzieje??? dzisiaj robiłam małe zakupy w Almie w tym kupowałam 1 piwo wiecie, że kasjerka (młoda taka laska) poprosiła mnie o dowód? nie wiem, może zdjęcia sobie lubi oglądać? ![]() ale mnie zamurowało i zapytałam tylko: mój???? a ona najnormalniej w świecie, że tak. no to jej pokazałam, ale no w szoku byłam ![]() mąż też się później ze mnie śmiał - w raczej z tej kasjerki, że mam 30 lat za sobą, dwójka dzieci pod sklepem czeka i w życiu chyba nikt mnie o dowód nie poprosił nawet jak miałam 20 lat a tu takie coś ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
|
|
#1424 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Gomra, może Ksiądz z Kalisza zgapił projekt od tego poznańskiego, albo odwrotnie. Kalisz to Twoje rejony, tak?Lili, powiem Ci w tajemnicy, że ja też jestem zauroczona Haniołkiem. ![]() I nie obrażaj się- Ty zażartowałaś, a Iwa odbiła piłeczkę. ![]() Crazy, jak te dzieci szybko rosną-już pierwszy chłopak. A Ty już wieki Nam Idy nie pokazywałaś. ![]() Dziubku, cudny mały chłopiec- jedynym słowem Denis rozrabiaka. Kajool, ciekawe menu. Gratuluję odsmoczkowania! ![]() Isia, i co były ślady? ![]() Fajnie, że będziecie z Ewoludkiem. Brumku, brawa dla autora, piękne arcydzieło. Już rozumiem, czemu ostatnio piszesz o Tymku "małe kudłate" - włoski mu się bardzo zagęściły. Cudny jest, nie mogę się napatrzeć. ![]() Chelsea, pilna z Ciebie uczennica, oby kolejne egzaminy poszły równie dobrze. ![]() Wodaqua, no ładnie, zaintrygowałaś Nas i znowu uciekłaś. ![]() Telik, a gdzie saneczkowy Jaś? ![]() I jak się udał babski wypad? ![]() Ellika, dobrze,że leki działają. Z czasem pewnie będzie lepiej. ![]() Natko, biedna jesteś ostatnio z tymi różnymi dolegliwościami. Wracaj szybko do formy. ![]() Sortery- dla mojego dziecka to nadal czarna magia. Jak jej się pokaże, gdzie należy dany element wsadzić to po długiej walce jakoś upycha, ale żeby sama dobrała odpowiedni otwór to nie ma opcji. Za to dzisiaj mnie totalnie zaskoczyła. Byłyśmy na mroźnym spacerze jak już się zrobiło ciemno. Zatrzymała się, wskazała łapką na ziemię i krzyczy- Hania! Na początku nie wiedziałam o co jej chodzi. Po chwili zrozumiałam,że pokazuje na swój cień- mała spryciula.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2013-01-13 o 22:38 |
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko dla Ali sortery to też magia. wkłada klocki gdzie jej się akurat mieszczą
![]() ale ma takie jakby puzzle z otworkami i ostatnio jej wyciągnęłam i naprawdę byłam zdumiona bo od razu wkładała koło do koła kwadrat też do odpowiedniego otworu - ani razu się nie pomyliła także z tymi klockami pewnie też lada moment podłapie ![]() co do żartu no nie chce się rozpisywać ani tłumaczyć bo jeszcze wyjdzie zupełnie co innego niż miałam na myśli a zupełnie nie chciałam aby to jakoś źle zabrzmiało. także Lilli nie bierz tego absolutnie do siebie inna sprawa, że mi np. naprawdę czasami jest lżej z dwójką niż jak Hania była sama (ale to czasami hehe) bo jak Hania była sama i jej się nudziło to musiałam jej towarzyszyć a teraz jednak od czasu do czasu razem z Alą się pobawią, albo gonią się z pokoju do pokoju a ja tylko się modlę żeby gdzieś nie wyrżnęły
|
#1426 |
|
Wtajemniczenie
|
Natko pisz coś wiecej! Co cię dopadlo?
