Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 244 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-06, 16:11   #7291
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
a, jeszcze pytanko w kwestii butów ryzykowałybyście zmawianie na allegro? widzialam fajne butki i się zastanawialam czy to dobry pomysl. Ewentualnie poszłabym na negocjacje z jednym panem od sklepu z butami, który mieszka w Poznaniu (firma, która miala te buciki na allegro jest wlasnie z Poznania) może by jakies sprowadził na próbę. Co myślicie??? jak chcecie to Wam pokaże te co mi się spodobały, oczywiście nie mając sukienki trudno jeszcZe coś wymyślić, ale wstępna koncepcja była - suknia ecru i buty jakies złote czy coś w tym stylu. Niestety po zdjęciach na allegro koloryu złota nie dobierzesz
obawiam się, że muszę odradzić ci kupowanie butów bez sukienki
dlatego, że często w trakcie kupowania i mierzenia sukienki bardzo zmienia się koncepcja i pomysł na swój ślubny wizerunek - myślę, że dziewczyny to potwierdzą...
a łatwiej jest chyba dobrać buty do sukienki niż odwrotnie...? tak mi się wydaje

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-06, 16:13   #7292
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Na wesele mojego brata robiłyśmy z mamą takie babeczki z różnymi nadzieniami - kazdemu bardzo smakowały, moment jak były wszystkie zjedzone, a upiekłyśmy ich około 350 sztuk
Nic trudnego, wystarczy mieć foremki i do działa
nie mam foremek
i nie lubię piec ciast i ciastek (co innego mięsko )

Stary 2007-03-06, 16:18   #7293
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

Nie wiem jak to jest w waszych lokalach gdzie robicie przyjecie weselne,szczerze to nie wiem nawet jak by było w moim bo nie pytałam,ale wiem ze niektóre lokale nie pozwalają swoich własnych wypieków wnosić na wesele,wymagają faktury z cukierni.Zabezpieczają sie tak w razie jakiegos zatrucia gości czy cos podobnego.myśle ze warto podpytac jesli chcecie same cos piec.
szczęśliwa_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-06, 16:29   #7294
martuko
Wtajemniczenie

szczęśliwa, ile taka przyjemnośc kosztuje? ja bym takie zaproszenia sama robila dośc proste są. Bardziej mi się podobaja tez kalką najbardziej z tych to z wzorkiem na skos
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-06, 16:34   #7295
Wojtusia
Zakorzenienie

szczęśliwa_82 mi się najbardziej podoba ostatnie zaproszenie
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-06, 16:39   #7296
martuko
Wtajemniczenie

no nie, ja sobie zdaję sprawę że bez sukienki kupno butów nie ma sensu (choc słyszalam juz o takich sco sukienke do już kupionych butów dopasowywały
Ale rozejrzeć się i zobaczyc jakie sa modele nie zaszkodzi
a co do ciasta to tak wlasnie jest doklądnie - lokale wymagają potwierdzenia z cukierni, w koncu biora odpowiedzialnośc za to co jest podane na stolach
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-06, 16:42   #7297
sija
Zadomowienie

Martuko wysłałam fotki

Znalazłam nieco inny adres w panoramie firm dla cukierni staropolskiej, może się przenieśli?? ostatnio jak szukałam były oba adresy (i ten na Sterna i na Łabędziej):
"Cukiernia Staropolska" Tomasz Machoń
20-335 Lublin , ul. Łabędzia 17 - woj. lubelskie
tel. 0607312852

Mam zamiar się tam wybrać w najbliższych dniach więc dam znać czy to aktualny adres
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-06, 16:43   #7298
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

znalazłam je na allegro http://www.allegro.pl/item171736779_...promocja_.html
a kosztują 1,89zł
Stary 2007-03-06, 16:44   #7299
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
nie mam foremek
i nie lubię piec ciast i ciastek (co innego mięsko )
Foremki można kupić w sklepie jakimś, a zrobienie to żadem problem - naprawdę Ja jestem trochę antytalent jeśli chodzi o ciasta, ale to szybciutko się robi

Cytat:
Napisane przez szczęśliwa_82 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to jest w waszych lokalach gdzie robicie przyjecie weselne,szczerze to nie wiem nawet jak by było w moim bo nie pytałam,ale wiem ze niektóre lokale nie pozwalają swoich własnych wypieków wnosić na wesele,wymagają faktury z cukierni.Zabezpieczają sie tak w razie jakiegos zatrucia gości czy cos podobnego.myśle ze warto podpytac jesli chcecie same cos piec.
No własnie coraz częściej się z tym spotykam, ale można się dogadać, że się napisze oświadczenie i luz - szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie innej opcji jak domowe ciasta

