|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Cytat:
widziałam oferty od 160zdj aż nawet i do 1000. więc normy chyba nie ma ale zwykle tak średnio to dają ok. 300 zdjęć i albo odbitki albo album gotowy a co do cen.. czy 2.600 to dużo? u mnie 2-3 to raczej standard (za opcję od przygotowań aż do 1. w nocy +plener).
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Cytat:
U nas dzisiaj kompletne lenistwo ![]() Wczoraj tż prosił rodziców o moją rękę. O 19:00 wróciliśmy bo koleżanka przyjechała na noc. Rodzice zaraz po nas przyszli bo zapomnieliśmy czegoś wziąć (te same osiedle). Impreza do północy, pękło chyba z 6 butelek wódki, tż odprowadzał rodziców,a w tym czasie ja z przyjaciółka obaliłam jeszcze wino i po piwie na dobitkę. Dzisiaj o dziwo-żadnego kaca ale też energii brak ![]() A jutro znowu do roboty i cały tydzień przed nami we wtorek pojadę wcześniej do pracy bo po południu wybieramy się do księdza zapytać o ten ślub mieszany. Wolę wcześniej wiedzieć co on na to.
|
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2013-01-13 o 18:19 |
|
|
|
#514 | |
|
Winter is coming
|
no jutro dzwonię i jak ma wolny termin to umawiam się na spotkanie. Po obejrzeniu prawdziwej historii kopciuszka jestem zdecydowana na 100%, taki plener to bym mogła mieć
![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Kopciuszek wymiata
|
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Kopciuszek pierwsza klasa
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawy pomysł i fajnie ogląda się zdjęcia, ale nie wiem, czy chciałabym coś podobnego ze swoim udziałem :P
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#520 |
|
Winter is coming
|
I widzicie kurcze przypadkiem na gościa trafiłam, nawet nie był na 1 stronie w googlach
![]() Mnie przekonało w sumie jedno zdjęcie, jak mi zrobi takie, na którym będę wyglądać tak pięknie jak ta PMka, to nic mi więcej do szczęścia nie trzeba
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Policzyłam na oko wydatki i wyszło nam przy 100os. ok.26 tysięcy. Poprawin nie liczyłam, ja nie chcę,a rodzice chcą, więc niech myślą nad koncepcją
Ale przy kilku rzeczach wpisywałam kwotę na oko bo np.:nie mam pojęcia ile kosztuje wiązanka,butonierka itp. 200zł.? bez żadnych egzotiko kwiatów ![]() Tak samo makijaż+fryzjerka. Wiem do kogo chcę iść i patrząc na to jakie ceny były to na 2014 z 6 stów szykować trzeba ![]() I powiedziałam dla tż,że jak ksiądz nas odeśle na jesień,żeby się zapisać to ma mu coś powiedzieć bo ja do jesieni nie wytrzymam, zamęczę go, chcę już mieć godzinę
|
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjelam ten przelicznik jak juz po uszy mialam "a to jeszcze tyle czasuuuuu"
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do tatuażu to nie mamy, ale ja mam plan na kilka TŻ nie ma nic do tatuaży oprócz inicjałów MJ ![]() więc mam w planie: na lewym nadgarstku inicjały MJ, na wewnętrznej stronie lewego przedramienia najważniejsze daty w moim życiu na karku kilka łapek kotków w ogóle mam kiepski dzień i złe wiadomości ![]() pisałam Wam, że kontakt z Teściami generalnie miałam bardzo dobry, myslałam, że się świetnie rozumiemy. Szczególnie Teściowej dużo opowiadałam o moim życiu, tj. o śmierci Taty, o mojej Mamie, że nie ma w życiu łatwo itd.... Dziś poważnie rozmawialiśmy z TŻ. On powiedział wczoraj swojej mamie, że planujemy w przyszłym roku ślub. Ona powiedziała, że jej zdaniem wesele rodzice powinni współfinansować na pół, w innym razie ona się nie dołoży czym wbiła mi nóż w serce. Pomijając już to, że moglibyśmy sobie sfinansowac sami, ale dopiero w 2015 roku, jak ona mogła tak powiedzieć skoro wie w jakiej sytuacji jest Moja Mamcia? TŻ powiedział jej jaka jest sytuacja, na co ona powiedziała, że nie rozumie jak ktoś może nie mieć oszczędności naprawdę sprawiła mi wielką przykrość mówiąc tak nie wszystkim życie się układa tak jak im, nie każdy ma ciepłą posadkę za kilka tysięcy więc postanowiłam dziś: nie chce wesela w ogóle, weźmiemy ślub sami, w dwójke albo w Polsce albo gdzieś za granica (w tym albo w przyszłym roku), nie chce od nich ani grosza (powiedziała, ze na remont może na troche dać, ale może se te pieniądze wsadzić w d.upę) i moja noga w ich domu nie postanie ![]() a po ślubie kogo tam będziemy chcieli to odwiedzimy z flaszką wódki i tyle ![]() w takich chwilach bardzo doceniam moich rodziców, bo mimo, że nie mieli za dużo nieba by mi przychylili gdyby tylko mogli Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-01-13 o 20:09 |
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Dopiero co wyszedł ode mnie Tż, myślałam, że mniej naskrobiecie, a jednak.. Nie nadrabiam Was bo nie dam rady Jedyne co widziałam na fb, to że misiadelko ma już date w kosciele zaklepaną. Gratki! My z tżem też musimy sie jakoś w najbliższym czasie wybrać, żeby nikt nam godziny nie zakosił
|
|
#525 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, pysia...
