|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() Taka literówka delikatna mi się zrobiła ![]() ![]()
![]() |
#872 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
Przepraszam, że tak Cię zamęczam, ale nie mogę się zdecydować co kupić. ![]() Cytat:
A królik jest genialny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Bo one są różne w zależności od rozmiaru. Trójki są najbardziej miękkie. Z tego co któraś pisała to najbardziej sztywne są jedynki - ja ich akurat nie miałam. Tylko 2 i 3 - i tu widzę różnicę. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#873 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do dady to 1 są droższe, ale pozostałe są po niecałe 30 zł za 78 szt - dwójki ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() U nas sesja w pełni...ciężko, bo musimy Małego zostawiać u moich rodziców. Dzisiaj praktycznie do 15:00 był z nimi sam, bo tak nam się egzaminy ponakładały. Liczę, że wszystko mi się uda(ło) się pozdawać w zerówkach i cały luty będę miała wolny... Dobrze chociaż, że Nikuś ładnie się przyzwyczaił do tego karmienia mieszanego i jedzenie z butli nie zaburza u niego ssania. No, i że ładnie noce przesypia, to jakoś na tej uczelni możemy funkcjonować ![]()
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#876 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
trochę późno, ale w końcu mam czas coś napisać. a czytam was od wczoraj ; p
po 1. ja chyba zdecyduję się na szczepienie 5w1 a przed posłaniem małego do przedszkola na pneumo jeszcze zaszczepię, tak mi lekarz też doradzał, bo później jest mniej tych dawek. po 2. ja pazurki obcięłam już pierwszy raz zaraz po wyjściu ze szpitala, miał bardzo długie i się drapał czort mały. po 3. używam teraz dada 2 i też uważam, że nie są najtańsze i że są jakieś takie sztywne... jak mi się skończą to spróbuję pampy 2, a no i dada mimo że przeszłam z jedynki (używałam pampersów) dopiero co to już zaznaczają się na nóżkach, tzn. gumka zaczyna uciskać. po 4. dziś zaczynamy antykoncepcję, jeszcze 2 tygodnie i : DD ciekawe jak to będzie. po 5. też pozwoliłam sobie już na kąpiel. ależ ulga, bo prysznicować się w wannie to nie mycie się... teraz w końcu czuję się odświeżona, a przy okazji opanowałam tą dzicz co mi tam wyrosła ; p . A co do szwów, my dziś jesteśmy 4 tyg. od porodu a dalej czuję miejsce gdzie było szycie, jest takie twardsze... zastanawiam się czy mogę się smarować tymi kremami na blizny ? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
wstawać śpiochy!!!
![]()
#880 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Zjadam teraz śniadanko, ale chyba jeszcze za chwilkę się kimnę. Mały śpi, tak że chyba pójdę w jego ślady ![]() Kurcze, chyba mnie coś zbiera. Jakieś przeziębienie, czy coś. W tamtym tygodniu brałam antybiotyk na gardło, przeszło, a od wczoraj czuje się jakaś taka wypluta. Jakby katarowo, no sama nie wiem. Gorączki nie mam, ale biorę co mogę żeby mnie nie rozłożyło. |
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |
Zakorzenienie
|
ja już pobudke o 6,30 miałam
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#882 |
Wtajemniczenie
|
Cześć!
![]() Pytanko z rana do mam, których dzieci już się swiadomie usmiechaja - kiedy to nastapilo? Mój skonczyl 6 tygodni w sobote i nadal usmiecha sie tylko nieswiadomie.
#883 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Czyli chyba z czasem powinno przejść... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jednorazówek z Lidla któraś z Was używała? Bo mi do Lidla bliżej i częściej niż do Biedry ale nie wiem czy warto inwestować a właśnie mi się pampersy kończą... Cytat:
W imieniu królika - dziękuję ![]() Pitolę - kupię to książeczkę w cenie regularnej jak to tak działa, kij z allegro ![]() Cytat:
Ja dzisiaj pierwszy dzień sama z młodą. Póki co jest pod kontrolą. Całą noc niby spała ale tak marudząc przez sen bo moja teściowa zafundowała nam żeberka na obiad... To znaczy tak podejrzewam, że marudziła przez te żeberka (tak tak, zeżarłam ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#884 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zależy od dziecka. Jedne wcześniej, drugie później. Na pewno za niedługo zacznie się ładnie uśmiechać. ![]() Dzisiaj zamówiłam na Dzień Babci i Dziadka 'odcisk bobasa' z ramką. Myślę, że będą zadowoleni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chociaż wcale ci się nie dziwię, pamiętam jak ja wysiadywałam w internecie i sprawdzałam z ustęsknieniem, kiedy bobaski zaczynają się uśmiechać świadomie. Tydzień temu synio zaczął nawet głużyć ![]() ![]() trzymaj aparat lub kamerę na wierzchu, bo to niepowtarzalne chwile ![]()
![]() |
#887 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
![]() ![]() Też zamówiłam ramki z odciskiem dla dziadków. Teraz tylko myślę jak ja odcisnę rączkę ![]() ![]()
