|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Jeszcze mam pytanie banka.
![]() Tam jest napisane, że to przysługuje podwładnemu, który ma prawo do urlopu wychowawczego, czyli nie muszę z niego wracać? Wystarczy, że przychodzę po macierzyńskim i już mam prawo do wychowawczego, czyli mogę złożyć wniosek? A jeśli umowa jest na czas określony np. na 5 lat jeszcze, to nie ma znaczenia, musi być na nieokreślony? To jest niemożliwe jak ludzie są niedoedukowani...
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj
![]() wracajcie do nas szybko z informacjami co tam Wasze Maluszki kryją między nogami ![]() Axella a Ty się nie stresuj Pawie oczko Wszystkiego Najlepszego !!!! ![]() Zdrówka, Wszelkiej Pomyślności i Niekończącej się Miłości ![]() Lekkiego porodu i uśmiechu każdego dnia ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- teraz mam czas więc lecę Was nadrabiać |
|
|
|
#303 | |||
|
Zadomowienie
|
moja już powinna koło 600g, ale czasem mnie przeraża to, że to nie koniec wzorstu i zaraz te kopniaki naprawdę moga byc uciązliwe, u mnie mała jest do tego stopnia wygodnicka, że jak za bardzo położe sie na boku na brzuchu to mnie tłucze dopóki się nie przestawie tak, ze nie dotykam brzuchem materaca
Cytat:
a co Cie szef obchodzi, powinien się liczyć z tym, ze kobiety zachodzą w ciąże, z resztą u mnie w firmie to nic złego, cieżarne i matki wracające z macierzyńskiego dobrze się traktuje, nikt nie boi się o pracę, czas, żeby to się stało standardem u wszystkich pracodawców![]() Cytat:
z reszta ciężko te ruchy przeoczyć![]() Ale głupie gadanie o tych imionach, to Wasza sprawa przecież... ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to powinien być standard u wszytskich pracodawców, ale niestety nie jest
|
|
#305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie właśnie brzuchol zaczął boleć w nocy, jak leżałam i to mnie zdziwiło. No nic, jak nie przejdzie, to spędzę dzień w pozycji leżącej i zobaczymy co dalej się z tego rozwinie
|
|
#306 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje Wam Kochane za wsparcie,chyba troche za bardzo sie schizuje :/
Ash ja juz jakis czas temu zauwazylam ze mala kopie mniej wiecej o stalych porach,i w ciagu dnia i w nocy. Ale moze faktycznie inaczej sie ulozyla,albo poprostu leniuchuje,bo przewaznie wieczorami bardziej szaleje. Szprotka nie masz sie co przejmowac,ja juz w 12 tyg zmienilam rozmiar spodni,choc nie bylo jakiejs widocznej zmiany,a teraz juz widac ze du.pka rosnie...takie uroki. A tak jak piszesz wszystko zalezy od budowy,tutaj znajomej tak sie brzuszek "rozlal" ze w sumie Ci co nie wiedzieli w pierwszych miesiacach ze jest w ciazy,to mysleli ze poprostu tak przytyla,bo poszlo jej i w ty.lek i w boczki,dopiero kolo 7 m-ca wyszedl jej taki prawdziwy ciazowy brzuszek
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#307 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
niepokojący powinien być ból jak na okres.Co do chlebka w Lidlu jest taki mały słonecznikowy, jak go zjadam w kilka dni sama, nic się nie marnuje, jest smaczny i zdrowy
|
||
|
|
|
#308 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o kurde a ja chcę Zosię albo Elenę i co teraz Cytat:
Wczoraj próbowałam zasnąć przez 2! godziny, bo małej żadna pozycja się nie podobała i tak się naciągała i kopała, że już sama nie wiedziałam co się dzieje
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#310 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wpisuje w przeglądarkę po prostu poród naturalny filmik i wyskakuje mi mnóstwo różnych porodów na żywo ![]() Cytat:
eeee...no i u mnie trzeci syn będzie ![]() witam się.... ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() tak nie komfortowo jakoś i podejrzanie... boli takimi gorącymi falami bardziej z lewej strony i przechodzi ten ból na wylot..tzn..w dolną częśc pleców... dziwne to
|
|||
|
|
|
#311 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na szczęście w piątek wizyta to dowiem się co u mojego maluszka słychać i daleczego się nie odzywa do mamusi Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Szprotka mnie też dziś od rana boli brzuch ale wcisnęłam się w dżinsy i może to dlatego... idę jednak ubrać leginsy i zobaczę czy mi cos pomoże |
||
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Przespałam dziś całą noc bez żadnych niespodzianek ![]() A teraz biorę się za czytanie, bo mam tylko 11 stron
|
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
niedawno wstałam.. miałam do Was nie zaglądać poki raportu nie zrobię.. ale tak mi się nie chce, ze cho..
TŻ zabrał mi ostatnią kromkę chleba, zapomniał chyba, że ja wychodzic nie mogę, więc zjadałam na śniadanie kaszę mannę, ale coś bym wsunęla niesłodkiego.. bo ja nie lubie słodkich na śniadanie.. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#315 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
