|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3753 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem czerwcowa Przemyciłam się tu do lipcowo-sierpniowych razem z jeszcze jedną taką A że nas nikt stąd nie wygonił to tak sobie tu kwitniemy Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3754 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wróciliśmy z Tż z imprezy Wośp było całkiem fajnie lecz bardzo zimno mróz u nas złapał
nadrobiłam was i mogę spokojnie szykować się do spania Do mam z plamieniami trzymam za was kciuki oby wszystko dobrze się ułożyło
|
|
|
|
#3756 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie,
Udzielałam się w pierwszej części wątku, ale z braku czasu niestety się przestałam udzielać. Teraz jednak chciałam poprosić Was o radę. Zacznę może od tego, że mam 20 lat, jestem w 13 tyg ciąży. Mój chłopak jak się okazało jest bardzo leniwy i nawet nie zamierza szukać pracy, ja też jej nie mam, a w ciąży jest bardzo ciężko znaleźć pracę. Na razie mieszkam u niego w domu, z jego mamą i bratem. Nie czuję się tu dobrze, praktycznie nie mam prywatności bo jego brat wchodzi do naszego pokoju bez pukania i w cale nie chce się nauczyć tego. Nie wyobrażam sobie mieszkania tutaj po porodzie, bo żeby się nie narażać na pokazanie wszystkim swoich piersi chyba będę musiała karmić w łazience. Moja mama nie chce pomagać mi finansowo zanim TŻ znajdzie pracy i ją rozumiem, bo nie musi go utrzymywać i się z nią zgadzam zupełnie. Mój ojciec powiedział, że będzie mnie utrzymywał jak wrócę na studia, termin mam na 18 lipca, więc w październiku maluch będzie miał koło 3 miesięcy, więc nie wiem czy takie dziecko może iść do żłobka? Bo mój kierunek jest dziennie tylko, więc musiałoby zostawać z kimś od poniedziałku do piątku. Zupełnie nie wiem co mam zrobić, bo wpadłam z najbardziej nieodpowiedzialnym facetem jakiego znam. Edytowane przez Palpi Czas edycji: 2013-01-14 o 00:25 |
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Witam Was z wczesnego rańca Nie mogłam przez weekend zajrzeć i teraz ciężko nadrobić, po 6 stronach muszę odpocząćWitam nowe mamusie ![]() malinka0525 doczytałam o Twoim 'dziwniejącym' pępku Moja przyjaciółka, która luty/marzec będzie rodzić miała tak samo jak Ty i zresztą ja głęboko dziurawy pępol, a jak mi pokazała brzuch ok 6 miesiąca, to pępek zanikł![]() ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Cytat:
Przepraszam jeśli trochę za ostro napisałam.. |
|
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie macie zbytniego wyboru musicie ją przeżyć i mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej... Ja na Twoim miejscu w ogóle bym się teraz nie zastanawiała tylko od razu idź do mops-u, zapytaj na jakie świadczenia możesz liczyć, dzięki zasiłkom od nich będziesz mogła skompletować najpotrzebniejszą wyprawkę... Przejdź się również do żłobka, bo z miejscami w nich jest teraz dość trudno i nie każdy się łapie, ale myślę, że jak się przejdziesz i zapytasz od jakiego wielu przyjmują... Może nawet jeśli zagwarantowali by Ci miejsce w żłobku później np. od grudnia to rodzice spojrzeli by na to inaczej? Zobaczyli, że się starasz i może przymrużyli oko i do tego czasu jakoś pomogli? Może babcia, albo jakaś ciotka mogły by pomóc w opiece? W Krk jest Dom Małego Dziecka- wiem, że przyjmują tam młode matki w ciężkiej sytuacji życiowej, może w Twojej okolicy jest coś podobnego? Tam na pewno udzielili by konkretniejszych rad i wsparcia psychologicznego? Popytaj o wszystko w tym mopsie...
|
|
#3759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Hej dziewczyny ![]() Pisałyście coś czy przytyłyście...ja dziś idę do lekarza na założenie karty ciaży będę ważona więc zobaczę czy przytyłam. Apetyt już mam ale na początku to jeść nie mogłam za dużo a co do brzucha mam jakby większy już dziś m w spodniach było jakoś ciasno i mam guziki rozpięte, ale to może od wzdęć bo mnie męczą już od kilku dni. Bo przy kąpaniu jak wciągłam brzuch był płaski...Coś może i przytyłam waga może pokaże chociaż kg więcej, bo same piersi stały się większe i cięższe i nadal bolą...