Strasznie przykra sytuacja :/ Aż nie wiem co napisać
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
pysia1987 kurde ale mozna sie zawieść na niektórych osobach.. bardzo mi przykro,że tak wyszło, ale dobrze, że juz teraz to wiesz i w przyszłosci nie będziesz żałować że skorzystałaś z ich kasy...
A ślub w tym roku to całkiem fajny pomysł
|
|
#527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ciekawa jestem co na to Tata TŻ bo On nie był przy tej rozmowie, ale On to raczej nie ma nic do gadania.Teraz już tylko marze o tym, żebyśmy wzięli te 50 tys kredytu, dali bratu i żeby mieszkanie już było tylko na TŻ. Wtedy już będziemy zupełnie niezależni od nich i naprawde nic od nich nie przyjmę ![]() ja też bym chciała ślub w tym roku. Kościelny, a później od razu podróż poślubna. Ale TŻ coś się burzy bo biedny wie jak mi zależało na tym weselu cały dzień dziś przepłakałam, a TŻ tylko mi mówił cały czas, że i tak bez względu na wszystko bardzo mnie kocha Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-01-13 o 20:23 |
||
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się
Udało mi się i jednak dotarliśmy na Targi dzisiaj. Mnóstwo ulotek, odwiedzania stoisk i mętlik w głowie Kładę się, bo jutro ostatni dyżur i ferie
|
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jedna na targi nie dotarłam;/
|
|
|
|
#530 |
|
Wtajemniczenie
|
Pysia, przykre jest w tym wszystkim najbardziej to, że myślałaś, że teściówka jest w porządku, a tu takie coś. Aż nie chce mi się wierzyć, że tak powiedziała. Zwaszcza, że wiedziała o Twojej sytuacji.
Ja też nie mam dziś za dobrego nastroju. Nie dość, że jestem przemęczona i sfrustrowana zbliżającą się sesją (jeszcze się na dobre nie zaczęła, a ja JUŻ jestem padnięta i mi się nie chce ), to jeszcze dobiły mnie dzisiejsze rozmowy na podyplomówce. Znów dziewczyny (nauczycielki) opowiadały o zwolnieniach, o braku pracy, dla germanistów i polonistów zwłaszcza, ale w ogóle ogólnie dla nauczycieli. Wyobraźcie sobie, że jedną germanistkę właśnie zwolnili (w środku roku!) i dostała pracę w biedronce o 400 zł więcej niż to, co dostawała w szkole. No szok po prostu... Jestem przerażona tym wszystkim... W lipcu (a najpóźniej we wrześniu) będę absolwentką TRZECH fakultetów i doktorantką, a na pracę w zawodzie kompletnie nie mam co liczyć. Niby też mam wykształcenie dziennikarskie i redaktorskie, ale z tym wcale nie lepiej z pracą niż w oświacie. I jak tu znaleźć motywację, żeby się uczyć do sesji? Na cholerę mi te życiorysy niemieckich pisarzy, do NICZEGO mi się to w życiu nie przyda. A doktorat będzie musiał pozostać moją słodką tajemnicą, bo nigdy tego nie wpiszę w CV - w życiu mnie nikt wtedy nigdzie nie przyjmie. Jestem załamana i przerażona. Gdybym wiedziała, że tak będzie, gdybym była choć trochę bardziej tego wszystkiego świadoma, to przysięgam, że po gimnazjum poszłabym do zawodówki.
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Padam na twarz Cała niedziela poza domem...Rabo jechaliśmy z C. na moją uczelnię, bo miałam seminarium magisterskie. Powiedziałam babce, że chciałabym być jako pierwsza obsłużona (że tak powiem Później na Targi pojechaliśmy, ludzi pełno Jak wychodziliśmy było mniej ludzi niż jak wchodziliśmy Ulotek całą siatkę nazbieraliśmy Lubię to Oprócz ulotek jeszcze Magazyny Ślubne ![]() Poprzymierzaliśmy obrączki i doszliśmy do wniosku, że jednak 5mm są na nasze palce za szerokie i chcemy max 4mm. O wiele ładniej, delikatniej wyglądają Oczywiście co do wzoru się do końca nie możemy zgodzić, bo C. chce raczej błyszczące, a mi się bardziej matowe podobają. I to o dziwo z żółtego złota. No ale raczej nie będą pasować do pierścionka, bo mam z białego złota, więc obrączki musiały by być z łączonego złota.Mamy kilka zniżek Rozmawiałam też z krawcową (klientką hurtowni, w której mój C. pracuje) i może uszyć suknię nawet według mojego projektu albo połączyć dwie suknie (np. dół z jednej i górę z drugiej). Ceny też takie w miarę (mniej więcej 2000-2200), ale jak do listopadzie się zapiszę to wtedy jakieś rabaty będą, a tym bardziej, że zna C. ![]() Najbardziej interesowały nas stosika z foto i video. Mamy już kilka firm na oku Nawet kilka płyt z demo filmami dostaliśmy Na jednym stoisku (foto) wzięliśmy udział w konkursie, jak zostaniemy wylosowani to dostaniemy 50% zniżki (normalna cena to 2,5 tys. także byłoby super). A jak się nie uda to mówił, że dla tych co wypełnili kupony ,może też jakieś rabaty się znajdą ![]() Także Targi zaliczam do bardzo udanych Teraz czeka mnie przeglądanie tony ulotek hahaha Potem pojechaliśmy jeszcze raz na moją uczelnię wyjaśniać sprawę przygotowania pedagogicznego - pisałam Wam wtedy, że mi nie policzyli tych 160h praktyk. No i okazało się, że doszło do pomyłki i nie muszę uzupełniać ani praktyk ani przedmiotów! Tak się cieszę, bo ponad 1 tys. mam kieszeni (mogę na ślub odłożyć ). Także dzień zaliczam do bardzo udanych ![]() A co do piosenek zakazanych na weselu to ja na razie takowych nie wybrałam (i nie wiem czy wybiorę
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest masakra... mam koleżankę po polonistyce i podyplomówce z logopedii, która pracuje w odzieżowym sklepie i zarabia 1300zł. Ja sama zatrudniam jedną laskę, która ma wykształcenie dziennikarskie i redaktorskie, a pracuje jako sprzedawca za 1600 brutto ja rzuciłam studia po pół roku bo wiedziałam, że nic z tego nie będę mieć prócz papierka ![]() ale teraz gdybym miała jeszcze raz wybierać chyba też bym poszła do zawodówki. Właśnie dziś oglądałam na fb zdjęcia domu mojej fryzjerki myślałam, że ludzie w Polsce tak nie mieszkają, że takie wnętrza to tylko na mtv cribs
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-01-13 o 21:09 |
|
|
|
|
#533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pysia przykro bardzo się zachowała twoja teściówka. Ale TŻ dobrze, że za Tobą a nie za matką staje
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
pysia, zachowania teściowej nie skomentuję... Brak słów. W każdym bądź razie dopiero jak dochodzi co do czego i przychodzi temat pieniędzy to widać kto jaki jest, U nas podobnie - kłótnie z teściami poszły głównie o pieniądze...
|
#535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja nie mam zamiaru się kłócić, TŻ też nie jest kłótliwym człowiekiem. Chce to niech do nich jeździ, ale beze mnie. Z resztą podejrzewam, że oni czasem do nas przyjadą bo pracują blisko, ale po prostu urwę moje zażyłe kontakty i ogranicze sie tylko do tych niezbędnych. Znalazłam nawet na allegro suknie za 700zł która mi się podoba, ale TŻ powiedział, że przecież chciałam za 7 tys, a nie za 700 i sie nie zgodził, żebym taką tanią zamówiła bo stwierdził, że przynajmniej już suknię mam mieć ze swoich marzeń |
||
|
|
|
#536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Mykam, bo mój C. ogląda już ulotki, więc dołączę do niego
A potem grzecznie pójdziemy spać ![]() Dobranoc, do jutra
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
velika fotograf bardzo dobry
pysia teśiowa zachowała się poniżej poziomu krytyki
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.

we wtorek pojadę wcześniej do pracy bo po południu wybieramy się do księdza zapytać o ten ślub mieszany. Wolę wcześniej wiedzieć co on na to.

200zł.? bez żadnych egzotiko kwiatów 

)