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-06, 17:15   #7300
czerwcowa lara
Raczkowanie

szczęśliwa - pierwsze albo trzecie
czerwcowa lara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-06, 18:37   #7301
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
ooo, dużo nas tu "lubelskie panny młode i pan młody" sa chyba najlepiej zorganizowanym wątkiemzaraz Wam wkleję to co sciągnęłam z wątku na temat ciast wczoraj.może to sprzed roku inforkmacje więc lepiej sprawdzić
jagnabe, polegam na Twojej opinii i tam zadzwonimy. na razie idziemy się dowiedziec o termin w kościele.
a w tej karczmie rzym to jakie sa ceny?? brzmi dość złowieszczo ta nazwa
Cena zależy od tego co sobie zażyczysz na menu homary czy normalnie, cena ok 100 zł bez ciast, owoców i alkoholu
Stary 2007-03-06, 18:37   #7302
magdulec
Zadomowienie

Skoro o ciastach mowa to mam pytanko czy w Lu można w jakiejś cukierni znaleźći zamówić tort weselny bezowy z białą lub inną czekoladą, i płatkami czekoladowymi i ile kosztuje? Bo jadłam taki u mojej siostry w Wawie i był pyyyyyyyyyyszny ale cena to około 500zł( w Wawie)i został zjedzony, szukałam w necie piekarni ale nie znalazłam nic ciekawego, i nie chcemy zwyklego biszkoptowego bo one to już przejadły się wszytskim.
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-06, 18:55   #7303
silvershine
Raczkowanie

GG do silvershine

Cytat:
Dziewczyny ratunku powiedzcie co myslicie o tych zaproszeniach,jak widzicie ciężko nam podjąć decyzje
1. i 4. najladniejsze
silvershine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-06, 19:05   #7304
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

A powiedzcie mi czy któraś z was kupowała przez allegro zaproszenia?mam troche mieszane uczucia:/
Stary 2007-03-06, 19:16   #7305
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czerwcowa lara Pokaż wiadomość
madzialena, gdzie zamawiałaś buty? Pliiiisss...
Sen mi z oczu spędza niemanie butów...
Rozumiem Cie doskonale, bo mnie też już to stresowało. Tym bardziej, że byłam w tamtym tygodniu w Warszawie i miałam nadzieję tam się zaopatrzyć, a tu - nic... Albo nie mają rozmiaru, albo jeszcze brak nowych dostaw i nie wiadomo kiedy będą.
W końcu zamówiłam butki w saloniku Paris na deptaku (nad Hollywood Cafe). Baaardzo miła właścicielka, też szyje suknie, ale niestety ceny dosyć spore. Ja za buty zapłacę 280 zł - włoskie, Pani sprowadza je od producenta, dlatego muszę czekać 2 tyg. Z allegro czy innego sklepu internetowego też bym się bała tak bez mierzenia. A tutaj są rozmiary do mierzenia, tylko że nie można ich do siatki spakować
Z innych doniesień z rajdu po sklepach obuwniczych: fajne znalazłam też w sklepikach na Lubartowskiej (ten z żółtymi zadaszeniami)- mieli mieć wczoraj nową dostawę i jeszcze taki sklepik przy ulicy łączącej Świętoduską z Lubartowską (są 2, ale ja mówię o tym, co to buty są na parterze, a nie na pięterku).
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-06, 19:21   #7306
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
A powiedzcie mi czy któraś z was kupowała przez allegro zaproszenia?mam troche mieszane uczucia:/
ja kupowałam takie na allegro, dokładnie u tego samego sprzedawcy:
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=168814712

szybka tranasakcja, profesjonalne podejscie do sprawy
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-06, 19:31   #7307
silvershine
Raczkowanie