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedługo wizyta u gina, więc się okaże czy mi coś przybyło. Ale tak sobie myślę, że jak mi się d ponad tygodnia włączyły wieczorne wymioty, to może waga mi nie ruszyła w górę |
|
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o studia to nie łam się dasz radę. Moja koleżanka zaszła w ciąże na studiach na 1 roku. Wzięli z chłopakiem ślub, ona urodziła we wrześniu, a od października 2gi rok. Mieszkali w akademiku. Koleżanki pomagały jej pilnować, chodziła tylko na zajęcia, które musiała koniecznie być typu laboratoria, a w reszcie pomagały koleżanki. Mimo, że jej mąż pracował to utrzymywała się z stypendium socjalnego. Po jakimś czasie mąż wrócił do swego miasta bo stracił pracę i ona została tylko ze stypendium i dała radę. Skończyła studia, jest mgr inż. Córa chodzi do szkoły, a ona się rozwiodła. Jeżeli nie widzisz przyszłości z ojcem swego dziecka to nie zmuszaj się ze wzg na dobro dziecka bo to nie zawsze wychodzi tak, że dziecko ma dobrze. Witam się z pracy. Ruszam w trasę bo nie wytrzymam w miejscu cały dzień, zresztą chcę jutro na wizycie poprosić o L4 bo cały czas coś mnie bierze, puszcza na 2 dni i potem znowu gorzej. Muszę wyleżeć te przeziębienia. Z racji tego trzeba nadrobić zaległości, żeby było czyste konto przed zwolnieniem. |
|
|
|
|
#3762 |
|
Zadomowienie
|
A ja się muszę wyżalić ![]() 5 dni temu przy ostrym kaszlu, poszłam do apteki po coś na kaszel, babka poleciła mi Ambroksol,brałąm go raz dziennie, dodatkowo jeszcze syrop prawoślazowy i witaminy. Kaszel nie przeszedł a teraz czytam na necie że Ambroksolu nie można brać w ciązy, bo przenika przez łożysko i należy do grupy B wg klasyfikacji. Boję się że przez głupotę mogłam zaszkodzić dziecku...
|
#3764 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Opisz moze szerzej sytuacje, bo malo konstruktywnie jest radzic, nie znajac kontekstu... Cytat:
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Byliśmy wczoraj na WOŚP z córą bo obiecaliśmy fajerwerki. Ale była zadowolona, a ja szczęśliwa, że znowu dotrzymaliśmy słowa - bo to wg. mnie bardzo ważne. Palpi tak jak pisze Margosia MOPs, Dom Samotnej Matki, ew. pomyśl o studiach wieczorowych lub nawet lepiej zaocznych i powrocie do rodziców. Nikt cię bardziej nie będzie kochał niż własna rodzina, i nikt ci lepszej opieki nie da niż własna rodzina. Ja nie mówię o sytuacjach takie jak ma większość z nas, mąż itd, ale w twojej sytuacji nie siedziałabym u lenia, który ma w d... przyszłość. Jego matka może będzie za dzidziusiem, ale ty zawsze będziesz obcą, niepracującą dziewczyną. Przepraszam, że tak ostro piszę, ale nie popsuj sobie życia. Masz teraz ważny etap w swoim życiu więc zrób tak, żeby nie pogorszyć sprawy. Może jak weźmiesz sprawy w swoje ręce on zobaczy, że nie jesteś od niego zależna to się ogarnie. Mój mąż tak zobaczył. Wyprowadziłam się z córką, pracowałam, nie był mi nawet do opieki nad małą potrzebny jak była chora. I co? Oczy mu wyszły, zauważył, że nie tylko wokół niego świat się kręci.