#888 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wyślę ci na PW linki do recenzji o tych pieluchach, to sobie poczytasz, bo nie wiem czy tak tutaj mogę wstawić. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- muszę wam powiedzieć, że strasznie się wkurzyłam wczoraj. normalnie używamy chusteczek pampersa, ale że Kuba dostał (w prezencie ![]() Wczoraj mały już pupsko zaczerwienione. To pewnie po tych chusteczkach ![]() no kurde, dopiero parę dni temu wyleczyłam jedno odparzenie, a tu widzę znowu zaczyna się dziać... szlag mnie trafi i krew jasna zaleje ![]() nie wiem, czym mu smarować, żeby to zaczerwienienie nie przerodziło się znowu w jakieś ranki? nie chcę tak często używać tej maści pięciornikowej, póki nic strasznego jeszcze nie ma. w domu mam sudokrem, alantan plus i linomag zielony (moja teściowa go ubóstwia, więc postanowiła mnie w niego wyposażyć). o bepanthenie nie wspominam, bo się na nim zawiodłam. ![]()
![]() |
#889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To moje dziecię w ogóle jest takie śmiejące się, pierwszy uśmiech (nieświadomy) był w dniu porodu ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
witam sie z rana z moim żarłaczem co ma juz 522o ; o
startowalismy od 3700... a za dwa dni miesiac konczymy |
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Rozeznanie
|
do happy_eve i fasolka124578 :
dziewczyny, a gdzie wy te odciski zamawiacie? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#892 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nie przyszło, więc nie wiem czy polecam ![]()
![]() |
#893 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A moja położna mówiła, że bambino rzadko uczulają ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#895 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 | ||
Rozeznanie
|
też tak myślałam, ale najwyraźniej moje dziecko jest specyficzne
![]() johnson's baby też często uczula, a na Kubę to nie działa ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
natomiast naturals mi podpasowały, ale u małego nie stosowałam. mam jeszcze sensitive, ale tych wogóle nie używałam. ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]()
Emilek ![]() ur. 31 stycznia 2014 Kubuś ![]() ur. 11 listopada 2012 Blanka ![]() ur. 10 lipca 2011 Aniołek ![]() Edytowane przez lady_kiss Czas edycji: 2013-01-14 o 10:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
Oj moje dziecko dzisiaj bardzo marudne...3 razy ulała, zrobiła chyba z 5 kup w tym jedną centralnie mi w dłoń podczas przewijania...
w ogóle wczoraj miałam przerwę w karmieniu bo byłam na zakupach, wróciłam był spacer i po tym myślałam ze mi cyca rozsadzi, chyba w 2 minuty 70 ml..ale takie cuda to sie niestety rzadko zdarzają. A od rana spieram sie z mężem o szczepienie..ehh w przyszłym tygodniu idziemy i ja chce skojarzoną, mąż kategorycznie po lekturze jakiś tam opinii nie, zgodni jesteśmy tylko do pneumo i rota że tak.
#898 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem jak z bondolino jest ale pewnie lepiej odciaza ![]() a marsupi to na pierwsze miesiace tylko moim zdaniem, juz lepiej chusta odciaza ![]() a ononatural jest od 5 miesiaca tzn skonczonego czwartego takze na teraz wyboru nie ma zbyt duzego ![]() mojej tez najwieksze przerwy jakie sie zdazaja to 4 godziny ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na codzien zapobiegawczo alantan plus krem ![]() sudocrem powodowal u synka ranki wiec teraz nie uzywam wcale ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Raczkowanie
|
Witamy wszystkie mamusie i dzieciaczki po długiej nieobecności
![]() Czytałam na bieżąco ale na odpisywanie już brakowało czasu. Leci nam juz 11 tydzień i jak na razie mała grzeczna i czasami da się wyspać, rekordowo od 21.30 do 5 ![]() Widziałam, że przewiną się temat szczepień. Miałam taki czas, że zaczęłam o tym czytać trafiając na mnóstwo opinii przeciw, na fora osób które nie szczepią itd. Zgłupiałam, przestraszyłam się i też rozważałam nieszczepienie, ale z racji tego, że ekspertem nie jestem, wiedzy która by mi pozwoliła samodzielnie ocenić wady szczepionki nie mam a opieranie się na tym co znajdę na forach było by nie rozsądne dlatego postanowiłam zaufać lekarzom, oczywiście zachowując zdrowy rozsądek. Za radą bliskiej znajomej pediatry, która swoją wnuczkę szczepiła szczepionką 5w1 (również rota i pneumo ale nad tym się zastanawiam) też szczepimy skojarzoną. Nie potrafię się zdecydować co z pneumo, co prawda z racji tego, że Mati jest wrześniakiem mamy ją za darmo, ale nie wiem czy się decydować czy nie. W tym tygodniu muszę podjąć decyzję, bo szczepienia miałyśmy przesunięte z powodu przedłużającej się żółtaczki. Mamusie karmiące piersią jak to jest z kawą można pić? Cytat:
![]() ![]() uciekam bo szkrabina się obudziła i woła jeść pozdrawiamy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 | ||
Zakorzenienie
|
Kurde ja to zawsze w złą godzinę powiem, że mi dziecko śpi. Zawsze ale to zawsze wtedy się budzi
![]() Cytat:
Za to mam wrażenie, że w pachwinkach jej skóra popękała ale nie wiem czy to możliwe... no bo niby dlaczego? Cytat:
![]() Ja piję Inkę. Takie trochę siki weroniki a nie kawa ale lepsze to niż nic w sumie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.