Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-14, 10:22   #271
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Lublana jak się wraca z wychowawczego np. to wystarczy przyjść do pracy na 7/8 etatu i nie mogą cię zwolnić przez następny rok - warto to wiedzieć... Nie wiem czy tak samo jest bezpośrednio po macierzyńskim - trzeba by to sprawdzić.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 10:23   #272
humpback
Zakorzenienie

_pola gratuluję skompletowania garderoby dla małej
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 10:25   #273
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Mamusie powiedzcie mi,bo sie troche schizuje :/
Wydaje mi sie ze Jessy od wczoraj jakos slabiej kopie,w normalnej czestotliwosci,jak wczesniej tylko jakos tak lzej,czy Wasze maluszki tez tak robia??
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 10:32   #274
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee
Mnie znajoma zapytała czy chcę karmić, chyba tylko po to, żeby mi powiedzieć: Odechce Ci się.
uroczo

ja nie lubię opowiadać o ciąży, wizytach, planach itd. ogólnie nie wiem co będzie, a pytania na dzień dobry od każdego 'jak się czujesz' doprowadzają mnie do obłędu. także pod tym względem wczorajsza wizyta u teściów przypadła mi do gustu. bo to że brat męża jest tym lepszym synem, i trzeba przy każdej możliwej okazji wspomnieć jaki on jest biedny albo jacy oni są z niego dumni, to już mnie nie rusza.

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk
Wydaje mi sie ze Jessy od wczoraj jakos slabiej kopie,w normalnej czestotliwosci,jak wczesniej tylko jakos tak lzej,czy Wasze maluszki tez tak robia??
pewnie inaczej się odwróciła i to dlatego
Stary 2013-01-14, 10:33   #275
gosiulka22
Wtajemniczenie

hej o widzę już nowy wątek, jak Wy pędzicie już 10str
Ja cały wekend spędziłam przed książkami bo dziś mam trudne kolokwium. Uczyłam się, uczyłam i dalej mam wrażenie że nic nie umiem
A pozatym męża nie ma dopiero tydzień a ja już tęsknię...
Dzidziuś dalej nie chce się odezwać do mamusi... Ani razu jeszcze nie czułam kopniaka a to już 20tydzień
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 10:33   #276
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Lublana jak się wraca z wychowawczego np. to wystarczy przyjść do pracy na 7/8 etatu i nie mogą cię zwolnić przez następny rok - warto to wiedzieć... Nie wiem czy tak samo jest bezpośrednio po macierzyńskim - trzeba by to sprawdzić.
Nie w każdej pracy możesz sobie zmienić etat.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 10:34   #277
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
"Podwładny, który ma prawo skorzystać z urlopu wychowawczego, może obniżyć swój czas pracy maksymalnie o połowę i przez 12 miesięcy skorzystać ze szczególnej ochrony przed zwolnieniem. Jak podkreśla resort pracy, w tym czasie rozwiązanie przez pracodawcę umowy o pracę jest dopuszczalne w razie ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy, a także gdy zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika. Przysługuje im więc taka sama ochrona przed zwolnieniem jak w przypadku rodziców, którzy skorzystają z urlopu wychowawczego"
Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
nie masz sie czym przejmowac , moj tez nieraz sie leni, miedzy 27-29 tc bedziesz dopiero musiala liczyc ruchy w ciagu dnia i ma byc ich min. 10 )
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 10:35   #278
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ale chyba rozumiem jej przesłanie. Już też mówiłam kiedyś, że większa część moich znajomych sprzedawała wózki maksymalnie po 10-12 miesiącach, bo są po prostu ciężkie. Woleli kupić lżejszą samą spacerówkę. I to było głównym powodem tego, że chciałam wózek używany...
mi znajomi tez mówili, że i tak sie kupuje lżejszą spacerówkę i robiłam takie oczy, że po co skoro jest ta od 3w1ale właśnei ponoć waga decyduje, więc skoro tak się robi nastawiam się na kupno drugiej spacerówki

