|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
no dobra.. a co powiedzie np. na taki wózek. Cena jest rewelacyjna a wydaje się porządny.. tylko fima jakaś nieznana
![]() http://allegro.pl/ultralekki-elipso-...916446603.html ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
zaraz to sobie wszystko dokładnie przestudiuję ta gondolka, którą wrzuciłam jest prześliczna, bardzo mi się podoba... ale też uważam, że cena jest sporo za wysoka.. a my musimy teraz szukać czegoś po kosztach
|
||
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
Lonely, ten też jest fajny, też go oglądałam, a że firma mało znana? A musi być znana? na poprzedniej stronie podałam linki do tych o których ja pisałam to możesz porównać
Ja bym się firmą nie sugerowała zupełnie bo tych firm wózkowych jest mnóstwo a to że w sklepach w galeriach stoi tylko kilka to nie znaczy że reszta gorsza. Zresztą w jednej z hurtowni, w której byłam gość polecał wózek polskiej firmy, w niezłej cenie choć obok stały xlandery a absolutnie ich nie polecał więc to naprawdę różnie bywa podobne gondolki znajdziesz w wózkach typu 2 lub 3 w1 też innych, tańsze także spokojnie. Ja osobiście nie chcę wydać na wózek więcej jak 1500 zł a i może mniej, mogłabym dołożyć w sumie ale nie widze zupełnie potrzeby bo wiem że w wózku za 400 zł moje dziecko wyjeździło w takich terenach i miejscach że ho ho i nie trzeba było na to wydawać 6 razy tyle więc cena niekoniecznie jest adekwatna do jakości. Ta spacerówka o której pisałam, którą kupiliśmy po paru miesiacach kosztowała jakieś 700 zł a nie wytrzymała paru spacerów bez awarii Edytowane przez katherine271 Czas edycji: 2013-01-13 o 22:44 |
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że ten fotelik samochodowy wpisany do wózka jak już dojdzie dziecko do wagi max np. 10 kg , to wymienia się fotelik w aucie ale to już na taki normaly, nie wpinany w stelaż ![]() Ja zielona jestem stąd pytanie ![]() Dziewczyny, a wiecie co...zauważyłam, że powoli w TV lecą reklamy w stylu " szczupłe na lato"- nas to w tym roku ominie Nie musimy myśleć o swojej prezencji na plaży Będziemy miły inne rzeczy w głowie i na głowie
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-01-13 o 22:54 |
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no powiem Wam, że naprawdę jestem miło zszokowana tym wózkiem.. http://allegro.pl/ultralekki-elipso-...916446603.html
wydaje się, że ma wszystko. Jest lekki, ma sporą gondolkę.. no i ta cena zaskakuje pozytywnie.. W piątek jedziemy na połówkowe, odwiedzimy sklep z wózkami i pooglądamy bryki na żywo. Mam nadzieję, że to mi trochę rozjaśni sytuację
|
|
|
|
#217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie normalnie
no właśnie ciekawe.. ogólnie świra można dostać z tymi wózkami |
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zobaczysz na żywo to koniecznie opisz i porównaj z czymś co się przewijało na forum
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zależy kiedy się uwiniemy z uwalnianiem na świat najpiękniejszych dzieci w historii ![]() a ja z meliską przed wośpem w tv ![]() znów wózki na tapecie? ja mam powoli dość
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
mam dziś dzień poszukiwaczki
![]() to chyba ta pozytywna energia dzięki temu materacykowi który dostaliśmy w prezencie znalazłam taką pościel, podoba mi się cenowo też fajnie ![]() http://allegro.pl/10ele-posciel-haft...913829328.html ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest boska idę nyny! 19h do gina ![]() dobranoc! Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-01-13 o 23:53 |
|
|
|
|
#223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
a to moj noworodek w spacerowce hehe i w hustawce
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
a to tak ode mnie
hee milego dnia , moj sie zaczol takze auto nie odpalilo i tz do garazu zasuwa po swoje ehheh
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mały przecudny
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Ja też wypiję herbatkę i lecę do miasta pod warunkiem, że auto odpali ![]() ![]() Odwiedzę Babcię, lumpy, księgarnie eeee i co mi jeszcze przyjdzie na myśl ![]()
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do nas w końcu jutro przychodzi ksiądz
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:Hi: dziewczyny, Witam się z Wami z 8kg na plusie od początku ciąży czyli o 1kg więcej niż mi wychodzi z kalkulatora... Chyba muszę troszkę zrewidować moj jadłospis, bo ten ostatni kg to w tydzień mi przybył...Nie żebym teraz w panikę wpadała, ale wolałabym nie tyć 1 kg na tydzień. Do końca jeszcze trochę zostało.... |
|
|
|
|
#230 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sąsiadka ma z Baby Active wózek, ale taki na pompowanych kołach i jest bardzo zadowolona, a mały ma rok i 3 miesiące. Właśnie chce go sprzedać z tego samego powodu co wszyscy - z powodu wagi. Chce lekką spacerówkę.
|
|||
|
|
|
#231 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaale! jak dodam do niego większe koła, cobym po lesie mogła biegać, to waga będzie podobna do spacerówy, którą kupię Cytat:
jest to na pewno dobry typ dla dziewczyn, które planują kupić spacerówkę osobno Cytat:
![]() dla mnie ta teutonia odpada z powodu kółek, ale jak nie będziesz biegać po lesie, to miej ten wózek na oku Cytat:
---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
mam lekki minus... a we wtorek świętuję połowę ciąży...dzisiaj rano się obudziłam i stwierdziłam trochę wystraszona, że nie ciśnie mnie pęcherz (przespałam całą noc bez przerwy na siku) i brzuszek jest jednak jakiś taki malutki, taka sobie kuleczka malusia, która się chowa, jak leżę na plecach... a tu tydzień do wizyty
|
|
#232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Szybko śniadanko muszę zjeść i ogarnąć dom, bo ksiądz od 10 chodzi. Później do gina ... Trzymajcie kciuki, żeby małe płeć pokazało
|
#234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale do ostatniej wizyty miałam 0,5kg na plusie od początku ciąży. Mnie to akurat nie martwi, bo mam wystarczająco ciała, ale wiem z obserwacji, że może mnie nie koniec wywalić, a tego już nie chcę. |
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
ale u was wcześnie ksiądz zaczyna chodzić. u nas jutro ma być między 17-18, zresztą oni zaczynają tutaj kolędę od 16.
i kciuki za poznanie płci i wizytę ![]() za wszystkie wizyty dziś
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Bo tutaj jakoś tak dziwnie, jak nie zastaną to nie ma drugiej tury popołudniu ...
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u was to chyba bym nigdy księdza nie przyjęła, no chyba że trafiłby do nas w sobotę to akurat by nas zastał
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). za to weź sobie do ręki kółka (w wielu wózkach są wyciągane) - takie porządne, na którym mi zależy, ma swoją masę ![]() jak wzięłam pod pachę spacerówkę z mniejszymi kołami, a potem spacerówkę z setu 3w1 z kołami pompowanymi, to wielce różnicy nie poczułam. ze schodów tego nie będę znosić, do lekarzy są windy, w sklepie mam windy... kurna chata wszędzie mam windy! a jak nie będzie windy, to dam radę - mając 13 lat znosiłam i wnosiłam starego typu wózek-kloc łącznie z bratem (też trochę klocem ) z czwartego piętra i nic mi nie było. więc dla mnie, ale podkreślam dla mnie, na moje warunki mieszkalne i okolicę, różnica paru kilo nie ma znaczenia, i mnie osobiście wózki takie konkretniejsze, z masywniejszymi kołami, znacznie lepiej się prowadzi
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochane wizytujące: xal, axella, klauda88 trzymam mocno kciuki! Jestem pewna, że wszystko z Waszymi maluszkami jest cudownie więc głównie liczę, że nam przedstawicie płeć maleństw
![]() Jenny Możesz mnie dopisać do wizyt: 15.01. i 12.02? Cytat:
myślę, że zaplanuję sobie kilka opcji na różne ewentualności, a jak już będziemy wiedzieć na czym stoimy to stanie na tej, która nam najbardziej pasuje...2. No u Ciebie to mimo wszystko chyba wynika z co rusz przez całą ciąże... Ja się trochę zagalopowałam z białym pieczywem,makaronami itd, bo jak miałam problemy żołądkowe to mi to najbardziej służyło. Teraz ich już nie mam więc mogę wrócić do bardziej zbilansowanej diety, tylko jakoś wczesniej na to nie wpadłam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

Nie musimy myśleć o swojej prezencji na plaży
07.07.2012 

czyli o 1kg więcej niż mi wychodzi z kalkulatora... Chyba muszę troszkę zrewidować moj jadłospis, bo ten ostatni kg to w tydzień mi przybył...

co rusz przez całą ciąże... Ja się trochę zagalopowałam z białym pieczywem,makaronami itd, bo jak miałam problemy żołądkowe to mi to najbardziej służyło. Teraz ich już nie mam więc mogę wrócić do bardziej zbilansowanej diety, tylko jakoś wczesniej na to nie wpadłam