Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-14, 11:11   #3811
sarna405
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

co do rożka u nas w szpitalu dawali, dzieci były zawijane w ich rożkach...mówią właśnie ze powinno się dziecko trzymać w rożku bezpieczniej jest ponieważ ciało jest usztywnione...i czuje się jak w brzusiu ma ciasno i czuje że coś jest koło niej.
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:13   #3812
Ewusia709
Zadomowienie

Witam wszystkich, ja w pracy podczytywałam co mnie przez weekend ominęło, ale jakoś szybko mi poszło z tymi postami.

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane
Egzaminy zaliczone, a mnie chyba choroba opuści do końca, teraz został mi tylko lekki katar, a gardło troszkę boli tylko rano i przed zaśnięciem.
A tak nawiasem, co za pech, że wzięło mnie w piątek, a puściło wczoraj, akurat na egzaminy. Ale wszystko dobrze się skończyło, więc jestem zadowolona.

Gardło płukałam 2 razy dziennie mieszanką ziół Herbapolu - Septosan fix (Ziele tymianku, liść szałwii, liść mięty pieprzowej). Pomogło bardzo. Więc gdyby któraś z Was miała bóle gardła to serdecznie polecam! Zwłaszcza, że zapowiadało się na anginę ropną, która brała mnie co roku w okresie zimowym! Torebkę zalewam wrzątkiem do połowy kubka, zostawiam pod przykryciem do wystygnięcia, ważne, żeby nie było za zimne i płucze gardło zużywając całość.
Dodatkowo stosowałam tantum verde 2-3 razy dziennie spryskując 4-8 razy.

Dzisiaj zaczęłam 10tc , a 17 stycznia znów zobaczę maluszka na usg, akurat w moje urodziny To już za trzy dni! Mam nadzieję, że pomimo mojej choroby z maluszkiem jest wszystko dobrze.
Już po raz drugi śnił mi się mój maluszek, że był już na świecie i miał około pół roku. Całowałam go po buźce i głaskałam po brzuszku, a on się cieszył od ucha do ucha i tak pięknie pachniał bobaskiem!!

Coraz bardziej czuję, że "tam" jest i oswajam się, że będę mamą I BARDZO się cieszę. Mimo, że mam wiele przeciwności takich jak szkoła-praca-rodzina i problemy z tż. Wiem, że sobie poradzę!
Chociaż powiem Wam, że wczoraj ostro pokłóciliśmy się z tż, już myślałam, że skończy się masakrą. Ale "podeszliśmy" do tego jeszcze raz, porozmawialiśmy i wiele rzeczy sobie wyjaśniliśmy. Bardzo się cieszę. Tż zadeklarował, że teraz "my" jesteśmy najważniejsi, że pracuje i postara zrobić wszystko, by małemu niczego nie zabrakło, a ponadto nie pozwoli by jego mama kierowała naszym życiem. Powiedziałam mu, że po raz drugi nie wytrzymam tego jeśli nie postawi się za mną. Obiecał, że więcej tak nie postąpi. Jestem już o wiele spokojniejsza, choć zdaje sobie sprawę, że może być różnie.

Troszkę się zezłościłam, że jest już połowa stycznia, a ślub planowaliśmy na kwiecień. Więc na dobrą sprawę zostały nam 3 miesiące - a to bardzo mało czasu i tż nie robi nic w tym kierunku.
Boje się, bardzo się boje, że jak powie matce, ona będzie go nastawiać przeciwko mnie, a on znów zrobi jak ona zechce, chociaż staram się mu zaufać. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i mój tż okaże się mężczyzną, pokaże, że ma jajka i się sprzeciwi mamie

Staram się myśleć pozytywnie, choć jest to bardzo trudne.
Z natury jestem nieufna, a jak ktoś zawiedzie moje zaufanie trudno je odbudować. Tż wie, że jak nie weźmie ze mną ślubu to się do niego nie wyprowadzę, a wiąże się z tym to, że dalej będę mieszkać u rodziców z dzieckiem (chociaż coraz częściej myślę o tym by coś wynająć, nawet mały pokój, ale być niezależną). Na pomoc ze strony rodziców nie liczę, ale zawsze są jeszcze babcie, które wiem, że chętnie pomogą i się ode mnie nie odwrócą.

