|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Dziekuje , kupie taki wiesiolek , tylko taki mi sie udalo znalesc .. I jak mam go lykac ? Od @ do owulacji tak ?
Co do smarowania to tez mnie to zainteresowalo .. To mogloby faktycznie wiele dac . Tutaj w UK tez raczej nie praktykuje sie rozcinania , wiem od kolezanek ktore rodzily ..
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś dopiero poczytałam o wiesiołku i ma On bardzo dobry wpływ na włosy, skórę i paznokcie, a po za tym korzystnie wpływa na śluz więc warto spróbować
|
|
|
|
|
#813 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczynki! Dołączam się do Waszego grona Staraczek 2013r
Starania rozpoczęte w styczniu pozdr. Milka 25l. P.S. życzę powodzenia Wam i sobie w tych staraniach
Edytowane przez /\/\ilka Czas edycji: 2013-01-14 o 22:05 |
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Cisza tu straszna
Chyba wszystkie kobiety poszły na sanki, albo lepić bałwany ![]() Mi się marzy taki kulig i ognisko w lesie z kiełbaskami , albo jakaś górka i zjazdy na sankach |
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - wysłałam już zapytanie do koleżanki o to smarowidło, które zapobiega pęknięciom, dodatkowo chyba tutaj na wizażu kiedyś czytałam o ćwiczeniach, takim naciąganiu?masowaniu ujścia pochwy, które również zapobiega pęknięciom. Pewnie warto. A wiesiołek jest strasznie popularny jako złoty środek na włosy - ale dobrze, że ma jeszcze inne dodatkowe właściwości.
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Hej Milka - widzę, że grono staraczek się powiększa
|
|
|
|
#818 | |||
|
Konto usunięte
|
Hej ostatnio jakoś się nie odzywałam, ale jakieś gorsze dni miałam. Wczoraj cały dzień spędziłam w Warszawie, spotkałam się z przyjaciółkami ze studiów, pogadałyśmy, pośmiałyśmy i jakoś lżej mi się zrobiło.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powiem wam, że chyba najbardziej z całego porodu boję się nacięcia
|
|||
|
|
|
#819 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny, jeżeli nie macie nic przeciwko to i ja się do Was dołączę
![]() Magda w tym roku 26l. sykl starań 4, ostatnia @ 3.01.2013, cykle 28-32 dniowe. Teraz właśnie jestem w trakcie owu. od wczoraj czuję ból okołoowulacyjny- więc się staramy ale problem tkwi w moich plamieniach przed @ wczoraj byłam u gin, zlecił mi badania hormonalne. i mam do Was może bardziej doświadczonych pytanie. 2-3 dc- FSH, LH , TSH I PROLAKTYNA PO 20 DC 3 RAZY CO DWA DNI PROGESTERON dodatkowo przygtowując się do ciąży toksoplazmoza i cmv. Więc mam teraz 12dc i jak uważacie czy mogę teraz poczekać do 20 dnia cyklu i zrobić te testy co podane są po 20dc, a pozniej jak zacznie się nowy cykl zrobić te pierwsze badania. Czy to musi być jeden cykl w sensie np od 1 do 30dc łącznie te badania. czy część w tym cyklu a część w nowym. Wtedy szybciej mogłabym zadziałać i zacząć coś leczyć a jak mam czekać od nowa na nowy cykl to znów mi zejdzie dwa miesiąće. Wpadłam na to za późno i ze stresu w gabinecie nawet nie pomyslałam aby się o to zapytać.
|
#820 |
|
Zadomowienie
|
madziusia ja niestety nie pomogę, a może zadzwoń do lekarza i zapytaj jak te badania porobić.
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#822 |
|
Zadomowienie
|
U nas w szpitalach z reguły nacinają pierworódki, też mi się to nie podoba, ale już wolę ewentualne kontrolowane nacięcie niż pęknięcie, które może być większe i gorzej się goić.
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
być może była taka potrzeba, niedawno czytałam że w PL nacina się około 80% kobiet (i to samo mówiła mi moja koleżanka, która asystowała przy porodach, że prawie każdą nacinali), gdzie w porównaniu z UK czy Irlandią nacięcie wykonuje się jedynie u około 20% kobiet.
Cytat:
Dowiedziałam się od tej koleżanki o tym specyfiku, a więc jest to: perineal massage oil (kroczowy olej do masażu) jej akurat jest z Niemiec (bo ona sama stamtąd pochodzi) a firma to Weleda. Powinno się go stosować od 34 tygodnia ciąży. Myślę, że w PL będzie jakiś odpowiednik, a poza tym sam masaż mógł dużo dać. |
|
|
|
|
#824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi gin kazała wszystkie badania zrobić w jednym cyklu, bo każdy cykl przebiega inaczej. ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38655004]Hej ostatnio jakoś się nie odzywałam, ale jakieś gorsze dni miałam. Wczoraj cały dzień spędziłam w Warszawie, spotkałam się z przyjaciółkami ze studiów, pogadałyśmy, pośmiałyśmy i jakoś lżej mi się zrobiło. Cześć My będziemy mieli taki kulig w sobotę z dużymi saniami i ogniskiem, tak więc zapraszam do mnie na Mazowsze Jak tylko odpisze to daj znać co to za specyfik Powiem wam, że chyba najbardziej z całego porodu boję się nacięcia [/QUOTE]Ja też mieszkam na Mazowszu, więc może skorzystam z zaproszenia ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Chociaż włosy przestały mi już tak wypadać
|
||
|
|
|
#826 |
|
Zadomowienie
|
justii tak też właśnie zrobię , poczekam do następnej @ i zacznę badania myślę że będą wiarygodniejsze. A teraz właśnie ostre staranka więc może badania nie będą potrzebne
![]() ![]()
|
#827 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Staraczki 2013
Chciałabym się dopisać do Waszego wątku. Staranka o dziudziusia zaczęliśmy w grudniu i jest to drugi miesiąc starań. Magda, 24l
|
|
|
|
#828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj Madziu ![]() 3mam kciuki za starania ![]()
|
|
#829 |
|
Raczkowanie
|
Po ostatnich staraniach w dniu spodziewanej @ wyszła mi jedna krecha po dwóch dniach pojawiła się @ (9.01) ale była taka inna, dziwna.. trwała dwa dni i do tego była bardzo skąpa.
Sama już nie wiem, może powinnam powtórzyc test za kilka dni? Ojj jak ja bym chciała ujrzeć II na teście ![]() |
|
|
|
#830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli masz taką niejasną sytuację to powtórz test ![]() Może będziesz miała niespodziankę ![]() Moja kuzynka do 5 miesiąca ciąży miała plamienia i nie wiedziała, że jest w ciąży
|
|
#831 |
|
Raczkowanie
|
No to chyba w sobotę będę testować
![]() Ale nie nakręcam się bo objawów żadnych nie zaobserwowałam |
|
|
|
#832 |
|
Zadomowienie
|
madziara699 witaj
Dla pewności możesz zrobić betę, da 100% pewności Skoro @ była inna niż zazwyczaj to może coś jest na rzeczy
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w grudniu też miałam jakąś inna @ a teraz czuję, że nadchodzi wielkimi krokami :/ Nawet TŻ się pytał czy to @ bo nie latałam co chwilę do łazienki i nie zmieniałam tamponów, u mnie chyba stres po wynikach hormonów tak zadziałał i jeszcze te masy informacji na necie ile to kobiet na problemów z zajściem i nawet @ się zblokował
![]() Teraz odpuszczam nie czytam tych wszystkich informacji i wypowiedzi. Jeszcze dziś do mnie koleżanka napisała, że byli na pierwszym UGS 3 d i prawdopodobnie będą mieli córkę i kazała mi się nie zastanawiać i działać nienawidzę takich dni, aż wyłapałam doła
|
|
|
|
#834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też mam w bliskiej rodzinie dziewczyny w ciąży i jak wiem że będę gdzieś u rodziny i oni będą też to nie mam ochoty jechać bo mi po prostu cholernie przykro. A do tego jeszcze jak w poniedziałek byłam u pani doktor to oprócz mnie i jakiejś pani w srednim wieku same pary, same ciążę, oglądają sobie dzidziusie na usg. Kiedy my tak będziemy ![]() ja od dłuższego czasu nie odwiedzam nic oprócz naszego wizazu, bo w poprzednich cyklach tak sie nastawilam ze tylko po nocach grzebalam pojakichs stronka w poszukiwaniu objawów jakie kiedy mogą występować.
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#836 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że kiedyś kobiety nie miały takich problemów z zajściem jak teraz i wszytskie nasze ciocie dziwią się że My jeszcze nie
![]() nam też na święta, nowy rok życzyli malucha ![]() zaraz po ślubie myślałam ż e może nam się uda i odstawiłam trochę alkohol, w sensie piwo czy wino jak się do kogoś jedzie na wieczorek to od razu wszyscy się uśmiechali podejrzliwie i dałam sobie z tym spokój. co mam wszytskim rozgłaszać- STARAMY SIĘ USILNIE I NIE WYCHODZI NAM!!! to tym bardziej będą się interesować.
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego głowa do góry kochane! trzeba na razie cieszyć się życiem i tym co się ma i zobaczycie, że wszystko wtedy sprawniej pójdzie. Stres nigdy nie jest sprzymierzeńcem i takie ciągłe myślenie też nie.... ale wiem, że łatwo się mówi
|
|
|
|
#838 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Że decyzję o powiększeniu rodzinki podjęliśmy wie tylko moja najbliższa kuzynka, ona sama starała się trzy lata więc wie jakie czekanie czy się udało jest trudne, tak to nikomu nie mówiliśmy żeby właśnie nie było pytań jak tam nam idzie i czy są postępy
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wam powiem ze chyba wariuje , a bardziej moj organizm
dopiero czulam sie jakby za chwile miala byc @ , dokladnie tak jak zawsze przed @ . A od wczoraj , wszystkie objawy zniknely i pojawil sie ewidentnie owullacyjny sluz , taki przezroczysty i ciagnacy jak kurze bialko . Kurde , juz sama nie wiem
|
#840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.

KCIUKI DLA ANI 

Chyba wszystkie kobiety poszły na sanki, albo lepić bałwany