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Mój zakup zatem to gondola uzywana a potem spacerówka macleren nówka sztuka, która mi się przyda przynajmnie na kolejne 2 i pół roku.
tez chcę spacerówke maclarena

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku

i w ćwierćwieku wieku na weekendzie świętowaliśmy urodziny więc nie miałam czasu nawet zaglądnąć, mam nadzieję, że wszystko u Was w porząsiu ciekawa jestem czy ujawniły się jakieś nowe płcie może później nadrobię z grubsza bo już 9 stron w nowym wątku szalone kobiety!

i dziękuję bo nie miałam okazji za pomysły kulinarne dziewczynom!
zrobiłam ten farsz do jajek z pieczarek, i rolki z tortilli i bardzo smakowały gościom!

Uciekammmm ogarnąć kuchnię, miłego dniaaaaaaaaaa
sto lat

Cytat:
a ja słyszałam, ze jak się wraca z macierzyńskiego i złoży się wniosek o mniejszy etat to nie moga odmówić i zwolnić, nie wazne obadamy temat bliżej powrotu do rpacyale koleżanka mi powiedziała, że wcale się nie ma takiej pewnej pozycji, bo jej znajoma tak zrobiła a i tak ja zwolnili, więc nie wiem sama jak to jest...pewnie coś koleżanka wprzekazie namieszała Ja i tak planuję wrócić na 7/8 lub 3/4 dam im wybór, że w nagorde za to nie muszą mnie dawać podwyżkia prawda jest taka, że i tak będę się wyrabiac z pracą.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 10:36   #279
sharpnowaja
Zakorzenienie

diabli słodziutki bobas z tego Twojego chrześniaka

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ten jest cuuudny
http://www.bobowozki.com.pl/product_...7&%3CosCsid%3E

oczywiście odpada ze względu na cenę
piękny tylko właśnie ta cena;/

Ja uważam tak jak katherine że dużo zależy od tego po jakim terenie będziemy jeździć wózkiem. Wiadomo że inaczej na wsi inaczej w mieście, inaczej jak ktoś ma blisko las.

Cytat:
Nie no powiem Wam, że naprawdę jestem miło zszokowana tym wózkiem.. http://allegro.pl/ultralekki-elipso-...916446603.html
wydaje się, że ma wszystko. Jest lekki, ma sporą gondolkę.. no i ta cena zaskakuje pozytywnie..
też mi się poddoba szczególnie te beżowe

Apropo szczupłej sylwetki. Rozmawiałam wczoraj z koleżanką która do porodu miała + 13 kg. I bardzo szybko to zrzuciła bo przy porodzie miała już 7 kg mniej, a teraz mały ma 3 tyg a ona już wróciła do wagi sprzed ciąży.
Stary 2013-01-14, 10:37   #280
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
jezeli sie ma umowe o prace na czas nieokreslony
Stary 2013-01-14, 10:38   #281
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
"Podwładny, który ma prawo skorzystać z urlopu wychowawczego, może obniżyć swój czas pracy maksymalnie o połowę i przez 12 miesięcy skorzystać ze szczególnej ochrony przed zwolnieniem. Jak podkreśla resort pracy, w tym czasie rozwiązanie przez pracodawcę umowy o pracę jest dopuszczalne w razie ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy, a także gdy zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika. Przysługuje im więc taka sama ochrona przed zwolnieniem jak w przypadku rodziców, którzy skorzystają z urlopu wychowawczego"

nie masz sie czym przejmowac , moj tez nieraz sie leni, miedzy 27-29 tc bedziesz dopiero musiala liczyc ruchy w ciagu dnia i ma byc ich min. 10 )
dzieki za profesjonalny cytat
Co do ruchów jak to się liczy? Bo moja rusza się średnio co 3 godziny i robi więcej niż 10 ruchów za każdym razem, no to 10 ruchów przez cały dzień to by było strasznie mało... chyba, że dziecko od III trymestru sie uspokaja? Bo moje bejbi ma niespożyta energię i daje czadu od rana do nocy
Stary 2013-01-14, 10:40   #282
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Umówmy się: chodzi o pracę na czas nieokreślony tzw. etat, nie wiem jak to jest w przypadku pracy na czas określony, która to umowa trwa po powrocie do pracy z wychowawczego przez co najmniej rok

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-01-14, 10:41   #283
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
dzieki za profesjonalny cytat
Co do ruchów jak to się liczy? Bo moja rusza się średnio co 3 godziny i robi więcej niż 10 ruchów za każdym razem, no to 10 ruchów przez cały dzień to by było strasznie mało... chyba, że dziecko od III trymestru sie uspokaja? Bo moje bejbi ma niespożyta energię i daje czadu od rana do nocy
ma napewno mniej miejsca , tak 10 minimum- moze byc i 40 ale jezeli 7-8 ruchow to jest niepokojace
Stary 2013-01-14, 10:41   #284
Kinga_20
Zakorzenienie

Lublana moja kumpela właśnie wróciła z wychowawczego i złożyła wniosek o 7/8 etatu, bo chcieli ją zwolnić albo wysłać na dłuższy wychowawczy, no i cóż dzięki temu pracuje dalej i może szukać czegoś innego

Stary 2013-01-14, 10:42   #285
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Ja cały wekend spędziłam przed książkami bo dziś mam trudne kolokwium. Uczyłam się, uczyłam i dalej mam wrażenie że nic nie umiem
Dzidziuś dalej nie chce się odezwać do mamusi... Ani razu jeszcze nie czułam kopniaka a to już 20tydzień
powodzenia na kolokwium
a kopniaki poczujesz pewnie lada moment
Stary 2013-01-14, 10:42   #286
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Apropo szczupłej sylwetki. Rozmawiałam wczoraj z koleżanką która do porodu miała + 13 kg. I bardzo szybko to zrzuciła bo przy porodzie miała już 7 kg mniej, a teraz mały ma 3 tyg a ona już wróciła do wagi sprzed ciąży.
po porodzie odpada dziecko, łożysko, płyn owodoniowy a to juz jest koło 6-7 kg a w kilka dni/tygodni po porodzie organizm usuwa wodę - w ciąży była większa objętość krwi (czytałam, że nawet 4 kg to może ważyć), usuwana jest zalegająca woda (ponoć dlatego matki po porodzie się pocą jak prosiaki) i kurczy się też macica. Damy radę, zwłaszcza jak będzie taka motywacja, że kilogramy na początku same elegancko poleca w dół
Stary 2013-01-14, 10:45   #287
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
a to moj noworodek w spacerowce hehe i w hustawce
kochany jak ja kocham takie szkraby w dzinsach

Inna za 23 tc

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
super informacja. dzięki tylko dziś czy dłużej?
nie wiem pewnie aż wszytsko pójdzie ja też pójdę sprawdzić u mnie ale to jak TŻ wróci z pracy bo będę musiała jechać do dużej biedrony bo koło siebie mam małą a w niej nigdy nic nie ma.

pawie oczko Ty miałaś urodziny? jak tak to 100 lat i wszytskiego co najlepsze!
Stary 2013-01-14, 10:45   #288
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
a ja słyszałam, ze jak się wraca z macierzyńskiego i złoży się wniosek o mniejszy etat to nie moga odmówić i zwolnić, nie wazne obadamy temat bliżej powrotu do rpacyale koleżanka mi powiedziała, że wcale się nie ma takiej pewnej pozycji, bo jej znajoma tak zrobiła a i tak ja zwolnili, więc nie wiem sama jak to jest...pewnie coś koleżanka wprzekazie namieszała Ja i tak planuję wrócić na 7/8 lub 3/4 dam im wybór, że w nagorde za to nie muszą mnie dawać podwyżkia prawda jest taka, że i tak będę się wyrabiac z pracą.
Cytat:
jezeli sie ma umowe o prace na czas nieokreslony
Widocznie nie u mnie w firmie. Skoro punkt jest otwarty od - do, a pracujemy ze zmienniczką jeden dzień ona - jeden ja, to nie ma możliwości, żebym sobie kilka godzin wcześniej zamknęła i poszła. Dwa dni tygodniu pracujemy razem, więc pewnie w te dni mogłabym sobie wyjść po 4h szybciej. A w pozostałe i tak 9,5 siedzieć.