No zobaczymy, mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze! I będę wreszcie szczęśliwa. Choć już nie radzę sobie z tym wszystkim i czuje, że potrzebuje psychologa!

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

P.S Podsuńcie pomysł na szybki i dobry obiadek. Na męski żołądek
Napewno wszystko się ułoży, trzeba być dobrej myśli, wtedy przyciąga się dobrą energię i o wiele łatwiej pokonuje przeszkody losu

Co do obiadu to ja dzisiaj się zastanawiam pomiędzy żurkiem(bo mam ochotę na kwaśne), a zestawem: karczek grillowany w marynacie z ketchupu, surówka z pekinki z marchewką, rzodkiewką i majonezem plus tradycyjnie ziemniaczki do tego.
Zdecyduje jak wrócę z pracy i przyjedzie kurier z zakupami z almy

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:13   #3813
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
Nie nie wybrane i nie wiem jak u was ale u mnie kwestia imienia dla chłopca jest sprawą baaaaaardzo trudną bo o ile dla dziewczynki mieliśmy dwa i trzeba było tylko z nich wybrać to o chłopięcych imionach nie myśleliśmy.... oboje mamy imiona bez ładnych zdrobnień i trochę patrzymy na zdrobnienia imion
i tak ja mam wybrane
Gustaw - Gucio tak mówię od początku do brzucha
Tymon- Tymuś, Tymek -
nie znam nikogo o takim imieniu
Tadeusz - Tadek Tadzik Tadzio Teddy -
imię po moim dziadku który zmarł jak miałam 9 lat baaaaaaardzo go kochałam a on mnie i obiecałam sobie że jak będę miała syna to będzie miał tak na imię żeby był dobrym człowiekiem jak jego pradziadek. Oczywiście jest to imię którego TŻ nie może znieść bo kojarzy mus sie z Tadzikiem Norkiem z miodowych lat
Mateusz -
ładne ale trochę zbyt popularne TŻ siostra cioteczna ma 2 letniego syna o tym imieniu ale widujemy się raz na kilka lat
Szymon-
bardzo ładne ale sąsiadki 2 letni syn ma tak na imię
Kacper
- podoba mi się z rodzinka.pl jak wołają Kacperku
a mój TŻ na razie sprecyzował że ze wszystkich imion podoba mu się tylko KORNEL
Tymon i Kornel ale Tż się nie zgadza
Mateusz i Szymon też mi się bardzo podobają- ale Mateusza mam kuzyna a Szymek też bardzo popularne i nie chcę imienia z pierwszej piątki
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam ja z rana.

popijam herbate z cytryna i miodem, bo cos mnie katarek chwyta.
u mnie w ogrodzie, snieg, ale tylko troszke i juz topnieje.
żeby się nic nie wykluło
Cytat:
Niunia, ja tez mam problemy z imieniem dla chlopca.
dla dziewczynki mamy wybrane, ale z chlopcem jest problem.
bo jak mi się coś podoba, to moj tż nie chce o tym nawet słyszeć i odwrotnie...
A dla Dziewczynki jaki macie typ?

