|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Cytat:
|
|
#692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aptekę mam w budynku, w którym mieszkam, więc rano mogę sama zejść na dół, ale właśnie podobno te papierki są zawodne ... mam doła :/ podbrzusze mnie pół dnia pobolewało, na wkładce zobaczyłam jakąś podejrzaną plamkę (wielkości może 3 mm ale czerwoną), ciągle twardy i napięty brzuch, mokro na wkładce, młody od dwóch dni jakiś niemrawy... wszystko i nic, bo nic w takim stopniu żeby bardzo panikować ... chciałabym przespać ten czas do końca kwietnia ![]() sorry za smęty, smutno mi
|
|
|
|
|
#693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mozliwe, ze nie wytrzymam Najwyżej będę zielonowłosa
|
|
|
#696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ile jesz magnezu? Mi po magnezie przeszło tak, że rzadko kiedy czuję twardnienie. Rozumiem co czujesz, bo miałam taki sam nastrój po ostatniej wizycie. A leżysz cały czas? Bo ja oprócz tego magnezu grzecznie leżę, tyle co wstaję zrobic sobie jedzenie, toaleta, prysznic, czasem wyjde na godzinke-półtorej na zakupy, czy do restauracji, ale to autem jadę więc szybciutko, jak ide do kogos w gości od razu rozkładam się na kanapie ( ) ćwicze tylko na macie (piłka na razie w odstawkę poszła) i taki tryb życia + magnez powoduje, że brzuch nie twardnieje, może ma to wpływ Ale zobczymy co będzie po wizycie czy aby nie usłysze wyroku - leżeć plackiem do kwietnia chociaż niby szyjka długa, twarda i zamknięta ostatnio była to powinno być ok.
|
|
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Czapeczki: żabka, miś, muffinki, czarownica, dynia itd.; komplety np. biedronka, myszka miki; jakieś kocyki i owijki. Dopiero jak to spakowałam w jedno pudło to wyszło ile tego :mdleje. Na pewno czymś się kiedyś pochwalę
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-01-14 o 20:11 |
|
|
|
#698 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szprotka za ubrankavil zadzwoń najlepiej do lekarza wróciłam po pilatesie i powinnam trochę ogarnąć mieszkanie, bo nie wiem ile będę mieć jutro czasu przed przyjściem księdza. nie chce mi się
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() justyna za "podarunki". axella za 24tcangie pewnie że przygarniemy Justi ciuszki cudne vvgh też dziś robiliśmy frytki ( w końcu uległam) i mam ich po dziurki w nosie. Przejadłam się ale pyszne nam wyszły. |
|
|
|
|
#701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#702 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lepiej się nie śmieję Cytat:
http://matkasanepid.blox.pl/html Cytat:
![]() Cytat:
![]() I piękna figurka ![]() Cytat:
za zakupyTeż je dostałam...okropne są! Od razu się rozpuszczają - gorzej niż nospa ------------------------- Nadrabiam dalej
|
|
|
#703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlatego już się nie mogę doczekać kwietnia, zawsze byłam aktywna, jeździłam wszędzie, a teraz to taka wegetacja ... ale powtarzam sobie ciągle że już niedługo i że lepiej w domu niż w szpitalu. byle nie było gorzej, to dam radę ![]() i ciągle sobie powtarzam, że byle do końca stycznia, bo już będzie 28 tydzień i będzie w miarę bezpiecznie, a najlepiej koniec lutego i 32 tydzień ... wtedy zacznę powoli wracać do życia, nie będę się tak bać przedwczesnego porodu. chociaż cudownie byłoby wytrzymać do 17 marca ![]()
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-01-14 o 20:19 |
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Ale możesz wyjść na spacer, są takie co nawet tego nie mogą ...
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
mówiłam mówiłam mówiłam!
BABA!!!!!!! 3d nie było się zasłonła wstydnica, podejrzeliśmy płeć, serducho,mózg, pęcherz itd..wszystko jest ok.. no i cipka wieeeeedziałam ![]() |
|
|
|
#706 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mogę :/ ostatni spacer półgodzinny zakończył się całym dniem skurczów. ale nie narzekam na to, tak jak pisałam, mogę leżeć w domu do końca kwietnia, byleby było wsio ok
![]() Axella super cieszę się że wszystko ok i gratuluje
|
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapłaciłaś mniej w takim układzie? szkoda, że mała nie chciała współpracować... ale najważniejsze, że zdrowa |
|
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już wiesz
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może faktycznie też lepiej w domu ... ehh trudną masz tą ciążę.
|
|
#710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też kupiłam casting na poczatek też rudyZobaczy się ![]() Cytat:
Czyli jednka babeczki się teraz u nas pokazują - fajosko, może dorównają chłopakom
|
|
|
#711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) brzuch mi twardnieje. Też byłam aktywna i to bardzo a teraz jak emerytka i jak miałam po wizycie zrąbany humor czytałam wszystkie fora o przedwczesnych porodach i takich tam, do tego czułam małą nisko, kopała po szyjce i psychicznie byłam w złym stanie do czego ciężko mnie doprowadzić, ale czuję małą ostatnio wyżej, więc się ośmielam na większą aktywność wiesz co czasem robię jak mała kopie po szyjce - podkładam sobie poduszki pod pupe jak leżę na plecach. może nie działa, ale jest efekt placebo chociaż pocieszam się, ze o tak jest dobrze, nie jestem w szpitalu, nic w zasadzie poważnego mi nie jest, każdy tydzień bliżej terminu daje większe bezpieczeństwo dla małej i jakoś ten czas leci wiem, że masz trochę inna sytuację niż ja, ale może Ci to jakoś pomoże
|
|
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!
|
|
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
szprotka Twoje ciuszki też piękne
Justi półśpioszków było dużo i były cudne!!! ale niew wiem jak z rozmiarami bo np pajacyków nie znalazłam 56 i dlatego brałam 62. I były też coś ala leginsy. vil jak dla mnie przesadzasz. Ten śluz to przecież normalne. axella za kobitkę!!!!! hehe
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
nie zapłacilam bo mala miała na głowie ręce,pępowinkę i wtuliła się w łożysko
![]() wstydzioch
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj pochodziłam po castoramie i dzisiaj zauważyłam, że jak się schylam to mnie coś ciągnie prawym pośladkiem w dół, nie wiem czy aż tak mi się mięśnie rozleniwiły czy co
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chciałam nawet dzisiaj się tam przejść, ale cały dzień tak sypał śnieg że masakra jakaś ![]() co do farbowania włosów, ja nie mam doświadczenia, bo mam od zawsze swoje naturalne.. ale bardzo mnie kusi delikatne przyciemnienie.. podobają mi się brązy.. kupiłam sobie suszoną korę dębu i zastanawiam się nad płukanką.. ale kora leży już od września i jakoś zdecydować się nie mogę Cytat:
[QUOTE=sharpnowaja;3864649 6]tak się zastanawiam na którym zdjęciu Twój brzuszek podoba mi się bardziej i za cholerę zdecydować się nie mogę /QUOTE] dzięki |
||
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak nie to po lumpkach poszperam bo na wyprzedażach nie widzę na tyle tanich już aby się skusić ![]() Vil współczuję Ci bardzo i coraz bardziej doceniam to jak ja znoszę ciążę... Pewnie na Twoim miejscu byłoby mi mega trudno zdecydować się na drugie dziecko.
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-01-14 o 20:28 |
|
|
|
|
#720 |
|
Raczkowanie
|
Ale się ostatnio załatwiłam. W sobotę wieczorkiem wzięłam sobie kapiel. Nalałam sobie letnią wodę,ale że szybko mi wystygła, więc leżąc w wannie, dolałam sobie gorącej. I była taka akurat. Wyszłam, wytarłam się, zawinęłam w szlafrok. Położyłam koło mojej Małżowiny i nagle zaczęło kłuć mnie w brzuchu, na tyle silnie,że nie mogłam sobie znaleźć pozycji. Czułam taki ścisk i kłucie, szybko wzięłam nospę i ułożyłam jakoś na boczku po krótkim czasie przeszło. Bałam się jak cholera, a jeszcze teściowej śnił się wypadający ząb. Na szczęście od tego czasu jest wszystko ok, mały dokazuje jak zwykle, nie mam plamień ani krwawień. Na pewno powiem o tym mojemu ginowi.Nikomu nie życzę takiego przeżycia. Czyżby to były skurcze?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

no ale jak się okaże, że wszystko ok, zrobię z siebie wariatkę jadąc na IP ... poczekać do jutra i spróbować umówić się na wizytę? moja gin mnie w środę przyjmie w razie czego, ale nie chce do niej co tydzień biegać 

za ubranka

Ślub 27. X. 2012