Leon
Stary 2013-01-14, 10:47   #289
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
ma napewno mniej miejsca , tak 10 minimum- moze byc i 40 ale jezeli 7-8 ruchow to jest niepokojace
ciekawe jak to będzie... A mocno Cię kopie maluch? Moja to juz takie harce odstawia, że zasnąc nie mogę, nie wiem co to będzie jeszcze później, przecież ona rośnie

Cytat:
Lublana moja kumpela właśnie wróciła z wychowawczego i złożyła wniosek o 7/8 etatu, bo chcieli ją zwolnić albo wysłać na dłuższy wychowawczy, no i cóż dzięki temu pracuje dalej i może szukać czegoś innego
tak sądziłam, że ta moja koleżanka coś pokręciła i jej to mówiłam, ale się upierałagdybym skorzystała z rocznego macierzyńskiego, plus takiej rocznej ochronki, do tego wliczając moje dotychczasowe doświadczenie w tej firmie to zrobi mi się dobre parę lat przepracowane w jednej firmie, ładnie będzie w cv wyglądać

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Widocznie nie u mnie w firmie. Skoro punkt jest otwarty od - do, a pracujemy ze zmienniczką jeden dzień ona - jeden ja, to nie ma możliwości, żebym sobie kilka godzin wcześniej zamknęła i poszła. Dwa dni tygodniu pracujemy razem, więc pewnie w te dni mogłabym sobie wyjść po 4h szybciej. A w pozostałe i tak 9,5 siedzieć.
ale to nie jest Twój problem tylko pracodawcy, Ty normalnie wypracowujesz mniejszy wymiar godzin a on sobie musi zorganizowac kogos na resztę
Stary 2013-01-14, 10:47   #290
lonely_lady
Zakorzenienie

cześć Gaduły
ja od rana na wysokich obrotach. Ale zaraz się uporam ze wszystkim i troszkę z Wami posiedzę

Cytat:
piękny tylko właśnie ta cena;/

też mi się poddoba szczególnie te beżowe
ja właśnie za tymi beżami i kremami szaleję
tylko jasne=małopraktyczne..:pr osi:
ale może się skuszę

Cytat:
po porodzie odpada dziecko, łożysko, płyn owodoniowy a to juz jest koło 6-7 kg a w kilka dni/tygodni po porodzie organizm usuwa wodę - w ciąży była większa objętość krwi (czytałam, że nawet 4 kg to może ważyć), usuwana jest zalegająca woda (ponoć dlatego matki po porodzie się pocą jak prosiaki) i kurczy się też macica. Damy radę, zwłaszcza jak będzie taka motywacja, że kilogramy na początku same elegancko poleca w dół
pewnie, że damy radę
nie ma innej opcji

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 10:49   #291
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
To koniecznie się pochwal zdobyczami! Jestem pewna, że się jej podobało i dlatego tak skakała
A jak kiedyś będziesz narzekać, że za bardzo lubi zakupy, to Ci powie, że złapała zakupowego bakcyla od mamusi, jak jeszcze w brzuszku siedziała
Zrobię zdjęcia i wrzucę
O rany, co ten mój biedny mąż będzie miał z nami

Cytat:
_pola gratuluję skompletowania garderoby dla małej
a dziękuję

Cytat:
Moja Malutka czasami przekręca się tak jakby od środka i duuużo słabiej ją czuję i zupełnie inaczej. Ja się wczoraj zaczęłam już schizować, bo szalała praktycznie cały dzień i pół nocy z małymi przerwami i to nie tylko kopała, ale po prostu non stop się wierciła, przesuwała, skakała
Więc już się nie martw

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 10:50   #292
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
ale to nie jest Twój problem tylko pracodawcy, Ty normalnie wypracowujesz mniejszy wymiar godzin a on sobie musi zorganizowac kogos na resztę
Masz rację.