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:15   #3814
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Palpi Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie,
Udzielałam się w pierwszej części wątku, ale z braku czasu niestety się przestałam udzielać. Teraz jednak chciałam poprosić Was o radę.
Zacznę może od tego, że mam 20 lat, jestem w 13 tyg ciąży. Mój chłopak jak się okazało jest bardzo leniwy i nawet nie zamierza szukać pracy, ja też jej nie mam, a w ciąży jest bardzo ciężko znaleźć pracę. Na razie mieszkam u niego w domu, z jego mamą i bratem. Nie czuję się tu dobrze, praktycznie nie mam prywatności bo jego brat wchodzi do naszego pokoju bez pukania i w cale nie chce się nauczyć tego. Nie wyobrażam sobie mieszkania tutaj po porodzie, bo żeby się nie narażać na pokazanie wszystkim swoich piersi chyba będę musiała karmić w łazience.
Moja mama nie chce pomagać mi finansowo zanim TŻ znajdzie pracy i ją rozumiem, bo nie musi go utrzymywać i się z nią zgadzam zupełnie. Mój ojciec powiedział, że będzie mnie utrzymywał jak wrócę na studia, termin mam na 18 lipca, więc w październiku maluch będzie miał koło 3 miesięcy, więc nie wiem czy takie dziecko może iść do żłobka? Bo mój kierunek jest dziennie tylko, więc musiałoby zostawać z kimś od poniedziałku do piątku. Zupełnie nie wiem co mam zrobić, bo wpadłam z najbardziej nieodpowiedzialnym facetem jakiego znam.
Wiesz co, ale ten Twój chłopak łaski Ci nie robi, łożenie na dziecko to jego obowiązek.
Uczy się? Czy cały dzień siedzi w domu i nic nie robi?
I również Ci się nie dziwię, że nie umiesz tam mieszkać, też bym nie chciała.

Cytat:
Napisane przez lilith795 Pokaż wiadomość
A mam do was pytanie. Czy planujecie kupować rożek dla niemowlaka jako część wyprawki do szpitala? Bo co prawda powinno być wtedy ciepło, ale jednak zalecają że dla takie Maleństwo musi być na początku początku ciepło owinięte.
Chyba tak, na wszelki wypadek. Te rożki nie są drogie.

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2013-01-14 o 11:17
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:15   #3815
d0tkaaa
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny musze was nadrobic troche naskrobalyscie he

Chcialam tak na szybkosci powiedziec ze jutro o 19 mam usg genetyczne.. co prawda nie u mojego lekarza ale wyslal mnie do podobno najlepszej pracowni usg w Krakowie...-ultramediki zobacze jak tam jest i dam znac co i jak napewno nie moge sie doczekac juz... bede miec zdjecia,filmik i mam nadzieje ze rozlozy nogi moje dziecko!No i ze wszystko ok. Chodziaz wiem ze ta przeziernosc jest dobra,ale reszta Chcialam dzis ale nie bylo juz miejsca... wytrzymam moze do jutra ide nadrabiac

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:17   #3816
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
witam ja z rana.

popijam herbate z cytryna i miodem, bo cos mnie katarek chwyta.
u mnie w ogrodzie, snieg, ale tylko troszke i juz topnieje.
A jak zbiórka na WOŚP? Ładną sumkę uzbieraliście?

Co do imion to my jesteśmy w czarnej d****. Obiecaliśmy sobie wrócić do rozmowy o imionach, ale chyba dopiero jak poznamy płeć. Lepiej kłócić się tylko o imię z jednej kategorii
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:18   #3817
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:
U mnie już przegłosowane. Dla dziewczynki- Lenka, dla chłopca- Igor
o właśnie jeszcze Igor, Jan i Stanisław ale to już ostatnie w kolejce
Stary 2013-01-14, 11:19   #3818
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja ogólnie nie mam problemów ze snem, ale np. kładę ię o 20, a o 23 jestem już wyspana ale po chwili usypiam dalej. Uwielbiam spać na plecach, ale jak mam nogi wyprostowane to czuję dyskomfort. Od leżenia na boki bolą mnie barki i ramiona
ja tez od jakiegos czasu nie spie juz na brzuchu tylko na bokach i nogi podkurczone bo jak sa proste to dziwnie sie czuje tak naciagnieta na plecach tez spie, o dziwo bo nigdy nie umialam spac na plecach a rano budze sie z bolem plecow i tylka hahaha no ale coż:P

Niunia gratuluje Syna! Fajnie!

Zuza

Razem
Stary 2013-01-14, 11:20   #3819
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry Kochane
Egzaminy zaliczone, a mnie chyba choroba opuści do końca, teraz został mi tylko lekki katar, a gardło troszkę boli tylko rano i przed zaśnięciem.
A tak nawiasem, co za pech, że wzięło mnie w piątek, a puściło wczoraj, akurat na egzaminy. Ale wszystko dobrze się skończyło, więc jestem zadowolona.

Gardło płukałam 2 razy dziennie mieszanką ziół Herbapolu - Septosan fix (Ziele tymianku, liść szałwii, liść mięty pieprzowej). Pomogło bardzo. Więc gdyby któraś z Was miała bóle gardła to serdecznie polecam! Zwłaszcza, że zapowiadało się na anginę ropną, która brała mnie co roku w okresie zimowym! Torebkę zalewam wrzątkiem do połowy kubka, zostawiam pod przykryciem do wystygnięcia, ważne, żeby nie było za zimne i płucze gardło zużywając całość.
Dodatkowo stosowałam tantum verde 2-3 razy dziennie spryskując 4-8 razy.

Dzisiaj zaczęłam 10tc , a 17 stycznia znów zobaczę maluszka na usg, akurat w moje urodziny To już za trzy dni! Mam nadzieję, że pomimo mojej choroby z maluszkiem jest wszystko dobrze.
Już po raz drugi śnił mi się mój maluszek, że był już na świecie i miał około pół roku. Całowałam go po buźce i głaskałam po brzuszku, a on się cieszył od ucha do ucha i tak pięknie pachniał bobaskiem!!

Coraz bardziej czuję, że "tam" jest i oswajam się, że będę mamą I BARDZO się cieszę. Mimo, że mam wiele przeciwności takich jak szkoła-praca-rodzina i problemy z tż. Wiem, że sobie poradzę!
Chociaż powiem Wam, że wczoraj ostro pokłóciliśmy się z tż, już myślałam, że skończy się masakrą. Ale "podeszliśmy" do tego jeszcze raz, porozmawialiśmy i wiele rzeczy sobie wyjaśniliśmy. Bardzo się cieszę. Tż zadeklarował, że teraz "my" jesteśmy najważniejsi, że pracuje i postara zrobić wszystko, by małemu niczego nie zabrakło, a ponadto nie pozwoli by jego mama kierowała naszym życiem. Powiedziałam mu, że po raz drugi nie wytrzymam tego jeśli nie postawi się za mną. Obiecał, że więcej tak nie postąpi. Jestem już o wiele spokojniejsza, choć zdaje sobie sprawę, że może być różnie.

Troszkę się zezłościłam, że jest już połowa stycznia, a ślub planowaliśmy na kwiecień. Więc na dobrą sprawę zostały nam 3 miesiące - a to bardzo mało czasu i tż nie robi nic w tym kierunku.
Boje się, bardzo się boje, że jak powie matce, ona będzie go nastawiać przeciwko mnie, a on znów zrobi jak ona zechce, chociaż staram się mu zaufać. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i mój tż okaże się mężczyzną, pokaże, że ma jajka i się sprzeciwi mamie

Staram się myśleć pozytywnie, choć jest to bardzo trudne.
Z natury jestem nieufna, a jak ktoś zawiedzie moje zaufanie trudno je odbudować. Tż wie, że jak nie weźmie ze mną ślubu to się do niego nie wyprowadzę, a wiąże się z tym to, że dalej będę mieszkać u rodziców z dzieckiem (chociaż coraz częściej myślę o tym by coś wynająć, nawet mały pokój, ale być niezależną). Na pomoc ze strony rodziców nie liczę, ale zawsze są jeszcze babcie, które wiem, że chętnie pomogą i się ode mnie nie odwrócą.

No zobaczymy, mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze! I będę wreszcie szczęśliwa. Choć już nie radzę sobie z tym wszystkim i czuje, że potrzebuje psychologa!

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

P.S Podsuńcie pomysł na szybki i dobry obiadek. Na męski żołądek
Mamy wizyty w ten sam dzień 17.01

Trzymam kciuki, żeby Wam się ułożyło jak najlepiej i żeby Twój przyszły mąż stał za Tobą murem. Ale jeśli mówi, że jesteście dla niego najważniejsi teraz i to co robi, robi dla Ciebie i dziecka, to na pewno nie pozwoli sobie na to, by Was stracić
Jeśli chodzi o psychologa, to tutaj masz ich na tuziny..psycholożki do usług

Ja na obiad robię dzisiaj polędwiczki z kurczaka i ziemniaczki i kapustkę pekińską z jogurtem nat. Znaczy mam nadzieję, że uda mi się zrobić to mięcho, bo już od wczoraj je robię i nadal ciężko mi wąchać surowiznę

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:23   #3820
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Lepiej poczekaj z wizytą
Teraz lepiej dmuchać na zimne niż żeby Maluch miał się później męczyć

He he he
Ja bym chyba tak nie umiała bezimiennie do swojego Dziecka mówić

Ale znam parę, która całą ciąże do brzuszka mówiła jednym imieniem, po porodzie podali inne imię a na koniec przy rejestracji w urzędzie jeszcze inne
Ale teraz już ma to ostatnie
U mnie jak się okaże, że noszę pod sercem synka to też będę miałą problem z wyborem imienia i chyba też będzie synek bezimienny

Asiunia1230 gratuluję zdanych agazminów

My z tż ślubzaplanowaliśmy też w 3 miesiące, pod koniec maja zdecydowaliśmy się na ślub,a w spierpniu zostaliśmy małżeństwem Ślub kościelny z weselem, więc można zaplanować i organizować

A jeśli masz zły kontakt z "przyszła teściową" to faktycznie lepiej jakbyście mieszkali bez niej

Edytowane przez surka
Czas edycji: 2013-01-14 o 11:28
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:26   #3821
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Nie nie wybrane i nie wiem jak u was ale u mnie kwestia imienia dla chłopca jest sprawą baaaaaardzo trudną bo o ile dla dziewczynki mieliśmy dwa i trzeba było tylko z nich wybrać to o chłopięcych imionach nie myśleliśmy.... oboje mamy imiona bez ładnych zdrobnień i trochę patrzymy na zdrobnienia imion
i tak ja mam wybrane
Tymon- Tymuś, Tymek - nie znam nikogo o takim imieniu
Tadeusz - Tadek Tadzik Tadzio Teddy - imię po moim dziadku który zmarł jak miałam 9 lat baaaaaaardzo go kochałam a on mnie i obiecałam sobie że jak będę miała syna to będzie miał tak na imię żeby był dobrym człowiekiem jak jego pradziadek. Oczywiście jest to imię którego TŻ nie może znieść bo kojarzy mus sie z Tadzikiem Norkiem z miodowych lat
Mateusz - ładne ale trochę zbyt popularne TŻ siostra cioteczna ma 2 letniego syna o tym imieniu ale widujemy się raz na kilka lat
Szymon- bardzo ładne ale sąsiadki 2 letni syn ma tak na imię
Kacper - podoba mi się z rodzinka.pl jak wołają Kacperku
Nam się również podoba Tymon lub Tymoteusz. O Kornelu myśleliśmy jako drugie imię.
Gustaw też ładne, Gucio , fajnie jak się spotka w piaskownicy z Mają jednak Gutek już mnie nie przekonuje, a słyszałam, że tak zwracają się do Gustawów.
Tadeusz - no własnie te skojarzenia z Tadzikiem Norkiem, ehh, ale mnie się skojarzyło pierwsze z tym niegrzecznym Misiem Teddy z filmu.
Mateusz, Szymon i Kacper - to aktualnie dość popularne imiona, więc może się zdażyć, że później w szkole bedzie 5 Szymonków w klasie.

U nas odkąd lekarz powiedział na prenatalnym, że chłopak to nie mogę zmusić mojego TŻ, aby wybrał też imiona dla dziewczynki, bo ja to uwierzę w płeć chyba dopiero jak urodzę i chciałabym być przygotowana zarówno na chłopczyka, jak i dziewczynkę

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:28   #3822
sarna405
Zadomowienie

Ja niestety na obiadek mam rosołek wczorajszy tylko...zjem i od razu muszę iść do lekarza, mąż wraca po 16 więc może coś ugotuje...zjadła bym frytki z rybka i to chyba dobry pomysł na szybki obiad
pragnie."
Stary 2013-01-14, 11:30   #3823
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:

A dla Dziewczynki jaki macie typ?
dziewczynka bedzie Sara

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:31   #3824
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie już przegłosowane. Dla dziewczynki- Lenka, dla chłopca- Igor
Mi tez sie podoba Lena bardzo a co do chlopca to niewiem... eh wczoraj ze szwagierką wymyslilysmy RICHARDO hahahahahaah:coje st oczywiscie beka... :P)

Zuza

Razem
Stary 2013-01-14, 11:34   #3825
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Ja niestety na obiadek mam rosołek wczorajszy tylko...zjem i od razu muszę iść do lekarza, mąż wraca po 16 więc może coś ugotuje...zjadła bym frytki z rybka i to chyba dobry pomysł na szybki obiad
Ja też mam rosół z wczoraj i ziemniaki, z ziemniaków zrobię kluski śląskie

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Też mi się podoba Lena i obawiam się, że będą same Leny

Podobają mi się też:
Anastazja i Aurelia

Ale tż żadne się nie podoba, więc na razie wogóle o tym nien myślimy
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:34   #3826
d0tkaaa
Zakorzenienie

Witam wszystkie mamusie nowe wogole tak:P

Zuza

Razem
Stary 2013-01-14, 11:35   #3827
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Szybki i najważniejsze, że smaczny
A rosołek też ugotuje... mam jakiegoś smaka

Cytat:
dziewczynka bedzie Sara
Sara Moja przyjaciółka z podstawówki

Mi najbardziej ze wszystkich podoba się Karolinka, ale nie mam nic do gadania- już przed ślubem wiedziała, że córka będzie Alicja Powoli się oswajam z ta myślą

Mały
Stary 2013-01-14, 11:36   #3828
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Tymon- Tymuś, Tymek -
nie znam nikogo o takim imieniu
Tadeusz - Tadek Tadzik Tadzio Teddy -
imię po moim dziadku który zmarł jak miałam 9 lat baaaaaaardzo go kochałam a on mnie i obiecałam sobie że jak będę miała syna to będzie miał tak na imię żeby był dobrym człowiekiem jak jego pradziadek. Oczywiście jest to imię którego TŻ nie może znieść bo kojarzy mus sie z Tadzikiem Norkiem z miodowych lat
Mateusz -
ładne ale trochę zbyt popularne TŻ siostra cioteczna ma 2 letniego syna o tym imieniu ale widujemy się raz na kilka lat
Szymon-
bardzo ładne ale sąsiadki 2 letni syn ma tak na imię
Kacper
- podoba mi się z rodzinka.pl jak wołają Kacperku
Kacper swego czasu też mi się podobał, choć teraz sobie myślę, że to imię może stać się nazbyt popularne, choćby właśnie przez rodzinkę.pl
Zapytałam męża co myśli o Igorze, ale jemu nie bardzo, bo mamy rosyjskie nazwisko (ojciec męża z Rosji pochodzi) i w połączeniu z Igorem wyjdzie, że jesteśmy rodziną ruską no a jeszcze inna sprawa, że u niego na wiosce chodził taki menel Igor i mu się źle to imię kojarzy

Stary 2013-01-14, 11:36   #3829
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Mi tez sie podoba Lena bardzo a co do chlopca to niewiem... eh wczoraj ze szwagierką wymyslilysmy RICHARDO hahahahahaah:coje st:( oczywiscie beka... :P)

Cytat:
Witam wszystkie mamusie nowe wogole tak:P
a stare?

Mały
Stary 2013-01-14, 11:37   #3830
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
A jak zbiórka na WOŚP? Ładną sumkę uzbieraliście?
uzbieraliśmy prawie 600 funtów co daje 3 tysiące złotych

Stary 2013-01-14, 11:37   #3831
d0tkaaa
Zakorzenienie

Co tu taka cisza jak tyle podgladajacych??

Ide sie ogarniac posmarowac brzuchol i ogarniac pozniej zaglane

Zuza

Razem
Stary 2013-01-14, 11:38   #3832
sarna405
Zadomowienie

Ciężko z tymi imionami...Męskie zazwyczaj ładne ale jak się zdrabnia np.
Antoś-Antoni
Piotruś- Piotr
Marcelek-Marcel
Oliwier
Tomuś-Tomasz
Aleksander- Olek

Gracjan
Mieszko znajoma tak nazwała
Miłosz

A dla dziewczynek
Lenka-Lena
Milenka-Milena
Martynka ładnie-ale już Martyna nie ładnie
Hania
Ida
Iga
Anitka
Maja
bo JULEK to już jest multum jak i Aleksanda - OLA
pragnie."
Stary 2013-01-14, 11:38   #3833
dzoan
Zakorzenienie

Dla dziewczynek podobało mi się Amelia Tylko zdrobnienie Amelka Melka trochę mniej..jak mela

Stary 2013-01-14, 11:38   #3834
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Zapytałam męża co myśli o Igorze, ale jemu nie bardzo, bo mamy rosyjskie nazwisko (ojciec męża z Rosji pochodzi) i w połączeniu z Igorem wyjdzie, że jesteśmy rodziną ruską no a jeszcze inna sprawa, że u niego na wiosce chodził taki menel Igor i mu się źle to imię kojarzy
Czytałam jakiś artykuł w gazecie i tam było napisane, żeby wziąć listę imion wykreślić wszystkie, z którymi mamy złe skojarzenia i wybór będzie malutki

Mały
Stary 2013-01-14, 11:38   #3835
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

a stare?
no oczywiscieeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeee Margosiu !!!!!!

WITAM WSZYSTKIE MAMUSKI KOCHANE NASZE

Zuza

Razem
Stary 2013-01-14, 11:38   #3836
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

moja siostra ma Tadzia) chłopczyk ma 3 lata... a takie imię dlatego, że Tadzia tato jest Tadek, a Tadka ojciec jest też Tadeusz.. i tak od 5 pokoleń w rodzinie)

Stary 2013-01-14, 11:42   #3837
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
uzbieraliśmy prawie 600 funtów co daje 3 tysiące złotych

Cytat:
Mieszko znajoma tak nazwała
Synowie stróża z Wawelu mieli na imiona Mieszko i Gniewko.
Mieszko chodził do klasy, w której uczyła moja wychowawczyni, i kiedyś rozrabiał i zdenerwował anglistkę (ona nie wiedziała, gdzie Mieszko mieszka) No i się go pyta, Młody mówi, że na Wawelu i ta święcie przekonana, że sobie z niej kpi poszła do dyrektorki z nim, że sobie chłopak z niej żartuje- a potem biedna musiała Mieszka przepraszać

Mały
Stary 2013-01-14, 11:43   #3838
d0tkaaa
Zakorzenienie

Prosze trzymajcie kciuki zeby nasze dzieci na wizytach nie byly wstydliwe i pokazywaly co maja miedzy nogami!!!:brz ydal:

Zuza

Razem
Stary 2013-01-14, 11:43   #3839
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
no oczywiscieeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeee Margosiu !!!!!!

WITAM WSZYSTKIE MAMUSKI KOCHANE NASZE
Czuję się usatysfakcjonowana!

Cytat:
moja siostra ma Tadzia) chłopczyk ma 3 lata... a takie imię dlatego, że Tadzia tato jest Tadek, a Tadka ojciec jest też Tadeusz.. i tak od 5 pokoleń w rodzinie)
ŁAŁ!

Mały
Stary 2013-01-14, 11:43   #3840
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Szybki i najważniejsze, że smaczny
A rosołek też ugotuje... mam jakiegoś smaka

Sara Moja przyjaciółka z podstawówki
ja muszę wybierać imiona angielsko brzmiące, czyli wszystkie Agnieszki, Katarzynki odpadają hahaha))

na LENĘ w Anglii woła się LINA co mi się już nie podoba.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości