|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
![]() Moje oczywiście po matce jest wredne i rozkłada te nogi jak rodzice nie chcę wiedzieć ![]()
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
a ja znam braci Mieszka i Ziemka
)
|
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się zastanawiam czy będzie u nas dziewczynka czy chłopczyk.. Ja zawsze chciałam dziewczynkę pierwszą, mąż również.. a teraz widzę, że on już nie jest tego taki pewny.. a mnie się też to udzieliło
|
|
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, kiedy poznamy już płeć, to zrobimy listę. Wypiszemy na kartce po pięć i wymieniając się karteczkami będziemy modlić się, żeby choć jedno pojawiło się i u mnie i u męża na liście
|
|
|
|
|
#3846 |
|
Raczkowanie
|
My o imionach rozmawiamy już od dawna i dla dziewczynki jak na razie Emilka, ewentualnie Lenka, myśleliśmy jeszcze o Oliwii ale zbyt popularne., a dla chłopczyka Antoś, Gabryś lub Dominik. Jeśli chodzi o dziewczynke to można powiedzieć że jesteśmy zdecydowani i zgodni ale z chłopcem to już gorzej nam znaleźć porozumienie.
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
mój tż jest przekonany, że będziemy mieć syna, całą jego rodzina na syna czeka, bo on ostatni z rodziny z nazwiskiem itp...
ale ja coś czuję, że dziewuszka będzie )
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejne propozycje to Weronika i Wiktor.. niestety w rodzinie najbliższej już wystąpiły i nie użyjemy..ale mają coś w sobie te imiona
![]() Gabriel i Gabriela też bardzo ładnie (moja siostra ma Gabi, sama wybierałam )
|
|
|
|
#3849 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wy tu tak piszecie o rosołkach a mnie całkowicie odrzuciło, nawet zapachu rosołu znieść nie mogę, i udek z kurczaka
dzisiaj zrobię frytki i krupnik a od jutra jestem u mamusi więc ona juz dobrze zadba żebym głodna nie była mam zamówioną u niej zupkę jarzynową i barszczyk ukraiński
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
mi się dla chłopców zawsze podobał Błażej, Miłosz, Miron
)
|
|
|
|
#3851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My nadal mamy problem z imieniem dla dziewczynki Jak na razie stanęło na Milenie, ale ja nie jestem do tego imienia przekonana. Wolałabym już Lene, ale po pierwsze tż to imię się nie widzi, a po drugie wszystkim teraz się Lena podoba (chociażby patrząc po naszym wątku |
|
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a gotując zupy to zawsze robicie do nich wywary mięsne lub choć warzywne..czy zdarza Wam się robić też na samych kostkach? choć to chyba mniej zdrowe..
Pytam, bo ja taka do zup jestem trochę niedoświadczona, aczkolwiek bardzo lubię
|
|
|
|
#3853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3855 |
|
Zadomowienie
|
z tymi imionami to jest zawsze szał...ale jak już się dziecko urodzi to nie ważne jakie imię chodź by było brzydkie i ta będziemy kochać i się przywiążemy do tego imienia. Wiem sama po sobie.
Później to i tak będzie misiu, Guciu, itp...
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
ja czasami robie na kostkach
|
|
|
|
#3857 |
|
Zadomowienie
|
Moje skojarzenia, dziwne...
Filip- Filip skonopi Oliwia-Oliwa sprawiedliwa zawsze na wierzch wypływa Wojtuś bez portuś ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Ja co do samych kostek nie jestem przekonana, nie lubię też bardzo tłustych zup ale np. na kości ze schabu...u mnie musi być wkładka mięsna bo jak sama zupa maż się nie naje a i synek lub tak poobgryzać no i ja
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba Ci chodzi o Filipa z konopi co?? a nie skonopi?? (cokolwiek to znaczy) a prawda jest taka, ze do każdego imienia można ułożyć obrażający rym i wierszyk. a to tylko zalezy od nas, kogo bedziemy obrazac
|
|
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Dziweczyny wrzucam moj brzusio 10 tc.
Ps. Biegunka przeszla
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
b a r b a r a no cos zaczyna sie zaokraglac powoli, tak dalej!
|
|
|
|
#3861 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak usiądę z TŻ do takiej listy to nasz syn będzie miał Zygfryd na imię
|
|
#3862 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zupa powstaje w 20 min. Chociaz te kostki to rzeczywiście skład mają nieciekawy, mnie nie smakują zupy na samej soli i warzywach jakoś. Chyba mi z dzieciństwa smak pozostał bo moja Mama używała często rosołków i vegety. Czytałam kiedyś o domowych kostkach rosołowych z warzyw, ale się jeszcze nie zebrałam żeby je zrobić. Przepis jest taki, że włoszczyzne w dużych ilościach się obiera, rozdrabnia na tarce, dodaje soli i masła, taką mieszankę się zamraża w porcjach, później wrzuca do zupy. Jak mam więcej czasu to gotuję wywar na mięsie z włoszczyzną i później na tej bazie robię zupę, ale teraz to mam problem z zapachami z gotowania więc robię obiady w ekspresowym tempie i wszystko na skróty.
|
|
|
#3864 |
|
Zadomowienie
|
z konopi czy skonopi wiem że jakoś tak..słyczałam...,
ja się nie naśmiewam ale wiem że tak mówią i nie my dorośli tylko dzieci więc wole dać tak żeby nie dokuczali...
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38636707]Właśnie, ja zupełnie na to nie patrzę, bo do każdego imienia można coś wymyślić, przez to musiałaby odpaść chyba większość ładnych imion.[/QUOTE]
no o tym właśnie mowie )ze takimi rymami nie ma sie co sugerowac. poza tym nawet jak bedziemy miec super imie a dziecko bedzie grube, rude lub w okularach to i tak pewnie bedzie: "gruby" "rudy" lub "rudzia" i "4 oczy". taka prawda |
|
|
|
#3866 |
|
Zadomowienie
|
każdy ma inne podejście...ja się nasłuchałam troszkę...ludzie nazywają zwierzęta ludzkimi imionami Kuba słyszałam na psa, Maciuś na kota. I nawet w 1 rodzinie nazwali synka Kubus a teściowa po złości psa i jak wołali Kuba to nie wiadomo czy do psa czy do dziecka MASAKRA
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak ja tez tak myślę bo jakie by nie było to i tak nasze...kochane i najpiękniejszde
|
|
#3869 |
|
Konto usunięte
|
U mnie w szkole podstawowej był taki okres, że nikt nikogo nie nazywał po imieniu, tylko wszyscy nazwiskami+przezwiskami. Więc jak się nie doczepią do imienia, to do nazwiska, albo cechy wyglądu albo charakteru... Gdybym miała na to patrzeć, to bym chyba nie wymyśliła w życiu imienia, bo nawet te najbardziej popularne można jakoś brzydko przekręcić, np. Ania-bania.
Do mojego imienia ciężko było wymyślić jakiś rym, więc miałam przezwisko utworzone z nazwiska Ale np. było takie mniejsze dziecko u mnie w bloku, które nie umiało wymówić mojego imienia i mówiło: Batalia Jakoś nie sądzę, by moja psychika na tym wszystkim ucierpiała, bo mama mi zawsze kazała zlewać wszystko i tak też robiłam. |
|
|
|
#3870 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze, że biegunka przeszła
Brzuszek już ładnie się zaokrągla
Edytowane przez malinka0525 Czas edycji: 2013-01-14 o 12:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

)

dzisiaj zrobię frytki i krupnik a od jutra jestem u mamusi więc ona juz dobrze zadba żebym głodna nie była
Jak na razie stanęło na Milenie, ale ja nie jestem do tego imienia przekonana. Wolałabym już Lene, ale po pierwsze tż to imię się nie widzi, a po drugie wszystkim teraz się Lena podoba (chociażby patrząc po naszym wątku

Ale np. było takie mniejsze dziecko u mnie w bloku, które nie umiało wymówić mojego imienia i mówiło: Batalia