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jest -10 stopni Wróciliśmy z psem z długiego spaceru straszliwie zmarznięci Teraz pozostaje trochę odtajać i pora na ciepłe śniadanko
|
|
#3767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam jeszcze młodsza jak zaszłam w ciąże z 1 dzidzią. Z moim partnerem teraz mężem chodziłam 3 lata za nim urodziłam dzidzię więc trochę go poznałam. Też na początku się uczył później staż no i poszedł do pracy. Wzięlismy ślub i już sobie tak żyjemy prawie 11 lat. Ale mój TŻ od razu wziął się do pracy...może porozmawiaj z chłopakiem czy on Cię kocha czy chce być z tobą. Wyglądasz na mądrą dziewczynę pewnie go kochasz ale musisz się zastanowić czy warto być z kimś takim. Wiadomo że dla dziecka lepiej jest jak wychowuje się w pełnej rodzinie, ale jak będzie bieda, kłótnie o to ze nie pracuje to nie wiem czy takie dziecko będzie szczęśliwe i czy ty będziesz szczęśliwa. Jestes młoda i życie można zawsze sobie jeszcze ułożyć. ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- jak masz możliwość isć do rodziców to się wyprowadź. Wiem ze to tak głupio zaraz będą mówić życie sobie zmarnowałaś a może nie, rodzice to rodzice kochają Cię i chcą jak najlepiej.
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-01-14 o 09:06 |
|
|
|
|
#3768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3769 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38612638]A urodziłaś w terminie? Ja też miałam obrzęki :/ Nogi, ręce, twarz... Do tego nadciśnienie. No i skończyło się, jak się skończyło...[/QUOTE] urodzilam w 39 tygodniu, wiec w terminie. Poprostu musialam sie bardzo pilnowac. Cytat:
Cytat:
Cytat:
do jakiego lekarza chodzisz?Witam sie w mrozny dzien. Niestety moj "złomek" dzis nie odpalil wiec marysia nie poszla do zlobka, a ja nie zalatwie pilnych spraw ktore dzis mialam zalatwic choc szwagierka zaoferowala pomoc, ale z nia to roznie bywa.---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- i witam wszystkie nowe mamusie
|
|
#3770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze że brałam go tylko raz dziennie i tylko 4 dni... zadzwoniłam do lekarza i powiedział że nie mam się martwić bo na pewno nic się nie stało, że ten lek czasem sie przepisuje kobietom w ciązy przy zapaleniu oskrzeli... ufff... i że mała dawka była... ale mam iśc na kontrole do inernisty żeby sprawdzić czy nie mam nic na oskrzelach jak kaszel mnie męczy
|
|
#3771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj mnie wczoraj też wyjątkowo często bolał brzuch. Ale tylko przy wstawaniu z łóżka. Miałm taie jakby skurcze i bardzo bolały. Zaraz przechodziło. Raz prawy jajnik raz lewy.To tylko gdy wstawałam nasilało się. Cały dzień prawie przeleżałam spalam, tylko wieczorem poszliśmy na Światełko Do Nieba na WOŚP musiałam się dotlenić...i dodam mam straszne upławy dziś powiem lekarzowi. Szłam miałam tak mokro i zaraz się bałam ze to może być krew
|
|
#3772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, musisz być dobrej myśli i za dużo się nie denerwować bo szkodzi to maluszkowi choć trudno powstrzymać nerwy w takiej sytuacji. Witam z rana wszystkie mamusie . Wczoraj jak już zasypiałam miałam megaśną ochotę na rolmopsy i nie mogłam zasnąć myślałam że zwariuje jak zaraz ich nie zjem
|
|
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nikt dziś nie wizytuje?
|
|
#3774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś mam wizytę
![]() Lekarz dopiero będzie zakładał kartę ciąży, powie mi jak wyniki wyszły i myślę ze zrobi USG Na początku tak wyliczył że na 29.08 termin dziś już chyba dokładniej mi powie
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo wszystko trzymamy kciuki Na którą idziesz?
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ pięknie zaczęło u mnie prószyć. Takie duże, mięsiste płatki śniegu leniwie opadające na ziemię. Do tego lekki mrozik. Taką zimę lubię. Na pewno nie odmówię sobie dzisiaj spaceru
|
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

nadrobiłam was i mogę spokojnie szykować się do spania

Jednak cofam stwierdzenie, że mój brzuch ostatnio stoi w miejscu
a co do brzucha mam jakby większy już dziś m w spodniach było jakoś ciasno i mam guziki rozpięte, ale to może od wzdęć bo mnie męczą już od kilku dni. Bo przy kąpaniu jak wciągłam brzuch był płaski...
Niedługo wizyta u gina, więc się okaże czy mi coś przybyło. Ale tak sobie myślę, że jak mi się d ponad tygodnia włączyły wieczorne wymioty, to może waga mi nie ruszyła w górę

do jakiego lekarza chodzisz?
Na początku tak wyliczył że na 29.08 termin dziś już chyba dokładniej mi powie
Na którą idziesz?