Leon
Stary 2013-01-14, 10:51   #293
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana
muszę to rozważyć. coś czuję że po takiej akcji mój szef już nigdy nie zatrudni kobiety ale ja przynajmniej dłużej sobie tu popracuję, a w międzyczasie poszukam czegoś innego
Stary 2013-01-14, 10:52   #294
_pola
Rozeznanie

Cytat:
ciekawe jak to będzie... A mocno Cię kopie maluch? Moja to juz takie harce odstawia, że zasnąc nie mogę, nie wiem co to będzie jeszcze później, przecież ona rośnie
Moja identycznie I pomyśleć, że waży dopiero 420g i już ma tyle siły

Cytat:

ja właśnie za tymi beżami i kremami szaleję
tylko jasne=małopraktyczne..:pr osi:
ale może się skuszę
Mam to samo i jeszcze podobają mi się szarości

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 10:53   #295
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
a jak nie może mieć na imię i dlaczego?
eh dużo tego było ale na pewno przewinęła się Zosia (bo wszytskei Zośki to alkoholiczki), Julka (bo TŻ powiedział że nam się takie podoba) bo wszytskie są niegrzeczne i okropne nie może być Lena (bo co to za ruskie imię). Brak słów

EEEEEE to ja tych próbek z johnsona dostałam dwie jakiś olejek i balsam

Inna moja mała przez 3 dni to ledwo po 2-3 kopniackzi dała, nie wiem może się tak układają nasze maleństwa że nic nie czuć? bo wczoraj to dosłownie co chwilę dawała czadu

Lublana ruchy to się chyba liczy dopiero od 29 czy 30 tc.
Stary 2013-01-14, 10:53   #296
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Szprotka A widzisz, ja to nawet nie mogę zrzucić winy na TŻa czy zachcianki. Żadko mam na coś taką ochotę, że nie mogę wytrzymać (przepraszam, ostatnio te ptysie mnie oczarowały i pochłonęły bez reszty ). Po prostu przestałam jeść produkty pełnoziarniste i to mnie trochę zgubiło. ale zaczynam odmianę, małymi kroczkami
No ja też i to przez mojego Męża. Bo On generalnie woli białe pieczywo (sporadycznie ma chętkę na coś ciemniejszego), więc kupujemy takie, bo jak kupimy dwa różne chleby to większość się marnuje. Mężu to francuski piesek i twardego chleba nie zniesie, a ja później muszę to dojadać, bo szkoda wyrzucać. Na szczęście mamy w razie czego gdzie oddać, bo cioci kurki i świnki uwielbiają suchy chleb, ale mimo wszystko mi szkoda...

Cytat:
Kochana wcinaj to na co masz ochote,dodatkowymi kilogramami bedziesz sie martwic po porodzie :P
Niby tak, nie biorę sobie tego mocno do głowy, wiem, że dużo zależy też od budowy ciała itp. Ale jak ostatnio byłam u gina, to przyszła kobitka koło 30, z 175 cm pewnie miała i tylko brzunio z przodu... A u mnie udziki ledwo w stare spodnie włażą, dupa się rozlazła, o wylanych boczkach nie wspomną... Ja jestem w 19 tc, a Ona musiała być gdzieś minimum w 26 (bo miała płytkę z USG podpisaną 22 tc, a do mojego gina chodzi się co miesiąc ) I jakoś mi się tak przykro zrobiło, że ja taka torba, a Ona taki lachon...

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Trzymam za koło!
Co do ruchów, to nie jesteś sama. U mnie 19tc i dalej cisza...

Kobity coś mnie brzuchol boli dzisiaj... Takie skurcze głównie po bokach i na dole... O 2 w nocy brałam magnez, teraz też sobie zaaplikowałam sporą dawkę... Nie boli aż tak mocno, żeby brać nospę czy dzwonić do gina, ale jest nieprzyjemne cholernie...

pawie_oczko- sto lat!

_pola- pokazuj ciuchy!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-01-14 o 10:57
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 10:54   #297
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

Nie martw się, mała mogła się ułozyć bliżej kregosłupa, dlatego inaczej czujesz jej ruchy. Z resztą i tak nie czujemy wszystkich ruchów, tylko te, które sa "wymierzone" w unerwione częsci naszego ciała
Ja nie widzę jeszcze większej regularności w ruchach. Czasem jest seria różnych rewelacji przez ok 10 min, a czasem jedno małe pyknięcie na 2h.

Dopiero za pare tyg zaczniemy liczyć ruchy. Na pewno położna wyjaśni Ci jak to robić

Cytat:
Dzięki za wyjaśnienie. Dobrze wiedzieć, że nie trzeba wykorzystywać wychowawczego, by miec tą roczną ochronę.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 10:55   #298
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
kochany jak ja kocham takie szkraby w dzinsach

Inna za 23 tc

nie wiem pewnie aż wszytsko pójdzie ja też pójdę sprawdzić u mnie ale to jak TŻ wróci z pracy bo będę musiała jechać do dużej biedrony bo koło siebie mam małą a w niej nigdy nic nie ma.

pawie oczko Ty miałaś urodziny? jak tak to 100 lat i wszytskiego co najlepsze!

Cytat:
w/g prawa mozesz, to juz szef musialby myslec jak to zrobic
Cytat:

tak sądziłam, że ta moja koleżanka coś pokręciła i jej to mówiłam, ale się upierałagdybym skorzystała z rocznego macierzyńskiego, plus takiej rocznej ochronki, do tego wliczając moje dotychczasowe doświadczenie w tej firmie to zrobi mi się dobre parę lat przepracowane w jednej firmie, ładnie będzie w cv wyglądać

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

oo takk daje czadu aktywny jest z 4-5 x dziennie ale wtedy przez 15 min kopie, wali i tak jakby pukal albo pstrykal ehehe
ok lece do kardiologa z poczekalni was podczytam ciaoo
Stary 2013-01-14, 10:57   #299
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
eh dużo tego było ale na pewno przewinęła się Zosia (bo wszytskei Zośki to alkoholiczki), Julka (bo TŻ powiedział że nam się takie podoba) bo wszytskie są niegrzeczne i okropne nie może być Lena (bo co to za ruskie imię). Brak słów
i ktoś w to wierzy? naprawdę brak słów
Stary 2013-01-14, 11:00   #300
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
1. No ja też i to przez mojego Męża. Bo On generalnie woli białe pieczywo (sporadycznie ma chętkę na coś ciemniejszego), więc kupujemy takie, bo jak kupimy dwa różne chleby to większość się marnuje. Mężu to francuski piesek i twardego chleba nie zniesie, a ja później muszę to dojadać, bo szkoda wyrzucać. Na szczęście mamy w razie czego gdzie oddać, bo cioci kurki i świnki uwielbiają suchy chleb, ale mimo wszystko mi szkoda...

2. Kobity coś mnie brzuchol boli dzisiaj... Takie skurcze głównie po bokach i na dole... O 2 w nocy brałam magnez, teraz też sobie zaaplikowałam sporą dawkę... Nie boli aż tak mocno, żeby brać nospę czy dzwonić do gina, ale jest nieprzyjemne cholernie...
pawie_oczko- sto lat!
1. To mu zaproponuj alternatywe: albo zjada swój biały chlebek do końca, albo będzie jadł z Tobą razowy My też zawsze jedliśmy dwa różne rodzaje pieczywa, ale na szczęście TŻ nie marudzi i zjada swój chlebek do końca.
Inna opcja to mrożenie po pół bochenka.

2. Ja mam dość często takie bóle (przynajmniej raz dziennie) zazwyczaj się po prostu kładę i po jakimś czasie przechodzi. Ale jutro u gina na pewno o tym z nią porozmawiam. Ale już nie chcę tej wstrętnej nospy tak łykać na potęgę
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości