|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Inkwizytor
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Póki co czytam po raz drugi Wiedźmina i dzisiaj w nocy śniło mi się że kogoś zamordowano na moich oczach. Ja to sobie nocne rozrywki potrafię zapewnić...
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#782 | ||||||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Praktycznie, jak się pracodawcy przypomni:| Po tygodniu, do dwóch, raz i się zdarzyło i 3 mce czekać ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
obyś szybko coś znalazła ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- witamy! ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
u mnie jedna osoba tak straciła racę, bo powiedziała, że odesłała umowę a tak na prawdę umowa została schowana w szufladzie... ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- tak tak są 3 części ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko powiem,że znam ludzi którzy do pracy w Warszawie dojeżdżają z Mińska Mazowieckiego, Mszczonowa- ta jest ładny kawałek drogi. Do mojego taty do pracy jego kolega codziennie jeździ z Piotrkowa Trybunalskiego. Mógłby coś wynająć na miejscu,ale stwierdził,że wtedy z rodziną widziałaby się tylko w weekendy więc woli być w domu.
Więc jak komuś zależy to będzie dojeżdżał i to będzie akurat najmniejszy problem bo będzie możliwość pracy ![]()
#785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#786 |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38613590]Powiem Ci tak, dawno nic nie czytałam i mnie pochłonęła, ale... coś w niej jest. Generalnie akcje erotycznie, walka dwóch osobowości i skryta tajemnica głównego bohatera, który po woli, wraz z biegiem książki i relacji pomiędzy nim a kochanką, wychodzi na jaw. Zabawna, mocno zabarwiona seksem i po części pewnie życiowa, bo wierzę, że wiele jest takich facetów na świecie. Mi się nawet podobała i mam zamiar wciągnąć dwie kolejne części
![]() Kusisz, kusisz ![]() ![]() Widzę, że nie tylko ja jeszcze nie zaczęłam pisać magisterki, książki czekają, folder na kompie z materiałami jest ale myśl o pisaniu mnie boli. Ciągle nie ma czasu na rozpoczęcie pisania. Jednak nie rezygnuję z planu o obronie w czerwcu ![]() Jutro poniedziałek i mam nadzieję na nowe, piękne i ciekawe oferty pracy ![]()
#787 |
Rozeznanie
|
A ze mnie jest łoś...siostra miała od koleżanki tą książkę pożyczoną i za późno się zorientowałam, że chce ją czytać
![]() ![]() ![]() Erite ja do pracy magisterskiej siadam dokładnie w poniedziałek 21.o1. (i to piszę tu specjalnie, żeby mi było głupio się do tego nie zabrać) 20. mam ostatni egzamin i mam nadzieję, że poprawek nie będzie ![]() ![]()
"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą" " ![]() ![]() Edytowane przez !!&*Monia*&!! Czas edycji: 2013-01-13 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Konto usunięte
|
Felicjańska napisała polską wersje 50 twarzy
![]() ![]() Co do szynobusu u mnie jest to pewnie jedzie poźnieje w wasza strone...najlepiej przejsc sie na pkp i oblukac.U mnie jes lipa bo tylko ze 4 razy na dzień. Dużo szybciej nie jedzie.Tyle że jest ze 3 zeta tańszy od busa(bez znizki) Ze zniżka to w sumie jak na taką odległość kosztuje grosze. Edytowane przez 201609081836 Czas edycji: 2013-01-13 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#789 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() Wybrałam się na zakupy. Tata ma urodziny i imieniny w przyszły weekend. I jestem z siebie duma, bo znalazłam płytę z koncertu zespołu Scorpions przecenioną z 49.99 na 19.99 zł i oczywiście kupiłam ![]() ![]() Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-01-13 o 14:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja badania miałam w dniu pierwszej pracy. Umowę w czwartym dniu, szef byl tak zabiegany, że nie miał kiedy mi jej wręczyć. W końcu w kulturalny sposób sama się upomniałam ![]()
![]() |
#791 |
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38623089]
nie jestem pewna ale chyba moja znajoma ma ebooka, zapytam. jak ma, to poproszę i Ci go prześlę ![]() o to super by było ![]() U mnie się zbliża rocznica ślubu rodziców (25 lat) i pojęcia z siostrą nie mamy co im kupić...szkoda, że budżet ograniczony bo moje pomysły niestety kosztowne wszystkie...
"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą" " ![]() ![]() Edytowane przez !!&*Monia*&!! Czas edycji: 2013-01-13 o 15:55 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 |
Konto usunięte
|
kurde, zupełnie nie pamiętam, co kupiłam rodzicom na 25 rocznicę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Konto usunięte
|
O 20 zeta to niezła okazja.Sama bym się ucieszyła z takiego prezentu lubie ten zespół
![]() macie serduszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Konto usunięte
|
a ja nie mam, płaciłam kartą i jak zawsze bez kasy chodzę...:/
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
mamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
#798 |
Zadomowienie
|
Chciałam iść na filologię klasyczną a poszłam na pedagogikę
![]() ![]()
#799 | |
Inkwizytor
|
Cytat:
![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Rozeznanie
|
Witam
Oferuję pracę w charakterze sprzedawcy pieczywa. Praca w godzinach 6:00-14:00. Wymagam dyspozycyjności, obsługi kasy fiskalnej i książeczki sanitarno-epidemilogicznej. Wynagrodzenie 3,5 netto/h CV ze zdjęciem proszę wysyłać poprzez formularz gumtree. niezłe jaja sobie ktoś robi z ludzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I nie chodzi o to, że chcę zrobić mgr z kulturoznawstwa, które wg autora nadaje się tylko do pracy w muzeum, co jest totalną bzdurą! Zarządzanie i marketing jest cały czas na czasie, przynajmniej w Warszawie szukają wszystkich, od asystenta przez junior managera po marketing managera. Filmoznawstwo nie jest kierunkiem "przyszłościowym" - ok, chyba, że połączymy go z produkcją filmową albo zarządzaniem w mediach. Choć myślę, że jest to kierunek wybierany bardziej przez zainteresowanie. Filologia klasyczna - znam trzy osoby po tym kierunku, jedna nawet zrobiła doktorat i pracuje na uczelni zarabiając więcej niż ja... Każde studia mogą dać pracę jeśli są naszą pasją. Ale też nie każda praca musi być zgodna ze studiami, bo przecież można iść na coś, co się po prostu lubi, ale niekoniecznie trzeba się w tym spełniać zawodowo. ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- niech się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bzdury ![]() Równie dobrze można tam wpisać każdy kierunek. Sama skończyłam europeistykę i powiem szczerze, że zdecydowana większość nie miała problemów ze znalezieniem pracy. Co prawda większość w szeroko pojętej branży finansowej, która zdecydowanie mnie nie interesuje ![]() Autor rankingu chyba nie wie zbyt wiele o tym kierunku, bo (przynajmniej w moim przypadku) z UE ma on niewiele wspólnego. Przyznam, że poczułam się dotknięta ![]() Jak ktoś ma siłę przebicia to po każdym kierunku da sobie radę ![]()
“the problem with the world is that the intelligent people are full of doubts while the stupid ones are full of confidence” Mój blog minimalistyczno - modowy Edytowane przez Bonjour_tristesse Czas edycji: 2013-01-14 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38633763]Ja się zupełnie z tym nie zgodzę.
I nie chodzi o to, że chcę zrobić mgr z kulturoznawstwa, które wg autora nadaje się tylko do pracy w muzeum, co jest totalną bzdurą! Zarządzanie i marketing jest cały czas na czasie, przynajmniej w Warszawie szukają wszystkich, od asystenta przez junior managera po marketing managera. Filmoznawstwo nie jest kierunkiem "przyszłościowym" - ok, chyba, że połączymy go z produkcją filmową albo zarządzaniem w mediach. Choć myślę, że jest to kierunek wybierany bardziej przez zainteresowanie. Filologia klasyczna - znam trzy osoby po tym kierunku, jedna nawet zrobiła doktorat i pracuje na uczelni zarabiając więcej niż ja... Każde studia mogą dać pracę jeśli są naszą pasją. Ale też nie każda praca musi być zgodna ze studiami, bo przecież można iść na coś, co się po prostu lubi, ale niekoniecznie trzeba się w tym spełniać zawodowo. ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- niech się ![]() Widzę i moją ukochaną pedagogikę. Akurat wybrałam ten kierunek z pasji do ludzi, bo uwielbiam pracę z nimi. Lubię z nimi rozmawiać, słuchać ich, doradzać, obserwować. Niestety to duża prawda jeśli chodzi o znalezienie pracy w placówkach szkolnych/wychowawczych/opiekuńczych. Jeśli ktoś pracuje z mojego roku w takich instytucjach to, albo po znajomości, albo miał dużego farta. Nie wspomnę, że nie które robią krzywdę dzieciom ucząc je w przedszkolach i szkołach. Koleżanka wczoraj rząd za mną nie wiedziała co to jest asceta więc powiedziała, że to osoba żyjąca w biedzie (a uczy w szkole). Rozumiem że człowiek wszystkiego nie wie, ale nauczyciel powinien być autorytetem dla dzieci. Najgorsze są te wymądrzające się o moim szukaniu pracy min. doradzając mi co powinnam zrobić, aby ją znaleźć. (praca po znajomości). To najgorsze agrrr. Znalazłam taką ofertę tylko nie wiem czy aplikować: ASYSTENT DZIAŁU ADMINISTRACJI Miejsce pracy: Wsola (kilka km dojazdu autobusem ok.18) Poszukujemy osób na 1/2 etatu posiadających: Doświadczenie w pracy na stanowisku konsultanta telefonicznego Mile widziani studenci studiów dziennych i zaocznych Zadania: Realizacja ankiet telefonicznych Praca biurowa polegająca na: obsłudze korespondencji pomocy przy obrocie faktur i dokumentacji księgowej firmy Oferujemy: 800 zł netto miesięcznie za pół etatu Rozwój zawodowy Elastyczne godziny pracy pracę w młodym i dynamicznym zespole Edytowane przez malagosia86 Czas edycji: 2013-01-14 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Konto usunięte
|
aplikuj, co Ci szkodzi. etat wychodzi 1600 zł netto, nieźle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Rozeznanie
|
Czaicie, że właśnie miałam tel i o 17 idę na rozmowę...jestem w takim szoku, że nie wiem co się dzieję hehe
#807 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja nie wiem jak napisać list motywacyjny do Play na obsługę klienta. Nie miałam do czynienia jeszcze z taką pracą. Dzisiaj u mnie słabo z tymi ofertami jest jeszcze jedna ciekawa, ale na 4 dni i pewnie będę musiała się wyrejestrować z Up. A nie wiecie czy to ma jakiś wpływ na przyznawanie Stażu? Czy go dostałam dowiem się mniej więcej za ok. tydzień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Raczkowanie
|
hej, a nie myślałyście np, żeby założyć własną firmę ?
![]()
#809 |
Inkwizytor
|
Czy w związku z nowym rokiem zaobserwowałyście większą ilość ogłoszeń?
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Raczkowanie
|
wręcz przeciwnie
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.