GG do silvershine

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość

dobrze wiedziec bo niektore ceny na allegro sa faktycznie zachecajace
silvershine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-06, 20:05   #7308
vanima
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
W końcu zamówiłam butki w saloniku Paris na deptaku (nad Hollywood Cafe). Baaardzo miła właścicielka, też szyje suknie, ale niestety ceny dosyć spore. Ja za buty zapłacę 280 zł - włoskie, Pani sprowadza je od producenta, dlatego muszę czekać 2 tyg. Z allegro czy innego sklepu internetowego też bym się bała tak bez mierzenia. A tutaj są rozmiary do mierzenia, tylko że nie można ich do siatki spakować
To nie są buty włoskie. Są produkowane w Łodzi. Oto strona tej firmy: http://www.artediroma.com/ Sama takie kupiłam i nie żałuję tej ceny, bo są naprawdę piękne i na pewno nie zniszczą się tak, jak niszczą się buty z satyny (a w niektórych sklepach, buty satynowe czy pokryte koronką, są prawie tak samo drogie). Poza tym naprawdę nie wyglądają jak buty typowo ślubne... Ja polecam

A na koniec to się przywitam, bo to mój pierwszy post. Do tej pory tylko podczytywałam forum. Witajcie Wizażanki
vanima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-06, 20:18   #7309
madzialena-lublin
Rozeznanie

Widzę, że Cie sprowokowałam
Takich informacji udzieliła mi ta Pani, więc już sama nie wiem. Ale cieszę się, że już ktoś je próbował i to z dobrym efekem Tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że dobrze zrobiłam.
No i przede wszystkim- WITAJ NA WIZAŻU!
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-06, 20:49   #7310
vanima
Przyczajenie

Faktycznie mnie sprowokowałaś

I dobrze zrobiłaś, że zamówiłaś buty. Ja już mam je jakieś 2 miesiące i chodzę w nich czasem po domu, żeby się przyzwyczaić. Są bardzo wygodne. A jak się sprawdzą w "tym dniu" to się okaże
Stary 2007-03-06, 21:05   #7311
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Większoś jak piszesz chce ciasto z cukierni chociaz są lolale które praktykują również tak, że jak ktoś bardzo chce mieć własne wypieki to proszą o jakiś symboliczny zakup w cukierni, żeby w razie czegoś mieli jakąś podkładkę .
U nas nie będzie problemu bo i tak będziemy zamawiać w cukierni. Ale rzeczywiście warto o to zapytać wcześniej jeśli komus bardzo zależy na własnych ciastach

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-06, 21:11   #7312
czerwcowa lara
Raczkowanie

O Arte di Roma słyszałam, że są cudne, oglądałam na stronce i słyszałam wiele opinii, że świetnie się chodzi. Niestety cena mnie powala trochę... Na Lubartowskiej i na Świętoduskiej niestety żadne mi się nie podobały, na Tysiąclecia też nie, albo nie było rozmiaru. Tak na złączeniu Świętoduskiej i Lubartowskiej na górze można zamówić buty z katalogu i chyba były tam jakies Sposare, ale nie jestem pewna... A jak nic innego nie znajde to chyba zamówię w Bianco. Buciki firmy Embis...
Mam jeszcze plan, żeby pojechać do Załazów i zobaczyć jakie tam buty oferują, bo jak jeździłam oglądać sukienki to jakoś na buty nie zwracałam uwagi...
Stary 2007-03-06, 21:38   #7313
bandola18
Zadomowienie

Tak sobie czytam co piszecie i sorry ale 280 zł za buty na jeden raz to ... , po prostu przerasta moje wyobrażenie. Ja na pewno takiej kwoty nie wydam, są też skórzane dobrej jakości buty za niższą cenę i uważam,że taka cena za buty to przesada.
Stary 2007-03-06, 21:51   #7314
mila25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość

winDirVariable="C:/WINDOWS"Zgadzam się z Toba - popieram tego Pana w calej rozciaglosci.. sluchajcie w sobote wylicytowalam zaproszenia - wyslalam tez projekt, on nam w niedziele odeslal swoj , ja zaakceptowalam a dzis o 17 poczta mi przywiozla zaproszenia , a ja mu jeszcze nie zaplacilam nawet.. mily czlowiek mozna sie dogadac i mam wrazenie ze pracuje 24h na dobe
Stary 2007-03-06, 21:52   #7315
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

Mysle identycznie,moi rodzice sie uparli co prawda ze mnie ustroją do ślubu,choć niektóre rzeczy jak np bieliznę sama bede kupować(chodzi oczywiscie o strone finansową,nie o to że mają wpływ na to co mam załozyc),wiec generalnie mogłabym szukac w najdrozszych sklepach,ale szczerze mówiąc szkoda mi ich kasy na np.buty tak drogie jak za 200-300zł.W sklepie na lubartowskiej kobieta mówiła mi ze wlasnie w marcu mają miec nowa dostawe,wiec tam sie wybiore niedługo.zamierzam wydac na buty moze nawet do 100-150zł.ale rzecz gustu....
Stary 2007-03-06, 22:40   #7316
nicky_1981
Rozeznanie