Marzenko: Haniula spryciula ![]() saneczkowego Jasia nie mam, nie było czasu w tym szaleństwie a impreza udana, ale końcówkę przedrzemałam bo noc wcześniej spalam4,5 godzinyIw: faktycznie młodziutko wyglądasz, wiec kasjerce sie nie dziw i ciesz sie młodością Brumciu jak Tymcio Wielkooki sie czuje?
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
Iwa,zapomniałam napisać- cudne zimowe córeczki.
Sytuację ze sklepu możesz potraktować jako komplement.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2013-01-13 o 22:15 |
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie o to mi chodziło, że się chociaż chwilę sobą zajmą . Nie obrażam się, chociaż był moment, że ciśnienie miałam A tak w ogóle to męża nie mam, sama z Radkiem nie mam szans na komputer. Piszę to dlatego, żeby nie było, że focha mam
|
|
|
|
|
#1429 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
|
|
|
|
#1430 |
|
Zadomowienie
|
Ello.
Już po zjeździe, ufff. Coraz bardziej męczy mnie to jeżdżenie co 2 tygodnie, chciałabym mieć już święty spokój, choć z drugiej strony fajnie się wyrwać na kilka dni .Napiszę coś więcej jutro, bo padam z nóg. Dobrej nocki. |
|
|
|
#1431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niejedna kobieta marzy o takie pomyłce ![]() Własnie chciałam pytać, ile masz lat, ale doczytałam. Komplement roku Ci dziewczyna strzeliła ![]() Cytat:
Ja - nieskromnie przyznam - że też ślepia w niego mogę wlepiać godzinami Normalnie narcyza sobie wychowam ![]() U nas sortery też nie są wcale "roztrzaskiwane" Rzadko się nimi z Tymusiem bawię, stoją i się kurzą i pewnie dlatego. Choć w tym tygodniu mnie zaskoczył, bo odnalazł zakurzony garnuszek na klocuszek i dwa klocki w odpowiednie dziurki wsadził. Innych już nie. A potem się szybko znudził Mi się wydaje, ze to zależy od tego, czym się człowiek z dzieckiem bawi. Jak sortery są codziennie, to wiadomo, że szybko się ich nauczy. A jak wcale nie są używane to skąd ma umieć... A że mnie sortery denerwują, to usuwam je z oczu ![]() A dzięŻuję, dobrze No i jutro kończymy brać antybiotyki.
|
|
#1432 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!!
nadrobiłam weekend ![]() Marzenko, Dziubku, Brumku, Iwa, Stronczku - piękne macie dzieci, i te saneczkowe, i te "utalentowane" zakupy w Ikea zaliczone. ależ mieliśmy speeda - w 1,5 godz. obeszliśmy, znaleźliśmy w magazynach wszystko, kupiliśmy i jeszcze zjedliśmy obiadek oczywiście kupiłam jeszcze kilka bzdetów spoza listy, więc na koncie pusto, ale już się nie mogę doczekać aż mąż wszystko poskręca i przeniosę Hankę do jej pokoju wczoraj byliśmy na śniegu- sanki moje dziecko lubi, ale znacznie bardziej jej się podobała wojna na śnieżki z ciotkami i kuzynkami. aż piszczała z radości jak oberwała (oczywiście delikatnie ).a teraz rutyna. w pracy siedzę...ble... wodaqua zaintrygowałaś mnie, więc powtarzam za dziewczynami: w ciąży jesteś??? ![]() iustyna wesoło mieliście w sylwestra. dzieci super - widać, że im razem fajnie. szkoda, że Wy tylko gdzieś tam na 1 zdjęciu w cieniu.... Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2013-01-14 o 08:20 |
|
|
|
#1433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jaki tam łobuz, aniołka widzę
![]() A kotka i psa przeżywał bardzo, poniżej napiszę Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję że już będzie ok. U nas też tak było, że jeszcze po antybiotyku miałam wrażenie że coś mu "gra" w piersiach, ale lekarka powiedziała że to akurat normalne, przy regeneracji śluzówki czy coś tego typu ![]() A u nie powiem, satysfakcję miałam No i kilka takich drobiazgów, ale wolę na ogólnym nie pisać. Postęp, bo czekolady nie było Adaś od rana przeżywał i co kilka minut pytał po swojemu, czy już jedziemy do psa i kotka, spał w sumie godzinę w południe, po przebudzeniu to samo Potem kotka nie opuszczał Fenomen polega chyba na tym, że my kota nie mamy, a pies się go boi, natomiast z tamtym psem może zrobić dosłownie wszystko, piesek ani nie mruknie ![]() W domu też opowiadał wszystkim że u psa i kotka był w temacie ciąży - dalej udawanie, że jej nie ma, ani słowa.... Poniżej weekendowe z sanek, przemeblowań w pokoju, a w gratisie jeden z naszych kudłaczy 1 -
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-01-14 o 10:05 |
||
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam po masakryznym weekendzie. zaraz biorę się za sprzątanie. Potem z Agatą pójdziemy na sanki, może o bibliotekę zachaczymy. A popołudniu ksiądz
![]() Bruku jak zrobiliśie kubek, czym malowaliscie? Piękny jest i kubek i autor
|
|
|
|
#1435 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Ja tak ogólnie. Śliczne dzieciowo-zimowe zdjęcia BRUMKU cudny jest ten kubek Super pomysł...A ten kubek miałas juz gotowy taki biały? ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Trzymajcie mocno dziisaj kciuki bo mam wizyte o 11-12 u gona....mam nadzieje, ze wszytsko tam dobrze
|
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu obaj chorzy
![]() W ciągu miesiąca to uż drugi raz Bartek przyniósł z przedszkola, a Karol złapał od niego. |
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
heja!
Pieleszko zazdroszczę zakupów w Ikei ![]() dobrze, że ja mam ten sklep po drugiej stronie miasta bo jakby był bliżej to by mnie mąż z torbami z domu wyrzucił - całą wypłatę mogłabym zostawić w tym sklepie ![]() my mieliśmy wczoraj zamiar lepić bałwana - nawet marchewkę z domu wzięłam, ale śnieg suchy, nie chciał się w ogóle lepić. a dzisiaj za oknem -10 i wiatr więc siedzimy w domu ![]() Aania no to Adaś miał frajdę ze zwierzakami ![]() z tym śrubokrętem to jakby moje dziewczyny widziała ![]() Myha na pewno przyniesiesz od gina same dobre wieści. innej opcji nie przewiduję ![]() Gomra zdrówka dla chłopaków!
|
#1438 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu Adaś ze śrubokrętem poprostu mnie rozwalił My byliśmy w Ikea w sobotę na zakupach i klopsikach Spontanicznie kupiliśmy komodę chociaż ten zakup wcale nie był w planach więc cała niedziela zeszła mi na układaniu w szafach i komodzie
|
#1439 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa mój tż stwierdził, że całe szczęście, że ikei w gw ani w bliskiej okolicy nie ma
![]() Myha ![]() AAniu Adaś cudny, Ty wyglądasz uroczo, a psiak fjowski |
|
|
|
#1440 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
CO do szybkości, to u nas jest tak samo - kiedyś po Ikei to się mogłam pół dnia szlajać, a teraz wpadamy, jemy, kupujemy, wypadamy i po godzinie wszystko zaliczone ![]() Cytat:
A po Tobie od przodu nadal ani śladu ciąży nie widać (słuchaj, a może teściowa nie widzi, dlatego nic o niej nie mówi A tak serio to powiem Ci, że ciężka sprawa z tą teściową, skoro taka niewyuczalna, ze za każdym razem to samo robi ze słodyczami... Cytat:
Cytat:
http://www.lukasdobrasil.com.br/prod..._porcelana.htm http://www.kreativ-depot.de/Kreativ-...160C-Gold.html Ale są różne firmy. Byle do porcelany były. One nie są zbyt łatwo dostępne (są tylko w sklepach dla plastyków, kiedyś w Leroy na dziale z ramami bywały i w niektórych empikach też jakieś widywałam), więc bierzcie, co będzie ![]() Kubek (i każda inna ceramika) oczywiście już gotowe kupuję, nie wyrabiam sama z gliny Myha - mocne ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

zapraszam

za dużo obowiązków codziennych