podoba mi się strasznie, nasz typ to ciemny beż z misiem siedzącym na księżycu
ale na razie mało pościeli obejrzałam..słodziak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Maluszki teraz bardzo szybko rosną właśnie, przyznać się która ![]() tytuł może nie jest smutny, ale mało kreatywny.. zupełnie nieodzwierciedlający nas ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() dziwne, że te pawiki trzymają Cię aż tak długo Cytat:
Cytat:
jeśli chcielibyśmy taki kupić teraz to kosztowałby nas ok 600zł Co do łóżeczka turystycznego, też takie chcieliśmy i nadal chcemy, bo dużo podróżujemy. Ale od bratowej dostaliśmy klasyczne drewniane, tyle lepsze, że ma regulowaną wysokość i na początku noworodek może leżeć wyżej. Chociaż turystyczne łóżeczko pewnie też dokupimy Cytat:
![]() dla mnie 2 dni bez Męża to wieczność... więc się nie dziwię, że tęsknisz Kopniaczki pewnie niedługo poczujesz, spokojnie ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Mam jeszcze newsa co do glukozy ![]() przypomniało mi się, że znajoma która rodzi w marcu, jakiś czas temu chwaliła mi się, że glukozę zrobiła jej położna w domu. I nie musiała nigdzie jeździć. Mieszka w tym samym mieście, ale mamy różne położne. Dziś do niej zadzwonię i dokładnie dopytam jak to wyglądało.. Bo nie uśmiecha mi się siedzieć dwie godziny w przychodni i zbierać wirusy od wszystkich pacjentów
|
||||||
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślałam że tym razem wygra coś bardziej zrytego, a ten tytuł mi umyka w gąszczu innych. ale odzwierciedlać, to nas odzwierciedla najpełniej to pierwszy tytuł przy którym nie jestem opóźniona, bo nie czuję kopniaków itd.
|
|
#317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w koncu jestem na czasie
|
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, własnie wyjęłam z pralki ciemne pranie i wszystko jest w białych paprochach. Nie wiem jak to sie stało ale chyba kawałek chusteczki czy czegoś zaplątało się z rzeczami.... A sama to pranie wkładałam! Macie jakies rady co z tym fanetem zrobić? |
|
|
|
#320 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i powodzenia z sesją
|
||||
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W świeta jak byłam u rodzicow to samo.. Wszystkich interesują moje potrzeby fizjologicznie - jak się czujesz, a rzygasz? a jest Ci niedobrze? a wszystko możesz jesc? Wiem że chcą dobrze ale czasamia na prawde mam dosyć.. |
|
|
|
|
#322 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że wszystko się udało ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj w klubie gap! Mi nie raz już się to zdarzyło niestety. Ostatnio wszystko przeglądałam, zaglądałam do każdej kieszeni a i tak gdzieś się uchował kawałek chusteczki... Ja robię tak. Wyjmuję prane. Wszystko dokładnie strzepuję nad wanną, jak widzę jakieś większe kawałki to zdejmuję- w zasadzie staram się pozbyć tego badziewia najbardziej jak się da. Później łapą sprawdzam czy w pralce nic nie zostało. Jak nic nie ma, to wrzucam raz jeszcze to pranie na płukanie. Wyjmuję, suszę, po suszeniu każdą rzecz śmigam taką rolką do zbierania paprochów. Niestety, roboty co nie miara- za gapiostwo się płaci... Czy mówiłam już, że mnie ząb tak napier.dala, że zaraz coś mnie trafi... Dobrze, że środa już niedługo, może jakoś wytrzymam...
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w pierwszym miesiącu zrzuciła ot tak 17 kg.. i musiała troche zwolnić bo jak twierdzi straciłaby mleko.. ale nie ma w ogóle problemow z zrzucaniem.. zobaczymy.. mam nadzieje
|
|
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
ja bym przeczyściła taką rolką z klejem.
Cytat:
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#327 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, teraz mam do południa więc mąż tylko wróci z pracy i zaraz będziemy jechać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za decyzję
|
||||
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
wczoraj padlam jak mucha i nie zdazylam napisac dobranoc :P Cytat:
|
|
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tż kiedyś do ciemnego prania wrzucuł jeszcze moje czarne balerinki. Te buty musiały mieć tekturowe wkładki, które rozmiękły w praniu i zapaskudziły wszystkie ciuchy każdą rzecz porządnie strzepywałam nad wanną i nastawiłam drugie lekkie pranie. Albo po strzepaniu nastw na samo płukanie. Tylko pamiętaj o tym żeby najpierw bęben porządnie wyczyścić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

a co Cie szef obchodzi, powinien się liczyć z tym, ze kobiety zachodzą w ciąże, z resztą u mnie w firmie to nic złego, cieżarne i matki wracające z macierzyńskiego dobrze się traktuje, nikt nie boi się o pracę, czas, żeby to się stało standardem u wszystkich pracodawców

o kurde a ja chcę Zosię albo Elenę i co teraz

za wizytę
zupełnie nieodzwierciedlający nas