Cool Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Co do butów Arte di Roma to sa cudne!!! Sama sie na nie napaliłam, ale jak zobaczyłam cene to przeżyłam szok !! Na buty to chciałabym wydac połowe (tak do 150), przeciez i tak mało je wiedać. Suknie zasłania buty, prznajmniej tak mi sie wydaje. Za 300 stówy to mozna sobie kupic porządne i szałowe buty na codzien a nie na jeden raz.
Ale i tak Vanima Ci ich zazdroszcze!!!!!
PS. Witaj na forum!
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-06, 22:52   #7317
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez bandola18 Pokaż wiadomość
Tak sobie czytam co piszecie i sorry ale 280 zł za buty na jeden raz to ... , po prostu przerasta moje wyobrażenie. Ja na pewno takiej kwoty nie wydam, są też skórzane dobrej jakości buty za niższą cenę i uważam,że taka cena za buty to przesada.
hmmm, myślę podobnie - to znaczy, wydać tyle na buty to nie taki znowu problem, ale białych butów na obcasach to ja do niczego potem nie założę
jeśli komuś będą ślubne buty pasować potem do stylu ubierania - to fantastycznie, ale na pewno nie mi dlatego nastawiam się albo na tańsze, albo na płaskie balerinki (takie to przynajmniej ponoszę w lecie do jasnych ubrań), mam wrażenie, że spod sukienki i tak nie widać, że cierpisz katusze na obcasach - chyba, że po minie

Stary 2007-03-06, 22:56   #7318
vanima
Przyczajenie

No proszę. Temat butów rozgorzał na dobre
Ja zamierzam moje włożyć więcej niż jeden raz. Gdybym z góry zakładała, że włożę je tylko na jedną uroczystość, to nie wiem czy za 100 zł bym kupiła.
Za to oszczędzam na całej masie innych rzeczy, które wydają mi się zupełnie zbędne.
Ale wszystko to rzecz gustu
Pozdrawiam
Stary 2007-03-06, 23:05   #7319
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez vanima Pokaż wiadomość
No proszę. Temat butów rozgorzał na dobre
Ja zamierzam moje włożyć więcej niż jeden raz. Gdybym z góry zakładała, że włożę je tylko na jedną uroczystość, to nie wiem czy za 100 zł bym kupiła.
Za to oszczędzam na całej masie innych rzeczy, które wydają mi się zupełnie zbędne.
Ale wszystko to rzecz gustu
Pozdrawiam
szczęśliwiec z Ciebie , znalazłaś złoty środek, fajne buty na ślub i na potem
oczywiście nie zajmujemy się przy okazji celowym krytykowaniem Twojego posunięcia, nie odbieraj tego w ten sposób
ja to po prostu nie chcę kupować byle czego, bo zdaję sobie sprawę, że jak mi będzie niewygodnie to popsuje mi całą uroczystość
a jednocześnie mój wąż w kieszeni nie pozwala kupić mi dwóch drogich par butów na jedną okazję (wysokie obcasy i płaskie na zmianę), wiec dlatego zdecydowałam sie od razu na jedne - płaskie i jeszcze mam nadzieje dobrać takie które będę mogła ponosić.... (chociaż to sie jeszcze zobaczy )

Stary 2007-03-07, 08:15   #7320
czerwcowa lara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
szczęśliwiec z Ciebie , znalazłaś złoty środek, fajne buty na ślub i na potem
oczywiście nie zajmujemy się przy okazji celowym krytykowaniem Twojego posunięcia, nie odbieraj tego w ten sposób
ja to po prostu nie chcę kupować byle czego, bo zdaję sobie sprawę, że jak mi będzie niewygodnie to popsuje mi całą uroczystość
a jednocześnie mój wąż w kieszeni nie pozwala kupić mi dwóch drogich par butów na jedną okazję (wysokie obcasy i płaskie na zmianę), wiec dlatego zdecydowałam sie od razu na jedne - płaskie i jeszcze mam nadzieje dobrać takie które będę mogła ponosić.... (chociaż to sie jeszcze zobaczy )
Ja szukam takich na niskim obcasie, żeby nie umrzeć po godzinie i w miarę uniwersalnych, żeby potem sie jeszcze nadawały do chodzenia do pracy... Acha, i żeby nie kosztowały majątku... Na razie na takie nie trafiłam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości