![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Mamkaśnieg się klei do kół i odrywa całe połacie aż do piasku/chodnika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
Nudy, miłe panie, nudy!
![]() Prawie nie ma czego nadrabiać ![]() Haniu, możemy sobie dziś podać ręce - i to w dwóch kwestiach ![]() Po pierwsze - cały wczorajszy wieczór i dzisiejsze popołudnie też spędziłam na wybieraniu i opracowywaniu zdjęć do wywołania, bo Rossmann ma akurat promocję (też kończącą się o północy) na odbitki w formacie 10x15. Wybrałam 251, mogłabym spokojnie drugie tyle, ale już nie mam ani siły ani ochoty ![]() A po drugie - ja co prawda jestem "tylko" 3,5 roku po ślubie, ale też nie mam z niego wywołanych zdjęć ![]() ![]() Mamcia - ja kurczaka eko/bio kupiłabym tylko pod takim warunkiem, o jakim pisałaś - żeby poporcjować i zamrozić. A kupować za każdym razem świeżego pod kątem dziecka, dawać mu 1/30 a resztą zjadać samej - nie. Bo mi na jedzeniu bio nie zależy w najmniejszym stopniu ![]() Linka - super te buty! ![]() oj, jak zazdroszczę ![]() tak a propos - mój mąż niejednokrotnie mówił, że prawdopodobnie jesteśmy takim dobranym małżeństwem, bo oboje w równym stopniu uwielbiamy siedzieć przed kompami ![]() Coś w tym jest - jeszcze nigdy nie powiedziałam małżowi, żeby może oderwał się łaskawie od monitora, bo sama spędzam przed nim po 12-14 godzin na dobę. Choć teraz może nieco mniej, ale tylko odrobinę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Dep bo ja wlasnie pamietam jak Wanilka opowiadala ta historie o kurczakach naszprycowanych hormonami i teraz mala je tylko misko ze sloiczkow. No i tak mysle o tym kurczaku.. ale mam troche stracha :/ czy to juz bedzie pewny? czy przesadzam? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście nudy, dzisiaj leniwa niedziela
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na all będę musiała pobuszować przed wakacjami. Wcześniej kupię tylko jakieś sukienki i spódniczki. Warto wiedzieć. W Jedo miałam tylko pełno śniegu pomiędzy szprychami, ale do opon się nie przykleił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę albumy pokupować-na te nasze zdj. ślubne i dla Marysi. Dorotki album już jest prawie wypełniony-dołożę te zdjęcia co ostatnio przyszły i pewnie też się okaże, że nowy się przyda ![]() Mamy kilka zdjęć ze ślubu-ale to tylko dlatego, że moja mama wywoływała je przed naszym wyjazdem do UK ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
tylko jedna strona???? w szoku jestem
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#729 |
Rozeznanie
|
Mala dzisiaj nie dostała ziemniaka i nic nie ulała
![]() Czemu nikt nie ma takich problemów jak ja?wasze dzieciaki jedzą wszystko i nie ma problemów, a ja nawet ziemniaka czy marchewki nie mogę jej dać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
No maruda już śpi, ja wyprysznicowana mogę zasiąść przed kompem
![]() Lu coś zły dzień dzisiaj miała ![]() Dep ja i małż też z takich co lubią duuuużo przy kompie siedzieć, ale ostatnio mam ochotę sobie wieczorkiem z małżem jakiś serial albo film obejrzeć. A ten albo śpi albo komp :/
#731 |
Rozeznanie
|
dzisiaj pierwszy raz dałam marchewkę w ogóle pierwszy raz coś nowego, no nie licząc kaszki ale to się chyba nie liczy. Mina bardzo zdziwiona ale jadł nie wypluwał. Teraz pytanie co się może ewentualnie dziac po marchewce? Bo oczywiście jestem nadzwyczaj czujna i nawet przy usypianiu wieczornym jak troszkę dłużej zeszło (bo nigdy nie trzymałam go na rękach tak długo żeby mnie ręka rozbolała a dzisiaj tak) to się zaczęłam martwić. Po za tym wszystko ok marudny tylko strasznie
Acha! LadyMagnolia obiecałaś podpowiedzieć co obserwować podczas wprowadzania glutenu. Myślicie że można jednocześnie wprowadzać nowe rzeczy do diety i gluten czy lepiej to rozdzielić? Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2013-01-13 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas dziś dzień jak co dzień. Nic nadzwyczajnego. Leoś dostał dziś dynię z Rossmanna. Zjadł większość, ale minę miał baardzo nieszczęśliwą ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() to zaszalałaś ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#733 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Radziłabym ci rodzielić gluten od wprowadzania innego jedzenia bo jak coś uczuli nie będziesz wiedziała co... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Typowe objawy nietolerancji glutenyu opisywane w podręcznikach) to objawy brzuszne, np. bóle luźne, cuchnące i tłuszczowe kupki, czasem może być domieszka krwi, występujące czasem w biegunki po zjedzeniu czegoś glutenowego. Czasem mogą odwrotnie być długotrwałe zaparcia. Ale może też być standardowa wysypka, albo już po dłuższym czasie taka sucha łuszcząca się skóra na łokciach. Mogą występować razem, ale raczej występują pojedynczo i osobno. Jest wiele niestandardowych objawów, ale są... nazwijmy to mniej drastyczne i trudniej je wyłapać. Na te, o których napisałam należy zwrócić uwagę w pierwszej kolejności. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Ja tak szybko bo idę "spać"
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Z kompem u nas to samo ![]() ![]() Cytat:
A teraz zmykam. Do jutra ![]() Edytowane przez wvictoria Czas edycji: 2013-01-13 o 20:36 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Emil dziś próbował ziemniaczka ale ewidentnie mu nie smakował ![]()
![]() |
#739 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Obyś szybko znalazła coś, co możesz podawać. Cytat:
* Lepiej rozdzielić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#743 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja dodawałam do jarzyn ten gluten w niewielkiej ilości, nic się nie działo... |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Wtajemniczenie
|
Mamka chodzilo mi ze ostatnio tez wizazowalam z wanny i o tym pisalam i dlatego 'papuga' , teraz nie pisze z wanny tylko z lozka:p
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |||
Zadomowienie
|
Hej! U nas od piątku strasznie ciężko. Jakbym się cofnęła w czasie, mały bardzo nerwowy, w dzień słabo śpi, w nocy też się przebudza, dużo i często płacze, trudno go uspokoić
![]() ![]() Poza mlekiem ciężko mu cokolwiek wcisnąć nie chce zaciska buzię i płacze.Wysypało go strasznie na całym ciele a buzia to już od dawna cała w krostkach. Pewnie coś go uczula, tylko nie wiem co ![]() ![]() Cytat:
![]() Na rehabilitację dziecka przysługuje 60 dni zwolnienia w roku, płatne 80% wynagrodzenia, jak się nie wyrobisz możesz sobie dobrać tego zwolnienia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cobena znam, lubię i jego książek mam tak z pół półeczki, choć to nie jest mój ulubiony pisarz ![]() http://merlin.pl/Kamuflaz_Ewa-Ostrow...?place=suggest http://merlin.pl/Zaklinacz_Donato-Ca...?place=suggest Bardzo lubię Val Mcdermid i jej serię z Tonym Hillem, jeśli oglądałyście serial Żądza krwi/Wire in the blood ze znakomitym Robsonem Greenem, to wiecie o co chodzi ![]() Dobry jest Simon Becket i jego seria z doktorem Davidem Huntem. Jak jesteście zainteresowane tym gatunkiem to mogę podrzucić jeszcze jakieś tytuły ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: nie ma Twojego posta w ktorym piszesz ze nadajesz z wanny dlatego uznam ze nie spapugowalam ha! ![]() Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2013-01-13 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Rozeznanie
|
hej,
Weekend minął pod kątem odwiedzin. Wczoraj wpadł do nas znajomy. Tż siedział z nim do 2, ja wytrzymałam do północy. Oblewaliśmy półrocze Poli ![]() A dziś wpadła koleżanka z rówieśniczką Poli -10 dni starsza. Przeaparatka. Jak fajnie podnosiła główkę z maty co jakiś czas, leżąc na placach , jakby chciał zobaczyć czy rodzice jej nie uciekli ![]() Ja wywołałam zdjęcia parę m-cy po ślubie i ciesze się bardzo, bo teraz nie chciało by mi się tego robić. A Poli zdjęcia jeszcze nie mam żadnego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Wtajemniczenie
|
Jej jak fajnie jest jak dziecko spi w swoim pokoju
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.